Leserbrev Golfbutikk/-aksjer Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf

Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"

BEN HOGAN

Nyheter

Tilbake til første side     Søk på GOLFSIDEN Les mer

15.06 EM Senior:
Bra norsk innsats
Knut Skabo, Oslo GK, best med 9. plass individuelt.

EM for seniorer over 55 år gikk av stabelen nylig i Frankrike. Det norske laget ble beste lag fra Norden. England vant på 298 foran Irland og Italia med 304 slag. Videre:
13 Danmark 332

Det er verdt å merke seg at Norge bare stilte med to mann og at begge dermed var nødt til å telle i hver runde. De andre lagene, bortsett fra Spania hadde tre scorer å velge mellom hver av de to rundene.

Individuelt over tre runder vant Roy Smethurst fra England på 218 slag. Knut Skabo ble nr. 9 med 229 (76-77-76). Bjørn Rønning, som bor i Spania, ble nr. 31 med rundene 77-83-76= 236 slag.

Turneringen gikk på den flotte Chantilly banen i Frankrike.

Individuelt vant

Både Bjørn Rønning og Knut Skabo startet EM med 76 første dag. 2. dag spilte Knut 77 og Bjørn 83. Siste runde gikk på 76 for Knut og 77 for Bjørn, og de endte på 9. og 31 totalt. Som lag endte de på 6. plas, og beste skandinaviske lag

Bøbban Paus spilte 2 runder på 87, og endte på 38. plass i dameklassen.

På Chantilly banen utenfor Paris startet Knut bra med en birdie, men 3 bogey'er og 2 doble før nok en birdie ga en fin start på hans første senior EM. 76 slag, 3 bak teten lar seg høre.

Rutinerte Bjørn Rønning hadde en variabel runde, med 4 birdies, 7 bogey'er og en dobbel, og også 76 slag.

Torsdag spilte Knut nok en sterk runde på 77, og deler 9.plassen, 5 slag bak teten, mens Bjørn ikke fikk flyt på de siste 9, og falt tilbake til en 44.plass etter 83. Begge spiller dog finalerunden med god margin.

Siste runde gikk også veldig bra for begge på den tøffe banen, og Knut klarte målsetningen om en topp 10 plassering. GRATULERER!

Feltet er sterkt. 70 av 93 spillere har lavere enn 3,0 i hcp, så plasseringene må sees i lys av dette. Knut var ranket etter nr 60 på forhånd, og Bjørn på ca 30. plass

Bøbban Paus hadde en tøffere start på denne krevende banen, og det ble for mange bogeys. Dog lå hun bare 2 slag bak nr 30, hvor cut'en går, men en ny 87 runde(par 73) ble for mye, og hun endte på 38. Av de 50 startende damene var hun ranket som nr 48, og kan også være meget fornøid med innsatsen. Det er tøft å reise som enslig dame til dette mesterskapet.

Fjorårsvinner Maja Heden som bodde en tid i Stavanger spiller bra i år også, og lå på 2. plass etter annen dag, men falt tilbake til 4. med en runde over 80 på siste dag

LINK TIL GOLFSIDENS NYE DEBATTSIDE - KLIKK HER Meget enkelt å bruke!