Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 digger - 02. feb 2011 kl. 17:07 *  IP
Fritt spill på tre baner i Vestfold

Utdrag fra årsberetningen til Borre GK:

"Ellers har det blitt inngått en avtale med Vestfold og Larvik om at fullt betalende medlemmer kan spille fritt på alle tre baner i 2011."

Halleluja!!!!!!!! For en Lykkefølelse :-)

Vi omdefinerer herved "The Vestfold Swing" til å være Borre, Vestfold og Larvik :-)

PS: ingen venteliste på medlemskap heller ;-)
 HCPmann (02. feb 2011 18:43) *  IP
Vestfold må godkjenne dette på årsmøtet før de er inkludert i ordningen, håper virkelig at dette ordner seg.

Jeg bytter ikke klubb om dette går i orden ;-)



 digger (02. feb 2011 19:28) *  IP
Det er riktig HCPmann! Vil vel overraske meg dersom medlemmene på Vestfold takker nei til gratis spill på Borre og Larvik.

Til sommeren blir det mye spil på Vestfolds nye storfamile :-) Rart ikke Nøtterøy heiv seg på. De takket meg bekjent nei til samarbeidet. Hvem melder seg inn der neste år? Riktignok super bane og fint anlegg, men å kunne spille på tre baner da gitt. Kan ikke måle seg med det.



 Frank (02. feb 2011 20:03) *  IP
Fantastisk bra tiltak for dem som er medlem i noen av de banene.


 digger (02. feb 2011 20:10) *  IP
Hvis klubbene er smarte inngår de også et utvidet greenfeesamarbeid. F.eks. klippekort til fri bruk på alle tre banene.

Tenk også hvilke muligheter det gir for banestell. Ingen krise om klubbene blir enige om å gi hverandres baner 10 dagers hvile dersom det skulle være nødvendig.
Tror kvaliteten på alle banene blir bedre.



 Fullpupp (02. feb 2011 22:09) *  IP
Som Borre-medlem er dette gode nyheter. Bør gi mange med passivt medlemskap i alle 3 klubbene en ekstra gulrot til å betale full medlemskapavgift.


 golffreak (02. feb 2011 22:14) *  IP
Blir veldig spennende å høre hvordan det har gått etter sesongen! Jeg har tro på dette konseptet. Nøtterøy er en fin bane, men blir jammen tøft i konkurransen der nå.

Grattis til alle som bor i Vestfold!



 Smilende Sam (02. feb 2011 22:25) *  IP
Positiv og flott golfnyhet!!!


 Enur (02. feb 2011 22:47) *  IP
Høres ut som et veldig bra og spennende tiltak!

Tror digger og Fullpupp i tillegg peker på et par poeng som kan bli veldig positive konsekvenser av denne ordningen.

Nesten synd man ikke bor i Vestfold, men blir det høstet positive erfaringer av dette, må vel flere regioner komme etter med noen lignende ordninger.



 steven (02. feb 2011 22:53) *  IP
Hvordan går dette ut over greenfee inntektene på de respektive banene da ?


 HCPmann (02. feb 2011 23:26) *  IP
Steven, her tror jeg det er en langsiktig tankegang. Er sikker på at de har sett på hvor mye de taper på greefee og likevel sett at dette kan være lønnsomt på sikt.
Et tiltak som er bra for rekruteringen, gir større glede å spille på flere baner og kanskje færre som slutter. Kanskje dette i tillegg kan være starten på et samarbeid på flere områder.



 Pølse med brød (03. feb 2011 15:19) *  IP
For økonomiene i klubbene kan jeg ikke forstå annet enn at de isolert må tape greenfeeinntekter.

Dette tror jeg derfor klubbene kun gjør som et plaster på såret fordi de har satt opp årsavgiften mye. Dette er et tiltak som ser bra ut på papiret, som relativt få vil benytte seg av og som gjør at klubbene kommer unna med høyningen av årsavgiften på kort sikt. Litt tap av greenfee, vesentlig gevinst på høyere årsavgift.

Smart forsøk, men jeg tror de høye årsavgiftene over tid vil gi avskalling og reellt tap av medlemmer og penger.

Løsningen for golf norge er ikke å sette opp prisen år etter år..



 steven (03. feb 2011 19:20) *  IP
Bare som et apropos hadde Grønmo og Oppegård og Østmarka tror jeg, en samarbeidsavtale i fjor. 1000 spenn for å spille ubegrenset. I år skal denne avtalen droppes har jeg hørt. Grunnen skal være tapte greenfee-inntekter. For spillere er det nok en populær ordning, men vi kan liksom ikke leve av å klippe håret til hverandre. Tror jeg.


 Frank (03. feb 2011 20:23) *  IP
Om klubbene taper penger på dette sparer jo medlemmene penger pmb. Er du uenig med deg selv?


 Fullpupp (03. feb 2011 20:58) *  IP
Steven,

Jeg regner med at hver enkelt klubb har oversikt over greenfeeinntekter de har fra spillere fra de 2 andre klubbene. Dette er inntekter som selvfølgelig faller bort ved dette samarbeidet.

På den annen side er det for mitt vedkommende sikkert 7-8 år siden jeg sist spilte Larvik eller Vestfold. Jeg gidder rett og slett ikke betale 500kr når Borrekontigenten allerede er betalt.

På den annen side begynner det å bli lenge siden jeg sist spilte med et Larvik eller Vestfold medlem på Borre. Når jeg spiller med gester på Borre er det stort sett folk fra langtvekkistan på ferie på Østlandet.



 Golf Dude (03. feb 2011 21:41) *  IP
Hadde min klubb hat tilsvarende samarbeid som dette, hadde jeg uten problemer betalt minst et par tusenlapper ekstra i året. La oss si at man gjør dette valgfritt for medlemmene, at de som da ønsker denne ordningen betaler f.eks 1500.- ekstra i året. La dette gå i en felles pott for alle samarbeidsklubbene og fordel dette etter hvor mye som ble spilt på ulike banene.


 Pølse med brød (03. feb 2011 23:00) *  IP
De som normalt ikke spiller de andre banene tjener ingen ting på dette og det er de fleste. De taper derimot mye på at årsavgiften settes opp.

Kun kamuflert prisøkning dette,,,



 Golf Dude (03. feb 2011 23:19) *  IP
Tror du tar fullstendig feil PMB. De fleste golfere øsnker å spille andre baner. Men en slik ordning vil man legge flere av disse til samarbeidsklubbene. Uansett så mener jeg dette bør være en frivillig ordning, og at det er de som ønsker den som må bidra økonomisk. Å øke årsavgiften for alle, pga. en slik ordning blir feil. At årsavgiften øker noe uavhengig av dette må man alikevel regne med.


 Frank (03. feb 2011 23:21) *  IP
6750 kroner for medlemskap på borre og fritt spill på Larvik og Vestfold er en knallbra deal for de som er så heldig å bo i Vestfold. Håper dette kan inspirere klubbene rundt Oslo.


 Fullpupp (03. feb 2011 23:32) *  IP
Genial løsning for oss Osloboere med hytte i Vestfold.


 Draw (04. feb 2011 00:38) *  IP
Losby, Haga og Miklagard har et samarbeid for aksjonærene. Det startet opp i fjor,men skal visstnok bli mye bedre fordeler i år...
Hørte rykter om greenfee på hverandres baner for mellom 150,- og 350,- eller noe i den duren.



 Hest (04. feb 2011 01:25) *  IP
Torsdag ble det offentliggjort at medlemmer i Sandefjord og Nøtterø kan spille fritt på hverandres baner. Håper greenfee samarbeidet fra i fjor (halv greenfee på hverdager og 100,- i rabatt i helgene for medlemmer i de største Vestfoldklubbene) fortsetter i år.


 Pølse med brød (04. feb 2011 09:00) *  IP
Vet ikke hvor golf dude har det fra at alle ønsker å spille andre baner enn sin egen hjemmebane. Tvert imot er min erfaring gjennomm 20 år at medlemmene ønsker å spille sammen med venner og bekjente på hjemmebanen.

At massivt med spillere skal kjøre 45 minutter fra Borre til Larvik eller omvendt skjer bare ikke. Disse er vant til 5 minutter til banen, at de ofte skal bruke 80 minutter mer pr. runde skjer ikke, kun unntaksvis. Folk har problemer med tiden som det er.

Hadde mange ønsket dette ville ikke klubbene tatt seg råd pga tapte greefee inntekter. Nå fremstår de som kundeorienterte, men de vet at den økte årsavgiften langt overgår greenfee tapet på kort sikt.

For Oslo-folk uten familie med medlemskap i Vestfold er det sikkert ok. Som alle med familie vet får man uansett ikke spilt fredag kveld eller søndag kveld på vei hjem når unger og kjerring skal ha sitt.



 Frank (04. feb 2011 09:59) *  IP
Nå er det jo medlemmene som bestemmer dette på årsmøtet, så da er det vel et uttrykk for at de ønsker dette.


 digger (04. feb 2011 17:06) *  IP
Pmb: min erfaring er at venner stort sett i forkant avtaler å spille en runde. Slik er det i hverfall i gjengen vår. Nå fritt å kunne velge å møtes på Borre, Vestfold eller Larvik er rett og slett supert.

Dessuten, vi har da mange kompiser som ikke alle er medlem i samme klubb. Det at en eller to av oss slipper å punge ut med 450 kroner hver gang fører selvsagt til at vi oftere spiller sammen på hverandres baner.

Og, jeg legger med glede igjen penger i kantina og kommer til å kjøpe flere ballkort på hos alle klubbene :-)



 AR (04. feb 2011 17:24) *  IP
Jeg har ikke i detalj sett hva de enkelte samarbeidsavtalene mellom klubbene går ut på. Greenfee var opprinnelig ment som en mulighet for at medlemmer av ulike klubber skulle få spille på hverandres baner. Generelt vil jeg si at det er flott at det kommer i stand samarbeidsavtaler mellom klubber slik at vi kan få utvidet både bekjentskapskrets og miljøet for øvrig. Jeg tror dette er et viktig tiltak for å øke interessen rundt golf.

Når eksempelvis klubber spiller konkurranser mot hverandre med eksempelvis et 8-mannslag, synes jeg det er noe tull at det ene laget må betale greenfee. Slik bar det ikke for en del år tilbake. Begrunnelsen er denne basert på følgende eksempel: de 8 spillerne spiller en runde på lørdag på sin egen bane sammen med 8 spillere fra en annen bane. Søndag spiller de samme spillerne på den andre banen. Alternativet er at de hele helgen bare spiller på sin egen bane. Hvorfor skal man innkreve 16 stk greenfee i en slik stiuasjon? Med den førstnvente spilleformen med besøk på vennskapsbanen til en klubbmatch vil dette skape økt glede, økt aktivitet i begge klubbers restauranter, pro shop'er og driving ranger.



 Golf Dude (04. feb 2011 17:28) *  IP
PMB og jeg har nok ganske forskjellig omgangskrets på Golfbanen. Etter en rask brainstorming kan jeg ikke komme på en eneste golfer jeg kjenner som kun spiller på hjemmeklubben. Situasjonen som digger beskriver er nok ganske typisk for veldig mange golfere.


 digger (04. feb 2011 17:52) *  IP
Har sjelden gledet meg mer til greenene skal luftes :-)

Måtte dette bli vellykket og gro videre til et fruktbart samarbeid mellom klubbene.



 Pølse med brød (04. feb 2011 20:12) *  IP
Hadde vært spennende å se statistikk fra golfbox på hvor mange runder medlemmene i snitt spiller på andre baner enn sin egen.

Et kvalifisert tips er at 80 % kun spiller sin egen bane. Dere må huske på at 20 % av medlemmene står for 70 -80 % av trafikken på en bane, skal ikke har vært mye på baner i Norge for å merke at man treffer de samme ansiktene dag ut og dag inn og år ut og år inn. 50% av medlemmen spiller vel under 10 runder og kun sin egen bane.

Ikke overaskende tilhører vi her inne, inkl digger de 20 % som er mye på egen og andres baner.

Isolert sett er dette altså et bra tiltak som treffer de få, mens det for 80 % av medlemmene ikke er bra fordi årsavgiften øker mye og greenfeeinntektene går noe ned.



 Fullpupp (04. feb 2011 20:41) *  IP
Årsavgiften har egentlig ikke økt på Borre pga dette samarbeidet. Den har steget med kr 500 kr. men det har den gjort hvert år de siste 10 årene uten gratisspill på andre baner.

Jeg vet ikke hvor mange passive medlemmer Borre har, men hvis 20 personer med dette betaler fullt medlemskap gir dette ca. 120.000 ekstra i klubbkassen. En "formue" for de fleste golfklubber idag. I tillegg kommer inntekter fra eventuelt nye medlemmer som velger en av disse klubbene enn konkurrerende baner i området.

At det også gir merinntekter for drivingrange, kafeteria, proshop osv. som ofte drives som egne selvstendige selskaper, med andre eiere er en annen skål.



 Pølse med brød (04. feb 2011 21:56) *  IP
Og med 200 runder tapt greenfee fra vestfold, larvik folk er de 120 tapt igjen.

Neppe noe særlig økonomi i dette, men hyggelig for de 20 %

Sjokkerende å høre at årsavgiften på borre har økt med 5000 kroner på 10 år, dette er vel minst 10 % pr år og langt over prisstigningen i samfunnet i perioden.

Hadde vært interessant å vitre hvor mange som betaler fullt ut i borre i dag kontra for 10 år siden.

Tror neppe slik tankeløs prisplolitikk fremmer golfen i norge på sikt.




 Frank (04. feb 2011 22:29) *  IP
Syns du golf i Norge er dyrt?


 Pølse med brød (04. feb 2011 22:34) *  IP
ja, ikke for meg som spiller 100 runder +

men for alle de som spiller få runder og det er faktisk de fleste.

Det er mye som er hjernedødt i norsk golf, at de som spiller mye og de som spiller lite betaler det samme er noe av dette.



 Frank (04. feb 2011 22:40) *  IP
Det er billigere å spille Golf enn å trene på sats, fiske, stå alpint, jakte, you name it. Årsavgifter mellom 3 og7k er billig, både i forhol til andre land og andre aktiviteter. At noen spiller mye for årsavgiften er helt greit. Vil man spille billig og lite betaler man greenfee.


 Pølse med brød (04. feb 2011 22:56) *  IP
Golf er minst dobbelt så dyrt som sats hvis du er medlem på en anstendig bane. Årsavgift 6000 +, så kommer range baller, tapte baller, pegger etc. +mat og drikke, mer utstyr som slites enn sats osv.

Alpint og golf er vel omtrent like dyrt, en dag koster vel fort 500 kroner + dagen uten at du har gjort mye.

tror vi som spiller mye skal være glad så lenge de som spiller lite betaler fullt. Hadde disse kun spilt greenfee ville årsavgiften vår fort vært dobbel eller trippel.



 Frank (04. feb 2011 23:02) *  IP
Årsavgiftene skal nok lengre opp ja, men hvor er det egentlig du vil?


 AR (04. feb 2011 23:29) *  IP
Jeg minner om at tråden handler om spill på nabobaner og fordelene med dette.

Hvis alle skal spille like mye som de 20% ivrigste, er det ikke plass til mer enn ca. 400 medlemmer i en golfklubb. I en del klubber er det flere hundre medlemmer som ikke en gang henter medlemsbrikken sin i løpet av sesongen!

Greeenfee-samarbeid mellom klubber hilses hjertelig velkommen!



 digger (05. feb 2011 00:11) *  IP
Pmb: mange er i min situasjon. Småbarnsforledre som er glad for i det hele tatt å ha råd til å betale 7000 kroner i årsavgift. Da er det vanskelig å forsvare å bla opp 450-500 kr. i greenfee alt for ofte. Dette er ene og alene årsaken til at det ikke blir alt for mange runder på nabobanene.

For min del føler jeg at jeg nå får mye mer igjen for pengene og jeg vet allerede om flere som har tenkt til å melde seg inn i Vestfold eller Borre pga. av samarbeidet.
Her gleder vi oss i hverfall over tilbudet så lenge det varer og måtte aktivitetene bli store og mange i sesongen som kommer.



 Frank (05. feb 2011 00:56) *  IP
Hva var off topic her da?


 Pølse med brød (05. feb 2011 08:22) *  IP
Frank, "årsavgiften skal opp" sier du. Spørsmålet er vel mer hvor du vil? Mener du det er et mål at golf skal bli så dyrt som mulig, så vi fortsetter med det elitistiske preget vi har hatt og forblir en marginal sport.

<mitt syn på kostnadene i golf er kjent, jeg mener kostnadene er høye, i en del klubber alt for høyt og at mange baner og konsepter i norge drives unødig dyrt.

Du ser alt for enkelt på dette digger, du påstår lengre opp at alle vil spille andre baner. Dette er direkte feil som jeg og AR også har påpekt. Mange hundre medlemmer i mange klubber betaler uten å ha tid til en eneste runde i året. disse vil ikke spille mer med denne avtalen.

Digger, for deg og meg er dette et god ting, vi er en del av de 20 % ivrigste. 80 % har mer enn nok med å få tid til 5-6 runder på hjemmebanen i året.

Hvorfor disse betaler full ut er en gåte for meg, men det er mange passive medlemmer på sats også. Mange har nok blitt fanget med en "aksje/andel" de betalte en del for, så de føler de ikke kan melde seg ut nå når det er umulig å selge slike.



 Fooore (05. feb 2011 08:38) *  IP
Strålende tiltak av klubber/medlemmer, merverdi for spillere, noe som trengs for å beholde spillere og tiltrekke seg nye. Herlig at klubber tenker nytt og samarbeider, håper de motiverer flere til lignende tanker.

Men selv dette vil bli mottatt negativt av en del, slik er det bare.



 Pølse med brød (05. feb 2011 08:45) *  IP
Hadde dette vært et tiltak som traff bredt hadde jeg vært positiv på alle medlemmenes vegne, for min egen del er dette bra siden jeg er en ivrig spiller.


 birdie (05. feb 2011 11:15) *  IP
Jeg mener at dette samarbeidet mellom VGK, LGK og BGK er et positivt tilltak og vil gi alle medlemmene en stor merverdi av medlemsskapet med en liten økning av årsavgiften. Ja......klubbene får inn mer penger med dette opplegget og det må vel være positivt. Det er kostbart å drive et golfanlegg og samarbeid må til på alle områder.
At en stor andel av medlemmer i klubbene spiller få runder i året kan ha mange årsaker og sikkert variere fra år til annet. En mulig årsak kan også være miljøet i klubbene og hvordan man blir mottatt og inkludert som spiller/gjest. Her tror jeg endel klubber har et stort forbedrings potensiale.
Men alle vi andre som prioritere å spille mange runder golf i året, går nå en lykkelig sesong i møte her i Vestfold. Det å kunne velge mellom 3 veldig forskjellige baner å spille på, er jo bare genialt.



 tebb (05. feb 2011 12:12) *  IP
PMB. Finn alle negative sider det er i å samarbeide. Fremmer sikkert golfintresse. Vi er i dag ca 40-50 tusen max som spiller golf i dag. Da kunne det være smart? med litt samarbeid.Men det er jo klart man kan finne noe negativt med alt. D::::::::::::::::::


 Per Erik (06. feb 2011 13:34) *  IP
Jeg er medlem av Sandefjord Golfklubb og vuredere melde meg inn i VGK i tilleg de har jo satt ned innmeldingsavgift kraftig. 14-15k per år for å spille gratis på nesten alle baner i Vestfold og maks 30 min køring til alle, i tillegg spiller jeg så og si hver dag, så må finregne litt på det. Kongsberg har jo også et ok tilbud dersom du er andelseier i en annen klubb rundt 2k for å spille fritt der.

Jeg mener slike ting som dette gjør at fler synes golf er en rimlig aktivitet. Jeg har bare spillt et år, men har inntrykk at de jeg kjenner som ikke spiller fortsatt er på: er ikke det dyrt, bare for sosser etc.



 ariel (06. feb 2011 19:25) *  IP
Jeg tror at en viss form for differensiering av årsavgift må komme.
Kjenner flere som går passivt eller melder seg ut pga liten aktivitet. (Og dermend uforholdsmessig mye pengerpr. runde)
Flott med fritt spill på flere baner, men hoved problemet er at det ikke er nok medlemmer på de forskjellige banene.
Jeg tror at årsavgiften for mange begynner å nærme seg en smerte-terskel,dette gjelder særlig for ektepar.




 ??? (06. feb 2011 19:26) *  IP
Trist at noen må finne noe negativt i alt. KMM!
Gratulerer dette er bra. Hvis jeg ikke husker feil er det ulike samarbeidsopplegg mellom mange klubber og baner rundt i landet. Det er bra. Bra for alle slik at man kan spille på flere baner og utvide sitt eget spill.

Sørlandsklubbene, Folloklubber, Romeriksklubber, Grenlandsklubber har prøvd div. opplegg og det er bra. Fortsett med det, men dere må ikke øke medl.kont. med så mye som kr 500 pr. år. Isåfall er dere dessverre snart døde. Medlemskapsprisene har sin smertegrense og det må man ta hensyn til. Derfor er samarbeid en veg å gå, og det er mye klubbene/banene kan samarbeeide om for å redusere kostnadene. Golfsamvirke støttes fullt ut.



 Wilson (06. feb 2011 19:34) *  IP
Bra med samarbeid.

Men for å gjøre dette på en smart måte og at de som bruker tilbudet betaler det, mens de som ikke bruker det ikke skal betale er det bedre å sette årsavgift i egen klubb til én gitt sum.
Deretter kan de som ønsker spill på de to andre klubbene betale en ekstra avgift.

PMB har litt rett i at mange som spiller få runder på egen klubb allerede føler at de "subsidierer" oss som spiller mye. Kan være smart å ikke bake "for mye" inn i prisen på egen årsavgift. Mange av de som spiller noen få runder pr år ønsker ikke dette tilbudet. De klarer seg med egen bane.



 digger (06. feb 2011 20:16) *  IP
Som Wilson sier er kanskje løsningen to forskjellige årsavgifter. En for spill på egen bane og en for samarbeid.

Man glemmer fort et viktig aspekt i diskusjonen når når man snakker om at noen medlemmer kun spiller et fåtall runder pr år og således subsidierer de andre:

Veldig mange har gleden av å kunne komme å spille alt fra 4 til 9 hull etter å ha stått på drivingrangen. Eller rett og slett bare spille til det blir mørkt.
Dette krever gjerne medlemskap, fordi man ikke ønsker å betale greenfee for å spille kun noen få hull.



 Pølse med brød (06. feb 2011 21:20) *  IP
Tror det er riktig at smerteterskelen nærmer seg for en god del av de 80 % som ikke spiller mye. Mistenker også at det er færre som betaler fullt ut nå enn for 10 år siden, derfor må avgiften opp for å dekke inn. Tror denne utviklingen kan bli farlig snart når mange ser at "akjseverdien" er tapt i praksis.

Nå er jeg ikke medlemmer lengre, men skulle jeg betalt fullt i larvik, 8300, kunne jeg som alternativ vært medlem i SF og på Hauger for samme pris.

Dette er vel også en av grunnene til at SF ikke er med i ordningen, det ville vært nærmest selvmord for Larvik..



 birdie (07. feb 2011 13:03) *  IP
Vestfold GK har alternative løsninger med passive medlemskap for de som ikke spiller mye. Under forutsning av årsmøtets godkjennelse vil innmeldingsavgiften bli 2000,- og årsavgift kr 6300,- (ref.årsrapport på vgk.no ). Forutsettes det en prisvekst på 3%, vil økningen bli på kr 326,- og da inkludert fritt spill på Borre og Larvik. Er dette virkelig dyrt??



 Pølse med brød (07. feb 2011 14:11) *  IP
Det kmmer jo helt an på hvor mye du spiller. Spiller du 1 runde i året vil jeg si 6300 kroner er dyrt. Spiller du 100 runder som meg er det en billig aktivitet.

Kjøper du årskort på kino til 100 kroner, er det dyrt? Hvis en aldri går på kino er det også dyrt.

80 % av medlemmene spiller lite eller ingneting.



 Fullpupp (07. feb 2011 16:30) *  IP
80% av medlemmene spiller lite eller ingenting gjaldt nok for 5 - 10 år siden. Problemet er at mange av disse personene har forlatt golfsporten. Dette fører til høyere årskontingent for oss som er igjen.

Spørsmålet da blir hva som bør gjøres for å få disse tilbake til sporten vi alle elsker, få passive medlemmer til å bli aktive medlemmer igjen og hvordan tiltrekke nye personer til sporten.

Ingen tvil at man nå nærmer seg grensen for hva en klubb kan ta i årsavgift. Dette er og blir et regnestykke for alle. Spiller man lite kan det fort være mer lønnsomt å være passivt medlem og heller betale full greenfee for de 4-5 rundene man har i året.



 digger (07. feb 2011 17:15) *  IP
Man kan jo sette greenfee til 950 kroner. Da blir det fort lønnsomt å være medlem :-)

Ting kommer i fremtiden også til å koste penger. Min filosofi er i hverfall at når jeg først skal betale en større sum penger for å spille golf, er det i hverfall hyggelig å få litt mer igjen for pengene i form av flere baner å spille på.



 Kjakan (08. feb 2011 14:45) *  IP
Det er vel naturlig at dette da ikke gjelder de som leier aksje, kun de som eier, for at det skal bli mer attraktivt å eie?


 digger (08. feb 2011 15:36) *  IP
Kjakan: det er jeg usikker på.
Som leitager overtar du som regel alle rettigheter til andelseieren bortsett fra stemmerettigheten på GF.

Men, det hadde nok vært lurt å begrense det til andelseiere som ikke har leid ut spilleretten, nettopp for å lokke flere til å melde seg inn.



 Pølse med brød (08. feb 2011 16:26) *  IP
Setter du greenfee til 950 taper de fleste norske klubber umiddelbart all greenfee, 1-2-3 mill pr år.

Neppe aktuelt.



 digger (08. feb 2011 17:09) *  IP
Pmb: det står et lite smiletegn bak setningen. Ikke et ramme-alvor-tegn.

Jeg forslår at du senker skuldrene og tar deg en kopp te. Så ser vi neste år hvordan dette forsøket på samarbeid har fungert når vi sitter med fasit i hånd.

Det kan hende du har rett, og at dette ikke er liv laga. Men, det kan også hende du tar feil og at dette blir vellykket. Uten å prøve vil man i hverfall ikke finne det ut.



 Fullpupp (12. apr 2011 22:47) *  IP
Da går det rykter om dugnad på lørdag og åpning den 17. april for Borres del.

Kanskje på tide å vaske køllene?



 Fullpupp (10. des 2011 21:26) *  IP
Flere fordeler til medlemmene


Golfklubbene Larvik, Borre og Vestfold fortsetter samarbeidet som gir medlemmene med fulle spilleretter fritt spill på hverandres baner. I tillegg skal spillerne nå tilbys en rabattordning som gir halv pris på ytterligere 290 golfanlegg.

– Noe av det morsomste med golf er å gjeste andre baner, med nye utfordringer og nye opplevelser. Mange godord og høy aktivitet viser at medlemmene i de tre klubbene setter pris på «fritt spill»-ordningen. Vi har sett en betydelig økning i spill på hverandres baner, kan alle de daglige lederne bekrefte.

Larvik, Borre og Vestfold vurderes som tre av landets beste golfanlegg. Samarbeidet vakte stor oppmerksomhet da det ble innført før årets sesong. Og «Norges beste golftilbud» blir ikke dårligere når klubbene nå ønsker å forsterke medlemsfordelene og banetilgangen ytterligere.

Fra 2012 blir klubbene også en del av Golfheftet. Til en svært fordelaktig pris vil medlemmene kunne sikre seg 50% rabatt på 290 baner i Sverige, Danmark, Tyskland og Norge.

– Vi håper at medlemmene setter pris på disse samarbeidsavtalene. Det skal «lønne seg» å være medlem av den lokale golfklubben. Flere medlemsfordeler gir ikke bare større lojalitet. Det skaper større golfglede, mer aktivitet og forhåpentligvis også flere medlemmer, sier Knut Gran på vegne av samarbeidspartnerne.



 digger (11. des 2011 01:06) *  IP
Amen


 Fullpupp (17. okt 2012 20:17) *  IP
Det sies at man igjen skal ta betalt i form av greenfee fra hverandres medlemmer. Det er usikkert hvilken sum man vil legge seg på, men uansett vil en symbolsk økning bli betraktet som en opphevelse av samarbeidet for min del.

Uansett størrelse på greenfee vil de kommende bompengene mellom Horten og Larvik gjøre dette til en full greenfee for alle.

Synd egentlig, da jeg hyppig har benyttet meg av dette tilbudet. Siden årsavgiften har steget mye de siste 2 årene, regner jeg med i følge julenisse teorien, at denne blir tilsvarende redusert i 2013.



 Radiv (26. okt 2012 15:08) *  IP
Hørte rykter fra medlemsmøte i Vestfold Golfklubb om at både styret og medlemmene var veldig fornøyd med 'frittspill avtalen'.

Om så er tilfelle, så har jeg et stort håp om at avtalen vil fortsette.
Denne avtalen er veldig bra, medlemmer i 3 klubber kan spille 3 baner, av ypperste kvalitet.



 digger (03. nov 2012 19:37) *  IP
På hjemmesiden til Vestfold står det fortsatt gratis spill på Borre og Larvik neste år. Gratis rangeballer på begge baner (menes Borre og Larvik i tillegg?)
Dessuten: Gratis innmelding! Ingen aksje!

Det blir en fantastisk 2013 sesong igjen:-)
Håper flere klubber i landet følger etter å samarbeider med sine nabokommuner.



 Skogen (04. nov 2012 10:40) *  IP
Det står ingenting på hjemmesidene om gratis spill på Larvik og Borre i 2113??


 gjesp (04. nov 2012 11:29) *  IP
http://www.vestfoldgolfklubb.no/readmore.asp?readmoreid=2076


 Gunnar Bull (04. nov 2012 12:25) *  IP
Litt kryptisk. Her er hva som står på hjemmesiden til Vestfold:

Årskontingenter for 2013:
(Vedtas på årsmøtet i februar 2013)
9-hullsbanen - ca kr 3500,-
18-hullsbanen - ca kr 7350,-

Medlemsfordeler for de med 18-hullsmedlemskap som vi har hatt i 2012:
Gratis spill på Borre GK og Larvik GK
Halv greenfee på Nøtterøy GK og Sandefjord GK
Gratis drivingrange-baller (Begge baner)

Slik jeg tolker dette så presenterer de kontingenter og medlemsfordeler som har vært i årets sesong, og ikke hva som
faktisk skjer neste år.



 Radiv (05. nov 2012 15:02) *  IP
Enig med GB at det kan se litt kryptisk ut, men jeg tror nok at det egentlig ikke er så vanskelig ilikevel.
Vestfold er vel den eneste av disse 3 samarbeidsklubbene som har hatt medlemsmøte og sikkert også tatt opp på styremøte. Og ut i fra hva jeg kan forstå så er Vestfold fornøyd med avtalen, og er innstilt på å fortsette.
Det at det ikke er noe info om dette på nettsidene til de andre 2 klubbene (Borre og Larvik), er vel fordi dette ikke er blitt tatt stilling til ennå. Kanskje de ikke har hatt styremøte ennå, hvor dette er en av sakene. Mener og huske at klubbene først ble enige på nyåret i år om avtalen skulle gå videre fra 2011 til 2012.
Har ikke hørt noe negativt fra noen ang denne avtalen, har spilt alle banene en del i år, og spilt med medlemer fra de respektive klubbene. alle virker kanonfornøyd. Så jeg blir overrasket om ikke avtalene viderefører.

Håper en slik avtale kan være med å hindre postkasseklubbene..

Det neste steget i avtalen er å få med både Nøtterøy og Sandefjord. Om så skjer så vil jeg mene at klubbene i Vestfold fylke har de beste medlemsfordelene i Norge.

Det med gratis rangeballer på begge banene er en medlemsfordel som Vestfold Golfklubb har, og det mens begge banene på Vestfold, altså både 9- og 18 hullsbanen. Medlemmene får mulighet til å trene mye uten å betale for rangeballer. En meget god fordel, syns nå jeg.



 Fullpupp (05. nov 2012 19:59) *  IP
Har hørt at Larvik har mistet mange medlemmer til Vestfold siden samarbeidet startet. Regner med at mange av disse var hjemmeboende i Sandefjord distriktet. Tror vel neppe disse kommer tilbake til Larvik hvis klubben melder seg ut av samarbeidet. Supert hvis Sandefjord også blir med.

Ser at jeg la ut meldingen 10 desember ifjor så rundt den tiden bør vel det meste være avklart.



 JK (05. nov 2012 20:07) *  IP
Eneste veien å gå tror jeg er en sammenslåing av disse 5 klubbene. Kommer til åfå en ekstrem vekst i såfall...


 Radiv (06. nov 2012 13:30) *  IP
Fullpupp: Er i utgangspunktet litt rart at Larvik mister medlemmer til Vestfold. Trodde at Sandefjord, som ligger midt i mellom Larvik og Vestfold (Tønsberg) skulle få medlemmer fra nettopp disse klubbene. Så jeg er litt overrasket over det du sier.
Men årsaken kan jo være at Vestfold nå er den eneste (av de store klubbene) som ikke har innmeldingsavgift, eller aksje.
Tror det kun er spørsmål før andre følger etter.

Men uansett så håper jeg inderlig at avtalen videreføres til neste sesong.



 CT (06. nov 2012 18:51) *  IP
Larvik har ikke innmeldingsavgift eller krav til aksje. Aksje ble avskaffet før 2012-sesongen.



 Fullpupp (16. mar 2013 22:50) *  IP
Noen som har oppdatert informasjon for 2013 sesongen?

Ser ikke ut som noen av klubbene har oppdatert sine respektive hjemmesider vedrørende dette samarbeidet.



 gjesp (16. mar 2013 23:08) *  IP
http://www.vestfoldgolfklubb.no/intranett/shareddoc/%7BD2032139-0F67-485D-830D-DED21B0D4A46%7D_fordeler.pdf


 Fullpupp (16. mar 2013 23:28) *  IP
Takk skal du ha.

Ser at tilbudet er blitt noe redusert.



 Pølse med brød (17. mar 2013 08:20) *  IP
Nedgangen i medlemmer i Larvik skyldes nok flere ting.

Først og fremst etableringen av en alternativ bane i Sandefjord. En del av tidligere medlemmer i Larvik hjemmehørende i Sandefjord regionen har flyttet medlemskapet dit.

En del Vestfold medlemmer (tønsberg+hyttefolk) som tidligere hadde doble medlemskap har kuttet ut Larvik når de alikevel får spille Larvik gratis som medlem av Vestfold. Her har nok Larvik dummet seg ut ved å bli med på denne populistiske ordningen som kun et fåtall medlemmer benytter seg av, men som er et incentiv til at en del doble melde seg ut. Flukten er trolig veldig ensidig da det er få fra Larvik regionen med doble medlemskap i Vestold.

Årsavgiften er farlig høy i forhold til at Larvik er en provins bane ganske langt fra Oslo der mange kunder holder til og der de lokale har mindre betalingsvillighet. De har også forsøkt støte ut de uten aksje ved å gi disse høyere årsavgift enn resten.

Forholdet mellom green kvalitet og årsavgiften har også de siste 5-6 årene hver farlig lavt. Særlig på våren når det ellers er mange gode grunner til å dra til Larvik har greenene ofte vært for dårlige.

Det siste er at de støter bort noen med akskje fordi klubben nå tilbyr spill på banen uten aksje.

I sum er det altså ganske lett å forklare nedgangen i medlemmer. Forklaringene gjelder nok også flere baner enn Larvik.



 MrPutter, Oslo (27. mar 2013 21:23) *  IP
Sukk... Savner at flere av klubbene i Osloområdet gjør det samme.... :-/


 Til mr Putter (27. mar 2013 21:54) *  IP
Sjekk hva Miklagard, Losby og Hauger gjør gjennom First Class Golf. Veldig god merverdi for oss som er medlemmer.


 Fooore (27. mar 2013 22:43) *  IP
Grønmo, Oppegård og Østmarka hadde et samarbeid, usikker på om det fortsatt gjelder.


 Oggi (28. mar 2013 14:12) *  IP
Mørk og Østmarka har hatt fritt-spill samarbeid de to siste årene. Usikker på om det også gjelder for 2013.



 HCPmann (13. apr 2013 19:38) *  IP
Borre bryter samarbeidet med Vestfold grunnet VGK sin lave pris på innmelding. Dette står vist i medlemsbladet, kan også leses digitalt på hjemmesiden til Vestfold. Borre prøver å tviholde på at det skal koste penger å melde seg inn, steinalderpolitikken innen golfen. Tror nok Borre vil bli den store taperen her. Nye medlemmer som betaler årsavgift år etter år bør være målsettingen, inngangsbillett bør friste- ikke skremme.


 Full pupp (13. apr 2013 19:56) *  IP
Det står ikke noe om dette i Borregolfer`n. Det står derimot at ingenting var avklart når bladet gikk i trykken.


 Fullpupp (25. apr 2013 19:33) *  IP
Fra vestfolds hjemmeside

MEDLEMSFORDELER 2013

Vi har inngått mange og fine avtaler med nærliggende klubber for 2013.
Samarbeidet om gratis spill på Borre og Larvik fikk vi dessverre ikke "i havn" i år.

Status på våre avtaler er som følger:


Larvik Golfbane AS
Åpner lørd. 27. april.
Avtale med Larvik Golfbane AS: 150 kr. i greenfee på hverdager hele dagen og helger/helligdager etter kl. 13.50. Utenom dette: dvs. helger/helligdager 400 kr. i tiden 08.00 – 13.50. Dersom egen bane er åpen, men med provisoriske greener, er prisen 300 kr. på hverdager og i helger/helligdager etter kl. 13.50.

Nøtterøy Golfbane AS
Avtale med Nøtterøy Golfbane AS: 150 kr. i greenfee på hverdager hele dagen og helger/helligdager før kl. 08.00 og etter kl. 13.50. Utenom dette, dvs. helger/helligdager 400 kr. i tiden 08.00 – 13.50. Dersom egen bane ikke er åpnet: 400 kr. i greenfee.

Sandefjord Golfbane
Åpner de første 9 lørd. 27. april.
Avtale med Sandefjord Golfbane datert 08.04.2013: Hverdager 200 kr., helger/helligdager kr. 300 kr. (greenfeerabatt på 150 kr. dersom egen bane ikke er åpnet).

Tjøme Golfklubb
Åpner lørd. 27. april.
Avtale med Tjøme GK: 200 kr. på hverdager og 300 kr. helger/helligdager. Ikke noe krav om at egen bane må være åpen.

Kragerø Golfbane
Avtale med Kragerø GK datert 06.02.2013 (gjelder ikke i perioden 24. juni til 11. august): Rabatt 50 kr. på hverdager og 100 kr. i helger/helligdager etter kl. 12.00.

Borre Golfbane AS
Det blir ingen avtale med Borre Golfbane. Deres tilbud var at deres medlemmer skulle betale 200 kr. ved spill på VGKs bane, mens VGK-medlemmer skulle betale 400 kr. (!) ved spill på Borre Golfbane.

Ellers vurderer vi å ta kontakt med Kongsberg, Asker og Bærum for evt. å inngå samarbeidsavtaler også med disse klubbene.




 Gunnar Bull (25. apr 2013 19:49) *  IP
Hehe, Borre fornekter seg ikke :-)


 Fullpupp (25. apr 2013 19:59) *  IP
Blir nok ihvertfall et medlem mindre på Borre neste år.


 gjesp (25. apr 2013 20:32) *  IP
hvis du er medlem på Borre, vet du kanskje hvorfor de ikke ville fortsette med avtalen?

Er jo ikke fritt spill på Larvik heller lengre? Er neppe uten grunn.



 Wilson (25. apr 2013 20:34) *  IP
Vestfold er etter min mening en mye bedre golfbane enn Borre

Dessverre sliter Vestfold i år, hører at de har sådd alle greener på nytt.

Ekstra ille at Borre da viser seg som en dårlig nabo.



 nittini (28. apr 2013 11:13) *  IP
Det er synd samarbeide strandet, men som det fremgår av andre innlegg her, så er det en tankegang fra baneeiernes side som jeg tror på sikt faller uheldig ut for Borre og Larvik. Det er stor fare for masseflukt av medlemmer fra de banene til neste år tror jeg.

Larvik måtte gjøre samme jobben på greenene for to år siden som det Vestfold må gjøre i år. Den gang hadde Larvik medlemmene fritt spill på Vestfold. Når nå Vestfold må gjøre samme jobben, så er det jo nettopp Larvik som viser seg å være den "dårlige naboen". Bra jobba Larvik...not!

For Borre sin del så ryktes det at grunnen til at samarbeidet strandet skyldes at baneeier Nagel-Eriksen hadde funnet ut at de hadde mistet ett medlem fra Borre til Vestolfd pga lavere årskontingent. Hvis så er tilfelle viser det jo bare hvor korttenkte baneiere kan være. Det kan også være slik at endel syns Borre er for vanskelig og tung i forhold til Vestfold. Jeg syns Borre er en veldig spennende bane og har gått mange runder der, men iår blir det nok desverre ikke så mange.

Medlemmene på de tre banene var veldig fornøyd med ordningen, underlig da at det ikke var mulig å fortsette.




 gjesp (29. apr 2013 11:06) *  IP
Utifra hva jeg hørt av venner som er medlem på Vestfold, har deres medlemmer benyttet denne ordningen klart mest.

Larvik-medlemmer hadde 457 registrerte runder på VGK, mens VGK-medlemmer hadde 488 registrerte runder i Larvik ved
utgangen av oktober. Borre GKs medlemmer hadde 451
registrerte runder hos VGK, mens VGK-medlemmer hadde
over 900 runder på Borre Golfbane. Tallene er fra 2011 sesongen og har vært publisert i medlemsbladet. Hørte også at flere nybegynnere valgte Vestfold istedenfor Borre pga årsavgiften, og at ville komme til å få spille gratis på Borre og Larvik allikevel.

Det har sikkert vært en flott avtale for mange, men det som er synd er at folk begynner å sutre når man tar den bort. Har man først inngått en sånn avtale, regner folk det som en selvfølge at den skal vare for evig.

Etter å ha tittet på hjemmesidene til alle 3 klubbene, ser det ut som de har nok av avtaler nå også i 2013. Dessuten har både Borre og Vestfold 9 ekstra hull og Larvik har korthullsbane. Mulighet for variasjon som ikke alle andre har. Og alle tre anleggene er veldig bra. Besøker gjerne alle minst 1 gang i løpet av året.



 Micromann (02. mai 2013 09:22) *  IP
nittini: Var vel ikke dårlig greener i Larvik som gjorde at det ble en fritt spill avtale.

Dette med fritt spill er en god avtale for oss som er medlemmer, men om det er lønnsomt økonomisk for klubbene i det lange løp tviler jeg på.

Fritt spill mellom banene ville også føre til prispress på årskontogenten, og mange ville velge den klubben med billigst årskontigent i stedet for å melde seg inn i sin lokale klubb.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72