Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Koll - 21. okt 2008 kl. 17:40 *  IP
Hvordan går det med Bjørnstad til slutt?

Jeg utfordrer alle dere som ellers er så flinke og raske til å spå om HBs resultater hver uke. Hva TROR dere om hvordan det hele ender for ham i 2008? Ikke hva dere håper/ønsker, men hva dere tror er realistisk.
Jeg stikker selv nesa ut og sier her hva jeg TROR blir Bjørnstads sluttresultat i år. Da kan vel dere andre gjøre det også. Din begrunnelse for hva du tror bør oppgis, ellers blir det for amatørmessig.

Han blir ikke blant de 25 beste på NW, og må spille kvalifisering til PGA. Om han går inn i 2. eller 3. kvalrunde er mindre interessant. Der blir han ikke blant de 25 beste som får spille PGA neste år. Han tar da en tenkepause om han gidder å spille NW et år til, eller flytte hjem til Norge med kone og barn. Jeg aner ikke hva han velger, men at han vil være i tvil, er jeg sikker på.

Jeg bygger min tro på at det ikke er noe som helst i HBs resultater og spill denne sesongen som skulle tilsi at han blir blant de 25 beste i PGA-kvalet. Der møter han i 6 runder "kremen" av NW-spillere som ligger tett opp til de 25 beste og som i utgangspunktet er bedre enn HB, samt de som endte på plassene 125-150 (?) på PGA i år. Pluss en del andre sultne og unge spillere. Mange av PGA-spillerne er gamle storheter som sikkert har sett sine beste dager på golfbanen, men en del av dem vil garantert slå HB. Her vil også nerver bety en del.
Totalt sett tror jeg altså at det er minst 25 stykker av disse som vil slå HB i kvalets siste runde, dersom han kommer dit.


 Fooore (21. okt 2008 17:46) *  IP
Topp-60 på NW, går videre fra kval-2 og kommer topp-20 i kval-3.

Begrunnelse? Fortsetter det gode spillet fra tee, fortsetter med mellom 4 og 8 fugler pr runde og unngår blemmene. Antar at den begrunnelsen er for naiv for deg koll, men det kan jeg leve med.

Drømmen hans er pga, og der spiller han neste år.



 Beartown (21. okt 2008 17:56) *  IP
Koll: Det blir made cut denne uka slik at han spiller neste uke i Texas. Det er for langt opp til topp 40 saa han maa spille steg 2. Der havner han topp 15, og avanserer til steg 3.

Steg 3 er et monster i seg selv. 6 runder, nerver paa hoeykant...blod, svette, taarer. De kaller det ikke den vanskeligste turnering paa PGA touren for ingenting.

Det at Henrik naa har 2 tidligere erfaringer fra steg 3 kommer meget godt med. Han klarte det en gang, mens det gikk skeis i siste runde i fjor.
Selv om formkurven ikke har vaert den mest stabile de siste maanedene saa er denne turnerigen saa unik at alt kan skje. Jeg tror det blir en plassering mellom 13 og 18, og PGA kort.

Det var vel en combo hjerne/hjerte anaylse, but the best I could do.



 Koll (21. okt 2008 19:54) *  IP
Hvor er Smilende Sam, Gunnar Bull, Enur, Pontius, ProVI og alle andre tipsere i denne saken? Tør dere ikke stå frem med hva dere tror, eller vet dere ikke?


 Simen Østnor (21. okt 2008 20:06) *  IP
I Koll's øyne er det bare 2 ting som er realistisk. Den ene muligheten er at han ikke klarer PGA kvalet og slutter med golf. Den andre muligheten er at han fortsetter neste sesong på Nationwide da han ikke klarer å kvalifisere seg.


 St. Able Ford (21. okt 2008 20:08) *  IP
Jeg TROR han havner på 58. plass på NW i år, ryker ut etter 2. steg på q-school og spiller på NW også neste år.
Intet ville glede meg mer enn at jeg tok feil, at han klarte alle tre stegene og fikk spille på PGA i 2009, - det er det jeg HÅPER.



 Jan T. Låven (21. okt 2008 20:08) *  IP
Nesten håpløst å tro noe som helst, HB kan gjøre alt fra katastrofegolf til fantasigolf uavhengig av tidligere resultater i år, kapasiteten er der.
Top 25 - 10 % sannsynlig.
Top 40 - 30 % sannsynlig
Top 60 - 70 % sannsynlig
Top 20 i siste steg - 33 % sannsynlig.
Garrantert.



 Knut (21. okt 2008 20:13) *  IP
Jeg tror han blir blant de 50 på NW og kommer til steg 3 i kvaliken. Der blir han nr. 17 og inn på PGA turen. Det blir utrolig spennende å følge dette til mål.


 Roar (21. okt 2008 20:19) *  IP
Jeg TROR at han blir top-60 på NW.
Jeg tror han spiller bra i kvalet, og at han vil kjempe om de plassene som gir PGA-spill neste år- helt til siste slutt. Det tror jeg fordi han er erfaren, han vil tilpasse spillstrategien til det som kreves for å kvale. Han har gjort det før, og han greide det nesten i fjor.
Om han klarer det handler om marginer. Uansett blir han ikke mange slag foran eller bak den cut-streken.
Så jeg håper det går bra til slutt.



 Enur (21. okt 2008 20:23) *  IP
Siden du absolutt etterlyser min tro Koll (selv om jeg ikke er av dem som pleier å slenge ut tips om plasseringer på forhånd. Derimot følger jeg Henrik nøye underveis og heier gjerne på ham):

Jeg tror at Henrik greier å bli blant de 60 beste på NW-rankingen etter denne ukes turnering, slik at han i hvertfall har fulle NW-rettigheter neste år.

Jeg tror at Henrik ikke blir blant de 40 beste på NW i år. slik at han må inn å spille fra steg 2 på PGA-Q-school.

Jeg tror at Henrik går videre fra steg 2 til steg 3.

Jeg tror at Henrik får spille alle 6 rundene i steg 3.

Og jeg tror at Henrik ender opp på en plass mellom 15 og 30 i steg 3. Her vil det kanskje bare skille ett slag mellom spillerne, kanskje en liten hullkant ut eller en annen liten tilfeldighet, som da vil være avgjørende for om det blir spill på PGA-touren neste år eller ikke.

All denne min tro baserer jeg på Henriks etterhvert lange erfaring generelt sett, hans erfaring fra PGA-Q-school de 2 siste årene spesielt, og hans jevnhet. Han leverer veldig ofte runder på fra 3 under til 3 over par, men tabber seg sjelden ut med de store katastroferundene. (Ei heller dessverre de virkelig lave scorene). En slik jevnhet tror jeg blir avgjørende i steg 3 av PGA Q-school.

Jeg HÅPER imidlertid at alt dette er for pessimistisk, og jeg håper inderlig at Simen Østnor må spise hatten sin!!!

Da tar jeg ferie, takk for meg!



 Smilende Sam (21. okt 2008 20:38) *  IP
Koll, er det ikke litt vel dumt å beskylde folk for feighet 2 timer og 14 minutter etter at du har bedt oss svare? Jeg er selvsagt lei meg for at jeg har prioritert å hente barn, spise middag og legge barn før jeg svarte deg. Det er jo en helt åpenbar feilprioritering.

Så on-topic:

Jeg tror Bjørnstad blir topp 60 og at han derfor sikrer seg spill på NW neste år og. En nøktern vurdering er at han spiller seg frem til steg 3 men at han blir litt for lett der - og den analysen er basert på en analyse av spillet de siste to månedene. Han er ikke stabil nok og det er mange gode spillere. Jeg tror ikke han reiser hjem for å bli snekker.

Men jeg håper og ønsker inderlig at han plutselig finner flyten og får den oppturen det er å klare kvalet og få tourkort. Jeg skal sitte her å melde positive håpefulle innlegg og glede meg hvis det går. Jeg kommer sikkert til å skrive at jeg tror dette går, at jeg tror han kan få birdie på hull 6 og at jeg tror det kan snu... for i dagligtale er det slike ord man bruker.

En ting vet jeg: Jeg er glad for at jeg følger mottoet til profeten Brian fra filmen om livet hans. Det gjør livet tkil et hyggelig sted.



 bogey (21. okt 2008 20:39) *  IP
Han forblir på NW ranket mellom 50 og 60.


 HenrikFan (21. okt 2008 20:55) *  IP
NW tour rettihgheter neste år,
kommer videre til 3 kval, misser med1 slag
Kvaler inn på mandagskval til neste vår, blir topp 10 utrolige 4 uker på rad og...
resten er historie om et halvt års tid



 pontius (21. okt 2008 21:04) *  IP
Jeg tror HB blir T40 etter Tour CH og når 3. kval.steg.
Men vil slite der med å nå inn blant de 20 første. Han vil ende på T19, hehe...og.. ja nettopp, komme til....

Dette er faktisk basert på realisme... tro det eller ei.
Det er nå nemlig passe lenge siden han har vært helt i toppen og det er hans tur til å være der. Just look and see.. Det skjer nemlig et par ganger i året... Og vi venter på den andre gangen.. I 3. kval.steg vil hans stabilitet rundt 70 runder slå ut til hans fordel.




 Koll (21. okt 2008 21:04) *  IP
Bravo gutter! Dette var tro basert på realisme og gode begrunnelser, selv om begrunnelsene varierer en smule. Måtte slike gode og nøkterne uttalelser fortsette i denne spalten. Alle deler vi håp og ønsker, men det er noe helt annet.


 Simen Østnor (21. okt 2008 21:10) *  IP
Går 3 kvalrunde på Orange County i år også?


 Beartown (21. okt 2008 21:12) *  IP
Simen: Nei, de spiller paa foelgende to baner.

PGA West Stadium Course, La Quinta, California
Jack Nicklaus Tourn. Course, La Quinta, California



 Bjørn (21. okt 2008 21:41) *  IP
Er redd for at HB legger opp etter endt sesong. Uten at jeg kjenner han personlig så ser det ut for meg at han mangler det siste fandenivoldske som skal til for å komme topp 25 på NW turen. Det er synd for gutten har masse talent.


 Smilende Sam (21. okt 2008 21:49) *  IP
Koll - hvis du så kunne begynne å oppføre deg høflig så ville mye være vunnet.


 Adam (21. okt 2008 21:53) *  IP
Vi kan da ikke klage på Koll i denne tråden?


 Gunnar Bull (21. okt 2008 22:24) *  IP
Oj, så plutselig at jeg ble "etterlyst" av Koll. Det er selvfølgelig viktig å svare på. Svaret er:

Jeg tenker egentlig ikke så mye på Henrik Bjørnstads fremtid, så jeg har rett og slett ikke spesifisert hva jeg tror.

Hvorfor spør du om jeg er redd for å "stå frem med hva jeg tror"? Hva i all verden skulle jeg frykte?!?

Du og jeg lever i to forskjellige verdener, Koll.



 barcentrale (21. okt 2008 22:36) *  IP
Tro skal baseres på fakta! Regner med at vi er enige her Koll! Det eneste jeg kan konkludere med er at vi alle på dette forumet ikke har nok grunnlag til å tro noen verdens ting fordi vi ikke er i nærheten av å kjenne alle fakta (helt til jeg drar fram excel-arkene mine fra i fjor). Ergo vil vår "tro" være basert på et innslag av håp. Noen har et sterkt håp, og dermed en "tro" som går i retning av PGA-tour for HB. Noen har mindre håp, og som dermed vipper mot snekkeryrket.


 Zack (21. okt 2008 23:07) *  IP
Jeg for min del gir blanke i hva Koll tror og mener.
Hva er vitsen med å mene noe som helst hvor HB er neste år.
Jeg tror alle her med unntak av Koll håper det beste for HB.
Klarer han og kvale inn, er det topp, hvis ikke, går vel verden fortsatt videre.



 Smilende Sam (21. okt 2008 23:09) *  IP
Adam spør hva jeg klager på med Koll i denne tråden - jeg siterer:

"Hvor er Smilende Sam, Gunnar Bull, Enur, Pontius, ProVI og alle andre tipsere i denne saken? Tør dere ikke stå frem med hva dere tror, eller vet dere ikke?"

...I rest my suitcase.



 Dormy (21. okt 2008 23:12) *  IP
Legger merke til at Koll ikke savnet meg,litt stusselig faktisk. Men jeg drister meg til å tro,håpe og tippe litt for det.

Tror:
- Henrik blir topp 60,og inn på kval 2. Ryker ut i siste runde med knapp margin. jaja,litt pessimist får man være

Håper:
- at han spiller en kanonturnering i neste turnering og i Tour champ og blir topp 25 og direkte kval til PGA tour

Tipper:
- at han døyver skuffelsen over å ikke klare PGA,og at han klarer det lett neste gang etter et meget godt år på NW



 Zack (21. okt 2008 23:13) *  IP
He,he.
Jævla bra bilde SS.



 AR (21. okt 2008 23:33) *  IP
Spørsmålet om hvordan det går med Bjørnstad er umulig å svare på. Det er det som er så spennende. Slik er det med alt.

Det Henrik ar vist i år, er ikke godt nok til PGA Tour'en neste år.

Når det er sagt, er det lov å håpe at han klarer det likevel. Han har etter hvert fått arfaring. Han har vært gjennom kvalifiseringene før. Han har tidvis vist meget bra spill. Klarer han å få sine topp prestasjoner over en lengre tid, er det gode muligheter.

Derfor er det lov å håpe på gode resultater i resten av sesongen. Nøkternt sett, basert på det som er skjedd hittil i år, er det ingen overraskelse om han ikke klarer å spille seg inn på PGA Tour'en.

Men vi må leve i håpet! Det må vi alltid gjøre!



 3Putt (22. okt 2008 09:14) *  IP
Tror det blir tøft for Henrik men han har greid det før så LYKKE TIL.


 Pro V1 (22. okt 2008 09:36) *  IP
Man kan ønske og håpe så mye man vil. Akkurat når det gjelder HB's videre sjebne ligger den utenfor vår rekkekvidde er jeg redd.
Jeg må si meg enig i AR sin resonering.
Det er så mye som kan skje i toppgolfen og en helg kan avgjøre en spillers fremferd mange år frem i tid. Eks. Turnesa som vant turneringen på NW ifjor, kjempet som HB på PGA mellom 125 og 150, og som plutselig vant forrige helg, helt ut av det blå.
Om Henrik har spillet til dette? Banespillet fra tee til green har han, men er ikke helt venn med putteren til å nå opp er jeg redd. Men det skifter fort. Savner noen indikasjoner/informasjoner om at HB har trent/vil trene aktivt med en puttertrener etc. for å heve spillet det siste steget. Noen som vet?
Er redd vi ikke får se HB på PGAtouren 2009 desverre. Han får derimot fulle rettigheter på NW. Hva som skjer i kvalet skal jeg følge med på som alle andre, enten det blir inn i 2. steg eller rett i 3. steg.
I tillegg er det jo ekstremt viktig for Viasats sin videre satsing at HB kommer seg inn på PGAtouren igjen. Gudene vet hvor mange ekstra abb. av Viasat golf de ville solgt, men med såpass mange interesserte så ville det nok blitt hevet betraktelig.
Med tanke på at HB leser på denne siden, så er det ihvertfall utelukkende positivt med det engasjementet vi viser hver neste helg han spiller.



 TMW (22. okt 2008 11:24) *  IP
Jeg tror og håper Henrik fortsetter med profesjonell golf...

=O)



 Koll (23. okt 2008 13:55) *  IP
OPPSUMMERING

En opptelling av svarene ovenfor viser at 10 stykker tror HB ikke spiller på PGA neste år, mens 4 tror det.

Dette er i mine øyne meget realistisk - og takk for det!



 Zack (23. okt 2008 21:30) *  IP
Bra Koll.
Du vant.



 TMW (24. okt 2008 10:54) *  IP
betyr det at vi kan få fred med vår naive optimisme en stund igjen nå eller?


 Wilson (16. jan 2010 01:32) *  IP
Bra at han hadde troen på seg selv.

Noe å lære av.



 Hacker (16. jan 2010 10:34) *  IP
Det går nok bra med Bjørnstad til slutt Koll. Stikk i strid med dine dystre spådommer!


 Dormy (16. jan 2010 16:32) *  IP
er en grunn til at Koll forsvant etterhvert,møtte seg selv i døra altfor mange ganger


 Snedd (17. jan 2010 13:19) *  IP
Koll forsvant vel av to grunner: For det første gjorde HB det for godt til at han fikk rett. Dessuten var det litt for mange som visste identiteten hans etter at den ble "avslørt" på et annet forum.
Mulig han er innom med annet nick, men personlig syns jeg det er greit vi slipper.



 Wilson (29. sep 2013 23:10) *  IP
5 år har gått siden trådstart.

Vi har dessverre ingen som er oppe og kjemper.

Debattantene her inne er nesten de samme.
Tonen er den samme. Optimistene er de samme.

De fleste under samme nick. ;-)



 gjesp (01. okt 2013 00:10) *  IP
gikk kjempebra med Bjørnstad...og Koll m/venner


 Youjizz (01. okt 2013 01:29) *  IP
Skriv et "innlegg" a "Ove"?
:-)



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72