Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 GG - 28. feb 2005 kl. 20:47 *  IP
Turneringer for amatører

Hvilke muligheter har man til å spille turneringer her i Norge? Har lyst til å prøve meg i konkurranser, hcp 20.

 Asbjørn Ramnefjell (28. feb 2005 21:10) *  IP
Med en handicap på 20 bør du først forsøke deg i din egen hjemmeklubb. Så kan du undersøke turneringsprogrammet i andre klubber om de har turneringer som er åpne for andre enn klubbens medlemmer. Deretter bør du forsøke deg på noen svenske klubber over grensen ved svinesund. Her har det i hvert fall tidligere vært turneringer hvor alle kan delta på våren. Strømstad GK har i en årrekke vært gode her. Så kan du forsøke å lage egne turneringer med venner. Disse er ofte de morsomste! Mer konkrete råd er det sikkert mange andre som har.
Lykke til!



 Høyhandicap'er (28. feb 2005 22:14) *  IP
Er på samme nivå som deg. Noe som er gøy er å spille Skins mot 2-3 singlehandicap'ere, med tildelte slag etter hcp selvsagt.
De vil stort sett dele hullene seg i mellom. Og når du slår til med par eller birdie så tar du potten :)



 Fade Iron (01. mar 2005 09:28) *  IP
Hei,

kanskje unionsgolf er noe for deg? Det er en turnering med 300 deltakere fra Norge og Sverige som skal arrangeres til sommeren. 4 innledende runder på to norske og to svenske baner med finale på Borre (150 av 300 kommer til finalen). Mer info på www.unionsgolf.com...




 Fooore (01. mar 2005 17:02) *  IP
Og i tillegg finnes det en turnering i Värmland som pågår ei uke i juli, strålende arrangement!

www.femdagarsgolf.com

Anbefales!



 GG (01. mar 2005 21:06) *  IP
Takk for noen fine innspill, unionsgolf så veldig artig ut!
Har hørt endel snakk om at folk unnlater å skrive seg ned i hcp, nettopp pga deltagelse i turneringer, er det hold i dette? Eller blir de fleste turneringer avholdt med noenlunde rettferdig resultat, er jo litt kjedelig hvis mange oppnår 50 poeng, kanskje det fins noen regler for å unngå nettopp dette? Jeg har jo i utgangspkt tro på at hobbygolfere er ærlige :-)



 Asbjørn Ramnefjell (01. mar 2005 23:22) *  IP
Det å jukse med sin handicap er som annet juks i golf. Du blir stemplet som juksepave for lang tid fremover. Ikke bra.


 Handicap konkurranser (02. mar 2005 12:23) *  IP
Når en er hobbygolfer og skriver seg ned i handicap så er dette etter min mening først og fremst en konkurranse mot seg selv. Det er jo artig å ha konkurranser med likesinnede, ved hjelp av hcp-systemet kan "alle" stille opp mot hverandre. Men en må ha klart for seg at dette er leke-konkurranse. Får jeg 37 poeng er jeg akkurat like lykkelig selv om en annen stikker av med pokalen med sine 55 poeng. Dersom jeg derimot har spilt "ræ.." og vinner med mine 29 poeng så er jeg ingen glad mann.

Hcp-turneringer kan vel egentlig sammenlignes med skiturer med barna der en inngår et veddemål om hvem som kommer først opp den siste bakken.

De som måtte ha glede av å la være å skrive seg ned for å vinne en og annen klubbturnering: "be my guest"

- mitt hcp er rett over 20.



 Bamse - Nå som Bamse Brakar (02. mar 2005 13:40) *  IP
"Det er jo artig å ha konkurranser med likesinnede, ved hjelp av hcp-systemet kan "alle" stille opp mot hverandre. Men en må ha klart for seg at dette er leke-konkurranse"...

"De som måtte ha glede av å la være å skrive seg ned for å vinne en og annen klubbturnering: "be my guest""...

Det er jo akkurat dette som er den største feilen i hele golfen i Norge i dag! Det er IKKE slik at hcp-systemet gjør det mulig for "alle" å konkurrere på like vilkår dersom utøverne har den holdningen du viser her. Klubbturneringer og ikke minst sponsorturneringer begynner etterhvert å ha så ettertraktede premiebord at man kan ikke sammenlikne et appelsinveddemål mot poden i lysløpa med muligheten til et ukesopphold for to i Cognac. Om "det er ikke så nøye med hcp-juks" blir holdningen til mennesker rundt om (hvilket det begynner å bli for altfor mange), ja så bør fa** meg hele systemet avskaffes og alle turneringer kun utøves uten hcp!

Brum-Brum
Oppgitt Bamse



 Asbjørn Ramnefjell (02. mar 2005 14:43) *  IP
Jukser du med din handicap, jukser du sannsynligvis ute på banen også. Slikt må det slås kraftig ned på. Golf er et gentleman spill hvor du er din egen dommer. Da nytter det ikke å komme med "stygge taklinger" fordi dommeren kanskje ikke ser deg.


 Lasse (02. mar 2005 16:52) *  IP
Hvor mye gentleman man er, er kanskje et spørsmål om pris.

De fleste vil nok frastå å jukse hvis man spiller om 10 kr, men hva med 100.000 eller 1.000.000 osv. Ikke det at det er realistisk at de fleste av oss vil spille om slike premier, men som Bamse påpeker over her, så finnes det jo noen ettertraktede premier også for oss glade amatører.

Rent hypotetisk, hvis du kunne vinne 1.000.000 i en turnering, og du var helt alene i skogen, uten sjangs for å bli tatt. Så hadde det vært fristende å flytte litt på ballen.



 Asbjørn Ramnefjell (02. mar 2005 19:49) *  IP
Lasse!
Det er akkurat derfor golf er så genuint og genialt. Man skal alltid være ærlig. Folf som jukser, bør holde seg unna golf. Amatørreglene reguølerer hva som det er lov å spille om. Proffene jukser ikke. Der blir de disket hvis de ved en inkurie skulle komme til å skrive under på feil sted på scorekortet eller ha byttet scorekort feil. Spiller du om en million og du er alene i skogen, blir din moral satt på en prøve. Den prøven bør du bestå!!



 Handicap konkurranser (02. mar 2005 20:23) *  IP
Mulig jeg ble misforstått. Jeg mener selvsagt at en skal skrive seg ned når en har spilt en runde som kvalifiserer for nedskriving. Noe annet er juks på linje med å flytte ballen litt, gi putter, spille fra OB, etc, etc.

Hovedpoenget mitt er at konkurranser med handicap blir en liksom-konkurranse uansett premienivå. Det blir som noen av TV-show'ene med høye premier (Casino f.eks.)

Spiller jeg mot hr. Ramnefjell og får 35 poeng mot hans 34 så var det artig, men alle vet hvem som spillte best golf den dagen. En annen dag gjør Ramnefjell en kanonrunde og får 40 poeng, mens jeg som 20-hcp'er fort kan knuse han med et par og førti poeng likevel fordi jeg har så mye slingringsmonn i spillet og blir overbetalt for en 4-5 par på rad.

Det at noen setter opp store premier endrer ikke dette. Det at noen vil være uærlig for å oppnå personlige fordeler endrer heller ikke på dette. Premissene i en slik konkurranse er at en må stole på sine konkurrenter både når det gjelder deres handicap og adferd på banen. Slik noen av oss spiller så går gjerne hele ballen rundt i skauen og leter etter baller på annenhvert hull. Det er da en smal sak å flytte på ballen, slippe ned en ny o.l.

Så jeg holder fast på at de som vil jukse egentlig bare lurer seg selv ("be my guest"), jeg vil fortsatt kose meg over det ærlige spillet og glede meg over mine gode slag og alle runder der jeg kan skrive meg ned og dermed få bekreftet at jeg har blitt bedre. Den dagen jeg mot formodning (og oppnådd alder og vekt) skulle bli en seriøs konkurransegolfer vil jeg selvsagt søke turneringer som ikke baserer seg på handicap og der en til en viss utstrekning har mer kontroll på at regler følges.



 Fooore (03. mar 2005 17:48) *  IP
Turneringer med et "verdifullt" premiebord burde etter min mening spilles utfra bruttoslag, eventuelt inkludert max antall slag på et hull som par+5.

Selv er jeg høy-handicapper på 18.

Eventuelt kan man dele turneringer på midten, ca hcp 20, og spille bruttoslag i hver gruppe.

Stableford kan man eventuelt konkurrere om internt i en flight i en selskapsrunde.

Men-men, somethings never change...

Gleder meg til sesongen jeg!!



 Fade Iron (04. mar 2005 09:19) *  IP
Enig med Fooore,

blir mer rettferdig hvis man spiller slaggolf med maks +5. Unionsgolf, som skal arrangeres i sommer, skal spilles etter slike regler: ballen plukkes på +5 og man trekker fra mottatte slag til slutt.



 Fooore (04. mar 2005 10:46) *  IP
Men trekker man fra mottatte slag er man nede på "netto slag" som nærmest tilsvarer Stableford.

Brutto slag(eventuelt med max +5)!! Den som har brukt færrest slag, ja, den er best!



 Leftie (08. mar 2005 12:56) *  IP
Nettoslag er den turneringsformen som gjør at det blir jevnest.Stableford har ikke noe i en turnering å gjøre!.Altfor stor forskjell mellom høyhcper og lavhcper.En god 5hcper blir knust av en middels 36hcper.....omtrent hver gang


 Asbjørn Ramnefjell (08. mar 2005 13:24) *  IP
I alle turneringer hvor man har en turneringsleder som kan sine saker, konkurrerer ikke en 5 handicapper med en 36 handicapper. De spiller i hver sine klasser. Ellers enig i at netto slag er en grei turneringsform - gjerne med tak på 5 over par som tellende score på et hull.


 Leftie (08. mar 2005 14:05) *  IP
Der jeg spiller, Asbjørn, er det en med hcp 4.5 resten er 17++++.Kan ikke lage en egen turnering for meg hehe. I store turneringer er det jo vanlig at man deler det in i 3 grupper.

Spiller vi nettoslag klarer jeg som regel å hevde meg. Det klarer jeg ikke i stableford.



 Facit (08. mar 2005 14:21) *  IP
I mindre turneringer med begrenset antall spillere er vel et annet alternativ å spille med 2/3-hcp eller 3/4-hcp. Da blir det bra konkurranse mellom høy- og lavhandicapper.


 Lykketrollet (03. jul 2015 22:07) *  IP
Desverre er det mange som jukser med sitt hcp forran "større" amatør konkurranser.. Femdagers i Sverige er hvertfall i C og B klassen et eksempel der.. Hvet om noen som melder seg på med hcp som er grensen til B selvom de er i C. Noen som også IKKE skriver seg ned KUN opp i C for å få fler tildelte slag. Mange norske golfere som IKKE senker seg når de kommer tilbake til Norge om de spiller bra runder der borte. Dumt at Golfbox Norge og Sverige IKKE samarbeider der. Skulle skjedd automatisk..Så klart alle kan ha gode dager. Å spille på rundt 60-65 hver dag i 4-5 dager der mener og tror jeg er LITT hcp juksing. I 2013 spilte en der en 58 runde.. Han røyker hasj under fler runder. Mange reagerte og sa fra til dommere men hva hjalp det.. Jaja Ærlig sport er det for de fleste men det finnes alltid noen unnasluntere desverre. De som får dårlig samvittighet.


 Derek Crawford (04. jul 2015 09:40) *  IP
Jeepers! Is there no end to the narcissistic point counting that masks itself as golf in Norway?

Amateur strokeplay golf is all about getting your ball around the golf course in as few shots as possible with the skill set you have - both physical and mental. You then subtract your handicap from your total and see how you rank in relation to the other players in your class.

Wanna try classic competitive golf GG? Play Medal @Tyrifjord! We play twice per month - 1st Sat and 3rd Thurs May-Sept.

From our website... http://tygk.no/info/turneringer/38/medal-tyrifjord

Test egne ferdigheter!
Ønsker du å konkurrere og teste egne ferdigheter? Medal @Tyrifjord er åpen turneringer for medlemmer og gjester som nyter golf som sport og ønsker å møte andre likesinnede golfere.

Klasser
Herre scratch - brutto score
Herre 1. - handicap maks 12,4 spiller netto slag.
Herre 2. - handicap 12,5 - 36 spiller netto slaggolf*.
Dame scratch - brutto score
Dame 1. - handicap maks 36 spiller netto slaggolf*
*Slaggolf - max antall slag pr hull er hullets par pluss 5 slag.

2 klubb
Et 2-tall på scorekort er alltid bra, og en slik score bør både feires og premieres og klubben tilbyr en såkalt '2-club competition' i alle slagspill-turneringer. Startkontigent er kr20. Pengene legges i en pott som deles av alle spillere som klarer å få et 2-tall på scorekortet. Hvis ingen får et 2-tall på scorekortet vil pengene bli overført til neste turnering. Gjør du hole-in-one vinner du hele potten!

Når?
Medal Series @Tyrifjord spilles på den første lørdag i hver måned og tredje torsdag i hver måned. Sett av datoene i kalenderen din!

PS. We do also have stableford competitions! :-)

Happy Golfing
Derek




 digger (04. jul 2015 11:47) *  IP
@GG Ønsker du å spille turneringer er Midam helt i blinken for deg!

www.midam.no



 DA (04. jul 2015 17:06) *  IP
10 år siden han spurte om dette, så Midam er nok midt i blinken nå! Kan vel godt hende han har skrevet seg mye ned i hcp, og spiller Ecco-tour nå for alt vi vet.



 digger (05. jul 2015 09:24) *  IP
LOL, så ikke den gitt :-)


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72