Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Øyvind Reinertsen - 11. nov 2019 kl. 14:16 *  IP
Styresammensetning i NGF

NGF har nå valgt nytt styre. Den nye Golfpresidenten Hatling (sikkert en bra mann) trakk frem 4 områder han ville jobbe spesielt for: toppidrett, rekruttering av barn og unge, samarbeid og klubbkultur. Jeg håper for golfen i Norge sin del at han lykkes med de 2 første målsetningene. Jeg ser i artikkelen i Norsk Golf at presidenten har organisasjonserfaring fra Lyn og at han har vært landslagstrener i aldersbestemte klasser i tennis. Hva de andre styremedlemmene stiller med av bagasje i den retning sier ikke artikkelen noe om. En rask gjennomgang i golfbox viser med stor sannsynlighet at ingen av dem har erfaring fra toppnivå innen golf. Laveste nåværende hcp er 4,5 og snittet ligger på 13,4. Styret er også relativt voksne mennesker med en gjennomsnittlig alder på 52 år. Yngste styremedlem er 29, eldste 66.

Spørsmålet jeg stiller meg er om dette er den rette sammensetningen for å nå målet om bedret toppidrettssatsing og økt rekruttering av unge golfspillere? Ansvaret for denne fordelingen ligger jo hos klubbene som stemmer over og velger styret. Det hadde vel ikke gjort noe om de hadde rekruttert inn noen med toppgolferfaring (det er nok av proffer/gode amatører som har erfaringen jeg mener mangler) og kanskje burde noen yngre krefter også hentes inn. De vet nok bedre hvor skoen trykker og hvorfor golfsporten ikke er spennende nok til å konkurrere med fotball eller skiidrett om talentene.

Hva tror du? Er dette styret som skal få golfsporten i Norge til å vokse?


 Spiller (11. nov 2019 14:27) *  IP
Interessant valg av styre. Styret kan gjøre en del, men det er NGFs administrasjon som er viktigst. Usikker på hva de kan få til. Generalsekretæren har vel sittet i snart 10 år uten allverdens resultater. Styret bør ta en gjennomgang av administrasjonen for å se om de har rett kompetanse og måloppnåelse.


 Øyvind Reinertsen (11. nov 2019 14:45) *  IP
Hei @Spiller! Enig med deg at administrasjonen er den som skal gjennomføre aktivitetene, men forhåpentligvis skal styret peke retning. Det er jo også styrets ansvar å sørge for at vi har riktig administrativ ledelse. Spørsmålet mitt er om vi tror sammensetningen av styret er riktig og om det i det hele tatt har noe å si...


 Spiller (11. nov 2019 15:02) *  IP
På toppidrettssiden ser det relativt lyst ut blant herrene. To på PGA tour er bra. Reitan og Halvorsen er også lovende. På damesiden har vi vært velsignet med Tutta i mange år. Nå har vi ingen på damesiden som kan hevde seg på kort sikt. Da 2020 eller 2021.

Under dagens generalsekretær har medlemstallet falt med omtrent 15 % til tross for at de har ansett rekruttering som viktig. Antall barn og unge har falt med 30 %.

Tidligere har lav måloppnåelse hatt få konsekvenser for administrasjonen. Dette bør det nye styret endre på.



 Øyvind Reinertsen (11. nov 2019 15:06) *  IP
Man kan vel si at styret/administrasjonen har fått en lissepasning med tanke på rekrutteringen. Hovlands utstråling har gitt norsk golf et oppsving rent mediamessig. Fortsetter han å levere MÅ golf-Norge ta vare på den interessen han skaper og bruke dette til å rekruttere inn unge spillere. Kanskje er også lettelser i antrekk er ett mulig trumfkort?


 Spiller (11. nov 2019 15:30) *  IP
Helt enig at NGF har fått en lissepasning. Tror dessverre at det store flertallet av klubbene ikke har noen plan eller ressurser til å ta imot disse nye barn og ungdommer. Da får man mange nye på kort sikt, som også slutter etter kort tid.


 Enur (11. nov 2019 20:09) *  IP
Men på forsiden av Golfsiden nå står det jo faktisk:

11.11 Tiger Woods
NGFs nye president

Det må jo være bra!
Noe overraskende selvsagt, men da burde vel toppgolferfaringen ihvertfall være godt dekket?



 Øyvind Reinertsen (12. nov 2019 07:35) *  IP
@Enur DA burde vi være innafor...


 Henrikfan (12. nov 2019 10:17) *  IP
Tiger Woods: Kolonet er veldig viktig her. Det må ikke fjernes. Da blir betydningen helt annerledes. Tiger Woods sier/uttaler seg om NGFs nye president. Og blir ikke ny president i denne omgang..Men det er jo også helt fantastisk da!!


 Jolle (12. nov 2019 11:24) *  IP
Tiger Woods er altså ny president i Norges Golfforbund, men hva skjedde med han som ble valgt?
Har det foregått et statskupp her? Og hvor er den nyvalgte presidenten? Søkt asyl på PGA Tour



 AR (12. nov 2019 11:34) *  IP
Tiger Woods hadde sneket seg inn bakveien.... :-)


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72