Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg

Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  


Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 golfdude - 02. jul 2018 kl. 12:53 *  IP
Grøntkort/postkassemedlemskap

Hva tenker dere om kravet til medlemskap i Norge, Norden og kanskje det også gjelder i hele Europa. Det finnes et fåtall korthullsbaner som er pay and play. Den eneste fullverdige banen jeg kjenner til er 9 hulls banen på Albatross i Gøteborg.

Min kone og jeg får barnefri en til to helger i året og da har vi lyst til å spille golf sammen. Fordi hun ikke spiller regelmessig (av og til på en korthullsbane) og ikke er medlem får hun ikke spille noe sted annet enn på pay and play baner. Hun tok grøntkort og var medlem av ordinær golfklubb tidligere.

Så alternativet nå er å være medlem av en postkasseklubb. I vår situasjon synes jeg dette er tungvidt og fordyrer hennes mulighet til å spille golf. Samtidig ønsker jeg at flere skal være medlem av sin lokale klubb. De som er medlem av postkasseklubber mener jeg hadde spilt mer om de var medlem lokalt. Medlemskap handler om mer enn medlemspris/antall runder verses greenfeeprisen. Mener å ha lest i Norsk Golf at postkasseklubbene har flest medlemmer fra Oslo området. Tettheten var størst der.

Så dilemmaet rundt postkasseklubber er at det for noen er det eneste alternativet for å få spilt golf de få gangene i løpet av året.

Jeg vil postkasseklubbene til livs for økt vekst lokalt. Samtidig får man ikke økt vekst lokalt dersom medlemmene av postkasseklubbene slutter helt med golf. Da spiller de hverken greenfee eller blir medlem lokalt.

Hva tenker dere?

 Frank (02. jul 2018 23:45) *  IP
Helt enig. Det er høl i hue at noen som spiller en runde eller to i året må betale en tusenlapp for å være medlem et sted langt fra der de bor bare for å tilfredsstille ngf. Reduser også andelen av kontigenten som går til ngf. Dette er penger som kommer mye bedre til nytte enn på Ullevaal


 JG (07. jul 2018 15:01) *  IP
Jeg begynte å spille golf i England, jeg bodde der. Der er det masse pay and play golfbaner. Ingen medlemskap eller kurs kreves. Jeg hadde nok ikke startet å spille hvis jeg måtte bli medlem. Jeg synstest det var rart at jeg ikke fikk ta med barn på 9 hulls baner, de måtte og ha medlemskap.

På den andre siden er sesongen kort i Norge og vi har krevende vær som gjør det dyrt å drifte. (Mange golfbaner i England ligger på offentlig land) Golfklubbene er avhengige av stabile inntekter, å gjøre det for enkelt å ikke være medlem vil redusere de stabile inntektene til klubbene. Kanskje ha en extra kostnad for spillere uten medlemskap? tiger (12. jul 2018 14:12) *  IP
Ser definitivt poenget, samtidig er medlemskap helt nødvendig for at de fleste klubber skal gå rundt. Korte sesonger, ekstremt uforutsigbare inntekter gjennom greenfee spillere pga vær og sesonglengde gjør klubbene helt avhengig av medlemskap for å gå rundt.


 ??? (16. jul 2018 07:21) *  IP
Beklageligvis har golfinteressen snudd i Norge. Det er betydelig færre personer som prioriterer dette fantastiske spillet. Tror ikke det har noe med økonomi å gjøre, men mote/trend.

Færre spillere mindre penger til banene. I dag er det for mange baner til at alle kan leve videre. Selv om man nesten aldri spiller koster det å holde banene åpne, derfor har vi ikke råd til store play and pay anlegg. Flere anlegg har tilleggsbaner/korthullsbaner fra fire hull og oppover. Mange av disse er p&p baner. Selv om flere av dissebanene ikke er utfordrende nok for en ivrig golfspiller er de mer enn det for en nybegynner eller en person som spiller lite og bruker omlag 3-4-5-6 slag i snitt over hullets par.

Oppfordringen min er at alle inviterer med seg en person som ikke har spilt noe særlig, er helt ny etc. til en runde eller to på korthullsbanene rundt omkring. Kanskje flere blir bitt av basillen. Dette er kvalitetstid for bestefar, bestemor, far, mor, kjæresten og alle sammen,........Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
AnnonserANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72