Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til frste side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til frste side
 
Innlegg

Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til frste side   Sk p GOLFSIDEN Les mer  


Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 HeSk - 23. mar 2018 kl. 01:41 *  IP
Polargolf.

Pussig å lese om en happy breforsker. Isbreene i Norge vokser!!
Nå håper han på en kald sommer!! Really??
I klarvær og med sterke briller kan jeg se over til Sumatra og vulkanen som eksploderte i 1815. 1816 ble året uten sommer, i hele verden.
"Klimasyklusen" er 206 år. 1815 + 206 = 2021.
Hmm...breforskeren kan snart se sine babyer vokse til monstre?

President Trump er en ivrig golfer, men iflg. Tutta jukser han som f...en.
Nå er ikke Supermakten en scratchspiller lengre, men må gjemme seg bak handikap. Gamlehjemmet i Det Hvite Hus skal tvinge innbyggerne ned i kullgruver og inn i smelteverk, og på fritiden bli fristet av svindyre varer.

Vest /Øst- syklusen bare øker i styrke. Kina har noe som USA mangler.
EN MANGETUSENÅRS HISTORIE. Og de vet å bruke den. Samtidig med
greske filosofer levde Buddha, Confusius osv. Disse er til de grader fremdeles aktuelle, og Yang (maskulin, lys, positiv). I Vesten er det Yin som hersker. ( feminin, mørk, negativ).
Bare se på politikerkaoset som utvikler seg i Norge, USA og EU.
Dette er bare en forsiktig start.

Det positive er at Norge ikke bare verdens beste skinasjon, men om noen år, verdens beste polargolfnasjon. Kall det gjerne bregolf.
 P4 (27. mar 2018 11:46) *  IP
Snø eller ikke snø sommeren 2021, det er i allfall meldt -10 grader i Oslo 01 april 2018. Og det er ingen aprilsnarr fra Gislefoss jr.

Da henger flaggturneringen på Bogstad 17 mai i en tynn tråd. P4 (27. mar 2018 12:28) *  IP
Det går mot en ekstra spennende vår på mange golfbaner.
Årets vinter med mye nedbør, tele og temperatursvingninger har gitt et tykt isdekke flere steder. Det kan gi overvintringsskader som igjen betyr reparasjoner, ekstra kostnader og forsinket spillesesong.

En tidligere undersøkelse viser at 70 prosent av golfbanene i Skandinavia opplever vinterskader. – Snø er kjempefint, den isolerer og beskytter. Men det er isen under vi er redd for, sier forsker Trygve S. Aamlid ved NIBIO Landvik i Grimstad. De har spesialisert seg på golfgreenforskning.

Også ved et av landets mest brukte golfanlegg, Bogstad i Oslo, er banesjef John Riiber litt bekymret. – Jeg tror det blir en del vinterskader i år. Mye snø skal bort og med prepping vil det bli en sen spillestart, neppe før 17. mai, mener banemesteren i Oslo Golfklubb.

Vinterstress er ikke bra for noen, greenkeepere som planter. For plantene handler det ikke bare om lav temperatur og frost. Vinteren bringer med seg andre stressfaktorer som isdekke, vann, uttørring og sopper som dreper eller svekker plantene.

NIBIO har tidligere gitt ut en egen håndbok «Turf grass winter stress management» basert på erfaringer fra flere forskningsprosjekter om vinteroverlevelse (se faktaboks). Isdekke eller isbrann er en av de viktigste årsakene til vinterskader, sier Trygve S. Aamlid.

Ved tett isdekke uten tilgang til oksygen samles det opp gasser som planter og mikroorganismer avgir ved sin ånding. Disse gassene er giftige for plantene. Dermed oppstår det som populært kalles isbrann.

- Nyetablerte greener og greener med god filtkontroll vil vanligvis overleve isdekke bedre enn gamle greener med færre luftfylte porer, sier Aamlid. Det er også stor forskjell mellom ulike gressarter. Og det vanskelige spørsmålet er om og når en skal gjøre tiltak mot isen.

- Vi har en meter med snø og under ligger et isdekke fra to til sju centimeter, sier banesjef John Riiber i Oslo Golfklubb. De har gjort ulike tiltak etter hvert som vinter med snø og kulde har utviklet seg. Både ved å fjerne snø før jul for å få tele i bakken, og senere perforere isen for å slippe til luft. Men det er mye snø som skal smelte. På selve greenene er mye frest bort, men det er mer is enn de liker.

- Det kan fort bli vårflom hvis det skjer mye på kort tid, mener Riiber. Snøen utgjør 20 centimeter overflatevann, og det blir store mengder når hele området tilsvarer rundt 90 fotballbaner. Han tror mange golfbaner får en tøff vår, der noen har rapportert om istykkelse opp til 20 centimeter. Dilter (27. mar 2018 14:49) *  IP
En kildehenvisning for avskriften kunne kanskje vært på sin plass:

https://nibio.no/nyheter/sno-og-isdekke-forsinker-golfsesongen i007 (27. mar 2018 17:54) *  IP
På tennisklubben vurderer vi å spre grus oppå sneen på banene.
Fremskynde tingene litt .. vi er jo spilleutekåte nå!

Det ha aldri vært flaggturnering 17. mai på Bogstad.
Derimot en parturnering en gang - meget hyggelig.
Vi satt 17 stk. på langbord på terrassen i solskinn - nice dag.

Falske forhåpninger er ikke bra!
Bra Riiber flagger ting tidlig! digger (27. mar 2018 19:38) *  IP
@P4, hvis Trygve S. Aamlid har kommet frem til at mangel på oksygen er årsaken til isbrann vanker det Nobelspris!

De fleste andre tror nemlig at planter og gress trenger CO2, sollys og vann og gjennom fotosyntesen produserer nettopp oksygen..

Anbefaler å koble en slange på eksosrøret til en Volvo Amazon, borre et hull i isen og gi full gass :-) Da smelter isen samtidig.

Blir rart å se bilen på hull 1 på Bogstad. P4 (27. mar 2018 20:39) *  IP
Gress har CO2 som sin essensielle næringskilde. De suger CO2 ut av lufta, splitter molekylet gjennom fotosyntese, beholder karbonet (C), lagrer det i sin organisme og slipper ut oksygenet (O).
Vi mennesker gjør det motsatte: puster inn oksygen (O), og skiller ut CO2 hver gang vi puster ut.
Da har vi altså en tilstand hvor planter puster inn karbon ( CO2), splitter molekylet, beholder karbonet og slipper ut oksygen.
Mens dyrelivet puster inn oksygen, spiser karbon (karbohydrater/sukker/stivelse), kombinerer de to, og slipper ut CO2 gjennom pusten. digger (27. mar 2018 23:26) *  IP
Nettopp, exactly ny point!

Du har visst skrevet om dette før også :-)
https://klimatilsynet.worldpress.com /2012/01/06/co2-livets-gass/ P4 (28. mar 2018 09:55) *  IP
Men tilbake til HeSk sin tråd om at snøen ikke smelter i 2021.

Stupende temperaturer kan føre til at jordkloden havner i en mini-istid om et drøyt tiår, mener britiske vitenskapsfolk. De har kommet fram til dette ved hjelp av en matematisk modell av solens aktivitet som går i 11-årige sykluser.

Forskningen er ledet av Valentina Zharkova på Northumbria University i Newcastle. Hun mener det vil være synkende magnetiske bølger som starter i 2021, som vil lede til en periode med sterkt redusert solflekkaktivitet kalt «Maunder Minimum». Fasen vil vare i omtrent 33 år, skriver The Mirror.
Lav magnetisk aktivitet fra solen har historisk en sammenheng med kaldt klima på jorden. Dette skjedde sist i årene 1645–1715, hvor elven Themsen i London frøs til tykk is.

En mini-istid, eller «Den lille istiden», er betegnelser som brukes om en periode med et gjennomsnittlig kjøligere klima. Det ble sist registrert fra midten av 1500-tallet til 1800-tallet.
I Norden var det verst i 1740-årene, hvor isbreene var størst etter den siste ordentlige istiden for omtrent 115 000 år siden

(Dagens Påskenøtt til @digger, hvor er dette sakset fra?) digger (28. mar 2018 11:41) *  IP
Mener å huske at jeg leste det 1. jan i år på nettsidene til Verdens Gang :-)

Jeg er sterk motstander av at solen skal ha så sterk innvirkning på klimaet på jorden. Kan den ikke finne andre planeter å plage.

Noen som vet om et politisk parti som er villig til å ta dette som kampsak?
Kan vi true med å forandre klimaet på sola? Hvor er Trump når han trengs?

Påskedigger P4 (29. apr 2018 11:17) *  IP
Flerre og flere støtter HeSk...

Den kalde vinteren og våren i Norge og Nord-Europa kan gå over i en heller kjølig sommer. Flere sesongvarsler gir sterkt kjølig sommersignal.

Det nasjonale franske meteorologiske instituttet Meteo France spår en heller småtøff og guffen norsk sommer. At snitt-temperaturen for de tre månedene mai, juni og juli skal være hele to grader under normalen vil oppleves nokså merkbart om det slår til.
 P4 (29. apr 2018 11:22) *  IP
Vått og kaldt;
Et sterkt kuldesignal kommer også fra amerikanske The Weather Company, selskapet som blant annet står bak den populære amerikanske TV-kanalen The Weather Channel.
De spår kjølig mai, kjølig juni og kjølig juli for både Skandinavia, Nord-Europa og for De britiske øyer. P4 (29. apr 2018 11:25) *  IP
International Research Institute ved Columbia University i New York gir et kjølig signal for Sør-Norge.


 Besserwisser (30. apr 2018 19:52) *  IP
Vi tar opp denne tråden og evaluerer jevnlig da gutter?


 HenrikFan (30. apr 2018 21:19) *  IP
dette lover bra for en utrolig toppturvår på ski. Hva var golf igjen?


 P4 (03. mai 2018 19:42) *  IP
Vi går nå inn i en miniistid, og det er ingen vei utenom. De neste 20 år vil det bli stadig kaldere, og jetstrømmen blir sterkere, sier den verdenskjente britiske astrofysikeren Piers Corbyn i en video lagt ut på Youtube i april.

Ta deg tid til å se denne videoen. Den er meget informativ.

Corbyn, forøvrig bror av Labour-lederen Jeremy Corbyn, mener bl.a. det vil bli større temperaturvariasjoner, mer snø om vinteren, seinere vår, dårligere sommere og kortere høst med dårligere avlinger. Besserwisser (03. mai 2018 22:08) *  IP
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/ngwJ65/ennaa-litt-vinter-igjen-men-vaaren-skal-bli-mild Gunnar Bull (03. mai 2018 22:34) *  IP
Foreløpig er det svært få som har klart å spå været over et lenger tidsrom enn et par-tre uker.

Alltid artig å se hvordan vi velger å tro på det vi ønsker å tro på.

Min spådom: Den som klarer å spå riktig vær over et lengre tidsrom, har mer flaks enn kunnskap. Besserwisser (03. mai 2018 23:03) *  IP
Konspirasjonsteoretikere finnes det mange av, spesielt tilstedeværende på nettsamfunn. Også på Golfsiden:-)


 P4 (03. mai 2018 23:10) *  IP
Det som har frt jorden inn og ut av utallige istider de siste 2,6 millioner r er styrt av jordbanen rundt solen. Den endrer seg i sykluser, ogs kalt Milankovitch-sykluser, etter den serbiske vitenskapsmannen Milutin Milankovitch.


 Besserwisser (14. mai 2018 18:36) *  IP
Dagens polarmelding:

Mandag og tirsdag kan det bli 30 grader enkelte steder i Sør-Norge. I så fall er det tangering av forrige rekord for tidlig tropevarme fra 2000. Gunnar Bull (14. mai 2018 19:08) *  IP
Det er vel siste krampa før mini-istiden ;-)


 Gunnar Bull (25. mai 2018 20:18) *  IP
Følger med dette opp Besserwissers oppfordring til å ta opp tråden og evaluere jevnlig.

Evaluering siden sist: Fortsatt ingen istid i sikte. P4 (01. jun 2018 13:23) *  IP
Varmeste mai på 100 år;
Månedstemperaturen for hele Norge lå 4,2 grader over normalen for mai, ifølge Meteorologisk institutt.
Absolutt alle forskere er enige om at det kommer en ny istid, det styres av
sykluser i jordens bane rundt solen.
Og hvor uvirkelig det høres ut med 100 års varmerekord i mai, støtter dette forskernes syklusteori om en nær forestående #MINIISTID. Gunnar Bull (01. jun 2018 16:56) *  IP
"Alle forskere er enige", P4? Virkelig???

Såvidt meg bekjent, har det aldri skjedd at alle forskere er enige, og ihvertfall ikke når man snakker om å spå klimaet om 10 år eller mer.

Dette minner mer om mediahysteri - en god historie selger som regel langt bedre enn sannheten.

https://forskning.no/2015/07/far-vi-virkelig-en-liten-istid-i-2030-arene
 Retep (02. jun 2018 11:47) *  IP
Jeg trodde faktisk P4 var en seriøs forum- deltaker. Det er tenkelig at det blir kaldere på 2030–tallet og endog mulig at vi går inn i en mini- istid. Men det er få som mener det, de aller fleste forskere mener vi går mot ytterligere oppvarming av jorden, og de mener det er skyldes klimagasser


 Regep (02. jun 2018 11:48) *  IP
Og selvsagt forteller temperaturen i april eller juni 2018 i sør- Norge fint lite om hva som skjer med det globale klimaet


 P4 (02. jun 2018 15:10) *  IP
Denne artikkelen forklarer hvorfor istider kommer i sykluser på 100.000 år;

https://folk.uib.no/ngljm/PDF_files/Mangerud2003CI.pdf

Det er hva jeg sikter til når jeg skriver at forskere er enige i at istiden følger 100.000 årsrytmen.

Men nå er det «mange» (og helt riktig GB, ikke alle) som også hevder at vi er på vei inn i en #miniistid, som starter om noen få år... og det er her unormale temperatursvingninger kommer inn i bildet Regep :-) Retep (02. jun 2018 15:49) *  IP
Det er temmelig stor forskjell på å mene at istider følger en rytme på ca100000 år og å love at det blir en ny istid til høsten- eller var det i 2030? Tviler på at noen av forskerne tviholder på at syklusen varer 100000 år og ikke 99000 eller 101000 år. Forskjellen er at istiden ville vært i vikingtiden, eller kommer om 1000 år


 Retrp (02. jun 2018 15:51) *  IP
Sorry, så ikke siste del av innlegget ditt og skulle svart litt mer ærbødig. Men står på at de aller fleste forskere mener det blir varmere fremover


 Gunnar Bull (24. jul 2018 18:52) *  IP
Viser til følgende innlegg fra P4, 29. april 2018:

"Flerre og flere støtter HeSk...

Den kalde vinteren og våren i Norge og Nord-Europa kan gå over i en heller kjølig sommer. Flere sesongvarsler gir sterkt kjølig sommersignal.

Det nasjonale franske meteorologiske instituttet Meteo France spår en heller småtøff og guffen norsk sommer. At snitt-temperaturen for de tre månedene mai, juni og juli skal være hele to grader under normalen vil oppleves nokså merkbart om det slår til."

- Fortsatt flere og flere som støtter HeSk, P4?
 Besserwisser (24. jul 2018 19:43) *  IP
Nå må det være lov å le litt av den store spåmannen vel :-) Ikke for lenge da, svetter nesten ihjel av varmen nå


Svar:
(Felter merket med * m fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Userise, krenkende eller sttende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
AnnonserANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72