Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til frste side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til frste side
 
Innlegg

Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til frste side   Sk p GOLFSIDEN Les mer  


Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Dilter - 26. jan 2018 kl. 21:08 *  IP
Skuffende av Norsk Senior Golf

Jeg kikket på rapporten til turneringskomiteen i dag, og fant til min forbauselse og skrekk, at i år skal også klasse 2 og 3 spille netto slag. Bare klasse 1 (under 6 hcp) skal spille brutto.

For noen år side spilte alle brutto slag, unntatt nybegynnerklassen som spilte stableford.

For et par år siden begynte klasse 4 å spille netto slag, og nå er altså dette kommet til to flere klasser.

For meg har noe av det fine med NSG-turneringer vært at du konkurerer på bruttobasis innenfor relativt smale klasseinndelinger. Fin avveksling fra hjemmeklubben, der det vanligvis konkurreres på netto slag eller stableford.

Noen har vel klagd mye da, og så har de gjort dette for å slippe maset.

Synd.
 Enur (27. jan 2018 00:32) *  IP
Er så enig med deg, Dilter!

Å få spille brutto slaggolf mot noenlunde (på papiret) jevnbyrdige konkurrenter var vel den største grunnen til at jeg meldte meg inn i NSG for noen år siden.

Nå spratt jeg riktignok opp (eller ned om man vil) i klasse 4 foran fjorårets sesong etter en litt uventet oppjustering av hcp. ved årsrevisjonen, og jeg må si at det har ikke vært like artig å spille netto slaggolf. Så målet har hele tiden vært å komme seg tilbake i klasse 3 for igjen å være med blant bruttoklassene.

Så jeg tenkte mitt jeg også, da jeg så denne endringen. En ting er at jeg er skuffet, men jeg antar at det kan være mange spillere i klasse 3 og ikke minst i klasse 2 som vil reagere negativt på dette.

Kanskje på tide å revurdere hele NSG-medlemsskapet?
Netto slag og stableford (det blir vel det neste?) kan jeg få mer enn nok av i ordinære klubbturneringer. mr.fox (27. jan 2018 09:41) *  IP
Enig med dere. Det fine med disse turnringene er at beste spiller vinner, og ikke den som spiller best i forhold til eget hcp. Synes NSG gjør en kjempejobb, men stemmer det dere sier er det over og ut for min del. Dumt dette ikke kom fram før nyttår for utmelding må vel kanskje skje før årskifte?

Skjønner det ikke helt egentlig. Vil vel tro at spør du 50 spillere i kl.2 hva de foretrekker vil 90-95% av de foretrekke brutto spill. Og antakelig 80-90% i klasse 3 det samme.

Håper virkelig dere tar feil. ): Dette blir for dumt.
 Enur (27. jan 2018 10:43) *  IP
Jeg har ikke sett noen rapport fra turneringskomiteen foreløpig, men på NSG's hjemmeside under "NSG Info" og "Dokumentarkiv" ligger bl.a. referatene fra alle styremøter, og i referat fra styremøte 7/2017 står det at det ble redegjort fra Turneringskomiteens møte 5. desember om arbeidet med bl.a. Turneringsbestemmelsene for 2018, og der står det:

"Klasse 1 spiller brutto og alle andre spiller netto
Klasse 1 settes ned til 5,9, klasse 2 starter på 6,0. Alle andre klasser blir stående som i 2017. "

Jeg skjønner heller ikke vitsen med dette, og siden vi hele tiden snakker om slaggolf her (med maks 5 over banens par), kan jeg heller ikke skjønne at f.eks. evt. ønske om å spare tid kan være noe særlig argument i denne sammenhengen.

Forøvrig tror jeg at evt. utmelding fra NSG bare skjer ved å unnlate å betale medlemskontingenten når den kommer en gang ut i mars(?). Det er ikke samme krav til utmelding her som fra en golfklubb (tror jeg). Men det er jo greit å la dem evt. få høre hvorfor du melder deg ut da.

Men jeg håper NSG endrer seg på dette punktet, slik at man slipper det jeg tror vil kunne bli et ras av utmeldelser. mr.fox (27. jan 2018 11:00) *  IP
Må da være noen i NSG som er innom her på Golfsiden og kan komme med utfyllende info. Om dette faktisk skal gjennomføres og hvorfor.


 seniorgolfer (27. jan 2018 13:13) *  IP
hvis det skal være stableford spill, kan vel noen av klassene slås sammen. Skjønner ikke vitsen da med å ha 7 klasser.


 Enur (27. jan 2018 18:08) *  IP
Det er ikke snakk om stablefordspill, seniorgolfer. (Det skrev jeg bare for å være litt sarkastisk). Kun overgang fra brutto slaggolf til netto slaggolf for klasse 2 og 3.
Så klasseinndeling er nok fortsatt på sin plass! Seniorgolfer (27. jan 2018 20:33) *  IP
Flaut å si det enur men jeg vet faktisk ikke forskjell på nettospil og stableford -har vunnet 2 KLubbmesterskap riktignok, og hver onsdag er det seniorgolfkonkurranse, men der er det nettospill og det synes jeg er kjedelig og tåpelig så jeg deltar meget sjelden der.
Synes dette var jævla synd hvis det blir gjennomføt. Da blir det færre runder på Senior tour , men nå har de visst endret navnet også.
Undres hvilke forbannede idioter som har funket på dette.
Spiller med kompiser ofte , vi har noenlunde lik HC -det har aldri forekommet at vi har spilt nettogolf eller stableford. Wilson (27. jan 2018 21:30) *  IP
Har du link til det du nevner Dilter?

Mar Menor er satt opp på gammel måte.

Er dette muligens noen som prøver å spre tull? Enur (27. jan 2018 23:04) *  IP
Wilson; se innlegget mitt fra kl. 10.43 i dag vedr. referat fra styremøte 7/2017.

Mar Menor-uka ble vel fastsatt lenge før det nye vedtaket, og de tør kanskje ikke endre på oppsettet der nå, for folk har jo meldt seg på der under de forutsetningene som gjaldt på det tidspunktet. Ville vært litt uredelig å endre det lenge etter at folk har meldt seg på. Øyvind Reinertsen (27. jan 2018 23:38) *  IP
Hvis dette stemmer, synes jeg det er helt feil vei å gå. Hadde jeg skulle spilt nettogolf hadde jeg neppe blitt veldig aktiv på touren, uansett hva de velger å kalle den. Hvorfor de endrer klasse 1 til under 6 i hcp er også litt rart. Gleder meg uansett til Mar Menor😎


 Wilson (28. jan 2018 02:18) *  IP
Jeg fatter overhodet ikke at de gjør dette.
Jeg er i klasse 2 og for meg så har NSG med bruttogolf (slaggolf) vært perfekt.

Dette er kun fordel for sandbaggers. Wilson (28. jan 2018 02:23) *  IP
Enur

Takk for info.
Fant ref nå. Steinar Stølsnes (28. jan 2018 11:40) *  IP
Dårlig nyhet, som gjør det mindre attraktivt å spille NSG for meg (klasse 2, men tidvis innom klasse 1).

Med nettospill for klasse 2 og 3, er det ingen grunn til å *ha* 2 klasser i det hele tatt. Enur (28. jan 2018 11:42) *  IP
AR; du kjenner jo ledelsen i NSG godt.
Kanskje du kunne få noen derfra til å kommentere denne saken. Er opplysningene korrekte? Og hva er i såfall bakgrunnen for å gjøre denne endringen? Hva er vitsen? Hvorfor?

Som du ser av de som har skrevet her, er det ihvertfall ingen av dem/oss som er positive til den. Espen Olafsen (28. jan 2018 11:43) *  IP
Brutto eller netto?

Kjære meningsutvekslere.
Undertegnede er av den oppfatning at bruttospillet "er" golf. Det er spilleformen som viser hvem som er den "beste" - den som spiller banen på færrest slag.
Og for å si det forsiktig; det er det vel de færreste som gjør.
Om det kan være beroligende i denne engasjerte meningsutveksling rundt et vedtak, sakset fra et styrereferat, opplyser jeg høfligst om at sammenhengen fremkommer i presentasjonen av Turneringsbestemmelsene 2018, på NSG Årsmøte 17. februar.

At vi tilbyr nettospill i klassene 2 og 3 har sine grunner.
Allerede i golfspillets opprinnelse fant de ut at om det alltid skulle være slik at den som brukte færrest slag vant, ville det bli temmelig uinteressant for alle andre enn de "beste".
For å få med de "fleste" innførte de handicap-systemet som reflekterer den enkeltes spillestyrke. Handicap utjevner forskjellen i spillestyrke, og legger dermed til rette for at spillere på forskjellig nivå kan konkurrere mot hverandre.
Med nettospillet kunne spillere på ulike nivåer konkurrere på like vilkår.
Det medfører at det er den spilleren som spiller banen "best" i forhold til seg selv også er den som vinner spillet.
Det overraskende er at det i de aller fleste turneringer er den samme spilleren som vinner klassen enten man regner brutto eller netto.
Ikke bare det; det er de samme spillerne som er i toppsjiktet.

Turneringskomiteen har gjennomgått en rekke turneringer og sammenliknet brutto- og netto-resultat for å kvalitetssikre påstanden om at det er de samme spillerne som er i toppen enten det spille brutto eller netto.
Det er meget sjelden at en spiller "knuser" klassen, som følge av høyt hcp. Regelen er heller at de som spiller best i forhold til sitt hcp er best uansett.

Følgelig er det etter våre erfaringer verken "urettferdig" eller fare for å kåre feil vinnere.
Valget av å spille netto i klasse 2 og 3 tar dessuten hensyn til at de aller fleste som spiller turnering i NSG, er handicap-spillere. De trenger sine tildelte slag for å oppleve at de kan spille på "like vilkår" og fortsatt ha glede av å konkurrere om å være "best i forhold til seg selv".
De som har lyst og ferdighet til å måle seg om hvem som er best i forhold til banen kan spille i klasse 1.

Et ytterligere, og ikke uvesentlig poeng ved å spille netto, er at det åpner en større frihet til å sette utslagsstedene forskjellig i de ulike klasser. Dermed kan klasse 1 gis utfordringer som er i bedre samsvar med de banelengder de møter på internasjonalt nivå, samtidig som de øvrige klasser kan spille banen tilpasset klassens spillestyrke.
Det er internasjonal enighet om at "Tee Forward" er et betydningsfult virkemiddel til økt golfglede, og ved nettospill tar Slope-systemet seg av utjevningen mellom ulike banelengder (selv innen samme klasse om ønskelig).

NSG har et enestående poengsystem, basert på din prestasjon i forhold til deg selv (netto) og banen (brutto). Fordi vi benytter hcp-klasser har vi imidlertid en evigvarende utfordring med klassebytte som følge av spillernes varierende hcp.
Dette er en feilkilde og gjør at listene aldri er ajour, og det blir krevende for spilleren å følge med på sin stilling på de klassevise OoM.
Ved å spille og føre OoM basert på nettoresultat oppheves ulempene ved klasseskifte og fra begynnelsen av mai legger vi ut oppdaterte klassevise lister ukentlig.
Dermed kan spilleren til en hver tid finne sin plassering i forhold til uttak og kvalifisering til NSG Landsfinale.
I tillegg til de klassevise listene vil alle tidligere OoM-lister føres og gjelde for kvalifisering og uttak. Ref.: Pkt 2.b i TB 2018:

b. Tour Poeng
" Classic Tour Poeng vil bli delt ut i alle turneringer.
" For klassevise lister regnes poengene for klasse 1 etter bruttoresultat.
" For klassevise lister i alle de øvrige klasser regnes poengene etter nettoresultat.
" Samlelister for uttak vil utarbeides med basis både i brutto- og netto-resultat.
" I bruttospill gir spill på banens par: 40 poeng. Hvert slag over eller under gir 1 poeng i tillegg eller i fratrekk. I tillegg kompenseres for CBA.
" Nettoresultat på par gir: 20 poeng i nettoklasser. Spillerne får fratrukket ett poeng pr slag over par, og tillegg med 1 poeng pr slag man spiller bedre enn par. I tillegg kompenseres for CBA.

Et samlet styre og turneringskomiteen verdsetter meningsfull og konstruktiv debatt og minner høfligst om at TB 2018 presenteres 17. februar kl 12:00 på Clarion Hotel & Congress Oslo Airport.

Med ønske om en meningsfull søndag.

For NSG
Espen Olafsen
Dagligleder Enur (28. jan 2018 12:05) *  IP
Bare så synd at NSG krever 615 kr. av det enkelte NSG-medlem for å få med seg presentasjonen av TB 2018 og den "meningsfulle og konstruktive" debatten som måtte følge i etterkant.

Ja, jeg vet at man kan delta på selve årsmøtet fra kl. 14-17 gratis, men det er (og vil alltid være) neste års turneringsbestemmelser som er det interessante og som vil vekke debatt, men for meg virker det som man ønsker å kneble denne ved å kreve en såpass stor avgift for å delta på formiddagsøkta. (Lunsjen etterpå er ikke noe argument for den prisen, den kunne den enkelte ha betalt selv, avhengig av om man ville ha lunsj eller ikke). Wilson (28. jan 2018 12:18) *  IP
Espen.

Det du skriver ang ulike utslagssteder i klasse 1 og 2 gjør jo at de som veksler mellom 1 og 2 ikke kan få samme antall poeng på OOM Brutto.

Synes dette er lite gjennomtenkt.

Og veldig enig med Enur, dette burde presenteres før det skal gjennomføres.
La dette bli diskutert på årsmøtet i 2018 og gjennomfør evnt endringer først i 2019. Enur (28. jan 2018 12:37) *  IP
Her er en litt "stygg" hypotese, men kan endringen ha sammenheng med at nedre aldersgrense for seniorer i fjor (eller var det 2 år siden?) ble endret fra 55 til 50 år, og at en del NSG-medlemmer som var godt vant til å være i toppen av sine bruttoklasser, nå føler sine posisjoner truet?

Med inntog av flere yngre konkurrenter blir det nok litt mer vanskelig for de som begynner å dra litt på åra å hevde seg ved bruttospill, men legger man om til nettospill vil det fortsatt kunne være mulig.

Og ved å bruke "tee it forward"-argumentet kan man samtidig få redusert lengden litt også, slik at yngre, kanskje mer langtslående konkurrenter ikke skal kunne ta dem der heller. (Samtidig glemmer man at damene som deltar i disse klassene, allerede står lengst framme, og således ikke får noen "glede" av "tee it forward", snarere tvert i mot).

Nei, NSG, da jeg meldte meg inn var det bruttospill gjengs over, og alltid spill fra "gul tee" (for herrene). Er vi plutselig blitt en gjeng av pingler som ikke tåler noen ting; hverken tøff konkurranse eller normal lengde på banene? I så fall er jo poenget ved å være NSG-medlem blitt helt borte for min del. Wilson (28. jan 2018 13:44) *  IP
La damene få egen klasser.
Det er meningsløst at damer og herrer spiller i samme klasser.

Blir alltid sutring ene eller andre veie Øyvind Reinertsen (28. jan 2018 14:10) *  IP
Hei @Espen!

Takk for redegjørelsen. Jeg er sjeleglad for at jeg fortsatt forsvarer klasse 1 spill. Helt ærlig så hadde jeg ikke giddet å fortsette om jeg skulle spille netto. Det gir meg ingen glede å slå f.eks. Tom Selmer netto med ett poeng, om han fortsatt er 3 slag bedre enn meg. Jeg inbiller meg at jeg hadde tenkt det samme om jeg hadde hatt 6,5 i hcp.

Når det gjelder redegjørelsen på årsmøtet har jeg tenkt det samme som @Enur over her at å betale 650 kr for å få den redegjørelsen, det gjør jeg ikke.

Håper uansett at dere snur. Kan ikke tenke meg at dette skal «redde» fremtidig medlemsavgang, snarere tvert i mot. mr.fox (28. jan 2018 15:14) *  IP
Espen, tusen takk for utfyllende svar. Voksent gjort.
Når det er sagt så er jeg likevel skuffet over endringene dere gjør og gir meg derfor i NSG. Er vel en viss fare for at jeg ikke er alene her.
Lykke til videre. Seniorgolfer (28. jan 2018 15:31) *  IP
@Espen
Synes dette faktisk var deprimerende nyhet. Har gledet meg til og trent med henblikk på å delta oftere på Senior Touren i år, men nå vet jeg ikke om jeg gidder.
Har spilt på senior touren i 16 år og overtalt flere spillere å melde seg inn og delta i NSG og brukt argumentet at der er det slagspill og derfor mye mer spennende enn stableford eller nettoslag slik konkurransene foregår i klubben vår.
Har noen ganger spøkefullt sagt at Stableford er for kjerringer, (snakker ikke om kjønn) og er enig med deg at golf er «bruttospill». Nettospill er kjedelig - det er liksom ikke konkurranse mann mot mann, men mest bare mot ditt eget HC. Jeg skjønner at klubber arrangerer nettospill, ford det kan være noen singlehandicappere på 3 eller 4 tallet og andre som har 25 eller mer i HC som deltar. Da skjønner jeg det er praktisk å arrangere nettokonkurranse.
Til sammenligning, dersom man skulle konkurrere å løpe 400 meter, uten at det var fellesstart og de «beste» liksom skulle løpe 200 meter lenger enn de dårligste. Hvor meningsløst og lite spennende ville slike konkurranser vært? Hva blir det neste i NSG, konkurranse med «idealscore»???
En av grunnene tilta jeg ikke liker Nettoscore er at det er omfattende «juks». Jeg har observert at noen i klasse 4 på seniortouren stadig vinner i klassen sin, ofte med knallscore, - de spiller golf hele året, men HC deres kommer aldri ned i klassen hvor det er bruttoscore.
I klubben min spiller jeg en del sammen med en som deltar ivrig i tirsdagsturneringer - dvs ikke i senior klassen. Han har bedret spillet sitt de siste årene og spiller nesten her dag. I tirsdagsturneringene vinner han ofte. Noen ganger jeg spilte med ham da han hadde 11 i HC, hendte det han gikk runder på 78 eller 76, men sa «det er bare en treningsrunde» Og stille i konkurransen med samme HC som før.
Jeg synes det er spenning i å knive mot mine medspillere og en av utfordringene i bruttogolf, er at man har ikke råd til å få full pott. Det koster 5 slag, mens i stableford mister man kanskje bare 1 eller 2 poeng om man bommer på ett hull.
Skjønner ikke hvorfor dere skal ta bort gleden og spenningen ved å konkurrere mann mot mann.
 Wilson (28. jan 2018 20:13) *  IP
Seniorgolfer.
Veldig bra poeng du kommer med.
Jeg fatter ikke at styret i NSG bare kjører dette gjennom uten å gjøre en undersøkelse blant medlemmene.
Vi har jo uansett netto slag beregning for representasjon.

Dette er en gave til sandbaggers. mr.fox (28. jan 2018 20:43) *  IP
Wilson, de vet godt at en spørreundersøkelse hadde godt i favør brutto slag.
Lukter det lobbyvirksomhet her???? Wilson (28. jan 2018 20:55) *  IP
Jeg kjenner flere i ledelsen og de er ærlige mennesker.
Men jeg tror de har vært litt raske med å konkludere i denne saken. tytfaen (29. jan 2018 10:14) *  IP
Et begredelig forslag spør du meg. "Tee Forward" og nettoscore høres begredelig ut(er selv godt forankret i klasse 2,og trives med det). Får noen angst av ett og annet langt hull(stort sett par 4)? Men kona blir nok fornøyd, hun får nok sett litt mer av meg i helgene, for dette gidder jeg virkelig ikke!


 Øyvind Reinertsen (29. jan 2018 10:41) *  IP
Ser i programmet for dagen oppe på Gardermoen at følgende punkt står oppført:

"1200 - 1245 Presentasjon av turneringsbestemmelsene for 2018. Endringer for sesongen 2018. TK-leder Asle P Johansen redegjør. Utveksling av synspunkter som tas hensyn til i 2019."

Med andre ord er dette allerede vedtatt og eventuelle endringer (tilbake til brutto f.eks.) først kan tre i kraft i 2019. Ja ja... Tom Dahl (29. jan 2018 11:14) *  IP

Ikke bare enig med Seniorgolfer , men er villig til å gå enda lenger.

Seniorgolfen er en fantastisk suksess, og undertegnede gleder seg stort til neste sesong , Men skal man nå reise land og strand rundt og spille totalt uspennende netto.; da forsvinner sjela og nerven som tilsier at man i det hele tatt deltar.

Det er ingen skam å snu sier man til skiløperene . Her bør også NSG snu i tide. Ellers kan noe som har blitt stort og fint kollapse.
 John M (29. jan 2018 11:36) *  IP
Ref: Vedtak av nye turneringsbestemmelser.
Har styret mandat til å endre turneringsbestemmelser som er vedtatt på Årsmøte??
Det er vel slik at forslag til endringer i TB skal legges frem på årsmøte? Eller har styret endret statuttene?

Er det ikke på tide å innføre internasjonale senior årsklasser som H50+, H60+,H70, D50+ og D60/70+? Alle spiller brutto, og man kan i tillegg ha en felles netto pool, kanskje 1/3 av den samlelede startkontingenten, innenfor hver aldersklasse, slik att alle vil ha en premiemulighet ut i fra sitt hcp.

Innfører man dette slipper man disse diskusjonene. Øyvind Reinertsen (29. jan 2018 12:36) *  IP
Har startet en diskusjon på Facebook om samme tema. Der er det bare 1 person som har ytret seg positiv til endringene. Flere sier at de vurderer mindre spill. Dette burde vel være et interessant tema å belyse med litt undersøkende/gravende journalistikk AR? Det er lenge siden det har vært en så saklig og engasjert diskusjon her inne...


 Tom Dahl (29. jan 2018 13:20) *  IP

John M.
Meget godt innspill . Mye bedre med forslag til gode løsninger enn å bare kritisere hardt arbeidende NSG.

Spiller også veteran tennis . Den sporten krever riktignok noe mer fysisk enn golf, men der deler man oss helt selvfølgelig inn i årsklasser fra 35 pluss helt opp til « avgangs klassen»

Maksimalt rettferdig og veldig enkelt å forholde seg til systemmessig. Øyvind Reinertsen (29. jan 2018 13:44) *  IP
Enig med @TomDahl at forslaget til @JohnM er interessant, men det har også sine utfordrende sider. Forslaget fører til at kvaliteten på spillerne blir større enn de er innenfor dagens system med hcp-klasser. Tror nok en del spillere med f.eks. hcp på 13+ vil bakke ut av slagspill med 2-3 hcp'ere.

Ellers så ser jeg på innleggene over, ikke som kritikk av hardt arbeidende NSG representanter, men heller et forsøk på å påvirke i retning av å fortsette som før med bruttogolf. mr.fox (29. jan 2018 14:00) *  IP
Ledelsen i NSG gjør en kjempejobb og er jo noen aldeles trivelige mennesker, men jeg fatter bare ikke hvorfor de nå går på tvers av medlemmenes interesser. Espen har vel forklart en del av det høyere opp her men det er vel ingen tvil om hva spillerene selv vil.
Begynner å få assosiasjoner til byrådet i Oslo her nå): seniorgolfer (29. jan 2018 14:08) *  IP
synes også forslaget til John var bra og interessant. Kunne du ta det opp årsmøtet?

Jeg ser utfordringene i det at høyhandicappere får problemer, men kunne det ikke løses ved at det ble en felles universalklasse - for begge kjønn og alle aldre for de som har HC f. eks. over 16 eller 20?
 Enur (29. jan 2018 14:39) *  IP
Tror det kanskje er viktig å konsentrere seg om det denne tråden startet med; nemlig overgangen fra brutto til netto slaggolf for klasse 2 og 3.
Blander vi inn andre (i og for seg spennende og interessante forslag) tror jeg debatten lett avspores.

Og for bare å klargjøre et par ting: Fristen for å fremme forslag til årsmøtet nå i februar gikk ut 29.desember, og dessuten er det sånn at turneringsbestemmelsene ikke er egen sak på selve årsmøtet, men det bare redegjøres og informeres om de endringene som Turneringskomiteen og Styret allerede er blitt enige om for kommende sesong.

Skal man ha håp om endringer for 2019, bør innspill sendes TK/Administrasjon senest høsten 2018, slik at de kan diskuteres der, samtidig som de gjør sine evalueringer av årets sesong.

Eller man kan kanskje sende inn forslag til neste årsmøte om at Turneringsbestemmelsene (og endringer av disse) igjen skal ligge innunder selve årsmøtebehandlingen.

Forøvrig er jeg enig i at NSG gjør en kjempejobb, og er kanskje den mest veldrevne delen av norsk golf overhodet. Derfor er det synd at de nå kommer med noen endringer som ødelegger mye av det som er bygget opp og har vært vellykket gjennom mange år. Dilter (29. jan 2018 14:40) *  IP
Fint at Espen kommer med en forklaring, men den henger ikke på greip for de fleste. Det turneringskomiteen har gjort er å tukle med NSGs særpreg, profil og viktige ingredienser. Det blir en slags New Coke om du vil. Jeg håper med så mange her at man vil besinne seg. Turneringsserien er jo allerede omdøpt til "Classic Tour".

Det er også brukt noen merkelige argumenter. Det merkeligste er kanskje: "De som har lyst og ferdighet til å måle seg om hvem som er best i forhold til banen kan spille i klasse 1."

Det som gjorde at det etablerte systemet fungerte så bra var at klassene er såpass smale, og derfor kan konkurrere på nærmest lik fot uten å måtte ta hensyn til hcp akkurat den dagen.

Turneringskomiteen virker også i overkant opptatt av uttak og slikt, som egentlig bare angår et lite fåtall medlemmer. John M (29. jan 2018 15:51) *  IP
Øivind,
Ang. frykt for varierende spillestyrke innenfor en eks. H60 klassen:

Med aldersbestemte klasser, eks.(H60+) sider man spillerne.
De i laveste hcp.gr. spiller sammen med "likesinnede", da slipper man at 13 hcp møter 2-3 hcp.ere i samme flight.
Forskjellen blir derfor ikke stor i forhold til hvem man spiller med i dag.
Downside: er premieringen for oss med litt høyere hcp, men premier for deltakelse er ingen menneskerett.;-))

Denne formen for siding, er for øvrig nedfelt i NGF turneringsveileder.

For øvrig lanserte jeg med dette forslaget i forkant av årsmøte for 5-6 år siden, uten at det ble tatt til følge.
Den gangen ble alle forslåtte endringer til TB innlevert før 31.12. tatt opp i "workshopen" i forkant av årsmøtet, hvor da de endelige TB ble vedtatt.

Ønsker man å stå på de TB som er lagt frem, kan man jo kjøre en Open klasse innen hver aldersklasse, der de som ønsker brutto slagspill, kan melde seg på, med en innlagt netto pool.(1/3 av startkont.)
På den måten fikk man jo ett svar fra medlemmene hva DE ønsker! Tor-Arne Ekstrøm (29. jan 2018 18:05) *  IP
Alt annet enn brutto slag er kun selskapsspill og om det er premiering eller ikke er vel det minst vesentligste. Som barn var det moro å gå skirenn på idealtid og kanskje er det slik at NSG har begynt å nærme seg barndommen igjen?
Nevner i farten at det er spilt golf i helgen og selv om det ble svært mye fokus på Tiger, så ble det en fantastisk avslutningsrunde i går og med JD som vinner i dag. This is the real thing! Wilson (29. jan 2018 18:56) *  IP
Enur påpeker noe viktig; selv on Jon M sitt forslag er bra, bør vi først og fremst jobbe for å få tilbake spilleform Brutto slaggolf i klasse 2 og 3.

Ikke noe galt med nye forslag, men jeg tror NSG er best tjent med å sette dette på vent og heller evaluere og sjekke med medlemmene.


 seniorgolfer (30. jan 2018 11:22) *  IP
Hei Dilter
Du skrev 26.1. at du hadde lest rapporten fra Turneringskomiteen, Hvor fant du denne?
Er du klubbkontakt og sendte i så fall NSG rapporten til klubb kontaktene? Evt når?
Det eneste jeg har klart å finne, var at forandringene står i Referat Styremøte nr 7 .
mvh Seniorgolfer Øyvind Reinertsen (30. jan 2018 12:40) *  IP
Sakset fra NSG sine nettsider hvor de omtaler det kommende årsmøtet:

"Det er ingen saker av kontroversiell art, men det kommer noen innspill om fornyelse."

Litt usikker på om det er bred enighet om akkurat det utsagnet... Reidar Sakseide (30. jan 2018 12:54) *  IP
Jeg må jo si at jeg er noe forbauset over den massive kritikken mot ønsket om å gå fra brutto til nettospill i de to nest laveste klassene. Men det er samtidig et bevis på at vi har mange NSG-ere som finner det motiverende å konkurrere om å bli best, uansett tildelte slag eller ikke. Dette er jo veldig bra.
Samtidig vil jeg arrestere Seniorgolfer litt som sammenligner en 400 meter-løper som vinner fordi han løper kortere enn en annen. Men hvis vi overfører golf til travsport i stedet, så er det hele vanlig med forskjellige avstander basert på den enkelte hests ferdigheter. Så golfen er liksom ikke alene om å bruke handicap-systemet.
Selv har jeg et handicap i klasse 4, og blir ikke berørt. Jeg synes selvsagt det er helt OK å spille netto, fordi jeg "er ikke bedre". Men det hadde heller ikke gjort meg noe å spille brutto innenfor en klasse med en forskjell på la oss si 4-5 i hcp. Men igjen; jeg forstår ikke helt at gleden ved å gjøre en god score blir redusert fordi om man lar handicappet spille inn. Det er nå engang slik golfsporten er bygget opp.
Jeg sitter som medlem i turneringskomiteen og har vært med på å godta denne ordningen. Jeg hadde ingen sterke motforestillinger mot den, men innser vel at jeg kanskje ikke kjenner grasrota i NSG godt nok. Like fullt ber jeg de mange som truer med å melde seg ut om å ha litt is i magen. La oss gjennomføre ordningen og gi den en sjanse. Skulle det vise seg at det er en bommert, så er det fullt mulig å endre det tilbake til den gamle ordningen til neste år.
Ønsker alle NSG-medlemmer en hyggelig sesong. Jeg iallfall gleder meg til Vårspretten i april - selv om jeg må "spille i nettoen"...
 Seniorgolfer (30. jan 2018 13:04) *  IP
Hei Reidar.
Du misforsto nok litt min analogi med 400 meter. Poenget mitt var at det blir lite spennende - selv på travbanen - dersom i en start løpes 200 meter, mens i neste start løpes 400 meter.
Men siden du sitter i TK, kan du kanskje informere om forslaget deres ble sendt ut på høring til medlemmer eller klubbkontakter før det ble vedtatt i styret. Wilson (30. jan 2018 14:57) *  IP
Reidar.
Klasse 1 og 2 spillere går litt opp og ned ang klasse i løpet av en sesong.

Har NSG tenkt på det? Dilter (31. jan 2018 15:27) *  IP
Hvis jeg skulle løpt mot Karsten Warholm, ville jeg nok trengt 200 meters forsprang, og vel så det. Kunne blitt underholdningsmessig spennende nok, men det ville jo ikke ha noe å si for hvem som er best til å løpe 400 m.

Det er kanskje verdt å huske at handicap i utgangspunktet er en prismekanisme. I trav slik at flere skal være interessert i å satse slik at potten blir større. I golf innbiller jeg meg at det startet med at en bedre spiller "ga slag" til en potensiell motspiller for å få noen å spille om penger med, ved å innbille vedkommende at han hadde en sjanse.

I den foreliggende saken, virker det som om ønsket om nettospill er basert på at det gjør administrasjon av uttak og OoM-lister enklere. Hvis det ble gjort fordi man tror at det vil øke deltakelse og medlemstall, er det en annen sak.

Jeg har slett ikke i mot å spille turnering med handicap, og gjør det langt oftere enn jeg spiller brutto.

Derfor har dette med brutto slag i smale klasser for meg vært en definerende og attraktiv egenskap ved NSG-turneringer.

Og det er derfor at det er så skuffende at NSG har valgt å bli som alle andre. Særpreget blir borte. Jeg ble like skuffet da nettospill ble innført for klasse 4. Det var ikke det samme lenger.

Siden vi har besøk fra turneringskomiteen lurer på om det i forkant av endringen ble gjort noen undersøkelser blant spillere om hva de foretrekker. De som uttaler seg i dette forumet er ikke nødvendigvis representative, men blant medspillere jeg har hatt i NSG-turneringer i årenes løp, kan jeg ikke huske noen som har argumentert for at vi burde spille netto. Øyvind Reinertsen (31. jan 2018 15:44) *  IP
Sakset fra NSG sin nettside:

«Stor ståhei rundt TB2018
NSG Turneringsbestemmelser er "dynamitt" i NSG.

Turneringsbestemmelsene i NSG har en eksplosiv evne til å engasjere.

Heldigvis er det en erfaren, tidligere skytebas som leder TK, så det skal nok gå bra i år også når han presenterer sprengstoffet for så vel KKer, fremmøtte medlemmer som styret.
Et vedtak sakset fra et styremøtereferat satte fyr på diverse meningsfylte medlemmers send-knapper og saken har spredd seg i sosiale media som ild i tørt gress. Det har ført til mange meninger om mangt. Det til tross for at Turneringsbestemmelsene presenteres hvert år i forkant av NSG Årsmøte, hvor det også er åpent for synspunkter og drøfting. Redaksjonen har bragt i erfaring at det er tradisjon for å finne fornuftige løsninger på det meste i dette forum. Det er i alle fall ikke spesielt hensiktsmessig å utvikle TB 2018 i sosiale media.
Bruk Klubbkontakten.

Dagligleder Espen Olafsen oppfordrer alle meningsfulle NSG-medlemmer om å legge frem sine synspunkter og forslag for sine respektive KlubbKontakter. Det er KKene som har stemmerett på årsmøtet og de er også kan legge frem synspunkter og forslag.
Dette gjelder også for strategiforslaget styret ved strategigruppen skal presentere.
Medlemmer er selvfølgelig også velkommen til å delta, men har ikke stemmerett.» seniorgolfer (31. jan 2018 17:47) *  IP
Dilter - hadde jeg løpt 200 meter hekk mot Karsten Warhol s 400m , tviler jeg på det hadde vært særlig spennende - men underholdningsverdien hadde nok vært stor. ;-D.
Jeg må si noen av de beste konkurranse opplevelsene mine i golf er de magiske øyeblikkene når jeg har spilt jevngodt med de beste i kl. 1. Lever veldig lenge på det, men nå skal visst vi eller de" diskrimineres" - etter som man ser det - ikke samme utslag, og slag skal ikke telle. ... satt lit på spissen.
Her er Nettsiden til NSG. http://seniorgolf.no/stor-stahei-rundt-tb2018/
Sikkert fint å få trafikk på sidene deres.
Fint at Espen oppfordrer medlemmer til å ytre sin mening til klubbkontaktene og håper alle gjør det. På hjemmesiden finnes oversikt over klubbkontaktene i alle klubber. . Steinar Stølsnes (31. jan 2018 17:50) *  IP
Såg den, men det er litt kinkig for oss utenfor det sentrale østland å reise til årsmøtet for å få dette presentert.

Jeg skulle gjerne lagt frem mine synspunkter til klubbkontakten, men da hadde det vært greit å få *lest* de nye bestemmelsene først.

Etter å ha tenkt litt...selv med overgang til netto vil jeg mentalt spille brutto (som i alle andre turneringer) og bedømme meg selv etter det, og ikke netto-plassering. Premiene er så lave at de betyr ikke noe. Det blir litt vanskeligere å kvale til landsfinalen med netto OoM (siden jeg ligger lavt i klasse 2, men pytt-pytt). Men jeg skjønner ikke helt at det skal bli lettere å føre OoM, da det fremdeles er 3 spilleformer (brutto, netto, stable), det er bare antallet klasser som spiller netto/brutto som øker/minker. Men mulig det er noe i de sinnrike excel-arkene. En annen ting jeg ikke skjønner er at at uttak fremdeles skal gjøres både i netto og brutto, skal feks min score på +10 brutto fra blått på Meland telle like mye i brutto-uttak som en klasse-1 spiller sin +10 fra hvitt?? Enur (31. jan 2018 21:03) *  IP
Greit nok at daglig leder Espen Olafsen synes vi bør kontakte Klubbkontaktene våre for å legge fram synspunktene våre der. Det kan vi gjerne gjøre, men når meninger skal videreformidles gjennom flere ledd kan flere elementer og sammenhenger lett forsvinne eller bli noe endret.

Så jeg tenker det er bra jeg at ledelsen i NSG og Turneringskomiteen i tillegg kan få lest enkeltmedlemmers synspunkter direkte her (og i andre sosiale media).
Aner jeg et snev av redsel for at saken spres lettere i slike fora? (I så fall er det grunn til å minne om hvor dårlig NIF har kommet ut av det i sine forsøk på å kneble åpenheten).

Forøvrig er det riktig at det bare er KK'ene (og ikke evt. tilstedeværende enkeltmedlemmer) som har stemmerett på årsmøtet. Men det hjelper jo lite når denne saken (dvs. alt rundt Turneringsbestemmelser 2018) ikke er en årsmøtesak som det skal stemmes over, men kun er av orienterende art til forsamlingen. Øyvind Reinertsen (31. jan 2018 23:02) *  IP
Jeg kontaktet hjemmeklubbens KK med en gang jeg så innlegget til @Dilter 26. januar. Jeg satser på at vedkommende formidler vårt syn (vi var enige i denne saken), men som @Enur sier over, har det jo ikke noe å si da saken ikke skal stemmes over.

Spørsmål:
Det sies på NSG sine nettsider at turneringsbestemmelsene skal presenteres i forkant av årsmøtet. Er det noen som har info om når og hvor det skal skje, eller har det allerede funnet sted? Enur (31. jan 2018 23:08) *  IP
Øyvind; jeg tror du har svart på spørsmålet ditt selv i innlegget ditt her fra 29.januar kl. 10.41.


 Øyvind Reinertsen (31. jan 2018 23:17) *  IP
@Enur: aha! Altså i den delen av programmet på dagen som koster 615 kr for å delta. Jeg trodde de mente en annen dag. Takk for tipset, jeg tror du har rett.


 John M (31. jan 2018 23:17) *  IP
Det var en gang ett nettforum/diskusjonsside på NSGs hjemmeside, aner vi noe av grunnene til at den forsvant?

Mitt inntrykk er at mange av KK ene er medlemmer
av "nikkerne" ;-)) Seniorgolfer (31. jan 2018 23:28) *  IP
John
Tror mange KK er oppegående og har klar formening om dette, og synes alle skulle snakke med sin klubb. Men det finnes også KKer som sitter både i styret og turneringskomite. Synes det er en sammenblanding av roller som ikke er helt grei. Wilson (01. feb 2018 02:56) *  IP
Synes det er flåsete at NSG nærmest prøver å latterliggjøre at vi diskuterer dette her.
Hvis det skal koste 615 kr uten å få stemme over forslaget så må de skjønne at dett diskuteres feks her.
De bør lytte til grasrota. Enur (01. feb 2018 07:46) *  IP
Er dessverre fristet til å si at det meste av det daglig leder skriver har en tendens til å bli litt flåsete, selv om han sikkert ikke alltid mener det slikt.
Men sånn går det når all ting absolutt ALLTID skal være så positivt, hyggelig og koselig.

Noen ganger er det faktisk på sin plass å kalle en spade for en spade! Øyvind Reinertsen (01. feb 2018 10:41) *  IP
Til info, sakser jeg et innlegg fra Espen Olafsen fra "veggen min" på Facebook hvor vi også diskuterer denne saken:

"Forfriskende med engasjert og tidvis konstruktiv meningsutveksling.
På vegne av NSGs styre og administrasjon ber jeg om forståelse for at vi ikke deltar i meningsutvekslingen i dette forum.
Dog uttaler styreleder i NSG, Grethe Kristensen Nysveen følgende:
- TB 2018 som skal presenteres før årsmøtet er ikke "skrevet i stein", vi har foreløpig ikke startet sesongen. Dvs. hvis diskusjonen under presentasjon av TB gir klare signaler om at årsmøtedeltagerne ikke ønsker endringene, så vil dette komme opp til ny vurdering i styret på møtet dagen etter (som saken om vekting ble det i fjor).

Når det gjelder Årsmøtets "sammensetting" henvises til NSGs Vedtekter §10:
(3) På årsmøtet møter følgende med talerett og det angitte antall stemmer:
1. Styrets medlemmer, eventuelt også fungerende varamedlemmer, hver med én stemme.2. Klubbdelegatene, hver med én stemme pr påbegynte 25 NSG medlemmer som vedkommende representerer, begrenset til maksimum 3 stemmer.

(4) Medlemmene og NSGs administrasjon har møterett på årsmøtet, men ikke egen stemmerett. Medlemmene kan sende inn skriftlige forslag i samsvar med (2) ovenfor. Møtelederen kan gi medlemmer og administrasjonen ordet på årsmøtet i hensiktsmessig utstrekning.

Av praktiske og plassmessige hensyn var noen i sin tid så kloke at de la inn føgende paragraf:
§ 8 - Klubbkontakter - Medlemmenes representasjon på årsmøtet
(1) I hver golfklubb som har NSG medlemmer skal disse medlemmer velge sin klubbkontakt til NSG. Klubbkontakten skal selv være NSG medlem.
(2) Medlemmene i den enkelte klubb representeres på årsmøtet av sin NSG klubbkontakt eller, om det har funnet sted, en særskilt valgt delegat for det enkelte årsmøte. Denne representanten kalles i § 10 (3) for klubbdelegat og kan kun representere én klubb. Klubbdelegaten skal være NSG medlem.
(3) Medlemmene kan generelt eller i den enkelte sak overlate til sin klubbs styre eller seniorkomité å utpeke klubbkontakten og/eller delegaten til NSGs årsmøte.
Klubbkontakter deltar på årsmøtet og den innledende "Fagdagen" med lunsj uten vederlag. Deltakelse på Årsmøtet er også vederlagsfritt for medlemmer. Deltakelse på "Fagdag" med lunsj koster kr 615,- for medlemmer.
Om noen er av den oppfatning at en slik vederlagsfri deltakelse skal gjelde for alle medlemmer i NSG oppfordrer jeg høfligst om å sende inn forslag om dette til neste årsmøte.
Med ønske om en alle tiders torsdag. Tross alt." Dilter (01. feb 2018 13:32) *  IP
@seniorgolfer (30.1)

Som klubbkontakt fikk jeg turneringsreglene for 2018 tilsendt av NSG. seniorgolfer (01. feb 2018 17:55) *  IP
Takk Dilter
det er jo positivt at styreleder Grethe åpner for at saken kan komme opp til ny vurdering i styremøte dagen etter årsmøtet dersom årsmøte deltakerne ikke ønsker endringene.
Jeg synes jo at faktisk at TB for 2018 burde være et dokument som ble lagt ut på NSGs hjemmesider, ikke bare distribueres til KK. Det står jo ikke noe om Turneringsbestmmelsene under fanen "Her er komplett saksunderlag" på hjemmesiden :-)
 Enur (01. feb 2018 20:33) *  IP
Håper du skal på årsmøtet da Dilter, og at du kan være litt "klubbkontakt" for alle meningene som har vært ytret på dette forumet også.


 Wilson (03. feb 2018 12:59) *  IP
Det at leder i NSG skriver: "Det er i alle fall ikke spesielt hensiktsmessig å utvikle TB 2018 i sosiale media" er faktisk skremmende i 2018.
Hvis han ikke har skjønt at sosiale medier er viktige ang informasjon og meningsutveksling er det veldig uheldig.
TB 2018 er ikke distribuert til alle medlemmer.
Jeg fikk greie på dette via Dilter ved at jeg leser på dette forumet.
Vi kan komme på årsmøte mot en avgift, men vi kan ikke stemme.

Jeg har skrytt veldig mye av NSG og opplegget der med brutto golf og antall turneringer, men jeg mistenker at det er noen som kanskje er litt for sikre på at de selv vet best om alt.

Farlig å bli arrogant.

Tipper sandbaggerne uansett støtter de som har forslått netto spill.
 Seniorgolfer (04. feb 2018 09:07) *  IP
For å ha satt litt på spissen det kjennes litt føydalsamfunn aktig, og lite demokratisk eller 2000 år aktig - at vi "undersotter" må betale "skatter og avgifter", mens klubbkontaktene velges av noen - (uten at jeg vet hvem - kanskje av styret- jeg er i hvertfall aldri blitt spurt om å velge noen). Nesten all makt i år sitter reellt sett i Turneringskomiteen (som har flertall i styret eller vice versa).
Vi undersåtter får ikke lov å vite hvilke bestemmelser som skal gjelde i 2018 eller hvilket styre kan bli valgt, før det er for sent å fremme motforslag. Informasjonen om slike ting, tilkommer oss underdanige medlemmer etter at frister er utløpt. Vi "undersåtter" har jo heller ikke stemmerett og får ikke vite hva som faktisk står i Turneringskomiteens rapport - den er jo ikke blitt offentliggjort.....Kjennes ikke akkurat som dette er et transparent styresett verdig år 2018..
Jeg lurer på om det alltid har vært en tradisjon at styret velger seg selv til å ha flertallet i Turneringskomiteen, eller eller om NSGs founding fathers intensjon var at styret skulle velge andre enn seg selv og administrasjon til å sitte og ha flertall i Turneringskomiteen? Noen som vet?
Har sett på vedtektene til NSG - der står det nettopp at styret skal velge turneringskomiteen, men det står også at de skal fortrinnsvis velge personer fra alle landsdeler. Dilter (04. feb 2018 16:54) *  IP
Jeg tror en klubbkontakt velges ved at vedkommende ikke protesterer kraftig nok ved forespørsel.


 Burre (04. feb 2018 22:15) *  IP
Vet ikke hvordan det er andre steder, men i vår klubb har vi en seniorgruppe bestående av de som er medlem i NSG. Gruppa velger en leder som også blir KK. Kan legge til at vår KK i dag informerte alle medlemmer på mail om de endringer som her er diskutert. Sålangt har 6 stk respondert på dette. Alle er imot endringene.


 Øyvind Reinertsen (08. feb 2018 07:43) *  IP
Siste utvikling i saken er at "temmelig bekreftede rykter" sier at administrasjonen i NSG har sendt ut melding til alle klubbenes KK'er med ønske om at disse lodder stemningen i sine klubber i forkant av årsmøtet. Så selv om NSG's daglige leder ikke aktivt diskuterer saken i sosiale medier, kan det tyde på at "aktivismen" som er utvist på ulike plattformer har hatt sin virkning...

Så godt som alle jeg har hørt uttale seg om denne saken vil at klasse 2 og 3 fortsetter med bruttospill. Da får jeg bare håpe at KK'ene får med seg tilbake spillernes mening og at dette blir tatt hensyn til! Godt årsmøte til dere som er invitert eller tar dere råd... Geir Dalen (08. feb 2018 10:28) *  IP
Hei, har deltatt på NSG Senior Tour på Vestlandet og spesielt Hordaland de siste årene.
Har ikke sterke synspunkter på om vi spiller Brutto eller Netto, men synes det opplegget som har vært - med Brutto score i klasse 1-3 har vært greit og forholde seg til.

Hva jeg ikke skjønner er at NSG ikke benytter brutto score for utregning av OOM - da hadde alt vært klart så snart resultatene er lagt inn i Golfbox - ikke noe ekstraarbeid etterpå! Eller blir det for "urettferdig" at en Brutto runde på Bjørnefjorden GK "teller like mye" som en Brutto runde på Meland GK? Eller en brutto runde på Sotra GK teller "like mye" som en brutto på Stavanger GK?

Noen baner kan synes enklere å spille enn andre - men både Bjørnefjorden og Sotra har gitt meg mangt et slag i "trynet"! solfrid foseide (08. feb 2018 10:50) *  IP
La klasse 1, 2 og 3 forbli bruttoklasser! Det er ikke mange muligheter man har i sesongen til å bryne seg brutto mot de beste. Etter at NSG utvidet til et større antall klasser (alt for mange), ligger jeg på grensen til kl. 1, før var jeg der, og syntes det var helt topp å få spille brutto, og SAMMEN med herrene. Ikke sett damene i egen klasse, ikke la klasse 2 og 3 (husker ikke i øyeblikket helt hvor "grensen" går) bli netto, vi liker faktisk EKTE konkurranse vi og, sånn er det! Og når det gjelder hvilke tee-steder vi skal spille fra: mange klubber har kun to, da er det ikke mulig å velge. En annen ting er at det er en grunn for at damene spiller fra rød, ganske enkelt at herrene er fysisk sterkere enn damer, så for å jevne ut for rettferdige avstander, er det laget forskjellige tee-steder. helt på sin plass.


 Seniorgolfer (08. feb 2018 11:16) *  IP
Min mening er at også klasse 4 også kunne spilt brutto. Selv om jeg er over 70, kunne for min del gjerne klassen over 70 også spille brutto. Det er jo egen klasse nå.
Jeg tror endringene har med uttak til representasjon og sandbagging å gjøre
Å spille brutto blir en mye mer rettferdig måte å ta ut til representasjon. Det blir litt rart når jeg spiller med en spiller som jeg slår brutto 4 av 5 ganger, får delta i representasjon. Ikke for det, jeg har et avslappet forhold til representasjon men å spille konkurranse mot mine medspillere, er en av grunnene mine til å delta i Senior Tour. (Classic Tour) Enur (08. feb 2018 12:06) *  IP
@ solfrid foseide:
Veldig bra innlegg!
Er 100% enig i alt du skriver! Øyvind Reinertsen (08. feb 2018 12:10) *  IP
Ja @Enur, ganske ofte savner jeg "liker" knappen her inne. Enig med de fleste her faktisk...


 Dilter (08. feb 2018 16:58) *  IP
@øivind R: Det stemmer at NSG har bedt KK-ene om å lodde stemningen blant medlemmene i sin klubb. Saken skal vissnok styrebehandles 18. februar.


 Øyvind Reinertsen (08. feb 2018 17:16) *  IP
Takk @Dilter for inside oppdatering. Da får vi bare håpe de tar hensyn til innspillene i sosiale medier, her på Golfsiden og på Årsmøtet 17. februar.


 Peter Kolstad (08. feb 2018 20:56) *  IP
Som fungerende KK for Losby har jeg i dag sendt ut en epost til alle Losbys NSG-medlemmer (med relevant HCP) for at jeg skal ha et godt grunnlag for å representere klubbens NSG-medlemmer under diskusjonen før årsmøtet på Gardermoen den 17. februar.

Svarene har nå begynt å komme inn, og hittil er det klart flertall for brutto slagspill for klasse 2 og 3!

Jeg må si at det gleder meg, som også er i mot endringen.

Mitt forslag til styret i NSG er å pålegge TK å finne en løsning på utfordringene med det tidkrevende arbeidet som kreves å ha ukentlig ajourførte OoM-lister for hver klasse. Det var nemlig begrunnelsen for endringen.
Å innføre en upopulær endring vedrørende spille-/konkurranseform virker som en svært dårlig løsning.

Som tidligere teknisk IT ekspert har jeg vanskelig for å forstå at det ikke skulle være mulig å programmere en forenkling uten at det behøver å koste skjorta. Kanskje noen barnebarn av medlemmene kan gjøre det ;-)

(Hvorfor bruker så mange "nick" i stedet for navn? Jeg synes at det er greit å vite hvem man diskuterer med her på golfsiden. Ikke sant, Dilter, Enur, Wilson, Seniorgolfer, mr.fox, tytfaen og John M?) Tom Dahl (09. feb 2018 11:16) *  IP
Peter.
Som deg fatter jeg ikke uansett, at man ikke kan skrive under fullt navn rundt noe så ufarlig som golf. Debatter kan aldri bli troverdige og seriøse hvis man ikke vet hvem man snakker med - selvfølgelig.

Er selv ivrig NSG spiller og skulle veldig gjerne visst hvem flere var her.
Seniorgolfer for eksempel sier mye klokt og er over sytti og burde derfor være ferdig nicket. Og hvorfor skjuler reflekterte Hesk seg med sitt umettelige behov for å bli hørt?

Øyvind Reinertsen er eksempelvis en god debattant, og innleggene hans får langt mer trøkk enn hos alle dere som nicker.

LEVE BRUTTOGOLFEN!

 Enur (09. feb 2018 11:30) *  IP
Hadde det ikke vært for anonyme Dilter som startet denne tråden, hadde trolig denne saken gått glatt gjennom NSG's årsmøtehelg uten særlig mange innsigelser.

At NSG nå er blitt klar over at det finnes en stor motstand mot forslaget blant medlemsmassen synes jeg er langt viktigere enn å få vite hvem Dilter er.

Takk Dilter! gjesp (09. feb 2018 11:51) *  IP
Helt riktig.


 Wilson (09. feb 2018 12:46) *  IP
Enur

Så sant
 Øyvind Reinertsen (09. feb 2018 15:19) *  IP
Takk til @TomDahl for hyggelig kommentar.

Det hadde selvsagt vært hyggelig å vite hvem man diskuterer med, men så lenge nickerne oppfører seg slik som her på Golfsiden opplever jeg det ikke som et stort problem, men ta gjerne Initiativ til en prat til sommeren, jeg vet jo ikke hvem dere er:) Satser på en god brutto sesong for klasse 1 - 2 - 3. Måtte fornuften seire! Seniorgolfer (09. feb 2018 17:05) *  IP
Tusen takk til Tom for alt for pene ord. :-)
Du er en kjernekar og det har alltid vært hyggelig spille med deg. Kanskje vi treffes igjen til forhåpentligvis en bruttoturnering til sommern.

Men siden det er et diskusjonsforum, er det ikke alltid alle liker andres meninger. Derfor velger noen å være anonyme.

Synes det er bra at det er lenge siden det har vært krangler på debattsidene her.
Heia golfen! Tom Dahl (09. feb 2018 18:37) *  IP
Må jo bare erkjenne at man er såkalt prinsipielt uenige her. Men det er et uhyre viktiig prinsipp vi debatterer.

Vil hevde til den dagen jeg dauer , at det i enhver sammenheng er riktiigere å stå frem med fullt navn istedenfor å DILTE anonymt.


Slik som desverre mange har gjort i varslingssakene.,og som svenske jounaliister nå gjør i Uppdrag Granskning rundt doping . i007 (09. feb 2018 19:27) *  IP
1881.no viser at det finnes minst 20 Tom Dahl.
Tar noen noen av navnene her for god fisk?
Nei, skal det bli troverdig må digital signering til. Peter Kolstad (09. feb 2018 20:32) *  IP
@Enur, jeg mente ikke at anonyme innlegg er verdiløse. All ære til KK @Dilter, hvem han nå måtte være, for å ta opp emnet, og anspore til viktig debatt.

La oss ikke avspore debatten om brutto slagspill av min, mindre viktige kommentar om anonymitet (bemerket i parentes). Men, uansett: Takk, @Tom Dahl ;-)

Og til deg, @i007: Det er bare én Tom Dahl i NSG som jeg vet om, uansett hvor mange det måtte være med det navnet i hele Norge. The one-and-only Tom Dahl :-) digger (09. feb 2018 20:48) *  IP
Tom Dahl, du mangler noe livserfaring dersom du tror at du alltid får frem de beste forslagene, ideene eller spørsmålene når deltagere ikke er anonyme.
Har du aldri deltatt i forelesninger, foreldremøter, allmøter, generalforsamlinger osv., hvor folk heller brenner inne med meninger og spørsmål i steden for å ytre dem.
Terskelen er langt lavere når man er anonym.

Dessuten, en god ide eller spørsmål kan vel være like god selv om du ikke kjenner vedkommende? At du er nyskjerrig på hvem vedkommende er, er jo ikke akkurat et godt argument mot anonymitet. Besserwisser (09. feb 2018 21:10) *  IP
Hvem bryr seg om seniorgolf? Eller seniorfotball eller senioranything? Jo, de som driver med dette. Og det er jo fint. Hos oss har vi en gjeng seniorer som spiller for fotballlaget. De trener et par ganger i uken, og er meget seriøse på treningstiden (da er banen deres). Skaper mye samhold og glede. Men det er kanskje et symptom for norsk golf at seniorene der virker som om de skal sette en slags agenda? Selv om golf er en sport også for gammelmenn så bør vi vel vie oppmerksomheten til de unge, lovende proffene?


 Hoyhandicaper (10. feb 2018 04:37) *  IP
Besserwisser dette er et diskusjonsforum med mange tema. Denne traaden handler om seniorgolf. Savner du en traad om unge lovende . Start en. Ikke kom med en komentar helt utenfor tema i denne traaden


 Øyvind Reinertsen (17. feb 2018 00:16) *  IP
Da er det årsmøte i morgen. Dere som skal på møtet får oppdatere oss i etterkant. Måtte fornuften seire:) Godt møte!


 Enur (17. feb 2018 19:24) *  IP
Fra NSG's facebookside nå i ettermiddag:

"Årsmøtet gjennomført uten stor dramatikk.
Netto-brutto diskusjonen ble gjennomført med verdig dannelse og det kom frem ulike forslag til mulige løsninger. NSG-styret trer sammen i morgen for å konkludere om det skal innføres nettospill i klasse 2 og 3 eller om bruttospillet blir "stående"." Enur (18. feb 2018 20:35) *  IP
Styret fattet enstemmig følgende vedtak til endring i TB 2018:

Klassene 1 – 3 spiller brutto.
De klassevise listene føres netto med unntak av klasse 1 som føres brutto.
Øvre hcp-grense for klasse 1 tilbakestilles til 6, 9. Klasse 2 starter fra hcp 7,0

For mer, se: http://seniorgolf.no/styret-kom-kritikerne-i-mote/

Da er det grunn til å takke Dilter og alle andre her inne som bidro til at saken ble belyst, diskutert og ikke minst ga Styret, KK'er og årsmøtet i NSG så mange og gode argumenter at Styret kom kritikerne i møte!

Moro når grasrota når frem! yvind Reinertsen (18. feb 2018 21:26) *  IP
Da ble det 90% retrett fra TK sitt opprinnelige forslag. Ser ikke bort fra at innleggene her og i andre kanaler faktisk hadde virkning! Takk @Dilter for at du belyste problemstillingen i denne trden! Fornuften seiret...


 Øyvind Reinertse (18. feb 2018 21:50) *  IP
Da ble det 90% retrett fra TK sitt opprinnelige forslag. Ser ikke bort fra at innleggene her og i andre kanaler faktisk hadde virkning! Takk @Dilter for at du belyste problemstillingen i denne tråden! Fornuften seiret...


 Wilson (18. feb 2018 21:57) *  IP
Ja. Dette er bra.

Takk til Dilter. mr.fox (19. feb 2018 14:59) *  IP
Takk til Dilter og takk til Golfsidens debattside. Uten denne hadde dette sikkert gått meg hus forbi.
Kanskje har den vært med på og ha en liten innvirkning på resultatet, hvem vet?Svar:
(Felter merket med * m fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Userise, krenkende eller sttende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
AnnonserANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72