Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg

Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  


Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 luigi - 30. Aug 2017 kl. 17:18 *  IP
Rangering norske baner

Etter sålangt i år å ha spilt et 30-talls norske baner tillater jeg meg å fremstille følgende topp 10 rangering (bedømmelsesparametre; opplevelse, tilstand, fasiliteter)
1. Bogstad
2. Kongsvinger
3. Atlungstad
4. Byneset
5. Miklagard
6. Valdres
7. Meland
8. Holtsmark (2/3 når god tilstand)
9. Kragerø
10. Stavanger
(10-15 Nøtterø, Stiklestad, Bjåvann ...)
 DA (30. Aug 2017 23:41) *  IP
javel...


 KS (31. Aug 2017 09:51) *  IP
Nå blir det nok en del krangling om plasseringer, men for meg ligger Bogstad og Kongsvingers side om side.. med tanke på at du kan spille Kongsvingers 3 ganger for prisen av én runde på Bogstad og at de har en service jeg aldri har sett maken til, ville jeg æret Kongsvingers til Norges beste bane!

(Heter Kongsvingers med 's') gundersen (31. Aug 2017 22:47) *  IP
Enig med KS. Men selv om Bogstad og KVGR hadde hatt samme pris, ville jeg heller velge KVGR. Bogstad har nok bedre greener, men fairwayene på K er mer innbydende, og banelayout og naturopplevelsen gruser Bogstad. Norges morsomste og fineste bane. Man blir bare i godt humør av en runde der oppe. Selv om man får en trippel på hull 12... Fotnote: Bogstad er for dyr for oss fattigfolk, men det er vel en bevisst strategi å holde banen reservert for medlemmer. luigi (01. Sep 2017 09:25) *  IP
Takk DA. Vektige og meningsfylte innlegg settes alltid pris på.
Ellers er jeg litt usikker på om Gundersen noen gang har tatt seg råd tl å spille Bogstad siden han gir uttrykk for at naturopplevelsen der er ubetydelig. Er enig i at Kongsvingers bane gjør en glad å spille og oppleves mektig (som en skogskatedral) men blir noe ensidig ift f.eks. Bogstad som har mange flere forskjellige naturelementer i sine omgivelser, ikke minst vann i spill på flere hull. Etter mine begreper er naturopplevelsen en av Bogstad største pre, foruten en uovertruffen kvalitet på spillflatene.
Hva gjelder Atlungstad så har banen det jeg mener er Norges beste 3 avslutningshull. Ikke i vanskelighetsgrad, men spillbarhet og skjønnhet. Vyene forøvrig er fantastiske, dog med noen 'kjedelige' hull i midtpartiet.
Byneset er for meg en krysning mellom Hauger (topografi) og Kongsvingers (mektige, velsegregerte korridorer)som gjør den bra uten et eneste kjedelig hull. Mediate (01. Sep 2017 12:49) *  IP
Her er mine topp 10, har ikke spilt alle baneri Norge, kun for det meste på Østlandet. Noen betraktninger på lista: Kongsvinger og Holstsmark når de er i god stand, og det er ikke alltid..
Miklagard på 4 plass, kvaliteten er vel kanskje den beste i Norge, men synes det er litt kjedelig å spille på jordet der. Detter er subjektivt fra meg på spilleopplevelse, bane som jeg synes passer til meg, kvalitet etc. etc

1. Bogstad
2. Kongsvinger
3. Atlungstad
4. Miklagard
5. Holtsmark
6. Vestfold
7. Evje, Moss/Rygge
8. Kragerø
9. Hauger
10.Nøtterøy KS (02. Sep 2017 02:05) *  IP
Jeg er faktisk enig i at Kongsvingers er en mektigere opplevelse enn Bogstad. Helt ærlig, syntes jeg ikke Oslo gk er spesielt vakker før du kommer til Bogstadvannet, men på layout og teknisk spill er Kongsvingers uovertruffen.
Men dette er uansett flisespikkeri, det er to helt fantastiske baner vi skal være stolte av og som jeg personlig er litt beæret over at eksisterer i vårt beskjedne land. Dog jeg vil gjerne fremholde min anmodning om at Kongsvingers har fått til noe ekstraordinært med lite midler, noe jeg syntes burde berømmes. Hatten av for dem som har skapt gull av gråstein. Trond Kracht (05. Sep 2017 18:03) *  IP
Det er bare en feil i rangeringen : Valdres kommer alt for langt ned på listen. Fantastiskt hva de har fått til med begrensede midler. Utrolig hyggelig og vanskelig å spille.
Som medlem i OGK må jeg jo være enig i topprangeringen, men det hører vel med at økonomien er en ganske viktig faktor.
For mange kan Bogstad bli litt for frisert og litt kjedelig i all sin prakt. Litt terrassesladder men sikkert ærlig ment!! gundersen (05. Sep 2017 18:24) *  IP
Luigi: Hvor har jeg skrevet at naturopplevelsen på Bogstad er ubetydelig ? Ingen steder. Les innlegget mitt ordentlig. Jeg har spilt Bogstad flere ganger, bare så det er sagt. Banen er fin, men ikke så veldig spennende. Bogstadvannet pent javel. Å krangle om hvilken bane som gir den beste opplevelsen blir bare barnslig. Jeg foretrekker Kongsvinger framfor Bogstad. Om noen foretrekker Bogstad, helt i orden.


 PCS (05. Sep 2017 21:29) *  IP
Bogstad


 KS (06. Sep 2017 09:39) *  IP
Enig med Herr Kracht, Valdres er undervurdert (i likhet med Voss og mange andre 9 hullsbaner).


 PING (06. Sep 2017 11:40) *  IP
Ser at det er mange som ikke har spilt Stavanger. Selv om banen har vært forholdsvis bløt i år er den blant de beste både i kvalitet og layout.


 luigi (06. Sep 2017 15:16) *  IP
Gudersen; jeg valgte å tolke ditt uttrykk 'gruset' som at Bogstad opplevelsen ikke var i nærheten av Kongsvingers. Ergo ubetydelig. At diskusjon om opplevelse er barnslig er jeg absolutt uenig i. For meg er opplevelsen en vesentlig del av det å spille en runde golf og inngikk som et hovedkriterium for min rangering.
Trond, er delvis enig i din vurdering av Valdres. Hadde den vært en 'fullverdig' 18-hulls bane ville den nok blitt rangert høyere. Det som er blitt gjort med de alternative utslagene på runde2 er imidlertid genialt og er medvirkende til at den er på min topp10 liste.
Forøvrig er jeg enig med KS at 9-hulls baner ofte blir nedvurderte - hva med en rangering av landets 9-hulls baner?
Beklageligvis tror jeg at relativt få spiller på flere 9-hulls baner da disse ofte ligger litt godt utenfor storstedene.
Men kom igjen, opprett gjerne en ny tråd om temaet. ulf kruger (14. Sep 2017 11:47) *  IP
Denna tråden tycker jag låter trevligt och med detta vill vi i Valdres ge er alla som vill betygsætta våra banor i Norge, ett tillbud att komma och spela Valdres helt KOSTNADSFRITT i September på måndagar ,tirsdagar, onsdagar och torsdagar. Kontakta mig på ulf@valdresgolf.no så bokar jag in er på en flight. Vælkomna. Mvh Ulf Kruger Valdres Golf. P,s Banan ær i kanonskick. :-)


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser


 


ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72