Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 AR - 28. jun 2016 kl. 19:44 *  IP
zika-viruset

Er golspillere mer utsatt enn andre utøvere i Rio der de i timevis befinner seg ute i myggland? Kanskje en god grunn til å være skeptisk? Jason Day trekker seg også blir det meldt.
 Ludde (28. jun 2016 21:25) *  IP
Er iallefall enig med OL komité medlem som mener at dette er feil. Jeg ser på dette som et tegn at det er for mye penger i golf. Er det sport/idrett det dreier seg om når disse gutta sier nei,å ja det er gutta. Tror disse gutta har det godt nok og ingen av dem ønsker om å forstyrre inntekten. De gutta her har ingen kontakt med virkeligheten til de som elsker sporten på alle plan. De er forbi det. Synd at de har glemt hva det dreier seg om



 Hmm (28. jun 2016 22:03) *  IP
Helt i orden å pisse på IOC


 Besserwisser (28. jun 2016 22:08) *  IP
Ser det som et tegn på at det er helt avsporing å tillate profesjonelle golfere i OL. Disse kara har så mye penger og så tett turneringsprogram at det holder i massevis. Husk, da de bestemte seg for denne idretten var ikke golf i nærheten av å være OL-gren. Disse er ikke Olympiere og hadde aldri noen drøm om å bli det. Håper golf er ute av OL-programmet allerede neste gang.


 Dilter (28. jun 2016 22:26) *  IP
Greit nok hvis noen ikke synes at OL er viktig, men jeg synes det er litt pysete å trekke seg pga. av viruset.

Med mindre du er gravid, er jo ikke zika-viruset særlig farlig (for et virus). Dette sier Folkehelseinstituttet:

Zikavirus-infeksjon gir vanligvis milde eller ingen symptomer hos de som blir smittet, men fordi infeksjon med viruset under svangerskapet kan forårsake mikrokefali og andre hjerneskader hos fosteret, anbefaler Folkehelseinstituttet spesielle forholdsregler for følgende grupper:

o Gravide kvinner
o Kvinner som forsøker å bli gravide
o Menn som har en gravid partner
o Menn som planlegger barn med sin partner

Har for øvrig ikke hørt om noen kvinnelige golfspillere som har trukket seg.



 TV fan (29. jun 2016 13:22) *  IP
Jeg er glad i OL og elsker Golf. Men Golf i OL er ikke en god kombinasjon.


 HenrikFan (29. jun 2016 23:16) *  IP
Dreamteam kom med storm i OL, og de gutta hadde da penger nok... Var de tvunget til å være med? Nei.
Første kvinnelige spiller trakk seg forresten for to timer siden.

http://www.golf.com/tour-and-news/first-female-golfer-withdraws-2016-olympics

Dette handler nok mest om penger, dernest om frykt.



 Frank (29. jun 2016 23:48) *  IP
De kommer til å angre. OL-gull huskes, ikke golfranking i en måned eller to. Og ihvertfall ikke en skarve million dollar.


 Enur (30. jun 2016 00:11) *  IP
Enig, Frank. Synes det er utrolig synd at så mange av de beste trekker seg.

Tror dette med frykten for zika-viruset er sterkt overdrevet, og kun brukes som en unnskyldning av overbetalte spillere som nå fant en utvei for å slippe og delta i et OL, som tydeligvis ikke betyr mye for dem, tross alle fagre ord på forhånd.
Ser at Jordan Spieth også vurderer sin deltakelse nå, med en enda mer tåpelig begrunnelse: nemlig sikkerheten for deltakerne bl.a. vedr. transporten til og fra anleggene.
Hallo! Hva med alle andre deltakere som skal til og fra øvrige anlegg? Tror virkelig golfstjernene at de er så helt spesielle i dette selskapet?
Tipper sikkerheten for dem blir minst like godt ivaretatt som for alle andre utøvere i dette OL. Om alle skulle tenke som Spieth, ville det være slutten for hele OL. Men det gjør de heldigvis ikke, det er nok bare golfen i OL som forsvinner etter dette årets gjestevisitt.

Og da kan de, som Frank sier, angre alle de som hadde sjansen i år, men som istedet valgte å være med på å sende golfen ut av OL-programmet igjen.



 dutte (30. jun 2016 02:45) *  IP
Men hva har golf, tennis, sykling, basket og fotball (soccer) noe å gjøre i OL?

De har sine egne monumenter (majors, grand slam, klassikerne TdF, EM,VM,CL osv) OL betyr NADA. Det forstår jeg veldig godt.





 Enur (30. jun 2016 05:07) *  IP
Vel, fri-idretten (i likhet med svært mange andre idretter) har vel også sine VM som henger rimelig høyt. Allikevel er OL-gull der det aller gjeveste man kan oppnå.
Og basket? OL-gull der har da også sannelig vært gjevt nok, selv for de amerikanske proffstjernene. Ref. "Dreamteam" som Henrik Fan nevner.
Sykling? Ja, de har tour-rittene som selvsagt er en helt egen klasse, men som ofte vinnes av en type syklister. Men de har jo også sine endags-monumenter og sitt VM som sannelig også betyr mye, og som ofte vinnes av andre typer syklister. Og jeg har vel inntrykk av at et OL-gull ikke ligger særlig tilbake for disse i anseelse.
Tennis? Ja da, de har sin Grand Slam, men er ikke de aller beste med i OL allikevel?

Det er vel bare fotballen som jeg kommer på i farten, som er B-preget pga. sine bestemmelser om hvem som kan delta. Bestemmelser som vel kom i stand som et kompromiss mellom FIFA og IOC delvis fordi FIFA var redd for at et OL med alle de største profilene ville ta glansen av deres eget VM som det aller største. Derfor er fotball i OL blitt en B-preget greie som nesten ingen bryr seg om. (Men som allikevel betyr en god del for landene som tross alt deltar, spesielt de utenfor Europa).

Jeg ser ikke bort fra at spesielt PGA-touren ser det på samme måten som FIFA, og at de derfor innerst inne er ganske fornøyd med det som nå skjer. Et OL med alle stjernene på plass, kunne (etterhvert) bli som en ny major å regne. Nå blir det dessverre bare en B-preget turnering som få vil bry seg om.
Likevel; vinneren vil sitte igjen med et OL-gull som nok vil bety mye for både ham og landet til vedkommende. Og etterhvert som årene går, vil færre og færre tenke på de som ikke deltok. Akkurat som at 800 m i OL i Atlanta i 1996 både i Norge og internasjonalt nå i ettertid av de fleste forbindes med Vebjørn Rodal, ikke med Wilson Kipketer som trolig ville ha tatt det gullet om han hadde stilt opp.



 tak, oslo (30. jun 2016 16:46) *  IP
Ref Dilter.
Det betyr vel at Rory da enten har gjort sin venninne gravid eller har stor planer om det snart.



 mr.fox (30. jun 2016 21:56) *  IP
Trist for Suzann Pettersen også kanskje, og se det ene frafrallet etter det andre. Hun har vel så vidt jeg har skjønt vært en frontfigur for og få golfen som en OL gren.
Ikke kult dette da.



 ol fan (09. jul 2016 04:23) *  IP
Zika, forurenset vann, utrygge forhold, elendig transport, dårlige boforhold for utøvere, kriminalitet osv. U-landet Brasil skulle aldri fått tildelt OL.


 Skeptisk (10. jul 2016 00:20) *  IP
Nå har alle de beste golferne i verden trukket seg og senest Dustin Johnson; Det var ikke en god ide med pro golf; som Adam Scott sa det, dette burde vært for amatører. Den som tar OL gull i Golf vil alltid høre om det mesterskapet hvor B - laget deltok.


 Zigurd (10. jul 2016 01:25) *  IP
Har ingen problemer med at mange av de beste golf-spillerene ikke ser det verdt å delta i OL, men de bør da ha baller nok til å si at det er den egentlige grunnen og ikke veifte rundt med zika-flagget som om det har noe med saken å gjøre.

Alle skjønner hva som egentlig ligger bak her - OL har ingen tradisjon og prestisje for disse gutta og det bør de våge å si også.

Rett og slett pinlig og pinglete av de som bruker zika som en unnskyldning her - ikke minst fordi det ikke akkurat er spesielt kontroversielt å bare si at OL ikke er noe mål for dem.



 Enur (10. jul 2016 09:50) *  IP
Skal noe bli en tradisjon må det startes en gang. Og det burde kunne ha vært mye prestisje i det å vinne det første olympiske gull i golf (i moderne tid).
Synd at de fleste toppspillerne på herresiden ikke klarer å se lenger enn det nesa rekker.



 AR (10. jul 2016 09:52) *  IP
Golfspillere er mer utsatt for mygg på arenaen enn de fleste andre i OL. Hadde OL vært arrangert et annet sted, tror jeg at stort sett alle de beste ville ha stilt opp.


 Enur (10. jul 2016 09:58) *  IP
Går myggen bare etter herrespillere?


 AR (10. jul 2016 10:22) *  IP
Ja, hunnmyggen går selvsagt bare etter mannfolk. :-)


 Wilson (10. jul 2016 10:30) *  IP
Golf i OL.

Jeg har aldri skjønt vitsen.
Golf har sine Majors

Og siden topputøverne i golf ikke er så gira på OL så skjønner jeg at de dropper en turnering som evnt kan sette en evnt påtenkt familieforøkelse i usikkerhet.



 gjesp (10. jul 2016 21:07) *  IP
Banen i Rio ligger ved saltvann, et område hvor myggen ikke yngler. De er ikke noen fare på golfbanen, dessuten er de vel blant de utøverne som er mest påkledd i konkurranse.

Viruset finnes mange andre steder enn i Brasil, tilogmed i USA. Skal de fjerne alle turneringene fra PGA touren i enkelte områder når det bryter skikkelig ut i Florida og Texas?



 Skeptisk (11. jul 2016 17:34) *  IP
...og der trakk Spieth seg også fra OL.. Det blir en parodi.


 HenrikFan (11. jul 2016 18:38) *  IP
Sergio Garcia kommer i alle fall!

https://twitter.com/TheSergioGarcia/status/750586741074059264



 Besserwisser (11. jul 2016 19:10) *  IP
Stjernefall øker sjansjene for et norsk OL-gull #Kofstad


 TV fan (11. jul 2016 19:48) *  IP
Og så har vi Jaco van Zyl, proff golfer fra Sør-Afrika som har bestemt seg for å droppe British Open og PGA major for å forberede seg til OL!!! Ha ha, Jaco van Zika for OL gull!!


 Gjest (11. jul 2016 21:28) *  IP
Jeg heier på Jaco Van Zyl. De andre feigingene underbygger at golf ikke er idrett. Golf er penger og rikmannsport. Utrolig trist men grådigheten til Rory, Dustin, Jordan, Scott og Jason er bare flau. Egoistiske drittsekker spør du meg.


 BO (12. jul 2016 01:22) *  IP
Dårligste
Amerikaner er nummer 10 på listen(Matt Kuchar)
Espen Kofstad nummer 53.
Se igfgolf.org



 BO (12. jul 2016 01:24) *  IP
Matt er NR 8


 tiger (12. jul 2016 02:22) *  IP
Full forståelse for at de dropper det, men synes det er feigt å skylde på Zika alene. Hvis en av toppspillerne hadde gått ut å sagt at OL ikke er viktigere enn PGA tour og majorturneringer, mye kriminalitet og usikkerhet rundt Zika-viruset så hadde det stått mye mer respekt av det enn å bare skylle på Zika.

Er 99% sikker på at de fleste hadde stilt opp hadde OL vært i Europa eller USA. Ikke noe poeng å risikere sykdom når OL ikke er "viktig" for golfspillere. Kan bli det etterhvert og sikkert kult å bli den første OL vinner i golf, men det er ikke inærheten av å ha samme status som PGA/Europatour eller majorene. Tror alle proffene heller ville vunnet en PGA tour turnering enn OL.

Plaster på såret at Kofstad er med, gjør det mye mer interessant for oss nordmenn :)



 ojojojoj (13. jul 2016 21:49) *  IP
rory er i allefall ærlig. men smart er han nok ikke.


 gundersen (13. jul 2016 23:13) *  IP
Zika har veldig lite med dette å gjøre. En tynn unnskyldning. Poenget er at for de beste golfspillerne er ikke et OL-gull noe å samle på. De samler på Majors. Samme med tennis-spillere. Å vinne en Grand Slam er mye mer verdt enn et OL-gull. Fotball ? Hvem husker OL-vinnere i fotball ? Et VM-gull derimot...


 Golf_og_wada? (13. jul 2016 23:19) *  IP
Det er en faktor når det gjelder hvorfor PGA-spillerne trekker seg som ikke er nevnt her, og det er konsekvensene av å bli underlagt WADA-regimet og alt det medfører av dopingkontroller.

All erfaring fra andre idretter der det er betydelig økonomi involvert tilsier at det også forekommer doping i golf. Alt annet vil være å tru på julenissen.

Vi skal også huske på at PGA spillerne ikke er underlagt begrensingene i dag som ligger på WADAs liste over hva som ikke er lov å bruke. En side av dette er at det ikke er sikkert man har oversikt over hva man har benyttet og med det vil være risiko i forhold til Wadas liste.

En annet moment, som absolutt ikke er ubetydelig, er rapporteringssystemet man blir underlagt for å tilrettelegge for tilfeldig testing. Det medfører at man i god tid må dokumentere hvor man oppholder seg og er tilgjengelig til en selvbestemt klokketime, hver dag 365 dager i året. Blir man tatt i feil på dette tre ganger i løpet av to år vil man risikere utestengelse på lik linje med å bli tatt i bruk av ulovlige midler.



 TV fan (14. jul 2016 00:24) *  IP
Rory gikk litt for langt; Vi kan til nød akseptere hans endring i forklaring på hvorfor han dropper OL. Det var ikke på grunn av Zika men at han rett og slett ikke bryr seg om Golf og OL. Når han videre sier at han gir blaffen i å bry seg om å hvordan Golf sporten utvikler seg i omfang, men kun ser på sin egen suksess, så mener jeg han dro den for langt. Tror Rory mister mye av sitt omdømme med disse utalelsene.


 Besserwisser (14. jul 2016 08:24) *  IP
Tror at så lenge Rory vinner så er det fort glemt at han er en stor, opplåst, bortskjemt ego-unge.


 tiger (14. jul 2016 12:56) *  IP
Mye av problemet er også at mange av de beste golferne ikke får være med uansett fordi det er begrensninger på hvor mange fra hvert land som kan spille. Kult for oss at Kofstad er med, men for alle andre ville det vært mye mer spennende med for eksempel Mickelson(NR 19 i verden) enn Kofstad som er 291. Er jo helt idiot og fjerner mye av prestisjen rundt turneringen.....


 tiger (14. jul 2016 13:00) *  IP
Top 50 i verden burde vært med, spillere med for eksempel 10 eller 20+ pgatour seire, mer enn for eksempel 2 majors, vinnere av fedexcup etc.


 Facts (14. jul 2016 20:32) *  IP
Sånn er det alle idrettene i OL, det er liksom greia


 Golf_og_wada? (16. jul 2016 20:57) *  IP
Kenya har over 400 som har løpt under det internasjonale OL kravet på maraton. De får stille med 3.

Kilde: http://road-to-rio.com/




 Gjest (19. jul 2016 13:10) *  IP
Man kan lett speuklere i at WADA er grunnen for at Jason Day, Rory og Dustin Johnsen har trukket seg. Dustin har jo en forhistorie med narkotika og både Jason og Rory har bygd relativt eksplosive kropper de siste par årene. Ikke utenkelig, og ihvertfall er sannsynlig enn Zika.


 Enur (15. aug 2016 22:13) *  IP
Et meget lesverdig åpent brev til gutta som ikke ville være med:
"Sorry guys - you blew it!"

http://www.nbcolympics.com/news/posnanski-open-letter-golfers-who-passed-rio-olympics-you-blew-it?utm_network=twitter&utm_post=6157466&utm_source=TW%20%40NBCOlympics&utm_tags=srm%5Bolympics%2Carticle%2Cgolf%5D



 Besserwisser (16. aug 2016 07:14) *  IP
Ser ikke bort fra at Gjest er inne på noe der! Hvor god er egentlig dopingkontrollen i golf?


 tak, oslo (16. aug 2016 15:29) *  IP
Enur, jeg kjenner jeg blir irritert når jeg leser artikkelen fra NBC. Håper Rory og gjengen angrer på sine dårlige valg.....


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72