Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Tribunesliter - 11. mai 2016 kl. 15:21 *  IP
20 år - ta tiden til hjelp

1996 var det NM på Borre. Suzann Pettersen og Henrik Bjørnstad tok sine første NM. Dette er det nå 20 år siden. Begge disse har hevdet seg på høyeste nivå internasjonalt.

Etter dette har ikke Norge klart å produsere en eneste en god spiller til PGA, LPGA eller Europa Tour. Noen har sporadisk spilt litt og hatt lav kategori.

I NGFs styre og administrasjon får dette null konsekvenser. Ikke mange andre idretter hvor man ikke har produsert en topp på 20 år. Hvor mange år går det til neste gode spiller?
 digger (11. mai 2016 17:09) *  IP
Ta det opp med NGF så blir resultater at NM arrangeres på Borre hvert år fremover.


 Trond Kracht (11. mai 2016 17:43) *  IP
Fy du må ikke banne i kjerka !! Ikke glem at vi har i følge NGF de beste trenere og ledere for å få frem toppspillere.
Akkurat så dårlig som du så beskriver situasjonen er det.
Det vil også ta lang tid før det kommer noen nye - ihvertfall gjennom NGF sine kanaler. Konsekvenser er vel et ord man nødig bruker i visse kretser?? Ikke glem at vi har hørt den samme visa i ca 30 år : Nå er tiden inne! Nå skel det satses! Nå har vi apparatet! Vi har pengene og lagene !
Nå har vi topptrenere internasjonalt - leder med 80 % stilling som attpåtil er puttingguru - svingtrenere - mentaltrenere osv osv. Hvor lenge skal man lure oss og seg selv ????



 Boogeyman (11. mai 2016 21:11) *  IP
Ikke glem det viktigste løftet: at vi skulle ta igjen Sverige!!
På CT denne uken stiller Sverige med 13 spillere, og Norge med 3.
Avstanden er blitt større istedenfor mindre.



 Wilson (11. mai 2016 21:43) *  IP
NGF er en bremsekloss

I fjorårets NM JR på Oslo GK var det 9 jenter i klassen under 15 år og 18 jenter i klassen under 19 år.

Jenter som hadde levert gode resultater på Titleist kvaltour fikk ikke være med i NM siden NM var Titleist Tour og all kvalifisering var basert på TT.
Når NGF spisser et NM så tidlig så tar de lysten fra mange.

NM på Bogstad burde være en fest for mange, men NGF skjønner ikke hva de holder på med.
27 jenter i jr NM????

Men SC skulle de arrangere;
For å bruke SC som inspirasjon, sa de.

Jeg tipper det var noen ledere som ønsket å sole seg i glansen i stedet.

Helt fint at de ikke fikk støtte når man ser hvordan de behandler unge talenter



 Gjest (11. mai 2016 22:25) *  IP
Wilson, det er jo mye enklere med små startfelt for NGF. Jeg har kritisert resultatene til NGF en tid nå og dessverre ser jeg kun at pilene peker feil vei. Dette vil helt sikkert fortsette inn i fremtiden. Dette kun fordi manglende resultater og resultatorientering ikke får konsekvenser for noen. Vår nye sportssjef putte doktoren kjører på med samme laget og klarer kunststykket å faktisk ansette flere sving guruer som kan bistå med å ødelegge talentene våre. Jeg forventer selvfølgelig ikke at styret tar grep, men de er sikkert flinke til å dokumentere at de er innenfor mandatet de har fått fra golfinvestering med ekstremt god margin. Saksbehandling er de nok gode på.


 gjesp (12. mai 2016 06:41) *  IP
Hvem er alle disse svingguruene dere snakker om?


 Gjest (12. mai 2016 13:27) *  IP
Hei Gjesp. Her er svinguruene du etterspurte. Litt mange og ale med relativt ensidig bakgrunn.

Jonas Lilja
Niclas Diethelm
Jon Karlsen doktor i pøtting og sjef på deltid
Geoff Dixon
Jan Egil Nærland
Morten Hagen
Fredrik Due




 gjesp (12. mai 2016 13:49) *  IP
aha, så du mener at trenerne er svingguruer? Og at landslag og satsingsgrupper ikke behøver trenere? Eller er det feil personer? Hvem ville du hatt istedenfor?


 Boogeyman (12. mai 2016 17:02) *  IP
Viktigere enn å spørre om det er feil trenere, er å spørre om det er feil trening!
Men disse to tingene henger vel sammen i NGF?

Jeg husker at Joakim Mikkelsen klaget på altfor mange timer med fysisk trening (vekter o.l.) på en landslagssamling, da han ennå var god. Han førte treningsdagbok, og fortalte om dette i en blogg.
Kanskje var det årsaken til at han ga seg....?



 Gjest (13. mai 2016 11:18) *  IP
Etter mitt skjønn har NGF satt sammen et trenerteam som alle har sin basis som juniortrenere. De kar ikke komplimentære egenskaper og "Coach" har de definitivt ikke.

Når vi nå får flere spillere hjem som har utviklet seg enormt på College som Ventura, Gjesteby og Aksel. Skal de da bli møtt med juniortrenerne sine. Det blir litt feil å ikke bygge ny organisasjon som er bedre tilpasset utfordringen.

Jeg tror man skulle hentet en head Coach fra øverste hylle og redusert den tekniske staben vesentlig. Kanskje litt vanskelig når sportssjefen har hjertet sitt i teknikken.

Dette er åpenbare grep som må tas og det haster. Ellers blir Team Norway en skikkelig nedtur for nevnte spillere.

Alternativet er å gjøre som Bjørnstad sier og satse på juniorene med basis i trenerapparatet til NGF (de fungerer på juniornivå). På dette punkt har NGF ikke sett nødvendigheten av at man må justere organisasjonen når man foretar en betydelig strategiendring. Strategiendringen var korrekt men gjennomføringsplanen står til stryk.



 Wilson (13. mai 2016 12:20) *  IP
Helt enig med deg Gjest


 gjesp (13. mai 2016 13:30) *  IP
Det er vel ikke gitt at de navnene du nevner går rett inn i Team Norway? Olsen kanskje, men da må vel noen andre ut.

Trenerne har ansvar for sine forskjellige grupper, noen for proffene,andre for juniorene eller amatørene.

Var det ikke noe med å stikke fingeren i jorda? Hvordan(og hvorfor) skal man da hente noen på øverste hylle, og hvem skulle det vært?



 Gjest (13. mai 2016 15:28) *  IP
Gjesp,

Med unntak av Kofstad er nok de tre bedre enn de øvrige på team Norway og uansett har inhgen utenom Kofstad levert. Inklusiv Tage som bruker moving day til å flytte seg nedover på resultatlistene omtrent hver gang.

Jeg er helt sikker på at NGF kan hente en Coach som har prestert. De må gjerne betale ham skikkelig men det sparer man inn på et unødvendig stort støtteapparat. Dette får danskene og svenskene til og da ser jeg ingen grunn til at vi ikke skulle få til det samme.

Spillerne må leve med å bli vraket dersom de ikke presterer. Men av en eller annen grunn så så er trenerne fredet. Meget sært i idrettssammenheng. Tror nok at treneren til Ventura hadde mistet jobben dersom Oklahoma State hadde levert dårlige resultater og sannsynligvis ganske raskt. I et prestasjonsmiljø må manglende resultater alltid få konsekvenser. Ellers uteblir resultatene.

Jeg ser ingen grunn til å stikke fingen i jorda. Takket være Narvesen har vi nå penger, da gjelder det å bruke ressursene til å løfte blikket.

Jeg hadde litt tro på at ting skulle endre seg med Karlsen som tross alt hadde jobbet med Svensker og andre. Men han er dessverre ikke verken tøff eller krevende nok til å skape prestasjonskultur.

Men Trackman timer har de sikkert logget nok av, der støtter jeg Torp.



 gjesp (13. mai 2016 16:50) *  IP
Karlsen og Team Norway samarbeider fortsatt med svenskene.

Jeg synes du overvurderer de andre spillerne, det er altfor tidlig å si om de er/blir gode nok. Ingenting tyder på at de er bedre enn noen av de i Team Norway pr nå.



 Boogeyman (13. mai 2016 19:08) *  IP
Har tatt meg en drink på fredagskvelden, og ser på Eurosports sending fra The Players. Marius Thorp er tilstede on the spot, og det er også den norske mora til Eric Compton. Thorp kunne ha vært deltager her, hadde han hatt mer tålmodighet?
Ellers er det helsvart og bare trist. Svenskene har med 5 mann her, samtidig som tre nordmenn strever for å klare cuten på CT i Italia. Hvorfor er det blitt så sørgelig dårlig for norske herregolf? Deprimerende at vi ikke har med en eneste spiller der oppe.

Thorp nevnte de mange uten vinnersjanser i The Players, de som strever med å klare kortet og er de vanlige sliterne på PGA. Det er jaggu ikke noe synd på dem. I fjorårssesongen på PGA tjente nr. 130 på moneylisten den prektige sum av
$ 700 000 = NOK 6 millioner!!!!

Unnskyld utbruddet.



 Gunnar Bull (13. mai 2016 20:17) *  IP
Penger gjør ikke folk lykkelige.


 PING (13. mai 2016 21:14) *  IP
Enig med Boogeyman.
Kjedelig å ikke ha med noen norske. Norge er en mygg i alle sporter som ikke har med ski å gjøre. Selv om vi har talenter kan det fort ta både 5-10-20 år før det er noen som klarer å heve seg på ET eller PGA.
Men plutselig dukker det opp en stjerne. Får bare håpe av vi får oppleve det.



 AGATAN (15. mai 2016 22:02) *  IP
Syns det er morsomt å høre på alle ekspertene her som vet nøyaktig hvordan Team Norway fungerer, hvordan de trener, hva de trener på og hvordan de ulike trenerne instruerer. Prøver for all del ikke å lukke døren for en debatt, men blir intellektuelt uærlig å komme frem til konklusjoner basert på lite informasjon. Mental gymnastikk på høyt nivå.


 mr.fox (15. mai 2016 23:13) *  IP
Hvordan TN fungerer vet kanskje ikke "ekspertene" her inne alt om. Men resultatene, eller skal vi si mangel på disse taler vel for seg selv.


 Dilter (16. mai 2016 10:56) *  IP
Team Norway er vel egentlig irrelevant for de fleste norske golfere, med unntak av at det til dels er våre kontingentpenger som brukes på dette. Definitivt ikke noe hyppig tema ute i klubbene.

Slutter meg ellers til Mr. Fox (23:13).



 Gjest (18. mai 2016 22:36) *  IP
Min kritikk er kun basert på manglende resultater og jeg syntes det er på høy tid at det får konsekvenser.


 erfaren golfer (19. mai 2016 10:06) *  IP
hei

jeg tror vi må stille spørsmålet om det er talenter i idrett som velger golf som sport i Norge. jeg tviler på det at de beste talentene i unge år går til en golfklubb hvor en stortsett møter godt voksne spillere. Må da være mer artig å være på fotball, langrenn, hånball trening når en 14 15 år gammel en å spille golf med sine besteforeldre. Vi må gjøre sporten atraktiv for idrettstalenter slik at de begynner, ikke klage på at de vi har ikke blir gode. de er kanskje gode utifra de forutsetninger de har. Hva gjør klubbene mot unge jo du må være medlem for å spille, slipp de unge ut på banen uten medlemskap slik som i fotball og ski og når de så synes det er artig så melder de seg inn i organiserte former. Får vi tak i talentene så vil vi også få toppspillere.



 Gjest (19. mai 2016 12:23) *  IP
Til erfaren golfer. Talenter har vi hatt mye av i Norge de siste 20 årene. Dessverre har vi ikke evnet å utvikle spillere etter junioralder. Dette må man ta inn over seg og da må man etter mitt skjønn bytte ut coacher og trener apparat. Innen idrett må det alltid få konsekvenser når resultatene uteblir. Innen golf har dette kun vært gjeldende for spillerne. Jeg tenker med skrekk og gru at Ventura skal komme hjem til juniortrenerne sine. Vi er på amatørrankingen nesten på høyde med svenskene. Hvorfor skal ikke vi også klare å ta neste steg. Dette begynner med at man ikke aksepterer manglende resultater og at det får konsekvenser (såkalt toppidrett).


 Boogeyman (19. mai 2016 14:13) *  IP
Ikke klag på trenere og "apparatet". Spillerne må i mye større grad klare seg selv. De vet best hva som er bra for dem, og hvordan veien videre skal stakes ut.

Jeg tror hele dette "apparatet" er til mer skade enn gavn for disse. Når de kommer hjem fra college er de 24-25 år, og voksne. Da går veien videre uten hjelp fra NGF. Den veien bør ikke inneholde hverken fysisk trening (naturligvis vanlig god fysisk form) eller Trackman. Hver spiller har sin naturlige sving som er utviklet gjennom mange år. Hvorfor skal den endres eller analyseres i hjel? Hvorfor all denne terpingen på detaljer og bittesmå enheter?
Ikke gjør golf så fordømt vanskelig og vitenskapelig; prøv å gjøre slaget mer "naturlig". Og jeg må le når jeg ser eller hører om innendørs-golf for disse gode spillerne. Bortkastet. Bruk heller tiden til å reise utenlands og spill på gress, på en golfbane. Det er der spillet foregår, ikke med slag mot en vegg. "Har ikke råd", sier du? Dersom en ambisiøs spiller ikke har råd til det, så har han ikke noe i dette gamet å gjøre. Det er billig å bo og leve i Spania, og penger lar seg alltid skaffe gjennom bi-jobber, familie, venner og sponsorer av ymse slag.

Det viktigste for en hjemvendt college-spiller er å stikke fingeren i jorda og innse at det nivået han spilte på over there som oftest er lavere enn f.eks. CT. Har de den realismen, er mye vunnet på det mentale planet. Og det er der mye ligger.



 erfaren golfer (19. mai 2016 15:26) *  IP
til Boogeymann så er innendørs trening mange av de gode spillere i verden også bruker så ikke noe negativt i det. Gjennom vinteren kan du møte på Adam Scott stå å slå baller i innendørsenteret på Ulna golfklubb og mange av de svenske golfproene bruker også det når de er hjemme. Men når du er 24 25 år gammel og ikke god tror jeg faktisk det er for sent å tro du kan nå toppen. Se på alderen til de beste i dag og hvor gamle de var når de slo igjennom. i dag må du være god før du er 20 år. Og ha sin naturlige sving og utvikle den er jeg helt enig i. Nå kjenner ikke jeg til om golfforbundet endrer på svingen til våre unge talenter eller om de utvikler det naturlige det hadde vært kjekt å vite.


 Boogeyman (19. mai 2016 19:59) *  IP
Det at de beste står og slår baller innendørs beviser ingenting. Sannsynligvis hadde de vært bedre - ikke minst mentalt - om de hadde tatt seg en øl og ellers slappet av fra det stadige presset om å trene, trene...


 Gunnar Bull (21. mai 2016 00:10) *  IP
Boogeyman, jeg ser at ingen andre gidder å diskutere dette med deg lenger, så jeg burde sikkert holde kjeft jeg også.

Men uklok som jeg er, så må jeg si jeg synes det er underlig at du mener de norske TALENTENE vet best selv hva som er bra for dem (19. mai kl 14:13), mens DE BESTE (samme dag kl 19:59) tydeligvis ikke er i besittelse av den samme visdommen.

Hvordan du klarer å se det logiske i dette aner jeg rett og slett ikke, men det passer jo godt til dine tidligere uttalelser om hvor lite erfaring er verdt.

The Boogeyman philosophy er altså at jo mindre du kan, desto mer forstår du. Og jo mer du kan, desto mindre forstår du.



 Boogeyman (21. mai 2016 13:23) *  IP
Takk til Bull for kommentar. Du har misforstått meg. De norske jeg skriver om kl. 1413 er ikke talenter, de er fullt utviklede og voksne golfspillere etter 4 år i USA. De bør vite best hva de vil gjøre, og trenger ikke guides. Talenter er 18-19-åringene, og de trenger guiding.

Ja, jeg mener at det er totalt bortkastet tid og krefter for en toppspiller å slå baller innendørs. Kausalitet kan ikke bevises. Tiden burde vært brukt til noe bedre for ham personlig. Eller trening på bane (som de sikkert gjør mye av, men kanskje burde gjort mer av?).

Enten det gjelder de norske hjemvendte eller en PGA-spiller, så er mitt utgangspunkt at de selv tror de vet hva som er best for dem. I begge tilfeller er det lov for utenforstående - som meg - å kritisere valget de gjør. Problemet er at det bare er parallellforsøk som kan bevise hva som er riktig valg av treningsmetode. Det lar seg ikke gjennomføre.

Bull og andre skarpsinnede lesere vil ha merket seg at jeg har endret uttrykket "vet selv hva som er best for dem" til "tror de vet selv hva......".



 Gjest (23. mai 2016 10:10) *  IP
Delvis enug med Boogeyman. Når de kommer fra college er det en helt annen hjelp de trenger enn svinguruer med ny svingideer. De er gode nok, det har Tage, Brovold og Kofstad vist med å direkte kvale til ET. Mitt spørsmål er hvorfor klarer de ikke å ta skrittet videre. Der tror jeg man må jobbe mer med innstilling og det mentale. Det er på disse områdene NGF har feilet fatalt. Dessverre tror jeg igjen at det vil få null konsekvenser. Styret i NGF er proppet med manglende toppidrettskultur og kompetanse og se minner mer om skiforeningen enn skiforbundet. Jeg vill likt en tilsvarende todeling der vi hadde en golfforeneing som jobbet med bredde og et golfforbund som drev med toppidrett. Noe nytt må i hvert fall gjøres men med en superbyråkrat på toppen så blir det nok mer golfforeningen enn golfforbund, dessverre. Slik det er nå betaler vi altfor mye uten å få noe igjen for pengene. Golfforeningen kunne vært drevet like bilig og effektivty som NSG.


 AGATAN (23. mai 2016 12:08) *  IP
Blir feil å generalisere slik. Noen trenger teknikk trening i stor grad, andre i liten grad. Noen trenger mye nærspillstrening, andre i mindre grad. Noen trenger å spille mer på bane, andre ikke.

Det er ikke én måte å bli god på. Spilleren må finne ut hva personen selv trenger mest for å bli bedre. Jeg tviler sterkt på at TN har en formel som de går utifra for at spillerne skal bli bedre. De er én gjeng med individer, og derfor flere veier til Rom.



 Boogeyman (23. mai 2016 13:25) *  IP
Når det gjelder våre spillere som kommer hjem fra college, så har de vært i en unik posisjon til å bli toppspillere.
I fire år har de trent og spilt golf på gress hver eneste dag, de har hatt trenere, og de skal ha rukket å perfeksjonere svingen. De er godt voksne, og skal ha den mentale biten på plass. Alt ligger til rette for en fast plass på enten CT eller ET etter hjemkomst.

Dersom det ikke lykkes, så tror jeg det skyldes at de simpelthen ikke er gode nok; at nivået på collegegolfen er for dårlig til å hevde seg i Europa. Kanskje er de ikke klar over det?

Med denne unike golf-praksisen i fire år, så er det bare svikt i det grunnleggende talentet som gjør at de ikke lykkes på CT eller ET. Dersom de etter hjemkomst og mottagelse i NGF blir møtt av nye trenere som skal legge om spillet/svingen deres, så er mye ødelagt.

Kanskje typisk at våre to største talenter - Thorp og Bjørnstad - ikke gikk på college?



 digger (23. mai 2016 14:06) *  IP
Det som forsvinner etter college er et støtteapparat i ryggen.
Kanskje noe å ta innover seg?



 Gjest (23. mai 2016 15:37) *  IP
Hel enig AGATAN. Resultatene viser at sportslig ledelse må ha bommet med opplegget enkeltvis for alle. Det er i hvert fall det resultatene tilsier.

Boogeyman har feil. Flere av de som er jevngode med Ventura, Olsen og Gjesteby med basis i resultater i dag vil ende opp som suksessfulle proffer og de vil sannsynligvis ikke ha et gigantisk støtteapparat rundt seg. Men, de vil ha en dyktig coach, som er noe helt annet enn en teknisk svingtrener. Hvem er coachen i NGF? Jeg ser ingen med de kvalitetene i dagens stab.



 Boogeyman (23. mai 2016 15:38) *  IP
Må de ha et støtteapparat med seg hele tiden, hele karrieren? På tide å klare seg selv når man er midt i 20-årene, med støtte i mange år.
Litt selvstendighet er vel bra? Bortskjemt fra college-tiden og etterpå "alene" i Norge. Har de vel bare godt av, for å klare turnèlivet.



 Wilson (23. mai 2016 15:59) *  IP
Boogey
Noen ganger kan støtteapparatene være for store. Se på andre idretter.

Men helt alene er tøft.

Det er en grunn til at de beste har støttespillere som er godt betalte for å hjelpe dem.

En enslig golfspiller kan bli veldig enslig alene.

Synes du viser liten forståelse.
Tyder egentlig på litt manglende kunnskap




 Boogeyman (23. mai 2016 16:17) *  IP
"Helt alene" høres jo veldig trist og fælt ut.
Hvem skal være med ham på alle turneringene? Ikke treneren vel. Ikke massøren eller psykologen heller. Hvem er da med under turneringene? Han har jo caddien å snakke med og rådføre seg med. Pluss venner blant spillerne mellom rundene.

Mellom turneringene er det noe helt annet; da finnes vel støtteapparatet der, hvis han trenger det.

Hvem er det de norske proffspillerne på CT har med seg under turneringene? Hvem har de beste PGA-og ET-spillerne med seg?



 Gjest (23. mai 2016 16:42) *  IP
Man må selvfølgelig ikke stå alene. Aalbu hjalp Henrik mye uten å kunne veldig mye om golf dog med kompetanse om toppidrett. Jeg hadde hentet en fra skiskytterleiren, de kan dette med å lage prestasjonskultur. Jeg er bare litt kritisk til sammensetningen av Team Norway støtteapparatet. Alt for mange som er teknisk orienterte. Gamle trøtte proer blir feil.


 Wilson (23. mai 2016 17:49) *  IP
Boogey

PGA har et enormt apparat tilgjengelig for spillerne.
De har mobile treningsstudioer for styrketrening og rehab. http://www.pgatour.com/video/2014/06/10/visionworks-insight--player-health---fitness.html

Du vil sikkert mene at dette er tull da. ;-)




 Boogeyman (23. mai 2016 21:07) *  IP
Ja, jeg mener det er unødvendig.
Med "støtteapparat" mener jeg (og sikkert du også) personer som har et personlig forhold til spilleren, som f.eks. treneren og psykologen.
Er disse med spillerne på turneringene?

Det å spille på de store tourene er en ensom greie. Men det må være slik, når man spiller 20-25 turneringer i året, og knapt rekker hjemom innimellom. Ingen kan forvente - aller minst spilleren selv - at noen fra "apparatet" skal følge ham, trøste ham, hjelpe ham med teknikken, og alt det praktiske ved nomadelivet. Alt dette er lettere for amerikanerne, siden det foregår i eget land. For europeerne er det atskillig verre, da ET halvparten av året foregår i Østen, Sør-Afrika og Gulfen. Hvor er det personlige støtteapparatet da?



 Roger (23. mai 2016 22:28) *  IP
"Å sånn går no dagan" her på debattsiden.
Håper dere gjør noe konstruktivt og samfunnsnyttig også!
Kanskje prøve en runde golf. Det er veldig gøy :-)



 busetøys (23. mai 2016 23:10) *  IP
Caddien? Som om de norske på NL og CT har råd til en fast caddie...jeeezez


 Far (23. mai 2016 23:30) *  IP
Sutringen til Gjest bringes til nye høyder i denne tråden. Greit å være skuffet når jr ikke tas ut, men det får da være grenser! Forøvrig er innledningen av denne tråden nok et patetisk forsøk på å forfalske en meningsfelle, slett utført av multi-Gjest.


 Gjest (24. mai 2016 10:48) *  IP
Jeg ser at ********* (*strøket useriøst adjektiv red. anm.) Far er meget fornøyd med våre resultater de siste 20 år. For øvrig er Far sin kommentar fullstendig usaklige. Kom med fakta og ikke barnslige tenåringsbeskyldninger som ikke har rot i virkeligheten. Jeg har ingen poder som aspierer til noe som helst innen golf.

Jeg sutrer ikke, jeg oppriktig mener at vi må prøve noe nytt og det har jeg ment lenge. Far, siden jeg sutrer så kan jo du påpeke hvorfor jeg ikke bør sutre. Kom med litt fakta om at tingenes tilstand er så superbe.



 Boogeyman (24. mai 2016 13:31) *  IP
Roger, hva med å dra igang en diskusjon om et tema som interesserer deg? Det ville vært konstruktivt.

Det er innenfor denne trådens tema å ta opp situasjonen for våre tour-spillere, m.h.t. hvordan det er å leve der ute, og hva støtteapparatet kan brukes til. Samt når de ikke er tilstede, og hva det betyr for spilleren. Pluss hvordan det er for college-gutta å komme hjem etter fire år med daglig golf, og møte "apparatet" her.
Alt dette er konstruktive temaer, avgjørende for å forstå hvorfor norsk herregolf svikter. Men ingen gidder å diskutere det. Trist for Golfsiden.



 barce (24. mai 2016 15:24) *  IP
for en del år siden gjorde jeg en analyse på college golf og hvor godt man burde ha gjort det der ift sannsynlighet for å lykkes som proff. summen var kort og godt at hvis man ikke var topp 10, så kunne man like så godt finne på noe annet å gjøre..


 Gjest (24. mai 2016 16:37) *  IP
Topp 10 i college spaserer omtrent rett inn på web.com touren. Jeg mener topp 50 bør man være. Er man ikke der bør man tenke seg om.

Dersom Barce har rett kan man legge ned team Norway og det er jeg uenig i. Men at man tar inn spillere som var ranket på 400 plass på collegerankingen inn i en satsing blir helt feil. Team Norway burde vært Kofstad, Krogh, Skarpsno, Daffinrud og Tutta. Så kunne man supplert med Olsen, Ventura og Gjesteby etter strålende college karrierer. De øvrige må prestere på egenhånd på Nordea/Ecco og vise fremngang. Alt annet enn Challange Touren burde vært for egen regning.



 Boogeyman (24. mai 2016 17:22) *  IP
Endelig noe fornuftig. Barces opplysning er oppsiktsvekkende, og burde vel få noen lamper til å lyse blant spillere og i NGF.
Hvor finner man rankingen for college-golf?
Hva slags ranking hadde Kofstad og andre norske da de var ferdig over there?



 Far (24. mai 2016 17:52) *  IP
Her feks: http://golfweek.com/rankings/

Ellers registrerer jeg fornektelse, fortsatt sutring og missunnelse fra Gjest. Som sagt er det helt OK å være skuffet, men du skal hele tiden henge ut andre spillere, ref topp 400, etc tidligere. Det synes jeg ikke er greit.

Hva er egentlig logikken din? Lykkes ikke sønnen din på college skal heller ingen andre nordmenn heller?



 Boogeyman (24. mai 2016 17:58) *  IP
Jeg har også funnet en ranking:
http://www.golfstat.com/2015-2016/men/mncplhth.htm
Om det er den riktige, vet jeg ikke.

Iflg. den ligger Ventura som nr. 30, Olsen som nr. 37 og Gjesteby som nr. 142.

barces undersøkelse viser at disse tre er sjanseløse når de kommer hjem og skal prøve seg på CT. Like godt å gi opp på forhånd? Men kanskje de har muligheter på NL?

Hvilke av våre som nå spiller NL kommer fra college?



 Wilson (24. mai 2016 18:31) *  IP
Boogey

Finner du ingen som har vært utenfor de kriterier du nevner og som har lykkes?

Tror ikke man skal lese statistikk blindt




 Far (24. mai 2016 18:48) *  IP
Enig. Mange forhold å ta hensyn til, herunder akademiske krav. Spillerne tilpasser seg livet etterhvert, noen raskere enn andre. Alt håp er ikke ute for en god spiller selv om han ikke er topp 400 etter ett år eller to.


 Boogeyman (24. mai 2016 20:57) *  IP
Jeg har bare referert statistikken til barce. Han oppfordres til å redegjøre nærmere for den.

Selv har jeg tidligere her skrevet feil om de norske college-golferne. Jeg trodde at de aller fleste av de norske som har vært på CT og ET ikke hadde gått på college, men tok altså feil. Da mener jeg det er viktig å analysere karrieren til disse etter hjemkomst, hvilke ambisjoner de hadde, forskjellen på collegegolf og CT/ET, hva som gikk galt (om noe) og hvorfor de ikke lyktes i særlig grad og ga opp.

AR kan jo sende dem et spørreskjema. Det er blitt en del i denne kategorien etter hvert.



 digger (24. mai 2016 22:05) *  IP
I Norge er det ca 500 000 registrerte fotballspille. De fleste har en gang vært håpefulle, mange talentfulle og noen hardtarbeidende for å oppnå drømmen om en fotballkarriere.
Bare det å oppnå nasjonalt nivå er svært få forunt. En håndfull klarer internasjonalt nivå og nesten ingen blir internasjonale toppspillere.

Mange her inne vil påstå at golf er vanskeligere enn fotball og at nåløyet for å lykkes på internasjonalt toppnivå er enda trangere.

Statistisk sett vil det være en megasensasjon om vi får en herrespiller som klarer å etablere seg på PGA eller ET!
Vi må bare vente til den utkårede blir født. Han vil lykkes med eller uten college og med eller uten rangebesøk etter runden :-)




 Wilson (24. mai 2016 22:26) *  IP
Ikke uten rangebesøk etter runden, vel? ;-)


 Seniorgolfer (24. mai 2016 23:12) *  IP
Digger - er du sikker på at det er så mange av de registrerte 500 000 som faktisk er spillere? Kanskje de fleste bare er medlemmer i en klubb?
Jeg tenker sånn, Jeg kjenner mange som har vært fotballspillere, men ingen av mine bekjente spiller faktisk fotball i dag, selv om et par stykker jeg kjenner lever av fotball som trenere eller fotballkommentatorer.



 digger (24. mai 2016 23:54) *  IP
@Seniorgolfer, neida - du har helt rett. Her er sikkert alt med opp til oldboys og "verre"
Men, de var juniorer for 20 år siden.
Tenk hvor mange det har vært å ta av om du tenker fra 40 år tilbake og fram til i dag, og hvor få av disse som har blitt internasjonale toppspillere!

Prøver bare å sette ting i perspektiv. Sier ikke at det er umulig, bare veldig vanskelig. Ikke snakk de som "mislykkes" ned, vær heller positiv og støttende overfor de som ennå ikke har gitt opp håpet om å lykkes!



 Boogeyman (25. mai 2016 00:02) *  IP
Man kan ikke sammenligne en lagidrett med en individuell idrett. Nåløyet for å nå toppen i golf (og tennis) er mye trangere enn i fotball. Og golf er i tillegg en vanskeligere idrett.

Ingen "megasensasjon" om vi får en etablert spiller på ET. Men på PGA blir det mye verre. Da bør spilleren - i tillegg til å være meget god - også være villig til å bosette seg i USA, som Tutta. Og da slår "Nordmark-syndromet" ut!



 digger (25. mai 2016 01:18) *  IP
@Boogeyman, det der er vel årets bommert fra din side, eller?
Først sier du at de ikke kan sammenlignes, for så å sammenligne de ved å sk at golf er vanskeligere!

Og hvorfor gjenta selvfølgeligheter. Fantasiløst! Jeg skriver:
"Mange her inne vil påstå at golf er vanskeligere enn fotball og at nåløyet for å lykkes på internasjonalt toppnivå er enda trangere."



 Gjest (25. mai 2016 12:46) *  IP
Link til college ranking Kofstads siste år på college.

http://assets.golfweek.com/golfweek/data/stats/2009-10%20College%20Golf/2009-10%20M%20Individual%20Rankings.txt

Kofstad forbedret seg hvert år på college mens Børsheim hadde en dalende kurve. Legg også merke til at David Lingmerth er langt nede på listene på rundt 100 plass.

Alt er mulig, men jo lenger nede man er på listen desto mindre sjangser har man til å lykkes. Mange kjente navn i toppen og enda flere dersom en kikker på tidligere år.



 barce (25. mai 2016 20:48) *  IP
Analysen tok en del tid å utarbeide. Jeg gikk vel igjennom alle historiske rankinger for college golf (som var mye jobb da de ikke lå lett tilgjengelig ift uttrekk) og sammenstilte disse mot alle relevante år ut i fra pga pengelister. Av alle spillere på college, var det en håndfull som ikke var topp 10. Så vidt jeg husker var det vel en (1) som var utenfor topp 100.

Jeg sammenfattet og presenterte tallene her på golfsiden for noen år siden. Kanskje det er lettere å finne tråden i arkivene her, enn at jeg gjør samme øvelsen på nytt igjen.



 Boogeyman (25. mai 2016 20:50) *  IP
Digger , beklager at jeg likevel lot meg friste til å sammenligne golf med fotball. Det skal ikke gjenta seg.
"Årets bommert" fra meg var det helt sikkert ikke. Jeg har begått et par allerede, og kommer nok til å overgå dem i løpet av året. Følg med!



 digger (25. mai 2016 23:33) *  IP
@Boogeyman ;-)
Jeg er uenig i mye av det du skriver, men ikke alr!
Uansett, jeg liker å diskutere og noen ganger kverulere. Du er fin å ha og jeg tror det ville blitt kjedelig uten dine innlegg og meninger!



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72