Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Laboremus - 10. aug 2015 kl. 14:53 *  IP
WGC

En av årets aller største turneringer er overstått.


--- Takk for tipset, Laboremus------

Iren Lowry er halvfeit, med både mave og pupper. Helt OK synes jeg, selv om golfens museumsvoktere vil synes han er en dårlig representant for sporten.
Både Lowry og Bubba hadde fenomenale andreslag siste dag, på hull 17 og 18. Etter elendig utslag havner de i røffen bak store trær, slår seg over og lander til en birdie. Det var beholdningen for meg i går.

Ellers var spillet disse dagene under middels, med et flertall av dårlige slag. Dette er verdens beste spillere, og vi må ha lov til å forvente høyere kvalitet i alle spillets faser enn det vi fikk se under Bridgestone. En del glimrende slag, naturligvis, men hovedinntrykket er skuffende. Særlig på innspill 50-150 m. lander de altfor langt fra pinnen. Chippingen er for dårlig, korte putter også. (helt håpløst av f.eks. Rose og Garcia som gang på gang ødelegger for seg selv med å misse enkle slag/putter). For mange utslag utenfor fairway er det også.
Lowry hadde 65 % GIR og 46 % fairwaytreff.

Spillerne imponerer med lengde på slagene, bunkerslag og lange putter. Ellers er det for dårlig, rett og slett, for verdens beste yrkesspillere.
 Gunnar Bull (10. aug 2015 16:24) *  IP
I mangel på andres kommentarer, KUNNE jeg svart på dette banebrytende innlegget fra Laboremus.

Men med relativt stor risiko for å gjenta meg selv, bli beskyldt for mobbing, personangrep og ødelegging av forumet, oppfulgt av fysisk vold og til slutt måtte unnskylde meg til den som slo meg i trynet...

så står jeg over.



 Laboremus (10. aug 2015 17:40) *  IP
Flåsing igjen, GB.
Det du KUNNE ha gjort er å diskutere saken, denne gang uten å si noe som helst om meg. Bare saken. Men det klarer du vel ikke.
Jeg tåler godt at noen (antagelig alle) er uenig med meg, men jeg tåler dårlig at man bruker mine innlegg til å angripe meg som person.
Så jeg oppfordrer deg Bull, prøv å skrive noe om det jeg tar opp, uten å nevne meg eller hvor idiotisk du synes jeg er. Men det fordrer at du har sett turneringen.



 AR (10. aug 2015 19:20) *  IP
I likhet med Laboremus etterlyser jeg spillere som spiller bedre enn verdens beste spillere.


 Frank (10. aug 2015 19:32) *  IP
En veldig bra turnering på en krevende bane med tøffe hullplasseringer og knallharde raske greener. Det var på mange måter slik jeg vil se en US Open bane. USGA bør se på denne, før de kjører neste parodi. Det blir ikke noe birdieshow, men hard jobb for par, samtidig som det er mulig å få en fugl med godt spill.


 DA (10. aug 2015 20:02) *  IP
Årets US Open var en av de bedre, bortsett fra litt ruglete greener. Hardhet og layout var superb!
Og vinneren var bedre enn det tidligere uttalte målet på rundt par, så bortsett fra at kvaliteten på greenene ikke var 100%, likte i hvertfall jeg oppsettet.
Men jeg likte også helgens turnering, og Laboremus fortjener egentlig ikke at noen svarer på denne tråden...



 gjesp (10. aug 2015 20:17) *  IP
Firestone er en glimrende bane, og en tøff test. De har hatt PGA championship noen ganger, ikke uten grunn. Hvem vet, kanskje får de ha US Open, men ihvertfall ikke på de 10 første årene.

Det med dårlig spill er ikke noe nytt fra den kanten, og fortjener ingen motargumenter.



 Laboremus (10. aug 2015 21:12) *  IP
Som ventet ingen kommentarer eller egne meninger.
De som så turneringen har naturligvis registrert alle de dårlige innspillene, de dårlige chipene og puttene. Men det skal ties i hjel.

Det er opplest og vedtatt her at verdens beste spillere ikke slår dårlige slag, faktisk ganske mange. Det er antagelig den eneste idretten i verden der man ikke kritiserer de beste, for alle som uttaler seg spiller selv golf og vet jo hvor vanskelig det er. Noe som er helt irrelevant for en debatt om kvaliteten på spillet.

Mickelson gikk på +11, 22 slag bak vinneren. Han er jo en av verdens beste, men ikke noe å kritisere. Vinneren Lowry hadde 45 % fairwaytreff, Bubba 46 %.



 No Name (10. aug 2015 21:30) *  IP
Det alle, bortsett fra deg Labbetuss, er at tv-ruten ikke er godt nok grunnlag for å vurdere hvorvidt det var dårlig spill eller ei. Det er utallige detaljer som skiller fra turnering til turnering som ikke kan sees i helhet på tv: doglegs, hindringer, tykkelse på røff, onduleringer ++. Ved å til stadighet gjenta det samme avslører du at du er en middelmådig golfspiller uten evne til å foreta objektive vurderinger.


 Frank (10. aug 2015 21:38) *  IP
Selv de beste slår flere dårlige slag per runde, og Phil spilte jo åpenbart ikke bra. På denne banen er det mange ganske gode driver som triller ut i roughen, så å se på den statistikken uten å se på banen blir feil. Innspill til så harde greener ser ofte ikke så gode ut, men når risikoen ved å gå for flagget blir for høy nøyer de seg med den sikre siden og en par. Det burde forøvrig mange andre enn proer gjøre mer også. Ta ned risikoen så blir scoren bedre.


 Wilson (10. aug 2015 21:54) *  IP
AR
"I likhet med Laboremus etterlyser jeg spillere som spiller bedre enn verdens beste spillere."


Det var en meget dekkende kommentar.
Jeg klarer heller ikke å komme på noe bedre.



 Fooore (10. aug 2015 22:53) *  IP
Herlig bane og turnering, og fantastiske spillere som skapte super spenning i tillegg. Suverent!


 AR (11. aug 2015 00:04) *  IP
Jeg synes det var ypperlig spill. Jeg vet (kanskje) hvor vanskelig banen er satt opp. Hvis man legger listen høyt for hva som er et godt slag - ekstremt høyt -, er alle slag som ikke går i hullet et dårlig slag. Det er nok nesten opp mot et slikt kriterium Laboremus beveger seg.

Min toleransegrense for et godt slag går langt lavere ned på skalaen. Jeg så svært mange imponerende slag, svært mange gode slag og ikke så veldig mange svært dårlige slag.

Jeg synes også at et skihopp til 8,5 i stil er et bra skihopp.

Trolig må Laboremus se 20-tallet eller i hvert fall 19,5 for å være fornøyd.

Eller?



 Enur (11. aug 2015 10:24) *  IP
Regner med at du mener 18,5 her, Asbjørn?
Et skihopp til 8,5 i stil er defintivt IKKE et bra skihopp :-).

---------------------------------------
Svar:
Oisann!: Her manglet det et ett-tall. Beklager!
AR



 Laboremus (11. aug 2015 13:40) *  IP
Jeg konstaterte svært mange ganger under denne turneringen at spillerne landet innspillet (50-150 m.) altfor langt fra pinnen, ofte 10-15 m. Dette har ingenting med "risikoen for å gå for flagget" å gjøre. Det var tydelig på alle de som landet slik, at de selv var misfornøyd. Dette var ikke US Open-greener. I tillegg chipet mange svært dårlig, enten for langt eller for kort (endog kom seg ikke inn på greenen).

AR driver gjøn med meg igjen, og han vet at jeg ikke mener det han påstår at jeg gjør. Jeg krever ikke et innspill som lander 1-2 m. fra flagget, med en "sikker" birdie (i Tigers glansdager "klistret" han de fleste innspillene til flagget). Men de innspillene jeg registrerte på WGC i fire dager var uansett altfor langt unna. Jeg venter heller ikke at en chip skal lande i hullet eller en halvmeter unna, men det som proffene relativt ofte viser på det slaget er i hvert fall for dårlig.

"Ganske gode driver som triller ut i roughen" er et pussig uttrykk. Det blir som å si at "operasjonen var vellykket, men pasienten døde". Den trillingen skal gode proffer beherske og vite om, før utslaget. Denne banen hadde ikke - så vidt jeg kunne se - smalere fairwayer enn det som er vanlig på PGA. Men spillerne i dag er mestere i å slå langt og presist fra tykt gress. Høy rough er noe annet.

Jeg er misfornøyd med at verdens beste spillere for ofte slår dårlige slag, fra enkelt lay, uten spesielle hindringer. De skal ikke gjøre det, med alle treningstimer og turneringer. De er ikke roboter, og de gjør feil de også, skulle bare mangle. Men mitt poeng er at de gjør det for ofte, på relativt enkle slag. Og de uttrykker misnøye med seg selv, naturlig nok.



 Frank (11. aug 2015 16:49) *  IP
Hjelper ikke med brede fairways om den heller mye mot en side. På meg virker det ikke som vi så samme bilder.


 Laboremus (11. aug 2015 18:24) *  IP
Jeg kunne ikke se om fairwayene (det gjelder vel ikke alle?) hellet mot en av sidene. Uansett vet en god golfspiller det, notert under innspillsrunden. Og legger opp spillet deretter.
Jeg har heller ikke skrevet at fairwayene var brede, bare at det så ut til at de ikke var smalere enn vanlig på PGA.

Men - bilder lyver, og kan oppfattes forskjellig.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72