Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 AR - 04. feb 2015 kl. 12:31 *  IP
NGF innfører røykeforbud

Hva synes du om at NGFs styre innfører røykeforbud i sine turneringer?

Jeg synes det er bra.

Se: http://www.golfsiden.no/NGFroykeforbud040215.html
 tak, oslo (04. feb 2015 12:40) *  IP
Får håpe at Miguel ikke hadde tenkt å melde seg på noen turneringer her opp da. Han kan jo fort ombestemme seg nå.


 LPB (04. feb 2015 13:04) *  IP
Synes det virker litt rart at det skal gjelde alle NGF turneringer. Det har vel vært slik at det har vært forbudt for juniorer å bruke snus/røyke i juniorturneringer og jeg kan forstå at det da også kan gjelde alle andre som er på banen ved slike tilfeller.
Men at det i NorgesCup og kanskje da muligens i Nordic League skal innføre dette synes jeg blir feil, begge disse tourene har ett stort antall av voksne som i mange tilfeller har golf som hobby.

Er man definert satsende junior eller proff kan det stille seg annerledes enn mer eller mindre lykkelige amatører.

Vi golfere er "tvangsinnmeldt" i NGF og med det NIF, kan ikke helt se at de kan være bestemmende !



 Pro V1 (04. feb 2015 13:34) *  IP
Man blir jo snart sett på som en kriminell om man røyker. At AR hater røyk er jo ingen hemmelighet, og nå godter han seg stort.

For en del spillere fortoner faktisk golfen seg som avkopling fra stress i jobbhverdagen, samt at det er gøy med noen forbundsturneringer av og til og ja noen av disse røyker. Laksefiskere har det på samme måte og kan nyte en sig ved elven som er deres lekeplass. I alpinbakken kan man fortsatt røyke. Røykere tar dette på banen og de fleste sørger for at det IKKE er til sjenanse for andre i gruppen og har sneiper i egen eske/boks. Mulig de tar en tur ut i skogen/OB for å snike til seg noen trekk.

Ved forbundsturneringer så snakker vi en hel helg på banen, skal de gå oss i sømmene og følge med på oss og diske oss??

Da blir det klubbturneringer fremover, der vi kan kose oss og samtidig ha konkurransepreg i hyggelig lag med gode venner.



 Spørrende (04. feb 2015 13:34) *  IP
Dette skal gjelde "forbundsturneringer", noen som vet definisjon på forbundsturnering? Inkluderer dette feks Nordea, Pink Cup, KM, Region Tour?

Røyker ikke, og får følgelig ikke problemer med et forbud. Men hvem skal håndheve forbudet, og hva skal sanksjonene være?



 olle (04. feb 2015 14:21) *  IP
Støtter et røykeforbud 100 prosent, og ihvertfall i turneringer.


 Tor-Arne (04. feb 2015 14:35) *  IP
Overformynderiskapet vil ingen ende ta. At det er innført røykeforbud innendørs har jeg ingen ting i mot, men å forby røyking på golfbaner og at forbudet til og med gjelder tilskuere viser bare hvor idiotisk det kan bli. Tenk om ungdommen ser både Thomas og Miguel røyke på en runde under en turnering! Kanskje NGF må sørge for sladding av TV-sendingene slik at disse ungdommene skjermes. At AR synes det lukter vondt er jo en ting, men jeg er heller ikke alltid begeistret for enkelte parfymelukter som noen omgir seg med. Så hva blir det neste?


 Tolle (04. feb 2015 14:36) *  IP
Og hvordan skal man straffe et brudd på denne loven? Greit nok med å straffe en spiller med straffeslag/diskvalifikasjon, men en tilskuer???? Kan bli tøft å gjennomføre dette.. Kanskje det hadde vært bedre med oppfording om røykfritt miljø, istedet for et forbud..



 Pro V1 (04. feb 2015 14:52) *  IP
Anbefalinger fungerer ofte bedre en forbud. Tilskuere skulle også tas her. Nei her er det noen antirøykere i korridorene på Ullevål som virkelig har fått utfolde seg i styret. Bruk heller tiden på å diskutere idrett og hvordan klubbene i fremtiden kan slippe avgifter på mange hundretusener til NGF når de fleste sliter voldsomt med å få endene til å møtes. NGF trenger mer goodwill rundt i golfnorge og blant alle deres betalende medlemmer, med slikt vås lurer faktisk mange på om dette menes i fult alvor eller om det er 1. april.


 Enur (04. feb 2015 15:27) *  IP
Mulig at arrangerende klubber også kan få visse problemer med å få med nok frivillige til å jobbe f.eks. en hel helg når de utsettes for et slikt forbud!

Hadde jeg vært en røyker ville jeg muligens tenkt at "nei, da får de jaggu meg klare seg uten min hjelp"!



 AR (04. feb 2015 16:08) *  IP
Jeg fikk akkurat inn en redigert utgave av det som ble sitert i den oppgitte artikkelen. Slik ser den redigerte utgaven ut.

http://www.golfsiden.no/NGFroykeforbud040215.html



 Fred (04. feb 2015 16:09) *  IP
I referatet fra NGF's styremøte står det:
"I forbindelse med revidering av turneringsbestemmelser for forbundsturneringer, har styret stilt seg positive til at det kan innføres røykeforbud i tilknytning til forbundsturneringer. Administrasjonen vil utrede hvordan et eventuelt forbud skal fungere."

Da kan jeg ikke se at det er innført noe forbud ennå slik AR skriver i trådstarten, selv om det er et sannsynlig resultat senere.

Røyking er en uting, men det er et forbud også, i hver fall i denne sammenhengen.



 Wilson (04. feb 2015 16:13) *  IP
Nå er det jo ikke vanskelig å vedta et forbud for spillere og publikum. Om klubben eier banen så har de rett til å vedta et forbud.

Men hvor smart eller enkelt det blir å gjennomføre det er en annen sak.

Jeg liker ikke å få sur tobakksrøyk i nesen når jeg er ute i frisk luft, men det går som regel bra.
De fleste røykerne tar hensyn og prøver å blåse røyken en annen vei.



 erfaren golfer (04. feb 2015 16:37) *  IP
Flott tiltak burde gjelde på hele golfanlegget hele tiden ikke bare under turnering. Få Golfen røykefri .


 Realist (04. feb 2015 19:10) *  IP
Latterlig forbud!
Selv er jeg ikke-røyker, men jeg evner å tenke prinsipielt om "Forbuds-Norge".
Kan ikke tenke meg at denne bagatellmessige røykingen fra noen få senker spillet for de andre. Her er tankegangen: vi forbyr det vi ikke liker.



 BO (04. feb 2015 19:25) *  IP
Vi husker hylekoret da man innførte røykeforbud på kafeer og restauranter. Det ble truet med kundeflukt og konkurser.
Resultatet ble det motsatte.
Røykeforbudet ønskes velkommen.



 Caddy (04. feb 2015 20:18) *  IP
Røykeforbudet på kafeer og restauranter var fornuftig, med hensyn til ikke-røykere.
Et totalt røykeforbud ute på en golfbane har ikke samme begrunnelse.
Forbud er et kommunistisk forslag, det er mye bedre med en anmodning om at røykere må vise hensyn. Det er de vant til, og det blir respektert.
Det bør ikke innføres FORBUD bare fordi noen ikke liker røykere.



 Gundersen (04. feb 2015 22:31) *  IP
Jeg synes folk som ikke dusjer hver dag, burde nektes adgang på golfbaner. Det hender man kommer i ball med sånne, og man må holde seg på 6-7 meters avstand fordi de lukter. Burde vært en ny regel : ' Har di dusjet i dag ? ' 'Ikke det ?' ' Sorry, du er nektet ' For ikke å snakke om bikkjer, spillere med munndiare, somlehuer, køllekastere, olabukser, spillere fra Bågstad, de som går av banen etter en trippel, folk med capsen bak fram, de som tar en mulligan og alle andre som irriterer. Av de ( heldigvis få ) negative opplevelser på banen, er røykere som tar en røyk nedover fairway, eller setter seg i god avstand fra de andre på tee, mens man venter på utslag det minste problemet. Selv er jeg ikkerøyker.


 ... (05. feb 2015 11:06) *  IP
Jeg tror golf generelt sett skal være forsiktig med å utelukke noen som helst fra deltakelse. At publikum skal innlemmes i dette blir jo dessverre bare patetisk. Skal man virkelig redusere de få som gidder å se på turneringer også? Samtidig som man reduserer antall frivillige?

Tanken er sikkert god i utgangspunktet, men dessverre ikke særlig gjennomtenkt. Vi sliter nok med rekrutteringen som det er. Jeg håper styret i NGF bruker tiden på andre ting fremover!



 DA (06. feb 2015 00:25) *  IP
Det kommer til å fungere like bra som på Oslo S.


 Pro V1 (06. feb 2015 13:12) *  IP
Fantastisk innlegg Gundersen. Registrerer som andre at saken nå er revidert og at det KAN innføres røykeforbud på forbundsturneringer noe som er helt annet enn et forbud. Forbud er en uting og man må slutte med overformynderi.

Skal man i tillegg gjengi noe som er av meget stor betydning så er det særdeles viktig at dette gjengis korrekt og er myntet på nøyaktige saksopplysninger. I denne saken er det IKKE gjort og her burde sigarettrøyk hateren AR vist litt mer tålmodighet før han kastet seg over tastene.

Bitte lille Norge - uland i golf sammenheng. Blir det forbud her så støtter jeg mer gjerne Gundersen med mye større problemer som hunder, dusjing, mulligan etc etc.

Våkn opp NGF, bruk tiden på andre viktigere ting.



 Wilson (06. feb 2015 13:33) *  IP
Gundersen har rett. Enig med ProV1.

Golf bør spilles etter Gunder-metoden heretter.



 Nick (06. feb 2015 18:28) *  IP
Det er utrolig hva noen kan få seg til og foreslå.
Enig med Gundersen.
Røyking er det minste problemet under en runde.
Makan til idioti.
For ordens skyld er jeg også ikkerøyker.



 digger (06. feb 2015 18:52) *  IP
I hvilken annen idrett blir det et ramaskrik fordi man ikke får røyke når man deltar på forbundsturneringer? Patetisk!!

Rekruttering og holdningsarbeid er absolutt innenfor hva NGF bør drive med! Tåpelig argumenter fra Pro V1, som ellers pleier å være fornuftig.
Vi kan ikke sammenlikne oss med andre land, annen kultur og andre tradisjoner. Der rakk golf å få fotfeste før helsetrenden!

I Norge har golf knapt status som idrett. Bildet av en halvfeit 50-åring med bikkja på slep og sneipen i mundviken hjelper ikke på rekrutteringen!
JA til ren og sunn idrett!!



 Dilter (06. feb 2015 20:19) *  IP
Høres ut som en løsning på utkikk etter et problem. Er det mye røyking i forbudsturneringer? Plager det noen?

Mener å huske å ha sett en avisartikkel nylig om at røyking i Norge er nå nede på 10 % av befolkningen. Snart blir det enda mer ubetydelig. Myndighetenes strategi (høye avgifter, aldersgrense, reklameforbud osv.) har altså virket, men helsemafiaen blir aldri fornøyd, og alt de kan komme på er forbud, forbud, forbud.



 Realist (06. feb 2015 20:50) *  IP
"Halvfeite 50-åringer med bikkja på slep og sneipen i munnviken" driver ikke idrett digger! De mosjonerer, og knapt nok det.
Dessuten har det vel aldri vært vist slike bilder i media. Og de unge på golfbanen som støter på slike "utskudd" vet nok at de ikke er noen forbilder.
Og husk at det er den typen golfspillere som holder liv i klubbene!

AR synes jo forslaget var bra. Har han endret oppfatning etter alle motinnleggene her?
Og hva mener egentlig No Name?



 AR (06. feb 2015 21:53) *  IP
I referatet fra NGF's styremøte står det:
"I forbindelse med revidering av turneringsbestemmelser for forbundsturneringer, har styret stilt seg positive til at det kan innføres røykeforbud i tilknytning til forbundsturneringer. Administrasjonen vil utrede hvordan et eventuelt forbud skal fungere."

Her støtter jeg NGFs styre.

Det er ikke styrets intensjon å være positiv til noe annet enn det som står, men som i første melding fra administrasjonen lød litt annerledes. Det var den jeg refererte til, men som jeg siden endret etter anmodning fra administrasjonen som hadde gitt meldingen.

Man må ikke utvide styrets mening til noe helt annet og så bygge videre på det i argumentrekken slik enkelte alltid ønsker å gjøre. Man får holde seg til saken.

Jeg er plaget av sigarettrøyking når jeg spiller golf. Jeg får hodepine samtidig som det går ut over konsentrasjonen. Dessverre, kan man si, men dessverre er det sånn. Derfor støtter jeg styrets innstilling. Røyk gjerne for min del, men hvorfor plage meg i samme slengen?



 Nick (06. feb 2015 22:42) *  IP
Tror muligens du blir mer plaget av å se folk røyke enn selve røyken AR.
Jeg for min del hater lukten av siggaretter, men kan ikke huske sist jeg ble plaget av røyk på golfbanen.
Erlig talt. Hodepine av at noen røyker ute i det fri!!



 Frank (06. feb 2015 23:00) *  IP
Hodepine av at noen røyker ute? Sutreunge.


 barce (06. feb 2015 23:11) *  IP
patetisk..


 Realist (06. feb 2015 23:43) *  IP
Kanskje du er den eneste som plages av dette, AR?
Vil du likevel ha et forbud, et slags "Lex Ramnefjell"?



 Wilson (06. feb 2015 23:53) *  IP
Nå synes jeg dere er urettferdige mot AR.

Jeg kan som AR få kvalme og hodepine om jeg får sigarettrøyk rett innhalert når jeg puster inn og forventer å puste frisk luft.

Jeg synes folk må få røyke, men ta hensyn til andre.

Så enkelt er det hele.



 No Name (07. feb 2015 00:13) *  IP
Nå høres du ut som en sutrete jentunge AR. Hvor ofte blir du blåst ned av sigarettrøyk på banen?


 Nick (07. feb 2015 01:42) *  IP
Jeg har spillt golf i over 30 år, og har enda till gode og blitt plaget av sigarettrøyk på banen.
Snakk om å konstruere problemer.
Spar oss for helsefanatikiske Birkebeinere.
Les Per Fugelli.



 hum (07. feb 2015 22:06) *  IP
Hva prøver NGF på her?

Sikker på at det ikke er psykisk AR? kan få hjelp med sånn.
Mvh Ikkerøyker.

--- Svar: helt sikker
AR---



 Fant (07. feb 2015 22:39) *  IP
Sigg er digg


 golf (10. feb 2015 13:37) *  IP
Er ikke dette et forbud som skal gjelde under turneringer i regi av forbundet, eller har jeg misforstått?


 AR (10. feb 2015 13:58) *  IP
Gjentar:

I referatet fra NGF's styremøte står det:
"I forbindelse med revidering av turneringsbestemmelser for forbundsturneringer, har styret stilt seg positive til at det kan innføres røykeforbud i tilknytning til forbundsturneringer. Administrasjonen vil utrede hvordan et eventuelt forbud skal fungere."



 golf (10. feb 2015 14:33) *  IP
Hva er da problemet til de fleste her?


 Wilson (10. feb 2015 22:59) *  IP
Kanskje Golfbox bør få opsjoner for både starttidsbestilling og konkurranse.

Røyk / Ikke røyk

Da bør alle bli fornøyde.



 barce (11. feb 2015 00:01) *  IP
hei,

jeg er allergisk og redd hunder. ber derfor alle om å ikke ta med hund på banen. ja, det bør faktisk innføres et forbud mot våre firbente venner..



 AR (11. feb 2015 00:04) *  IP
Er det noen som er allergiske og redde dem som er allergiske og redde hunder?


 barce (11. feb 2015 00:22) *  IP
har du planer om å fremme et forslag om forbud mot allergikere på norske golfbaner, AR?


 Rotten (11. feb 2015 07:27) *  IP
Hunder må forbys! Og hundeeiere bør straffes for organisert dyreplageri... Kjæledyr...smak på ordet...


 Wilson (11. feb 2015 07:43) *  IP
Noen baner har forbud mot hunder.


 barce (11. feb 2015 09:47) *  IP
det holder ikke.. jeg plages av det, og da skal alle rette seg etter meg.. skulle bare mangle!!


 Trond Kracht (11. feb 2015 10:06) *  IP
Hva vil AR gjøre med alle de på proturneringene som røyker?
I dag viser ikke TV- hvis de kan unngå- det at veldig mange røyker. Hva vil du gjøre med alle de overvektige som vår idrett er full av ? Hva med .....osv



 olle (11. feb 2015 10:09) *  IP
Til alle røykere som tror dere "tar hensyn" ved å blåse en annen vei eller gå litt unna resten av flighten: Dere klarer det ikke.

Røyking burde vært forbudt for lenge sida under turneringer, og endelig ser det ut til å skje.



 AR (11. feb 2015 11:00) *  IP
barce og Trond Kracht:

Det går an å diskutere saklig ut fra det styret i NGF har kommet med og ikke forsøke å tulle det bort slik dere gjør. Det blir bare dumt.

Her er utgangspunktet for debatten:

I referatet fra NGF's styremøte står det:
"I forbindelse med revidering av turneringsbestemmelser for forbundsturneringer, har styret stilt seg positive til at det kan innføres røykeforbud i tilknytning til forbundsturneringer. Administrasjonen vil utrede hvordan et eventuelt forbud skal fungere."

Allergiproblemene dine,barce, er en helt annen debatt. Fedmeproblematikken det samme.



 panser (11. feb 2015 12:44) *  IP
Det er dessverre slik at mange røykavhengige fyrer opp etter en runde i tilknytningen til serveringsområdet. "En øl og en røyk" eller noe i den stilen er omkvedet.

Om et fremtidig røykeforbud også skal omfatte forbud utendørs ved servering er jeg redd flere klubber skal få slite med serveringsdriften. Kanskje da noen søker seg til serveringssteder hvor røyking fortsatt er tillatt utendørs.
Med dagens økonomiske situasjon kan det være problematisk for mange klubber. Er også usikker på jussen ift inngåtte kontrakter med innleide kafedrivere. De kan jo muligens tape en del kunder og omsetning?

Jimenez får vi kjøre direkte til nærmeste flyplass for uttransportering med politibeskyttelse i regi av justisministeren.



 Wilson (11. feb 2015 13:42) *  IP
Panser

Røykeloven omfatter ikke uteservering.




 panser (11. feb 2015 13:48) *  IP
Wilson

Fullstendig klar over det, men om NGF skulle innføre røykeforbud innenfor klubbens eget område ifbm forbundsturneringer, gjeldende både for spillere og publikum, så har de vel intensjon om å innføre en "ny vri" på røykeloven?



 Wilson (11. feb 2015 15:46) *  IP
Panser

Når kortene er levert inn så er jo konkurransen over.

Unødvendig å lage mer ut av dette enn at NGF ønsker en røykfri arena for utøvelsen av idretten



 barce (11. feb 2015 17:07) *  IP
tro meg, dette er første skritt.. av mange..

snart snusforbud, og, skal du se..



 Caddy (11. feb 2015 18:25) *  IP
Vi kan ikke forby alt vi ikke liker!
Det burde være et godt argument for forbudet.
Det er tydelig at golfen er blitt for folkelig, da det skal innføres forbud mot enkeltpersoner som vi ikke liker.
Golfen har ikke råd til å forby, heller tilby flere muligheter.



 Trond Kracht (11. feb 2015 19:07) *  IP
Kjære AR !
Dette er meget alvorlig fra min side og absolutt ikke noe tull
Til info er jeg ikke røyker og ikke alkoholdrikkende.
Dette er "aktiviteter" mange av verdens beste spillere bedriver i større eller mindre grad. Alle som har sett de beste spille ser et ganske stort antall som røyker !
Skal vi da - seriøst - heve oss over alle andre og forby alt som du ikke liker. Du ser vel selv at dette bærer ganske galt avsted ! Du vet selvfølgelig at mange har og har hatt store
alkoholproblemer blant verdens beste spillere. Forskjellen er jo her at dette er kun skadelig for den enkelte. Skal dette også forbys eller.... Du kan selvfølgelig harselere over overvekt osv men mange mener at det er mye farligere.
Igjen går dette kun utover den enkelte.



---- Svar: Jeg må svare deg her, Trond.

Denne debatten handler om NGFs innstilling fra styremøtet. La oss holde oss til det. Vil du diskutere alkoholisme, overvekt og andre saker, kan du gjøre det i andre tråder hvis du vil. OK?

Jeg må forsøke å stramme inn litt så det ikke flyter helt ut. Hundeallergi, røde hunder, hundegalskap og annen galskap hører ikke hjemme her når utgangspunktet er som oppgitt flere ganger over disse linjer.

Vennlig hilsen
AR ------------



 digger (11. feb 2015 21:33) *  IP
Dette handler om verdier. NGF ønsker ikke at idretten skal assosieres med den slags. Dessuten er det holdningsskapende. Glimrende spør du meg!

At noen syter og bærer seg er normalt og som forventet. Sikkert noen som grein da snus ble forbudt i Europa også.



 Wilson (11. feb 2015 21:52) *  IP
digger

Liker



 barce (11. feb 2015 21:56) *  IP



--- OFF TOPIC, se svaret til Trond Kracht.

AR

---------



 golf (12. feb 2015 09:46) *  IP
Forslaget fra NGF er helt topp. Er bare å la være og røyke det. Ikke spesielt vanskelig.......


 Call Away (12. feb 2015 09:52) *  IP
Hva mener du

Å la være å røyke?


Eller mener du å la være å høre på NGF og la være å røyke?




 tilskuer (12. feb 2015 11:30) *  IP
Enig med AR, man bør begrense diskusjonen til det den gjelder - forbud mot røyking i forbundsturneringer. Det er ikke snakk om et generelt røykeforbud på golfbaner.
Digger har for øvrig konkludert glimrende. Det er spørsmål om verdier og holdninger, og golfsportens image som konkurranseidrett. Faktisk har vi forbud mot røyking og snus i forbundsturneringer allerede, men hittil bare for juniorturneringer. Jeg synes ikke at det er urimelig å utvide dette til også å gjelde voksne.



 rett i koppen (12. feb 2015 14:34) *  IP
Hvorfor kan ikke vi nordmenn av og til vise mindretallet litt storhet? Nekter å se at de få som røyker er noe problem her. Dessverre typisk norsk mentalitet. NGF bør flytte til Trangvik.


 AR (12. feb 2015 14:53) *  IP
Man kan også i all beskjedenhet se dette fra en annen side. Hvorfor skal de, etter hvert, ytterst få som røyker (var det 10%?) vise det store flertallet litt storhet ved å la være å plage dem med sin nikotinisme.

Se hvor trivelig det er blitt for de 90% som ikke røyker å gå ut om kveldene etter at røykeforbudet ble innført.



 ... (12. feb 2015 15:07) *  IP
Jeg røyker! Jeg lider, ifølge AR, av nikotinisme.
Ikke mye, men jeg må nok definere meg selv som en røyker. Jeg røyker på golfbanen. Jeg forsøker å ikke plage andre med dette, men det greier jeg tydeligvis ikke. I følge "olle" er det jo ingen røykere som greier det.
Jeg steilet når røykeloven kom, men har i ettertid innsett at det fungerer bedre for alle parter. Jeg må ut for å røyke, og det liker jeg!

Jeg spiller mest golf ute. Av og til spiller jeg inne, men det er ikke ofte. Hvis jeg spiller inne går jeg ut for å røyke. Man må nemlig det etter at røykeloven kom.

Jeg spiller ikke turneringer, men ser gjerne på. Det skjer bare ute. Det spilles sikkert turneringer inne også, men det er ikke turneringer jeg gidder å se på. Ikke fordi man ikke kan røyke inne, men rett og slett fordi jeg aldri har hørt om en innendørs turnering som høres interessant ut å se på. Men ute tar jeg altså gjerne turen for å se. Ikke fordi jeg kan røyke ute, men fordi det faktisk er her turneringene spilles. Det er ikke så mange som ser turneringer her i landet, men jeg gjør det i alle fall. Ikke for å være snill med de som spiller. Ikke for å støtte idretten, og ikke for å røyke. Bare fordi jeg liker å se golf som er på et bedre nivå enn det jeg selv kan prestere. Når jeg ser på golf så røyker jeg. Ikke hele tiden, men av og til. Jeg står selvsagt ikke oppe på teeboksen og røyker, men forsøker også her å holde meg unna spillerne. Det er egentlig ganske enkelt. Det er ikke veldig mange spillere i en turnering, og svært sjeldent kommer de overaskende på meg, så stort sett klarer jeg å unngå å pålegge de fysiske plager. Tror jeg da.

Jeg tror at jeg kommer til å se færre turneringer dersom jeg ikke kan røyke. Ikke for å protestere. Ikke fordi min personlige rett som voksent og selvstendig tenkende individ krenkes. Ikke fordi jeg ikke vil gi "the man" tilfredsstillelsen av å jage meg slukøret og krokrygget ut av området med min stinkende sneip. Ikke fordi jeg ikke lenger får gleden av å torturere ikke-røykere, men rett og slett bare fordi det blir litt mer krøll av det. Litt mer pes. Kanskje røyking har gjort meg lat?

Jeg kommer nok ikke til å droppe alle turneringen, men helt sikkert noen. Kanskje jeg heller går en runde selv? Da skal jeg passe på at jeg går alene. Det er vist best å gå alene hvis man skal røyke. Slik at man ikke plager andre, eller smitter dem med nikotinisme. For som Ludvig en gang så velformulert sa det; det er fali det!



 AR (12. feb 2015 15:31) *  IP
Ja, visst er det farlig "...". Etter den informasjonen jeg har, er dette verdens farligste og mest alvorlige, selvforskyldte sykdom.

Jeg har full respekt for dem som er nikotinister. Jeg synes det er bra når de sier at de røyker fordi de trives veldig godt med det. De som angrer på at de begynte å røyke og skulle ønsket at de ikke gjorde det, synes jeg ikke særlig synd på. Jeg synes, som nevnt over, at NGFs bidrag i sitt forsøk på å styrke folkehelsen med sitt utspill på siste styremøte, er veldig bra.

At du "..." forsøker å ikke plage andre med din røyking, er meget hyggelig. Det virker som om du også er meget fornøyd med din røyking. Det synes jeg høres fint ut. Jeg synes for øvrig at hver og en bør forsøke å få best mulig livskvalitet ut i fra sine egne forutsetninger og eget ståsted. Da gjelder det å gjøre de riktige valgene.



 rett i koppen (13. feb 2015 08:39) *  IP
AR, med ditt resonnement bør golfklubber som Bergen GK og Fana GK forbys. Begge banene har/har hatt problemer med naboer som risikerte å bli truffet av golfballer. Antakeligvis mye mer ubehagelig enn å måtte oppholde seg 5 meter unna en røyker, utendørs, i en forbundsturnering.

Det kan være greit med litt perspektiv på tingene.



 AR (13. feb 2015 09:33) *  IP
Du verden!


 RIP (13. feb 2015 15:29) *  IP
Jeg hater røykere! Rett og slett.
Når jeg tar toget på jobb om morgenen kommer røyke-kjerringene/gubbene heseblesende inn og forpester hele kupèn.
Det lukter rett og slett jævlig, og hvorfor skal jeg leve med det?
De kunne fått sin egen åpne vogn aller bakerst i tog-settet, hvor de kunne stå og pumpe dødspinnene sine.
Røykere fortjener ingenting, de forpester området rundt seg, både NÅR de pumper, og lenge etterpå, så hvorfor skal de på død og liv (bokstavelig talt) slippe til på en golfbane med en røyk i hånda??



 barce (13. feb 2015 15:47) *  IP
det er sikkert ett eller annet du bedriver med, RIP, som irriterer mange..


 Realist (13. feb 2015 17:07) *  IP
Nikotinisme er vel ingen sykdom. Det betyr nikotinforgiftning og ordet finnes ikke på norsk (korriger meg om jeg tar feil). Muligens er det lungekreft AR og likesinnede tenker på. Da er det greit å vite at bare 1/3 av røykerne dør av dette.
Min far røykte sigaretter uten filter fra han var 14 til han var 90, og da døde han av annen årsak. Lungene var faktisk friske. Ingen leger kan forklare det. Min søster og jeg vokste opp i et hjem på 50 kvm, der vi bodde til vi var 20 år, med begge foreldre som røykte. Ingen av oss har tatt skade av denne passive røykingen.
Disse eksemplene beviser naturligvis ingen ting, men bør likevel nevnes. Det finnes haugevis av slike. Min tante røykte 40 Blue Master om dagen til hun ble 90 år.

Det er vel c. 1 million biler i Norge. De spyr ut vanvittig mye eksos. Astmatikere lider, herav mange barn. Bør vi ikke forby biler, eller henvise dem til lukkede traseer?



 barce (13. feb 2015 17:41) *  IP
yey, realist..

vi står i fare for å bygge et sterilt samfunn.. hvor alle skal leve etter samfunnets fellesnevner, ingen avvik.. forbud forbud forbud.. straff straff straff



 AR (13. feb 2015 18:02) *  IP


"I forbindelse med revidering av turneringsbestemmelser for forbundsturneringer, har styret stilt seg positive til at det kan innføres røykeforbud i tilknytning til forbundsturneringer. Administrasjonen vil utrede hvordan et eventuelt forbud skal fungere."



 barce (13. feb 2015 19:18) *  IP
blir vel ett straffeslag for pipe, to straffeslag for sigar, tre for filter og disk for rullings.. at rullings bør straffes med disk støtter jeg fullt ut forresten!!




 Tor-Arne (13. feb 2015 19:21) *  IP
Hvordan det skal fungere er det vel best å vente med til det er iverksatt.


 Henrik (13. feb 2015 19:25) *  IP

Hva med E-røyk?



 barce (13. feb 2015 19:28) *  IP
e-røyk?? tipper det går under radaren til forbundet..


 RIP (13. feb 2015 19:45) *  IP
E-røyk er vel ikke farlig for andre eller for den som røyker selv, så hvorfor skulle det blandes inn?



 Realist (13. feb 2015 19:47) *  IP
Jeg har av og til tatt en røyk på terrassen utenfor klubbhuset etter endt runde. Er det forbudt?
Senest på Oustøen i fjor sommer, med en øl. Praktfullt!

Jimenez bør holde seg langt unna Norge.

Hvordan er reglene på PGA og ET, forresten? Er det forbudt å røyke under runden, på rangen og på terrassen?

Mens jeg er i gang: er det bevist at røykere bruker flere slag enn ikke-røykere? Statistikk!
Er det bevist at golfspillere som får "røyk midt i fleisen" under en golfrunde spiller dårligere enn de ellers ville ha gjort?



 mr.fox (13. feb 2015 20:58) *  IP
He he. Realist har virkelig toppet formen inn mot helgen.
Underholdene)-



 Frank (13. feb 2015 21:08) *  IP
For en trist samfunnsutvikling vi har. Kjølhal de alternative og forby alt vi ikke liker. I


 Nick (13. feb 2015 21:10) *  IP
Takke meg til røykere istedet for helsefanatikere.
Mye triveligere folk og mye mindre fordømmende.



 Caddy (13. feb 2015 21:38) *  IP
Det er jo ofte slik at de som røyker er mer sosiale enn de som ikke røyker, og svært ofte er det de som sier ja og stiller opp som frivillige når det skal arrangeres turneringer i vår klubb.
Jeg er veldig redd for at de ikke vil stille opp som frivillig for en lang dag på golfbanen uten å få lov til å ta en røyk i pausen for å hjelpe til når storforlangende golfspillere skal spille Forbundsturneringer.
Det kan høres ut på AR sine utsagn at han er svært selvopptatt, og er av den typen som er vant til å "komme til dekket bord".
Det er ikke alltid like enkelt å få 50 frivillige ikke-røykere til å stille opp som frivillig.



 AR (13. feb 2015 21:43) *  IP



"I forbindelse med revidering av turneringsbestemmelser for forbundsturneringer, har styret stilt seg positive til at det kan innføres røykeforbud i tilknytning til forbundsturneringer. Administrasjonen vil utrede hvordan et eventuelt forbud skal fungere."



 HeSk (14. feb 2015 10:10) *  IP
Jada, forby alt eliten ikke liker.
Fjern fra Kongeriket røykere, alkoholikere, stoffmisbrukere, muslimer, jøder, venstrehendte, nordlendinger, tiggere og alt annet svineri som ødelegger den Norske Idyllen.

ENDELIG kom det norske nyheter i Asiatiske aviser igjen.
Flere års fengsel for å gi mat til en fattig nabo!!
Hva i helvete driver dere med!!!
HÆ!!!!!!!



 ??? (14. feb 2015 14:30) *  IP
For å snu innfallsvinklen. Så lenge man ser på golf som idrett bruker man ikke snus eller røyk på idrettsbanen. D er vanlig med røyke og røykfrie områder. D er ikke så vanskelig - når runden er over kan man gå til det tillatte røyke området.

Mange golfkroer/restauranter har røyke og røykefriområder utendørs.




 Trond Kracht (14. feb 2015 22:29) *  IP
Det er underlig hvor mange fanatikere vi har ! Selv AR er blitt litt roligere i sine uttalelser.
Hvis vi ikke blander snørr og barter burde det våre en selvfølge at elitespillere på klubblag, landslag osv ikke benyttet røyk, snus eller andre stimuli. Dette er vel ganske innlysende uansett ståsted, hvis man ønsker at golf skal sees på som en seriøs idrett. Ved overtredelser utestengelse.
Dette gjelder da selvfølgelig også for alle ledere som har med
denne typen spillere å gjøre. Hva ledere og spillere gjør på sin egen fritid og "gjemt" bort så ingen ser de har vi andre ingenting med. Hva publikum gjør har vi heller ingenting med så lenge de følger spillereglene for røyking i det offentlige rom. Dette kan da heller umulig spille noen rolle for turneringer i Norge ! Når var det sist over 100 tilskuere på en forbundsturnering som ikke innbefattet
Suzanne ?
La oss holde tunga rett i munnen og heller glede oss over gode resultater. Se på Tonje nå i Australia - fantastiskt med eller uten røyk.



 Wilson (14. feb 2015 22:42) *  IP
AR

Kan du vennligst slette alle mine innlegg i denne tråden?

Når du sletter mine innlegg som ikke er helt samstemte med dine meninger så kan du fjerne resten også.

Ikke noe av det jeg skrev i går var usaklig.



 AR (14. feb 2015 23:15) *  IP
Dine innlegg hang sammen med alt tullet som kom i gå kveld. Ikke bli furten. Orker ikke jobben med å gå gjennom alt her.


 AR (14. feb 2015 23:17) *  IP
Fornuftig Trond. Enig med deg.


 HPCmann (15. feb 2015 00:13) *  IP


Til trådens innhold.
Personlig blir jeg ikke plaget av at andre røyker på banen og sliter med at det kan være et problem. Det er bare å flytte seg noen meter for å slippe røyken. Men jeg kan skjønne at det er ønskelig at toppspillere må gå foran som et godt eksempel, men må vi bruke forbudsparagrafen på alt vi ikke liker- Selv er jeg motstander av forbud og detaljstyring når vi snakker om mindre problemer.



----
Redigert:
....Jeg strøk en del innlegg som var useriøse og barnslig mobbing. Det var det hele. Fint å holde seg til trådens innhold.


AR......
------



 Nick (15. feb 2015 11:18) *  IP
Men AR da. Du skriver lengre oppe i tråden

'Jeg er plaget av sigarettrøyking når jeg spiller golf. Jeg får hodepine samtidig som det går ut over konsentrasjonen. Dessverre, kan man si, men dessverre er det sånn. Derfor støtter jeg styrets innstilling. Røyk gjerne for min del, men hvorfor plage meg i samme slengen?"

Er du plaget eller ikke?


.... Svar: Ja, jeg plages av sigarettrøyking i likhet med med svært mange av de 90 prosent andre som ikke røyker. Jeg tør å si i fra og synes NGFs tanker er bra
AR.......
AR



 mr.fox (15. feb 2015 11:56) *  IP




---- Kanskje du kan bidra med noe positivt/konstruktivt for en gangs skyld?

Du har en tendens til å kaste deg på her inne når det skrives dritt i innleggene. Hva med litt god forumskiukk, Fox? Du har trolig mye god å bidra med hvis du går inn for det. Bare en konstruktiv og velment oppfordring fra min side!

Vennlig hilsen
AR ----



 mr.fox (15. feb 2015 12:28) *  IP
Synes slett ikke jeg er så ille som du skal ha det til AR.
Jeg er en ganske trivelig kar skjønner du):
Du får da jammen tåle og høre at enkelte kan synes at sensurpolitikken din er en smule kritikkverdig.

Går dette forbi sensuren tro??



 AR (15. feb 2015 12:40) *  IP
Selvsagt, mr Fox, men det er alltid noen som blir fornærmet og får en såret stolthet med dertil hørende furtenhet som raskt smitter over til et sterkt behov for å drite ut meg og Golfsiden. Selv normalt gode og habile debattanter lar seg friste av, skjult bak anonymitetens alter, å ty til forumtroll-lignende verbale utsagn som en hevn mot at jeg forsøker å holde en viss orden her når det sklir ut. Som det gjør noen ganger.

Regner med at du nå kommer med gode innlegg som har med golf å gjøre i tiden som kommer. Du, og alle andre, er hjertelig velkomne til å gjøre dette til et enda bedre forum for golf. Hvor man kan lære mye, bidra til økt interesse for golf og tenke på at man poster det man skriver etter å ha klarlagt at dette kunne du også stått for under fullt navn!



 AR (15. feb 2015 13:09) *  IP
Skal vi holde oss til temaet:

"NGF innfører røykeforbud"?



 Realist (15. feb 2015 13:58) *  IP
Fanatikere, hør her: HVORFOR skal ikke profesjonelle golfspillere røyke eller drikke? Jeg mener ikke da på banen, men før og etter og som en del av deres privatliv.

Golf er ingen kondisjonsidrett, det er en teknisk og en mental idrett. Kan noen bevise at røyking og bruk av alkohol senker kvaliteten på spillet? Kanskje det er slik at en røyk og en øl før runden virker som et stimuli. Og at tilsvarende etter runden virker mentalt avslappende, og som en god oppladning til runden i morgen.




 Trond Kracht (15. feb 2015 19:59) *  IP
Kommentarer egentlig overflødig ! Desverre har realist rett i sine uttalelser. Dette er også grunnen til at det blir vanskelig å bli tatt alvorlig når man vil at golf skal være en krevende idrett. Til kjedsommelighet er dette igjen et ledelsesspørsmål og hvilke kriterier man legger til grunn for å være på landslag, klubblag osv. Desverre igjen : vi har hatt mange utøvere opp gjennom tidende som både røyka og drakk og desverre igjen hadde gode resultater. Dette kan realist mene hva han vil om, men vi andre lever tross alt i 2015 ! La oss heller glede oss over våre flinke jenter i Australia(tror ikke så mange av de hverken røyker eller drikker for mye)


 Realist (15. feb 2015 20:23) *  IP
Jeg minnes en uttalelse fra Ernie Els for et par-tre år siden, da han hadde levert en dårlig runde på PGA: "Jeg var sur og grinete, men det gikk over etter den fjerde ølen".

Kracht, tror du at disse damene ville ha spilt dårligere om de hadde røykt og/eller drukket? Jeg mener da utenfor banen og mellom turneringene.

Uttrykket "Idrett og alkohol passer ikke sammen" er altfor unyansert til å ha noen bevisbyrde. Det er en klisjè, laget og fremsatt av helsefanatikere. Man kan gjerne erstatte alkohol med røyking, men det er like fullt en klisjè.
Fordi det avhenger av flere faktorer, som ikke er definert:
1) Hvor mye alkohol/røyk er det snakk om? Lite, moderat eller mye.
2) Hva slags alkohol er det snakk om? Øl, vin eller brennevin.
3) Hva er frekvensen av inntaket av alkohol og/eller røyk?
4) Hvor og når inntar man disse stimuli?

Dette er blitt et hysteri, som konsekvens av at man ikke nyanserer.



 Trond Kracht (15. feb 2015 20:38) *  IP
DEn gamle klisjeen Toppidrett og stimuli hører ikke sammen er for de fleste av oss den eneste fornuftige veien å gå.
Igjen hva toppidrettsutøvere gjør utenom det offenlige rom har
vi ingenting med. De fleste feirer vel litt med noen glass når sesongen er slutt eller det er lenge til neste event/arrangement. Please ikke driv med vranglære , ikke glem det er barn og ungdom jeg snakker om. Hva vi gamle "idioter" gjør er noe helt annet og bør absolutt ikke fremstå som noe forbilde for de som driver idrett. Fantastisk med en øl osv etter en hyggelig runde , men dette er oss som koser oss med Stableford og en haug med slag over par.



 Realist (15. feb 2015 20:57) *  IP
Når er det toppidrett og alkohol/røyk ikke hører sammen da, Kracht?
Ingen mener jo at de skal røyke eller drikke på banen eller arenaen. Hvor og når skal det da være "forbudt"? Når unge mennesker kan se oss, før eller etter konkurransen i dertil egnede lokaler, i privatlivet?

Hva med en toppidrettsutøver som sa at han/hun inntok X antall alkoholenheter i uken (jfr. Aftenpostens enquete blant kjendiser), men at det aldri skjedde under konkurranse? Eller at han /hun røyker litt i smug? Eller sa at jeg har ofte vært full, men det har vært på private fester. Likevel er vedkommende en topputøver i sin idrett.
Ville det ha ødelagt ham/henne, eller ført til sympati?



 AR (15. feb 2015 21:16) *  IP
Realist: dette er temaet her:

NGF innfører røykeforbud. Se toppen av tråden.



 Trond Kracht (15. feb 2015 22:04) *  IP
Alt du sier er vel og bra ! Helt umulig å ha som et forbilde for vår idrettsungdom ! Håper du skjønner dette ?
Enda engang : Hva man gjør i det private rom er det ingen som har noe med - uansett - om du er toppidrettsutøver eller ikke.
Så enkelt men samtidig så vanskelig !!



 Realist (15. feb 2015 22:16) *  IP
Da er vi jo enige!
Hva en idrettsutøver inntar av røyk og alkohol i det private er andre uvedkommende, også de unge som har topputøverne som sine helter.
Og inntak på banen er selvsagt utelukket.

Jeg tror ikke du mener det jeg og du skriver om privatlivet. Hva skjer med ungdommen som får vite at heltene deres både drikker og røyker i det private?



 Henrik (15. feb 2015 22:27) *  IP

Du skriver: "Ja, jeg plages av sigarettrøyking i likhet med med svært mange av de 90 prosent andre som ikke røyker."

Dette er kun en påstand, og faller selvfølgelig på sin egen urimelighet. Jeg har spilt golf med mange som tar seg en røyk, ennå tilgode opplevelsen at det er plagsomt, dvs. at folk blåser meg i ansiktet. Hadde skjønt det hvis du spilte squash. Kom igjen a, slutt å vær så forbanna sær.



 RIP (15. feb 2015 22:44) *  IP
Det er vel ingen som lengre tviler på at røyking er farlig?

Hvorfor skal jeg spille med noen som med vitende vilje forgifter meg, og miljøet rundt meg?

Skjerpings, slutt å vær så sær sjøl, og ta røyken i bilen på vei hjem!



 AR (15. feb 2015 22:45) *  IP
Jeg kjenner mange som i likhet med meg plages av røyk.

Slutt å være så sær a, Henrik.

Jeg tør imidlertid å si i fra i motsetning til svært mange andre. Veldig sært er det vel ikke å mislike røyk når 90% ikke røyker!!??



 barce (15. feb 2015 23:05) *  IP
hvordan kom du deg igjennom seksti og syttitallet, AR? da røyket man jo overalt..


 AR (16. feb 2015 00:03) *  IP
Denne tråden har ikke med meg å gjøre, barce! Det er NGFs innstilling til røykeforbud det handler om. Skal du begynne å hakke videre med det tullet ditt slik at jeg igjen må begynne å stryke det tullet som kommer når andre henger seg på?? Du pleier å være en stø og habil debattant. I det siste har du sklidd helt ut. Vær snill å skjerpe deg! Du kan jo så mye bedre!

For å svare på ditt spørsmål: Jeg var ikke plaget av røyk den gangen fordi det var minimalt med røyking i mine omgivelser både hjemme, på skole (røykeforbud), på golfbanen hvor de jeg spilte sammen med i liten grad røykte, i baskethallene hvor jeg spilte i hovedserien i mange år, i skiløypene, i sqaushhallene gjennom 16 år fram til 1995. Dessuten røykte svært få i vennekretsen. Ute på by'n om kvelden var jeg temmelig plaget på de stedene hvor folk røykte.



 RIP (16. feb 2015 00:54) *  IP
Er du for røyking på flyet barce? Jeg husker at jeg ikke syntes det var så alright når det var lov..


 Ronny Ponni (16. feb 2015 21:34) *  IP
Blande røyking på flyet med røyking ute i friluft?
Seriøst? Heilt på tryne...



 barce (16. feb 2015 23:34) *  IP
herregud AR.. grunnen til at jeg hakker på deg og ditt forhold til røyking er at du underbygger påstanden om et forbud esklusivt med at det plager deg.. du støtter det ikke fordi det skaper dårlige forbildef etc..

da er det vel videre naturlig å diskutere hvordan man i all verden kan bli plaget av røyking ute i friluft hvis røykeren tar hensyn.. og om din aversjon mot røykere er grunnet i fysiske plager, eller at røykere på generelt grunnlag irriterer deg.. noe jeg dessverre mistenker..


.... Her kommer du med beskyldninger om meg som er helt feil. Jeg er selvsagt ikke plaget av røykere som ikke plager meg!!!!!
Vær så snill å ikke fortsett å hakke på meg. Selvsagt er det viktig å gå foran med et godt eksempel for NFF.

AR.....



 barce (16. feb 2015 23:37) *  IP
RIP, nei, selvsagt ikke..

og jeg støtter røykeloven.. og jeg røyker ikke..



 barce (17. feb 2015 07:40) *  IP
jeg hakker ikke på DEG, AR! jeg hakker på meningene dine! det er stor vesensforskjell på dette i debatter. jeg er jo glad i deg, og din side, så jeg har virkelig ingen intensjoner om å sette deg i et dårlig lys..


 AR (17. feb 2015 10:25) *  IP
Takk for hyggelige ord, barce.

Men kanskje du bør legge om debatt-teknikken din litt. Du skriver da vitterlig: "....grunnen til at jeg hakker på deg..."

Klart at jeg også i sterk grad er tilhenger å skape forbilder og støtte forebyggende arbeid - helt på linje med det NGFs styre mener. Røyking er jo et av verdens største helseproblemer i dag. Til din orientering synes jeg det er helt OK at folk røyker når de selv synes det er fornuftig og de har glede av det. Men jeg liker ikke at de plager meg og alle andre som plages med sin røyking. Der tror jeg faktisk at NGFs styre og jeg er helt på bølgelengde når de vurderer å komme med antirøyketiltak i sine golfturneringer.



 Realist (17. feb 2015 13:39) *  IP
Du verden, dette begynner å bli interessant.
Barce er glad i AR! De er jo også klubbkamerater.
Skal det bli mer intime betroelser her på Golfsiden?



 barce (17. feb 2015 18:37) *  IP
jeg vet du sliter med å glede deg over andre mennesker, realist..

beklager hvis jeg har formulert meg klønete, AR.. det var ikke meningen..

jeg er bare varesom for at vi utvikler oss mer og mer mot et sterilt og kjønnsløst samfunn hvor alle skal være fornuftige... tror det blir kjedelig, for oss alle..



 Realist (18. feb 2015 20:03) *  IP
Du vet ingen ting om meg, barce.



 Wilson (18. feb 2015 20:23) *  IP
Jo

Barce har snakket med Freud



 Realist (18. feb 2015 21:33) *  IP
Freud døde i 1939. Men du mener kanskje at barce trenger psykiater?.


 Wilson (18. feb 2015 21:50) *  IP
Nei, ikke barce.

Vel ;-) Freud var innom her for et par tre år siden

http://golfsiden.no/debatt/thread.asp?id=10881&count=6



 geiri (05. mar 2015 22:48) *  IP
Selv om jeg er ikkerøyker og stor motstander av røyking mener jeg det er greit å røyke ute på banen for de som er voksne, over kjøpegrensen..

Det som er irriterende er alle sneipene og brukte snuseposer som folk bare spytter ut der de står..... særlig på tee stedene...

Det burde vært forbudt å kaste sneiper og snus på bakken....



 BO (13. mar 2015 01:12) *  IP
Spilte i Ocoee, Florida i dag. Vi ble satt i gruppe med to karer fra Kentucky, hvorav den ene hadde diabetes og kappet av tre tær på det ene benet og lilletåa på det andre. Kar nummer to hadde hatt hjerteinfarkt og nettopp ligget på sykehuset. Begge røykte ved alle utslag, mannen med infarkt dampet på en stor sigar.
Plaget det meg?
Ja, særlig sigaren.

Har spilt mange runder denne gangen, men bare en gang tidligere har vi vært i gruppe med røykere. Heldigvis på vei ned her også.



 Wilson (24. mar 2015 19:39) *  IP
Da er det vedtatt. Det blir forbud i alle forbundsturneringer.


 SmilendeSmilende SamSam (26. mar 2015 00:39) *  IP
Det var enda godt. Endelig kan de ekle røykerne forsvinne fra turneringene. neste steg er alle snuserne. Like for like. Før vi vet ordet av det kan ..... vinne NM igjen.


 barce (26. mar 2015 03:04) *  IP
fake sam er jeg redd...


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72