Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Trond Kracht - 02. apr 2014 kl. 21:42 *  IP
Forskjellige interesser

Hva er det som trigger golfspillere !
Hvorfor er svenskene bedre i golf ? - kom som et innlegg av anonym 31/3. Hitil har 3 stk gitt sitt bidrag, hvorav et er
gjennomtenkt og seriøst. Dette fenger åpenbart ikke, hverken
blant ledere eller spillere.
I samme tidsrom har det kommet ca 70 innlegg vedr Haga/aksjer i Haga/exitordninger osv. Brennende og sterkt engasjerende innlegg, mange også langt under beltestedet. Golfsidens redaktør er også en av de ivrigste.
Hvor er vi ? Hvem i h......bryr seg om hva noen mener om Haga
og deres stakkars aksjonærer? Tydeligvis mange når man ser antall og innhold i innleggene.
Brennende interesse for golfens fremtid i Norge og hvorfor Svenskene er et hav foran oss forbigås i stillhet.
Patetisk og forteller vel nesten alt om hvorfor vi kun har Tutta som en outstanding golfspiller.

 007 (02. apr 2014 21:57) *  IP
Hvorfor svenskene er så mye bedre har vi diskutert her ca. Et dusin ganger!


 Trond Kracht (02. apr 2014 22:06) *  IP
Beklager ! Som forholdsvis ny på siden har jeg ikke fått med meg dette. En interessant sak kan vel tåle flere seriøse innlegg og så kan man jo håpe at noen gjør noe med dette.
Vi har vel aldri hatt større administrasjon i NGF eller i enkelte klubber enn vi har nå. Vedder mye på at ingen seriøst
har foreslått et tett samarbeid med Sverige ? Det er farlig det, mye enklere å finne opp det varme vannet enda engang.
Foreslår at noen som har adgang til NGF spør hva vi gjør for
å etablere et samarbeid feks på jr siden.



 Sherlock (02. apr 2014 22:55) *  IP
Man skal lytte og lære når seriøse 007 skriver. Det får du lære deg først som sist, Kracht!

Kracht har helt rett i sitt hjertesukk. Men som ny her har han vel heller ikke fått med seg at Pølse med brød er temmelig forhatt på Golfsiden, og at ingen gidder å kommentere det fornuftige han skriver.



 Dilter (02. apr 2014 23:02) *  IP
Jeg tror det du påpeker er en refleksjon av at den gjengse golfer i Norge ikke er særlig opptatt av eliten. Hvis vi foretok en undersøkelse, f.eks. av den typen Norsk Golf foretok om trening, og ba abonnentene navngi norske proffer, ville antagelig flertallet ikke huske flere enn Suzann Pettersen.

Folk er opptatt av ting de føler angår dem, og derfor får vi mye mer diskusjon om ting som angår vanglige medlemmer i klubbene enn noe så esoterisk som hvorfor vi ikke presterer bedre på toppnivå. Det engasjerer rett og slett ikke utenfor den engere krets av spesielt interesserte.



 Enur (02. apr 2014 23:13) *  IP
Og vi som er/var litt spesielt interesserte har vel kanskje gått litt lei vi og?
Som 007 skriver er dette debattert her inne så mange ganger tidligere at piffen kanskje har gått litt ut av oss (i hvertfall meg)når det gjelder dette.

Nå koser jeg meg heller med min egen golf, men håper samtidig fortsatt på en opptur for våre beste spillere.



 dutte (02. apr 2014 23:48) *  IP
Lurte på om jeg skulle starte en tråd om CT i Spania (med Kofstad) som starter i morgen. Men, prioriterer heller en sen kveldstur med den nye bikkja. Den er faktisk svensk, hentet i Arvika. Var det ikke der HB bodde i flere år?


 AR (03. apr 2014 00:04) *  IP
Trond, NGF har vel hatt et temmelig tett samarbeid med svenskene i lang tid. NGF har ansatt en rekke dyktige svenske golfpersoner i mange år.

Internt i NGF spørres det om de kanskje har gått for langt i å sy puter under armene på de yngre spillerne. Jeg tror det blir en innskjerping her med det aller første.

For en del år tilbake fikk ikke proffene noen støtte i det hele tatt. De unge fikk være med på EM for lag. Det var det. Man klagde over at de unge ikke fikk støtte. Nå klages det over at de får for mye støtte.

Golf er ikke lett.

Heller ikke å administrere.

Det vet du Trond som har forsøkt deg på det.

Til ditt spørsmål om hvorfor svenskene er bedre enn oss?

De har langt flere ungdommer som satser på golf. De har flere baner, de har flere gode spillere som har tråkket opp stien, de har bedre klima, de har en langt bedre kultur for elitegolf historisk sett etc..

Akkurat som i ishockey, tennis, bordtennis og bandy.

Derfor.



 Pølse med brød (03. apr 2014 08:45) *  IP
Skremmende å se den totale mangelen på analyse som ligger bak slike innlegg som AR og mange i norsk golf leverer år etter år. Har ikke noe problem med å forstå at mange ikke liker mine innlegg som pirker i analysen. Vondt å få satt lys på at det man leverer ikke holder mål eller at kompetansen er for dårlig.

Hvorfor er det få ungdommer som satser? Hvorfor har ingen av de store talentene vi har hatt siste 20 år lykkes som proff? og dermed sørget for at vi ikke får herreforbilder som kunne dratt ungdom til banen?

Svaret på det siste tror jeg er at de gjennomgående er for dårlig forberedt i forhold til de svenske talentene når de prøver å gå proff. Hvorfor? Hovedårsaken tror jeg er manglende golfkompetanse i klubbene og at talentene ikke gjør de rette tingene i de 10-15 årene med satsing som må til for å bli proff og at golfen i Norge ikke trekker til seg de rette idrettstalentene som har vinnerskalle og viljestyrke nok til å lykkes. Disse begynner i Norge desverre med fotball, ski og andre ting.

Argumentet om at sverige har så mye bedre klima for golf er ren svada. Det er hauger av svenske proffer som har vokst opp i samme klima som her på østlandet, flere enda lengre nord i sverige. Klimaforskjellen er helt marginal.....



 AR (03. apr 2014 09:29) *  IP
Det med klima skal vi la ligge. Jeg bare konstaterer at ingen av de større banene i Oslo-området hvor det bor flest golfspillere er åpne med GODE spilleforhold ennå. I Syd-Sverige har de vært åpne i lange tider.

Det du, Pølse...., skriver er omtrent identisisk med det jeg skriver over ("i den totale mangelen på analyse"): "De har langt flere ungdommer som satser på golf. De har flere baner, de har flere gode spillere som har tråkket opp stien, de har bedre klima, de har en langt bedre kultur for elitegolf historisk sett etc.."

Ja, bortsett fra det med klimaet da. Der blir vi aldri enige. Hvorfor er det slik at vi i Norge i årtier har reist til Syd-Sverige på treningsleire pga klimaet og ingen svensker noen sinne har reist til Norge på treningsleire pga klimaet.



 Gunnar Bull (03. apr 2014 09:36) *  IP
Hehe, vanligvis sier man jo at man blir enige i å være uenig.

I dette tilfellet virker det mer som om dere (eller ihvertfall PmB) er uenige i å være enig.



 007 (03. apr 2014 10:15) *  IP
Da Norge hadde 4 stk 18hullsbaner hadde Sverige 250 stk ..

Derav kan noe av forskjellen forklares, DET kan vi enes om?



 Pølse med brød (03. apr 2014 13:28) *  IP
Nei AR, du forstår sam vanlig ikke. Jeg stiller spørsmålene hvorfor så få unge norske satser? hvorfor har de flere baner? hvorfor har de bedre kultur? og prøver å analysere årsakene.

Det å beskrive faktiske forskjeller kan enhver gjøk gjøre.

Det å finne årsakene bak og analysere ulike veier videre er mer krevende. Det er jo her norsk golf har feilet. Uten de gode riktige analysen på hva som er galt blir aldri resultatene bedre fordi tiltakene som settes inn ikke treffer godt nok.

Norsk golf er som en veldig dårlig leder, setter inn tiltak ukritisk til høyre og venstre, uten å ha en god analyse i bunn som beskriver årsakene til at resultaten er dårlige.

Vi er enige om de faktiske forholdene, få unge, få baner, dårlig kultur osv, men hvorfor har vi det slik AR når sverige det kliss like landet over grensen har det motsatt?

Hva er din analyse?



 AR (03. apr 2014 13:54) *  IP
1) Landene er ikke "kliss like"; færre innbyggere, forbud mot å bygge golfbaner på kurante områder fram til ca. 1990, mye dårligere atur til rådighet for golfbaner etc. etc., men la gå.

2) Sverige var mye tidligere ute med golf og golf for alle - vi snakker om mange tiår. Banene i Sverige har ligget der det bor folk. I Norge hadde vi fram til for bare et par tiår siden omtrent ingen baner i Norge. Så sent som på 1970-tallet hadde Norge bare to 18-hullsbaner hvorav bare en var egnet til støre konkurranser, Oslo GKs bane på Bogstad. Det forklarer mye av forskjellene på Norge og Sverige (egennavn skrives for øvrig med stor forbokstav)

3) Sverige har hatt profiler som har bragt golf ut til folket. Her vil jeg først og fremst Tumba. Uvurderlig drahjelp. I Norge var det stort sett bare "overklassen" som spilte golf med svært liten interesse for juniorer og sportslig satsing.

4) Uten baner - ingen juniorer

5) Helt til langt opp på 70-tallet var det svært få juniorer i klubbene. De fleste hadde ikke råd til instruksjon og range baller, og det var svært lite med organisert trening. De få som likevel klarte å hevde seg, slo egne baller på alle tenkelige grøntarealer. Men det var alt for få til å få fram noen bredde.

6) Dessuten var kunnskapene på trenersiden ikke bra nok. Lederne hadde selv ikke vært golfspillere - med noen få hederlige unntak. Det siste hovedårsaken til at Norge likevel har klart å hevde seg på junior- og seniornivå i EM for amatører ved noen anledninger, selv med nesten ingen aktive golfspillere.

7) Våre proffer hadde absolutt ingen støtte. Dermed "døde" våre første proffer nærmest på rot.

8) Det er først de siste ca 10 år at det er blitt satset skikkelig på våre proffer og amatører i Norge. Men det er mange år å ta igjen. Man bygger ikke en golfnasjon på 10 år.

9) Nå arbeides det godt i forbundet for å finne fram til gode løsninger som skal sørge for bedre golfspillere på sikt. I mine øyne er vi kommet langt. Flere av juniorene viser lovende takter. Men vi skal huske på at de gode proffene har lang levetid, mye lengre karriere enn i det fleste andre idretter. Det gjør nåløyet for å lykkes for de yngre enda trangere.

10) Jeg har sagt det før og gjentar det. an kan ikke bli god i golf ved å ha fast bosted i Norge. Ikke i Sverige heller. Det er derfor alle de beste spillerne i Norge og Sverige som hevder seg internasjonalt på høyt nivå ikke bor i Norge eller Sverige.



 Amatour (03. apr 2014 14:05) *  IP
Ang siste punkt; derom ingen tvil. Spania eller Florida hvis du er seriøs proff.


 Pro V1 (03. apr 2014 14:10) *  IP
Til trådstarter: temaet har vært hyppig diskutert her på golfsiden siden oppstarten faktisk.

Personlig legger jeg merke til en annen "kultur" blant dagens ungdom. Mulig jeg tråkker litt i ulike salater her, men ungdommen generelt sett i dag er LATE. Som AR også påpeker så kan også den såkalte putesyingen ha hatt en motsatt effekt. Vi ser det også i endel andre idretter desverre. Barn og unge blir kjørt overalt, dullet med i tide og utide, pappa hvor er vannflasken min, peggene, ballene - hvor er forresten utstyret mitt? Gidder ikke på trening idag siden vennen/venninnen har laget noen andre planer osv osv.

Det å være dedikert til oppgaven, få tidlige arbeidskravsanalyser og kapasitetskravsanalyser til det du faktisk skal drive med i mange år fremover, bør bli synlig tidligst mulig. Hvorfor skal hver eneste junior i Norge gå i den troen at de er verdens beste? Det finnes jo tusenvis av disse i mer meriterte golfnasjoner.

Å skylde på dårlige baneforhold blir også helt feil. Vi har gjentatte ganger snakket om dette tidligere. Hva med treningsamlinger i Stavanger regionen i regn og vind vinterstid. Man må også lære seg at idretten utspilles utendørs og under de rådende forhold til enhver tid. Det å stå å øve nærspill i timesvis krever ikke grønne baner og silkegreener. Selvfølgelig skal man også ha samlinger i utlandet, men det skal være en bonus. Når man blir eldre og er 24 timers utøveren blir treningsforhold en helt annen sak.

GEnerelt sett tror jeg golf i Norge handler mye om treningskultur, holdninger og moral. Vi har endel talenter og disse bør lære seg idretter hardcore. Kun da vil man skille klinten fra hveten og muligens få frem de virkelig talentene som også kan satses på i fremtiden.

Et annet sunt tegn er jo når du må dra barn og unge hjem fra rangen sent på kvelden evt. når de står og tripper for å komme ut tidligst mulig på en morgenøkt lørdag og søndag!! Som sagt ser vi dette i noen av våre andre tradisjonelle individuelle idretter, men desverre ikke så mye av i golfen.

En siste brannfakkel - la klubbene styre mer over sine talenter. Inviter til klubbsamarbeid /krets/region. Ta alle pengene som klubbene faktisk betaler for å finansiere NGF (som eneste særforbund) og la de beholde disse selv nettopp til å bruke på egne talenter (barn og unge) Det er mange millioner som burde vært brukt lokalt. NGF har da kun ansvar for de beste, med en liten tilpasset adm. Hent inn konsulent tjenester utenfra som kan selge Norsk golf fremfor å ha disse i egne rekker. Betal gledelig fee i størrelsesorden 25-30%. Penger inn i kassa - alt er bedre enn dagens sponsoravtaler og markedsarbeid.

Blir vi så bedre enn svenskene? Trolig ikke. Men et sted må man starte. Vi er dårligere enn noen gang, sett bort ifra Tutta.



 AR (03. apr 2014 14:25) *  IP
Hvis du hadde blitt god i golf ved å reise til "treningsamlinger i Stavanger regionen i regn og vind vinterstid", hadde nok svært mange gjort det!

Man blir ikke god i golf av å spille på det underlaget man har i Stavanger i desember og januar. Ikke i Skåne heller, selv om det er en del bedre underlag der.



 Pro V1 (03. apr 2014 14:51) *  IP
Vi snakker og de unge AR, slik at de ikke blir vant til at man som ung venter på at neste Spaniatur eller annet. Hva blir da gjort i mellomtiden? Innendørstrening er en ting, men det er fullt mulig å trene i vintermånedene utendørs. Mulig også det derfor har vært en god del gode yngre spillere fra nettopp Stavanger regionen de siste årene?

Ikke vet jeg.

Samtidig har det også med gruppetilhørighet å gjøre. Å samle noen unge gutter og jenter, spille golf (trene nærspill), drive med barkmarkstrening (fysisk, utholdenhet, basisøvelser osv) sosialt på kveldstid osv. Det er nettopp slike ting de klarer i noen andre idretter. Man trenger å være kreativ, lage samling hver 14 dag, ordne rimelig overnatting hos andre i golfmiljøet på en egnet plass, skape fellesskap og treningsvilje og motivere til å prestere. Forklare at ingenting kommer av seg selv. La barn/unge hjelpe og inspirere hverandre, kjøre uhøytidlige konkurranser basert på andre elementer enn det tradisjonelle golfspillet osv.

Igjen stikkord er miljø. Og når du har et godt miljø vil mange være med. Noen modnes tidlig, andre senere. Ofte er de står igjen med pokalen i hånden, den som har villet trene mest (dog ikke i tidlig ungdomsår, der de teknisk beste ofte vinner)

Man må bygge en base av erfaringer fra tidlig barndom/ungdom. Hvis alt har dreid som om putesying, hoteller, grønne greener i Spania, kun spill i oppholdsvær m.m Hva kan man da vente når virkeligheten treffer deg i panna med et smell? Da kommer også holdninger og moral inn med stor tyngde. Og min fanesak - det finnes ingen snarveier til toppen, kun blod, svette og hardt arbeid over tid. Lykke til!



 Pølse med brød (03. apr 2014 15:07) *  IP
Bra AR, når begynner det å bli en slags analyse.

1) Finner du to land i verden som er likere enn Norge og Sverige? - tror ikke det ligger mye her....

2) Ja, men nå har vi masse baner, hvor er alle juniorene?

3) Ja, jeg tror også det ligger en del i mangelen på mannlige verdensstjerner som kan inspirere unge til å begynne.

4) Helt likt pkt. 2, nå har vi banene, hvor er juniorbølgen?

5) Ja enig, delvis likt pkt. 2 og 4, har vi nok god kompetanse nå i klubbene?

6) Likt pkt. 5.

7) Ja, men har de noe mer støtte i andre land som lykkes med mange proffer? eller er det noe vi tror her hjemme og er en unnskyldning?

8) Likt pkt. 7, satsing og satsing, men er de det satses på talentfulle nok til å lykkes som proff? og hvordan vet vi at tenåringene NGF "satser" på har det i seg? Det vet vi ikke, og tiltaket er derfor som å kaste dart med bind for øynene.

9) Dette har du sagt i 15-20 år på disse sidene, når kommer den brede fremgangen? Status i år er at vi trolig ikke har vært dårligere på 20 år.

10) Ja, desember-februar får du trent for dårlig i Norden. alle som vil en smule med golfen sin trener store deler av den perioden i utlandet allerede.

Du kunne sagt dette i maks 5 punkter, men jeg tror faktisk ikke analysen din treffer særlig godt. Du gjentar mange av de samme tingene som er sagt her inne i 20 år og som mange i Norsk golf tror på.

Min analyse er en helt annen:

- Skal du få brede resultater som en golfnasjon på proffnivå må du ha en svært bred talentbase i bunn, dette er de fleste enige om
- Skal du ha en bredde av talenter må du ha en bredde av deltagere i aktiviteten.
- Norge har ikke dette, det er en aktivitet for single halvgamle og gamle ungkarer stort sett, med noen pensjonistpar som unntaktet.

- Vi treffer ikke familiene noe som både på kort og lang sikt må til for å skape en bred aktivitetsbase.
- Hvordan får vi med familiene?
- Når du har vokst opp i en golffamilie er sannsynligheten for at du spiller som voksen og at barna dine begynner voldsomt mye større
- Alle svensker jeg har spilt med har sagt de begynte med mor og far.

- Hvordan kan vi få mange barnefamiler til å begynne med golf er det store spørsmålet Norsk golf må finne svaret på?

- Ser du som daglig leder en mor og far med to barn gå ut på banen ser du også et inntektspotensiale på flere hundre tusen gjennom et livsløp. Få tak i disse og ikke de sure single og gamle grinebiterne som spiller 100 runder i året for en lav penge og klager på alt.

- Noe av svaret er at det må bli billig, mer tilgjengelig, ikke så alvorlig for familiene, andre aktiviteter på anlegget, svømmebasseng, ridning, iskrem osv.
- Når banene mysser av barnefamiler vil talenbasen komme sigende.
- Når talentbasen kommer vil det være mulig å spisse et utvalg mot et proffliv, slik NGF prøver nå uten en talentbase.(dømt til å mislykkes)

- Alt koker etter mitt syn ned til hvordan kan vi få mange barnefamiler til å begynne? Har tanker her også, men overlater til dere andre å analysere videre foreløpig.



 Restructured (03. apr 2014 15:37) *  IP
Enig med sistnevnte! En grunn til at man ikke når nye barnefamilier er bla at golf med sin etikette og alle sine regler er direkte kjedeligfor barn. Barn må leke med indretten sin, i all hovedsak. Så derfor må klubbene fornye seg radikalt for å oppnå en markant økning av denne type medlemmer. Som Pølse sier: Noe av svaret er at det må bli billig, mer tilgjengelig, ikke så alvorlig for familiene, andre aktiviteter på anlegget, svømmebasseng, ridning, iskrem osv.


 Trond Kracht (03. apr 2014 18:53) *  IP
Endelig har AR kommet på banen med endel påstander som mange
er helt uenig i. Klok av skade skrev AR at NGF har VEL hatt et temmelig tett samarbeid med svenskene i lang tid. Når og hvor har NGF sendt jr eller landslagsspillere til svenske
samlinger i inn eller utland? Etter noen tlf fikk jeg vite - som jeg selvfølgelig visste - at det hadde ikke skjedd.
Til info var det meget enkelt i "gamle" dager å få med våre beste jr på alle samlinger og turneringer i Sverige(den gang Teentour) Samarbeidet har vel kanskje skjedd på administrasjonssiden og trenersiden. Her mener også AR at NGF har ansatt en rekke dyktige svenske golfpersoner i mange år.
Hvor får AR dette fra ? I manges øyne kan det vel nesten ikke bli dårligere. Spesiellt nå hvor flere er ansatt på toppen av det hele med flere jobber samtidig, gjerne som headpro i en svensk klubb eller hjelpe noen spillere fra Sverige gjennom sesongen. I lange perioder kom de fra samme området i Sverige og alle måtte følge deres retningslinjer.
Hvor er resultatene hvis disse er så dyktige ?
AR har selv skrevet at resultatene er dårlige , hvordan kan da svenske golfpersoner som har eller har jobbet i Norge være så dyktige ? Det skulle vel ikke være noe idet som mange mener at de ikke får jobb i Sverige ?
La oss ikke blande kortene og heller ikke finne på flere unnskyldninger for hvorfor vi er så dårlige ! Det hjelper ihvertfall ikke at redaktøren i et av de største fora prøver å rosemale og unnskylde alt med NGF.
Tilslutt mener jeg at mange av innleggene er meget bra, spesiellt de med MILJØ og å få tak i familiene med barn.



 frank (03. apr 2014 21:46) *  IP
Meget fornuftig innlegg fra pmb


 Ola Wanvik (06. apr 2014 09:26) *  IP
Trondheim par3golf Havstein Byåsen

- Jeg oppfordre golfspillende foreldre til å ta med barna, u/12 år = gratis.
- Legger vekt på at anlegget skal være åpent for alle.
- Tilrettelegger for barn, bl.a. med egne barneutslag.
- Har 10-20 skoleklasser på rangen både høst og vår.
- Har opplegget "Barn&golf" i samarbeide med en nærliggende golfklubb.
- Meget sentral beliggenhet med mange barnefamilier innenfor gangavstand.

Har dere tips til hva mer som kan gjøres?
Gratis barne-/ungdomsrange alle dager fra kl 7-9?

www.trondheimpar3golf.no



 Pølse med brød (06. apr 2014 11:00) *  IP
Det må gås drastisk til hvis vi skal gjøre noe som monner med dette. Eksempler

- Ubegrenset med gratis baller på range til alle under 18 år.
- Ubegresenset gratis spill på korthusslbanen for alle under 18 år
- Gratis spill på hovedbanen for alle under 18 år hvis de spiller med mor eller far.
- Gratis medlemsskap i klubben for alle under 18 år hvis mor eller far er medlem
- Gratis suppe, brød og varm saft til alle under 18 år som har trent minst 2 timer
- Gratis protime til alle under 18 år som har logget seg inn på klubben minst 10 ganger på en måned.


NGF bør gå inn å gi støtte tilsvarende det økonomiske tapet dette gir klubbene i en oppstartsperiode på 5-10 år. Dette vil ikke bli de store summene fordi gruppen under 18 år gir mikroskopiske inntekter i dag.

Det at klubbene ikke ser at dette er eneste veien videre både for at klubbene skal utvikles til sunne virksomheter på lang sikt og for at Norsk golf skal gå den tilførselen av spillere vi ikke har i dag er helt utrolig kompetanseløst.

Hva venter dere på? Hva venter dere på NGF??

Mens klubbene og NGF venter på at et mirakel skal dette ned fra himmelen i form av en ny Norsk Tiger råtner Norsk golf på rot.

Kanskje på tide at de såkalte golfforståsegpåerne slutter med svadaen om at klimaet er så mye dårligere i Norge enn i Sverige eller at de Norske proffene får så mye dårligere støtte enn de på andre siden av grensen. Dette er et mye mer grunnleggende problem.

Jeg vet det er noe klubber som har begynt å jobbe på dette, men det må bli en radikal endring hvis vi skal snu dette.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72