Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 HeSk - 18. jan 2014 kl. 10:25 *  IP
Det bare ligner?

I Norsk toppidrett finnes ikke doping.
Det bare ligner.

Norge har ingen boligboble.
Det bare ligner.

Norge har ikke verdens høyeste kostnadsnivaa.
Det bare ligner.

Norske statsbedrifter bruker ikke korrupsjon.
Det bare ligner.

Norge er ikke Nord-Korea Light.
Det bare ligner.

Norsk klima er ikke verdens værste.
Det bare ligner.

Vestens finanser er ikke Ponzi Scheme.
Det bare ligner.

Kinesiske millionbyer drukner ikke i giftig smog.
Det bare ligner.

Peer Gynt styler ikke verden.
Det bare ligner.

Hele systemet er ikke crazy.
Det bare ligner.

Vi som fremdeles lever er ikke de siste.
Det bare ligner.
 barce (18. jan 2014 10:34) *  IP
Du glemte:

Gamle, hvite menn utnytter ikke fattige kvinner og barn i u-land.
Det bare ligner.



 Wilson (18. jan 2014 10:34) *  IP
Men vi har og har hatt så gode lønniger og pensjonsordninger at man kan flytte til Thailand i alderdommen og leve som en konge


 Wilson (18. jan 2014 10:35) *  IP
barce

Jeg hadde lyst, men turte ikke



 Xo (18. jan 2014 14:11) *  IP
Bra observert Barce, dumt å sitte som kapitalist i Thailand å kritisere alt og alle som har gitt deg (Hesk) muligheten til å sitte der nede med god inntekt (pensjon) som du kan takke et norsk system for. Disse pengene benytter du nå til å underbetale alle som du kjøper tjenester av. Det er kvalmt det.


 Ove (19. jan 2014 19:54) *  IP
Her føler jeg at HeSk trenger et forsvar, ikke for alle sine dumme tråder - som han aldri svarer på - men på angrepene på hans liv i Thailand. Jeg vet ingenting om HeSk, og det antar jeg at ikke dere vet heller.

Det er kraftig kost å beskylde utflyttede nordmenn til Thailand for å utnytte fattige kvinner og barn i u-land (les: Thailand), og leve som en konge, og underbetale alle man kjøper tjenester av. Vet dere som skriver dette noe om livsførselen til HeSk der nede? Ber dere ham om å overbetale varer og tjenester han kjøper der, eller drive veldedighet og øse av sin norske rikdom? Skal han betale det varen koster, eller må han betale mer fordi han er rik i Thailandsk målestokk? Betaler dere det varen koster i andre u-land dere besøker på ferie, eller gir dere alltid mer og strør penger til de fattige?

Må alle nordmenn som bor i Thailand være sex-turister? Mener dere at HeSk er det?



 Wilson (19. jan 2014 20:17) *  IP
Nei

Men det ligner



 Xo (19. jan 2014 21:47) *  IP
Jeg føler ikke at Hesk trenger noe forsvar fra Ove. Jeg bare refererer til hva Hesk har fortalt i tidligere tråder, ift. Hva ting koster i Thailand. De prisene han da refererer til, er etter min kunnskap om Thailand underbetaling av fattige mennesker, som heller jobber for lite penger enn ingen penger. Men Ove du får leke forsvarsadvokat så mye du vil for meg. Jeg kan bare ikke se at de angrepene Hesk til stadighet kommer med mot Norge, nordmenn, kapitalister er noe bedre. Jeg er nordmann og glad i landet mitt, jeg er muligens kapitalist, jeg er pro USA. Med andre ord Hesk lirer av seg påstander om meg. Jeg må da få lov å ta til motmæle mot Hesk, uten at du Ove må ta noen i forsvar. Jeg vet ingen ting om hvordan Hesk oppfører seg i Thailand annet enn det han skriver her. Og det er vel ikke akkurat possitivt for oss nordmenn? Hvor du får det fra Ove, at noen har hevdet at Hesk er sex turist lurer jeg på, det har ihvertfall ikke jeg hevdet.


 AR (19. jan 2014 22:13) *  IP
I en verden med rask kommunikasjon er det mange som tilpasser seg. Produksjon i Kina og andre steder i Østen til lave kostnader, lønninger etc. er blitt utnyttet av den vestlige verden hvor mange er blitt søkkrike fordi de kan ta skyhøye marginer; klær, leker, sykler, biler, sportsutstyr, golfkøller etc.

Internasjonalisering, tilpasning eller.... Noen er "smartere" enn andre.

Noen velger å bo der det er billig. Andre kjøper billig og selger dyrt.

På sikt vil ting jevne seg ut.

In the long run - we are all dead.
(John Maynard Keynes)



 barce (19. jan 2014 22:15) *  IP
Ingen har hevdet noen verdens ting, Ove!

Men den globale kritikken til hesk blir for min del litt for endimensjonal og enveiskjørt! Mye som er galt her i verden, og jeg tror ikke de hvite (rike) pensjonistene i Thailand skal tråkke mange steg ut av stuedøra før de ser eksempler på det! Bak glansbildet til hesk ligger det mye elendighet og utnyttelse! Hva må å bruke litt av den utømmelige energien sin på det? Og kanskje utrette noe?



 Ove (20. jan 2014 00:17) *  IP
Jeg er enig i at trådene til HeSk er enveiskjørt, jeg skrev jo at de er dumme. Men det er ikke det jeg tar opp.
Barce skriver: "Gamle, hvite menn utnytter ikke fattige kvinner og barn i u-land". Dersom ikke den var myntet på HeSk, hvem var den da myntet på? Hvorfor i det hele tatt skrive dette i denne tråden, som handler om noe annet.

Vet du/dere noe om hva HeSk bruker pengene sine på i Thailand, hvor gammel han er, hva han har i pensjon o.l.? Vet Xo hvor inntekten til HeSk kommer fra? Det er antagelig relativt lite som han får fra norsk folketrygd = det flotte norske systemet. Resten er nok egen pensjon, betalt av ham selv eller bedriften hans.

Jeg reagerer også på påstanden her om at HeSk "underbetaler" varer og tjenester han kjøper i Thailand. Dersom du med det mener at han betaler mindre for samme vare og tjeneste i Thailand enn i Norge, men likevel betaler den prisen som forlanges der nede, så er ikke dette underbetaling. Da underbetaler samtlige av oss det vi kjøper i land der prisene er lavere enn hjemme. Mener du at vi skal betale mer enn det som forlanges, fordi vi skal drive veldedighet på egen hånd?

Dessuten er vel ikke Thailand et u-land?



 barce (20. jan 2014 08:00) *  IP
Dette handler ikke om hesk, Ove! Så lenge du innbiller deg det, så er vi ferdig snakka!


 Fant (20. jan 2014 09:43) *  IP
Barce leverer vel tidenes beste debattsvar her.
Bare å gratulere.



 Ove (20. jan 2014 13:59) *  IP
Naturligvis handler dette om HeSk, barce.
Les dine to innlegg ovenfor, så ser du det. Har det du skriver om de "rike hvite pensjonistene i Thailand" ikke noe med HeSk å gjøre, sier du? Du skriver altså nedsettende om alle disse, men unntar HeSk.

Jeg har lagt merke til at alle innlegg i trådene til HeSk er skrevet i generelle vendinger, der det gjelder å skrive mest mulig dritt om vestlige pensjonister i Thailand. Uten å referere til HeSk. Da har man ryggen fri.

Nå vet jeg at alt det som er skrevet av dere i disse trådene (inkl. denne) ikke gjelder HeSk. Godt å vite, sikkert også for ham.



 Wilson (20. jan 2014 14:53) *  IP
Helt korrekt

Det bare ligner

Hva synes du om Hesk påstand om korrupsjon i norske statsbedrifter da?
Er virkelig alle korrupte?



 Ove (20. jan 2014 14:59) *  IP
Jeg synes de fleste av utsagnene til HeSk er helt idiotiske, så vet du det Wilson. Derfor blir da også nesten alle av dem tiet i hjel her.
Men denne diskusjonen - off topic - var om personen HeSk, og om alle angrepene på "rike, vestlige pensjonister som utnytter fattige i Thailand" også inkluderer HeSk. Nå vet jeg at de ikke gjør det. Godt for ham.

Jeg ber om unnskyldning for at jeg hele tiden har trodd at beskyldningene var rettet mot ham.



 Tor-Arne (20. jan 2014 15:04) *  IP
Hesk sine innlegg er så langt jeg har fått med meg hans syn på Norge og nordmenn ++++, sett fra sitt ståsted i utlendighet.Ikke mye av dette handler om golf og er derfor etter mitt syn debattinnlegg som godt kan stå uten svar fra golfforumets debattanter. Legger man imidlertid nakken på hoggestabben står man i fare for å miste hode, men la nå Hesk fortsette å slenge med leppa og la det bli med det. Noen fortjener ikke en gang en persokarakteristikker!


 Ronny Ponni (20. jan 2014 16:40) *  IP
Har trodd at dette var et golfforum, ser ut som jeg har tatt feil....


 Wilson (20. jan 2014 17:21) *  IP
Er vel greitt å diskutere litt annet.

Det er vel OK å få innspill fra omverdenen på annet enn bare golf.



 DA (20. jan 2014 18:43) *  IP
Med norsk "lønn", så vil vel vi ha en fordel i hvilket som helst land vi flytter til, så gjelder den påstanden din da ALLE nordmenn som har flyttet ut av landet??


 "barce" (20. jan 2014 19:26) *  IP
barce (20. jan 2014 17:53) * IP
Jeg syns hesk til tider glimter til med spennende innsyn i en verden jeg ikke kjenner godt til (thailand og tilstøtende land), samt også med globale betraktninger som har snev av sannhet i seg..

Men det blir veldig fra hans ståsted! Derfor var det litt morsomt å teste ut en tilsvarende "unyansert" grov og "ufin" merknad som kjører motsatt vei i den enveiskjørte gaten til hesk - med en potensiell følelse av front mot front :)



 Ove (20. jan 2014 20:18) *  IP
Er det dette sitatet fra deg selv fra i forgårs du sikter til, barce:
"Gamle, hvite menn utnytter ikke fattige kvinner og barn i u-land.
Det bare ligner."

Nå vet vi at dette bare er en "test" på HeSks metode.



 barce (20. jan 2014 20:42) *  IP
Du får sove på om det bare er en test, Ove!


 Rotten (20. jan 2014 21:52) *  IP
--- IBF = Ikke Bra Forumskikk, Rotten. Du kan trolig bedre.
AR -----



 Rotten (20. jan 2014 22:08) *  IP
Ok, la meg forsøke å omformulere meg: Det mest tragiske med denne diskusjonen er at HeSk får oppmerksomhet, for innleggene hans er totalt tåpelige med unntak av enkelte småpoenger som ikke veier opp for resten av tullet.
Altså, meningene til HeSk, ikke personen. Om han er hvit, veier 100 kg, har rødt hår, er 77 år eller hva f er meg ravende likegyldig...

Smyger den?



 Ove (20. jan 2014 22:20) *  IP
Enig Rotten. Likevel er han blitt angrepet her i mange tråder han selv har startet, med innlegg som går på hans person og livsførsel som rik, utnyttende, hvit mann i Thailand.
Trådene hans har for det meste vært om politiske spørsmål og samfunnsmessige saker i Østen, USA og Norge. Samt noen få om golf i Thailand.

Noen prøver nå å dekke seg bak at det ikke var HeSk de anklaget for å være "store hvite mann", bare generelle kommentarer om hans type der borte. Dem om det.



 trond (21. jan 2014 19:55) *  IP
Mot dumheten kjemper selv gudene forgjeves.
Det er mulig HeSk utnytter fordelene ved å være kapitalsterk, norsk, direkte.Vi andre gjør det i hvert fall indirekte.
Store deler av det norske samfunn utnytter kostnadene i U - land ved at store deler av hva vi kjøper/ bruker kommer fra
disse landene.Når du kjøper klær på Cubus,Hennes og Maurits, el.l. er vi egentlig ikke det spøtt bedre enn Hesk.
Slik er det bare.Antagelig er det bare til det bedre.
Historien viser at dette er vegen å gå.
Er køllene dere bruker laget hvor ??



 barce (21. jan 2014 21:11) *  IP
Tror det er ok at hvite gamle menn handler på h&m i Bangkok..


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72