Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Gjest - 18. des 2013 kl. 11:07 *  IP
Nyttig lærdom fra Sverige

Forumdebatanter som raskt dømmer andre bør lese denne artikkelen om Sveriges Head Coach.

http://www.coachen.se/idrott/oevriga-idrotter/item/66-katarina-vangdal

Helt annen tilnærming enn NGF og mye mer fokusert på coaching. Vi burde bli flinkere å lære av de beste, kopier systemet til Sverige eller Danmark ville vært mitt råd. Mitt spørsmål er, hvor hadde Tage vært i dag dersom han var Svensk?
 gjesp (18. des 2013 11:26) *  IP
Hun har også sagt at vi i Norge hauser opp talentene for mye


 Pølse med brød (18. des 2013 15:50) *  IP
Jeg har sagt det samme i 15 år her inne. Når vårt broderfolk med de samme forutsetninger som oss er en veldig god golfnasjon, hvorfor i svarte svingende legger vi ikke blåkopiark på det de driver med?

Svaret er at inkompetansen råder i Norsk golf og at de som kan noe ikke kommer til makt. Det er kosegolferne som styrer golfnorge, ikke idretten golf eller de med elitekompetanse (noe ytterst få).....



 Ove (18. des 2013 16:07) *  IP
PmB: Hvem vil du ha i ledelsen av NGF? Jeg tenker da både på administrasjon, president og styre.
Du har vel noen navn, siden du går så sterkt ut.

Ellers enig med deg.



 Gjest (18. des 2013 16:47) *  IP
Det kan godt være at ledelsen har sett dette. Ser kommentarer fra ledelsen der det blant annet sies at det ikke er sikkert at man skal ha landslags swingtrenere. Tror nok en Svensk modell med coacher er retningen som diskuteres i de engere kretser i NGF. Tiden vil vise om det kommer en omlegging. Tross alt er det DWC som er swingtrener for de beste inklusiv begge våre LET spillere.


 AR (18. des 2013 16:58) *  IP
I Sverige spiller man julegolf på mange baner i Skåne. Her på Østlandet har de fleste baner vært stengt i et par måneder.

PMB skriver: "Jeg har sagt det samme i 15 år her inne. Når vårt broderfolk med de samme forutsetninger som oss er en veldig god golfnasjon...."

Jeg har også sagt det samme i mer en 15 år. Vi har ikke de samme forutsetningene.

I tillegg er det utrolig mange flere som satser seriøst på golf i Sverige enn i Norge. De har nesten uendelig flere å velge mellom enn vi har i Norge. Og ikke kom drassende med 100.000 "medlemskap" når kanskje et hundretalls golfspillere satser litt på golf i Norge - mer eller mindre seriøst.

I tillegg har de et miljø og tradisjon for golf i Sverige på samme måte som Norge har det i skihopping.

Lerretet er blekt og langt........

PS: Jeg gidder ikke å diskurere flere ganger at Norge og Sverige har likt golfklima. Reis til Skåne og se selv!



 Frank (18. des 2013 17:05) *  IP
Miljø og kultur kommer ikke av seg selv. Når en golfklubb styres av folk som har hygge og spill for seg selv i fokus blir det sånn. I de fleste andre idrettslag er fokuset på å få frem de unge talentene.


 Gjest (18. des 2013 22:02) *  IP
Jeg velger å tro at Svenskene er bedre fordi de har jobbet og jobber smartere og bedre enn oss. Det var ikke rare golfkulturen de hadde for 30 år siden. Se hvor de er i dag! Meget imponerede, og jeg tror vi absolutt noe å lære av Svenskenes Head Coach.


 AR (18. des 2013 22:36) *  IP
Gjest, svenskene var gode i golf allerede rett etter andre verdenskrig - altså i over 50 år. Da var profesjonell golf ikke så utbredt, men svenskene var meget gode på amatørsiden.


 Wilson (18. des 2013 23:04) *  IP
Frank

Det er nok slik det er, og kanskje ikke så merkelig.
Golfklubber finansieres i stor grad av voksne medlemmer som gjør det pga sin interesse for eget spill.
Det er nok slik at disse neppe vil sponse andres karrière mer enn det å betale for normal drift/investering i bane + litt i investering på junior og nye medlemmer.

Mine egne barn deltok i andre idretter og vi foreldre måtte betale det som det kostet via dugnad, egne penger og sponsing.




 Frank (18. des 2013 23:11) *  IP
Som du korrekt sier. I andre idretter er de voksne og ekstra voksne villige til å både betale for og jobbe for at de unge skal bli gode. Det gjelder såvel foreldre som andre ildsjeler. I golfklubbene er det mer av voksne for voksne. Det kommer sikkert av at mange av de som tidlig engasjerte seg i golfen ikke hadde funnet sin passion i andre idretter. Helt greit, men blir ikke noe toppidrett av slikt.


 Wilson (18. des 2013 23:21) *  IP
Jeg vil ikke skylde på de som tross alt betaler for bane/anlegg.

De unge i min klubb som ønsker å satse får det til. Det hele går veldig mye på innstilling hos de som ønsker å bli gode.

Jeg synes det er mange ildsjeler i egen klubb som gjør mye for andre, men man kan ikke forvente at alle skal ta ansvar for andres barn.

Registrerer at ungdommer som kommer langt i idrett har foreldre som følger tett opp på alle måter.



 Pølse med brød (19. des 2013 08:30) *  IP
Jeg har vært i Skåne mange ganger å spilt også mot juletider. Du drar stadig frem Skåne AR, hvorfor drar du ikke frem Jæren eller Stavanger-området som har oppe omtrent like lenge som Skåne?



--- Svar kl 13.29: Fordi det er helt andre forhold på Jæren med dårligere grunnforhold for vintergolf, dårligere klima for vintergolf og dårligere baner for vintergolf enn i Skåne. Samtidig som det bare er noen få i området som satser på golf på Jæren. Ingen gidder å reise dit fra Østlandsområdet. Da reiser for så vidt heller ikke til Skåne. For SÅ bra er det ikke om vinteren der at mange fra Østlandet reiser dit. Men de mange, gode lokale spillerne har stor glede av å holde svingen ved like rett utenforstuedøra. Derfor PMB! Og vinteren der er på ingen måte like streng som på Østlandet selv om de har måtte stenge banene i kortere perioder der også selvsagt - de siste årene. Og jeg gjentar at dette gidder jeg ikke å ta noe mer om. Så bare hold på PMB. Jeg lever godt med at vi er dypt uenige her. I Skåne har de per dags dato hatt mer enn to måneder lengre golfsesong enn vi på Østlandet.
AR ---




Mange av de siste årene har Skåne hatt like streng vinter som Østfold, i fjor eller året før var alle baner stengt i månedsvis akkurat som her hjemme.

Som jeg har sagt før kommer mange av de svenske spillerne fra steder som Stockholm, Gøteborg og steder nord for Stockholm. Det er ingen statistikk AR kan vise til som tyder på at klimatiske forhold spiller noen stor rolle i det svenske golfunderet.

Gjentar, så og si alle norske golftalenter kan nå Skåne eller Jærenområdet på like mange timer kjøretid som brorparten av sine svenske talentkollegaer.

Dette handler om inkompetanse i Norge og manglende vilje til å innse eller kommunisere hva som skal til for å bli god, også når det gjelder bilkjøring....



 Gjest (19. des 2013 10:59) *  IP
Min erfaring er at manglende resultater som regel koker ned til dårlig ledelse og dårlige ledere er alltid flinke til å komme med irrelevante unnskyldninger. Det er ikke forbudt for nordmenn å spille golf i Skåneområdet eller i Rogaland. Tenk hvis Carlsen og Tutta hadde hatt holdningen at forutsetningene i Norge ikke er tilstede! Vi må ha troen og så må vi jobbe systematisk og godt med de få men gode talentene vi har.


 erfaren golfer (19. des 2013 13:08) *  IP
Det er artig å lese og se sammenlikningen mellom Norge og Sverige jeg har spilt golf siden midten av 70 tallet og hele tiden spilt både for norsk og svensk klubb. Min erfaring er at i svergie er det flere som anser det som idrett og det har gjennom mange år hatt gode spillere. svensk golfs storhet startet med en av de største så tidlig som i 1910 da Erik Runfelt startet sin eventyrlige golfkarriere. Han var god spiller god leder og så hvordan golfen kunne utvikles. Han var også en stor medhjelper til Sven Tumba når han startet med golfen. Det jeg vil si er at Sverige gjennom hele 1900 tallet hadde et seriøst forhold til golf som idrett. Svensk golfs største utmerkelse som gis til de som har fremmet golfen på en positiv måte heter. Erik Runfelts-medaljen. Vi har ikke i norsk golf hatt storheter som Runfelt og Tumba som har jobbet for golfen som idrett.


 Ove (19. des 2013 14:04) *  IP
Norge har i alle år sagt at vi ligger "10 år bak Sverige", men at det bare er et tidsspørsmål før vi tar dem igjen. Det har ikke skjedd, og avstanden har bare økt istedenfor å minke. Etter å ha lest alle uttalelsene til AR om at vi har så dårlige forhold her utenom sommersesongen i forhold til Sverige (Skåne), så kan vi sikkert si at vi aldri vil ta igjen Sverige. Like godt å innrømme det.

Dersom de klimatiske forholdene er så avgjørende som AR mener, så kan jo Norge aldri bli en nasjon med toppspillere. Med mindre talentene flytter utenlands og kan spille golf hele året.



 Gjest (19. des 2013 14:14) *  IP
Det begynte vel med Anders Forsbrand og Ove Sellberg på 80 tallet for svenskene på Europatouren. Så kom Annika og så har alle piler pekt oppover siden. Det viktigste er, hva kan vi lære av dem. Jeg er ihvertfall meget imponert, særlig av head coachen.


 AR (19. des 2013 14:28) *  IP
Klimaet i Norge er for dårlig. Det er en del bedre i Sverige. Men golfspillere fra begge land må sydover om vinteren for å bli virkelig gode. Det har samtlige av våre beste spillere gjort, og det har samtlige av Sveriges spillere gjort.

Jeg kan ikke huske en eneste spiller fra Norge eller Sverige som ikke har tilbragt minst deler av vintrene i sydligere strøk.

I Norge i dag er det mange av våre beste som spiller college golf i USA. De som bor i Norge og går på skole i ung alder, reiser mye sydover om vinteren. Det hjelper.

For å bli god må man ha godt underlag under føttene mer enn 5-6 måneder i året. Det er - tilsvarende - en grunn til at norske skiløpere oppsøker snø om sommeren. Enten på breer i alpene, høyfjellet i Norge, New Zealand og Argentina.

Vi kan godt bli en nasjon med gode golfspillere, men vi får ingen gode golfspillere som ikke beveger seg utenfor Norges grenser i perioden oktober til april.



 erfaren golfer (19. des 2013 14:43) *  IP
golfen var stor før Anders Forsbrand, Gunnar Müller var den første store internasjonale. Og det var vel Ove Selberg som er første svenske som vant på Europa Touren. Men Erik Runfelt er den som dro igang hele golfen i Sverige og uten han hadde de ikke vært der de er i dag.


 Ove (19. des 2013 14:46) *  IP
Når det gjelder collegegolf i USA, så må man huske på at noen av disse ligger i nordstater som har lange vintre med mye snø. Da blir forholdene for golf som i Norge.
Det gjelder derfor å velge riktig college dersom man satser på en tilværelse som golfproff etterpå.



 Tom Dahl (19. des 2013 15:28) *  IP
Du skriver Asbjørn at man for å bli god må ha mer enn 5-6 måneder med godt underlag under føttene.
Frk. Pettersen har vokst opp med det samme været som de fleste av oss ,men har alkevel blitt ganske god ,og nå viser frk. Martens seg frem til tross for sitt norske staborgerskap hun også. .
Kan vi ikke snakke mer her på golfsidene om hvordan man kan bli god ,istedenfor i det uendelige snakke om hvorfor det er så vanskelig å bli det?

Fat Jack Nicklaus som han ble kalt i sin ungdom ,vokste forøvrig opp i snøføyka han også.



 AR (19. des 2013 16:27) *  IP
Det grunnleggende i golf kan man skaffe seg i Norge - opp til et visst nivå. Men for å nå opp i verdenstoppen må man ha mer enn 5-6 måneder med ordentlig underlag under golfskoene.

Frøken Pettersen er helt riktig vokst opp i snøføyka, men da hun ble ganske god, måtte hun ut for å bli bedre - i lange perioder. Etter at hun ble skikkelig god, er hun flyttet til Florida-

Akkurat som jeg "maser" om.

Jo, det er viktig å snakke om hvordan man skal bli god; man må ha et stort talent for trening og helst visse medfødte fortrinn. Man trenger økonomisk støtte, gode trenere både fysisk, teknisk og mentalt.

Og det viktigste som gjentas her: Egen trening og glød for det man holder på med.

Da blir man god!

Kanskje.



 Tom Dahl (19. des 2013 17:09) *  IP
Har nok fått med meg at nr. 2 verden i golf bor i Forida.
Men poenget mitt er hva gjorde Suzann i snøføyka, som pur ung før hun begynte å trekke sydover?

Jo hun forsto veldig tidlig at hun måtte jobbe så øra hang for å bli verdenstopp. Også var hun skrubbsulten!
Kan noen komme med kreative innspill på hvordan vi får frem sterk sult hos talentene - da tror jeg sjansen for å nå langt blir mye større.

Kanskje svaret er å gi dem gulrøtter.



 AR (19. des 2013 17:18) *  IP
Tom, jeg tror at man må være utstyrt med den indre gløden fra fødselen av.

Suzann hadde denne allerede i ung alder.



 barce (19. des 2013 17:21) *  IP
Skal jeg være helt ærlig, så tror jeg nivået er såpass mye lavere på damesiden, at oppvekstvilkårene til Tutta ikke hadde vært "tilstrekkelig" for å nå det absolutte elitenivået på herresiden..


 Gjest (19. des 2013 17:25) *  IP
Meget gode poeng Tom. Man må velge vekk talent mot treningsvilje og det er vanskelig. Derfor ender vi opp med gode bortskjemte juniorer som gir opp ved første motbakke. Jeg tror vi trenger coacher og ikke svingtrenere for å avdekke de virkelige talentene.


 Tor-Arne (19. des 2013 17:38) *  IP
Ta en titt på dokumentaren "The short game" (Netflix for de som har tilgang)så kan dere jo selv se hva som skal til for å starte en karriere som for sannsyneligvis ender med at 99% av de er borte fra golfen når de er 20 år eller langt tidligere. Jeg tror ikke at den norske mentaliteten er skapt for å kjøre et slikt race og vi vil vel heller ikke! Men facinerende er det å se 7 og 8 åringene, med ambisiøse foreldre på baggen. Jeg vet ikke helt om gløden er "inni" der hos barna eller om det er foreldrene som skaper trykket.Jeg heller vel til at det er foreldrene og enkelte av de burde aldri hatt ansvar for barn. Men "the american way is the only way" er jo et uttrykk som passer her. God fornøyelse.


 Frank (19. des 2013 18:21) *  IP
Er jo sånn i all toppidrett Tor Arne. 99% faller i fra, men det er det som må til for å lykkes.


 Tor-Arne (19. des 2013 19:27) *  IP
Klar over det, men prisen er høy. Vet ikke om du har sett filmen, men man gjør seg sine betraktninger om barn skal starte så tidlig som det fremgår i filmen. Er ikke i mot at barn konkurrerer, men jeg stiller spørsmål om foreldrenes engasjement i noen tilfeller. Gråtende barn som ikke lykkes og foreldre som opptrer ubehersket har jeg sett nok av.Men det er vel ingen av dem innen norsk golf eller...?


 TOM DAHL (19. des 2013 19:41) *  IP
Bjørn Borgs legendariske trener forteller fra en treningsleir når Bjørn var 14 år ,at han en mårron kommer inn på yndlingens sovkammer och spør-ja Bjørn hur mår du i dag ? - Så der - sier Bjørn - jag har 38.4 i feber och den er stigande-.
- Perfekt Bjørn - sier Lennart entusiastisk.- Da ventar vi til den har rukkit bli sådær 39 , så spelar vi i fire timmar-.
De visste selvfølgelig at man ikke gir walkover i en wimbeldonfinale selv om man er litt varm .Men du må ha trent på det!
Kanskje litt nifst for presumptivt ambiøse- ikke minst foreldre å høre hvordan de råeste har tenkt ,men er det egentlig skadelig å gi absolutt alt hvis man først skal satse ? Jeg tror alternativet er verre.
Barce - selvfølgelig er damene dårligere enn herrene i golf ,men nåløyet er nok trangere enn mange tror i dag.
Jeg var på Mike Benders ( Zach Johnsens trener) klinikk på Timiquan golf i Florida ,hvor han til enhver tid hadde rundt førti sørkoreanske jentegolfere som satset fulltid .
Når vår gjeng kom på tee kl 730 P.M. ( på mårran) ,står det ørten små skjevøyde på greenen og trener en meters putter gjennom krokertbøyler. Når vi etter andre golfrunde og diverse Buds omsider er på vei til hotellet rundt halv/sju på kvelden , står fremdeles koreanerene der på nøyaktig samme sted og trener enmetere. . Tror du de var skjevøyde da ?
Bender fortalte oss ( ca 2005 ) at selv godt talent og ekstrem treningsdisiplin kun resulterte i noen få som virkelig hadde det . Derfor skal man nok ikke kimse av de beste damegolferene lenger ,og ikke minst har bredden blitt enorm på de siste fem årene.
Skal man være sikker på å bli verdensmester i noe for tiden ,tror jeg skyggeboksing kommer høyt opp.






 barce (19. des 2013 19:58) *  IP
Spiller ikke koreanske menn golf? Selvsagt! Men årsaken til at de ikke lykkes er nivåforskjellen på bredde og topp..

Selvsagt er nivået og bredden på damegolf i kraftig endring de siste årene, men det er et stykke opp..



 PCS (19. des 2013 20:01) *  IP
Støtter kommentaren til AR ang. Suzanne. Var på 90 tallet engasjert i jr. arbeid både på på styre & adm nivå, og når våre juniore så Suzanne stå alene på Sandakersentret og trene putting fredag kveld, fikk jeg følelsen av at de trodde det var noe galt med henne,,
For å bli god må det forsakes masse moro i tenårene, ingen av våre juniorer var villig til dette.
Men det var tydeligvis Suzanne.



 Ove (19. des 2013 20:21) *  IP
Enig i at det nok vil være 99 % av dem i gruppen "barn-med-ambisiøse-foreldre" som faller fra før de blir tenåringer eller voksne.
Men dersom det er 1 % som blir toppspiller, så er det strålende for lille Norge.



 Wilson (19. des 2013 20:41) *  IP
Uansett nivåforskjell på damer og herrer.

Å spille 64 (-8) i finalen i et kvalik til LET er fantastisk bra.

Det er en prestasjon mange skal slite med å kopiere.



 Tor-Arne (19. des 2013 20:47) *  IP
Jeg tror (ikke beviselig) at vi dessverre ikke har mange nok barn i utgangspunktet til at 1% kan bli toppspillere. Vi finner kanskje 10 barn i Norge hvor foreldrene er "gærne" nok til å pushe så mye som skal til. Sjansen er nok nærmere null eller inntreffer med mange års forbruk. I land som US, UK osv osv er utgangspunktet kanskje 10000 barn som pushes. Da er sjansen langt større for at 50 til 100 greier å klatre inn på LET/PGA.Kanskje det er så enkelt at vi må innfinne oss med at Norge aldri får noen toppgolfere gjennom NGF og klubbenes regi, men er avhengig av det unike talentet som dukker opp hvert jubelår og har foreldre som kan sørge for det økonomiske som skal til for å lykkes.


 Gjest (19. des 2013 21:04) *  IP
Vi har da hatt nok med talenter men dessverre har de alle sluttet. Hvorfor de sluttet er noe NGF burde analysere og forhåpentligvis dra noe lærdom ut av. For mye oppmerksomhet som junior og for liten oppmerksomhet etterpå kan være årsaken. Det er jo veldig rart at ingen i norge ser nordea tour som neste skritt etter endt juniorkarriere.


 PCS (19. des 2013 21:32) *  IP
Også får kanskje vi foreldre av curlinggenerasjonen ta noe av ansvaret.


 AR (19. des 2013 22:12) *  IP
Hvis vi stikker fingeren i jorda, ser vi kanskje at de aller fleste av dem som både har vært lovende og har sluttet, har funnet ut at de ikke klarer å leve av sin golf.

Som de fleste andre i de fleste andre land.

En enkel analyse, kanskje. Men likevel.



 Wilson (19. des 2013 22:18) *  IP
Så enkelt er det nok AR.
Å slite livet av seg med utallige reisedøgn i en jobb med veldig usikker inntekt og med fare for oppsigelse hver høst er virkelig risikosport.

Når man sammenligner det med å gå til en godt betalt, trygg og spennende 9 - 4 jobb med fritid sammen med familie og venner så er det ikke merkelig at de tar slike valg.

Det hadde vært mye verre om ungdom satset alt på ett kort og mislykkes, da er det ingenting å falle tilbake på.



 Frank (19. des 2013 23:50) *  IP
Tenker man på pengene har man feil fokus og blir aldri god nok.


 AR (20. des 2013 10:46) *  IP
Noe av dette snakker generalsekretær Tor-Anders HAnssen om i dagens intervju på Golfsiden.no:

http://www.golfsiden.no/Tor-AndersHAnssen201213.html



 Pølse med brød (20. des 2013 12:25) *  IP
Ser at NGF endelig har fått med seg at det kanskje ikke er så lurt og sy puter under armene på de unge spillerne. Hanssen sier nå mye av det samme jeg har sagt her i 10 år, vi forserer talentene på en unaturlig måte og kjøper oss tidlig mye forbedring, mens spillerne som menneske ikke er i nærheten av å ha den indre drivkraften og gløden som må til for å¨lykkes som proff. De blir skippet verden rundt på luksusklasse som 14-15 åringer, spiller gode baner og har gode trenere, blir stor overgang da å klare seg omtrent selv som tidlig proff.

Velkommen etter, kanskje NGF følger med her inne ........he he.



 Tor-Arne (20. des 2013 13:34) *  IP
AR treffer spikeren på hode, så årsaken til at de slutter er nok åpenbar. Men det vanskelig er å få de unge lovende til å forstå og ikke minst jobbe målbevisst med at den bakken de forsøker å erobre er utrolig lang og bratt. Da er kanskje det psykologiske det viktigste å jobbe med. Både Moe Norman og Jean Foley som jeg refererte til i en annen tråd, kan kanskje være en kilde til videre arbeid.


 Gjest (20. des 2013 13:55) *  IP
Amen PMB, der traff du spikerne på hodet.


 Pølse med brød (20. des 2013 14:07) *  IP
Et sted å begynne er å slutte med alle bortforklaringene.

Det er fult mulig å bli enormt god fra Norge, men du må bruke alle døgnets timer på å utvikle deg og du må feks kjøre bil 5 timer hver vei i helgen for å få lagt inn 30 timer god trening på bra underlag.

Golftelentene har nok mye å lære fra vinteridrettene, her er det mange som lever som heltidsutøver og er b¨ånn seriøse fra tidlig i tenårene. Mange av disse blir allikevel ikke gode nok, men noen blir det. Derfor er en bred talentbase med slike holdninger nøkkelen, ikke en særbehandling av noen få 13-15 åringer som det er umulig å vite om er talentfulle nok før de er 22-23.



 Gjest (20. des 2013 14:41) *  IP
Helt enig PMB. Dette er veien videre. Vi burde sponse et herre og dame lag på Nordea Touren og ha et skikkelig opplegg for dem. Det er her skoen trykker - mellom titleist tour og Europatouren.


 Enur (20. des 2013 15:04) *  IP
Der traff du også spiker'n på hodet, Gjest. Helt enig med deg!


 Torstein N (21. des 2013 13:06) *  IP
God ide fra Gjest! Finansieringen er helt klart det viktigste for å få de som muligens kan komme noen vei til å fortsette. .


 Fooore (21. des 2013 14:41) *  IP
Hmm, hva med studielån gjennom NGF?! Med stipend/tilbakebetaling utfra en nøkkel eller tre.

Klubber/medlemmer bidrar ikke.



 ??? (23. des 2013 07:41) *  IP
Tor-Anders er inne på mye viktig i intervjuet. En ting jeg aldri har forstått er at golfen ikke har sett mer på hva andre idretter gjør. Jeg har fulgt litt med på hva og hvordan ett par av egen klubbs beste spillere har trent. De er ikke veldig gode, men er ofte å se på topp 15 i nc herrer. Jeg har sett på treninga fra de var ca14-15 år. D som forbauser meg er at de ikke hadde basistrening. Kun to økter med pro i uka og en time obligatorisk egentrening. Ingenting av kondisjon, styrke, beveglighet. Pro var aldri med på konkurranser på andre baner. Den ene har - hadde talent, men ønsket ikke "satse" på golfen når han var ferdig på videregående. Jrg tror han kunne blitt mye bedre med bedre kvalitetstrening og sjøl fått forståelse av at han kunne blitt god. Heldigvis trenes det allsidig, mer og bedre under mange av de beste proene i dag.


 Pølse med brød (23. des 2013 11:24) *  IP
Svaret på de svært gode spørsmålene ??? stiller er jo manglende kompetanse i golfnorge.

Hvordan skal en 13-14 åring forstå hva som skal til av trening når ingen rundt han kan noe? Når de oppdager det er det for sent og veien til å slutte er kort.



 AR (23. des 2013 12:42) *  IP
Det er mange som kan noe i Norge i dag.


 Trond Kracht (24. des 2013 08:59) *  IP
Jeg tror nesten jeg kan garantere at NGF hadde fått lov til å ha med nesten ubegrenset antall spillere på alle junior samlinger/treningsleirer som det svenske forbundet hadde i Sverige eller andre land. Det er klart det er farlig å ringe til utlandet, snakke samme språk og kanskje samarbeide med en av verdens ledende golfnasjoner.
Det må jo være langt enklere å finne opp dette selv ?
Etter så lang tid uten resultater kunne man kanskje snu litt på tankegangen ? Det er lov til å håpe !!



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72