Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Ove - 11. des 2013 kl. 15:06 *  IP
AR og Kofstad

Redaktøren skriver dette på 1.siden om Kofstad, før turneringen i S-A:
"Espen har vist at han spiller bra for tiden. Nå gjelder det å få full klaff i en idrett hvor det er små marginer. På den annen side gjelder det å arbeide hardt for å gjøre marginene større. Eller for å si det på en annen måte; øke sikkerheten.
Espen Kofstad kan med en meget god plassering denne uken få bedre ranking. Det hjelper på veien til å sikre seg et levebrød som profesjonell golfspiller.
Da må han gripe de muligheter som byr seg på Europa Touren. Espen er god nok, men trenger flyt!"

Grunnen til at jeg siterer dette, er at det mangler presisjon i uttrykkene, og at det er fullt av selvfølgeligheter. Alt AR skriver er så riktig, så riktig. Likevel er det intetsigende. Hva betyr det f.eks. når AR skriver at "Espen er god nok"? Og hvordan begrunner AR at "Kofstad spiller bra for tiden"?

I hele år har man sagt og skrevet det samme som AR skriver nå, at Kofstad må benytte mulighetene som byr seg på ET. Likevel ble han nr. 135. Er det noe i spillet hans som tilsier at det vil gå bedre i 2014-sesongen? Konkurransen blir jo bare hardere som tiden går.

Jeg oppfordrer AR til å utdype de klisjeene (unnskyld uttrykket) han bruker i sin artikkel. Selv har jeg ingen svar eller forklaringer, men jeg synes faktisk at en av Norges golfeksperter burde kunne skrive mer utfyllende.

NB! Dette er ikke et angrep på eller kritikk av Kofstads spill eller resultater. Han gjør så godt han kan, og mer kan vi ikke forlange. Men jeg savner en slags analyse av hvorfor han tross alt ikke er bedre enn han har vist i år. Hva er det han mangler som gjør at han kan bli top100 på ET i 2014?

 Wilson (11. des 2013 15:50) *  IP
Du har min dypeste medfølelse AR.

Jeg håper dette ikke oppfattes som piss, men som et ærlig forsøk på å være positiv mot AR.



 hahahaha (11. des 2013 15:52) *  IP
latterlig...


 AR (11. des 2013 16:00) *  IP
Jeg skjønner ikke at jeg gidder, men svarer likevel i vissheten om at utallige flere (intertsigende?) spørsmål dukker opp som løvetann om våren.

1) Espen har gang på gang vist at han er god nok
2) Kofstad spiller bra for tiden. Det viste han senest i kvalet nylig og på Europa Touren sist helg.
3) Han spiller stødigere i år enn i fjor. Husk at nivået er høyere på ET enn på CT. Espen spilte svakt i begynnelsen av sesongen av utenomgolflige årsaker.
4) Analysen sier kort og godt at han bruker litt for mange slag når han spiller. For å gå i detalj tror jeg han bør klippe stortåneglen på høyre fot en millimeter kortere slik at han lettere kommer skikkelig gjennom og rundt i gjennomsvingen slik at release'en blir bedre. Da går ballen rettere og lengre. Kanskje han også bør skifte til rød skjorte på søndagene. Sist jeg snakket med Espen ba jeg han om å bruke et eller to slag mindre på hver runde. Han sa at han var enig, og at han skulle arbeide knallhardt med saken.

Så da går det nok veien!



 Snedd (11. des 2013 16:05) *  IP
Mitt råd til deg, AR: ikke gidd!
Det blir bare bensin på et forskrudd bål.
Får bare håpe jeg selv ikke gidder å klikke meg flere ganger inn på denne tråden.



 Bjørn E (11. des 2013 16:26) *  IP
Ove, noen ganger avslører du deg. Når du sier i bedømmelsen av en golfbane at det ikke betyr noe særlig for golfspillere om banen har gode greener/FWs eller ikke, så befinner du deg i så langt ute i tåkeheimen at man skjønner at ditt golfnivå ikke er noe å skryte av for å si det mildt.. Like fjern er du når du påstår at det er tull å trene etter en golfrunde. Da beviser du at du overhodet ikke har forstått bæret av prosessen med å mestre noe. Og det er greit nok det, men du fremstår, med respekt å melde som en klovn,
Når du nå angriper AR for det han skrev og ikke var mer konkret /analytisk om Kofstads innsats på Europatouren, så avslører du at du egentlig ikke har peiling på konkurransgolf eller konkuranser på toppnivå. Det er det ikke så mange som har, vil jeg tro, men når du skriver som du gjør, lever du åpebart i en villfarelse at du skjønner hva idrettskonkurranser på toppnivå dreier seg om.
Alt det AR skriver er ut fra hans forståelse og erfaring som elitespiller. Men selv ikke han eller oss andre skjønner kanskje helt hvilket nivå toppgolf på Europatour eller Pga tour dreier seg om. Elitelitegolf handler i vesentlig grad om å mestre det mentale, men det er også klart at vanskelighetsgraden i det å mestre det mentale mangedobles når et enkelt slag eller en enkel putt kan bestemme om du får kortet, om du tjener nok til å kunne leve av det, eller frykten for at du driter deg ut, når enhver forventer at du skal klare brasene og vel så det.
Noen ganger er det best å ikke si noe. Det gjelder kanskje også meg selv. Hvis du ikke føler at AR eller andre klarer å tilfredstille din generelle misfornøydhet som til stadighet kommer til syne, er det kanskje på tide å vente på at solen og klarhet i livet ditt fjernere tåkeheimen.



 Fooore (11. des 2013 16:31) *  IP
Off topic så skulle gjerne sett et laaaaamgt intervju med både Espen, Elias, Tage og Stian ift sesong 2013 og kommende 2014.


 Snedd (11. des 2013 16:37) *  IP
Et slikt intervju ville nok vært fylt med selvfølgeligheter og klisjeer, så jeg tror ikke det er så lurt.
Ops, nå klikket jeg meg inn på denne tråden igjen. Faen.



 panser (11. des 2013 16:42) *  IP
@snedd

Det er en sykdom, trolig verre enn influensa. Denne er kronisk og det finnes ingen medisiner.
Med mindre du sier opp all tilgang til nettet.
God bedring ;)



 Enur (11. des 2013 16:50) *  IP
Og vi er mange som er smittet :-)


 Ove (11. des 2013 17:03) *  IP
Dette var da voldsomt, Bjørn E. Klovn, sier du. Og tåkeheimen, ja du kan få sagt det. Trodde vi hadde lagt det stadiet bak oss, at man karakteriserte personer nedsettende her.

Ellers enig i mye av det du sier om vurdering av elitegolf. Jeg har like mye greie på det som du og andre her, og vet hvor fryktelig vanskelig det er. Ikke minst det du sier om det mentale. Det vet jeg mye om. Kofstad tjente forøvrig over 1 million i år, så frykten for ikke å kunne leve av golfen er overdrevet.

Årsaken til at jeg skrev denne tråden er at jeg forventer mer av en av Norges golfeksperter enn vanlige intetsigende talemåter. AR gjentar at Kofstad "er god nok". God nok til hva? En enkelt runde eller turnering holder jo ikke til å si det, det vet alle. En golfspiller som blir nr. 135 på ET er jo ikke god nok til å få kortet automatisk, han må kvalifisere seg, og klarer ikke det heller. Da er han altså god nok. Til hva?

AR glemmer å sjekke kvaliteten på de turneringene som våre golfspillere deltar i. En 24.plass her og en 24.plass der kan aldri sammenlignes.

Ellers har jeg aldri skrevet - som Bjørn E påstår - at "det ikke spiller noen rolle for golfspillere om banen har gode greener/FWs eller ikke". Du bør lære deg å lese. Det jeg har skrevet er at FOR MEG spiller det liten rolle for min totalopplevelse av banen og runden om det er dårlig kvalitet på greenene. For alle andre her er greenkvaliteten helt avgjørende. Dessuten er definisjonen av en god green ulik.

Og min mening er fortsatt at det å gå på rangen etter en anstrengende runde (også mentalt!) ikke spiller noen rolle for resultatet dagen etter. Snarere tvert i mot. Slapp heller av, ta en øl, og tenk på noe annet.

AR elsker å være flåsete, når jeg spør. Ja, årsaken til at Kofstad ikke får bedre resultater er at han bruker for mange slag. Men hvorfor bruker han for mange slag i forhold til dem som er bedre enn ham? Hva er det i hans spill som kan forbedres? Vet virkelig ikke AR dette? -----((Innspill kl 1735: Klart jeg vet det, Ove. Jeg vet det veldig godt, men jeg vil ikke si det til noen. AR red.anm. PS: Det spørsmålet er så dumt at det nesten ikke en gang fortjener et flåsete svar. Jeg regner med at du muligens forstår det selv. DS. ---- )) Jeg går ut fra at andre vet det, så vi venter på svar.
Men trening etter runden vil nok rette opp de svakhetene...



 Ove (11. des 2013 17:12) *  IP
La meg tilføye, så ingen skal være i tvil.
Kofstad er en glimende golfspiller, skyhøyt over og i en annen verden enn oss selskaps-og hobbygolfere.
Men det er ikke det saken dreier seg om.

Han er nr. 135 i Europa og ca. nr. 300 i verden. Det er på dette nivået og mot så mange andre bedre og like gode spillere han konkurrerer og skal måles.
Og i det perspektivet er vi alle meningsberettiget, selv om vi er elendige golfspillere i forhold til ham.



 Wilson (11. des 2013 17:53) *  IP
Snedd

Vi er nok Forumavhengige mange av oss.

Husker at Amatør var innom etter sin exit og anbefalte oss å slutte med å diskutere her. Samtidig uttrykte han skepsis til at vi skulle klare det siden vi var forumavhengige.

Jeg er uansett imponert over Amatør som virkelig klarte å slutte å klikke innom ;-)




 Revisor'n (11. des 2013 18:12) *  IP
Er det ikke påfallende at så godt som alle de beste spillerne i verden trener etter runden. Det er skremmende å tenke på hvor mange Majors de har gått glipp av ved ikke å høre på Ove.

Når det gjelder AR's såkalte manglende presisjon i uttrykkene så er det et meningsløst krav til et kort notat om Kofstads muligheter i denne turneringen. De aller fleste har ikke tid til å skrive på en måte som om det skulle aspirere til en forfatterpris.

AR legger åpenbart ned mye ressurser i Golfsiden og vi bør heller være takknemlige for muligheten til å diskutere med andre golfinteresserte. For øvrig blir sjelden presisjonen så mye bedre av å bruke en vanvittig mengde ord.



 Bjørn E (11. des 2013 18:18) *  IP
Bare så det er sagt, Ove, roper du i skogen får du svar...

Du kritiserer andre, og når du gjør det, åpner du for at andre kan kritisere deg. Jeg sier ikke at du er dum, det er du ikke, du har dog tendens til en stahet og "jeg har alltid rett holdning" som gjør at du latterliggjør deg selv når du av og til åpenbart ikke vet hva du snakker om, og man kan bli skikkelig irriterert hvis man gidder å¨diskutere med deg
I en annen tråd skrev jeg at det tar normalt 10 år modningsprosess for en spiller å nå toppnivå i golf i følge offisielle statistikker. Og at gjennomsnittsalderen på PGA touren er 30,5 år. Espen er bare 26 og i følge statistikk (noe du som "realist" burde digge), har han noen år igjen før han kan holde seg i toppen. Det som er poenget til AR, er at Espen har potensialet og vi må ikke være for kravstore og utålmodige etter min mening. Se på mange av dagens toppspillere, som f. eks. Stenson, selv de kommer ned i bølgedaler men skritt for skritt og med trening og attertrening både før og etter en golfrunde, klarer noen å komme tilbake til toppen.



 Wilson (11. des 2013 18:24) *  IP
Bra innlegg, Bjørn E.


 Ove (11. des 2013 18:42) *  IP
Enig i det du skriver Bjørn E. Men det er ikke poenget her. Jeg vet dette, særlig det om tålmodighet og modne golfspillere. I Hong-Kong ble Kofstad slått med 8 slag av en cigarrøykende, tykkfallen øldrikkende 49-åring. Uten at det beviser noe særlig.

Mitt inntrykk på debattsiden er at det ikke er meg som utålmodig, men mange andre som etterlyser resultater. Ut fra alderen hans burde vi alle være strålende fornøyde med at Kofstad har klort seg fast på ET, selv om han ikke klarte hverken kortet eller kvalet.

På et annet golfnettsted er det innlegg om hva som er Kofstads svakheter. Noe slikt er visst umulig her. AR vet det, men vil ikke dele det med oss...

Jeg har ikke påstått at jeg alltid har rett, Bjørn E. Men jeg fastholder mine meninger, til jeg blir overbevist av andre om at jeg tar feil. Det gjør vel du og.

Det at "alle" de beste går på rangen etter runden beviser ingenting. Det er ikke forsket på effekten av det. Og det å slå baller på rangen er ikke særlig god "trening". Dessuten er det effekten av trening som er avgjørende, ikke volumet. Det gjelder alle idretter.




 barce (11. des 2013 18:43) *  IP
Bjørn E - har du statistikk på hva en som er ranket som 300 i verden og er 26 år, vil bli ranket som i verden fire år senere?


 Bjørn E (11. des 2013 19:19) *  IP
OK Ove,
Men det er en sannhet med modifikasjon at det er volumet av trening som er avgjørende for hvor godt man lykkes som idrettsmann / golfer. Det er snarere målbevisssthet og bevissthet som som er viktig fordi det forårsaker øking av myelin i nervesystemet Jfr The talent code. av Coyle og dette fremmer læring. jeg tror at etter en runde kan man være mer bevisst på hva som må tunes inn, og derfor trener nok de fleste toppspillere etter en runde.




 t (11. des 2013 19:26) *  IP
I håp om å gjøre denne tråden et hakk mer saklig. Hvor er det forbedringspotensialet er størst? Marginene er ørsmå, jeg vet det, men er det på greenen han må kutte ett slag pr runde i snitt for å få sitt store gjennombrudd i 2014-sesongen?


 Fooore (11. des 2013 20:38) *  IP
Espen er god fra tee, og veldig god med lange jern. Dette ifølge Espen, for de som tror han vet noe om det.

Så da er det vel forbedringer i nærspillet som vil legge grunnlag for et supert 2014. Uten god pøtting kommer ikke de lave rundene ofte nok.



 Ove (11. des 2013 21:25) *  IP
I 2013-sesongen var Kofstad nr.193 av 198 på putting på ET, og nr. 40 på GIR.
I H-K brukte han 35 putter. Han bør ligge på 27-28 for å hamle opp med de beste.

Dette kan skyldes at han havner for langt fra pinnen ved innspillet, eller at han rett og slett er en dårlig putter. Mest sannsynlig en kombinasjon.

Men det vet vel AR.



 Enur (11. des 2013 22:34) *  IP
Jeg tror (understreker tror) at puttingen er det største forbedringspotensialet for samtlige norske toppspillere, Tutta inkludert. At flere av dem, igjen Tutta inkludert, stadig vekk bruker 32-35/36 putter på en del av rundene sine, holder ikke mot mange av de andre de konkurrerer mot. Og når dette blir en viss tendens, er det ikke snakk om flaks og uflaks lenger. Det kan det selvsagt være i en enkeltrunde, men ikke over tid.


 t (11. des 2013 23:43) *  IP
Jeg har jo hørt det med vokst opp i Norge og ikke lett å bli god til å putte i vårt klims/forhold. På den andre siden, er langspillet så godt og stabilt at det er, la oss si topp 50 på Europatouren?


 Bjørn E (12. des 2013 01:02) *  IP
@t
ikke vet jeg, men det kan jo ha sammenheng med at putting er den delen av spillet der det mentale spiller størst rolle og det faktum at våre spillere i Norge stort sett har vokst opp med stimp på 8 - 10, mens PGA /Europatour baner kanskje har stimp på 10 -12.
Det gledelige er at vi i Norge i det siste i større grad har benyttet mentale trenere i golf. Tutta har for eksempel i år begynt å bruk Betrand Lasen (han med bøkene "Best med mental trening" og "Helvetesuka" Så vidt jeg forstår tilskrives Betrand Larsen mye av fremgangen til Tutta og det at hun klarte å vinne Majors..



 barce (12. des 2013 13:25) *  IP
Hvordan man kan si at noen har potensiale i golf, når de bruker 32-36 putter per runde, er meg helt ubegripelig. Kan noen her gi meg vel resonnerte innspill på dette forholdet slik at jeg kan endre mening?


 AR (12. des 2013 13:38) *  IP
Når du bruker 32-36 putter på en runde, har du et stort potensiale til å bli bedre.

Akkurat som du har et potensiale til å bli bedre hvis du har 32-36 i handicap.

Akkurat som du har potensiale til å gjøre en bedre jobb der du er i dag.

Hvis du gidder å trene.

Og trene riktig!

Og mye!

Da vet du det, barce! Temmelig enkelt hvis du tenker deg litt om.



 Ove (12. des 2013 14:16) *  IP
AR glemmer at det både i idretten og livet ellers er mange som ikke makter å ta ut sitt potensiale. Enten fordi de ikke klarer å bli bedre - av ymse årsaker - eller at de har nådd toppen av sin yteevne.
Jeg snakker generelt og mener ikke at f.eks. Kofstad ikke kan bli bedre.

Har AR potensiale til å få et lavere handicap?
Kan alle idrettsutøvere bli bedre, bare de trener mer og riktigere?

--- Svar: JA! Jeg glemmer ikke det du skriver om å makte, Ove. Det er feil.
AR ---



 Revisor'n (12. des 2013 14:22) *  IP
Alle kan bli bedre, bortsett fra vi ekspertene her på golfsiden.


 Gunnar Bull (12. des 2013 14:51) *  IP
Enig Revisor'n. Hos oss er nok alt forbedringspotensiale tatt ut. (Er man ekspert så er man ekspert :-)


 gjesp (12. des 2013 14:53) *  IP
Ingen på europatouren hadde over 32 putter i snitt i 2013. Kofstad var blant de dårligste med 31.1

Stenson hadde 30.2....



 Pølse med brød (12. des 2013 15:57) *  IP
Vi er enige om at Kofstad er en god spiller rett under ET nivå, la oss håpe han blir bedre og osv jada jada jada----

Jeg la merke til noe AR skrev når han rapporterte fra Q school finalen, "espen dro wedgen 12 meter venstre" eller noe omtrent slikt. Er de fysisk mulig for en spiller av dette kaliberet å misse en wedge 12 meter? Hadde det vært 12 meter i lengedekontrollen hadde det vært greit å forstå med vind osv.men i retning?

Jeg har selv spilt i 25 år og etter jeg ble singel kan jeg ikke huske å ha misset mer en maks 7-8 meter til siden med en wedge.

Er det slik at Kofstads store problem er wedge presisjon?? og kan egentlig en som misser en wedge med 12 meter noen sinne regne med å tjene de store pengene? Jeg tviler.

Jeg fulgte Børsheim noen runder for en del år siden og la merket til at han hadde et par grusomt dårlige chipper, enkle slag som han misse helt voldsomt for en så god spiller. Når du ikke har basic inne som 19-20 åring, vil du noen gang kunne leve av golfen?




 Wilson (12. des 2013 16:44) *  IP
Putting er ekstremt viktig.

Tiger sliter for tiden, uten at jeg tror han tenker på å gi opp.
Og putting kan jo endre seg fra å være god til å bli en pest. Se på Ernie Els. Han var jo knallgod før og sliter nå.
Omvendt; Garcia, han var elendig for 3 år siden, nå putter han veldig bra.

Gi aldri opp, man må kjempe, så kommer det resultater.
Og det kan også være mental hjelp som skal til.
Putting er som i mange andre slag i golf snakk om å ha troen på det man gjør



 barce (12. des 2013 17:33) *  IP
Hæ, AR?

Har du brukt ordet potensiale i den forstand at det fins forbedringspotensiale??

Da har jo jeg større potensial enn Kofstad til å vinne The Masters!!!



 AR (12. des 2013 18:10) *  IP
Hæ, barce?


 Ronni (12. des 2013 18:11) *  IP
Noen av ekspertene her inne bør jo tipse EK om hva som er feil.

Alle vet jo bedre enn EK selv. Besserwisserjobben er en nytelse som sofasliter. Personlig tror jeg han må skifte til svart antrekk og rød caps.



 Dilter (12. des 2013 18:23) *  IP
En statistikk som putter per runde gir ikke mening om den ikke også stilles opp mot GIR. 31 putter er jo ikke noe stort problem hvis du har 100% GIR.


 C (12. des 2013 19:54) *  IP
Dilter: Enig. Putter per GIR er en mye mer relevant statistikk!

PBM: Litt dumt å trekke slike konklusjoner utfra ett dårlig slag.
Og om man misser en Wedge med 7 eller 12 meter er heller ikke noe godt mål. En miss burde måles i grader (vinkel).
Jeg er tipper at Kofstad spiller med wedge der du slår med 9 eller 8-jern.
Det jeg mener er at en miss som måles sideveis i meter ikke bør måles på køllen man bruker, men hvor langt slaget er.
En wedgemiss på 12 meter venstre om pinnen fra 60 meter ut er jo langt grovere enn en fra 130 meter ut.
Selv om rent metrisk er missen like stor. 12m=12m

Men dersom Kofstad i grader og vinkler i snitt er langt dårligere enn resten av ET spillerne - har du jo helt rett i at det blir vanskelig å gjøre levebrød av ET spill.



 MV (12. des 2013 21:02) *  IP
http://www.golf.se/Spela/Nyheter/Sa-bra-ar-du---slag-for-slag/

Her har vi svarene om hvor gode/dårlige vi er:)

En 12 meters miss med en wedge kanskje ikke er så ille allikevel



 barce (12. des 2013 21:38) *  IP
AR, du skriver at om EK bruker 35 putter i snitt, så har han et stort potensiale til å hente inn slag på puttingen!

Jeg bruker mange slag for mye på mange områder av spillet, og bør derfor ha et større potensiale enn EK.

Men det forutsetter at jeg trener masse.

Temmelig enkelt hvis du tenker deg litt om.



 Wilson (12. des 2013 21:45) *  IP
Det blir feil å spekulere om hva som er galt, når man ikke er tett på EK.

Men, jeg sitter med Svenske Golf Digest nr 9 fra 2012

Stor artikkel om Torsten Hansson; Så ska han ta Stenson till toppen igjen.
Vi er nå på 12 mnd i 2013 og vi vet hvor Stensson er.

Tenk om EK kunne få hjelp av en slik kapasitet.
Bedre investering enn å satse på SC i Norge



 Pølse med brød (13. des 2013 10:51) *  IP
En såpass grov miss i en Q school finale sier ganske mye, her er spillerne maksimalt fokuserte og forberedte, vi snakker ikke om en treningsrunde med kompiser.

Min erfaring med de beste spillerne i Norge er at de ikke slår wedger noe lengre enn en middels singelhandikapper som meg, de prioriterer presisjon, de kan nok slå lengre hvis de ville , men gjør det ikke. Har ikke lengdene til EK, men blir overrasket hvis han slår en PW mer enn 125 meter. Det kan forklare i tilfelle hvordan han klarer å misse 12 meter i rettning.

En wegde er såpass lett å slå for alle og særlig disse supergode proffene, at en slik miss er komplett uforståelig (forutsetter sef. at ARs beskrivelse er någenlunde riktig). Blir som om han skulle slått en "luftslag" med drivern, alså misse ballen totalt.

Tilsvarer vel omtrent at en skihopper detter i tilløpet og sklir sakte over hoppet ned i kaffen til de som sitter under.




 gjesp (13. des 2013 11:01) *  IP
hva mener du er normalt snitt da fra 100-125 yards?


 Fooore (13. des 2013 11:44) *  IP
Det var en på pga som slo et elendig slag på hull 72 sist helg, han burde legge opp, han har det bare ikke i seg.

Men han gjorde det visstnok ganske bra i turneringa likevel, mot ganske bra spillere.

Men hallo?!



 tilskuer (13. des 2013 12:05) *  IP
Ett slag sier ikke ganske mye om nivået - det sier ingenting.
Alle slår dårlige slag, også de aller beste. Det som skiller dem fra oss er at de gjør det sjeldnere.



 AR (13. des 2013 12:37) *  IP
Kanskje de 12 metrene var 6 meter skjevt og 6 meter rull ned en skråning! Eller 9 og 3?

tilskuer: "Ett slag sier ikke ganske mye om nivået - det sier ingenting."

Ingenting - helt riktig.



 barce (13. des 2013 13:47) *  IP
Eneste jeg vet, er at de som slår skjevest har størst potensiale til å vinne turneringen!




 Ove (13. des 2013 14:07) *  IP
På tide med en definisjon av "potensiale": noe som inneholder en mulighet som kan virkeliggjøres.

Det å påstå at en idrettsutøver har et potensiale til å bli bedre, er altså det samme som å si at han kan realisere dette i praksis. At han har det som skal til.

Vet vi utenforstående egentlig noe om det, i f.eks. Kofstads tilfelle?



 Drømmegolf (13. des 2013 14:28) *  IP
Seve bomma vel både green og fairway ganske ofte,men han datt nok en del i tilløpet i hoppbakken også..Bra pølsa.:)


 12345 (14. des 2013 13:46) *  IP
Som AR helt riktig poengterer, så sier ikke nødvendigvis 12m fra hullet noe om hvor godt eller dårlig slaget er. Han kan ha misset med 10cm og hatt "uflaks" slik at ballen rullet 6 meter i feil retning og ikke 6 meter mot hullet (satt på spissen). De beste har selvsagt sjeldnere "uflaks".


 Wilson (14. des 2013 21:24) *  IP
Ang det å trene putting etter runden.

Sitter og ser på Franklin Templeton Shootout

Poulter og Westwood intervjues etter 61 runden (4 ball)

Hva skjedde med puttingen deres fra i går til i dag spør Scott McCarron som intervjuer.

Vel svarer Poulter;

Vi tilbrakte et par timer på putting greenen etter runden



 Ove (14. des 2013 21:31) *  IP
Beviser ingenting, Wilson.
Men det er jo bra at de selv har trua.

Puttingen er den viktigste delen av golfen. Den er et evig problem for alle golfspillere, fra Tiger til oss selskapsgolfere. Den svinger mye fra runde til runde, fra turnering til turnering, fra år til år. Den er helt avhengig av hvordan greenene er konstruert og hvordan ballen ligger på greenen, på den banen man akkurat da spiller på.
Og så tror alle at det virkelig går an å få løst det problemet man har hatt på en enkelt runde ved å putte på en øvelses-green, som ikke ligner på de 18 greenene på banen. Naivt, spør du meg. Men dersom det gir en (falsk) tro på at nå er det OK, så hjelper det naturligvis.

Et puttingproblem løses ikke så enkelt.



 Wilson (14. des 2013 21:47) *  IP
Ja, naivt er innertier det om Poulter og Westwood.
Du bare overgår deg selv fra dag til dag.

Har det slått deg Ove at det på de banene disse karene spiller så er det 18 greener med samme gode kvalitet og hastighet og det samme på treningsgreenene.

Hvis du ikke skjønner at det hjelper å trene så er du litt klovn.
For å si det mildt



 stig (14. des 2013 22:15) *  IP
Jeg er en av de som synes Ove har noen greie poenger av og til. Men andre ganger er det helt skivebom. Som dette med puttingen i dette tilfellet.

Om noen av og til sløyfer puttetrening etter runden,er det nok fordi spilleren synes puttingen sitter.



 Ove (15. des 2013 00:18) *  IP
Klovnen Ove har aldri sagt at det ikke hjelper å trene, Wilson. Alle kan bli bedre av å trene, effektivt. Men klovnen mener fortsatt at å gå på rangen etter en runde ikke er effektivt, og ikke hjelper på resultatet neste dag.

De som da får en bedre runde neste dag, tror vel at det er øvelsene på rangen dagen før som har ført til det. Det kan ikke bevises. De som får et dårligere resultat dagen etter, selv om de har øvd på rangen dagen før, vet vi ikke noe om, og de forteller det ikke heller. Siden nesten alle toppgolfere går på rangen etter runden, så antar jeg uten videre at halvparten får et bedre resultat og halvparten dårligere. De som ikke går på rangen vet vi ikke noe om.

Ja, klovnen vet at det er samme hastighet og kvalitet på øvelsesgreenen som på banens greener. Men er det samme avstander fra ball til hull, onduleringer, linjer og forhold forøvrig på øvelsesgreen som på hver av disse 18 greenene?



 Revisor'n (15. des 2013 00:35) *  IP
Nå forstår jeg deg endelig, Ove. Du er også ironisk når du mener at oppskriften på bedre spill neste dag er å holde seg langt borte fra puttegreenen etter runden, fortrinnsvis i baren.


 Frank (15. des 2013 01:28) *  IP
Dette er jo enkelt. Om man blir mye bedre av å trene putting etter runden må jo det vise seg på statistikken. Puttes det bedre. For hver dag som går?


 Wilson (15. des 2013 06:53) *  IP
Det kan jo tenkes at puttingen blir dårligere om man ikke trener.

Dette med bevisførsel er ikke enkelt. ;-)



 Gunnar Bull (15. des 2013 08:57) *  IP
Jeg kan ikke skjønne at det skal være mulig å bevise at denne treningen hjelper. Puttestatistikk vil være alt for unøyaktig fordi det er mange andre forhold som spiller inn (Vær og vind, pinneplassering osv).

For å kunne putte bra er selvtillit kanskje det aller viktigste. Den kan komme og gå like raskt som det tar å si dobbeltbogey.

Ove, du har alltid hatt en egen evne til å tro mer på dine egne teorier enn andres praksis. At du mener verdens beste golfspillere trener feil, basert på at den spesifikke treningssuksessen ikke kan bevises, er sånn sett ingen overraskelse.

Du er en merkelig skrue, Ove. Men jeg er glad i deg lell :-)



 Bjørn E (15. des 2013 10:45) *  IP
Har litt på følelsen at de bastante teoriene noen kommer med, har sitt grunnlag i egen erfaring. Uten å nevne navn, kan være at noen har prøvd iherdig å trene etter en runde, med det resultat at spillet dagen etter var dårlig. Ergo er det oppskrytt å trene etter en runde.

Jeg tror ikke det er så smart å trene etter en runde, hvis man ikke vet hva man skal trene på. Har man feil /uhensiktmessig teknikk, gjør trening at man blir god til å slå dårlige slag. Kanskje cluet med å trene etter en runde, er å trene sammen med noen - fordi problemet med golf er at man ikke kan se selv hva man gjør feil.



 Trond Kracht (15. des 2013 10:46) *  IP
Mange morsomme innlegg om elitegolf.
Konklusjonen er allerede skrevet av både AR og
undertegnede : Totalt mislykket !
Hva gjør NGF og andre impliserte parter for å komme i
samme divisjon som Tutta er det eneste viktige spørsmålet nå!



 Simen Myhre (15. des 2013 11:37) *  IP
Trening etter runden kan selvfølgelig være meget nyttig. Spillere på dette nivået går ikke på rangen etter runden for å trene nye slag eller legge om svingen, men for å finne tilbake til en svingtanke eller en posisjon eller rette opp i småting som ikke har stemt i løpet av runden. For disse spillerne så sitter 90 prosent av svingen(e) mellom øra, og da er det smart å viske bort en dårlig svingtanke ved å slå noen baller uten konsekvens på rangen for å legge seg med de rette tankene i hodet. Ganske åpenbart at det i veldig mange tilfeller er smart å trene etter runden spør du meg.


 stig (15. des 2013 12:48) *  IP
Støtter Simen.


 Wilson (15. des 2013 16:03) *  IP
Denne støtter ganske bra oppunder Simen's innlegg.

http://www.worldgolf.com/golf-instruction/evans-golf-tips-loosen-up-and-practice-like-the-pros-5084.htm



 Ove (15. des 2013 16:30) *  IP
Har lest den 6 år gamle artikkelen.
Vel og bra på det mentale planet. Men det er ikke det diskusjonen vår dreier seg om. Jeg har påstått at spilleren ikke spiller noe bedre på runden dagen etter - spesielt ikke når det gjelder putting - p.g.a. rangetreningen etter dagens runde. Jeg tror dette bare er et slags rituale, uten mål og mening.

Dersom det finnes statistikk for at det virkelig blir bedre spill dagen derpå for spillere som har stått på rangen og de som ikke har gjort det, så blir jeg overbevist om at jeg tar feil. Men da må man luke ut alle feilkildene i en slik måling, hvorav denne er den viktigste: ballen lander ikke der den landet i går, på noen av de ca.70 slagene og puttene. Og flagget står ikke der det sto i går.



 Wilson (15. des 2013 16:42) *  IP
He he

Du ber om beviser og om dokumentasjon.

Uansett hva man kommer med så blir det avfeid.

Ja ja Ove.
Du vet nok best.

Du får kose deg.



 Caddy (15. des 2013 17:18) *  IP
@ Ove
Er så problematisk å forstå at trening faktisk hjelper uansett når den gjøres, så må du bare tenke slik at treningen etter en runde er for å bli bedre til neste runde.
Det er vel slik med all trening....



 Øyvind Reinertsen (15. des 2013 17:20) *  IP
...undres når toppspillerne skal få tid til å trene om de ikke trener etter en ferdig runde. Trening er nok oppskrytt.


 Simen Myhre (15. des 2013 17:29) *  IP
...Facts are true wether you believe them or not...



 Ove (15. des 2013 18:11) *  IP
Kjære Wilson. I alle diskusjoner der det er uenighet om fremsatte påstander, så må man faktisk skaffe bevis eller fakta. Du kan ikke unndra deg dette, bare ved å våse med meg. Jeg har sagt gjentatte ganger at jeg ikke tror på denne "dagen-etter-range-effekten". I klartekst at denne spesifikke treningen fører til at vedkommende spiller bedre dagen etter, fordi "alle feila fra i går" er rettet opp.
Jeg etterlyser dokumentasjon, og du kan ikke gi meg den. Det er de/den som først kommer med en påstand som har krav på seg til å bevise den. Ikke den som protesterer. Det er god debattskikk.
Du har ikke kommet med noe som beviser det du påstår, nemlig at man spiller bedre dagen etterpå hvis man trener på rangen etter runden. Det holder ikke å vise til at alle gjør det. Det skjønner du vel. Det er riktig at jeg har avfeid disse såkalte "bevisene" dine, men det er fordi de ikke holder mål. Selv har jeg kommet med mange troverdige innspill om at det du påstår ikke er riktig.
Uansett hva man kommer med så blir det avfeid.

Ja ja Wilson.
Du vet nok best.

Du får kose deg.

-----------------------------
Toppspillerne trener før runden, de spiller så en runde på 4-5 timer, så trener de etter runden. Da er hele dagen gått.
Slik holder de på i fire dager (dersom de klarer cutten). Så er det reise til neste turnering, kanskje pro-am, så innspillsrunde, og så fire nye dager med det samme mønsteret. Når får de tid til å trene ordentlig? Mellom turneringene. Men de trenger jo avkobling de også, uten golfkøller. Når får de den?

Simen Myhre: du skuffer. Ingen har fremlagt facts for at man spiller bedre dagen etter dersom man har gått på rangen etter runden. Det at de fleste gjør det, er ikke noe bevis for det. Det er bare en konstatering av hva de gjør, men ikke at det hjelper. Dersom spillerne hadde visst det, så hadde de vel fremlagt sine egne bevis for det. Og det må gjøres i form av statistikker av ymse slag.



 Ove (15. des 2013 18:29) *  IP
I rest my case.


 Revisor'n (15. des 2013 19:26) *  IP
Du går vel ikke an å si "I rest my case" når du ikke har noen case, Ove.

Her har du virkelig et misjonsprosjekt i golfmiljøet, Ove. Tenk hvor glade spillerne blir når du kan dokumentere at de spiller bedre neste dag hvis de gjør som oss amatører og går rett på den kalde ølen etter runden. Leadbetter og gjengen kan bare gå å legge seg.



 Wilson (15. des 2013 19:35) *  IP
Ove

Du avviste mitt innlegg "Wilson (14. des 2013 21:24)" hvor to verdens-spillere forteller hvordan de klarte å snu fra dårlig til god putting.
Og du avviste den linken som forteller at toppspillere trener etter runder.

Jeg klarer ikke å grave frem mer.

Hva skal til for at du godtar noe?



 Gunnar Bull (15. des 2013 20:12) *  IP
Wilson: I følge Ove så er det bare tilfeldig at de gikk bedre. De kunne like gjerne gått dårligere.

Dette leder til to mulige konklusjoner, hvor bare en av dem kan være riktig:

Konklusjon 1: De beste spillerne (med en samlet erfaring fra hundre tusen treningstimer) lurer seg selv fordi de ikke vet bedre.

Konklusjon 2: Ove (med erfaring fra et ukjent, men neppe så veldig stort antall treningtimer) lurer seg selv fordi han ikke vet bedre.

Hvilken i all verden kan være mest sannsynlige her? Skal vi se...



 Rotten (15. des 2013 20:34) *  IP
Dette er jammen litt av en debatt, en fornøyelse å følge. Ove mot røkla; bra det er noen som har andre meninger!
Om trening etter runden virker er ikke lett å svare på, men trening generelt virker hvertfall. Og etter runden vil være mye mer gunstig enn før runden for å si det sånn :-)

Synes for øvrig det er mange mindre reflekterte folk i denne debatten med kun personangrep som svar på Oves argumenter. Enig eller ei, så har Ove ett stort poeng som gjelder i mange sammenhenger. Nemlig spørsmålet; Virker virkelig det vi holder på med? Ser noen svarer her inne at det gjør det, for alle gjør det... En mer feil, og faktisk farligere betraktning enn det finnes ikke. Det gjelder innenfor alle fagfelt. "Alle" vet jo at vitaminer er sunt...eller er det sånn? Hva med uttøying som var obligatorisk før?

Vet ikke om jeg er enig i påstandene til Ove, men ser heller ikke gode argumenter for det motsatte (med unntak av at det gir økt treningsmengde). Men for all del, flertallet har vel rett...



 Wilson (15. des 2013 21:21) *  IP
http://www.hkgolfer.com/instruction/post-round-practice


 PCS (15. des 2013 22:01) *  IP

De aller flest (proffene inkludert) legger til seg uvaner når de spiller golf ute på banen, og da spesielt i turneringe hvor nerver og adrenalin tukler det til for kroppen. Derav uttrykket spille seg dårlig.
Og jo raskere du kan komme deg på treningsfeltet og bli kvitt disse uvanene jo enklere er det.
Går det for lenge beholdere du denne feilen, og kompangserer med en ny feil når ikke ballen går din vei.
Da har du plutselig 2 feil å rette på.
For hobbygolfere er dette utvilsomt den enkleste måten å bli bedre på, men de aller fleste prioriterer en øl etter runden isteden.



 PCS (15. des 2013 22:34) *  IP

Fru Wilson var så vidt jeg kan huske en amerikansfotball :-)



 AR (15. des 2013 23:25) *  IP
Godt skrevet, PCS!

Jeg har selv ganske mye erfaring fra dette området. Jeg har mang en gang spilt en dårlig turneringsrunde og trent mye etterpå for så å spille mye bedre dagen etter. Det har både vært putting, driving, jernslag, pitch,chip og putting.

Til Ove; dette kan jeg bevise!! Tro det eller ei!



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72