Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Ove - 07. nov 2013 kl. 20:32 *  IP
Golf på Solkysten

Etter noen uker her nede, skal jeg gi en kort rapport om golfopplevelsene, for dem som måtte være interessert i hva en dobbelt-hacker mener.
Jeg har hittil spilt disse banene:
El Paraiso
Mijas, Los Lagos
Santana
Rio Real
Miraflores
Lauro
Santa Clara
Los Arqueros
La Dama de Noche (9hulls-bane)

Jeg er ikke kresen, og synes forholdene akkurat nå er overraskende bra. Dårligst er El Paraiso og Miraflores. Både fairwayer (spesielt) og greener der er middelmådige. Miraflores liker jeg egentlig ikke, men spiller den alltid en gang når jeg er her, siden den er billig og ligger bare 10 min. fra der jeg bor.
Santana og Rio Real var en nytelse å spille. De andre banene er også bra. Greenene er gjennomgående ganske trege. Gressteppet virker å være for tjukt.

Felles for alle banene er at det er fullt overalt, hele dagen! Det tar visst aldri slutt med at skandinaver, briter, tyskere og andre nord-europeere reiser hit ned for å spille golf. Nå er det høysesong her, og prisene er deretter. Selv om det er dårlige tider i Spania nå, så merkes ikke dette på greenfees. Det er jo naturlig å ta markedspris når interessen er så stor.

Men det fører til at det er enorm slitasje på banene, siden det spilles på dem 365 dager i året. Mange av dem kunne ha godt av å være stengt i kortere perioder, men her rår markedskreftene over kvalitetshensyn. Det er fairwayene dette går ut over først og fremst. Greenene er overraskende bra. Her spiller også inn at de fleste bruker golfbil, og mange steder er det lov å kjøre på fairways, merkelig nok. Og der det ikke er lov, så gjør mange det likevel.

Været har vært strålende i flere uker nå, med 25 gr. og sol.

På listen står nå banene Mijas Los Olivos, Atalaya, San Roque Nuevo og Calanova.

Mine valg av baner er dessverre sterkt preget av økonomi, så jeg velger bort de dyreste. Tror dessuten at det er bortkastet for en på mitt nivå å bruke så mye penger. Jeg har tidligere spilt Los Flamingos og Los Naranjos, og syntes ikke det var verdt prisen.

Dere som leser dette og har spilt Los Arqueros, hva mener dere om den banen? Altså som en golfopplevelse. Jeg har et ambivalent forhold til den. Den er meget "utfordrende", ihvertfall for meg, og enkelte av hullene synes jeg er håpløse. Hull 8 er et monsterhull! Likevel fikk jeg 27 poeng der forleden dag. Men liker jeg den? Vet ikke.
 Enur (07. nov 2013 21:13) *  IP
Gratulerer til Gunnar Bull for betegnelsen "dobbelthacker"!

At Ove nå velger å bruke denne betegnelsen om seg selv er vel et godt tegn på at ordet både er godt, betegnende og også akseptert.

Språkrådet, avdelingen for ny-ord neste?

(Beklager avsporingen fra trådens innhold, Ove).



 PCS (07. nov 2013 21:26) *  IP

Tjukt gressteppe er også et bra begrep Ove, selv om jeg personlig ikke tror det er negativ at gressteppet er for "tjukt" men kanskje for langt (høyt) dersom du ikke liker trege greener.



 Ove (07. nov 2013 22:02) *  IP
Greenene er såpass tjukke og myke at det blir nedslagsmerke i dem for nesten ingenting. De kan sammenlignes med et tykt gulvteppe, mens idealet vel er nærmere et biljardbord?

Trege eller raske greener er i grunnen likegyldig for meg, men tykkelsen på gresset på greenene her nede er påfallende.
Tror de stelles dårlig.



 Tor-Arne (07. nov 2013 22:29) *  IP
Spilte L A for to år siden og allerede ved ankomst anbefalte proen at man ikke forsøkte å spille over evne. Begynte med birdie på hull 1, men kom meg fort ned på bakken(eller utfor bakken). Banen er mange smale hull og krever presise utslag/fairwayslag. Er 100% enig at hull 8 er et monsterhull og krever et presist utslag og selv da er jo ikke hullet enkelt. Iflg scorecortet hullet jeg ut på 8 slag etter bl a OB på utslaget. Jeg synes også at 10,12 og 13 var relativt tøffe. Etter avsluttet runde var vel inntrykket at banen var vel utfordrende, men i retroperspektiv vil jeg si at banen var "morsom", dvs at baner kan oppleves anderledes over tid når ens eget spill forbedres. Vel verdt pengene.


 Tor-Arne (07. nov 2013 22:39) *  IP
Ove: Skal bl a spille El Paraiso i neste uke, men er banen så dårlig at man bør finne noe annet? Vi har en pakke på Guadalmina og jeg har også lest nylig at Nordbanen er i dårlig hold. Har du hørt noe om dette?


 Ove (07. nov 2013 23:26) *  IP
Jeg vil nødig være med å bestemme om du skal spille der eller ikke. EP har alltid tilhørt mine favorittbaner her nede, men nå oppfattet jeg den som sliten. Fairwayene er ikke bra.
Du som ikke er dobbelt-hacker er nok mer kresen enn meg, så da så....

Guadalmina har jeg ikke spilt i år.



 Tor-Arne (07. nov 2013 23:51) *  IP
Takk skal du ha Ove. Uansett så blir det en brukbar uke med 6 runder golf.


 Espen (10. nov 2013 13:32) *  IP
Skal ned om to uker og spille følgende baner:

- San Roque new
- Valle Romano
- Rio Real
- Santana

Skal spille en runde til men usikker på hvor. Forslag? Betaler gladelig litt men 150 EUR er ikke aktuelt.



 Ove (10. nov 2013 18:08) *  IP
San Roque Nuevo har jeg ikke spilt, men skal spille den snart.
Valle Romano var vertskap for 2.kvalrunde til ET for en uke siden, der bla. Aronsen spilte. Forholdene er flotte, men det er mye gåing opp og ned. Buggy anbefales.
Rio Real og Santana er begge i flott stand, og meget fine baner layoutmessig. Trenger ikke bruke buggy.

Av "rimelige" og gode baner med fine forhold vil jeg anbefale Mijas Los Lagos. Liker den bedre enn Los Olivos. Greenfee der er 88 euro nå. Lett å gå med tralle. Eller Atalaya viejo, greenfee = 90. Lett å gå med tralle. Har ikke spilt den ennå, så jeg vet ikke noe om forholdene.

Ikke spill Calanova, der er greenene håpløst dårlige.



 PING (10. nov 2013 18:39) *  IP
Hvorfor ikke spille Santana 2 ganger. Du finner ikke bedre baner i denne prisklassen


 Lennart (10. nov 2013 21:41) *  IP
Takk for info? Jeg skal spille Los Arqueros,Gualdalmina South, Sotogrande og Marbella Golc Club nå til helgen. Los Arqueros har noen meget krevende hull, men gleder meg veldig til et gjensyn med Sotogrande! Dyrt,men en flott golfbane! Mange ulike baner der nede og jeg synes at det er morsomt å prøve litt forskjellig. Det er forskjell på los Olivos, Alhaurin,La Cala osv.,men det er øy å spille og komme tilbake etter noen år med et vesentlig lavere hcp..


 Pedro (12. nov 2013 19:47) *  IP
Du har muligens spilt Marbella tidligere Lennart, hvis du ikke har gjort det, så kjøp deg en baneguide, de første 9 hullene er litt, forvirrende, er vel ordet jeg leter etter:-)
Men klubbhuset og de som jobber der er fantastisk!!



 Ove (12. nov 2013 21:25) *  IP
Jeg synes Marbella Golf & country Club har en dårlig (for å si det mildt) frontnine. Må uansett bruke buggy på den banen.
Greenfee er for høy i.f.t. utbyttet, etter min mening.



 olle (13. nov 2013 10:56) *  IP
La Reserva gjorde best inntrykk sist... San Roque New absolutt grei.


 Pro V1 (13. nov 2013 15:28) *  IP
Miraflores har vel fått gjennomgå i alle tidligere tråder, og med rette.

Gledelig å høre at Rio Real og Santana fortsatt holder høy standard. Du sier selv at økonomien er avgjørende Ove. Da er dine tilbakemeldinger viktige for flertallet av de som drar til Costa del Sol. Når noe koster under 50 euro, så sammenligne det gjerne med det du betaler i Norge. Da skal man heller ikke klage i det hele tatt. Betaler du 110 euro så forventer du Bogstad og Mikla kvalitet, og det får du som oftest.



 Ove (13. nov 2013 16:42) *  IP
Ja, for meg er økonomien avgjørende, siden jeg ikke er så kresen p.g.a. mitt relativt dårlige spill. Den eneste banen her nede som koster under 50 euro er Estepona (39 euro), og den er ikke mye å skryte av.
Ellers er prisene slik akkurat nå, for de mest besøkte publikumsbanene under 100 euro:
Atalaya nuevo 75
Atalaya viejo 90
Calanova 79 (inkl. buggy)
El Paraiso 74
Guadalhorce 60
La Canada 58
Lauro 55
Los Arqueros 61
Mijas Los lagos 88
Mijas Los olivos 75
Miraflores 62
Parador 75
Rio Real 73
San Roque 67
Santa Clara 80
Santa Maria 78
Santana ca. 80
Valle Romano 80

Rabatter er mulig ved bestilling gjennom agent eller når det er en gruppe.
Forholdene varierer meget, både på fairways og greener. Ingen av disse banene har greener så gode som jeg har spilt på i sommer på disse tre banene: Holtsmark, Bærum og Tyrifjord.
Men som jeg har skrevet i trådstarten; det er stor slitasje på alle baner her (unntatt de dyreste lenger unna?) , p.g.a. stor trafikk, uvettig bruk av golfbil og ellers generelt dårlig vedlikehold.




 gjesp (13. nov 2013 19:50) *  IP
Det er få av de banene som kan forsvare en pris på 650,- norske kroner.


 Ove (13. nov 2013 20:08) *  IP
Enig!
Men det er markedspris her nede. Og golfspillere fra Nord-Europa betaler villig vekk.



 barce (13. nov 2013 20:27) *  IP
Det er skammelig!

Banene burde vært regulert til det de er verdt! Miraflores maks 15 euro.. Her må myndighetene på banen!



 gjesp (13. nov 2013 20:57) *  IP
:)


 Pedro (13. nov 2013 21:04) *  IP
Ja, la oss alle sammen bruke masse energi på å irritere oss over at vi er så heldige at vi kan reise ned til Spania stup i ett, for å spille golf å drikke brandy:-)
Vi har det jævlig vi:-)



 Tor-Arne (13. nov 2013 21:33) *  IP
Landet i Marbella 11:10 og hadde bestilt twilight teetime 14:10 to spillere med buggy for 115 euros. Banen var i bra stand, men det gikk utrolig tregt pga en 4 flight med tyskere. Ikke veldig moro når man går å stanger i flighten foran. Kom til tee på hull 12 når 3 av tyskerene virret rundt i bushen etter utslagene. Ingen interesse for å slippe oss igjennom.Det endte med at vi hoppet over neste hull, men tyskerene ble dritsure og vi fikk så øra hang. Spiller Guadalmina south i morgen og skal spille Miraflores på fredag. Ut fra det som er rapportert i denne tråden så blir vel det en stor nedtur. Ellers synes Guadalmina golf resort hotell å være et meget bra sted, bare de kvitter seg med Miraflores som en del av pakken.


 Ove (13. nov 2013 23:32) *  IP
Du skriver ikke hvilken bane du spilte.

Ikke sikkert at du er enig med meg i vurderingen av banene.

Forrige uke spilte jeg med tre franskmenn. De var ganske barnslige som franske menn ofte er, og lo og tøyset hele runden. Greit nok, og ganske sjarmerende. Spilte til ca. 20 i hcp. Den ene av dem mistet ballen på annethvert hull, da han slo svært skjevt. Problemet var at ingen av dem husket hva slags ball de spilte på - eller gadd å huske det - så det ble mye diskusjoner under alle letingene. Runden tok lang tid og vi ble tilsnakket av marshall. Men ellers var det festlig.



 Pedro (14. nov 2013 07:54) *  IP
Hei Ove
Prisene dine stemmer nok ikke helt, jeg bestilte på Santa Clara igår og betaler 60 euro for en runde ink buggy.
Los flamingos var 88 euro, uten buggy.



 Ove (14. nov 2013 11:34) *  IP
Jeg tok feil ad Santa Clara. Offisiell greenfee iflg. deres hjemmesider er 66 euro, uten buggy. Den koster 32 euro. Ved online booking gis 10% rabatt. Du har vel fått en spesialpris.
Spilte banen forleden dag. Fin og variert bane. Greenene er middels gode. Hull 8 er et spektakulært par5 hull.



 Pro V1 (14. nov 2013 14:52) *  IP
Bruk agent, alltid rabatterte priser selv om du er alene.


 Skogen (14. nov 2013 15:18) *  IP
send en epost til info@golf-service.com da får du gode tilbud på de fleste banene i området.


 Ove (14. nov 2013 17:12) *  IP
Takk for velmente og gode råd. Jeg er medlem av "Golf i Solen", en golfforening drevet av en svensk dame. Den har 5-600 skandinaviske medlemmer, og vi får store rabatter på 10-12 baner i området. Årsavgiften er 10 euro.
Så de greenfees som jeg oppgir ovenfor er ikke de jeg betaler!



 Tor-Arne (14. nov 2013 20:01) *  IP
Beklager at banen ikke var oppgitt, men med hysteriske golfere kan det gå litt fort. Vi spilte Cabopino (makkeren ble litt oppgitt over en del tapte baller), så han er helt enig med deg Ove om at banen ikke er den enkleste å spille. Men i dag spilte vi Guadalmina sør og banen var i veldig god stand. Tette fairwayer og flotte og raske greener. Mye folk ute, men det gikk greit. Kan absolutt anbefales, men vet ikke hva de tar i greenfree da den inngår i vår pakke. Ba om å få bytte ut Miraflores som vi skulle spille i morgen og det var helt uproblematisk. Åpenbart at de visste om de dårlige forholdene. Da blir det La quinta i morgen.


 Ove (14. nov 2013 20:24) *  IP
Jeg har for lengst sluttet å spille Cabopino. Den er det lavhandicapere kaller en "Mikke-Mus-bane".
Miraflores er dårlig.
La Quinta er mye opp og ned på backnine, synes den blir slitsom. Dog avhengig av hvilke sløyfer dere får spille.

Ordinær greenfee på Guadalmina Sør er 145 euro, og Nord 89 euro! Buggy kommer i tillegg og koster 44 euro.



 Tor-Arne (15. nov 2013 16:43) *  IP
Forholdene (fairwayer og greener) på La Quinta var faktisk bedre enn på Guadalmina Sør. Vi spilte A+C sløyfen og lengden fra gul tee passet perfekt for oss som ikke slår alt for langt. Hull 9 på A sløyfen(par 5-445 m)var imidlertid en utfordring med stor høydeforskjell oppover og en fairway de første 330 m som helte utrolig mye til venstre og mot OB. Runden med bil gikk på 3:35 selv med en del folk ute på banen. Meget god service fra ankomst til vi forlot LQ etter en hyggelig lunsj. I morgen blir det spill på Marbella GC.


 Pedro (16. nov 2013 11:15) *  IP
Husk baneguide på Marbella da:-)



 Kjell249 (16. nov 2013 12:27) *  IP
Ove: Greenene på Tyrifjorden, Holtsmark og Bærum når ikke greenene på Rio til knærene en gang. Gresset er mye tettere, noe som gjør at du får bedre stopp og jevnere rull. De single klipper greenene hver morgen, som jeg kan love deg at de ikke gjør på noen baner i Norge.

Jeg har ikke spilt Rio siden august, så de kan ha blitt dårligere siden da. I tillegg har de bygget om green 1 og 14 det siste året. Så tar en stund før disse kommer opp på samme nivå som resten.

Ellers kan jeg anbefale golf-service.com for bestilling av green fee. Jeg bruker disse selv om jeg er medlem av golf i solen. Golf i solen gir stort sett rabatter på baner som ikke er mine favoritter, utenom Santana.



 Ove (16. nov 2013 15:41) *  IP
Smak og behag. Da jeg spilte Rio Real denne uken, var greenene helt fine. Men for meg virker de ikke tettere enn på de tre norske jeg nevnte. Men jeg er ikke så kresen som deg.
Greenene på 1 og 14 er ferdig utbedret og helt fine.

Jeg klarer meg godt med å spille på de banene som Golf i solen gir rabatt på. Igjen, er`ke så kresen.



 Tor-Arne (16. nov 2013 16:00) *  IP
Er akkurat ferdig med runden på Marbella GC og forholdene her var litt dårligere enn på Guadalmina og LQ. Raske greener men litt "klinete/leirete". Makker hadde et "fantastisk" innspill på hull 4: utslag opp i røffen mot øvre platå, blindt innspill på ca 80 m som så ut for å gå OB til venstre for green. Når vi kom opp på green lå ballen 1 meter fra flagget. Det ble ingen birdie men med god hjelp av terrenget ble det ihvertfall et par.Hull 18 er alltid like spennende med tanke på innspillet mot terrassen. Gode slag bli applaudert, men man er mest redd for å ikke gå for langt. Kun 15 m frem til tørste golfere, så det blir ofte en kølle for lite. Denne gangen ble det greentreff på riktig sted (hull 18 deler green med hull 9) og med en to putt avsluttet vi med par og en liten servesas. Litt kjøligere i været (12 gr ved utgang kl 09), men det kom seg etterhvert. Regnværet som var meldt gikk over Gibraltar. I morgen står Guadalmina Nord for døren. "Kalsen" er GOD!


 Tor-Arne (18. nov 2013 09:10) *  IP
Spilte Guadalmina Nord i går hvor forholdene var svært gode. Mer åpen enn Sør banen og synes også litt "enklere", men årsaken kan jo være at jeg spilte opp mot mitt potensiale. Mange av hullene hadde brede fairwayer og inviterte til mer "kraftspill" enn Sør. Etter første ni (3 over par)så det ut til at "breaking 80" var innen rekkevidde, men endte på 82 slag. Et par dårlig innspill med etterfølgende tre-putter knuste drømmen. Ny runde på Sør i dag kl 10.32 så får jeg se om det var meg eller banene som var årsaken til at det gikk bra i går.


 shanky (18. nov 2013 09:29) *  IP
Noen av dere som har testet Dona Julia og kan si noe om denne banen?



 Ove (18. nov 2013 13:55) *  IP
Har spilt der to ganger: første og siste gang.
Umulig å spille uten golfbil, kanskje derfor jeg ble sur på banen.
Den går 9 hull oppover og 9 hull nedover, for å si det forenklet. Og det er bratt! Men utsikten er jo flott.



 Lennart (18. nov 2013 14:45) *  IP
Sotogrande
Spilte i helgen på Guadalmina South, helt ok bane, brukte nesten 5 timer:-(
Los Arqeros er også i bra stand,krevende hull 7-8! fullbooket hele dagen.
Marbella GC er også ok, vanskelig første 9.
Sotogrande er en utrolig fin bane med veldig raske greener, mye raskere enn de andre som vi spilte. Lå vi på feil side av hullet ble det gjerne en tre put.Den koster nesten like mye som de tre andre tilsammen, så kan man diskutere om det er verdt det.....



 Tor-Arne (18. nov 2013 16:10) *  IP
Siste runde på Guadalmina sør med 92 brutto. Banen er nok vanskeligere, men med katastrofeutslag på hull 1 og 2 var løpet kjørt med tanke på å matche scoren fra i går. Resten av hullene gikk tålelig bra og nesten jevnspilt med Nord banen. Mye folk ute ppå banen, men runden gikk på 3:50 til fots. Banen har også helt greie treningsforhold og kan derfor anbefales også for de som vil trene litt ekstra. Ta dere også tid til å spise i klubbhuset. Maten er meget bra og forsøk gjerne andemiddagen, den var utsøkt med søtt syrlig og surt garnityr. Skulle nesten tro at kokken var nordisk da det sure besto av rødkål! Siste runde avvikles på Rio Real i morgen før vi vender nesen hjem på onsdag.
PS
Det er skrevet mye negativt om Miraflores, men iflg våre svenske medspillere i dag var forholdene der helt greie.




 Tor-Arne (19. nov 2013 19:40) *  IP
En pluss i margen til Rio Real i forhold til sist jeg spilte der i februar. Tette fairwayer og fine greener selv om de var litt bløte. Teetime 10:33 var akkurat utenfor earlybird så greenfee for to med buggy 139 euros. Da gjenstår kun pakking og avreise i morgen. Blir vel neppe noe mer golf utendørs i 2013, men da har man jo noe tid på å planlegge åpningen av 2014 sesongen på sydlige breddegrader.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72