Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 barce - 21. okt 2013 kl. 02:01 *  IP
Gud og golf

Hørte akkurat på seiersintervjuet til Webb Simpson. I vinter skal jeg droppe FIGC og heller bruke all tid på dyp bønn og timer med syndsforlatelse, kjeksspising og salmesang.. Har troen på at neste sesong blir min beste noensinne..

Takk på forskudd, Gud! ... Og Jesus da (må han være med?)
 Wilson (21. okt 2013 07:04) *  IP

Det er pinlig å høre på ZJ og WS når de alltid skal bringe God inn i seierstalene.





 Dilter (21. okt 2013 13:13) *  IP
Webb hadde tross alt religion som hovedfag på college - noe skal det jo brukes til.


 Simen Myhre (21. okt 2013 16:20) *  IP
Merkelig at det er lov: Hvis du flytter en kvist og ballen rører seg en dimpel så er det straffeslag, men det er helt i orden å ha Gud "på bagen... "

...det R&A egentlig sier er at Gud har mindre innvirkning på spillet enn en ball som flytter seg en dimpel-bredde, noe jeg i og for seg tror de har helt rett i :)



 007 (21. okt 2013 16:37) *  IP
barce; ikke dropp FIGC, de skal få et alter der.


 barce (21. okt 2013 16:46) *  IP
Haha.. godt poeng, Simen!


 Øyvind Reinertsen (22. okt 2013 10:38) *  IP
...personlig ser jeg oftere djevelens verk enn Gud den allmektiges når jeg er på banen...


 Homer (22. okt 2013 15:24) *  IP
Ja, det er også min erfaring at djevelen har adskillig større innflytelse i golf enn Gud. Spøk til side, er helt enig i at det er pinlig med alle disse amerikanske golfspillerne som på død og liv skal takke Gud for seieren. De bør takke seg selv for tusenvis av timer som er lagt ned i trening og sine omgivelser som har stilt opp for dem. Ære den som æres bør.


 mr.fox (22. okt 2013 16:20) *  IP
Kan vi da konkludere med at gud ikke hadde noe til
overs med de andre som deltok i turneringen?



 Smilende Sam (22. okt 2013 17:02) *  IP
Hm. Tiger vant og vant mens han var utro mot kona. Rorys karriere gikk nedover da han begynte å date Caroline W. Betyr det at Gud egentlig ikke liker monogame menn i stabile forhold? Hva med Tutta? Så bra som hun spiller for tiden så bare MÅ hun ha noe å skjule?

...evt. så finnes ikke Gud eller så er hun ikke interessert i golf.



 tilskuer (22. okt 2013 17:46) *  IP
At Gud lar en person vinne, betyr jo ikke at han ikke har noe til overs for de andre i turneringen. Det er jo hans dilemma at han er nødt til å la en person vinne hver helg. At han lar det skinne litt ære også på dem som ikke tror på ham må jo være et bevis på hvilken tolerant Gud vi har. Kanskje enkelte av oss har noe å lære der.


 barce (22. okt 2013 17:55) *  IP
Vet ikke om jeg skal ta det du skriver bokstavelig, tilskuer.. Problemet er at jeg heller ikke skjønner noe av det om jeg leser det ubokstavelig..


 Wilson (22. okt 2013 18:02) *  IP
Gud bør har viktigere saker å ta seg av enn golfturneringer.

Om man gidder å løfte hodet så ser man mye annet som kan rettes og gjøres rettferdig før han bruker tid på golfturneringer.

WS kjørte først full familiepakke med klinerunde med kona, deretter var det takk til Gud.

Blir litt småkvalmt å se på så utrolig vellykkede mennesker som bare må vise alle hvor fantastisk prektige de er.



 Simen Myhre (22. okt 2013 18:44) *  IP
For å sitere Ricky Gervais: "God was busy that day, he was in Africa giving AIDS to babies". Er man allmektig så er man allmektig...


 AR (22. okt 2013 18:53) *  IP
Hvem er så denne såkalte gud? Eksisterer vedkommende? Er det noen som tror dette?


 barce (22. okt 2013 19:14) *  IP
Sist jeg sjekket, så var det vel noen milliarder som tror på en eller annen gud eller høyere makter. Ganske fascinerende i seg selv, særlig i land med høyere levestandard..

Tipper vi om noen hundre år vil se tilbake på dagens religioner som primitive. På linje med vårt syn på våres forfedres fantasifulle gudetro og ofringer..

Men tro er tro.. Kan ikke nekte fooore å tro på at Kofstad skal vinne alle turneringer han deltar i. :)



 Frank (22. okt 2013 19:18) *  IP
Folk må få tro hva de vil, og be om de vil. Men man er rimelig blåst i toppen om man tror Gud hjelper en til å vinne en golfturnering.


 007 (22. okt 2013 21:35) *  IP
AR: Noe(en kraft?) må ha skapt universet?


 barce (22. okt 2013 21:52) *  IP
Det er et stykke fra å ikke forstå de store spørsmålene, som hvordan oppstod universet og hvorfor - til å tro på 2000 år gamle eventyr..


 007 (22. okt 2013 22:05) *  IP
Jesus var vel ikke tema her.


 barce (22. okt 2013 22:17) *  IP
Ok, tenker du på en kraft i retning tyngdekraften? Eller tenker du på en kraft med hvitt skjegg?


 tilskuer (22. okt 2013 23:46) *  IP
Vi kan akseptere at golspillere røyker og drikker, vi kan akseptere at de jukser, vi kan akseptere at de er utro og vi kan sågar stort sett akseptere at de banker kona. Men at en golfspiller kan ha et personlig forhold til vår påståtte skaper har vi vanskelig for å godta. Jeg synes bare det er pussig at en kan få et så anstrengt forhold til ellers hyggelige personer bare fordi de velger å uttrykke sitt forhold til religion.
Hvordan kan en kritisere en Gud en ikke tror på?



 barce (23. okt 2013 00:01) *  IP
Tro er personlig, ikke noe man skal predikere over kringkastingen. Derfor er det irriterende når WS benytter enhver anledning til å pushe troen sin på andre.


 Revisor'n (23. okt 2013 00:22) *  IP
Som vanlig er vi ateister intolerante overfor andres tro. Selv om det kan være litt irriterende å høre på WS og andre gi Gud noe av æren for seieren, så skyldes det helst at vi i all vår politiske korrekthet er opplært til helst å snakke om vær og vind.

Å bruke en heksedoktor med glatt tunge, les mental trener, er fullt ut akseptert, men å bruke en eller annen gudstro som mental støtte er fy, fy.

Å snakke om at dette er å pushe troen på andre er rimelig latterlig når det er snakk om et par setninger i et intervju. Er en så usikker på eget ståsted?



 Wilson (23. okt 2013 00:25) *  IP
tilskuer

Jeg synes det er merkelig at de nærmest takker Gud for at de vant.

Jeg kan ikke skjønne at Gud ønsker at ZJ eller WS skal fortjene å vinne mer enn andre.

Blir omtrent som at jeg skal be til Gud om jeg får råd til å kjøpe en skikkelig grom Mercedes.

De bør spare bønnene til noe som er viktig. Feks fred i verden. Men da går ihvertfall USA konkurs, så det ber de ikke om.

De ber om Gud's velsignelse for deres våpen og deres krigere.





 barce (23. okt 2013 00:33) *  IP
De takker vel egentlig ikke gud direkte for seieren. De takker han for at han gir dem styrke til seier.. Egentlig to forskjellige ting. Tror du på gud, så vil troen gi deg bedre spill.. Det er atså troen som er utslagsgivende!

Predikering og dobbeltmoralisme av verste sort!



 lurkeren (23. okt 2013 01:12) *  IP
Hvis de tror på en Gud som både har skapt dem og er med dem, så er det vel ikke så rart å takke han for bra ting som skjer dem?

Så skal det også sies at det er en kulturell forskjell på USA og Norge her. Ikke på hva man tror på, men i forhold til det å uttrykke det såpass tydelig når du er en offentlig person.

Og dobbeltmoralisme er vel først og fremst alle som liksom skal være så tolerante, men som egentlig er så lite tolerante at de ikke tåler en eneste ytring fra noen som tror på noe...




 barce (23. okt 2013 07:52) *  IP
Dobbelmoralisme er å tilbe gud i takketalen, og fem minutter tidligere gi honnør til soldaten som holder flagget på den 18. greenen- representant for en krigsmaskin som dreper tusenvis av uskyldige liv verden over!


 gjesp (23. okt 2013 08:07) *  IP
fyllerør


 Zigurd (23. okt 2013 08:23) *  IP
lurkeren: "Hvis de tror på en Gud som både har skapt dem og er med dem, så er det vel ikke så rart å takke han for bra ting som skjer dem?"

Han skal takkes for alt det gode som skjer, mens alt det onde som skjer er noen annens skyld... ingen dårlig deal han har skaffet seg selv der.

Skal man takke en gud hver gang man vinner, så er det vel mest redelig å kritisere ham/hun når man ikke vinner også?



 stig (23. okt 2013 17:57) *  IP
Alle må få tro på hva de vil. Men jeg syns det blir fryktelig kleint når de står der med mikrofonen i trynet og takker herren. For meg er en hver tro personlig. Det får holde å takke i kveldsbønnen.


 Rsped (23. okt 2013 19:32) *  IP
Som lurkeren sier så er det enorm forskjell på Norge og USA på dette området. I USA er dette helt vanlig å snakke om. 40% av befolkningen går i en kirke stort sett hver søndag, mot 3% her i Norge. For oss inneslutta nordmenn er tro personlig, som Stig sier, men slik er det ikke i USA. Når jeg gikk på college der, var et helt vanlig spørsmål: "Hvilken kirke går du i?". Ikke akkurat dagligdags her til lands. Derfor blir det litt meningsløst å kritisere Webb for dette spør du meg.

Husker godt den første Super Bowl jeg så. Buffalo Bills mot New York Giants i 1990. Scott Norwood skulle avgjøre hele greiene med et spark på ballen. På begge sidene satt spillerene i bønneringer og ba. Giants ba om at han skulle bomme, mens BIlls for at han skulle treffe. Giants vant kampen...

For oss nordmenn er dette totalt meningsløst, men slik er det ikke for amerikanerne.

Foretrekker mye heller et gudsord på TV enn all banninga som man finner på norsk TV. Syntes det er mer respektløst.



 Rudolf fra Revetal (23. okt 2013 19:51) *  IP
Debatten om Gud og golf minner meg om historien om den irske presten som skulket gudstjenesten for i stedet å snike seg alene ut på golfbanen søndag morgen. Mens han spilte bønnfalte han Gud om ikke å straffe ham fordi han syndet på helligdagen. På det første par 3 hullet fikk presten til sin forbauselse Hole in one. Han vendte seg mot himmel og spurte Gud: Hvorfor belønner du meg med Hole in one, når jeg fortjener å bli straffet?Da hørte han Guds malmrøst ned fra skyen: Jeg har straffet deg. Ingen så at du fikk Hole Ine one, og du kan ikke fortelle det til noen!


 bambam (23. okt 2013 23:36) *  IP
Under mitt studieopphold i USA ble jeg invitert med på fest av 2 flotte blonde jenter, var litt skuffa når det viste seg at jeg var lurt med på vekkelsesmøte, men grillmaten var god og folk var i grunn veldig hyggelige.
Håper vi får en supergolfer som priser Allah i takketalen :)



 007 (24. okt 2013 21:32) *  IP
Du forblir en junior hvis du ikke har gjort deg opp noen tanker om skaperverket.


 tom (24. okt 2013 21:42) *  IP
In God we trust; sa amerikanerene i 2, ww
Gott mit uns; stod det på hjelmene til tyske soldater.
Ikke skyld på religionen



 Simen Myhre (24. okt 2013 21:54) *  IP
007, det er vel et temmelig langt hopp fra å tro at en eller annen kraft man kaller "gud" var første beveger for universets tilblivelse, og til å tro på en Gud som griper inn for å påvirke hvis ball som havner i et hull i bakken på færrest mulig slag...eller?


 barce (24. okt 2013 22:15) *  IP
Å kalle Einstein en junior er vel en glipp?


 007 (24. okt 2013 22:39) *  IP
Der bommet polemiker barce noe vel?

Skaperen av universet besøker ikke jordkloden særlig ofte?

Det er vel noe placeboeffekt i tro også.



 barce (25. okt 2013 01:29) *  IP
Så man er senior når man konkluderer med en skaper? Skjønner ingenting jeg..


 AR (25. okt 2013 09:28) *  IP
Jeg skjønner heller ingen ting. Hvem skapte "skaperen"?


 Smilende Sam (25. okt 2013 10:01) *  IP
Hadde vært mye morsommere hvis WS hadde takket den one night standen han hadde fredag kveld og guden Odin som hadde gitt ham styrke. Da tenker jeg media hadde fått litt fart på tastaturet også i USA. Og prinsipielt er det vel ingen forskjell....


 bambam (25. okt 2013 20:48) *  IP
Tror Odin hadde fått mer aksept enn profeten & co.


 gretten (25. okt 2013 22:46) *  IP
Vi leser om de som trodde på Tor og Odin. *De visste ikke bedre*. Om noen hundre år vil de som lever være like oppgitte over de som trodde på en *skaper*. Tips: Les litt om astronomi og kvarker og bosoner og Hawking og Sagan og Nichols og noen milliarder milliarder kloder som er i den *beboelige* sonen rundt sin stjerne. Religion er uvitenhet. Nei ? Jo.


 007 (26. okt 2013 05:50) *  IP
Skal noen skjønne noe mer her må spørsmålet;
Hvem skapte "skaperen"? presiseres.

Noe er skapt!
Er "skaperen" i spørsmålet menneskeskapt?



 barce (26. okt 2013 08:06) *  IP
Dette er spørsmål som vi mennesker per i dag ikke har rekkevidde til å gi endelige svar på, 007. Ergo blir det fort til filosofiske betraktninger..

Og hvis man velger å tro på en "skaper".. Så begriper jeg ikke hva gud og jesus, muhammed etc har med det å gjøre..



 DA (26. okt 2013 10:22) *  IP
Ingenting er skapt. Der, så enkelt var det gitt.


 Restructured (26. okt 2013 10:28) *  IP
Haha den tråden her er vel et greit uttrykk for lengselen etter norske golfprestasjoner...på herresiden da. Tutta alene greier ikke skape det trykket som Bjørnstad gjorde.


 Bjørn E (27. okt 2013 00:59) *  IP
hvis noe finnes, er det skapt. Hvem som har skapt det som finnes, er det store spørsmålet mennesker har befattet seg med så lenge mennesket har eksistert. Og i mangel på visshet, har religioner fått blomstret opp, enten det er Odin og Tor, Muhammed, Jesus eller en mann med langt hvitt skjegg som er kjernen i de forskjellige trosretningene.

I deler av østens trosretninger tror man på noe slikt som at GOD (på engelsk) står for Generator, Operator og Destroyer, dvs den kraften som skaper, opprettholder og ødelegger.
Noen kristne tror ofte at guds ord - er bibelen = gud. Og glemmer lett at det nettopp står i bibelen at Gud er lys og i ham finnes intet mørke. (eller noe sånt) og at det står i samme boken at I begynnelsen var Ordet og Ordet var hos gud og Ordet var gud. (akkurat som om bibelen skulle fare rundt i verdensrommet i begynnelsen(før noe ble til). Andre kan kanskje tro at "Ordet" er den "vibrasjonen" - den energien i de minste bestanddeler som skaper liv og får ting til å fungere. Og det skal visstnok stå i bibelen at gud er allvitende, almektig og allestedsnærverende. Hvem vet?
Eistein lanserte utrykket for energi at E=MC2, dvs energi er lik masse ganger lysets hastighet i annen potens.
Kanskje Gud ganske enkelt er den energien som gjør at du puster og lever? Hvem vet?



 Zigurd (27. okt 2013 01:08) *  IP
Bjørn E: "hvis noe finnes, er det skapt."

Er det det? Både 'skapt' og 'finnes' er vel kun hva vi mennesker velger å kalle noe? Basert på vår begrensede kunnskap?

En kunnskap som forøvrig var enda mer begrenset da begreper som 'gud' ble oppfunnet.



 Bjørn E (27. okt 2013 08:52) *  IP
@ Zigurd
språk er menneskenes verktøy til å beskrive en virkelighet (eller illusjon)
I denne tråden finnes det mange skråsikre mennensker som har noe arrogant innstilling til andres tro. "DA" skrev "ingenting er skapt" .Det fikk meg til å skrive innlegget mitt, jeg tenkte "jeg har skapt helvetes mange ting, og det jeg ikke har ødelagt, finnes fortsatt - enten man kaller det en virkelighet eller illusjon."
Når det er sagt, jeg synes verken om skråsikre benektere eller fanatiske "tro"ere. Min innstilling er at det finnes mange ting både på og mellom himmel og jord som vi generelt sett ikke har peiling på. Og jeg synes tro er en personlig ting…så i utgangspunktet finner jeg det litt dustete å takke Gud i all offentlighet - i hvert fall for en god golfrunde - men på den annen side tror jeg det er utrolig verdifullt å være takknemlig for å leve. Uansett hvem som har skapt eller ikke skapt deg;)



 barce (27. okt 2013 16:40) *  IP
Du har ikke skapt noen verdens ting, Bjørn.. Det fins ikke en partikkel mer eller mindre i universet nå enn ett nanosekund etter the big bang..


 par (27. okt 2013 18:24) *  IP
Hva dere vet!!!! Likevel er jeg like undrende... Pussig. Jeg tror om ingressen her at Odin og Tor har like stor innvirkning på golf som Kong Harald og Alex Ferguson og...


 gretten (27. okt 2013 22:08) *  IP
Bjørn E:
Nemlig. Jeg er også utrolig takknemlig for å leve. Det er liksom litt fantastisk å skjønne: *Jeg er her. Jeg tenker. Jeg føler. Jeg lever.* Men grunnen til at akkurat jeg er her, er at jeg vant en svømmekonkurranse mot 40 millioner andre rumpetroll. Tenk det, alle som skriver her slo 40 millioner andre i svømming !



 Frank (27. okt 2013 22:28) *  IP
Takk gretten, herlig boost av selvtilliten. Best av 40 millioner. :)


 ola (28. okt 2013 00:39) *  IP
barce:
det er vel ikke helt riktig, du mener kanskje masse?



 barce (28. okt 2013 00:42) *  IP
Mener du at antall "byggeklosser" i universet øker?


 ola (28. okt 2013 01:15) *  IP
nei, men da burde du definere partikler litt mer eksakt, i dagligtalen kan jeg nevne et utall prosesser hvor det dannes nye partikler.
Trådstarten din tiltredes forøvrig :)



 barce (28. okt 2013 01:33) *  IP
Ja, beklager. Men litt unøyaktig kan man si at atomer ikke skapes eller forsvinner i naturen. Selv om atomer består av protoner, nøytroner og elektroner - og igjen av kvarker, leptoner og bosoner. Ting blir ikke skapt! Alt fins fra før - i en eller annen form. Og de blir heller ikke borte. Ikke mange som tenker på at alle atomene i vår kropp har vært en del av universet i 13 milliarder år.


 Gunnar Bull (28. okt 2013 07:37) *  IP
Hmm... Startet dagen optimistisk med å tenke på at jeg vant svømmekonkurransen mot 40 millioner potensielle søsken. Takk, "gretten".

Falt litt ned igjen når barce kom med "gladmeldingen" om at kroppen min egentlig er 13 milliarder år gammel.

"Takk", barce.



 barce (28. okt 2013 10:19) *  IP
Hehe, bull.. Gladmeldingen er at du kommer til å leve videre i universet i evig tid :)


 Bjørn E (28. okt 2013 10:24) *  IP
ikke at det gjør noe særlig Barce, men er uenig i det du skriver. Du sier at jeg ikke har skapt noen verdens ting. Faktisk har jeg vel gjort det, ved å ta elementer av noe og satt det sammen slik at det er blitt noe som er "skapt" - i ordets normale betydning. Og det gjelder enten det er ideer eller fysiske gjenstander..
På den annen side, energi i sin reneste form er konstant og kan ikke skapes, mens materien dvs " alle ting" som du kaller det - går gjennom en konstant prosess; det skapes, opprettholdes og til vil til slutt nedbrytes.



 Gunnar Bull (28. okt 2013 11:23) *  IP
barce (28. okt 2013 10:19) Gladmeldingen er at du kommer til å leve videre i universet i evig tid :)

Vel...

For øvrig enig med Bjørn E, men dette er vel kun en diskusjon om definisjoner.
Skaper man ikke musikk uansett, forresten? Eller er alle fremtidige komposisjoner allerede lagret på en hemmelig harddisk i himmelen?



 barce (28. okt 2013 11:28) *  IP
De minste bestandeler, eller partikler, er jo som energistrenger å betrakte. Tror vi er enige, såfremt vi ikke ønsker å kverulere for moro skyld..


 barce (28. okt 2013 11:39) *  IP
GB; joda, men nå snakker vi om masse og energi. Universet har gått fra orden (nesten) til uorden - og vil gjøre det til det blir helt statisk og "dør".. Her fins det forresten spennende betraktninger om tid og retningen på tiden, hvis man skulle ha interesse av det..

Ja, Bjørn - supernova-eksplosjoner skaper alle grunnstoffene vi har på jorden over en viss tyngde (jern). Så gullet du har rundt halsen eller på fingeren - var stjernestøv og ble til slutt en del av jorden da den ble til..

Men det er ingen tvil om at mennesket har skapt ideen om Gud - så der er vi enig ;)



 AR (28. okt 2013 11:57) *  IP
Det kan kanskje være på sin plass her å nevne at i standardmodellen for partikler forklarer eksistensen av Higgs-bosonet hvordan elektrosvak symmetri finner sted i naturen.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72