Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Ove - 19. jul 2013 kl. 20:43 *  IP
Og ballen ruller og ruller....

The Open spilles på Muirfield, i et slags månelandskap, eller ørken. Ballen ruller noe avsindig, gjerne 100 m. på steinharde fairways, som består av brunsvidd "gress". Greenene er såpeglatte og uten mulighet for å få stopp i ballen ved innspill. Den bare ruller og ruller, forbi hullet og videre ned i en bunker eller i røff.

Spillerne ser frustrerte ut, men amerikanerne ser paradoksalt nok ut til å beherske forholdene best. Tre- og fire-putter er vanlige, likeså bom fra under 1 meter.
Tilfeldighetene rår, og vil dessverre avgjøre turneringen.

Banen er stereotyp, alle hullene er like, og det hele er dønn kjedelig. Det beste med Muirfield er den tykke røffen.

Jeg ser på via streaming, www.hahasport.com. Glad jeg slipper å betale Viasat Golf for dette mølet.

"Like forhold for alle", javel. Men en golfbane i en major skal ikke være slik.
 DA (19. jul 2013 20:51) *  IP
Tullprat. Det er ingen overraskelse at det er de mest rutinerte som er med i toppen! Og at hullene er like er det dummeste jeg har hørt. Jeg har spilt der, har du?


 Wilson (19. jul 2013 20:55) *  IP
Da

Ja, det har han. ;-)


http://golfsiden.no/debatt/thread.asp?id=9649&count=32



 AR (19. jul 2013 20:59) *  IP
Banen er satt opp meget spesielt. Mange av de beste spillerne er misfornøyd med hvordan banen eer satt opp.

Too much!!!

Ove har et godt poeng! Jeg innrømmer det. Jeg så på de to dobbeltbogeyene til McIlroy i går. Jeg ble så irritert at jeg skrudde av og gjorde andre ting i stedet. Blant annet Tour de France som er drit kjedelig - i fem minutter. :-)

http://www.golfchannel.com/news/golftalkcentral/mickelson-others-complain-about-muirfield-set-up/?cid=Email_FridayNL_20130719



 Wilson (19. jul 2013 21:09) *  IP
Det hele har blitt en konkurranse mellom US Open og The Open (British Open) om å få høyest mulig score.

Personlig synes jeg det er verre at Muirfield er en bane som ikke tar i mot kvinner, og vi er i 2013.



 barce (19. jul 2013 21:14) *  IP
Dere gamle gretne gubber..


 Wilson (19. jul 2013 21:17) *  IP
Er det Ove/Amatør og AR du mener?


 rett i koppen (19. jul 2013 21:24) *  IP
Vinnerscore:
2012 Masters 278
2013 Masters 279
2012 US Open 281
2013 US Open 281
2012 The Open 273



 AR (19. jul 2013 21:35) *  IP
Det er nok Wilson selv det siktes til! Og Barce.


 barce (19. jul 2013 21:41) *  IP
Jeg syns det er gøy å se på.. Enjoy life! ;)


 AR (19. jul 2013 22:21) *  IP
Jeg syntes det ikke var morsomt å se på McIlroy i går som jeg skrev over. IM= Ikke Moro. I dag har jeg ikke sett på. Hadde ikke tilgang. Håpet på Viasat på PC, men Viasat ga bare PC-tilgang i Sverige, så vidt jeg forstår.


 Revisor'n (19. jul 2013 22:25) *  IP
Det er egentlig ganske morsomt at en synes det er kjedelig med sykkel når det ikke-kjedelige alternativet er golf. En konkurranse hvor en holder på i fire dager og konkurrer i 18-20 timer før noen vinner noe som helst.

Tror nok vi golfnerder er litt inhabile når det gjelder å definere hva som er kjedelig.

Hvis det er riktig at kvinner ikke får spille på Muirfield så er det noen rødneser der oppe som burde blitt kastet på fjorden. Er det mulig å være så stokk konservativ i 2013.



 barce (19. jul 2013 22:27) *  IP
Revisorn.. Hundene til eierne har "mer" tilgang til klubbhuset enn kvinnene (konene til medlemmene).. :)


 Zigurd (19. jul 2013 22:36) *  IP
Jeg er forsåvidt enig i at det blir mange like hull, men det er nå engang slik det er for linksbaner i golfens hjemland. Flatt, få/ingen trær, lite, om noe, vann i spill, mye vind, og dype bunkere - slik kan man vel summere opp de fleste av linksbanene der borte.

Men moro er det likefullt når baner er satt opp slik Muirfield er i år - tv-golf er underholdning og ja, det er rimelig underholdene å se noen av de beste i verden sutre og grine over baller som ikke havner der de mener de burde ha havnet.

Desto mer respekt får en for de få som, etter et slag havner helt på avveie, makter å smile, riste litt oppgitt på hodet og tilsynelatende tenke "that's golf...".

For det er faktisk det som er golf for majoriteten av oss.



 barce (19. jul 2013 22:38) *  IP
For de som har spilt Muirfield, så er faktisk hullene ganske så forskjellig fra hverandre. Men på TV fremstår de dessverre som like..


 Amatour (19. jul 2013 22:55) *  IP
Vi har favorittene i toppen; Tiger, Dustin , Lee, Phil, Henrik, .. Hvordan kan dette fortone seg kjedelig? Her er 10+nasjonaliteter som er i god posisjon for weekend play og som kan vinne.. Over 72 hull så er det ikke tilfeldigheter som avgjør. Spillerne er vant og kjent med forholdene nå. Vi får en verdig vinner på Søndag.


 Revisor'n (19. jul 2013 22:59) *  IP
Barce: Det er det jeg alltid har sagt. Det gjelder om å ha hunnen i bånd ;-)


 Frank (19. jul 2013 23:29) *  IP
Blir som å arrangere vm i skihopp i bakken fra OL i 1928.


 golffreak (19. jul 2013 23:57) *  IP
For den/de som synes at links-golf er som å bruke skibakken fra 1928 kan umulig ha spilt en links-bane... DET er ekte golf, og de gamle banene tåler absolutt dagens profesjonelle (riktignok har de fleste gjennomgått enkelte endringer).

Target-golf og links-golf er to forskjellige måter å spille golf på. I Norge er det target golf stort sett, med relativt myke (les: våte) fairways og greener og lite onduleringer i fairway. Fairwaybunkere medfører ofte ikke noen straff, og man trenger ikke å vurdere vind eller rull så mye. Links-golf innebærer at spilleren må mestre flere elementer og slag, ikke minst bruke fantasi/intuisjon på hvor man må lande ballen og samtidig med rett "bite"/skru i ballen. Det ER mulig å slå ballen høyt og få den til å lande relativt mykt hvis greenen heller litt mot deg, men ofte må man bruke terrenget. Andre vil kalle det "urettferdig" og "tilfeldig".. Med target-golf så handler det mer om å få rett lengde, gjøre en liten vurdering av evt. vind og så bare slå samme slaget som sist. Naturligvis vil de profesjonelle slå både fade og draw, men i prinsippet så er det "enklere" med target-golf. Alle baner har varierende vanskelighetsgrad og bruker ulike elementer for å utfordre spilleren. At mangel på trær eller store vann (med fontener) skulle gjøre en links-bane "enkel" eller kjedelig vitner mer om uvitenhet tror jeg.

Jeg elsker links-golf, og at det skal være "gammeldags" er jo bare tull selvsagt. Blir som å si at naturgress i fotball er gammeldags, samme med grus og gress i tennis eller ekte snø i hoppbakken..



 Amatour (19. jul 2013 23:59) *  IP
Godt innlegg golffreak!


 barce (20. jul 2013 00:14) *  IP
Helt enig golffreak.. Tror det meste av kritikken har gått på flaggplassering mht vind og hastighet på greenene.. Men linksgolf er fantastisk, end of story :)


 Frank (20. jul 2013 01:07) *  IP
Mange liker å kjøre en jaguar fra 1963 og har masse flotte argumenter for at det enr en fantastisk bil. De fleste er enige om at de ikke er det, men man har selvfølgelig respekt for de som forsvarer det. En golfbane som i sin tid ble designet for utslag på 180 yards og baller totalt uten spinn er selvsagt ikke noe som holder mål i dag. Allikevel er tradisjon og affeksjonsverdi såpass viktig at man innbiller seg at de fortsatt holder mål. Alle som er glad i en sport liker å utfolde seg på arenaer som bærer historien, men det betyr ikke at de i seg selv er gode arenaer.


 barce (20. jul 2013 01:24) *  IP
Herregud Frank.. Har du noengang spilt en linksbane?


 Fooore (20. jul 2013 01:24) *  IP
Herlig turnering!


 tilskuer (20. jul 2013 01:50) *  IP
Det har vært trist lenge å se Rory spille golf, men det betyr ikke at de fleste turneringene i år har vært kjedelige. At banen fortsatt holder mål, og fortsatt klarer å teste selv de beste spillerne, ser man vel greit av leaderboarden. Det nytter ihvertfall ikke å stille i The Open med sitt B-spill. Men så er det også litt spesielle værforhold i Skotland for tiden, sol og vind, og regn har man ikke sett på flere uker. Det gjør forholdene ekstra vanskelige. På sendingene på BBC her i Storbrittania får vi mange intervjuer av spillerne etter runden. Det er ganske stor forskjell på mentaliteten til de eldre erfarne spillerne, og de unge gutta som ikke har fått nok erfaring til å forstå at par en en god score på alle hull. Herlig turnering.


 Frank (20. jul 2013 02:22) *  IP
Jada barce. Tror du de som designet banene for hundre år siden visste hvilket utstyr dagens spillere har til rådighet og designet banen utffra det?


 Quasimodo (20. jul 2013 03:09) *  IP
Er på ferie på Tenerife og slumpet til å se the open på BBC. I dag har jeg faktisk sett flere timer. Herlig å se og fantastiske kommentarer. Slutta med golf for ett par år siden, men etter å ha sett litt golf nå må jeg finne frem køllene når jeg kommer hjem. Gleder meg!


 barce (20. jul 2013 08:47) *  IP
Frank; du syns vel Mozart er utdatert også? På en måte er det jo det! På en annen måte overgår det all musikk som lages i dag..


 Pedro (20. jul 2013 09:33) *  IP
Sitter i Marbella og ser på, som nevnt ovenfor, bra kvalitet på kommenteringen på BBC. De skifter kommentaror ganske ofte for å få pauser, den luksusen har jo ikke Haugsrud, som jeg også synes gjør en bra jobb.
Med den leaderborden vi har, greier jeg ikke helt å hisse meg opp over litt harde og kjappe greener:-)
Håper på ett mirakel og at Miguel holder helt inn-)



 Ove (20. jul 2013 15:22) *  IP
DA spør om jeg har spilt Muirfield, og Wilson svarer "ja" på mine vegne! Og så viser han en link til en tråd av "Amatør" fra 2011, som kritiserer The Open-banen det året (St. Georges).

Opplysning: Jeg har ikke spilt Muirfield. Jeg har heller ikke spilt linksbaner noen steder. Holder meg til park/skogsbaner i Norge og Spania.



 gjesp (20. jul 2013 16:00) *  IP
hvis du aldri har spilt en linksbane, hvordan i huleste kan du uttale deg om det da?


 Huff (20. jul 2013 16:18) *  IP
Nei huff så lei jeg blir av Haugsrud... Woods og Westie spaserer nedover fw etter det første slaget. Westie tar initiativ og snakker og smiler til TW... følger opp, mens TW såvidt svarer... Dette får Haugsrud til å handle om Woods inkluderende væremåte. Alle liker å spille med TW... osv osv osv.... Verste er at jeg kan ikke slå av lyden ettersom jeg da mister stemningen fra banen... For jeg vet utmerket godt hvordan dette blir..


 stig (20. jul 2013 20:04) *  IP
Så episoden du refererer til i opptak nå. Rett nok var det Westwood som startet,men Tiger var da med på samtalen og smilte tilbake. Syns du legger litt mye i denne situasjonen "Huff".

Jeg har hørt mye på Haugsrud de siste årene,og syns han gjør det greit. Han kommenterer så og si alltid alene. Men Woods elsken som han har,og som er veldig hørbar,irriterer noe.



 pjatt (20. jul 2013 21:54) *  IP
alltid herlig høre fra newbies som aldri har satt sin fot på en linksbane kritisere de for å være kjedelig og like varierte. fortsett med det, det er god underholdning for oss andre som faktisk skjønner hva dette dreier seg om.


 De beste (20. jul 2013 23:57) *  IP
er best uansett...Ove...Hvorfor ser du på hvis det er dønn kjedelig...!!!!




 Nick (21. jul 2013 00:34) *  IP
Links er det opprinelige.
Links er det ultimate.
Links er golf.



 radar (21. jul 2013 00:41) *  IP
Sikker på at Westy og Woods har litt å prate om. Spennende å se om obiwan- foley får full pott med Westy i første forsøk.

Folk klagde over like hull/kjedelige hull på US Open og nå her. Sier det samme nå som da, vi får holde ut til det blir 3D bilder :)

Hvordan mener folk at de respektive åpne burde vært? (se bort i fra kurv på toppen av stanga)

Flere tilfeller av flaks/uflaks sprett på linksbaner enn på targetgolf baner. Sånn sett så virker planen til Woods med jernutslag fornuftig, ta flaksen/uflaksen ut av spill.
De beste har uansett en tendens til å finne veien til toppen av leaderborden :)




 PCS (21. jul 2013 10:09) *  IP

Uansett hva som diskuteres her inne er dere så aggressive mot hverandre,,,,




 Amatour (21. jul 2013 22:46) *  IP
Som jeg sa så fikk vi en verdig vinner idag i Phil M.; hvis ikke en 66 runde i finale runden for en opphenting fra 9. plass er spennende nok på links baner, så vet ikke jeg.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72