Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Daly - 16. jun 2013 kl. 23:33 *  IP
Drøbak Golfklubb-Full pris,null gress!!

Spiller Drøbak GK et par ganger i året fordi banen er enkel og morsom å gå.Den er stort sett også i god stand gjennom sesongen.Har da aldri reagert på greenfee prisen,men betalte full pris nå lørdag em.Banen var i elendig stand.Nesten ikke gress på fairways,greener uten gress og teesteder som sandkasser.At den har hatt en tøff vinter er forståelig,men de burde da senke prisen på greenfee før banen er spillbar.Vurderte å gå av etter 9 hull faktisk.Skjønner at klubbene trenger inntekter,men noe avslag på prisen bør de vurdere når det nesten ikke er spillbart.Eller iallfall informere om banetilstanden før man betaler.
Mvh skuffet greenfee gjest
 Nalle (17. jun 2013 10:39) *  IP
Tror nok ikke du har forstått realitetene helt Daly.

Det har seg nemlig slik at det faktisk koster mer å bringe en bane som har vært uheldig med vinterskader opp på tilfredstillende nivå, og da må man ta full pris. Alle gjester forstår selvsagt dette.

Markedet fungerer nemlig slik:
Hvis man gir en 50 lapp i rabatt og forteller at "banen er ikke helt sånn som vi vil den skal være, derfor gir vi en liten rabatt til de som ønsker å spille banen fordi vi verdsetter våre gjester" så vil ingen velge å spille der.

Derimot vil alle som betaler full pris forstå at da må jo produktet være bra selv om det kanskje ikke ser sånn ut, den jevne golfspiller skjønner selvsagt ingen ting om kvalitet på spilleflater.

Hvis man skulle tilby redusert greenfee i en periode vil nemlig to ting skje:
- Alle gjester vil da konkludere med at "detta var så dårlig til tross for en hyggeligere pris at hit skal jeg ihvertfall ikke igjen i løpet av sesongen"
- Og, for de som allikevel kanskje ville ta seg en tur senere, så forventer de da redusert greenfee, selv når man har lykkes ved kvalitativt og kvalifisert arbeid å bringe banen opp på ett nivå man er stolte av.

Økonomiske sammenhenger viser nemlig at 500 kr tidlig i sesongen er bedre enn 450 kr tidlig i sesongen og 500 kr noe senere i sesongen.

Siden du ikke forstår disse enkle sammehengene tror jeg vi kan konkludere med at du nok ikke kan bli klubbsjef på en norsk bane.



 barce (17. jun 2013 11:40) *  IP
Og du kan ikke bli klubbsjef på noen svenske baner, Nalle.. Men hva vet de om golf?


 Fooore (17. jun 2013 11:44) *  IP
Kan man ikke bli klubbsjef når man skriver humoristiske innlegg?!

Banen har vært dårlig hittil i år, og har fortsatt en del å gå på, ingen tvil, gleder meg til å svinge på godt underlag!



 common sense (17. jun 2013 11:47) *  IP
herlig ironi fra Nalle der :)


 Daly (17. jun 2013 12:29) *  IP
Skjønner ironien Nalle.Og jeg er nok helt ute på viddene og trenger en reality check...jeg er helt klart ikke egnet som klubbsjef.Men hadde jeg fått en rabatt hadde jeg garantert kommet tilbake og det tjener jo ikke klubben på.Bedre å skremme vekk greenfee gjester og la banen være forbeholdt medlemmen.Godt vi er enige.


 barce (17. jun 2013 12:34) *  IP
*** facepalm ***

(Må slutte å skumlese på mobilen)



 Nalle (17. jun 2013 21:01) *  IP
Se der ja Daly, nå viser du gode klubbsjeftakter, burde egentlig vært høyere greenfee når banen er skikkelig dårlig, da er man nærmest helt sikker på at medlemmene får slomse rundt alene hele sesongen, uten å bli plaget av ekle og skumle gjestespillere.

@barce, bare drittbaner i Sverige, og de har, til tross for at de har drivi med golf i 111 år, enda ikke forstått at rabat er roten til alt ondt. Ikke rart at det går dårlig i Sverige og norsk økonomi suser avgårde



 lars (18. jun 2013 17:02) *  IP
Blir selv jævlig irritert når baner er elendig uten at det gis rabatt på greenfee.


 Dessverre (19. jun 2013 18:40) *  IP
Typisk Norske golfbaner...Ikke minst er det fantastisk når de selv hevder banen er rimelig bra når man spør før man spiller... Med andre ord, ikke spill Losby på en god stund, fairway er bra, men greenene er bare sorgen..


 Wilson (19. jun 2013 18:55) *  IP
De som innrømmer at banen ikke er topp, opplyser om det og gir en liten rabatt får nok mye mer forståelse enn de som skal ha full pris.

Borre, Nøtterøy og Larvik i vår var en skam.
Full pris og null gress.



 Xo (19. jun 2013 19:19) *  IP
Wilson, feil Larvik har ikke tatt full pris en eneste dag, og har det fremdeles ikke. http://www.larvikgolf.no/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=20&Itemid=14


 Trond Kracht (19. jun 2013 19:53) *  IP
Motsatt kan du spille Holtsmark som er i toppstand til kun kr 400. Kan det bli bedre ??


 Wilson (19. jun 2013 20:41) *  IP
Larvik og Borre tok 400 kr i gf under NSG Tour tidlig i mai.

Banene så ikke ut i det hele tatt




 Xo (19. jun 2013 20:49) *  IP
Wilson, da fikk du 150kr i avslag på Larvik og 200kr i avslag på Borre, da blir det litt merkelig å påstå:
Full pris og null gress.
Forsåhvidt enig i at det muligens burde vært gitt mere rabatt, men det blir en annen diskusjon.



 Wilson (19. jun 2013 21:22) *  IP
OK,
jeg betalte 550 kr for gf + spilleavgift.
De hadde over 200 deltakere.

På mange baner får man rabatt om man fyller 1 stk 4-ball.

400 kr pr snute med 220 deltakere er ikke billig på en bane som ikke burde ha vært åpnet.



 Petter (19. jun 2013 22:28) *  IP
Ser at Nøtterøy tar kun kr. 300,- i greenfee. De har ikke dårligere forhold enn andre baner i Vestfold. Jeg har ikke spilt Sandefjord!


 Draw (19. jun 2013 23:09) *  IP
Losby er kanskje ikke helt der den skal være enda, men så er greeenfee satt ned med kr.200,- også. Tror det er ganske i tråd med hva denne tråden handler om, eller??


 Bjarte (20. jun 2013 13:21) *  IP
Jeg skjønner at klubbene trenger penger til å fikse banen når den er i dårlig stand, men det kan fort bli en ond spiral hvis de tar fullpris, ihvertfall hvis de lar være å informere om banestatus når man betaler greenfee.

Har selv opplevd at nettsiden skryter av banekvaliteten, betalt fullpris og blitt veldig skuffet. Hvis de hadde opplyst om det ved betaling hadde det vært bedre, men det aller beste hadde vært å få beskjed ved booking! Selvfølgelig, hvis jeg hadde fått meldig i golfbox om at "banen er i dårlig stand, men vi tar fullpris likevel" er ikke sjangsen stor for at jeg hadde tatt turen, men skuffelsen over å betale fullpris og få et redusert produkt tilbake er en skuffelse som sitter i. Spesielt i juni!

Det hadde vært suverent hvis man kunne fått slike meldinger når man booker bare i golfbox. Spesielt når banene lufter greenene. Å komme for å spille golf og risikere å spille flere av hullene på provisoriske greener er ikke bra! Et absolutt minimum er å informere på nettsidene sine om denne type "problemer" for spillerne.



 Nalle (26. jun 2013 16:22) *  IP
Oppdatering på Facebook idag:

"Bro-Bålsta Golfklubb
Vecka 27 kommer vi att hålpipa våra greener. Det kommer påverka konditionen på greenerna stort. För er som kommer ut och spelar är greenfee 200 kr/person."

Normal greenfee er 500,-

Mulig at svenske klubbsjefer har skjønt ett eller annet



 Daly (27. jun 2013 09:59) *  IP
Bra innlegg Nalle!! Tror klubbsjefen i Drøbak kan ta lærdom av dette,så kommer man kanskje tilbake...


 Rørleggern (27. jun 2013 22:47) *  IP
Spilte Hakadal og hørte greenfee var kr 400 og de burde tatt kr 1000 når vi sammenligner forhold på drøbak, evje og Miklagard! Kommer tilbake dit og takk til ahlsell som kjører sponsorturnering der


 Snekkern (27. jun 2013 23:04) *  IP
Enig at Drøbak sliter i år, men Evje er da bra, spesielt på greenene. Miklagard er i ypperlig stand og kan trygt anbefales. Spilte der på tirsdag. Hakadal er også bra, men ikke bedre etter min mening. Ville også tatt en tur til Holtsmark som er i god stand.


 Enur (01. jul 2013 12:19) *  IP
Evje er da også så fair at de gir rabatt når det er spesielt vedlikehold på banen.
Denne meldingen ligger f.eks. ute på klubbens hjemmeside i dag (og det er ikke første gang):

"Mandag og tirsdag denne uken vertikalskjærer, dresser og ettersår vi greenene på Evje. Disse dagene vil kvaliteten på greenene være dårligere enn normalt, og vi reduserer greenfee til kr. 250,-."

Altså ikke bare svensker som har skjønt det!




 Tin (01. jul 2013 22:09) *  IP
Jammen meg på tide! Flere burde ta etter!


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72