Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 ariba - 28. mai 2013 kl. 14:31 *  IP
Hensikten med par 3 hull

Meningen med par 3 hull er vel at de skal være forskjellig fra de andre 14 hvor man stort sett bruker driver. Her skal presisjonsgolf spesielt utfordres. Man står plant og kan pegge opp. Jeg synes derfor det er galt med hull som er så lange at snitt-spilleren må bruke driver. Forstår slopen er basert på driver på ca 180 m fra gul tee, ergo burde hullet ikke være lenger enn ca 150 m. Tour-banene konstrueres på denne måten hvorfor ikke for oss andre. Vi vil ha mer glede av en variert bane.
Vil gjerne høre også hva bane-ansvarlige mener.
 barce (28. mai 2013 14:43) *  IP
Høres rart ut med lengde på 180m for gjennomsnittsgolferen, samt at jeg ikke kan se at dette fremkommer i dokumentasjonen for setting av slope:

http://www.golfforbundet.no/assets/files/klubb/anlegg/forklaring_av_slope.pdf

Uansett bør par 3 hullene være av forskjellig karakter på en bane.



 Pro V1 (28. mai 2013 14:44) *  IP
Interessant spørsmål. Her vil jeg jo si at tee plasering utifra ferdighet er vesentlig. Samt om man er dame eller mann.

For noen vil et hull på 150 meter tilsi 9 jern, mens andre igjen slår med wood. Så kommer faktorer som ulike hindringer inn i bildet som et tillegg, les vann, bunkere OB osv.

Noen baner har desverre ikke en vesentlig forskjell på teeplasseringer (svart, hvit, gul blå - evt. siffer)

Andre hull er rett og slett vanskelig, samt at vind kan være en avgjørende faktor ( hull 2 Bjaavann og hull 11 Nordsjø).

Ellers så er jeg litt uenig at et par 3 hull på 180 meter kan være for langt, uavhengig av hcp, dog hvis det er lite eller ingen hindringer i veien.

Men likevel er det interessant å se hva slags valg den eneklte tar FØR man går til første tee. Det er aldri feigt å slå ut fra en teested som gjør banen og hullene generelt kortere, hvis man pga. ulike årsaker ikke har en generell snittlengde på slagene sine.

Lykke til.



 Laser (28. mai 2013 17:16) *  IP
Pro V1 er helt enig det er lov å gå fra tee steder som gir kortere bane å spille og igjennom dette kortere par 3 hull.

Jeg gjør dette selv og finner dte like spennende som andre løsninger



 Jørn (28. mai 2013 17:47) *  IP
Det er vel ikke meningen at feks en 20 hcp skal legge seg på green på par3 hullene, uavhengig av lengde. hadde det vært meningen så hadde det heller ikke hatt ekstra lag der.... På min hjemmebane har vi par3 på 200 m og i motbakke, har sjelden ambisjoner om å nå opp til green, men fornøyd med å ta med meg en bogey. Det som evt er bedre tar jeg som en bonus


 ariba (28. mai 2013 19:12) *  IP
Slope er bl.a. basert på utslag for mannlig Bogey spiller på 200 yards. Kvinnelig 150 yards (Scratch mann 250 y /kv 210y).

Jeg tror alle vil ha en variert bane/hull og da med bruk av varierende køller. Et par 3 hvor spilleren må bruke driver som på alle andre 14 eller fler, er ikke varierende. Målet for de fleste er å ligge på greenen, nærmest mulig hullet, med utslag. Driver er ikke presisjonskølle egnet for innspill på green.

Jeg laver en ny tråd senere om bruk/valg av teested.
Det er ikke det som er poenget her. Heller ikke topografi/vind etc.
Men at det legges opp til at det også må brukes driver på visse par3 hull, hvilket ikke gjøres for Tour spillere.

Jeg så gjerne at Forbundet henstilte til klubbene å la par3 hull være presisjonshull fra alle utslagstedene.



 halloo (28. mai 2013 20:55) *  IP
hvis du som herrespiller må bruke driver på et 180 meter par 3 hull så spiller du fra feil teested.


 Amatour (28. mai 2013 21:26) *  IP
Lengden på par 3 er ofte et økonomisk anliggende. Det heter seg at par 3 kalles "forbindelses" hull mellom par4 / par 5 og er til for å utnytte landskapet optimalt mht design og behov for flytting av masser. Selv på Pro Tourene kan man finne korte hull - ref Pebble Beach #7 som bare måler 97m fra back !


 nittini (30. mai 2013 12:12) *  IP
Ariba: din problemstilling er omtrent som for de fleste andre. På min hjemmebane har du et slag ekstra på alle hull ( dvs bogey spiller) fra hcp 14,9 gul tee. I praksis vil det si at du ikke har noe par3 hull. Så du skal spille deg inn på 2 slag og 2 putter, da har du ditt par. Smil og gå videre:)


 AR (30. mai 2013 14:32) *  IP
nittini; i din tankegang kan det ligge et snev av negativ tankegang når du sier at en spiller med over 14,9 ikke har noe par 3 hull på banen siden vedkommende får slag i stableford.

Jeg tror det er viktig, slik de tenker på Tyrifjord; spill golf og glem slagene. Slagene kan man telle opp etterpå og trekke fra det som måtte stå oppført som handicap/tildelte slag.

For de fleste gjelder det å spille så bra som mulig. Da gjelder det å strekke seg så godt man kan. Selvsagt må man legge opp strategien etter egne spilleferdigheter. Heri ligger at man bør legge opp til en score som gir et resultat over hullets par der hvor det ikke er realistisk å få par uten å ta alt for store sjanser.

Spørsmålet om hva hensikten er med et par 3 hull er slett ikke dårlig. Når vi ser på PGA Tour er det ofte at de bruker fra 6'er jern til wedge på par 3 hullene. Aldri ser vi at man må over et par hundre meter med vann før mann har tørt gress under føttene med et dertil hørende lite landingsområde. På de lange par 3 hullene er det alltid et stort landingsområde. Vi snakker om riktige dimensjoner og proporsjoner.

Golfdesign er vanskelig og sterkt preget av smak og behag.



 Undrende (30. mai 2013 21:22) *  IP
Store nedslagsfeltet er d vel ikke mange av her i Norge? Eller hva er en stor green? Hallo sier at en herrespiller spiller fra feil tre hvis han må bruke driver for å komme på greenen. Dette kan man umulig mene når hallo tenker seg om. Hvem som helst kan spille fra hvor som helst. Derfor finnes det slooptabell. Hva er en gjennomsnittsspiller? I Norge er d vel slik at ca halvparten mangler etablert hcp. Den største feilen i slooping eller banebygginga er at d tas lite hensyn til kvinnene. Selv om mange spiller fra d korteste utslaget slår kvinnene ikke langt nok for å rekke fram på gir. De fleste banene bør bygges om.


 nittini (30. mai 2013 22:17) *  IP
AR: du kan da ikke mene at det er negativt å tenke et langt par3 hull som et par4, er jo tvert imot spør du meg, når du har slag der. Du ser vel det går igjen her og på prat golfere i mellom at det nettopp er at de skal være på GIR, altså banens GIR. Det er derfor mer positivt å tenke at du skal være der på din GIR, til ditt hcp.
Men enig i at det er mange løsninger som kunne vært gjort bedre på endel golfbaner. Det samme gjelder spilleres valg av teested,mange vil få en bedre opplevelse av eget spill ved å velge teested som er mer i samsvar med egne ferdigheter.

Men hvis flere spillte match sånn til daglig, så slipper man unna problemstillingen med antall slag man må være inne på. På de britiske øyer så spiller de golf på den måten. Mye morsommere for alle, synd få spiller match sånn til daglig her.



 AR (30. mai 2013 22:26) *  IP
nittini; vi er nok helt enige. Jeg skrev: "For de fleste gjelder det å spille så bra som mulig. Da gjelder det å strekke seg så godt man kan. Selvsagt må man legge opp strategien etter egne spilleferdigheter. Heri ligger at man bør legge opp til en score som gir et resultat over hullets par der hvor det ikke er realistisk å få par uten å ta alt for store sjanser."

På et langt par 3 hull hvor mange spillere ikke slår langt nok til å komme på gfreenen på det første slaget, gjelder det å velge en strategi som gir best mulig resultat.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72