Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Kølle Nils - 10. mai 2013 kl. 12:51 *  IP
Moe Norman

AR, meget interessant link, den om Moe Norman!
Hva mener du om hans måte å svinge?

Og ikke minst, ”alle” de store navnene beundret ham – men ikke noen (?) tok etter ham. Hvorfor ikke? Jeg forstår det ikke.

 007 (10. mai 2013 14:05) *  IP
Ingen sexappeal ..


 Zigurd (10. mai 2013 20:45) *  IP
Hele poenget med Moe Norman var vel at han hadde en naturlig, instinktiv sving som det ikke er mulig å ta etter med mindre man har den - vel, naturlig og instinktiv.



 AR (10. mai 2013 21:29) *  IP
Kølle Nils, jeg har selv fått en grundig gjennomgang av denne teknikken av meget kvalifisert personell. Mitt inntrykk er at den moderne golfsvingen har nærmet seg Moe Norman ganske kraftig sammenlignet med den tradisjonelle svingen for 20-30-40 år siden.

Etter min mening er det ikke så veldig stor forskjell på de to definerte/nevnte måter å svingen på. Visse tydelige ulikheter er det imidlertid.



 Kølle Nils (11. mai 2013 11:53) *  IP
Takk for svar, AR!
Meget interessant, skal si, det inntrykk du har fått.
En evolusjon mot Moe´s sving!!

Etter søk på nettet, fant jeg mer om dette.
(Og en spiller som Stricker kanskje også møter ditt ønske 007? ;-))

http://www.youtube.com/watch?v=ckT9nwQLpLg

Hva dette har betydd for Stricker, er godt sammenfattet i linken:

http://www.golf.com/instruction/swing-sequence-steve-stricker

Og Todd Graves bekrefter her under likheten mellom Moe og Stricker, i det som Johnny Miller kaller "the swing of the future"

http://moenormangolf.com/faqs/are-there-any-players-using-this-method/

Slik jeg oppfatter det så her langt, er ”the secret” å ha samme posisjon med køllen ved stance som ved impact. Dette gir enklere mechanics (og derfor mer konsistent sving) og mindre belastning på korsryggen. Hva mener du om dette, AR?



 Eirik (11. mai 2013 15:42) *  IP
Flott hyllest av Moe Norman fra ESPN:
http://www.youtube.com/watch?v=w8bphcoEGc4



 AR (11. mai 2013 17:47) *  IP
"samme posisjon med køllen ved stance som i impact" gjelder for alle hvis det er posisjonen til køllen du tenker på. Jeg tror nok at kroppens posisjon er noe annerledes ved address- enn ved tilslagsposisjonen ved stort sett alle metoder av golfsvinger. I større eller mindre grad.


 Kølle Nils (11. mai 2013 17:58) *  IP
AR, jeg mener skaftet på køllen og selvfølgelig ikke køllehodet. Hvis du ser på de videoer jeg viser til, kanskje aller mest tydelig i den siste, ser du hva jeg mener :-)


 Kølle Nils (11. mai 2013 19:22) *  IP
AR, og kanskje enda tydeligere hva jeg mener (kommunikasjon med kun ord, om en golfsving, er ikke alltid enkel) i linken:

http://www.youtube.com/watch?v=B-C15d5sCVA





 Kølle Nils (12. mai 2013 19:22) *  IP
AR, og her er to av de beste svingene noensinne (syns jeg og mange med meg), Ben Hogans og Mickey Wright´s. Begge to svinger med det jeg kaller “the secret” litt lenger opp her i tråden (ja, jeg er klar over at Hogan hadde sin egen “secret”, hva den var strides de lærde om):

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=y20vd_NfJEo#!



 The Truth (12. mai 2013 23:01) *  IP
..is in the dirt! , skrev og sa Hogan, men det kom opprinnelig fra Moe, da de spilte 4 runder sammen, hvor forøvrig Moe slo Hogan alle fire gangene.

Mange har trodd at dette handlet om divots, og lese disse, men dette handler om fysikk, kraft og motkraft, ankre opp mot jorden som man står på, for å kunne release armene framover(!)

Det som gjorde Moe til den beste og mest konsistente ballstriker, var følgende:

1) Færre bevegelige deler i svingen. Han stiller med meget bred stance, som begrenser svingens og coil i baksving. Husk 70 prosent av svinghastighet genereres av håndleddene i release, dette glemmer mange. Mange hevder Moe slo kort, hvilket er nonsense!

2) Han setter seg i en slags squat i downswing, som gir han en meget god forankring mot Jorden!, han beholder NATURLIG begge føttene plantet gjennom impact. Det er denne kontaqkten med underlaget han forklarte til Hogan og som senere ble Hogans Secret.....

3) Armene/skuldrene "dipper", eller som Moe kalte det, Vertical Drop and horizontal Tug, altså han drar med fremre arm (han var vesntrehendt (!), Moe var den mest konsistente i verden her, timingen var perfekt hver eneste gang.

4) Denne dippingen, gir en skulderlinje, nesten parallel med hoftelinjen (imaginær linje gjennom leddene), hvilket gjorde det mulig for han å holde bakre fot plantet gjennom impact.

5) Her kommer resultanten av det øvre, nemlig slagflatens opptreden gjennom impact. Alle som har sett Moe og hørt Moe slå baller, vet at lyden er annerlevdes enn konvensjonelle golferes tilslag. Dette kommer av at hans slagflate beveget seg vinkelrett til svingplanet lengre enn noen anne golfer har klart. Den konvensjonelle sving gir en mye heftigere rotering av slagflaten gjennom impact, les release, sammenligned med Moes slagflate gjennom impact. Renere energioverføring er resultatet, og mer ren backspin versus sideskru på ballen. Derfor slo moe så rett, og derfor stoppet alle storhetene å slå på rangen, og gikk bort til Moe, for det hørtes rett og slett annerledes ut.
Trevino var også kjent for å klare å holde slagflaten square mot svingplan etter impact ganske langt, men beskrev Moes tilfelle at Moe var square milevis lengre enn meg.

Wally Uhlein, President of Titleist, møtte Moe på messen i 1995, og spurte Moe hva Titleist hadde gjort for han, for Moe skrøt alltid av ballene deres, og spilte alltid med dem.
Det endte med at Uhlein der og da gav Moe et stipend for sin innsats for golfen på 5.000 dollar per måned resten av sitt liv, som endte i 2004....en fantastisk gest. Wally har beskrevet ballbanen til Moe som at ballen har ren backspin, og når energien er brukt opp, faller ballen død ned....det var derfor Moe kunne stoppe lange jernslag på harde greener..

For å gi min kommentar til hvorfor ikke folk tar etter Moe.....så er det enkelt, alle som introduseres til golf blir fóret med konvensjonell stil. Å endre til moes bevegelse, selv om den er enklere, så er hjernen vår slik at den svært vanskelig kan endre slike kompliserte bevegelsesmønstre. En annen trist faktor er at selv Todd Graves klarer å holde bakre fot plantet gjennom impact, selv om han forsøker......og har ikke klart å repetere Moes "pendelbevegelse", og han effortless power....Dette blir for komplisert, men det har med "squattingen" i baksving og nedsving å gjøre....
Sandy Lyle forsøkte med Natural Golfs Ken Martin, men selv ikke de to klarte få på plass det viktigste....

Den som er nærmest og kjenner Moe best er hans tidligere "elev", om noen virkelig kan kalle seg det... er Greg Laverne i Canada.
Anbefaler å google han. Han kommer med en ny bok om Moe snart.

Anbefaler også boken om Moes liv, "The Feelling of Greatness", som Wayne Gretzky var med å delfinansiere en Hollywoodfilm om...men den er ennå ikke igangsatt, hva jeg vet. Pocketboken fåes kjøpt over Amazon.com.


Den som ser med åpent sinn, ser mer...



 The Truth (12. mai 2013 23:03) *  IP
Greg Lavern, skulle det være.


 Kølle Nils (12. mai 2013 23:47) *  IP
Supert innlegg, The Truth!! Virkelig godt skrevet, sett med mine øyne.

En bitte liten kommentar: En annen spiller, som klarte å holde slagflaten square lenge etter impact var Mindy Blake. Også han har svunnet vekk, dessverre, ikke så mange kjenner til ham. Fra 100 m og inn er hans teknikk meget bra, i hvert fall for meg (og nok for mange andre også hvis de prøvde). Hans bok The Technique Barrier syns jeg er en perle!

Nå skal jeg google Greg Lavern. Takk for den, The Truth!



 The Truth (13. mai 2013 20:33) *  IP
Takk.

På kortere distanser prøver de beste idag med konvensjonell sving å "hold off the release", ved å unngå at køllehodet roterer mot klokken (høyrehendte) nettopp for å oppnå ren backspin og unngå sideskru på ballen.
Moe kunne gjøre dette naturlig pga at hans høyre underarm ikke roterer over venstre underarm, dette er "dippingen" i skuldrene jeg nevnte over.
Dippingen kan også beskrives som at armtriangelen roterer oppover etter impact i stedet for rundt ryggraden, slik konvensjonelle golfere gjør.

Moe roterer, men meget mye mindre.
Denne "dippingen" i skuldrene gjør at han klarer holde slagflaten square mot svingplanet lenge etter impact, hvilket viser at det ikke har vært en roterende kraft i balltreffområdet, men heller en slagflate som i release squarer opp og holder seg square.
(Moe kommer ned med åpen slagflate, og dette er et resultat av hans vertical drop, der høyre albue dropper rett ned mot høyre hofteledd.
Når Moe så drar sin "horizontal tug" med sen release av håndleddsvinkel, så squarer køllehodet opp MED roterende kraft, men i det det squarer mot svingplan ved impact, holdes face square.

Dette kan høres ut som unaturlig, men det er ikke det, for dippingen av skuldrene hans sørger for at dette skjer naturlig.

Et viktig punkt som gjør at Moe klarer dette, er hans pendelbevegelse.....dersom man ser rett imot han, så ser man at Moe svinger uhemmet og bruker kroppen som en fjær, det han kaller for Effortless Power.
Denne pendelbevegelsen hans, gav han perfekt timing hver eneste gang.

Og hans timing kombinert med vertical drop - horizontal tug, og han vanvittige BAKEKONTAKT, gav mannen en balanse og selvtillitt som ingen noen gang har eller vil matche.

Kjente trenere hevder Moe er best på hans vertical drop.

Moe brukte beskrive dette som at han ikke prøvde få høyre albue i høyre framlomme, men faktisk ned i høyre baklomme på buksen sin.
Dette for å beskrive hvor tight hans drop er.

Når han innøvde dette, så hendte det at han i nedsvingen, og før horizontal tug, faktisk brukte slå 7-jernet i høyre lilletå!!!

Senere ble Moe mer på ett plan, også pga sin korpulent kroppsform etterhvert, og dermed svingte meget nær en perfekt ett-plans sving.

Det som skiller Moe i sin set up er at han logisk nok, når han skulle konstruere en mer effektiv bevegelse, så stiller han opp med skaftet i linje med høyre underarm, akkurat slik den vil komme i posisjon med fart ved impact, meget logisk.
Konvensjonell sving stiller opp med en vinkel melom høyre underarm og skaftet...da stilles det større krav til å treffe ballen.

Årsak til at Moe stiller opp med køllehodet så langt bak ballen, f.eks med driveren, er at dersom han ikke hadde gjort det, så vile han måtte manipulere med håndledd for å unnge at køllehodet skraper i bakken ved sin take away. Igjen meget logisk tankegang.
Han stiller opp i en posisjon med hendene rett foran seg, køllen i rett linje med venstre arm fra venstre skulder or helt ned til køllehodet. siden ball for driver er langt framme i stance, da blir køllehodet ca en fot bak ballen....igjen, dette for å unngå manipulatoriske bevegelser for å unngå at kølle hodet subber i bakken ved take away. Husk korteste vei mellom to punkter er en rett linje, og Moe fikk enorm kontroll over køllehodet på denne måten.

Han fikk så god kontroll at han på PGA Tour, pegget opp med ballen oppå en UÅPNET colaflaske, og klippet ballen fra toppen uten å berøre flasken.
Ledelsen på PGA tour stoppet dette, pga faren ved å treffe glasstoppen av flasken. Han tappet bare ballen på korken og lagde en bulk som ballen ville ligge i.......

Han showet også med 12 tommers tees.....i turnering....

Folk lurer på hvorfor han aldri vant på det nivået...
Husk tiden dette var på, Moe så ikke ut, tennene all over the place, høyhalsede gensere, og meget fargerike klær.....litt prematur Daly :)
Moe ble mobbet av etablissementet....
En dag tok de han fatt i garderoben, én av dem var én av de største gjennom tidene......og etter det sluttet Moe på PGA tour.






 The Truth (13. mai 2013 20:41) *  IP
Et eksempel på det redaktøren så bra skriver, at konvensjonell golf nærmer seg Moe...er f.eks. Lee Westwood.

Han slet med en overaktiv bakre fot gjennom impact.....
Han jobbet mye med å roe den ned, bli mer stabil mot underlaget, nettopp for å bli mer konsistent....

Om man plukker Moes basics, så er han meget nær Hogan på de kritiske punktene....har nevnt noen poeng, høyre albue i vertical drop'en...

En ting som skiller Moe mest, er hans bøyde framben gjennom impact, dette kombinert med den nevte skulderdippen, gjør at Moe kunne holde bakre fot plantet gjennom impact, naturlig! (selv om den ruller over på innsiden er hælen i bakken lenge etter impact).

Dette er Moe's secret...men dersom man ikke kjenner hans pendelbevegelse og squat, så vil man ikke kunne kopiere den dynamiske svingen hans.
Natural Golf hang seg på Moe, men forsto aldri hva Moe egentlig gjør. De forsto posisjonene, men det hjelper ikke om en ikke forstår hvordan han ved en dynamisk bevegelse oppnår disse posisjonene.....

Svingen til Moe er faktisk mye mer forskjellig enn den konvensjonelle, når en ser på de faktorer øyet ikke kan se....

Mange forståsegpåere på Moe, kjenner ikke til prikken over i'en.....



 Kølle Nils (14. mai 2013 09:50) *  IP
Svært interessant, the Truth!
Det du beskriver med ord, syns her (Moe i slow motion):

http://www.youtube.com/watch?v=e1wRT7__BDU

Og hva er bedre enn å få det direkte fra Moe selv, som her (”Show you – not tell you”):

http://www.golfcourseclips.com/a-golf-lesson-from-moe-norman/

Til slutt, det jeg kaller ”the secret” litt lenger opp, får Moe selv sagt såå mye bedre (”I address there – I return there”):

http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=YXWel_1yWp4



 The Truth (14. mai 2013 23:59) *  IP
Takk for fine lenker.
:)



 The Truth (15. mai 2013 00:01) *  IP
3 stykk 59-runder, siste da han var 60 år, og med 3-putt på hull 10.....

One of a kind...



 The Truth (15. mai 2013 00:25) *  IP
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=tQwkIh3iJiM&feature=fvwp


 Kølle Nils (15. mai 2013 00:30) *  IP
The Truth, du virker kunnskapsrik – ikke minst om Moe.
Kanskje du kan hjelpe meg med en sak jeg lurer på:

Hvorfor virker så mye rundt Moe så betent?

Først kom Kuykendall med sin Natural Golf, og hevdet nærmest eierskap av Moe. Så ble han skvist av nye eiere til NG, og de hevdet tilsvarende eierskap. Og en rekke rettssaker fulgte.

Siden kom brødrene Graves, hvor Todd Graves hevder sitt meget nære vennskap til Moe og også kaller seg Little Moe. De kom i sin tur i rettslig klammeri med både Kuykendall og de nye eierne av NG.

Når jeg så nå leser uttalelser av Greg Lavern, som du viser til, hakker han meget aggressivt på alle de jeg har nevnt ovenfor – og hevder at han og bare han var Moe´s store elev. Også Lavern havner i rettslige oppgjør med brødrene Graves – oppgjør som fortsatt pågår hvis jeg har forstått det riktig.

Er det på grunn av Moe´s milde vesen at mange kommersielle aktører ser sitt snitt? Eller hva mener du?



 The Truth (15. mai 2013 00:58) *  IP
Takk.

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=9V0H-_sOvJQ&feature=endscreen

Her ser du dippingen av skuldrene, eller tiltingen som de nevner her... han viser også hvordan han unngår å release og rotere køllehodet etter impact...

Vel, Kuykendall er en spennende kar, men etter at hans første venture gikk dårlig, kom noen tilfeldigvis med info om denne rare mannen i Canada, Moe. De tok han til srg og Moe ble smigret, for Kuykendall hadde konstruert en ny måte å slå på, og via den køllen han patenterte, fikk han faktisk også patent på denne metoden, som Moe før han utviklet denne, hadde svingt slik i rundt 50 år! Moe ble smigret fordi en vitenskapsmann hadde utviklet en mer energieffektiv metode å svinge en golfkølle.

Natural Golf ble navnet endret til, etter at en ny investor kom inn og egentlig kjøpte hele greia.

Todd Graves ble så hovedinstruktør, og var i NG litt i konkurranse med teoretikeren Ken Martin, som senere overtok som hovedinstruktør pga interne konflikter ang. metodikken.
Ken Martin sluttet hos NG da han fikk meget god kontakt med Sandy Lyle (Master vinneren fra Skottland), og de sammen skulle få skikk på svingen hans...

Todd Graves startet så sitt eget selskap og instruerer hjemme i Oklahoma og i Florida om vinteren, og lærer bort Moes bevegelse så godt han kan, med sin bror.

Greg er den som har tilbragt mest tid med Moe, og den som er nærmest Moes sving, utvilsomt! Men han har fokusert på sin bok og har liksom ikke funnet sin stemme ennå....jeg tror boken hans vil vise hvem som virkelig var Moes nærmeste.
Jeg kjenner både Greg og Todd, og vil ikke si noe vondt om noen av dem, men Greg viser mye dokumentasjon på hans omgang med Moe i ung alder, hvilket Todd ikke har vist meg, annet enn fra den tiden Moe var under NGs vinger, med Todd som Little Moe og hovedinstruktør for NG....

Rettstvist mellom Lavern og Graves' Academy handler om domenenavnet som innehar Moe Normans navn.....vil ikke si mer om det.

Moe følte han hadde et selskap med en grunntanke som understøttet hans egenutviklede sving, så det ble naturlig for han å komme inn under NGs fane.....og det vanket litt penger også, noe Moe ikke sa nei til...

Little Moe navnet kom tilfeldig fordi Todd på Canadian Tour svingte litt lik Moe, og han fikk denne etiketten, ettersom han hadde tilbrakt litt tid med Moe, og så til Moe da han ville forbedre sin golf...

Det er en stor suppe, og disse ser selvsagt sitt snitt til å komme så nære Moes navn som mulig, fordi de er alle meget klar over at Moe besatt The Holy Grale of Golf, med sin effektive og konsistente sving....




 The Truth (15. mai 2013 01:04) *  IP
http://www.youtube.com/watch?v=D7RTJ7ALmzs&NR=1&feature=endscreen

Lead wrist tracking....no flipping!

Det er slik man bygger konsistenthet..og bedre ballkontakt, mer effektiv energioverføring, mer backspin kontra sidespinn...

Skulderlinjen og hoftelinjen holdes parallelle også, i motsetning til konvensjonell golfsving, der hoftene roteres åpen, mens skuldrene forsøkes holdes parallelle til targetline ved impact, men som gjennom impact roterer kraftig...hvilket stiller vanvittig krav til timing..og ikke gir ren backspin på ballen....

Moe slo spik rakt!
Han kunne også gjøre alt han ville med ballen, skru, høyde , alt hva han ville, og viste det på demoer, ikke bare kjeften på han.

Anbefaler folk å se en demo på youtube, og når de hører latter, så er det fordi folk knapt kan tro sine egne øyne og ler av forbauselse...




 The Truth (15. mai 2013 01:14) *  IP
007
Hvem bryr seg om sex appeal om en kan slå ballen akkurat slik han vil 365 dager i året.

Hør på lyden ved balltreff....ren energioverføring, ingen roterende slagflate...

ikke se bort ifra at denne mannen sannsynligvis slo rundt 6 millioner golfballer uten ryggsmerter eller andre skader.







 The Truth (15. mai 2013 01:15) *  IP
http://www.youtube.com/watch?v=P7caQrfIf6o

sorry, glemte linken



 Kølle Nils (15. mai 2013 11:02) *  IP
The Truth, tusen takk for god beskrivelse av ”suppen”.

Det som er litt dumt er, at oppi dette forsvinner gjerne Moe´s banebrytende teknikk. Og det hjelper jo heller ikke, at Moe som person ikke passet inn i det anerkjente golfsamfunnet (no sex appeal ..). Litt trist i grunn, at et så underfundig og teknikkdyktig menneske kan virke å forsvinne inn i tåkehavet.

Har du (eller noen andre som leser dette) noen tanker om hvordan teknikken til Moe kan vinne frem litt mer her i Norge?



 HeSk (15. mai 2013 15:15) *  IP
Flere har forskjellige forklaringer på Hogans "Secret in the dirt".
En som forsøkte seg på Asiatourkvalet hadde sin.
Han bodde i Georgia, et steinkast fra Augusta, uten å ha spilt banen. (Stakkars mann).

En i hans familie hadde vært god venn med Hogan, og de hadde snakket om den viktigste detaljen i hans golfsving.

Hogan viste fram skosålene sine. Høyre såle hadde flere spikes en venstre, spesielt på "innsiden". I baksvingen måtte vekten forbli på innsiden av foten, og helst skulle høyre bein være gipset fra skrittet og ned.
(Ingen "sitting" på høyre kne, ala Leadbetter.)

Hvorfor han ikke hadde dette med i sine bøker? Hmm... han kunne da ikke fortelle "the biggest secret"!!

Men flere har vel løst dette på sin måte.
Norman Moe stod bredt.
Tiger (og Foley) står igjen på venstre.
Samme gjør vel Montgomery, og ingen hadde renere balltreff enn han, når han var på topp??

En ting Moe og Hogan hadde felles. De slo flere golfballer enn noen andre på denne kloden.





 AR (15. mai 2013 16:16) *  IP
Det er nok i den siste setningen i innlegget over at den virkelige hemmeligheten ligger.


 Kølle Nils (15. mai 2013 16:31) *  IP
AR, som du selv skriver på første siden ”Poor practice makes for poor performance”.

Ikke betyr vel ”good practice” bare mange baller?
Heller ”good practise” OG ”many balls” ..

Er du enig; hva er så ”good practise”?
En mulighet er jo å etterligne Moe, og om ikke annet, med maaange baller vil ikke korsryggen ha det vondt på den måten.



 AR (15. mai 2013 16:34) *  IP
Mye trening med høy kvalitet er løsningen. Og det er ingen vei utenom. Spør Tiger Woods om han er enig.


 The Truth (15. mai 2013 21:33) *  IP
KølleNils.
BINGO

AR:
BINGO

HeSK:
Du er inne på noe.
Etter hans 4 runder med Moe og noen timer på range med Moe, plukket han opp Moes snakk om trykket ned i bakken.
Moe ruller med fotbladene, over på innsiden av bakre fot i gjennomsvingen, i den grad at han faktisk slet hull i skoen på innsiden av bakre sko (over sålen og oppe på selve læret).

The truth is in the dirt kom fra Moe.
Moe brukte ikke dette begrepet, men Hogan ordla seg slik basert på det Moe snakket om når de to var sammen og spilte sammen.
Hogan fikk satt i en ekstra spike/pigg fordi han ønsket å ankre seg bedre opp i baksvingen, slik du beskrev.

Moe var ekstrem sentrert i sin sving, og dermed ekstrem vektoverføring til innsiden av bakfot i baksving, med resultat i sin "sitt/squat" i nedsving gav han mulighet til å sende armene FRAMOVER og OPP i stedet for RUNDT kroppen...
Dette gjorde at Moe naturlig kunne holde bakre hæl i bakken til lenge etter impact, og gav han den beste balanse i tilslaget av alle som noengang har løftet en golfkølle.
Dette gav han igjen en usedvanlig selvtillitt.
Han følte seg stødig, blanasert og i full kontroll over sitt svingplan.

Merk igjen Moes evne til å slå ballen fra uåpnede colaflasker....

Han spilte fra samme pegg i 8 år, før en annen spiler lånte den og brakk den !!!
Sier litt om kontrollen Moe hadde.

Moe har aldri hatt ryggproblem, og slo ca. 800 baller om dagen, hver dag av sitt liv.
Det er lett å si at det er dette antall som var årsak til Moes ballstriking, men konvensjonell sving vil man ikke makte dette uten enorm belastning.
Moe var riktignok sterk, men hans dynamiske bevegelse, pendelen, og effortless power som dette gav, er årsaken.
Han fant sin metode, utviklet denne over noen år til den var innkjørt da han var 19, og følte han kunne gjøre hva han ville med ballen.

Dere burde lese the feeling of greatness, ikke for å bli solgt for teknikken, men for å lese en utrolig livshistorie om et mennekse som elsket golf over alt. Han gikk mot strømmen, gikk sin egen vei og ble best til å slå en golfball. Og det med en hjerneskade han fikk som 5-åring etter å bokstavelig talt å ha blitt kjørt over hodet av en bil da han kjørte sleden på snøen ut i en innkjørsel og ble truffet av bilen....

Av og til rusler noen makeløse skapninger denne kloden, og moe var en av de makeløse.

Han er golfens Benny Gullfot, for de som husker den makeløse fotbballspilleren, tegneseriefiguren.
forskjellen er at Moe var virkelig, han gjorde det umuliges kunst med golfballer.





 The Truth (23. mai 2013 01:22) *  IP
Tenk over dette:

Ved en av Moes "clinics"/demonstrasjoner, tok ting litt av, kan man si.

Moe sto over 7 timer med driver, slo 1540 drives (ikke skrivefeil!), og alle ballene landet innen 15 meter diameter og over 230 yards. Han brukte ladies flex for å unngå skader av overbelastning.

Tenk over den prestasjonen en stund.....Kun Moe kunne gjort og klart noe så utrolig.
Dette er en rekord som aldri vil bli slått.



 The Truth (23. mai 2013 01:23) *  IP
15 yards diameter skulle det være (=ca. 13.5 meter)


 The Truth (23. mai 2013 01:29) *  IP
http://moenormangolf.com/free-golf-lessons/?lsid=1094&utm_source=AdWords&utm_medium=PPC&utm_content=GGA-300x250-B-v1&utm_campaign=GGA-GDN-ICM-INT&gclid=CPaDxu_qqrcCFeh2cAodCVoASw

Se videon.
Lenger ned på siden,
les hva Tiger, Trevino, Azinger, Lehman sier om Moe.



 barce (23. mai 2013 07:53) *  IP
En historie er også da han ikke orket å gå rundt vannet på Augusta, men gikk tørrskodd rett over..

Moe er/var et unikum, ingen tvil om det..



 Gunnar Bull (23. mai 2013 09:05) *  IP
Hehe, fønny barce :-)


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72