Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg

Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  


Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Dr Hook - 15. apr 2013 kl. 17:17 *  IP
Enden på visa er at langputteren blir forbudt.

Masters vunnet med "ankret" langputter. Nå er det vel slik at man må ha en langputter for å vinne en major. Det får vann på mølla og PGA kommer banke inn siste spikern i kista for å bli kvitt de som ikke kan putte på et klassiskt sett slik det er ment i golfen. Å forankre køllene til kroppen er helt klart en fordel som ikke er forenelig med et estetisk lek med køller slik golfen alltid har vært.
Takk Adam Scott for at golfen nå kan gå back to basics.
 Zigurd (15. apr 2013 17:40) *  IP
Sett bort fra putten på 18. før omspillet så vant vel Scott mer på tross av puttingen sin enn på grunn av den i går.


 Dilter (15. apr 2013 20:27) *  IP
Interessant er det også å lese at Steve Williams skal ha avbrutt rutinen hans for å diskutere linjen på den siste putten. Scott lyttet og satte den.

http://www.majorschampionships.com/masters/news/2013/04/14/hauser-norman.html Wilson (15. apr 2013 22:15) *  IP
Kanskje TW skulle beholdt SW på bagen.

TW sliter med puttingen og hvis SW er god på å lese linjer så er han en viktig brikke i spillet jack nickløs (16. apr 2013 09:04) *  IP
Den artikkelen AR har skrevet ang langputtere, er en ren skandale. Skrivefeil som om det var en 9 åring som hadde skrevet. Kvaliteten er også veldig så som så. Jeg ser på en måte poenget me artikkelen, men det var da voldsomt for noen meninger! I tilegg svarer han med et nakenbilde-illustrasjonsbilde på artikkelen over. Hva har skjedd med golfsiden? Skandale!

Snakker altså om denne artikkelen: http://www.golfsiden.com/Langputter150413.html hmm (16. apr 2013 09:14) *  IP
Hacking?


 Rsped (16. apr 2013 09:19) *  IP
Artikkelen er en oversetting av en Reuters-artikkel: http://www.reuters.com/article/2013/04/15/us-golf-masters-putters-idUSBRE93E03E20130415 + noe tillegg.

---------------------

Tillegg fra red kl 10.25: Stoff er også hentet fra andre artikler ute på nettet samt egne vurderinger.
AR
-------------------- Resurrected (16. apr 2013 09:25) *  IP
Det var en feil at langputtere ble tillatt i utgangspunktet, så det er på tide å rette opp dette.

Utstyrsegler må man forholde seg til i alle andre idretter også, hvis en formel 1 fører må legge opp fordi det blir forbudt med automatgir så er han ikke god nok sjårfør i utgangspunktet kanskje? jack nickløs (16. apr 2013 10:34) *  IP
Wilson: Hvordan kan du mene Tiger sliter med puttingen? Han puttet jo feltet av banen i AP Invitanional og på Doral. I tilegg til at han vant på Torrey Pines med litt dårligere putting, men fortsatt vant han. Check your sources Big W


 AR (16. apr 2013 10:49) *  IP
Resurrected: I min verden er det like dumt å forby automatgir på biler som det forbudet USGA og R&A er kommet med.

For å få bukt med vekthysteriet og bæreflateproblemet i skihopping kan man jo bare forby skihpperne å bruke hoppski når de hopper. :)

Nå er vi inne på gode sammenlgninger. Noen flere forslag fra noen?

Det er opplagt at det er svært delte meninger om langputtere. Om 100 år er alt flemt. Vi har nesten glemt Stymie-regelen som ble opphevet i 1952. Den ble for øvrig endret flere ganger før den ble opphevet.

Litt historie om golfregler:
http://www.golferslifestyle.com/feature_rulesofgolf.php Gunnar Bull (16. apr 2013 11:02) *  IP
Jeg synes Resurrecteds sammenlikning var relevant.

Dine er... vel, ikke det. AR (16. apr 2013 11:05) *  IP
Gunnar Bull: Selvsagt enig i det. Relevansen satte jeg som du forstår ikke i høysetet.

Her er en artikkel om Masters og Scott og Cabrera:

http://www.golfchannel.com/news/golftalkcentral/scott-may-have-sealed-fate-of-anchored-putting/ hans (16. apr 2013 11:21) *  IP
Personlig erfaring er at det ikke er enklere med langputtere, snarere tvert imot.

Selv skaffet jeg meg en langputter pga ryggproblemer. Siden da har puttestatistikken min gått i feil retning. Jeg har allikevel holdt ut med bryst-putteren i et år, fordi den har føltes så mye bedre for ryggen og "posture".

Nå begynner jeg endelig å nærme meg nivået jeg var på med den gamle putteren, og har et lite håp om komme under det også.

Heldigvis kan jeg spille med den uten å forankre den, men det får jeg evt trene meg opp til hvis det blir aktuelt. Gunnar Bull (16. apr 2013 11:26) *  IP
Puttere som kan ankres til kroppen gir de som sliter med korte puttestrokes en fordel.

Cabrera spør: Hvis det er en fordel, hvorfor bruker ikke alle det?

Svar: Fordi det kun er en fordel for de som sliter med korte putter.

Nytt spørsmål: Er korte putter en del av golfspillet? Skal de som sliter med å utføre denne teknisk enkle (men likevel svært så vanskelige) øvelsen få bruke et hjelpemiddel som tar problemet ut av verden?

Jeg vil si det er like mye juks å bruke en ankret putter som å legge et merke i puttelinja for alle som er nærsynt. R8 (16. apr 2013 11:53) *  IP
Sååå enig med GB. Den kjekkeste mann med den styggeste putteren vant Masters :)


 AR (16. apr 2013 11:58) *  IP
Fornuftige innlegg fra "hans" og "Gunnar Bull".

Golf skal være inkluderende. Dette legges det stor vekt på i klubber og forbund.

Hvis andre teknikker og andre puttere enn de "ryggbrutale", tradisjonelle, korte putterne skal bli forbudt, er det svært mange som blir ekskludert fra golf. Det er ikke det vi trenger nå som golf er på vikende front stort sett over hele verden bortsett fra i Østen.

Og hvis noen skulle ha interesse av det, kan jeg opplyse:

Selv har jeg arbeidet/trent svært mye med begge deler. Den korte putteren gir meg så mye vondt i ryggen at jeg ikke får trent så mye putting som skal til for å bli stabilt god. Periodevise yips-tendenser (som Sam Snead, Tiger Woods, Sergio Garcia, Fred Couples, Adam Scott med mange andre) gjør ikke saken bedre.

I vinter har jeg lagt ned mye tid med en god, tradisjonell putter av beste merke (Sotty Careron). Jeg syntes det gikk ganske bra under trening, selv om ryggen led fryktelig (jeg har vært bra i ryggen i flere år med bruk av lang putter). Da jeg forsøkte meg utendørs på sydligere breddegrader i fire runder i konkurranse tidlig i mars, fungerte puttingen dårlig.

Så dårlig at hvis det foreslåtte forbudet blir vedtatt, vil jeg meget sterkt vurdere å slutte med golf. Det var ikke noe moro.

Neste runde blir garantert med lang putter. Men jeg skal også trene en del med kort putter. Ikke minst fordi jeg synes det er moro de (få?) gangene jeg føler at jeg får det til - på trening! Men dessverre ikke ute på banen. Kjakan (16. apr 2013 12:15) *  IP
Går det ikke an å ha en lengre putter som ikke forankres i kroppen dersom man har dårlig rygg?


 AR (16. apr 2013 12:16) *  IP
Nei.


 Gunnar Bull (16. apr 2013 12:17) *  IP
Jo, men da er fordelen borte :-)

Trusler om å "slutte med golf hvis forankring forbys" gir for øvrig bare en dårlig smak i munnen. bjørn E (16. apr 2013 12:46) *  IP
er det noen som kjenner eksakt ordlyd i regelendring vedr. lang putter? Er det slik at lang putter blir forbudt, eller er det bare forankring av putter i kroppen som blir forbudt? Jeg ser for meg at det kan oppstå tilfelle der langputtere av gammel vane forankrer skaftet i kroppen - og det kan bli mange diskusjoner om forankring har skjedd eller ikke. Forankrer man ikke hånden ved kølleskaftet til kroppen når man putter, er det ikke akkurat stor avstand mellom forankringspunkt i kroppen og hånden. Takknemlig for oppklaring.


 Wilson (16. apr 2013 12:57) *  IP
JN
Tiger puttet ikke spesielt bra på siste runde av Masters.

Ang det å sjekke kilder.
Jeg tror du skal sjekke egen staving av ord før du hakker løs på AR Wilson (16. apr 2013 13:00) *  IP
Er forøvrig enig med GB ang bruk av langputter.
Bra beskrevet. AR (16. apr 2013 13:02) *  IP
Gunnar Bull, det er ingen "trussel". Det er en seriøs vurdering som må gjøres når den tid eventuelt kommer.


 hans (16. apr 2013 13:20) *  IP
Fra http://www.usga.org/news/2012/November/Proposed-Rules-Change-to-Prohibit-Anchoring/

"The proposed Rule 14-1b, which follows an extensive review by The R&A and the USGA, would prohibit strokes made with the club or a hand gripping the club held directly against the player’s body, or with a forearm held against the body to establish an anchor point that indirectly anchors the club."

Så ved bruk av langputtere må det være luft mellom støttende hånd (i mitt tilfelle venstre) og brystet. Har forsøkt dette litt, og er enda vanskeligere enn alle andre puttemetoder jeg har prøvd. Men det er nok det som vil være alternativet for meg ved et evt forbud mot forankring.

Med bellyputtere kan tuppen ikke være forankret i mageregionen, så de fleste må nok disse kortes inn eller få justert lie.

Er en god artikkel om hvordan Kuchar bruker en bellyputter uten forankring her: http://www.usatoday.com/story/sports/golf/2012/11/28/anchoring-ban-matt-kuchar/1732647/ Bjørn E (16. apr 2013 13:58) *  IP
takker Hans


 Pølse med brød (16. apr 2013 14:12) *  IP
Jeg synes de som mener det skal være lov med langputtere og forankring er litt prinsippløse. Hva blir det neste?

Når kommer 1 meter brede puttere med 5 kg lodd på hver side for sikrere kortputter (mer treghet)? Er dette lov i dag eller er det utstyrsbegrensninger? Scott brukte vel en putter på 150 cm, hva om puttere på 250 cm er det beste, er det lov?

Synes langputter bryter mot spillets ide, historie og tradisjoner. Blir som å hoppe stav med springfjær i staven, det er fortsatt stav og stavsprang, men utstyret gjør det enklere for dårligere hoppere å lykkes.

Ble det ikke avslørt en proffsyklist med motor i ramma? finnes vel også i salg nå, fortsatt sykling, fortsatt sykkelløp, men det bryter med syklingens ide og historie. AR (16. apr 2013 14:20) *  IP
Reglene er greie og godt beskrevet.

Men man må skille mellom juks og tillatt utstyr og ikke blande kortene her.

Mange blir avslørt for å jukse med både utstyr og andre ting i mange idretter, men det er noe annet enn denne diskusjonen her. rett i koppen (16. apr 2013 14:39) *  IP
Spørsmål til Gunnar Bull

Skal de som sliter med de lange jernene få lov til å bruke hybrider? Pro V1 (16. apr 2013 15:29) *  IP
Jeg er fortsatt uenig med de som mener at lang puttere skal være tillat, vel å merke med forankring mot kroppen. Helt greit med Matt Kuchar metoden som har putteren opp langs underarmen.

Et annet ankepunkt er som alltid, å forholde seg til utstyrregler som enhver tid en gjeldene. Jeg har tidligere skrevet om sammenligning med andre idretter og deres gjeldene utstyrregler. Greit at utøverne ikke alltid ønsker dette velkommen, men selvfølgelig følger de reglementet, selv om det er nye regler hvert eneste år.

I mine øyne er det tendenser til sutring. Når AR sier han vil vurdere å slutte med golf pga. dette, så sier jeg synd for ham. Store deler av din golfkarriere har foregått med vanlig kort putter.

En annen ting som jeg synes er dumt i hele prosessen er den lange overgangsfasen. Dette burde gjelde allerede fra ny golfsesong, i dette tilfelle første turnering 2014 sesongen både på ET og PGA.

En liten sammenlignen til alpint for etpar uker siden. Aksel kjørte på sine nye ski i NM, mens de andre fortsatt kjørte på ski med mye mer innsving som ikke er tillatt i World Cup etter de ferske regelendringene. De andre hadde selvfølgelig en kjempefordel mot Aksel. Men Aksel kjørte på dette fordi han har tilpasset seg det nye regelverket og skal jo kjøre på disse skiene videre.

Jeg håper og tor at flere av langputtergutta nå har startet trening med kortere putter og respekterer de regelendringene som kommer.

En annen sak er jo Norgescupen på slutten av 90 tallet da noen av gutta dukket opp med den sylferske ERC driveren. Det var ikke noe forbud mot dette og gutta slo ballen langt som et vondt år og vi andre stod å måpte både over høyden, lengden og ikke minst smellet i kølla. Etterhvert kom forbudet samt begrensningene på moi osv.

Regelendringer på utstyrsiden er særdeles viktig, og i fremtiden vil dette bli mer fremtredende. Flott at vi har R&A og USGA som følger med til spillets beste. Gunnar Bull (16. apr 2013 15:29) *  IP
Svar til rett i koppen

- Selvfølgelig.en hybrid er laget og brukes etter akkurat de samme prinsippene som jern og wooder.

Beklager for øvrig bruken av ordet juks i et tidligere innlegg - jeg kom ikke på noe bedre i farten. Det er selvfølgelig ikke juks så lenge det er lov.

Og enig med Pølse. tilskuer (17. apr 2013 01:03) *  IP
Tilbake til Ressurected sin sammenligning med automatgir i formel 1. Sammenligningen blir bare helt riktig hvis du som følge av regelen i formel 1 forbyr automatgir i alle andre biler også. Skal da min gamle tante som måtte ha automatgir for å klare å ta lappen slutte å kjøre bil fordi det blir for enkelt for F. Alonso å kjøre med automatgir.

Selv om jeg aldri har prøvd en langputter skjønner jeg ganske enkelt ikke behovet for å forby den. Årsaken til at stadig flere turneringer nå vinnes med langputter er ikke nødvendigvis bare det at den gjør puttingen så voldsomt mye enklere. Vi bør vel også ta høyde for at det kommer opp en generasjon spillere som har brukt langputteren like lenge som vi andre har brukt den korte.

Jeg tror også at en forbud mot bruk av langputter for alle spillere har et mye større potensiale for å skade sporten enn det har å fortsatt tillate putteren. Og å si at den må forbys fordi det ikke ser bra ut er det vel ca. det dårligste argumentet jeg har hørt siden debatten om V-stil i hopping. barce (17. apr 2013 09:04) *  IP
Feil tilskuer. Du kan alltids spille med lang putter for all fremtid, men ikke hcp-tellende og i konkurranser. Er ikke så mange av oss som kjører på offisielle tider til jobb eller deltar i konkurranser..

Men AR.. som ivrig leser så venter jeg på dine artikler som tar for seg hvorfor lang putter bør forbys! Virker veldig ensidig din dekning av saken. Har redaktøren en skjult agenda? Jordnøtta (17. apr 2013 09:04) *  IP
http://www.smh.com.au/sport/scotts-broomstick-putter-to-be-banned-from-2016-20130417-2hz7t.html


 AR (17. apr 2013 09:24) *  IP
tilskuer: meget klokt innlegg.

barce:
1) Jeg har ingen skjult agenda
2) På Golfsiden fremkommer meninger både for og i mot et forbud.

Jeg er selv mot forbudet - i første rekke fordi det vil ekskludere mange spillere fra sporten som sårt trenger en oppblomstring.

Et annet eksempel: Norge og mange andre konservative land og utøvere var i mot skøyting i langrennssporten. Forskjellen er bare at det er en fordel med skøyting sli at det går fortere å skøyte. Langputteren gir ingen slike generelle fordeler, men det gir flere muligheten til å putte temmelig bra. Pølse med brød (17. apr 2013 11:04) *  IP
Tanken på at langputtere skulle trekke flere spillere til golf er jo helt absurd.

AR, eksempelet ditt med skøyting er veldig bra, hva skjedde? De valgte å dele inn i to klasser, de som skøyter og de som går klassisk. Ser du for deg en slik deling i golf også?

I hopping gjorde man ikke dette skillet, skulle man fulgt langrenn burde det være konkurranser både i Bokløvstil og i klassisk.

Hva med å dele ut standardutstyr til alle spillere? Så vinner den som har best teknikk og ballfølelse osv., hvorfor skal utstyr i mange idretter telle så sykt mye? Dette er vel noe som presser svært mange ut av golf og andre utstyrsidretter... AR (17. apr 2013 11:18) *  IP
Pølse med brød; Interessant innlegg.

Her er mine svar:

1) Jeg tror ikke at langputtere vil trekke flere spillere til golfen. Jeg tror at de som virkelig har nytte av lange puttere, de med dårlig rygg og yips, vil få mer glede av å spille slik at de ikke slutter. Det er nesten det motsatte av hva du sier.

2) Langrennsskøyting: Skøyting gir så store fartsfordeler at det var naurlig å dele i to klasser. Slik ser vi ulike stilarter i svømming også.

3) I hopping er det i mine øyne to viktige årsaker til til at det er en stilart (i utvikling). Først og fremst er skihopping en liten idrett. Det er i praksis forbundet med banskeligheter å skille mellom Bokløvstilen og parallelle ski, slik at det er vanskelig å sette opp klare regler.

Kanskje en omgang med klassisk stil og en omgang med Bokløvstil er en løsning? Det ville trolig blitt både komisk, vanskelig å dømme, vanskelig for hopperne, vanskelig å beregne luftkorridorer, i det hele tatt vanskelig.

3) Standardutstyr til alle spillere? Det ser de fleste ikke er rettferdig i golf. Ulike kroppsbygninger og ulike måter å svinge på gir en viss type spillere klare fordeler. En annen sak er at produsentene ikke klarer å lage identiske skaft. Bare se på to forskjellige drivere som det står akkurat den samme spesifikasjonen på skaftet. I praksis kan de være svært ulike. Det viser også nøyaktige målinger med dertil egnede apparater. Lancaster (17. apr 2013 11:45) *  IP
Argumentet med dårlig rygg og behovet for lang putter hart jeg problemer å forstå . Selvfølgelig tar det på om man bruker en særlig kort putter(eks Mickelsen), men selv har jeg ofte vanskelig for se om de bruker mageputter eller konvensjonell(35/36'') putter når de står over putten. Uansett så kan man bruke lang putter uten å ankre til kroppen.
Lang putter er en fordel for de med yips/nerver på korte putter, og Gary Player bruker det som et argument for å forby dem. Han mener at presset over putten er en viktig del av spillet og den delen blir utvannet ved at spillere blir tillatt å bruke slike redskaper. Litt som om skyttere som skjelver på hånden burde få bruke en anordning som gjorde at man ikke trengte å bruke hendene når de skjøt... Gunnar Bull (17. apr 2013 12:14) *  IP
Det synes jeg er det beste eksempelet så langt i debatten.


 Pølse med brød (17. apr 2013 13:04) *  IP
AR, når du kriver før i dag "Jeg er selv mot forbudet - i første rekke fordi det vil ekskludere mange spillere fra sporten som sårt trenger en oppblomstring. " så er det vel naturlig å tenke at du mener langputter vil trekke folk til golf?


 AR (17. apr 2013 13:42) *  IP
Jeg ordla meg kanskje litt upresist. Med ordet ekskludere tenkte jeg på de som allerede er inne i golfen fra før. Jeg tenkte faktisk ikke på at noen som ikke spiller golf kunne bli tiltrukket av spillet på grunn av den lange putteren, hvis du forsto det slik.

Jeg beklager uklarheten. Pølse med brød (17. apr 2013 13:47) *  IP
Så du mener faktisk at hvis langputter blir forbudt vil en betydelig mengde spillere slutte?

Litt vanskelig å fortå all den tid de som spiller med langputter i verden utgjør 0,1 promille av alle spillere, men du tenker kanskje på aktive proffer? Wilson (17. apr 2013 14:02) *  IP
AR sitat:
Jeg tenkte faktisk ikke på at noen som ikke spiller golf kunne bli tiltrukket av spillet på grunn av den lange putteren.

Lenge siden jeg var så enig med deg, bra at du innrømmer at det ser for jævlig ut. ;-) AR (17. apr 2013 14:16) *  IP
Til Pølse med brød:

1) Ja, jeg tror at de som har yips/vondt i ryggen med kort putter vil enten redusere sin interesse og spille mindre, eller de slutter helt.

2) Det er anslått å være 60 millioner golfspillere i verden. Du mener at 0,1 promille = 6.000 spillere bruker lang putter? Det ble anslått på Golf Channel at opp mot 20 millioner har brukt/bruker/eller kan tenke seg å forsøke lang putter.

Hvbis dette hadde angått 6.000 golfspillere hadde ikke regelendringsforslaget dukket opp. Tror jeg. AR (17. apr 2013 14:18) *  IP
Wilson; nå drar du den vel litt langt. Jeg mener ikke at "det ser for jævlig ut", selv om kanskje du gjør det.

Jeg synes tvert i mot det ser stilig ut når eksempelvis Adam Scott har kommet tilbake i verdenseliten med sin nye stil etter at den gamle metoden sviktet for hans vedkommende.

Jeg forstår godt at mange synes at langputting er stygt.

Nye stilarter oppleves ofte som stygge. Bare se på Bokløv-stilen, skiskøyting, kulestøtrotasjon i friidrett, Fosbury-stilen i høyde da denne stilarten overtok etter dykk stilen som igjen overtok etter saksestilen.

Alle nye ting ser for jævlige ut, spesielt for de mer konservative som gjerne vil holde gamle tradisjoner ved like og ikke ønsker særlig utvikling - slik som norske vinteridrettsledere er verdensbereømte for gjennom mange tiår.

Damelangrenn eksempelvis var noe ordentlig dritt for bare noen få tiår siden. Og den kjente treneren Kaas var en kraftig motstander av skøyting.

Nei, hold på det gamle! Gunnar Bull (17. apr 2013 14:26) *  IP
Adam Scott stilig?!? Når Adam Scott putter, ser det ut som han er plaget med særdeles løs mage og må få ut gørra gjennom begge ender.

Helt ærlig så blir jeg nesten fysisk kvalm av å se på puttestancen hans.

Takk og pris virker det som han har moderert skrævingen sin en smule i det siste. AR (17. apr 2013 14:52) *  IP
Kanskje tiden er inne for denne klassikeren:

Smaken er som baken - delt. :) Wilson (17. apr 2013 15:05) *  IP
Stil er ikke det viktigste. I golf skal man allikevel følge tradisjoner hva angår noe så uvesentlig som bekledning.
Piquet trøye ++++++

Hvorfor skal man da innføre langputter?
Kun for å hjelpe de som sliter med korte putter.

Jeg sier ikke at det er feil, men man godtar ofte det som er best for en selv, mens man kanskje er nummeret hysterisk på andre tradisjonelle ting.

Da sitter tradisjonene litt løsere. Zigurd (17. apr 2013 15:12) *  IP
Her er det kanskje muligheter for et kompromiss - langputter forblir lovlig, men kun på baner som også godtar dongeri og kraveløse t-shirts.


 tilskuer (17. apr 2013 15:25) *  IP
Helt siden golfen ble "oppfunnet" har utviklingen gått i retning av å utvikle utstyr som gjør golfspillet enklere. Men nå har det altså oppstått et behov for å sette utviklingen 30 år tilbake, - kun fordi "feil" spillere vinner noen turneringer. Det virker som at det var helt greit at langputteren var i bruk så lenge ingen vant med den. Men nå, når det sågar er noen som har vunnet majors med den, er den plutselig blitt golfens største problem.
Å forby alt vi ikke liker er ikke nødvendigvis alltid den beste løsningen. Zigurd (17. apr 2013 15:44) *  IP
"Behovet" har jo ikke oppstått i forbindelse med langputter.

Vi har allerede sett mye utstyr bli forbudt (bl.a. "firkant-drivere" og wedger som må ha spesielle 'grooves' for å være godkjent). Baller er det vel en del debatt om nå - hvorvidt det bør begrenses hvor langt de går før "drivable par 5" blir
å høre i golfsendinger.

Det er en balansegang - hvorvidt langputter havner på ene eller andre siden er det ikke helt enkelt å si, men at vi bare skal godta alt av utvikling uten å tenke på hva det har å si for golfen, er heller ingen god løsning. Resurrected (17. apr 2013 15:53) *  IP
Tilskuer: Synes ikke den reviderte sammenligningen var særlig saklig. Formel 1 og golf er begge deler sport med et gitt sett av spilleregler. Privat bilkjøring hvor man transporterer seg fra sted til sted, komme seg til jobb, i butikken eller lignende er noe helt annet. Du må i det minste holde det generelle forbudet innenfor bilsport, men også der er klassene altfor forskjellig til at det gir noe mening.

Alle sporter har regler som på et eller annet nivå vil være ekskluderende. Langputter strider for meg i mot intensjonen til spillet, og jeg tror ikke noe på at et forbud vil bidra nevneverdig til golfkrisen. Wilson (17. apr 2013 16:07) *  IP
Jeg tror ikke ryggproblemer er største årsak til bruk av langputtere.
tror det er at de gjør stroket lettere på korte putter.

Jeg tror faktisk maveputter er verre for ryggen enn en tradisjonell putter er.

Uansett tilgivende køller ellers og drivere som er lettspilte så tror jeg ingen annen golfkølle kan hjelpe et dårlig stroke mer enn langputter kan.

Men kanskje kravet om at de ikke skal forankres kan være det som tross alt gjør at ryggsvake allikevel bare kan fortsette med lange puttere hans (17. apr 2013 16:47) *  IP
Det største problemet med et forbud er at langputtere og forankring har vært brukt i snart 30 år, uten at usga/r&a har tatt seg bryet med å gjøre noe.

Dersom statistikken som sier at 4% av golfere bruker langputtere, stemmer, utgjør det ca 2.5 millioner golfere på verdensbasis. AR (17. apr 2013 17:08) *  IP
Til dem som er spesielt interesserte kan jeg opplyse om denne linken med illustrasjoner av hva som blir tillatt og ikke tillatt hvis den foreslåtte regelen blir vedtatt.

http://www.usga.org/rules/Proposed-Rule-14-1b-Infographic/

Et interessant spørsmål dukker opp når eksempelvis Adam Scott putter på samme måte som nå, men holder enden av putteren en centimeter fra brystet, som fortsatt blir lovlig hvis ny regel blir innført - etter det jeg kan se. Eller en halv centimeter. Hvor går grensen, og hvordan skal man dømme når en spiller sier at det var avstand til brystet og motspilleren sier at det var kontakt med kroppen.

Jeg har ikke noe godt svar på dette. Kølle Nils (17. apr 2013 17:30) *  IP
Et svar er kanskje at golf er en gentlemansport.
Ellers er der jo mange muligheter å ikke overholde reglene. Uten å bli tatt for det.

Jeg syns det er bra at vi forutsetter at folk ikke jukser.
Slik er det jo også utenfor golfbanen ..

Klart det finns unntak, men jeg tror de aller fleste følger spillereglene :-) barce (17. apr 2013 17:48) *  IP
Ingen kommer til å bruke den teknikken eller putteren hvis man ikke kan forankre.. Det er vel det beste svaret!


 AR (17. apr 2013 19:21) *  IP
Der tror jeg at du tar feil, barce. Jeg kjenner til forsøk som er gjort ved å ikke ha putteren inntil, men i nærheten av mage, bryst eller hake med temmelig godt resultat.


 Frank (17. apr 2013 19:57) *  IP
Har du noe tall på det AR eller mer feeling?


 AR (17. apr 2013 20:26) *  IP
Tall på hva da?


 Frank (17. apr 2013 20:27) *  IP
På at resultatene var gode.


 CF (17. apr 2013 21:56) *  IP
Bruken av langputter steg fra 2-4% til trolig opp mot 15% i 2012.

Det finnes ingen statistikk eller undersøkelser som viser at langputter gir en fordel. Noen tall for kjente spillere på PGA Tour.

Keegan Bradley
Strokes Gained-Putting: +0.377 (27th)

Webb Simpson
Strokes Gained-Putting: +0.213 (T54)

Brendan Steele
Strokes Gained-Putting: -0.106 (119th)

Adam Scott
Strokes Gained-Putting: -0.204 (148th)

Matt Kuchar
Strokes Gained-Putting: +0.409 (25th)

Carl Pettersson
Strokes Gained-Putting: +0.450 (21st)

Tim Clark
Strokes Gained-Putting: -0.123 (T123)

Ernie Els
Strokes Gained-Putting: -0.084 (112th)

Rocco Mediate
Strokes Gained-Putting: +0.021 (97th)

Vijay Singh
Strokes Gained-Putting: -0.370 (170th) barce (17. apr 2013 22:10) *  IP
Det er ikke det som er poenget. Så vidt meg bekjent er det faktisk en fordel med vanlig putter hvis man er dyktig til å putte. Dette fordi man da har muligheten til å "styre" puttene på en annen måte. Mer feel mao.. Spørsmålet er om spillere som ikke behersker en vesentlig del av spillet fortsatt skal ha muligheten til å leve av golfen.. (De tar faktisk plassen til andre)..


 Frank (17. apr 2013 22:48) *  IP
Finns det noen tall på at dårligere puttere blir bedre av langputter da, eller er det bare flaks? Dvs statistiske tilfeldigheter.


 Wilson (17. apr 2013 22:53) *  IP
Billy Mayfair er et eksempel på spiller som ble "reddet" av langputteren.
Han hadde et grusomt puttingstroke hver gang han skulle slå ballen.
Prøvesvingen var perfekt, mens selve puttingstroket var en cut. Dette var direkte ødeleggende på korte putter.
Dette ble han kvitt ved å bytte til langputter Frank (17. apr 2013 23:07) *  IP
Debatten preges av synsing, påstander og følelser. Mange blir friske av placebo, det betyr ikke at det er et godkjent legemiddel med statistiske resultater å vise til.


 tilskuer (17. apr 2013 23:38) *  IP
Helt enig Frank. Hele forslaget om forbud mot langputteren er bydg på synsing, påstander og følelser. Det mangler dokumentasjon på at langputteren er så effektiv at det er nødvendig å forby den.


 Zalo (18. apr 2013 08:50) *  IP
Hvor lenge har langputteren hvert brukt av proffene? Jeg tipper rundt 10 år, synes da det blir litt rart å bare si det er forbudt om den har eksitert på touren så lenge. Noe helt annet om den var introdusert for 10 mnd siden


 AR (18. apr 2013 09:01) *  IP
Tipset på 10 år er ikke bra. Sam Torrance fikk yips og spilte seg ut av toppsjiktet i løpet av en sesong i 1988. Da begynte han å trene med lang putter. Han trente mye på et snookerbord for å lære seg teknikken. Han var på Ryder Cup-laget 9 ganger. De 5 siste med lang putter.

"Torrance was also an early pioneer of the broomhandle putter. After a disappointing 1988 season on the greens, Torrance experimented with the long putter that was already being used successfully in the U.S. He debuted his version, which anchored on the chin rather than the midriff, at the 1989 Jersey Open and subsequently finished in the top five. He has used it relatively successfully ever since."

I rundt 30 år har altså lange puttere vært i bruk. Nå skal det plutselig bli forbudt - kanskje. Enur (18. apr 2013 09:07) *  IP
Med 3 års forhåndsvarsel er "plutselig" kanskje ikke den helt rette betegnelsen?


 Pølse med brød (18. apr 2013 12:53) *  IP
Antalle vanlig golfspillere som bruker lang putter er ekstremt lavt, det vet alle som har spilt mye. Selv har jeg spilt 2-3 tusen runder og kan huske 1 eller 2 med langputter. Dette fenomenet begrenser seg til de som spiller aktivit og noen få andre stort sett ryggpasienter.

Jeg har vært i flere hundre proshopper gjennom 30 år og jeg kan ikke huske å ha sett en langputter. Mulig mange har lyst til å prøve, men det får de ikke fordi det finnes ikke langputtere å prøve. Hadde det vært et marked for dette ville sef. proene kjøpt inn lange.

Dette er en mikrodiskusjon som gjelder en del aktive spillere. Lancaster (18. apr 2013 13:26) *  IP
AR's anslag på bruk av langputter er nok temmelig presist. Mener også å huske AR's spådom på begynnelsen av 90-tallet; "Dersom langputteren ikke blir forbudt, vil den bli benyttet av over halvparten av spillerne på europatouren innen år 2000". Dette var altså før noen begynte med mageputter og det slo ikke helt til...

Pølse; Rett skal være rett, det har begynt å dukke opp en del lange puttere i proshopen etterhvert, men du har et poeng. Dilter (18. apr 2013 14:55) *  IP
Hakeputtere blir litt umedgjørlige hvis du bruker bærebag.

Jeg kan i farten bare huske (selv om jeg ikke har spilt like mange runder som PmB) å ha spilt med én spiller som hadde langputter, men han puttet til gjengjeld vendt mot hullet (med ballen ved siden av foten).

Selv om dette ikke _beviser_ noe som helst, så tror jeg også at PmB har et godt poeng. stig (18. apr 2013 22:54) *  IP
Jeg mener at golfspillere kan ha så lang putter de bare vil. Tiger med 5 meter lang putter hadde vært kult! Det hadde blitt noen interressante dropper. Min mening er at putter må forbys som målepinne for dropping! Vet ikke om jeg har rett,men jeg føler at intensjonen med spillet golf forsvinner når jeg ser Webb Simpson f.eks putte. Som beskrevet tidligere i tråden,synes heller ikke jeg det ser pent ut med spillere som putter med lang putter,men godtar det greit så lenge det ikke blir forankret inn i kroppen.


 Wilson (18. apr 2013 23:06) *  IP
Ha ha

Morsom den med Tiger, Stig

Det merkelige er at noen mener at det er OK å bruke kosteskaftene til å måle ut fritak.

Der burde R&A og USGA virkelig komme med et forbud. AR (18. apr 2013 23:24) *  IP
Det som er tullete er at en køllelengde ikke er noe nøyaktig mål, en varierer for køllene i ulike bager. Dame- og herrekøller for eksempel. Hvofor skal damene få mindre fritak enn herrer? Kvinnediskriminering!

Tullete regel (måleenhet) i våre dager. Måler man med en kølle som er tillatt, er det likt for alle i henhold til denne lite nøyaktige regelen. Wilson (19. apr 2013 02:28) *  IP
AR

Det blir ikke bedre av at du og andre med langputter bruker den ved utmåling.

Men, man kunne gjerne ha hatt en lett målestav i bagen. nittini (19. apr 2013 23:11) *  IP
Kunne man ikke bare rett og slett gjort et større skille mellom amatør og proff når det gjelder golfreglene og tillatt utstyr? Idag er det altfor mange "unødvendige og vanskelige" regler som kan gjøre selve spillet lite sjarmerende for oss som ikke lever av det. Med dette så mener jeg at om f.eks.en 30hcp-er bruker langputter (med eller uten forankring) og det skulle forbedre hans/hennes resultater så syns jeg det er bare positivt. I golf er det jo viktig å bedre selvfølelsen og bygge selvtillit, da blir det mye mer morsomt. Kanskje det kan bidra til at flere velger å trene mer og bli bedre?:-)


 Emanuel (20. apr 2013 17:35) *  IP
Bare tåpelig å forby noe som tross alt er tilgjengelig for all og frivillig å bruke. At noen ikke synes det er "pent" eller selv ikke har nytte av det, viser bare hvor sær hele diskusjonen er. Selv spilte jeg med langputter en sesong, men gikk tilbake til vanlig putter fordi jeg satte flere langputter med den gamle.


 barce (20. apr 2013 18:06) *  IP
Det er lov for alle å forankre putteren i selskapsrunder for all framtid! Å droppe turneringer er vel ikke verdens undergang hvis man bare vil ha det gøy på golfbanen!


 tilskuer (20. apr 2013 18:30) *  IP
I vår klubb prøver vi å fokusere på at det skal være gøy å være med også i turneringene.


 barce (20. apr 2013 19:50) *  IP
Er vel ikke gøy å vinne når man jukser?


 Youjizz (20. apr 2013 20:20) *  IP
barce er jo drita... mageputter er juks? hahahaha.. patetisk


 barce (20. apr 2013 20:35) *  IP
Jeg glemte blunketegnet.. Sorry..


 PCS (20. apr 2013 21:19) *  IP

La oss friske golfspillere "spille ballen som den ligger" men normale køller, også kan de med legeattest ta sine forholdsregler og tilpasninger,, Wilson (18. mai 2013 10:28) *  IP
21 mai kommer avgjørelsen ang bruk av forankrede puttere.
(iflg kommentator Viasat Golf)

Blir spennende å få dette avgjort.

Men, de som spiller med det har 3 år på å stille om til lovlig puttestil. Wilson (13. sep 2018 17:37) *  IP
AR,

Da er langputteren ulovlig for utmåling av fritak etter 2018


Når du skal droppe ballen én eller to køllelengder, skal du bruke den lengste køllen i bagen, men ikke putteren. Det gjør at spillere med lange brystputtere ikke lenger kan bruke denne køllen til å få en ekstra fordel ved dropping av ball. (Viktig endring fra 2017: Det ble opprinnelig foreslått at man skulle bruke et standardisert droppemål på 20 eller 80 tommer.)Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
AnnonserANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72