Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Wilson - 03. feb 2013 kl. 02:24 *  IP
ISPS HANDA WOMEN’S AUSTRALIAN OPEN


Suzann uttalte før jul at Marita hadde store muligheter for å komme med i startfeltet i Australia.

Noen som vet når entrylist legges ut og om ME kommer med?
 Mr.Goat (03. feb 2013 12:27) *  IP
Listen ligger ut den. Både på LET sine sider og golfaustralia.org.au. Co-sanctioned turnering.



Skarpnord er akkurat innenfor. Marita er 18.reserve på listen som er oppdatert 31.01. Kan se ut som det kan bli vanskelig å kommer med da.

LET opererer med en annen reserveliste. Der er Lundgreen 22.reserve.



 Pepper (03. feb 2013 12:35) *  IP
Det ble tidligere spekulert i hvor mange turneringer Marita får spille, flere mente rundt 10 så vidt jeg husker. Jeg har imidlertid blitt kjent med at andre spillere i samme kategori som Marita tidligere bare har fått spille noen få LPGA-turneringer. Det er mulig at Marita får spille færre turneringer enn vi håper. På den annnen side, hun hadde jo lagt opp til å spille Nordea-tour i år, så selv noe få turneringer er en kraftig forbedring i forhold til målsettingen for et halvt år siden.


 C (03. feb 2013 13:28) *  IP
Veldig synd Suzann droppet turneringen. Men det blir uansett gøy og se hvordan Marianne gjør det mot LPGA spillerne i feltet.
Fordi det er en Co-sanctioned turnering, er det færre plasser til LPGA spillere enn i en vanlig full-field LPGA turnering. 18. plass på reservelisten hadde på en normal LPGA turnering holdt med god margin for Marita.



 C (04. feb 2013 14:24) *  IP
Kom over denne.

Field to the maximum of 156 players :
a) The leading 100 players who enter from the 2013 LPGA Priority List
b) The leading 35 players who enter from the 2013 ALPG Tournament Exemption Categories – including those who qualify through (a) above
c) The leading 25 players who qualify from the Ladies European Tour 2013 Exemption Categories – including those who qualify from (a) above
d) Twelve (12) players exempted by Golf Australia as follows:
1. 4 players who qualify through Monday qualifying
2. 6 amateur players exempted by Golf Australia
3. 2 Invited players



 Mr.Goat (05. feb 2013 19:41) *  IP
Marita er nå reserve nr.16 (oppdatert i går), så det ser ikke helt lyst ut. Men hun skal spille kvalikk sammen med Lundgreen (og 86 andre) om fire ledige plasser på mandagen.

Hvis Marita har et stort håp om å komme med uten å kvale seg, så kan en forstå at hun reiser halve verden for en turnering. Men hun har nok av penger hvis hun drar så langt for å spille kvalikk om noen få ledige plasser.



 Pepper (05. feb 2013 22:23) *  IP
Forsinkelser underveis for Marita med ekstra overnatting hjelper vel ikke akkurat på forberedelsene heller.
Vi får håpe hun kommer med i turneringen på den ene eller annen måte.



 Lille Rosin (11. feb 2013 23:07) *  IP
Blir spennende å følge Marita i sin første kvalifisering/ golf runde som proff nå i natt!!!
Skjønner godt hun vil komme igang og at hun er ivrig. Det er slikt pågangsmot og figthing spirit det blir enere av....!! Lykke til!!



 Fooore (12. feb 2013 07:30) *  IP
74 og 4slag bak kvalgrensa, ikke så galt det, men ikke nok. Nytt kval i Thailand til uka kan hende?


 C (12. feb 2013 08:36) *  IP
Holder ikke med +2 i et LPGA mandagskval. Men kult at hun prøver og ser på twitter at hun har endel å gå på, så det lover jo godt. Tidlig i sesongen og første mandagskvalet. Hvordan gikk det med Cecilie, noen som vet?


 gjesp (12. feb 2013 08:48) *  IP
77 slag


 Pepper (12. feb 2013 08:57) *  IP
Sånn sett bra spill, men det holder ikke i det selskapet, og det var vel reellt sett heller i å forvente at hun skulle klare å kvalifisere seg via denne mandagskvalet.

Et sidesprang; hun gjorde jo et poeng ut av at hun manglet massse penger. Da er det interessant å registrere at hun velger å reise halve jorden rundt for å prøve seg på mandagskvalet når hun er langt nede på reservelistene. Greit med pågangsmot og det er sikkert god trening, men penger ser ikke noe stort problem lenger.



 AR (12. feb 2013 12:39) *  IP
Pepper, kanskje hun anser dette for å være en glimrende mulighet til å trene under skikkelige forhold i seongoppkjøringen. Det er nettopp det som er det største problemt for norske golfspillere.


 Pepper (12. feb 2013 13:04) *  IP
Det er helt sikkert god trening, vi er enige der, men hvis man reiser jorden rundt for å trene og håpe på et aldri så lite under i kvalifiseringen er det heller ikke mangel på penger lenger. Jeg har hele tiden regnet med at noen ville sørge for Maritas tilstedeværelse rundt omkring, og det slår tilsynelatende til.


 Pepper (12. feb 2013 13:26) *  IP
Det ser ut til at neste mulighet for Marita er RR Donnelley i Phoenix 14.-17 mars. Jeg har ikke sett noen deltagerliste så det blir interessant å se etterhvert om hun kommer med eller ikke. AR, jeg regner med at Marita reiser til USA nå og trener der til turneringen i Phoenix?


 Freud (12. feb 2013 13:28) *  IP
"Trene under skikkelige forhold" kan hvilken som helst norsk golfer gjøre i Spania nå. Og flybilletten koster nesten nada. Og man slipper jetlag. Og skuffelser.


 AR (12. feb 2013 13:37) *  IP
Det er stor forskjell på å trene på ypperlige forhold på en bane som er topptrimmet for konkurranser sammenlignet med å trene på et slitent anlegg beregntet på turister. Men la det være sagt; det er mange gode muligheter i Spania hvis man leter litt.

Nå kjenner hverken Freud eller jeg hvordan Maritas tur til Australia er finansiert. Hun har nå en flott mulighet til å få innsikt i hvordan det er å være på en LPGA Tour som spiller. Kjenne på miljøet, lære seg rutinene etc. Det komme rgodt med og er en viktig del av læreprosessen.

Jeg har såpass stor tiltro til Marita at jeg er sikker på at hun vet hva hun gjør og hva som er best for hennes utvikling og karriere.

Jeg er helt enig i Freud med at hvilken som helst spiller kan trene under skikkelige forhold i Spania. Marita Engzelius er ikke hvilken som helst spiller.

Freud burde kommet med sitt råd før Marita reiste til Australia, men det hadde sett temmelig tåpelig ut hvis Marita hadde klart å spille seg inn i turneringen. Da er det mye "klokere" å være etterpåklok.



 Pepper (12. feb 2013 13:45) *  IP
Når først pengene er der er jeg helt enig i at det var lurt av Marita å reise til Australia. Treningen er en grunn selv om den nok blir begrenset hvis hun nå velger å reise til USA hvor hun ka få glimrende treningsforhold, men det å kjenne på miljøet, lære seg rutinene mv som AR skriver er viktig. Marita kunne helt sikkert funnet ok treningsforhold i Spania, men turen til Australia gir så mye mer enn bare trening. Og det er helt sentralt for å lykkes når hun først får sjansen på LPGA.


 barce (12. feb 2013 14:40) *  IP
Blir jo litt latterlig å diskutere når man ikke kjenner alle detaljene i saken. Alt er uansett bedre enn å spille innendørs i Norge..


 C (12. feb 2013 16:15) *  IP
I tillegg er den sosiale biten viktig. Er målet å bli en Tour spiller, så må man trives. Å henge rundt på en turnering, bli kjent med spillere, administrasjon, støtteapparat, sponsorer og media er også av verdi. Og klart lettere å få tid til om man ikke selv spiller turneringen. Kanskje urealistisk å forvente å klare et kval etter så lang tid i vinter Norge. Men normalt ville neppe Marita betegnet det som et under, om hun spilte en runde på 70 slag. Håper hun fortsetter å forsøke seg på mandagskval. Sikker på hun får seg en bonusturneringer eller to på den måten.
Who dares, wins...



 Freud (12. feb 2013 17:28) *  IP
Nå avslører du sviktende kunnskaper om golfbaner og forhold i Syd-Spania, AR.
Jeg skriver naturligvis ikke om selskapsgolfere som deg og meg (selv om jeg skrev "hvem som helst"), men om proffer. På herresiden skal det om 1 måned starte Eccotour i Spania. Geckotouren - der flere norske golfproffer har deltatt og skal delta - har i hele vinter spilt på baner på Costa del Sol. Se på programmet, så ser du hvilke baner de spiller på.
Er dette for dårlige forhold for Engzelius?
"Slitne turistbaner" finnes det nok av der nede. Men også ypperlige baner som ikke koster skjorta å spille på, ogsom en LPGA-spiller som ME sikkert kan få rabatter på.

"Innsikt i hvordan det er å spille på en LPGA-tour" ved å dra til Australia (!) anser jeg som bullshit og bortkastet.



 Wilson (12. feb 2013 17:54) *  IP
Det er 16000 km fra Oslo til Sydney og 12000 km fra Sydney til Phoenix så hun reiser sikkert videre.

Selvfølgelig lang reise, men jeg skjønner at Marita ville prøve muligheten på å komme med, og når det ikke skjer så kan hun trene under supre forhold.
Oslo Malaga tr er 6000 km.
Oslo Phoenix er 9000 km, så hun reiser jo bare 13000 km ekstra ift Spania og videre til USA, men fordeler det over lang tid.

Freud, bullshit er sterke ord å komme med. Jeg tror som vanlig at spillere som har klart å nå et slikt nivå vet dette bedre enn oss andre.
Men det vil sikkert barce og Enur ha kommentarer til. ;-)



 Freud (12. feb 2013 18:41) *  IP
Rådgiverne til Engzelius burde ha sørget for at hun ikke dro den lange veien til Australia. Beklager at jeg er etterpåklok her.
Det er ikke dit man drar for å "gjøre seg kjent med forholdene på LPGA-touren". Det gjør man i USA.

Avstander er èn ting, Wilson. Jetlag er noe annet. Pluss kostnader, dersom da dette er en issue i det hele tatt. Når en ung spiller med et halvt LPGA-kort drar til den andre siden av jorden for å spille et mandagskval, da har man åpenbart rike sponsorer. Bra for henne.

"Trene under supre forhold" kan hun altså gjøre i Syd-Spania, eller i USA for den saks skyld.



 AR (12. feb 2013 19:27) *  IP
Freud, dette blir for dumt! Men fra før vet vi jo at det å diskutere med deg er håpløst.

"Men la det være sagt; det er mange gode muligheter i Spania hvis man leter litt.", skrev jeg og er enig med deg i at det finnes mange bra steder i Spania. Når de har råd til å sette banene i god stand.

Det du kaller bullshit, er din mening. Der er jeg 100% uenig med deg.

LPGA Touren spilles i Auststralia denne uken og ikke i USA. Da er det vel smart å lære seg litt om LPGA der turneringen foregår.

Til din orientering er det flere LPGA-turneringer som spilles utenfor USA enn i USA. Mange av turneringene i USA får ikke MArita være med på.

Noen ganger lurer jeg på om du skriver bare for å kverulere. Det ser ofte ut til at uansett hva jeg og andre skriver, skal du på død og liv hevde det motsatte, selv om du innrømmer at du ikke har særlig gde kunnskaper om det temaet du sterkt kritiserer.

Men det skal du ha, mnage ganger har du grundige, nøkterne og gode analyser/innlegg.



 Freud (12. feb 2013 20:04) *  IP
Til orientering, AR.
Iflg. terminlisten for LPGA 2013 spilles det 11 turneringer utenfor USA og 17 i USA. Da har jeg tillatt meg å inkludere Canada (2) og Bahamas (1) i USA.

Uttrykket "å lete ltt etter gode baner i Spania" er en fornærmelse mot dette golflandet. Det er også utrykket "når de har råd til å sette banene i stand". Fratrukket alle slitne turistbaner finnes det haugevis av ypperlige golfbaner i meget god stand bare på Solkysten.
Det at det er dårlige økonomiske tider i Spania er ikke ensbetydende med at golfbanene forfaller. Tvertimot, for mange av dem lever av trafikk fra rike land i Nord-Europa.



 AR (12. feb 2013 20:17) *  IP
Det er 14 turneringer utenfor USA. Og 14 i USA. Jeg telte feil tidligere og kom bare til 13 i USA. I min verden er Canada og Bahamas utenfor USA. Jeg har tatt med turneringen på Hawaii til USA da jeg telte på nytt.

Jeg spilte en del baner i Spania i fjor, som turist. Mye slitent. Det forteller andre som har vært der også.

Jeg kan fortelle deg at Marita har vært i Spania og trent i januar før hun reiste til Australia. Riktig nok dårlig vær. Men likevel.

Fornøyd nå?



 Nicolai (14. feb 2013 06:40) *  IP
Der kom det en eagle på MS på hull 6, og hun er to under.
En passende anledning til å få fokus i denne tråden tilbake til golfspill.



 C (14. feb 2013 07:04) *  IP
T17 og -3 etter 7. Glimrende start! Kan blir skikkelig gøy dette!
"Amatøren" Lydia Ko er i førersetet med -10 etter 18. Brutalt bra av 15 åringen!



 Enur (14. feb 2013 09:36) *  IP
Da ble det dessverre to bogeyer på backnine, og således -1 for dagen. Akkurat innenfor cutgrensa.


 Fooore (14. feb 2013 09:38) *  IP
Bra front, dårlig back, nye muligheter i morra.


 t (14. feb 2013 22:30) *  IP
Er hun farlig eller? http://www.lpgascoring.com/public/Scorecard.aspx?TournamentID=27890&PlayerID=98109


 Enur (15. feb 2013 06:06) *  IP
Flott snuoperasjon av Marianne på nattens runde!
Etter to bogeyer på de 3 første hullene (startet på hull 10), smalt hun til med 5 birdier og resten par på resten av runden.
Dermed er hun 4 under totalt, og ser ut til å klare cutten med grei margin! Bra gjort!

Teten ser i skrivende øyeblikk ut til i første omgang å bli en tvekamp mellom Lydia Ko og Jiyai Shin.



 Fooore (15. feb 2013 08:50) *  IP
Herlig Marianne!


 dutte (16. feb 2013 03:14) *  IP
-3 etter 7 i natt (lunsjtid AUS). T9, men topp 10 fra i går har ennå ikke startet. Lovende...


 dutte (16. feb 2013 03:44) *  IP
Ikke fullt så lovende nå, bogey + dobbel før runding. Aldri mer jinxe noen etter midnatt... Back to work..


 Wilson (16. feb 2013 04:35) *  IP
På par for dagen etter 14 og T49


 Enur (16. feb 2013 05:25) *  IP
Og par ble det på resten av runden også. Litt synd etter den lovenden starten, men det er duttes feil ....


 Enur (17. feb 2013 01:34) *  IP
Har lyst til å skrive noe her nå, men av frykt for å ta en "dutte" lar jeg det bli med dette.....


 Enur (17. feb 2013 01:45) *  IP
Sorry, skulle ikke ha skrevet det en gang! Det var tydeligvis nok...


 dutte (17. feb 2013 02:21) *  IP
Vet ikke hva det er med mitt nick og damer på de forskjellige tourer. Tutta mistet minst to Majors i fjor da jeg ytret noe som kan tolkes som positivt. Engzelius hadde vel hatt fulle rettigheter på LPGA i dag, hvis jeg ikke av en eller annen grunn en sen nattetime hadde postet en optimistisk kommentar.

Skarpnord blir vel etter denne turneringen fulltids "husmor" i Melbourne. (eller hvor enn greeny_63 holder hus.)




 Enur (17. feb 2013 06:04) *  IP
Oj, oj, oj! Helsprekk de luxe!

Nei, det her nekter vi å påta oss skylda for, dutte! :-)



 Fooore 2 (= Freud! - Hold deg til ett nick, AR) (17. feb 2013 17:55) *  IP
Flott jente!
Nye muligheter!



 Fooore (17. feb 2013 21:07) *  IP
Hmm, en copycat?!
Nesten samme nick, og noenlunde samme bokstaver. Creepy....



 gjesp (17. feb 2013 21:41) *  IP
Det er bare Freud som prøver å være morsom


 Fooore (17. feb 2013 21:47) *  IP
Freud morsom? Hmm, creepy...


 Wilson (17. feb 2013 22:01) *  IP
Faktisk samme avatar og IP som Freud.

Jeg må innrømme at jeg trodde det var den riktige Fooore.



 Freud (18. feb 2013 00:09) *  IP
Jeg vedgår meg spøken.
Håper Fooore tilgir meg.



 AR (18. feb 2013 00:51) *  IP
Takk Freud! Da blir det ett nick i fortsettelsen, OK?


 Fooore (18. feb 2013 16:11) *  IP
Et lyspunkt Freud, et lyspunkt!


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72