Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Tourturisten - 05. jan 2013 kl. 10:38 *  IP
Revisjon av hcp?

Er det noen som har en god forklaring på hva som er grunnen til at hcp blir revidert i golfbox? Fikk epost om at jeg var justert ned fra 4 til 3 i hcp. Jeg spiller ganske mange runder og turneringer i løpet av sesongen så jeg trodde det da automatisk ble justert i forbindelse med dette.
 Dilter (05. jan 2013 10:54) *  IP
Kanskje du finner noen svar her:

https://golfbox.zendesk.com/entries/22649017-nytt-vedrorende-arsrevisjon?locale=34



 Wilson (05. jan 2013 11:10) *  IP
Høres jo merkelig ut dette Torturisten

Hadde det vært fra 9 til 8 så hadde det vært forståelig utifra at du kanskje hadde blitt vurdert som mye bedre enn det hcp du har.

Men du er jo i en kategori som kun justerer hcp i godkjent turnering.

Tror dette må være en feil



 DA (05. jan 2013 11:35) *  IP
Gå inn på golfboxen din så står hele utregningen for din revisjon der. Litt rart, men du har tydeligvis mer enn 3 poeng differanse i forhold til den handicap-kategorien du er i.
Jeg var Kun 1 poeng bedre enn forventet for min kategori, og beholdt dermed samme hcp.



 Tourturisten (05. jan 2013 13:34) *  IP
Når jeg ikke kan justere eget hcp under sesongen så syns jeg dette er veldig rart. Det er stor forskjell på 3 og 4 i hcp så dette kan bli en tøff sesong. Det sies at om man mener justeringen er feil så skal det tas opp med klubben. Hva er i så fall feil? De må vel få en begrunnelse for å sette tilbake hcp mitt. Er det god nok grunn å ikke føle seg som en 3 hcp`er? Noe er feil ( i mine øyne ), men hva?



 hcp-komite (05. jan 2013 15:36) *  IP
Reguleringen er helt etter hcp-reglementet 2012-2015, men akkurat endringene rundt årsrevisjon har det vært lite informasjon om til spillere. Er handicap-ansvarlig i en klubb, og skjønte vel ikke helt endringene før jeg kjørte årsrevisjon på klubben.

Man altså bli justert opp eller ned inntil 2 hcp-poeng basert på siste års runder. Dette er egentlig ganske fornuftig. Man fanger da opp spillere som er i raskere handicapendring enn det de registrerte rundene deres faktisk fanger opp. Utregningene finner man link til i meldingen man får i golfbox når revisjon er utført

Tourturist: Hvorfor blir sesongen din tøffere? Spiller du hcp-konkurranser mister du ca et mottatt slag. Spiller du brutto-konkurranser er jo handicapet irrelevant.



 Wilson (05. jan 2013 15:47) *  IP
Til hcp-komite
Vektes turneringsrunder høyere enn selskapsrunder?



 hcp-komite (05. jan 2013 16:16) *  IP
Nei, ikke såvidt jeg har lest meg til. Man tar medianen av de registrerte rundene og trekker fra forventet gjennomsnittlig stablefordscore for den handicapkategori man er i. Denne differansen brukes for å fastsette årsjustering.

Synes det er rart at medianen sammenlignes med gjennomsnitt, men nå har ikke jeg brukt/regnet statistikk siden tidlig 90-tall :-)



 Wilson (05. jan 2013 16:22) *  IP
Takk skal du ha.



 Frank (05. jan 2013 16:23) *  IP
kanskje for å luke ut evt ekstremrunder som kan påvirke snittet ganske betydelig?


 Wilson (05. jan 2013 16:34) *  IP
Jeg fikk en median på 33 (med buffersone 34) over 59 runder.

Kanskje det betyr at jeg skal opp 1?



 Tourturisten (05. jan 2013 16:44) *  IP
Til hcp-komite
Når en stort sett spiller turnering i hjemmeklubb ( mest nettoslag ) og mister 1 slag så syns jeg det blir "tøffere" å klare og spille til sitt hcp. Det er veldig stor forskjell på å spille til 3 mot 4 mottatte slag. Å bli satt ned til 3 er jo nesten som å få et skryte hcp, noe det har vært en del fokus på og som jeg ikke føler jeg trenger. Men vi kan jo bare være enig om at vi er uenig :-)



 hcp-komite (05. jan 2013 17:14) *  IP
Tourturist:
Med 4 i handicap skal du ha forventet gjennomsnittlig stableford-score på 33p. For at du skulle bli justert ned 1 i handicap på årsrevisjon, må du ha hatt en medianscore mellom 36-38 poeng.

Du har betydelig bedre scorer enn forventet i forhold til ditt handicap. Derfor har du blitt satt ned 1 i hcp.

Du kan sjekke tallene selv i revisjonen din? Hva var medianscoren din i fjor?

Husk at forventningsverdien til gjennomsnittscoren din ikke er 36 poeng, men lavere enn dette. Handicap'et ditt skal ikke gjenspeile den gjennomsnittlige spillestyrke.

Man blir nok aldri ferdig med å diskutere hvordan handicap best skal beregnes. Vi får være uenige, men jeg mener denne nye type revisjon er en forbedring.



 Wilson (05. jan 2013 17:34) *  IP
Takk til Dilter for linken, som jeg leste innholdet i først nå.

Ser at forventet middel stablefordscore for meg er 32,5. Ikke 34 som buffersonen
Og med median på 33 så blir det vel ned 0,5

Det er vel egentlig grei nok utregningsformn etter det jeg kan se.



 Tourturisten (05. jan 2013 17:52) *  IP
bare noe få år igjen så har jeg ikke noe hcp.. ikke dårlig å bli "friskere" jo eldre jeg blir... Forresten så Godt Nytt golf år :-)


 Resurrected (05. jan 2013 18:56) *  IP
Må si jeg likte den revisjonen. Fikk liksom en følelse av at NGF har satt seg ned og sagt: "Ja, neste sak på agendaen er handicap til Resurrected, hvordan har han spilt i år? Er han bedre enn sitt handicap synes dere?" Som om man blir litt fulgt opp og sett :) (Jeg skjønner jo at det ikke er sånn det foregår, men syntes det var hyggelig like fullt. Median var på 35 poeng og jeg ble stående på 3,9 forøvrig.


 Wilson (05. jan 2013 19:02) *  IP
35 er imponerende bra.

Godt at dette med års-revisjon er delegert til klubbnivå da, Resurrected :-)



 Dilter (05. jan 2013 19:47) *  IP
Sjekket også min "forventede" score. Jeg trodde jeg hadde en riktig miserabel sesong, men middelverdien min var akkurat den samme som forventet stableford-score, så da kan jo ikke sesongen ha vært så håpløs likevel.


 Enur (05. jan 2013 20:30) *  IP
Interessant tråd det her, og flott at Dilter henviste oss til kilden slik at vi kunne lese oss opp på dette selv, og at "hcp-komite" kunne komme med litt utfyllende info.

Men merkelig og svakt at det har vært så lite info om dette fra forbundets side.



 Dilter (05. jan 2013 21:01) *  IP
Til orientering: Informasjonen jeg delte ble sendt ut av Golfbox til dem som har administrator-status i systemet.

For å være fair, så ligger den samme filen også ute på NGF-hjemmesiden (http://www.golfforbundet.no/nyheter/2012/12/golfbox-arsrevisjon), men jeg er enig at de kunne ha gjort en bedre jobb med å informere menigmann.



 panser (08. jan 2013 18:04) *  IP
Nå har jeg lest og søkt (kanskje med redusert innsikt), men jeg sliter fortsatt med registrering av hcp-tellende runder på baner i utlandet.

Kan et klokt hode gi en forståelig beskrivelse av hvordan man f.eks. registrerer en selskapsrunde spilt i Spania hvor det kun er medspillere som ikke er registrert i golfbox?



 Laser (08. jan 2013 18:08) *  IP
Panser Det venter vi på


 Wilson (08. jan 2013 20:16) *  IP
Er vel ikke verre enn at man får medspiller til å signere kortet og deretter registrerer det i golf box ved hjelp av en kamerat som registrert markør.




 panser (08. jan 2013 20:38) *  IP
Nei, det er vel ikke værre en det, men det er jo ikke sannsynlig at denne "kameraten" var med i spillet og således er jo mulighetene for feil (juks?) mulig.

- Men de som vil jukse får jo stort sett det til uansett :(



 Dilter (08. jan 2013 20:42) *  IP
Slik jeg har forstått det må alle utenlandsrunder av den typen som Panser nevner godkjennes av klubben. Siste gang jeg prøvde det, fikk jeg vite at jeg måtte vise frem et scorekort undertegnet av markør - noe jeg selvsagt ikke hadde - det hadde faktist blitt levert inn i en turnering.

Unødvendig tungvint hvis du spør meg.

Jeg foreslår avkrysningboksen "kors på halsen".



 Wilson (08. jan 2013 22:33) *  IP
Det skjønner jeg ikke.

Hvis man har baneverdiene så kan man jo registrere runden med den markøren som man setter inn
Det er vel ikke noen som kontrollerer dette.

Det viktigste er vel at man selv vet at man bare har registrert en sann score.



 Zigurd (09. jan 2013 14:25) *  IP
Joda, bare man, sammen med minst én venn, er villig til å se bort fra hele poenget og regelverket rundt dette med å ha en markør for registrering av runder og justering av hcp, så er det sjelden noe problem å få registrert noe som helst.

Men poenget er vel at en del ønsker en måte å kunne håndtere dette på uten at det skal være nødvendig å omgå regelverket og ved å måtte be venner "lyve" for seg.



 barce (09. jan 2013 14:42) *  IP
Zigurd.. så lenge kortet er signert av en markør, så ser jeg ikke helt problemet. Er vel ikke slik at han lyver for deg..

Jeg er sikker på at om du ber administrasjon om å godkjenne scoren for deg, så gjør de det.. Blir ikke det akkurat det samme da?



 Zigurd (09. jan 2013 15:18) *  IP
barce: Synes ikke det blir akkurat det samme all den tid poenget her vel er at det ikke er teknisk mulig å få disse scorene registrert og godkjent i golfbox med mindre man fører opp en markør som altså ikke var markør for den runden. (altså i de tilfeller faktisk markør ikke er registrert i golfbox).

Går man til klubben med et korrekt undertegnet scorekort, så er det jo korrekt og réell markør som er markør - ikke en tilfeldig venn som må gå god for at en markør som han kanskje aldri engang har møtt har gjort sin jobb korrekt under runden.

Det er mulig jeg er tar mitt ansvar som markør litt for høytidelig, men jeg har ihvertfall svært lite lyst å undertegne "på ære og samvittighet" på at jeg går god for at alt har gått riktig for seg på en runde som jeg ikke engang var med på, uansett hvor mye jeg måtte stole på personen som måtte be meg om det.

Derfor er det også uaktuelt for meg å be en venn gjøre det samme for meg.



 Wilson (09. jan 2013 15:51) *  IP
Zigurd

Hvis man vil jukse så klarer man det uansett.

De jeg kaller venner jukser ikke.

Uansett artig at du synes noe så banalt Bør kontrolleres så nøye.


NGF kan jo lage nok en kontrollkomité.
Jeg er usikker på om hcp-komité i egen klubb mester dette. ;;-)



 Wilson (09. jan 2013 15:56) *  IP
På den annen side Zigurd;
Vil klubbens hcp-komité kjenne Mr. Smith fra England bedre enn en av mine kamerater?



 Zigurd (09. jan 2013 15:57) *  IP
Naturligvis er det banalt og, som jeg også allerede har påpekt, vil man jukse så er det en smal sak.

Men nettopp fordi det er så banalt, så bør det da vel også være en helt kurant sak å få dette inn i ordnede former slik at det også er like enkelt å ordne det på en formelt riktig måte i golfbox?

Jeg sliter litt med å skjønne hva du skulle ha i mot det - det er strengt tatt ikke mer enn hva en burde kunne forvente av en slik løsning synes jeg.



 Frank (09. jan 2013 15:58) *  IP
Hcp- fokuset i Norge er helt sykt. At folk gidder. Spill golf, tell slag. Den som har minst er best.


 Wilson (09. jan 2013 16:30) *  IP
Zigurd

Det blir jo vanskelig å løse dette i gb om ikke markøren har en bruker

Hvordan vil du løse dette?



 Zigurd (09. jan 2013 16:54) *  IP
Det er ikke vanskeligere enn å tillate at man skriver inn markør som fritekst uten at det er krav til at denne skal være registrert i golfbox. Digital godkjenning er jo unødvendig da markør allerede har godkjent ved å skrive under på kortet.

Slik vil det fungere på akkurat samme vis som om man får et scorekort godkjent manuelt av adminstrasjonen i klubben og uten at man trenger involvere andre enn de som nødvendigvis må være involvert.



 Wilson (09. jan 2013 17:15) *  IP
Men hva med sikkerheten da Zigurd?

Som DU var så opptatt av i ditt innlegg 15:18

De få rundene som er aktuelle fikser jeg glatt.



 Zigurd (09. jan 2013 17:29) *  IP
Sikkerheten? Jeg tror du må lese mitt innlegg igjen, for jeg har ikke sagt noe om sikkerheten og forsøk til å vri det dithen er kun stråmannsargumentasjon.

En av de få tingene vi har vært skjønt enige om i denne tråden er da at det å jukse er trivielt enkelt uansett for de som måtte ønske det? Det har overhodet ikke vært en debatt om tiltak for å heve sikkerheten eller gjøre det vanskelig(ere) å jukse.

Det eneste jeg har sagt er at det bør være teknisk mulig å kunne registrere disse rundene i golfbox uten at man skal måtte omgå regelverket og involvere andre som må "lyve" for for å få dette til.

Sikkerheten blir naturligvis på samme nivå - det går uansett, som mye annet i denne sporten, på den enkeltes integritet.



 Wilson (09. jan 2013 17:41) *  IP
Zigurd

Din argumentasjon har gått mest på at det ikke var bra nok med hvermansen til å signere i GB som markør.
Det måtte være adm i klubben.

Men hvis du er ute etter å gjøre det mindre byråkratisk så er det jo helt OK det du foreslår.


Sitat

Går man til klubben med et korrekt undertegnet scorekort, så er det jo korrekt og réell markør som er markør - ikke en tilfeldig venn som må gå god for at en markør som han kanskje aldri engang har møtt har gjort sin jobb korrekt under runden.



 hcp-komite (09. jan 2013 17:41) *  IP
Zigurd - man kan i dag skrive inn et vilkårlig markør navn når man registrerer runder. Velg "Medlemsnummer ukjent" og skriv inn markørs navn og klubb, feks "Donald Duck" og "Andeby GC"

Score havner da i en liste som kun HCP-komiteen ser. De kan godkjenne eller slette scoren.




 Zigurd (09. jan 2013 17:56) *  IP
Wilson: Her må du se tråden i sin sammenheng - selv om jeg begynner å mistenke at dette går mer på vilje enn på forståelsevne...

Sitatet du viser til var et svar på barces innlegg hvor han mente at det å føre scorekort på måten som var beskrevet var det samme som å få det godkjent av klubbens administrasjon, og hvor jeg svarte ved å peke på hvorfor jeg mente det ikke var det.

Jeg har overhodet ikke hevdet at det måtte være adminstrasjonen som godkjente.

---------------

hcp-komite: Det løser jo i så fall det hele, både for min og pansers del :)



 Pepper (10. jan 2013 09:14) *  IP
I løpet av sesongen i fjor skrev jeg meg opp med 0,5 poeng. I tillegg har nå hcp-revisjonen satt meg opp med 1,0 poeng. Jeg har lest det som står i golfbox om justeringen, og jeg tror jeg skjønner prinsippene, inkl. at min hcp-utvikling fra spill i Norge justeres basert på et tilnærmet gjennomsnitt (dvs median) for Europa hvor svært mange kan spille og trene hele året.

Jeg føler meg på en måte snytt når den automatiske justeringen basert på et europeisk snitt plutselig setter meg tilbake der jeg var for et par år siden. Riktignok var fjorårets sesong heller dårlig, og svakere enn 2011, men allikevel......

Informasjonen fra NGF og klubbene har i praksis vært ikke-eksisterende selv om det skal finnes informasjon et sted på nettsidene til forbundet.

Dette var rett og slett irriterende selv om jeg får 1 slag ekstra når jeg spiller klubbturneringer med stableford.



 Revisor'n (10. jan 2013 17:14) *  IP
Hvis en spiller de fleste rundene i Norge kan det vel ikke være så nøye om noen utenlandsturer ikke blir registrert. Evt. er alternativet til Wilson mer enn godt nok. Det er ikke selvangivelsen man skal levere.

Ellers var det på tide med litt mer reell hcp-justering. Når jeg får alt for lite tid til golf og spiller som ei krøkke bør hcp også gjenspeile dette. I stedet for +1,3 (13 runder i god avstand til buffersonen) ble det da +3,3.

Dermed kan jeg håpe at også kompisene må bidra med vaffelkroner neste år.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72