Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Halvor Skou - 03. jan 2013 kl. 20:33 *  IP
Styrets ansvar

Takk for godt innlegg. Jeg er medlem på Haga, og således er det fristende å trekke inn noen av dine poenger ift. den diskusjon som nå er i gang der. Jeg merker meg spesielt redaktørens påpekning av viktigheten av god greenkeeping. På informasjonsmøte i Haga før jul ble det presentert to rapporter ift. hva som må/bør gjøres for å få skikk på banen etter 2 dårlige sesonger. Noen få i salen var inne på temaet greeenkeeping, men dette ble langt på vei "avvist" av styret/banekomite. Rapportene har heller ikke stor fokus på dette. Så vidt jeg forstår utredes nå alt fra total ombygging til (ganske omfattende) justeringer.
Jeg tillot meg på ettersommeren 2012 og tilskrive administrasjonen om problemene med banen og spurte nettopp om kvaliteten på greenkeepingen. Har man rett(e) person(er)? Min enkle logikk er som følger: Det er påfallende at man i sesongene 2006-2010 (tror jeg) under Stefan Schön hadde utmerkede forhold mht. greener og fairways. Så byttet man greenkeeper, og man har hatt 2 katastrofalt dårlige år? Tilfeldig? Informasjonsskrivene fra klubben har stort sett forklart elendigheten med dårlig vær og dårlige grunnforhold. Både jordsmonnet og været har vel vært nokså identisk de årene banen har eksistert (med mulig unntak for en svært fuktig sommer 2011)? Jeg fikk høflige svar fra daglig leder, men satt likevel igjen med en følelse av at man hadde feil fokus.
Det var derfor befriende å lese dine tanker om saken. Jeg sier ikke at grunnforholdene på Haga er perfekte, og det er mange ting man sikkert "bør" gjøre. Men jeg håper at greenkeeping blir et viktig element i den pågående debatten i klubben.

Halvor
 LMH (04. jan 2013 08:21) *  IP
AR,s artikkel er meget god og bør være obligatorisk lesning, spesielt for Haga styret.
Haga's omfattende ombyggings planer er urealistiske pga finansierings situasjonen. Skou's fokus på greenkeeping er et langt bedre og mer realistisk spor å følge.
Styret's kompetanse må gjelde ikke bare drift av golfbanen men også drift av et AS. Og her skorter det på grunnleggende kunnskap om økonomiske sammenhenger og aksjeloven generelt.
En god start for Haga ville være at styret trakk seg og at man rekrutterer profesjonelle aktører med kunnskap. Personer som AR og andre fra Bogstad miljøet (Skogen)som har en track record.



 Radiv (04. jan 2013 11:16) *  IP
Dette var en meget god artikkel. AR belyser veldig mange, og ikke minst viktige aspekter rundt dette med drift/vedlikehold av golfbanene i Norge.
At styret rundt i klubbene har en formidabel oppgave rundt drift er vel ingen hemmelighet, og vi ser at økonomien er meget dårlig på de aller fleste banene i Norge.
At det er alt for mange baner i Norge pr i dag er det vel heller ingen tvil om.
I den forbindelse så er jeg litt undrende til dette med bane, kontra klubb.
Jeg opplever at det finnes forskjellige løsninger på dette. En del klubber eier/driver sin golfbane, mens en annen løsning er at banen er et A/S, og klubben medlemmer har spillerett på banen.
I så fall er det to forskjellige styrer, et for klubb og et for A/S.
Jeg vil tippe at det i det siste tilfelle kan bli store gnisninger i forhold til interesse og prioriteringsområde. Et A/S som eier baner har vel som regel en genuin interesse for å tjene penger. Noe som kanskje er forståelig, da eierene har investert mye penger i golfbaneprosjekt. Og vil da se en profitt på dette.
Disse eierene har vel kanskje ikke den forståelse for problemene rundt vedlikehold osv. Har vel en følelse av disse investorene ikke har den kompetansen rundt dette å eie en bane.
Hvordan er det egentlig med drift/eierforhold i Norge? Er det mange klubber som eier/driver sin egen bane? Eller er det flest av baner som har eiere som "leier" ut spillerett til klubbens medlemmer?
Og er det da stor forskjell på muligheter i disse driftmodellene?
AR, du virker som har en god oversikt over klubbene i Norge, vet du noe om dette?



 AR (04. jan 2013 11:28) *  IP
Jeg har ikke en fullstendig oversikt over banene i Norge og deres eirforhold, men en viss peiling har jeg på de største klubbene klubbene.


 LMH (04. jan 2013 11:36) *  IP
Et AS som skal tjene penger må presentere et godt produkt. Så interessen til eier og golfklubb er stort sett parallelle.
Problemet for Haga er manglende kompetanse på styrenivå.Flere år med uforståelige beslutninger og pengesløsing har gitt en negativ aksjekurs.Så før man gjør noe som helst med banen må det grunnleggende problemet adresseres.



 Radiv (04. jan 2013 11:39) *  IP
Ante meg du hadde en viss oversikt.
Og ut i fra hva du vet/erfararer, er det noen forskjell på kvalitet på baner som eies/drives av klubbene selv, kontra baner som eies av et AS, eller er privateid? Og er det forskjell på forståelse og prioritering av vedlikehold?



 AR (04. jan 2013 12:27) *  IP
Her er det alt for store individuelle forskjeller til at det kan sies noe fornuftig om dette på generell basis.


 LMH (04. jan 2013 15:22) *  IP
Haga bør gjøre følgende;

1) Få på plass et kompetent styre i Haga Golf AS. Mao personer med track record.Disse kan hentes fra etablerte miljø som Toppgolf,Bogstad osv.
2) Gjør en nøktern vurdering av finansieringsmuligheter.Man vil raskt komme til den konklusjon at man ikke kan gjennomføre et større prosjekt.
3) Legg opp en nøktern plan som fokuserer på god drift. Det krever greenkeeper med track record.



 007 (04. jan 2013 18:29) *  IP
Bra artikkel av AR.
Er litt uenig her:"Mye kan gå feil – selve banen mest synlig"

Parkeringsplassen er mest synlig og viser mye av livet.
Bra bane uten noe spilling blir vel feil, i Norge?



 AR (04. jan 2013 19:44) *  IP
Jeg beklager at jeg ikke tok med parkeringsplassen.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72