Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Golfer - 12. des 2012 kl. 16:25 *  IP
STATUS NORSK ELITEGOLF

Det står ikke godt til i golfnorge for tiden. Ingen herrer kvalifiserer til vårt herrelanslag og kun tre damer møter krieriene. På juniorsiden ser det bedre ut på guttesiden mens på jentesiden er det full katastrofe med kun en spiller på juniorlandsS"laget".

Dette er resulatet etter at vi har hatt en håndballkeeper som sportssjef de siste årene. Han har heldigvis sluttet (mest sannsynlig bedt om å slutte). Etter mitt skjønn så er det på tide å bytte ut flere i det sporslige apparatet slik man nomalt gjør når resultatene uteblir. Man har klart glimtvis å få gode resultater men jeg ser ingen rød tråd i det arbeidet som gjøres i NGF på elitesatsingen. Ny sportsjef som vistnok er på vei burde umiddelbart starte ryddejobben. Resulatene er flatterende når man tenker på de betydelige ressursene som er blitt brukt på 13-14 åringer de siste 5-10 årene. Hvor er det blitt av alle disse!

 Freud (12. des 2012 17:28) *  IP
Golfers siste spørsmål er viktig. Har noen en oppsummering?


 Enur (12. des 2012 19:35) *  IP
Bladet Norsk Golf hadde vel en lengre artikkel om dette i sitt siste nummer. Der hadde de også en oversikt over alle EM-spillere (gutter) i det siste ti-året som viste hvem som fortsatt satser og hvem som delvis eller helt har gitt seg. En tredjedel av disse spillerne har nå lagt opp!


 Frank (12. des 2012 20:59) *  IP
Det er jo ikke noe uvanlig at mange juniorer legger opp. De fleste av dem gjør også lurt i det.



 Skogen (12. des 2012 21:33) *  IP
Har dere glemt resultatene til Ventura, Krogh Johansen, Kristoffer Reiten etc. Ventura og Krogh Johansen har 1,5år igjen på vidregående og tok en 6 plass i VM forran land som Sverige og England. De ressursene som ble brukt på 13-14 åringer for noen år siden viser seg å være riktig. Vi har vel et 10 talls ungdommer på college i USA,. Det gror i Golfnorge for tiden og vi har mye å glede oss til fremover!!


 Golferen (12. des 2012 23:07) *  IP
Skogen, vi har ikke herrelanslag og juniorlanslaget for jenter teller en person. Ikke bra uansett om vi har 10 herrer i USA, de har alle stagnert og er ikke gode nok.




 Fooore (12. des 2012 23:16) *  IP
Er kravene for å bli med på de ulike landslagene for høye?

Spennende generasjon som kommer ut av juniorrekkene de neste årene, mye bra!

Hvem som blir tatt ut på landslag som 7-åringer, 10-åringer og 14-åringer betyr ikke all verden for hva man kan prestere i den virkelige verden når den tid kommer. Tror jeg.

Og bla-bla-vinklingen om at alle må gå, alle må skiftes, det er katastrofe, ring Brannmann Sam. Nei, syns ikke noe om det.



 Golferen (13. des 2012 00:30) *  IP
Vi har hatt spennende juniorer før som er borte vekk i dag. Kristiansen. Kollevold, Thorp og Friestad for å nevne noen. Vi får se hva de får til med Ventura og Krogh (begge viste stagnasjon i inneværende sesong). For meg er det bare patetisk når de som har hatt ansvaret faktisk legger ned herrelandslaget uten at da også tar konsekvensen av misæren. Dypt er savnet etter en tungvekter som klarer å tenke og jobbe langsiktig.


 C (13. des 2012 07:08) *  IP
Lett hysterisk tråd.
Klart vi har et herrelandslag, det er bare ikke tatt ut enda. Kommer sikkert i løpet av første termin -13. Spis litt ribbe så lenge...



 C (13. des 2012 07:14) *  IP
Det står jo svart på hvit:
NGF avventer derfor uttak i påvente av resultater i 2013-sesongen.

Jeg forstår ikke helt problemet? De beste plukkes ut før neste mesterskap. Da får vi med de beste og de som er i form. Prestasjonskultur under oppseiling?



 Golferen (13. des 2012 11:16) *  IP
Kjære C du må lese kriteriene. Ingen møter kriteriene og de avventer uttak i påvente av resultater som møter kriteriene. Vi har ikke et herrelandlag. Om det er kriteriene som er feil er en annen sak.


 Pølse med brød (13. des 2012 12:24) *  IP
NGF fortsetter å presse frem utvikling på de unge. Gjøres dette på riktig måte? eller makser de ut potensialet sitt når de er 18 år? mens andre nasjoners spiller utvikler seg til de er 25 år.

Hvis vi var sikre på at disse 13-14 åringene det satses på var de som hadde størs mulighet til å lykkes som proff, så hadde dette vært flott. Problemet er at det er umulig nesten å si om en 13 åring har det som skal til.

Penger og ressurser burde derfor etter mitt syn bli brukt på breddetiltak, sørg for en bredere talentbase i bunn.

Forer du en 14 åring med laserkikkerter, ekstrem tilpassing av utstyr, lange treningsleire i syden om vinteren, osv osv, så blir resultatene bedre, ikke tvil om det. Det er en måte å oppnå brukbare resultater i junir WM osv på, men gir det oss bedre proffer? Hvis det er feil 14 åring så hjelper det ikke en dritt.

I tillegg er det stor risiko for at du får en 14 åring med hodet på feil sted, det blir ekstremt lett å bli arrogant, bortskjemt og ikke forstå hva som skal til. Jeg har mer tro på at de må vise resultater for å få goder.



 Golfer (13. des 2012 14:49) *  IP
Veldig enig med PMB. Kortsiktige gevinster er ikke veien å gå for golf norge. Man må bygge stein på stein og det er breddesatsingen og langsiktighet som er løsningen. Kanskje på tide å bytte ut de ansvarlige. Gadd vite hva Charlie Westrup hadde fått til med samme ressursene.


 Aroslaff (13. des 2012 15:48) *  IP
Enig med PMB og Golfer,
Bredde er viktig. Veldig mye fokus på 14-15 åringene. Fremtiden i norsk golf er de som utvikler seg videre som 18-19åringer!!



 Ø (14. des 2012 12:23) *  IP
Hva med at NGF etablerer et nasjonalt treningsenter for eksempel i Spania. Et samarbeid med en golfbane-resort som har de rette treningsmuligheter. Høst-vinter-vår.
Eks: Alle elitespillere som er kvalifisert via ranking:
Titleist Tour-Norges Cup-Ecco Tour eller bedre får tilgang til treningsentret. Ekspertisen er tilgjenglig for flere.
Kan være en god bruk av resurser! NGF har økonomi til dette! Legg til rette for flere! Ikke bare noen få!
Få med de viktige golfgymnasene også



 Golferen (14. des 2012 15:47) *  IP
Godt forslag Ø. Bredde og mer lagbygging hadde difinitivt vært tjent med noe slikt.


 Uforstående (14. des 2012 16:40) *  IP
Golfer, Golferen, Frustrert, Gjest, etc: Hvorfor bytter du nick hele tiden når tema er det samme hver gang, nemlig å klage over en eller annen beslutning i NGF som ikke du liker?


 Restructured (14. des 2012 18:58) *  IP
Jeg tror det handler mer om å få et gjennombrudd på PGA Tour . Når en av våre etablerer seg der tror jeg flere kommer. De får confidence.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72