Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Gjest - 22. nov 2012 kl. 12:08 *  IP
For mange slutter

Ser i en artikkel på Norsk Golf at 1/3 av de siste 10 års EM lag har sluttet. Det er faktisk verre. Dersom man tar bort de som fortsatt er juniorer har faktisk halvparten sluttet og flere er på vei til å slutte. Dette er lanslagssjefens ansvar og etter mitt skjønn er det uakseptable tall. Noe må gjøres og det hjelper ikke at ND overvåker to av sine juniorspillere mhp leksearbeid. Det brukes alt for mye penger på juniorene i Norge og alt for lite ressurser på de voksbe spillerne. Sjokkerende var det også at ND trodda han hadde mistet Kofstad da han valgte college. Behandlingen av Tage er vel også skivebom med hensyn på å støtte opp de som satser i alderen 25-30. Kan vi ha ledere som tar så feil og prioriterer så feil. Hva mener dere andre på golfsiden?
 Leser (22. nov 2012 12:35) *  IP
En tredjedel som slutter er neppe mer enn i andre idretter. Mange av disse spillerne har allerede 'opplevd' alt. De har ikke lært seg andre ting i livet. Når de får skader/motgang gir de fort opp.

Når det er sagt ligger en del av skylda også på et svakt forbund. Av de 28 ansatte i NGF kan du telle på én hånd de som er av de 50 beste i Norge innen sitt fagfelt. Med slik lav kompetanse er det umulig å skape et godt og bredt produkt.

Man vil fra tid til annen få gode enkeltresultater. Men dette er unntaket og ikke regelen.



 Gjest (22. nov 2012 12:47) *  IP
Halvparten er mye når man tar utgangspunkt i landslaget. Tallet er sikkert mye høyere dersom man tar med de som ikke var på landslaget.


 jj (22. nov 2012 12:55) *  IP
Mye handler vel om økonomi. Blir man ikke god nok i relativt ung alder blir det for de aller fleste for dyrt å satse på golf 100% når man har regninger å betale


 Pølse med brød (22. nov 2012 14:16) *  IP
Helt naturlig!

Disse hadde kommet så langt som talentet tok dem, de ville neppe blitt annet enn listefyll på Nordea tour i beste fall.

Det er et skarpt skille mellom amtatør og proff, er du en bra amatør skal det utrolig mye penger, tid og kvalitetsforbedring til før du er i nærheten av å tjene penger.

Mange innser som helt riktig er at det blir å tro på julenissen og slutter som aktive.

Har mer respekt for disse egentlig enn de som prøver å prøver å bli proff til de blir 40 år og ender opp med å syte over at ingen gidder å finansiere livets deres lengre, som er basert på å lykkes med et for dårlig talent på et eller flere av mange områder...



 barce (22. nov 2012 14:24) *  IP
Tror også dette er et naturlig frafall mht ekstremismen i golf som konkurransearena.


 Gjest (22. nov 2012 15:19) *  IP
Helt uenig med PMB. Det er ingen grunn til at vi ikke skal kunne ta opp konkurransen med Sverige og Danmark. Skjønner heller ikke Barce sin ekstremist uttalelse. Golf er da ikke mer ekstremt enn andre idretter. Våre alpinister og langrennsløpere har vel 200 reisedøgn og oppsøker snø på andre siden av kloden. Hvorfor skal vi være så tafatte når det gjelder golf at vi gir opp talentene etter russetiden.


 sidewatcher (22. nov 2012 15:30) *  IP
Etter min mening var og er kanskje enda et av de største problemene for nordmenn til å slå igjennom at de ikke kommer fra steder som har andre etablerte idrettsmiljøer. Da jeg begynnt med golf, var det få som tok golf seriøst som idrett og de som satset, hadde ingen eller liten idrettsbakgrunn selv eller rundt seg!




 Gjest (22. nov 2012 15:51) *  IP
Jeg er ganske sikker at Nortug og Lund Svindal også hadde avsluttet karrieren sin tidligere dersom oppfølgingen fra skiforbundet hadde vært på NGF nivå. NGF har penger nok til en bedre satsing men da må man kutte ned på byråkratiet. Dersom resultatene kommer og opplegget er bra så vil sponsorene også komme.


 AR (22. nov 2012 16:21) *  IP
Det er helt naturlig, som PmB skriver, at mange slutter fordi de forstår at de ikke er gode nok til å leve av sin golf (eller andre idretter). De innser at de da må begynne med noe annet hvis de skal få et OK liv i fortsettelsen.

Helt naturlig!



 Gjest (22. nov 2012 17:30) *  IP
AR, jeg er uenig at det er naturlig at det ikke har blitt noe av Thorp, Kristiansen, Friestad, Kollevold mm. Det manglet aldri noe talent og de var mer enn gode nok når de var 17. Hva skjedde?


 AR (22. nov 2012 22:36) *  IP
Jeg har ikke skrevet noe om de personene du nevner. Min uttalelse var av generell karakter.


 Drømmegolf (22. nov 2012 22:58) *  IP
I hvilken alder forstår man at en ikke kan leve av sin golf?, neppe ved 17-18 år alderen. De fleste som slutter her i Norge har vel ikke fått prøvd seg på dette nivået. Tror heller en kombinasjom om viten og vilje om hvilket hardt arbeid som må til og delvis manglende hjelpeapparat over en lang periode som svikter.


 AR (22. nov 2012 23:05) *  IP
Det finnes ikke noe entydig svar på ditt spørsmål.


 Oggi (23. nov 2012 00:37) *  IP
I et intervju med Niklas Diethelm i Norsk Golf (web)- får en noen svar. Blant annet dette fra den svenske guttelandslags treneren;

- Landslagstreneren for det svenske guttelandslaget, Jonnie Eriksson peker på en rekke årsaker til hvorfor mange spillere slutter tidlig. Han sier at den sene utviklingstiden for golfere byr på spesielle problemer. Om en golfer slår gjennom når han er 30, betyr det at vedkommende vil slite med å få det til å gå rundt de ti første årene etter videregående. Eriksson sier alderen 20-26 år er en spesielt kritisk periode.

– Det finnens ingen klubber eller «kloster» som kan ta hånd om spillerne på beste måte i alderen 20-26 år. Proen er ofte ikke utdannet til å jobbe med eliten, i tillegg til at de har 1000 andre medlemmer å ta hånd om. Det finnes ikke noe nettverk med fysikktrener, mentale rådgivere og teknikkspesialister som er berette på å jobbe gratis i den fem- til tiårsperioden som spillerne ikke drar inn penger, sier Eriksson.



 Fooore (23. nov 2012 07:24) *  IP
Ifølge Norsk Golf har Elias lagt køllene på hylla.
Dette dementerer Elias som er på treningsleir og gjør seg klar for kval til Asia-touren i januar.

Visstnok en skrivefeil.

Så lenge man må klare seg på egenhånd trenings-, spille- og reisemessig skjønner jeg godt at spillere gir opp. Jeg tror imidlertid den nye generasjonen som kommer nå er mer vant til å gjøre ting sammen, da blir det mer trivsel, glede. Noe jeg tror funker positivt.

Så var det de penga da i starten av karrieren. Stipendordninger, "studielån", annet, hva kan forbund stille opp med, er dette noe for generalforsamlinger etc?



 barce (23. nov 2012 13:52) *  IP
Asia-touren??

Hvilken tour skal han spille på hvis han ikke lykkes med å kvalifisere seg der?



 Fooore (23. nov 2012 14:06) *  IP
Det kommer sikkert lange artikler på diverse golfsider om norske spillere som satser, kanskje det kommer svar da.

Jeg tror dog ikke Elias tenker "enn om jeg ikke lykkes der", han er nok en annen generasjon enn oss her inne og er skrudd sammen litt annerledes.



 BO (23. nov 2012 14:25) *  IP
Et lite apropo.
I dagens Aftenposten kan man lese om mye av det samme. Mange tidligere juniorverdensmestere på ski har ikke lykkes. Noen av grunnene blir drøftet.
Jeg tror ski i Norge har en større talentbase enn golf, noe som gjør at det fortsatt er noen som lykkes.

For at vi skal få opp golfspillere i Europa, for ikke å si verdenstoppen, må talentbasen være mye større.



 Freud (23. nov 2012 14:43) *  IP
Jeg reagerer på at det hele tiden settes som en forutsetning for å lykkes i golf at man "blir tatt hånd om", og at det finnes et tungt støtteapparat. Dette kan kanskje være en forutsetning for juniorer og enda yngre, men når man snakker om spillere i alderen 20-26 (som er en kritisk alder iflg. den svenske treneren), da synes jeg det blir dulling og personlig ansvarsfraskrivelse.

Voksne idrettsutøvere - i golf og ellers - kan da klare seg selv i stor grad? Har de ikke et ansvar for egen utvikling og å finne den rette fremgangsmåten og de hjelpere han/hun trenger? I den alderen har de spilt golf i 5-8 år, og burde være i stand til å klare seg selv.
Jeg synes den evige klagingen på at NGF og andre støttefigurer svikter, ikke holder som begrunnelse for at man gir opp eller oppnår dårlige resultater. Har man både talent og "vinnerskalle" (et utmerket uttrykk lansert av Pmb), så overvinner man slikt.



 barce (23. nov 2012 14:59) *  IP
Fooore; er det ikke en liten kuriositet at du hele tiden mener at de beste til å ta beslutninger og valg er utøveren selv, mens du samtidig etterlyser et apparat som kan ta valg på vegne av utøverne?




 Drømmegolf (23. nov 2012 15:19) *  IP
@ Freud
Nevn en toppidrettsutøver (uansett gren) som klarer seg selv i alderen 20-26 år. Snakker om øverste nivå.



 Fooore (23. nov 2012 15:38) *  IP
Barce; og hvor har jeg nevnt et "apparat" som kan ta valg for utøvere?!
Nå er jeg spent.



 Caddy (23. nov 2012 22:46) *  IP
Hvis vi sammenligner golf med ski, så er det egentlig også individuell idrett.
Langrenn, hopp, skiskyting og alpint er alle individuelle idretter, men de reiser ikke på egenhånd og tar alle kostnader på egen kappe. De har et forbund i ryggen som også skaffer sponsorer og stiller som et "lag" når de reiser rundt i verden og konkurerer. Hvor mange mannlige skiløpere (bortsett fra Northug) ville Norge hatt med rundt i verden hvis utøverene måtte tatt alle kostnadene selv, og levd av premiepengene?



 Frank (23. nov 2012 23:40) *  IP
Tullball. De fleste norske landslaglsløpere i langrenn er ikke på lag de tre fire første årene som senior.


 Wilson (24. nov 2012 02:02) *  IP
Frank

Der synes jeg at du tar feil. De fleste skiløpere er på lag, klubblagene er sterke i langrenn.

Og, de kan drive denne idretten på hjemmebane hele året i kjente omgivelser samtidig som de gjør ferdig utdannelsen sin.

Helt andre kostnader og utfordringer for en golfspiller.



 kk (24. nov 2012 09:24) *  IP
I mitten av 9oårene har jeg vært i Sverie på kvalig til "Telia-Tour", som tilskuer.Jeg la merke til 3 Finske bobiler med unge golfspilere,og spurte noen Svensker, svaret: de har reist sammen helle sesongen i dise bilene.
De har vært heldige og hade en Golfforbund som ga dem tid til å utvikle seg.En av diese har nå i flere år spilt på ET og 2 delvis på ET men fast på CT.
Tilsvarende talenter har vi i Norge hatt flere av,men ikke tatt vare av. Jeg trur ikke at det klima i Finnland er så mye bedre for golf som i Norge.
Det som har tatt knekken av de flerste norske talenter, har nok vært at de har vært alleine om å ordne alt,og reise. I dene unge alderen er det ikke så let.



 Pølse med brød (24. nov 2012 18:01) *  IP
Tror mer på at det som har tatt knekken på mange norske talenter er at de ikke har vært gode nok.


 barce (24. nov 2012 18:26) *  IP
Helt riktig PmB.. Alt annet blir bare unnskyldninger!


 kk (24. nov 2012 19:40) *  IP
Pmb og barce
Beklager at jeg ikke kjenner til dere og deres tilknytning til norsk golf, men det gleder meg at vi nå har fatt 2 Toppexperter som få norsk golf på riktig spor.



 Wilson (24. nov 2012 19:50) *  IP
Thorp var / er definitivt god nok.

Men det var nok ikke alltid enkelt for han å være så alene som han var.

Om han hadde hatt et team rundt seg så hadde det nok gått mye bedre enn det gjorde.

McIlroy som var samme supertalent hadde det nok lettere i den fasen som går fra god junior til voksen.





 Fooore (24. nov 2012 20:17) *  IP
Barce; venter fortsatt i spenning på svar på spørsmålet mitt. Eller prøver du å tie ihjel fjaset ditt, på enkel strutsemåte?


 barce (24. nov 2012 20:29) *  IP
Sorry Fooore. Har vært og mosjonert på en golfbane med score over par.. Jobber fortsatt med å katalogisere bevismaterialet! :)


 Frank (24. nov 2012 21:55) *  IP
Jeg tror kostnadene er relativt like Wilson. For begge blir det mye reising, det koster ikke noe mer å ligge i spania å trene enn å gjøre det samme i Skandinavia. Den store forskjellen ligger på det kulturelle. Skiløpere er i klubber med toppidrettskultur, det tror jeg ingen norske golfklubber har.

Thorp og sikkert et par til hadde det som skulle til av talent, men for å få en topp proff går det med nesten ti av samme kaliber som de. Se bare på ski og hvor mange juniorverdensmestere som aldri ble noe som senior.

Når det er sagt skulle jeg ønske Ngf støttet bedre opp om de ferske proffene. De skulle hatt tilgang på de beste teeningsfasilitetene året rundt i feks Spania. Året rundt.



 Wilson (24. nov 2012 23:43) *  IP
Frank

Jeg tenkte ikke bare penger.
Jeg tenkte mer på kameratskap og miljø når de er på treningsleir/ daglig trening.



 Far (25. nov 2012 00:02) *  IP
Enig Frank. De som ovenfor skylder på NGF og som innbiller seg at det er mye enklere å være langrennsløper er på bærtur. Det har ingen rot i virkeligheten.

Når det gjelder det økonomiske så har lommeboken min god erfaring med både golf- og langrennsidretten da jeg har unger i begge leire. Langrennssatsing er grisedyrt. Langrennen krever mer reising, flere overnattinger og mye dyrere utstyr. Riktignok foregår all reisingen heldigvis innenfor landets grenser og som regel innenfor kretsen, men til gjengjeld reiser vi på renn så å si hver eneste helg gjennom vintersesongen.

Det som blant annet skiller en golfklubb fra langrennsklubb/idrettslag er som Frank peker på kultur. Langrennsklubben baserer seg på både barneidrett og toppidrett mens golfklubben tilbyr noe som kanskje mer er preget av fritids og rekreasjonstilbud til hovedsakelig voksne enn toppidrett. Golfklubben rår gjerne over store økonomiske ressurser mens langrennsklubben baserer seg på frivillig arbeid og innsats gjennom loddsalg og kakelotterier. Kulturen i en langrennsklubb er gjerne preget av at alle medlemmene trener systematisk for å forbedre seg. Treningen er ledet av mange frivillige og dyktige trenere. Langrennsklubben bruker vesentlig mer ressurser på utdanning av sine mange frivillige trenere. Her har golfklubbene noe å lære fra den øvrige iddretten.

Jeg ser frem til å få innblikk i NGFs nye sportslige plan. Jeg tror NGF kan være inne på rett spor når de ønsker regionalisering og aldersbestemte konkurranser. På den annen side tror jeg NGF gjør feil når de ekskluderer 2001-årgangen fra neste års Titleist Tour med, etter min mening, feil tolkning av NGFs regelverk for barneidrett fordi barneidrett er definert som idrett til året barnet fyller 12 år. Så vidt jeg vet er det kun ett talent som blir rammet av dette til neste år.



 Pølse med brød (25. nov 2012 09:41) *  IP
Mulig MT var på samme nivå som Mcillroy som 18 åring, men det sier desverre lite om potensialet. Hvis Mcillroy hadde utnyttet 50% av potensialet sitt og MT 98%, er det ikke noe skrell at Mcillroy er multimillionær og MT har sluttet.

Tror desverre at NGFs modell makser ut de Norske talentenes potensiale veldig tidlig, lite å gå på når de skal bli proffer....

Bra Fra, du er inne på viktige poenger, som jeg har sagt i 10 år her må golf lære modellene fotball, håndball og langrenn driver etter.



 Aroslaff (25. nov 2012 12:07) *  IP
Til (overambisiøs) Far
Ser du klager over at din utrolig talentfulle 11-12 åring ikke får spille TT neste sesong. Forøvrig den eneste 12-åring med talent kan det virke som.
Jeg har vært med å arrangert noen turneringer for denne aldersgruppen. En ting er helt klart. Disse er ikke modne nok til å spille på TT. Helt tydelig press fra foreldrene fører til mye tårer. Dette er ikke morsomt å oppleve.



 Far (25. nov 2012 12:29) *  IP
Ha-ha. Jeg ventet meg den. 12-åringen er ikke min. Forøvrig var det TRT, ikke TT som NGF lukker døren for.

Det som jeg reagerer på ovenfor, og som fikk meg til å skrive, er den hodeløse idrettspolitikken som trådstarter etterlyser. Skal NGF flytte økonomiske midler fra barne- og ungdomsidretten til 20-26 åringer som en ønsker å bli profesjonelle?

Jeg tror de som mener det bør ta en titt på NIFs sider. Hvis ikke det hjelper kan de alltids kikke på St.meld.nr.14 som gjengir Statens idrettspolitikk.



 kk (25. nov 2012 12:36) *  IP
Til Toppexpert Pmb
Jeg hvet ikke, i motsttning til deg hvor mange % av potensial begge utnyttet, men jeg hvet at Mcillroy blir tatt vare av et miljø.
NGF hade kun et miljø for Juniorer,nar de gikk over til profflivet skulle de greie seg selv. Først i det senere at de gjør litt for proffenene.
Som Wilson også så det er ikke bare penger, mye annet også.



 Frank (25. nov 2012 12:59) *  IP
Press skaper resultater. Pent er det ikke, men det er realitetene.


 Drømmegolf (25. nov 2012 19:40) *  IP
Freud har visst også sluttet å skrive i denne tråden etter han/hun fikk en utfordring.


 Freud (25. nov 2012 21:34) *  IP
Unnskyld at jeg ikke har svart.
Mitt noe provoserende og irriterte innlegg var satt på spissen. Jeg vet at det er nødvendig med et visst støtteapparat for å nå toppen, og jeg kan ikke nevne noen topputøvere som har klart seg uten. Bortsett fra Bjørnstad som i en alder av 17-18 år kuttet over tvert med skole og familie og reiste til Spania alene. Men det er vel ikke noe godt eksempel?
Jeg skrev dette fordi jeg er så lei av å lese om at årsaken til at de lovende unge slutter, er at de ikke får nok støtte fra NGF, klubb og andre. Jeg savner bare litt mer guts fra den enkelte utøver, litt initiativ, killer instinct og slevstendighet. Bl.a. til å samle inn midler selv og skaffe seg sitt eget "støtteapparat". Det blir for enkelt stadig å skylde på det eksterne apparatet.

Det var et hjertesukk! Beklager at jeg har irritret noen med manglende dokumentasjon.



 Laser (25. nov 2012 21:35) *  IP
Det engelske golfforbundet har egen skole med baner, trenere og fasiliteter som de fleste av Englands beste har gått igjennom. De har også kurs for vanlige golfere.

Dette er toppidretssenterets i golf men dessverre i England og ikke i Norge.

Det må skapes toppidrettskultur med langsiktig jobbing og konkurransearenaer med danske og svenske forbund for å utvikle de beste

Dette var et lite innspill



 Pølse med brød (26. nov 2012 10:42) *  IP
Spør du meg ble det gjort to skjebnesvangre feil med MT, han byttet ut treneren som bygde opp svingen hans og han dro ikke på college. Han hadde overdreven selvtillit på å tjene penger med en gang. Hadde han fått flyt i de første turneringene som proff kunne det gått veien også...




 kk (26. nov 2012 18:26) *  IP
Laser
Takk at endelig noen annen en meg forteller hva andere land gjør for sine golfspiler ETTER junioralder.
Nå kunne Norge hå en kjempesjange til å gjøre noe lignende.
Hvam bygger den meget omdiskuterte 18 hulls golfbane,her finnes fra før en skole. Proen på Nes GK har vært Svensk Landslagstrenner, (jeg hvet ikke hvor lenge)men Nes og Hvam er ikke så langt fra hverandre. Hvam har også et svingstudio.



 barce (26. nov 2012 20:55) *  IP
Fooore, det var noe jeg syns å huske du hadde skrevet for en stund siden:

"respect: jeg mener det bør finnes et "landslag", med felles samlinger og treninger, inkludert erfaringsoverføring.

Alt passer ikke for alle samtidig, men det innebærer selvsagt også forpliktelser fra spillerne.



 Fooore (26. nov 2012 21:45) *  IP
Ja, det kan jeg så absolutt ha skrevet; trene, reise og spille sammen må være motiverende, og nødvendig for mange norske, all den stund det er såpass få aktuelle på høyt nivå. Om man da ikke er supersær.

At dette innebærer at andre foretar valg for spillerne ser jeg dog ikke, om man da ikke snakker om valg av bosted, flyselskap, type leiebil etc.

Beklager noe utidig språkbruk tidligere, det var unødvendig av meg.



 barce (26. nov 2012 22:18) *  IP
np fooore :)

Jeg mener for øvrig det samme som deg. Forpliktelser ift et opplegg som har til hensikt å bedre forutsetningene for å lykkes i overgangen til proff.

Wilson:

Les denne setningen fra oppveksten til Rory: "Gerry McIlroy held down several jobs to earn additional income for his son's golf development. Rory's mother worked extra shifts at the local 3M plant."

Vet egentlig ikke om det var så mye lettere for Rory - annet enn at han rett og slett var bedre og mer dedikert!



 Wilson (26. nov 2012 22:53) *  IP
barce

Ja, jeg vet det om fam McIlroy.
Men uansett så er det forskjell på å trene alene i Spania og å trene i NI sammen med kjente og i et miljø.

Penger er viktig, men ikke avgjørende om ikke alt annet stemmer



 barce (27. nov 2012 00:12) *  IP
Snakker du om fra 13-16 år, Wilson?


 Ombudet (27. nov 2012 09:46) *  IP
De 10 beste på Titleist Tour hvert år har et potensial.Disse må tas vare på, og gis muligheter. Ikke bare 2 til 3 spillere fordi de presterer gode resultater som veldig unge. Legg til rette for disse med strukturer og rammeverk for trening, treningsleire og konkurranse.
Langsiktighet er nøkkelord.

Når det gjelder spillere over juniornivå:
Norge har ihvertfall 20 spillere som har potensiale til å spille på høyt nivå. College og Nordea Tour er inngangen til et høyere nivå. Hjelp dem alle, hvis de selv er innstilt og har guts. ikke bare 2 og 3 spillere. Engel er vel et bevis på at det bør satses bredere! Sats på Nordea Tour fordi den er økonomisk forsvarlig. Og glem Rio foreløpig! Først må vi lære å krabbe, før vi kan gå!
Kanskje vi da beholder noen flere av talentene!




 Far (27. nov 2012 11:45) *  IP
De 10 beste på Titleist Tour er ikke nødvendigvis de 10 beste juniorene fordi de beste juniorene ikke nødvendigvis spiller så mange TT-turneringer.

Dersom Golf-Norge har som målsetting at golfidretten i Norge skal blomstre og bli oppfattet tilnærmet som enhver annen idrett kan vi ikke glemme Rio. Vi må på en bedre måte tydliggjøre nasjonale målsettinger som medaljer i EM og VM. Ikke minst bør vi ha en litt spenstigere målsetting for OL enn den som står i særforbundets virksomhetsplan. Alle mål behøver ikke være 100% realistiske og vi har tross alt Suzann.

Både klubbtrener og Golfforbundet er veldig gode på å få juniorene til å utvikle egne handlingsplaner og å trene mot fastsatte mål. Derimot stiller jeg meg litt undrende til at Golfforbundet uttrykker proff-ambisjonene i NGFs Virksomhetsplan og andre steder i såpass stor grad. Jeg er selvsagt klar over at golfidretten internasjonalt i stor grad er organisert i profesjonelle tourer. Likevel mener jeg det blir noe paradoksalt ettersom Golfforbundet samtidig ønsker å videreutvikle golf som en folkeidrett.

En annen uheldig konsekvens av å rendyrke proff-målsettinger kan være når junioren blir senior og oppdager hvor vanskelig det er å oppnå egne målsettinger. Jeg sier ikke at det er galt med "høye" mål, trolig er det nødvendig, men manglende innfrielse av målet en ung mann eller kvinne har jobbet systematisk mot i mange år kan være tungt å bære.



 Aroslaff (27. nov 2012 11:46) *  IP
Meget kloke ord fra Ombudet!
Kan legge til at jeg tror at det er de som har stor progress som 18-20 åringer som tilslutt vil lykkes!



 barce (27. nov 2012 16:12) *  IP
Leste litt om q-school, og der fant jeg noe meget interessant:

-------------------------------------------
Kelly's point wasn't a knock on q-school as much as it was an endorsement for a year-long stint on the Web.com Tour and the growth a player could achieve there. It certainly made a difference for Thatcher. Looking back, he knows it was a blessing in disguise.

"I was not ready to go on the PGA TOUR," Thatcher said. "Had I gone to the PGA TOUR I would've been beat down pretty good. Most likely I wouldn't be playing right now.

"It took me three-quarters of a year on the [Web.com Tour] to find my footing. It was the best thing to happen to me."

To Thatcher's point, there's travel to adjust to, setting your own schedule, learning to manage time on and off the golf course, among other variables.

------------------------------------



 Gjest (27. nov 2012 17:13) *  IP
Veldig enig med ombudet.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72