Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Karl - 16. okt 2012 kl. 17:35 *  IP
Hvor står norsk golf – krise eller optimisme?

Er det lys i tunellen eller er det stummende mørkt? Det er på tide å oppsummere golfåret 2012.

Sportslig har det vært en nedtur. Espen Kofstad har overrasket positivt, i tillegg har det vært noen OK resultater på amatørsiden for herrer. Suzann Pettersen har hatt en dårlig sesong, men er allikevel den eneste norske stjernen.

Norgescupen har vært godt arrangert av klubbene og de frivillige. Men hele opplegget er tynt og litt flaut fra NGFs side. Dette skal være toppnivået i Norge, og det er omtrent som en klubbturnering. Uten sponsorer, premier og lignende. La folk som er interessert i golf og har kunnskap arrangere Norgescup slik at turneringskonsulentene i NGF kan gjøre andre ting.


Hvordan er rekruteringen av ansatte og frivillige?

Her er det dessverre syltynt. Hvem ønsker å jobbe i bane/klubb med dagens økonomiske situasjon? Flinke folk søker seg bort eller vil ikke søke seg til golfbaner i det hele tatt. Man får da ansatte som ikke holder et høyt nok faglig nivå.

Ildsjelene er i stor grad slitt ut, og man klarer ikke å rekruttere nye frivillige til klubbene.

Dessverre er det ikke liv laga for en stor andel av golfbanene i Norge. I praksis er det økonomi til å drive omtrent halvparten av dagens baner. Selv på de store prestisjetunge banene rundt Oslo som Haga, Losby og Miklagard gis aksjene bort. Oslo GK ønsker å selge en del av tomta til boliger for å bedre økonomien i klubben.

Det er svært liten nyrekruttering av barn, ungdom og unge voksne.

NGF sliter med å få kompetente folk til å jobbe i administrasjonen i forbundet. Relativt lavt lønnsnivå og en kultur som ikke premierer de dyktige skaper ikke vinnere.

Hvordan ser dere andre på framtiden til norsk golf?



 007 (16. okt 2012 18:53) *  IP
Golfforbundet, Golfforeningen og seks av landets toneangivende klubber gikk sammen om et nytt seriespill i golf i 2012.
Dette var noe MEGET BRA!!
Dette blir utvidet utover landet fra neste år.

Dessuten går Golfsiden så det suser!



 t (16. okt 2012 23:37) *  IP
Golfsiden har 210 likes på facebook. Gjenspeiler det interessen til siden, eller er det kanskje ikke facebookbrukerne først og fremst som bruker golfsiden?

--- Svar: Til forskjell fra andre aktører har jeg ikke satset på å Facebook "likes"
AR ---



 Bjørn E (17. okt 2012 00:09) *  IP
spørsmålet som kanskje burde stilles , er ikke hva kan goflforbundet gjøre for (deg) dvs norsk golf, men hva kan du bidra med?

Noen klubber jobber aktivt med å få flere spillere. Blant annet på Losby, hvor jeg av og til ser hele skoleklasser som får gratis innføring i golfsporten.

Det skjer vel også i en del klubbber en tilpasning til markedet, noe som er viktig - blant annet å få bort unødig snobbisme kleskoder osv. På Losbys 9 hullsbane er det f. eks. ikke lenger krav til grønt kort - så vidt jeg vet..

Norsk Seniorgolf opplever stor tilgang av medlemmer, og medisinske undersøkelser i Sverige tyder på at golfere lever lenger enn andre mennesker - kanskje fordi de sansen for en fin og ikke overanstrengende aktivitet og har det samtidig gøy. For nettopp det er vel litt av formålet. Kanskje burde vi være flinkere til å rekrutere venner og bekjente?

Jeg synes det er positivt hvis vi får flere rollemodeller som Kofstad, Tutta og Joakim Mikaelsen. For det er vel ingen tvil om at gode rollemodeller er viktig for rekrutteringen. Skulle bare ønske at noen av de norske spillerne virkelig slo gjennom, men uansett det viktigste med golf er å oppleve og bibeholde gleden ved å spille golf og det er vel det som til syvende og sist kan få flere til å begynne med denne fine sporten..



 Rotten (17. okt 2012 09:15) *  IP
Jeg synes det virker som om satsingen på barn/unge har tatt seg opp. Dette er veien å gå, å gjøre golf til noe morsomt og gøy for de yngste.
Golf har dessverre vært preget av litt for mange "eldre menn" (og noen damer) som nok oppleves som utrivelige for en del yngre spillere. Denne gjengen med golfspillere må også ta seg selv i nakken og på den måten få opp trivselen og rekrutteringen.
Jeg har dessverre opplevd å spille med hyggelige (og gode) unge spillere, som etter å ha gjort noe "galt" har fått regelrett kjeft, slengt dritt etter seg, sure kommentarer etc. Når jeg skriver "galt" så er det fordi det kan dreie seg om ett skjevt utslag eller lignende... Dette gir dårlig stemning, dårlig rykte og må bort! Misforstått selvhøytidelighet...
Synes heldigvis at det går rett vei!



 009 (17. okt 2012 12:31) *  IP
Jeg tror fortsatt at golfnorge er på vei i dass på mange måter. Jeg hater å innrømme det, men det er så veldig mange ting som tyder på dette.

Det eneste som kan redde dette over tid er satsningen på unge spillere. De er fremtiden til norsk golf. At satsningen på de unge er såpass mager som den er i dag er et skudd i foten for norsk golf. Rett og slett.

Så å si alle norske baner og klubber sliter økonomisk, det samme gjør så å si alle proer og pro-shoper.

Jeg trodde på en måte bunnen var nådd, men det er fortsatt for få klubber som har blitt avviklet. Det er lite eller ingen statlig støtte og ingen griserike onkler som pumper inn penger. Liten eller ingen mediadekning bidrar heller ikke.

Forbundet er også lammet på veldig mange måter. Selv om det er mange der som sikkert gjør en god jobb og som har ideer så er det ingen som blir gjennomført med suksess.



 Gunnar Bull (17. okt 2012 12:59) *  IP
Jeg er dessverre alt for enig med 009.

I utgangspunktet (og med NGF's velsignelse) har det blitt bygd kanskje dobbelt så mange golfbaner i Norge enn det er behov for.

Resultatet er at nesten ingen golfklubber klarer å drive økonomisk forsvarlig. Alt blir skrapet ned til bunnen. De fleste såkalte "billigklubber" har få eller ingen ansatte, brus- og sjokoladeautomater, et par hundre medlemmer som spiller på dårlig vedlikeholdte baner, og gjeld de ikke knapt klarer å betale renten på.

Problemet for bankene er vel at det er vanskelig å få realisert verdiene på noen annen måte enn å la golfbanen bli værende. Så ståa forblir nok slik lenge.

Og hvis det skal fortsette å regne like mye i sesongen som de siste to-tre årene, så er faktisk også det et viktig moment i fremtidsmulighetene.

Sorry, men jeg synes det er vanskelig å finne lyspunkter idetheletatt.



 Gjest (17. okt 2012 15:34) *  IP
Det er tull at det er blitt bygd for mange golfbaner.

Problemet er:

1.Noen golfbaner er bygd på steder med for lav befolkning
2. Vi er generelt dårlige på rekruttering særlig er det kritisk få unge som spiller golf.
3. Intrikate eiermodeller har gjort golfandeler illikvide ved at det er for mye forpliktelser som følger med andelen.
4. Byråkratisering av golf med grønt kort etc hjalp ikke.
5. Generelt sett dårlig lederskap og styrer i golfklubbene med dårlig kostnadskontroll. Billig asrbeidskraft fra Polen etc burde vært brukt i større grad, men det er alltid enklere å heve kontingenten.

Cirka 2% av befolkningen spiller golf. Hadde man klart å øke dette til 3% (ingen umulighet) så hadde vi fylt kapaisteten. I eksempelvis Sverige spiller 10% av befolkningen golf til sammenligning.

Satsing på unge er løsningen. Det vil dra med seg de eldre (foreldrene og familie). NGF svir av hinsides beløper på noen få talenter i stedet for å bygge bredde først. Skal man bygge noe solid så må man bygge sten på sten.






 Ronni (17. okt 2012 17:33) *  IP
Helt enig med Gjest, nøkkelen til suksess ligger i å få med de yngre. Enkelt, men dog så vanskelig, de unge kan fråtse i tilbud og golf oppfattes nok ikke som det mest spennende å drive med.



 Gunnar Bull (17. okt 2012 21:57) *  IP
Helt enig i at den eneste veien ut av uføret er å satse på ungdommen.

Men vi bør operere med noenlunde riktige tall. 2% av norges befolkning spiller helt sikkert ikke golf, selv om NGF oppgir dette tallet.

Spørs selvfølgelig hva slags kriterier man setter, og dette har jo vært diskutert ganske grundig her inne tidligere, men jeg synes å huske at vi snakket om mellom 30 og 50.000 mer eller mindre aktive spillere... (Som spiller minst 5 runder per år)




 007 (17. okt 2012 22:14) *  IP
GB nevner lenger opp det j.. norske været som et solid minus.
Enig!

Må det lages bedre produkter til bruk i regn!



 Pølse med brød (18. okt 2012 14:26) *  IP
Problemene Norsk golf har er mange, et av de er at nesten alle banene som er etablert er etablert på feil sted i forhold til barn, unge, fattige og de med dårlig tid. Nesten ingen baner har masse barn og unge i gangavstand i nabolaget, nesten alle krever at det kjøres til banen med bil. Hver runde tar 30-60 min lengre tid og koster 50-200 kr ekstra i bensin osv.

Her må vanskelige myndigheter ta litt av skylden for de tilot ikke bygging nærre befolkningssentra, men også baneprosjektenes må tåle mye kritikk for urealistiske prosjekter utenfor alfarvei. Her har det ofte vært bønder som har vært ute etter å tjene mer på marken sin som har presset på. De får jo leien sin uansett hvor dårlig golfbanedriften går og de er ikke veldig opptatt av rekrutteringen.

Slik sett kan det være sunt å la en del baner på bygda gå konkurs slik at presset på bymyndighetene øker for å åpne for bygging nær byen. Eksempler på baner som bør pløyes opp rundt Oslo er etter min mening Miklagaard, Holtsmark, Losby og Tyrifjorden.




 Dilter (18. okt 2012 15:06) *  IP
Skal bli interessant om den nye banen i Fredrikstad, som jo nesten ligger inne i byen, faktisk får god rekruttering av barn og ungdom. For å få testet hypotesen som synes å ligge til grunn for forrige innlegg.

For øvrig ligger Losby ganske nære større befolkningskonsentrasjoner (selv om bil er nødvendig) og utenfra virker det som de har vært flinke til å rekruttere barn og ungdom.

For å få til anlegg nær der barn og unge bor, må det antagelig bli "ballbinger", dvs. relativt enkle 6-hullsbaner, som for eksempel Lillestrøm GK. Stort mer er det ikke plass til i de større byene.




 Xo (18. okt 2012 19:54) *  IP
Pølse, på tide å slutte å skrive i fylla!
Hvorfor i helvete skal du legge ned 4 av de 5-6 banene rundt Oslo? For så å beholde de mindre bra. Du må jo gå på et eller annet som står på lista over ulovlige midler.



 lars (18. okt 2012 22:26) *  IP
Losby er flinke til å kombinere klubben med andre aktiviteter (Losby gods osv).

Jeg tenker at det vil være fornuftig å gjøre så mye som mulig ut av det, samtidig tror jeg det er en utfordring at golf tar lang tid. Hvis det på en eller annen måte ville vært mulig å fokusere mer på 9 hulls runder (og normalisere dette) ville ikke folk hatt inntrykk av at en golfrunde stjeler hele dagen.

Ellers er jeg enig i at det ville hjulpet mye med noen gode golfere på herresiden. Dette sørger for mer oppmerksomhet rundt sporten, mediadekning og alt annet som følger med.


Ellers syntes jeg prisen på greenfee i Norge er helt hinsides. Klubbene kan umulig forsvare prisene og dette fører til at folk helst holder seg til hjemmeklubben. Jeg mener klubbene skyter seg selv i foten.



 009 (19. okt 2012 09:34) *  IP
Lars^

Det er gode poenger selv om jeg føler at argumentet ditt med 9 hull vs. 18 ikke helt stemmer. Folk kan jo allerede velge om de vil spille 9 eller 18 og det er jo slik at spillere i kategori 3,4 og 5 kan justere hcp etter ni hull.


En annen ting jeg har tro på i tillegg til lavere greenfee-priser er at klubber tilbyr gratis baller på rangen. Hvis folk hadde fått gratis baller på rangen så tror jeg ringvirkningene av det hadde vært store. Terskelen for å trene vil med et bli mye lavere og det tror jeg motiverer folk til å spille flere runder og da sikkert besøke andre klubber også.

Spesielt viktig er dette for juniorer. Juniorer må få gratis baller på alle klubber uansett.



 GM (19. okt 2012 09:41) *  IP
Til OP: Sportslig nedtur? Tutta har kanskje ikke vunnet, og Børsheim sliter på ET, men likevel mye grunn til optimisme - først og fremst er det deilig å se litt norske SEIERE!

Tre seiere på ECCO Tour, null i fjor. En seier på Challenge Tour, null i fjor. Tre seiere på LET Access Tour, null i fjor.

Fremgang er det eneste man kan be om, og det har vi fått i år.



 Drømmegolf (19. okt 2012 11:28) *  IP
@ 009. Hvordan vil du dekke inn 200 - 500 000 i tapte rangeinntekter i ett allerede stramt budsjettet? Enig i at juniorene bør ha gratis rangeballer ( noe mange klubber har) mot at de plukker og holder det ryddig på rangeområdet.



 009 (19. okt 2012 13:03) *  IP
Det er klart at det ikke er bare bare å dekke inn 500.000 i "tapte" inntekter. Jeg ser den, men 50 nye medlemmer er ikke en umulighet hvis man satser.

Poenget må jo uansett være at dette er en ivestering i framtiden. Målet må være å få flere folk til å spille golf. Få flere medlemmer osv. Dette skjer ikke av seg selv så da må man satse. Gratis range var bare et forslag.

Mye av problemet med golf er at det er for dyrt å komme i gang. Man må ta kurs, kjøpe utstyr, melde seg inn i en klubb osv. Andre året blir langt billigere så kanskje det skulle vært slik at man får gratis baller det første året... Ikke vet jeg...

Men jeg vil jo si at det er noe alvorlig galt når en klubb er avhengig av rangeinntektene sine for å holde seg flytende.

Men så er det jo noe alvorlig galt også da...




 Drømmegolf (19. okt 2012 13:34) *  IP
Man må ikke glemme at rangeinntekter er den 3 største inntektkilden til de aller fleste klubber, etter medlemskap og Greenfee. Men kan godt hende du har et poeng som kan funke.
Dyrt å begynne med golf? VTG kurs+startersett og fullt medlemskap på en 18 hulls god bane med greie fasiliteter på østlandet kr 3990,-
Til sammenligning en middels god alpinpakke koster ca det samme, uten heiskort :)




 digger (19. okt 2012 17:14) *  IP
009 har et godt poeng!
Folk gidder ikke fordi de ikke blir bedre. Hvorfor? Du blir jo fattig av å stå på rangen. Håpløst! Skal bli spennende å følge Vestfold GK. Der har ALLE medlemmer ALLTID gratis baller så mye de vil.
De legger i hvertfall forutsetningene til rette for medlemmene sine.



 AR (19. okt 2012 17:52) *  IP
Det er omtrent umulig å bli bedre i golf uten kontiunuerlig instruksjon

Bare se hvordan de beste spillerne arbeider. Aldri uten trener! Glem Bubba Watson. At han ikke får instruksjoner fra andre, er bare rør!



 digger (19. okt 2012 18:26) *  IP
Vel, AR, det er en sannhet med modifikasjoner.
Det er nesten umulig å bli ekstremt god i hva som helst uten instruksjoner/trener. Det er ikke spesielt med golf.

Egentrening/øving/terping vil gjøre deg bedre, uansett hva du bedriver. Til og med golf og du kan langt på vei bli veldig god.
Det er i all hovedsak opp til hva en ønsker å investere av tid.

Man må slutte å mystifisere golf!



 AR (19. okt 2012 18:42) *  IP
Det er omtrent umilig å bli god i noen idrett i dag uten å ha trenerhjelp.

Selvsagt er egen trening viktig. Men det gjelder å trene riktig og på de riktige tingene.

Jeg snakker om toppnivå. I golf er det ikke spesielt vanskelig å trene seg opp til å få eksempelvis 5-6 i handicap uten særlig instruksjon, men veien dit er mye kortere med instruksjon enn uten.



 barce (19. okt 2012 18:46) *  IP
Så du foreslår gratis protimer, AR? Eller hva er det du egentlig mener?


 AR (19. okt 2012 18:58) *  IP
Gjerne gratis protimer! Hvem vil jobbe gratis? Gjerne gratis tannlegetimer, gratis mat i restauranten etc osv.




 Wilson (19. okt 2012 20:11) *  IP
Protimer er bra for noen kanskje.

Men jeg har veldig god erfaring med å trene mye på range uten pro.

Har forbedret wedge/jern spill veldig ved egentrening på range.

Min erfaring med proer er at de kan bli for opptatt av å søke etter det perfekte.

Noe jeg ikke klarer å oppnå, dessverre. :-)



 barce (19. okt 2012 22:10) *  IP
Trenger ikke å være sarkastisk AR! I stedenfor å høre ditt postulat om at instruksjon er eneste veien å gå, så skulle jeg gjerne hørt hva du mener en klubbleder kan tilby medlemmer/potensielle medlemmer rundt instruksjon for å øke interessen for golf?


 Rotten (19. okt 2012 22:17) *  IP
Sarkasme er ikke alltid så kledelig...
I andre idretter har man "gratis" trenere på klubbnivå. (dvs. inkludert i årsavgift). Burde det ikke vært mer av dette i golfklubbene også? Ville kanskje skapt ett bedre miljø også?



 AR (19. okt 2012 22:53) *  IP
God instruksjon er viktig. Klart man kan bli en OK golfspiller uten trening, men vedkommende ville blitt mye bedre med en kvalifisert trener. Barce, jeg er ikke sarkastisk. En klubbleder, hvis vedkommende kan tilstrekkelig om golf, kan gjerne bidra med "gratis" trening, men hvem betaler klubblederen?

Klart at frivillige kan bidra med gratis trening. Jeg har selv gjort det i tre år uten så mye som takk for hjelpen. I det lange løp er det imidlertid ikke slikt vi må satse på.

Som Rottan skriver så blir "gratis" trening bare at andre betaler for det.

Eller er det slik at lærerne i skolen også skal jobbe gratis? Face facts.



 barce (19. okt 2012 23:04) *  IP
Vær litt kreativ da AR!!

Mener du at det eneste tilbudet en klubb kan gi medlemmene sine er protimer? Og at siden protimer er en nødvendighet for alene-trening, så må for all del rangen være så dyr som mulig - slik at medlemmene ikke fristes til å trene og ødelegge på egenhånd?




 barce (19. okt 2012 23:07) *  IP
Skal jeg være ærlig syns jeg opplegget til proene på Mikla er et meget bra tiltak. De gir fri tilgang til instruksjon for et årsbeløp. Dette er det få klubber/proer som tilbyr. Det er synd!

Hvorfor kan ikke en klubb ha 2 heltidsansatte proer hvorav lønnen betales av klubben (medlemskontigenten). Disse proene tilbyr medlemme gratis trening. Gjerne i form av at de bytter på å stå på rangen og gir alle som ønsker det veiledning og tips.. Da tipper jeg også at de hadde fått mange flere til å betale for egne timer!



 AR (19. okt 2012 23:23) *  IP
Now we are talking, barce!!!

Tiltaket på Miklagard er glimrende. Men ingen får en fri lunsj. Proffene betales - alle er fornøyde.

Ingen kan leve av å jobbe gratis med det de kan best. Slik er det bare!



 Dilter (19. okt 2012 23:30) *  IP
Min erfaring med instruksjon er god, men hvis man ber proen om å få et skriftlig treningsprogram, så blir det plutselig tåkeprat.

Forbundet har utviklet treningsprogrammer (jeg glemmer hva de heter), men de kommer ikke ut i klubbene i tilstrekkelig grad. Kontakter man forbundet med sin interesse, blir man henvist til klubben. Kontakter man klubben, er responsen "hæh".

Det er i hvert fall min erfaring.



 AR (19. okt 2012 23:32) *  IP
Det tar ikke mange minuttene for en trener å sette opp et treningdsprogram når han kjenner utøveren. Så enkelt er det.


 panser (20. okt 2012 09:20) *  IP
Et forhold til rekruttering er som tidligere nevnt:

De største talentene i golf er oftest også de største talentene i andre ballidretter.
Har da golfens organisering og miljø mulighet for å "stjele" disse talentene fra fotballbanen, håndballbanen eller ishockeyhallen?
Særlig har vi opplevd at lagidretten er for de fleste mer attraktiv og miljøet rundt lagidrett på juniornivå og i aldersbestemte klasser oppleves langt mer attraktivt også for talentene. De blir midtpunkt i en gjeng som ser samspill og samhold som svært attraktivt.
Selv i lagspill er golf en svært individuelt preget idrett.

I lagidretter er det oftest "spill" på trening. Det blir det lite av i golfen, der det ofte er teknikk, range og chipping/putting green.

Norsk golf har store utfordringer, men ikke umulige.



 Rotten (20. okt 2012 09:29) *  IP
Paradoksalt nok er golf kanskje den mest individuelle idretten (for det er vel idrett? eller heter det sport fortsatt AR?) som finnes men samtidig den mest sosiale. Det panser trekker frem kan være ett stort problem, men trenger det å være det? Trenger man å trene alene? Teknikktrening, trening rundt green etc. med en kameratgjeng kan være en bra sosial greie det...

Forøvrig synes jeg barce har mange gode innspill, kred.



 AR (20. okt 2012 11:43) *  IP
Golf er en idrett på linje med de andre idrettsgrenene i Idrettsforbundet.


 panser (20. okt 2012 12:17) *  IP
Vi kan vel gjerne ta opp igjen fra tidliere tråder om golf er en idrett?

Slik jeg ser det er golf en idrett for de som deltar i profesjonelle turneringer, NGF sanksjonerte turneringer, klubbmesterskap, NSG-turneringer (kanskje?)eller andre turneringer hvor regelverket følges. Kanskje vi har mellom 15 og 20 tusen golfutøvere i Norge? (Idrettsdefinert)

De fleste golfere i Norge (og selvsagt også i en rekke land) er en type mosjonister som har et behov for sosial tilknytning kombinert med mosjon. Det jukses og feilføres og vinnere kåres på svært sviktende grunnlag. Reglene for spill følges ikke. Hadde vi reagert om det i lavere divisjoner var Ok med hands i fotballen?

Kanskje man burde dele opp NGF og etablere f.eks. Norges Mosjonistgolfforbud, som da står utenfor NIF. Kravet for å være NGF tilhørig bør være mer opp til vilkårene for trening og utførelse i NIF generelt og som følges av andre særforbund.

Men, det er jo et ekstremt sterkt behov for NGF å være med i NIF. Og da med et svært oppblåst antall medlemmer. At ikke NIF ser dette er nesten ufattelig.

Men så har jo dette helt feilaktige medlemstallet vært kilde til å få folk til å tro at golfen vokser inn i himmelen. Resultatet er overetablering og økonomisk krise for mange.



 Rotten (20. okt 2012 13:48) *  IP
Bare sånn til orientering, jeg mener også golf er idrett... Dette var en avsporing av debatten.


 009 (24. okt 2012 14:59) *  IP
Jeg har aldri hørt at proene på Mikla har fast årslønn og at medlemmene der ikke betaler noe for instruksjon.

Dette er feil.

Men man kan betale en sum å få så mange protimer man vil, det er riktig.



 barce (24. okt 2012 15:42) *  IP
009: Hvem har skrevet at de ikke får betalt?


 009 (25. okt 2012 10:06) *  IP
barce, jeg har aldri sagt at noen har skrevet at proene på Mikla ikke får betalt hehe...

Jeg trodde for øvrig du sa at proene på Mikla fikk hver sin årslønn og at medlemmene ikke betalte noe for protimer, men ser nå at det var en idé og ikke en påstand...



 barce (25. okt 2012 10:16) *  IP
009: Jeg skrev at på mikla betaler medlemmene (de som ønsker det) en fastsum for fritt antall timer.

Min ide for klubber generelt var at man betalte deler av lønnen til en eller flere proer gjennom medlemskontigent. Proene jobber så på rangen hver dag i sesongen - og bruker noen minutter på alle som er på rangen. Dette vil bidra til at flere medlemmer inspireres til å ta egne timer som de betaler for som i dag.

Hvorfor dette ikke innføres er for meg helt uforståelig. Proene vil mest sannsynlig få mer i lønn totalt sett. Medlemmene vil trene mer og få bedre oppfølging -> bli bedre i golf. Nybegynnere vil bli fulgt opp og bitt av basillen!



 Bob (25. okt 2012 12:50) *  IP
Norsk golf er en boble som venter på å sprekke. Medlemstallet synker med 10 % i året. Modum legger ned. I løpet av de 3-4 neste årene tror jeg 30-40 baner legges ned.


 Skogen (25. okt 2012 14:38) *  IP
@Bob. Det var da fryktelig dyster tale, Med en seier eller to fra Kofstad og Børsheim på ET, så er dette snudd. Se på lilleputt nasjonen Belgia(golfmessig) etter Colsaerts prestasjoner i Ryder Cup = en storm av nye medlemmer. Vi trenger vinnere! Disse skaper blest i media, og da kommer nye medlemmer i klubbene.


 009 (25. okt 2012 15:21) *  IP
Det er vel en stund til en nordmann vinner ryder cup, men jeg skjønner greia. Det holder ikke bare at tutta tar en seier i året for å skape blest rundt norsk golf...

Men jeg er enig med barce. La medlemmene betale lønna til proene. Kjør på. Prøv noe nytt... Gjør noe for faen. Det skjer jo ingen ting...



 barce (25. okt 2012 15:22) *  IP
Hvis en seier eller to fra Kofstad er veien ut av nedgangen, eller som du (skogen) eksemplifiserer - Kofstad på ryder-cup laget - da ser det mørkt ut mine herrer!

Bob; Hva er det som er så ille med at 30-40 baner går konk? Hadde vært fint med en pro/con her...



 Drømmegolf (25. okt 2012 15:54) *  IP
Barce sin ide vedr det å legge inn en form for protimeavg. I medelemskontingenten er glimrende også i mitt hode, men når bare 6-7% av medlemsmassen i klubben ønsker å ta protimer blir det vanskelig å få gjennomslag på et årsmøte. Hadde dette oppe som forslag i min klubb for noen år siden, men ble nedstemt. Svaret var at majoriteten av medlemmene ikke var interessert i å betale for andres protimer. Men jeg skal prøve på førstkommende årsmøte også.


 Pølse med brød (25. okt 2012 16:14) *  IP
Stort sett alle løsninger som kommer fra mer eller mindre glupe golfere innebærer at medlemmene skal betale mer i en eller annen form. Dette er dødfødt og det er ikke betalingsvilje pt. for dette.

Vi må øke antallet spillere, særlig unge, gjennom mange tiltak, der gjøre spillet billigere trolig er veldig effektivt!!

Driv bedre, ha lavere årsavgift, det er veien å gå¨.....



 Rotten (25. okt 2012 19:00) *  IP
Kunne ikke vært mer uenig PmB. Er mer på linja til barce her.
Ansett proene i klubben, øk gjerne medlemsavgiften noe. Få til fellestreninger og kanskje også noe klubbfølelse. Spesielt for de yngre medlemmene. Det kan kanskje gjøre at golfmiljøet og golfen blir bedre...
Det er heller ikke sånn at dette utelukker at klubbene kan drive bedre....men det gjelder jo alle "foretak" og er så selvinnlysende at det ikke gir mening før det kommer noe mer konkret.



 AR (25. okt 2012 20:17) *  IP
Skal vi få opp kvaliteten på norske golfspillere, både toppspillere og mosjonister, må vi få instruktørene mer på banen. Her har NGF nå virkelig tatt fatt i denne problemstillingen. Det har allerede gitt resultater. Dessverre henger mosjonistene langt etter. Det er forferdelig å gå på en nors driving range å se så mye "uforstand i tjenesten".

Her må alle forbedrende tiltak ønskes velkomne.



 Wilson (25. okt 2012 22:06) *  IP
AR
Du spiller jo bra golf, men jeg synes ikke du har noen perfekt sving.

Og det gjelder mange som jeg kjenner som er gode.



 t (25. okt 2012 22:41) *  IP
Golf er en utfordrende idrett på mange plan, det er helt sikkert. Det trengs nok både riktigere og mer trening for å få Ola Nordmann opp å hakke! Men er det instruksjon i full-sving som er det viktigste steget å ta? Tommy "two-gloves" Gainey, Bubba Watson, Jim Furyk, Raymond Floyd, Jim Thorpe, Lee Trevino, ja til og med Arnold Palmer! Det er mange som ikke svinger "textbook" som er gode! Burde vi ikke heller trene på å få ballen i hullet, på å score? Jeg tenker også på Tiger, som i boka si forteller om hvordan han lærte å spille "baklengs", fra green til tee. Først nærspill, så nærspill, så nærspill og så må man finne en måte å slå ballen presist fra A til B (eller ihvertfall et eller annet sted i første halvdel av alfabetet).


 AR (25. okt 2012 23:48) *  IP
Wilson, hadde jeg hatt en perfekt sving, hadde jeg ikke bodd i Norge. I år har jeg tatt mer instruksjon enn vanlig og lagt om til det bedre. Jeg har også spilt bedre enn jeg har gjort de siste 10 årene - takket være god instruksjon.

Det er ikke snakk om å ha en "perfekt" sving (hva er egentlig det?). Det handler om å tilegne seg en sving som fungerer optimalt og som er sånn noenlunde i samsvar med realistiske ambisjoner.

Jeg kjenner bare en mann i Norge som har hatt en tilnærmet "perfekt" sving - i mine øyne.



 dutte (25. okt 2012 23:55) *  IP
Takk AR, det varmet på en kald høstkveld :-)


 AR (25. okt 2012 23:57) *  IP
dutte, kanskje det er deg jeg tenkte på, men jeg tror det ikke selv om du har en silkemyk, elegant, effektiv, rytmisk og stabil sving.


 Skogen (25. okt 2012 23:59) *  IP
AR, tørr jeg tippe O.C. Hammer?


 AR (26. okt 2012 00:13) *  IP
Det er helt riktig!


 digger (26. okt 2012 01:06) *  IP
Norges peneste sving: Anders Kareliussen Borre GK


 Drømmegolf (26. okt 2012 08:51) *  IP
Enig der ar, O C Hammer var en nytelse å se på, men vi må ikke glemme Yngve Eriksen NM mester i Stavanger 1970.


 Birdie (26. okt 2012 11:04) *  IP
Har med interesse lest denne linken. Her er det mange gode innspill men også mange dårlige. Klubber blir nevnt, klubber skal pløyes opp, klubber med dårlig økonomi osv osv
Leser aldri nesten at det skrives om klubber som faktisk lykkes?
Bærum GK er ett slikt eksempel. Lommedalen er jo ikke akkurat verdens navle og de satser heller ikke på å kalle seg "antakelig norges beste bane" eller "Champions course meg her og der" osv. De har en bra bane og gode treningsmuligheter. De har i alle år satset på barn og ungdom og lykkes med det. De har i alle år hatt Norges beste amatør spillere i alle aldere. I 2012 f.eks. 4 medaljer av 4 mulige i lag NM hvorav ett gull. De er gjeld frie og penger på bok. Knøtter under 8 år får gratis trening (Lek) en gang i uken.Rekrutter under 12-14 det samme 2 ganger i uken. De har lavere årskontingent enn klubber de kan sammenlikne seg med. Har noen spurt hvorfor? Har noen spurt hvordan? NEI da!



 Drømmegolf (26. okt 2012 11:30) *  IP
Noe av årsaken til gode resultater derfra, er at de fisket spillere fra naboklubbber i en periode på begynnelsen av 2000 . Håper de har sluttet med dette tullet. Men jøssenam de jobber godt på juniorsiden.


 Birdie (26. okt 2012 11:38) *  IP
Den var drøy og usann! Eller er det fisking hvis noen juniorer ønsker satse og dermed bytter klubb?



 Drømmegolf (26. okt 2012 12:03) *  IP
Nei for all del,lov og bytte klubb hvis man ønsker det. Men måten dette ble gjort på i en hvis periode misliker jeg og flere som opplevde dette. Usann er den definitivt ikke.


 barce (26. okt 2012 12:09) *  IP
Hvis påstanden fra drømmegolf er korrekt, så er det det beste sunnhetstegnet jeg har lest om elitegolf noensinne. Gid det hadde vært mer av det!

Hvordan tror du det er med fotballen drømmegolf?



 Drømmegolf (26. okt 2012 12:23) *  IP
Akkurat på samme måte barce. Men det var bare ett av svarene på hvordan det er mulig for en klubb og oppnå gode resultater. Fisking av utøvere til klubber uansett type idrett har foregått i alle år, veldig klar over det. Klarer ikke helt å se noe sunnhetstegn i dette desverre.


 barce (26. okt 2012 12:35) *  IP
Hvorfor er ikke dette et sunnhetstegn?

Kan ikke se et eneste argument for at dette skal være negativt! Kan du hjelpe meg?



 Drømmegolf (26. okt 2012 12:42) *  IP
I og med at du nevnte at dette var det beste sunnhetstegnet du hadde lest om i elitegolf, kan vel kanskje du forklare hvilken sunnhet du ser i dette?


 Pro V1 (26. okt 2012 12:53) *  IP
Tilbake til debatten..

Jeg er helt enig i at mange av dagens golfbaner ligger helt feil plassert i forhold til adkomst for barn og unge.

Som ellers i idretten, man må bygge anlegg DER FOLK BOR. Det finnes mange flotte golfbaner, men som desverre er langt utenfor alfarvei. Hvis folk har en mulighet til å se et anlegg og da til stadighet, gjerne med sentral bilvei tett inntil, blir også nygjerrigheten rådene.

Kort vei med sykkel til banen for barna er også et must, golfutstyret oppbevares i egne skap i klubbhuset reservert barn og ungdom. I dag er dette ofte reservert til voksne..

Perler som Bjaavann og Kragerø vile da vært enda mer tilgjengelig for folk flest, fremfor å ta av E-18 og så telle 50-60 soner over 1 mil før du er fremme. Og der ligger det en golfbane gitt.



 gjesp (26. okt 2012 13:03) *  IP
enig, men det er litt sent nå. Det blir neppe bygget flere baner i Norge på en stund. Så da må man snu det litt rundt, og finne ut hva som skal til for at folk,barn,ungdommer og voksne skal gjøre for å komme seg til banene.

Samarbeid med kommuner og kollektivselskaper kan være en vei. Det finnes flere eksempler hos söta bror hvor man har fått endret på bussruter, slik at man får et stoppested nærme golfbanen. Det gjør det lettere for unge og de uten bil.

Satsning på gode og spennende treningsområder er også viktig.



 panser (26. okt 2012 13:15) *  IP
Det er bare å akseptere at under etablering av nye golfanlegg i Norge så har spørsmålet om beliggenhet ift unge vært tilnærmet fraværende. Jeg har ikke besøkt alle baner, men jeg antar at 7 av 10 baner forutsetter at man må ha biltransport til banen. (Med unntak av de mellom 5 og 50 familiene som bor inntil banen).

Kragerø er anlagt som en ferieresort hvor markedet er hyttefolket på banen og tett inntil, greenfeespillere samt gjester på hotellet.

Skal norsk golf overleve så må det legges opp til å rekruttere unge utøvere. De er morgendagens aksjonærer og medlemmer. Kanskje de også blir morgendagens spillere og idrettsutøvere?




 Pølse med brød (26. okt 2012 14:06) *  IP
Det vil altid være marked for noen få ferieresortbaner, noen up marked baner for kjennere, men problemet er at det knapt finnes baner der folk og særlig unge bor. Bogstad er et eksempel på en perfekt beliggende bane og ikke overaskende har de god rekruttering. Nå ble vel den anlagt for så lenge siden at det muligens var på bondelandet den gangen, la oss håpe at befolkningsveksten fører til at Miklagaard, Losby, Hauger, Holtsmark osv ligger i et boligområde om noen tiår.

Oppsummert: det ser lyst ut for rekrutteringen av unge i år 2060!!!



 barce (26. okt 2012 14:19) *  IP
@ProV1: Hvorfor er ikke rekruttering og elitesatsing en del av debatten??? Blir jo spesifikt nevt i trådstarten!

@Drømmegolf: Hvorfor tror du Stabæk henter inn de mest talentfulle 10-åringene i hele Bærum/Asker/Oslo?

1) Foreldrene har større betalingsvillighet, som gir bedre frihet til videre utvikling

2) Støtte fra elitelag (eks toppgolf), forbund etc

3) Mer attraktivt for de beste trenerne

4) Topping og konkurranse mellom barna, og derhen bedre utvikling av talentene

Lørenskog har et tennisklubb som har en gruppe barn fra 6-7 år og oppover. Alle disse spiller tennis 2-3 timer hver dag etter skolen istedenfor SFO.. Det kaller jeg satsing! Jeg kan love at disse barna ikke kommer fra nærområdet til tennishallen!

Hva er negativt? Jeg forbeholder meg til en diskusjon om at målet er å få fram best mulig golfspillere i Norge!



 panser (26. okt 2012 14:25) *  IP
Midt på 90-tallet ble Meland etablert utenfor Bergen. En fantastisk bane, utfordrende, vakker og inneholder det meste en kan forvente seg.
Så vidt jeg vet har det ikke blitt arrangert klubbmesterskap for juniorer de siste to år og før det var det vel bare sporadisk. Kan for en som ikke kjenner klubben fra innsiden tyde på at juniorsiden mer eller mindre glimrer med sitt fravær.
Men så vet vi også at Meland ligger "langt ute på strilelandet" og det kan ikke være mulig å komme seg dit uten en lengre biltransport. Så får vi vel se hvordan det går med Meland fremover?

Dette var bare et eksempel.



 Drømmegolf (26. okt 2012 19:12) *  IP
Var det ikke Norsk golfsatsning vi snakket om ? Så drar du frem Stabæk fotball og Lørenskog tennis, jaja. Stabæk fotball er vel ikke hvert å nevne i disse dager :) . Mye bra i punktene du nevner men faren hva som kan skje i golfklubber er etter mitt syn.

1. Det blir kunn en liten elite i en eller to klubber, bredden uteblir i de andre pga manglende profiler som en golfklubb er nøtt til ha for å kunne rekruttere nye unge spillere. Barn må faktisk ha noen å se opp til i klubben. Hvorfor tror du Borregaard fostrer gode spillere? Riktig, tradisjoner med gode spillere gjennom mange mange år.

2. Lovende spillere faller av pga mindre ressurs sterke foreldre.

3. Juniortrening med spillere på ulike nivåer i samme gruppe er noe som er bra for læring. Dette vil utebli når de beste forsvinner.

Men dette hadde ikke så mye med fiskingen å gjøre. Det jeg ikke liker er når en juniorleder sier til en 13-14 åring: Hvis du kommer til oss så vil du få det sånn og sånn. Og lag NM plassen er sikkret.




 Pølse med brød (27. okt 2012 09:52) *  IP
Norsk tennis har vel utmerkes seg som helt spesielt dårlig til å fremskaffe resultater. Tror ikke vi skal se mye på hva de gjør for å forbedre golf.

Sef. må vi se til søta bror, i omtrent hver eneste klubb har de en spiller omtrent på nivå med EK, som gjerne har prøvd seg noen år på CT eller Nordea uten å klare å ta det siste steget til pengene på ET.

Sverige kan trolig stille 10-15 klubblag som ville slått det norske landslaget....



 Wilson (27. okt 2012 10:03) *  IP
Synes det gjør EK sin prestasjon enda bedre


 AR (27. okt 2012 12:36) *  IP
Hvis du titter litt på tennis, ser du at det arbeides godt der for tiden. Vi har noen talenter på gang som gan bli temmelig bra om få år.


 Pølse med brød (29. okt 2012 12:32) *  IP
AR den visa har jeg hørt deg servere i 15 år, men det er klart sier du det om igjen om igjen så kommer det vel et talent som gir det rett til slutt.

Lyspunktene vi ser i golf og kanskje på sikt i tennis (i følge AR) er neppe noen bred genenrell fremgang, men skyldes at enkelte talenter har gjort mye riktig.

Viktig å skille her synes jeg.



 AR (29. okt 2012 12:53) *  IP
Om det er bredde som skaper topp, eller det er topp som skaper bredde, er ikke godt å si. Første gang jeg hørte denne problemstillingen var på 70-tallet da daværende landslagssjef dyktige Eirik Olav tok tak i dette.

Det er vanskelig å få opp en toppspiller uten å ha en viss bredde. Når vi får en toppspiller, kommer interessen og bredden også.

Ja takk, begge deler.

Lyspunktene kommer gjerne fra bredden. Det er bare noen ytterst få som når toppen. Disse må vi selvsagt ta vare på. Men vi må også ta vare på bredden. Det arbeides godt i yngre miljøer for tiden for å få dette til - på alle plan. Når jenter på 14-15 år ikke helt får det til, er det viktig at disse - la oss si 6-15 handicapperne - fortsetter i miljøet. Ikke minst av sosiale årsaker. Det sosiale er en meget viktig del av idretten. Vi ønsker ikke noen enkelstående topputøvere som er einstøinger og knapt fungerer i samfunnet som individer.

Jeg har tro på at enkelte gode idrettskarrierer lettere springer ut fra en fin bredde og et godt miljø enn at enkeltindivider skal forsøke seg på egen hånd.

Her er vi blitt langt flinkere i de siste årene innen golf både i mange klubber og i NGF.

I andre idretter springer toppene ut fra et blomstrende miljø med fin bredde. Bare se på langrennsløper, skihoppere, alpint, svømming som eksempler.



 Rotten (29. okt 2012 14:54) *  IP
Så da altså til kjernen i dette. Hvordan får vi bedre rekruttering av de unge?
Mitt forslag er:
1)Ansett "klubbtrenere". Mer fellestreninger og lek (også på nærspill).
2) Gjerne kombinert med treningsleir (vi som har drevet med andre idretter vet hvor artig disse turene var, selv om vi ikke ble så mye bedre)
3) Mer fokus på de unge/barna og familiene på banen.

Dette er ment som konstruktive forslag. Jeg tror bestemt på at det må skapes et miljø der de unge trives for at man skal lykkes.
Håper noen kan komme med noen endra bedre forslag! (?)



 AR (29. okt 2012 15:24) *  IP
Flott forslag!

Flere klubber driver med mye av dette allerede. Håpet er at enda flere kan arbeide på en slik måte.



 Pølse med brød (29. okt 2012 15:35) *  IP
Lyspunktene EK står for nå har lite eller ingenting med bredden i Norsk golf å gjøre, like lite som HB fremganger. Dette er enkelttalenter som har gjort mange gode valg og som har arbeidsmoral til å lykkes.


 Xo (29. okt 2012 17:18) *  IP
Er dette noe du vet PMB, eller er det nok et skudd med løskrutt fra deg?



 Bjørn E (29. okt 2012 18:19) *  IP
Rotten, dette er nøyaktig den veien Losby har gått.

1. Losby har ansatt dyktive klubbtrener Mark Davis som mesteparten av året fokuserte veldig på Espen og som ofte coachry ham på flere turneringer . Vi har også dyktige Ross Robertson og flere andre dyktige trenere som jobber aktivt med både yngre og seniorgolfere.
2. Hver sommer arrangerer Losby ved David Lloyds proshop 1 eller 2 treningscamps for de yngste.
3. I år har jeg registrert at Losby og vår meget hyggelige David Lloyds og hans proshop har arrangert flere samlinger der de har invitert hele skoleklasser i forskjellige aldre for å introdusere dem til golfsporten.

Losby har meget hyggelige og dyktige Finn H Andreassen i ledlesen i klubben og som også nå er generalsekretær i NGF.

Stolt Losby medlem!



 Xo (29. okt 2012 19:11) *  IP
I følge Bjørn E, så ser det ut som det kom nok en usannhet fra PMB!



 Rotten (29. okt 2012 19:19) *  IP
@Bjørn E.: Bra! Håper dette sprer seg og utvikles ytterligere videre!
Registrerer forøvrig at PmB ikke er spesielt konstruktiv eller positiv. I min verden er han da offside og totalt uinteressant. Sorry.



 Pølse med brød (30. okt 2012 07:19) *  IP
Jeg er ofte veldig kontruktiv og har påpekt haugevis av måter å forbedre Norsk golf på i åresvis med konkrete forslag til golfbanedrift, tilnærming til profflivet, råd til gode forbredelser etc etc.

Det som er riktig er at jeg nekter å delta i det Norske snillisme hylekoret som tar en eller to lyspunkter og utbasonerer en voldsom generell fremgang for Norsk golf.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72