Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 No Name - 18. sep 2012 kl. 21:18 *  IP
Golf og begravelse

Presidenten i NGF kritiserer stille-hysteriet under golf turneringer. Tøft av en president å våge å utfordre til nytenking for å trekke publikum.
 Gunnar Bull (18. sep 2012 22:43) *  IP
Enig


 AR (18. sep 2012 23:37) *  IP
Det ligger i golfens natur at man skal holde kjeft og stå stille når noen slår. Det er selve grunnlaget i måten man skal oppføre seg på en golfbane.

Fotball og andre lagidretter er noe helt annet.

Det blir sagt at Tiger har blitt trent opp av sin far til å tåle bråk når han svinger. Men det er ingen som blir mer sint enn hah og blir mer forstyrret av det minste fotoapparatklikk. Syndere i denne sammenheng har måttet tåle knuste fotoapparater.

Får håpe at ikke presidenten åpner opp for hooligans slik som i fotball.



 AR (18. sep 2012 23:48) *  IP
Leste akkurat nå hva presidenten skrev i sin leder.

Sammenligningen med Bokløv-stil, høydehopp, skiskyting og langrenn var etter min oppfatning fullstendig skivebom.

Gode golfslag fortjener applaus - etter at de er prestert.

Men presidenten får neppe gjennomslag for at en spiller som skal forsøke å sette i vinnerputten fra 3 meter på siste hull skal utføre dette slaget mens publikum hyler, skriker og setter i med trampeklapp rett før putten skal slås.

Golf er en flott publikumsidrett uten at vi skal få samme tilstander som på en fotballbane.



 Freud (19. sep 2012 00:12) *  IP
Enig med Andreassen. Golfsporten er altfor konservativ her. Toppgolfere og vi amatører bør klare å konsentrere oss med litt lyd i bakgrunnen. Det er ikke noen forskjell på golf og andre individuelle idretter her. Vi vil så gjerne tro at golf er så spesielt.

Og redaktøren har nok ikke lest Andreassens innlegg, slik han selv påstår. Da vil han se at FA nettopp gjør unntak for avgjørende putter.
Og redaktørens henvisning til fotball er skivebom. FA skriver ikke noe om det, men bare individuelle idretter. Her bør du be om unnskyldning hr. redaktør.



 AR (19. sep 2012 00:28) *  IP
Jeg trakk den litt lenger. Når man overdriver i en retning. må det være lov å overdrive i en annen retning. Hvis man skal tillate skrik og skrål i noen sammenhenger på golfbanen, men ikke i andre sammenhenger, blir det fullstendig publikumsanarki på golfbanen. Slik kan vi ikke ha det. I Norge hvor publikum som ikke spiller golf er til stede, må de få vite hva som er god oppførsel på en golfbane.

Det er klart at vi kan ha show på banene, men dette må gjøres på en måte som er forenlig med golfspillet.



 gjesp (19. sep 2012 07:40) *  IP
turneringen på TPC Scottsdale, say no more


 Enur (19. sep 2012 08:12) *  IP
Og der er også publikum stille i det selve slaget utføres, selv på hull 16!
Det er litt før, og ikke minst etterpå publikum hoier og evt. buer der borte. Artig det i den ene turneringen, men mulig at det ville bli i meste laget på hvert eneste hull i hver eneste turnering.

Men selvsagt er det stille på norske golfturneringer, her er det jo så å si ikke publikum tilstede. Og de få som møter opp bør få ros for å respektere de normer man normalt har på en golfbane, fremfor å settes i et litt dårlig lys av golfpresidenten.
Hr. presidenten bør heller ta seg en tur til en større PGA-turnering, major eller Ryder Cup. Da vil han få oppleve at et vanlig golfpublikum med kunnskap om spillet klarer å lage masse liv og støy, samtidig som de klarer å respektere spillerens behov for stillhet i det de skal slå.



 Wilson (19. sep 2012 09:13) *  IP
Bra oppsummert av Enur


 barce (19. sep 2012 09:18) *  IP
Her tror jeg vi har en president som egentlig ikke har så mye greie på golf.. Symptomatisk for NGF på generelt grunnlag.


 Gunnar Bull (19. sep 2012 09:22) *  IP
Hmm, her kom jeg i en klemme :-)

Jeg er enig med Enur i det meste, men synes likevel at det var tøft gjort av le president å våge å utfordre til nytenking for å trekke mer publikum.

For øvrig ble vel ikke "de få som møtte opp" satt i et dårlig lys av golfpresidenten? Han mente vel heller det motsatte?



 Henrik (19. sep 2012 09:23) *  IP

"Får håpe at ikke presidenten åpner opp for hooligans slik som i fotball."

For et utsagn av redaktøren...du ser mye fotball, går på mye fotball kamper?



 link (og nicket var? AR) (19. sep 2012 09:24) *  IP
?


 vel (19. sep 2012 09:43) *  IP
Gunnar B: Du må være diplomat):


 AR (19. sep 2012 10:13) *  IP
Godt oppsummert, Enur.

Jeg er for øvrig enig med presidenten i at at det kan gjøres mer for å gjøre golfturneringer mer attraktive for publikum.

NM på Bogstad forsøkte med speaker mot slutten av turneringen da de beste kom inn på det siste hullet. Her fikk publikum informasjon om stillingen på de tre siste hullene og hvordan spillerne lå an før de kom til siste green.

At speakeren var helt elendig, er en annen skål, men forsøket med speakertjeneste var meget bra. :)



 Pepper (19. sep 2012 10:32) *  IP
Interssant at du nevner speaker AR, AR. Jeg ser ikke bort fra at Marthe Wold mistet bronsen på hull 18 da det ble opplyst over høyttaleren at hvis hun satte putten ble hun nr 3. Hun misset den forholdvis korte nedoverputten, ble T-3 og mistet bronsemedaljen fordi NGF i sin visdom har bestemt at det skal deles ut kun 1 bronsjemedalje selv om flere har samme score. Siden Nicoline Skaug hadde best score siste dagen fikk hun medaljen alene.

Allikevel, jeg synes det var et veldig bra tiltak med speakertjenesten og håper vi får se mer av det. Og speakeren klarte seg bra!



 Fant (19. sep 2012 10:46) *  IP
Presidentens tanker er spennende.
Men tenk så gøy det hadde vært med hooligans og casuals på golfbanen.
Bogstad Bad Boys møter Hauger Hooligans for en nevekamp under neste års NM. Hyllestsang til de beste spillerne. Golf-Norge ville kokt :-)



 Snedd (19. sep 2012 12:20) *  IP
"at speakeren var helt elendig." Trivelig sagt. Her på golfsiden er det tydeligvis greit å si det man mener om folk. Stort verre enn "helt elendig" går det vel ikke an å få høre om jobben man har gjort.
Hyggelig å se at andre her syns speakeren gjorde en grei jobb! Sånn i tilfelle denne personen forvillet seg innom disse sidene.



 Pepper (19. sep 2012 12:25) *  IP
Snedd, speakeren var AR selv, derfor tok han i litt. Det var ikke verre enn det.


 Fooore (19. sep 2012 12:33) *  IP
Herlig!


 barce (19. sep 2012 12:42) *  IP
Ironi på golfsiden - priceless!!


 Wilson (19. sep 2012 12:45) *  IP
Ha ha


 Snedd (19. sep 2012 13:10) *  IP
Jævli bra! Avslører at jeg ikke var tilstede. Da gjør jeg om: bra, AR!


 Green (24. sep 2012 21:13) *  IP
Tenk om man blir nødt til å bruke golf'en for alvor en gang, f.eks. i en krigssituasjon! Eh... Sant, golf har vel ikke den type nytteverdi. Skyting osv., derimot...


 t (24. sep 2012 22:21) *  IP
TPC Scottsdale, hull 16. Det er ett av de mer vellykkede publikumshullene, selv om dette med alkohol/idrett/forbilde for barn ikke er bra der.


 preben (25. sep 2012 12:50) *  IP
synes presidenten er inne på noe , det er nesten litt hysteri over hvor stille man skal være, andre topp idrettsutøvere klarer godt sine arbeidoppgaver selv om det er bakgrunnstøy, det er bare tull at du ikke klarer å gjennomføre en god swing selv om noen står å prater 2m bak deg, synes presidenten har et godt poeng !


 Wilson (25. sep 2012 17:37) *  IP
preben

2m bak. Det der mener jeg er skivebom.
Spillere på tåle jevn summing og noe støy, men det er plutselige utbrudd midt i en sving eller at noen står så tett på som irriterer mange spillere.

Og, det er viktig å skjønne at de fleste spillere ikke enser om 200 publikummere ikke står bom stille. Men hvis det bare er én kall i baksvingen og han rører seg uforventet så kan det virke forstyrrende.

Jeg er usikker på Hr Presidents spillenivå. Jeg ser mange som hevder det samme som han og som hele tiden er happy med 2 put fra 4 m. Men skal man ha noenlunde sjanse for å sette en put fra den avstanden så må det være litt ro rundt en.
Ikke dermed sagt at den går i.



 tilskuer (25. sep 2012 20:59) *  IP
Jeg synes Wilson har et godt poeng. Man bør også se på avstanden mellom publikum og utøvere. Bjørndalen klarer godt å isolere seg fra konkurrenten som står og skyter ved siden av ham og heiende publikum på tribunen. Men hvis det plutselig stod en øldrikkende tilskuer og ropte "get in the hole" i øret på ham når han skulle skyte tror jeg nok han ville reagert.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72