Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Freud - 16. sep 2012 kl. 18:32 *  IP
Tutta

Her er musestille om Tutta. Jfr. innsatsen i British Open i helgen. På en annen golfnettside går diskusjonen friskt.

Jeg siterer et par (anonyme) utsagn derfra:

"Det er ikke bare her det er for stille, det er alle steder. Golffolket skjønner ikke noe av at stort engasjement, det handler om høye fjell og dype daler, dvs å følge med stjernene opp og ned, lete etter feil når det går galt og så juble med dem når det går bra.

Se på hva håndballjentene opplevde i OL! Da det buttet ble dessuten trener og spillere utsatt for knallhard kritikk fra andre håndballfolk, som Gunnar Pettersen pluss diverse ex-spillere fra både herre og damesiden. Det er da seieren blir desto større etterpå!

Hva kunne dette vært i golf? Jo, f.eks at Henrik Bjørnstad hadde gått ut og kritisert hva Tutta holder på med for tiden, spillet hennes og hvordan hun jobber. Så kunne Tutta svart skarpt tilbake at Henrik ikke ante hva han snakket om og at hun hadde kontroll. Det hadde vært en klassisk konflikt a la håndball, og det hadde gitt store overskrifter og engasjement. Og så hadde mange flere også registrert oppturen og revansjere hennes neste gang hun vinner noe stort.

Sånn skulle det vært !!"
--------------------------------
En til fra samme nettsted:

"Ingen tør kritisere Tutta fordi de garantert vil få slengt kritikk tilbake. Ikke saklig, men på personlig nivå. "Hvem tror du at du er?" At man må være på hennes nivå for å kunne kommentere det hun holder på med. Hvis noen skulle kritisere noen i norsk golfsport tror jeg det heller hadde blitt en debatt om personene og dessverre ikke saken.
Jeg personlig tror Tutta er inne på feil spor. Jeg nekter å tro at det er teknikk. Tror heller det er stil. Det har hele tiden vært jobb jobb jobb mot målet å bli #1. Nå seiler damene forbi henne. På tide å slappe av og nyte golf?"
------------
Og enda en:

"Og hva Tutta angår, så synes jeg hun har blitt bare dårligere og dårligere etter hvert som årene har gått.. Leadbetter sin feil..??"
----------------------
 Fooore (16. sep 2012 19:21) *  IP
Tutta er i verdenstoppen år etter år, stang-inn stang-ut ift sesong med og uten seier(e).

En herlig spiller!



 Freud (16. sep 2012 21:57) *  IP
Tausheten rår her fortsatt. Bortsett fra Fooores intetsigende kommentar. Du har rett i det du skriver, men det vi er ute etter nå er en forklaring på hvorfor hun sakker akterut. Det er noe galt i norsk golfverden når ingen tør/vil kommentere at 2012 blir vår eneste toppspillers svakeste sesong på 6 år. Det bør analyseres, ikke forbigås i taushet.

Årsaken ligger vel i at ingen tør kritisere Tutta, da får man bare dritt tilbake. Og hvorfor kan ikke NGF og Bjørnstad (også med referanse til ovenstående sitater) kritisere eller analysere Tutta? Er hun hellig?

Min private oppfatning er at hun er for innbitt, hektisk og bundet. For henne blir det å være såkalt målrettet mest en tvangstrøye. Sesongen startet med at hun annonserte at hun ville bli nr.1 i verden, selv om forspranget den gang var altfor stort til Tseng til at det var noen realisme i det. Men likevel ble hun applaudert for å ha "hårete mål". At det var totalt urealistisk var det ingen som brydde seg om. Jeg tror altså det er så enkelt som at hun er for bundet og tenker for mye på dette. Hun må løse opp, ha det gøy og slappe av. Mye av golfen sitter i hodet, og det tror jeg gjelder spesielt for Tutta. Kan ikke tenke meg at dette har noe med teknikk eller course management å gjøre.

Men det kan ha noe å gjøre med at hun ikke har en livspartner. Og at hun ikke har noe som helst annet enn golf 24 timer i døgnet å holde på med. Ingen andre interesser!
At Tutta Pro Challenge forrige weekend forklarer hennes MC i British Open har jeg ingen tro på. Såpass psyke og krefter har hun at hun ikke lar seg påvirke av det.

Nå blir vel det jeg skriver kritisert i stykker her, og diskusjonen avsporet. Er det ikke noen andre her som har synspunkter?



 Enur (16. sep 2012 22:01) *  IP
Hun har vært i verdenstoppen år etter år ja (i hvertfall i noen år nå), men kanskje det har blitt en slags "hvilepute" for henne allikevel? For når sant skal sies har vel ikke de siste sesongene vært helt strålende de heller, det har vel vært en litt fallende tendens, men hun har nå vært der oppe, på 2. eller 3.plass på verdensrankingen uansett.

Nå er ikke det tilfelle lenger, hun raser på verdensrankingen, seirene og top 10-plasseringene uteblir, og da håper jeg hun selv skjønner at det er på tide å gjøre noen skikkelige grep!
Og det første, og mest innlysende etter min mening, er å gå tilbake til gamletreneren, Gary Gilchrist. Han var den som fikk henne opp i den ypperste verdenseliten og han har fortsatt stor suksess med mange fremadstormende spillere nå. Mitt inntrykk er at Tutta bare er blitt dårligere og dårligere under Leadbetter.
Men kanskje er dette en sak hvor prestisjen overstyrer fornuften for alt det jeg vet.



 dutte (16. sep 2012 22:24) *  IP
Da Tutta ble 30 og "voksen" forsvant temperamentet. Det er slutt på den tiden da man måtte holde barn og andre sarte sjeler for ørene når hun sendte et utslag inn i skogen.

Når det fandenivoldske er borte er hun bare en helt ordinær spiller på LPGA. Men hun våkner vel opp når det begynner å nærme seg Solheim Cup igjen. Spørsmålet da er om hun i hele tatt er kvalifisert.




 Dilter (16. sep 2012 22:34) *  IP
OK, prestasjonene har ikke vært de beste i det siste, men vi blir (i hvert fall jeg) overrasket når hun en sjelden gang misser en cut, som nå i helgen. Det skjer jo nesten aldri. Vet ikke hvor man finner slik statistikk (antall turneringer siden siste MC), men mitt inntrykk er at det er ca. ett år siden hun sist misset en cut.

Og hun "raser" vel ikke akkurat på verdensrankingen - der hun fremdeles er nr. 6 (med forbehold om at dette inkluderer BO). Hun er også fremdeles ganske høyt på årets pengelise (nr. 9).

Mitt inntrykk er at hun er stabil, men bare mangler det lille ekstra hun trenger for å bli nummer én. Heller enn å gå tilbake til tidligere trenere, hadde det kanskje vært en idé å hyre inn noen ekstra, som for eksempel Dave Stockton på putting (à lá RMcI). Eller legge ned mer arbeid med de mentale folka hun allerede jobber med. Men det er ikke godt å vite - kanskje har hun nådd sitt nivå rett og slett.



 gjesp (16. sep 2012 22:42) *  IP
kanskje greit å sette seg inn i hvem hun har som trenere før man kritiserer akkurat den delen. http://suzanngolf.com/myteam/


 barce (16. sep 2012 23:05) *  IP
Kanskjed det er større konkurranse nå?


 Dilter (16. sep 2012 23:27) *  IP
Jøss, det var kjapt (8 minutter).


 Pedro (17. sep 2012 07:45) *  IP
jeg tror Tutta ( hvis motivasjonen fremdeles er tilstede) vil være toneangivende i kvinnegolfen noen år til.
Men konkuransen har blitt tøffere, det er flere spillere som kjemper om topp 20 plasseringer nå enn det var for 5 år siden.
Da kunne hun spille en halvdårlig turnering og allikevel bli nr. 15, det skjer ikke i dag. Dette skyldes jo i stor gra invasjonen fra øst. De koreanske jentene flommer innover golfkartet, og det er ingenting som tyder på at det vil stoppe.
En interessant diskusjon kan jo være hvorfor de ikke klarer det samme i herregolfen??
Er det rett og slett fordi nivået i utgangspunktet er høyere der?
Det kan sikkert noen med mer kompetanse enn meg mene noe om.... :-)



 Fooore (17. sep 2012 08:04) *  IP
Bedre med "intetsigende ifølge Freud" enn bla-bla-vinkling på ikke-saker.

Selv om fullt av journalister stakkars jobber med å lage slike suppe-på-spiker saker, betyr ikke det at menigmann trenger å adoptere innstillinga.

ala
Roseborg slo Vålerenga bare 2-0, krise, Nils Arne må gå!!!
Freud skrev et positivt lada innlegg, hva er årsaken??
Det regner, hjelp, hvorfor??

Tutta vil bli nr.1, da trengs det endringer, ting tar tid.



 KB (17. sep 2012 10:53) *  IP
Jeg sto og så på Tutta og Leadbetter på rangen, og det er nok ingen tvil om at hun har mye å tenke på med svingen sin om dagen, og at det kanskje er årsaken til at denne sesongen ikke har gått helt etter planen..
Når hodets vinkel blir justert ca 1 cm (no kidding), så er det små detaljer som skal på plass. Kanskje FOR små??



 AR (17. sep 2012 11:48) *  IP
Hvis 1 cm feil på hodets posisjon fører til 1 cm feiltreff på ballen, er det full krise på gang.

For små detaljer? Neppe. Det er detaljene som avgjør. På toppnivå er det så hard konkurranse at det er de små detaljene som avgjør.



 KB (17. sep 2012 11:59) *  IP
Det er tull. Er ganske sikker på at Tutta kunne hatt hodet omtrent bak fram, før hun har 1 cm feiltreff på ballen...
Det er ikke der problemet ligger. Når man fyller hodet med de mikro-detaljene, så tror jeg at det går utover fokuset på det som virkelig betyr noe, å få ballen i spill og i koppen.
Man klarer faktisk ikke å stille seg opp så likt fra gang til gang, at 1 cm på hodet venstre/høyre vil ha innvirkning.



 AR (17. sep 2012 12:03) *  IP
Nei vel.


 barce (17. sep 2012 16:25) *  IP
Mener du altså AR at hvis Tutta har hodet 1 cm lenger ned enn normalt, så vil hun slå ballen tjukt? 5 cm høyere opp slå et luftslag?


 kb (17. sep 2012 17:19) *  IP
Og det var ikke opp/ned, det var litt til ene siden. Greit for å få inn følelsen, men at man klarer å stille seg opp nøyaktig likt hvert gang, ikke snakk om.


 AR (17. sep 2012 17:34) *  IP
Barce; Nei.


 Wilson (18. sep 2012 02:05) *  IP
Freud.
Kanskje du først bør gi ros til norske spillere når de gjør det bra før du kritiserer andre fordi de ikke sabler ned Tutta når hun har en dårlig periode. Men, du får i det minste kost deg litt.




 Balthazar (18. sep 2012 03:09) *  IP
AR
TULLPRAT.
De ørsmå tekniske detaljene er insignifikant i forhold til den mentale tilstand og innstilling spilleren er i under spill.

Klart åpenbare svingproblem er viktige å ta tak i, men det meste er i hodet på spillerne på dette nivået.

Tutta søker hele tiden etter den hellige gral, og bytter letemannskap ofte. Det er DET som er feilen og hvorfor hun ikke klarer bli nummer 1 i verden.

Når hun dertil går til Leadbetter, ja da er hun virkelig i trøbbel, for maken til detaljfiksering skal en se lenge etter.

Jeg kaller det "detaljenes hysteri".



 AR (18. sep 2012 10:45) *  IP
TULLPRAT?

De fleste av de golfanalytikerne som har peiling på golf vet at det er små detaljer som er avgjørende for suksess eller fiasko - akkurat som i all annen toppidrett.

En marginal vridning på venstre håndledd på toppen av baksvingen kan eksempelvis ha stor betydning for stabiliteten i en golfspillers prestasjoner.

Marginale endringer i utstyret til topputøverne kan gjøre dem til toppspillere i stedet for "midt i haugen".

Kunnskaper om det siste er omtrent ikke-tilstedværende i Norge på alle nivåer. Golfsiden har forsøkt å gjøre noe med dette i flere år her i Norge, men har nå gitt opp.

Det mentale er viktig, Balthazar. Helt enig!

Men hvis ikke teknikken og riktig utstyr er på plass, kan ikke den "mentale tilstand og innstilling" hjelpe noe som helst.

For en hobbyspiller - la oss si 10-20 handicapper - spiller detaljene jeg snakker om, mindre rolle. Ofte er mengdetrening det som skal til for å bli bedre for nevnte kategori.

Men på toppnivå, og det er det vi snakke rom her, er det de små detaljene som er avgjørende.

Detaljene må være på plass. Bare spør Tiger Woods.

Kall det gjerne "detaljenes hysteri".

Et skjellsord blant hobbyspillere - helt avgjørende og et gullkorn for dem som skal leve av sin idrett.

Slik som Tutta.



 DA (18. sep 2012 12:50) *  IP
Feil fokus! Problemet til Tutta er ikke at hodet er 1cm for mye høyre i baksvingen. Problemet er at hodet er fylt med slikt "tull", og det blir for mye annet enn det å ha fokus på å få ballen i hullet. Men kanskje det går bedre neste år??


 Ronni (19. sep 2012 08:35) *  IP
Ikke vær redd for Tutta, hun kommer garantert tilbake, og kommer til å vinne mange turneringer i årene framover, Tutta er den staeste personen som fins og vil bli nr. 1.


 Freud (19. sep 2012 12:55) *  IP
Tutta har nå falt til nr. 8 på verdensrankingen. Foran seg har hun èn amerikaner og seks fra Øst-Asia.


 Petter (19. sep 2012 22:48) *  IP
Ja, og selv som som nr. 8 på verdensrankingen er hun Norges desidert største kvinnelige idrettsstjerne i et internasjonalt perspektiv.


 gjesp (20. sep 2012 09:03) *  IP
Fortsatt Europas desidert beste spiller, ranket 8 plasser foran neste.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72