Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Pølse med brød - 04. sep 2012 kl. 10:38 *  IP
Nordea tour 2013

Talentfulle spillere i norgestoppen bør forsøke å kvale inn til Nordea tour for 2013, kvalet foregår fra 3 oktober på Elisefarm golfklubb og går over 3 runder. Topp 36 får en kategori på Nordea tour for 2013.

Blir Norgescup for smått?, med for dårlige arrangement?, for dårlige premier? og for dårlig startfelt for deg? Nordea tour er en meget proff tour med svært mange gode spillere. Alle turneringene kan nås med bil fra østlandet innenfor akseptabel reisetid.

Nordea tour er det naturlige steget videre fra gode resultater i Norgescup eller en god college karriere. Du beholder kontakten med Norge, du kan delta relativt billig og det er svært mye å lære.

Lykkes du ikke godt på Nordea tour har du egentlig ingenting som proff på et høyere nivå som CT eller ET å gjøre.

Hvor mange Norske stiller i kvalet? Det blir spennede å se. Stiller ikke de talentfulle spilleren der har de etter min mening mistet taleretten i forhold til dårlige premier og liten satsing her hjemme, de har alle muligheter i egne hender. Verden ligger åpent gjennom gode resultater på Nordea tour som mange svensker har bevist!
 Undrende (04. sep 2012 10:51) *  IP
Enig i at Nordea tour kan være en fin vei videre i karrieren for mange. Men er litt nysgjerrig på hvem du sikter til når du snakker om når du sier "talentfulle spillere", har du eksempler på hvem du sikter til her?


 Pølse med brød (04. sep 2012 11:50) *  IP
Det var en generell uttalelse, men de som jevnlig presterer topp 10-15 i norgescup bør være kandidater.

Mikkelsen er en jeg ville anbefale å gå Nordea tour skolen, han har mye på plass, samtidig tyder alt på at han ikke har CT nivå inne. Berteussen er vel en annen med stort talent og mye bra resultater.

Felles for disse og andre er at det ikke virker som de forstår at de må investere 3-4 år før de kan regne med å tjene penger.

Så på langrenn, knapt noen som tjener penger før de er 26-27 år, slik er det med golf også. Konkurransen er så vanvittig hard at du må gå stigen først.



 Fooore (04. sep 2012 12:00) *  IP
Mye bra i pølsas første innlegg, blir spennende å se hvem som deltar i kval, og hvordan de gjør det.

Full støtte til de som prøver neste nivå også, dette er spillere med tro på seg selv som ikke detter gjennom grunnet noen dårlige resultat, de skjønner at ting tar tid.



 No Name (04. sep 2012 12:20) *  IP
Når du har gått college har du vel allerede investert 3-4 år ? Tror ikke læreveien der skal undervurderes.


 Pølse med brød (04. sep 2012 14:17) *  IP
Undervurderer ikke verdien av college, kjempebra for utviklingen, men ingen må tror at fordi du lykkes ok på college så er du plutselig en PGA/ET spiller, det gjelder kun for de ekstreme talentene som Tiger.

De aller fleste har en lang vei å gå med å lære profflivets utfordringer, der mange ligger utenfor banen. Minitourer som Nordea tour er et kjempested å starte etter amatørtilværelsen.

Som fotballspiller ringer du ikke på døra til Real Madrid når du kun har kvalitet til å spille på Fyllingen og ingenting å vise til.



 barce (04. sep 2012 15:45) *  IP
Det ble vel for noe tid siden bevist at kun et fåtall har klart å etablere seg på PGA-touren uten å ha vært ranket topp 20 på college.


 Ombudet (04. sep 2012 17:54) *  IP
Støtter PMB her. Så får vi håpe at spillere og trenere er enige. Forslag spillere som har potensiale på Nordea/Ecco som er i tillegg til de vi alltid nevner: Lars Mickelsen Stian Lund. Boris Christov. Martin Dahl. Lasse Gerhardsen Ofeigur Gudjonson. Faye Leandersen. Bergan. Wiik Hansen. Gressum Pettersen. Christoffer Carlsen Mørk Andersen. Etc etc etc . Og vi har flere!!! Kom igjen gutter!!!!!!!


 Surre (04. sep 2012 19:15) *  IP
Ombudet; Til info, 3 av de navnene du kommer med er på college "over there" så det er nok lite aktuelt å reise hjem for kvalik til Nordea tour...


 Pepper (04. sep 2012 19:39) *  IP
Og noen er nok såpass "voksne" og etablerte med jobb etc at det i realiteten er uaktuelt, men tanken om å bruke Nordea tour i større grad er god. Jeg håper mange av de yngre melder seg på.


 Freud (04. sep 2012 19:46) *  IP
Hva gjør NGF i en slik sak? Har de et ansvar for å gi "de gode rådene", eller gir de blaffen?


 Fooore (04. sep 2012 20:02) *  IP
Dersom spillerne ikke selv klarer å tenke ut hva som er lurt og ikke lurt for seg selv, så har de ingenting å gjøre som proffe golfere.

Jeg tror alle potensielle proffspillere klarer å ta kvalifiserte valg.

Jeg vet flere her inne som mener de fleste golferne i Norge nesten utelukkende velger feil. Dem om det.



 jack nickløs (04. sep 2012 20:24) *  IP
Knut børsheim og Espen Kofstad var vel like god som Mikkelsen på College. De kom seg kjapt inn på CT og etter hver opp på ET (jojo, pga en god uke, men uansett sterkt gjort) så skjønner ikke hvorfor dere skal snakke han ned på Nordea Tour bare for han har slitt litt slik som Knut i sine første CT turneringer.

Når dere mener han folk som er Ok på Norgescup (vil ikke nevne navn) i en alder av godt voksen skal spille seg via Nordea Tour-CT og opp på ET derfra skriver dere indirekte hvor dum og lite dere kan om golf.

Bare sånn til orientering så er det faktisk ingen som tjener penger på golf før man er på ET omtrent. De færreste på CT går i overskudd. Et år på CT med reising osv koster fort 500 000kr. Tror folk på Norges Cup skjønner at det ikke er noe vits å satse på golf for de har ikke noe sjans uansett bare for de kan gå Drøbak og Bogstad under par. Hvertfall når de allerede er voksen. Tror nok det er litt i seneste laget da.



 No Name (04. sep 2012 21:33) *  IP
Selv om du lykkes på Nordea tour må man heller ikke tro at man er ET spiller!? Din oppskrift er bra for mange, men selvsagt ingen garanti for suksess eller noe som passer alle, det må du kunne innrømme


 jack nickløs (04. sep 2012 23:04) *  IP
Man har ikke suksess før man tjener penger isåfall. Hvordan tjene penger uten å være god på ET? topp 15 på CT tjener nok ja, men uten sponsorer må alt ut igjen til reise osv. Det koster mye å være golfspiller også, med mindre man har gode sponsorer. Og ingen vil vel sponse en som aldri spiller noe mer enn Nordea og CT over lengre tid...


 Pølse med brød (05. sep 2012 11:54) *  IP
Helt riktig, det er bare topp 300-400 i verden som tjener til livets opphold. Resten bare kaller seg proffer, men er i realiteten finansiert gjennom sponsing, familie eller egen jobbing/gjeld.

Sef. er det ingen garanti for å klare å tjene bra som proff at du lykkes på Nordea tour, men det er et riktig start punkt og de som lykkes der har ufattelig mye bedre odds enn de som prøver den "norske" veien, dvs. å gå rett fra NC eller College til CT/ET. Med unntak av HB i tre-fire gode år så har vel ingen norske siste 15 år tjent til livets opphold?

Kanskje på tide å tenke nytt? og strukturere satsingene på andre måter? men det er vel for mye å håpe på at norske talenter og NGF skal bruke hue......!



 Ombudet (05. sep 2012 12:13) *  IP
Alle er vel enig i at skal man utvikle seg om toppspiller, så er det en fordel å trene og konkurere med spillere som er hakket bedre. En naturlig utviklingstige innenfor alle idretter, også i golf. I juniorklassene så kvalifiserer man seg via strukturen JuniorTour - TitleistRegionTour og så opp til TitleistTour.
Samme systemet kan jo kanske brukes for elitespillere som velger å bli hjemme istedenfor college, eller eventuelt etter endt collegekariere. Norgescup - Nordea/Ecco - CT - ET.
Har jo inntrykk at vi alle ønsker våre beste spillere suksess i fremtiden. Men med respekt for internasjonal toppgolf, så er det en lang trapp opp til CT/ET. Da er Nordea/Ecco et fint skritt på veien for våre talenter som ønsker å satse. Skulle ønske repekt og status for Nordea/Ecco fikk samme sterke posisjon i NO som i DK og SE.
Og vi har vel litt å lære av våre naboer når det gjelder toppgolf!!



 Pølse med brød (05. sep 2012 14:11) *  IP
Hører mange feks PH snakke mye om Asiatouren, Australia, minitourer i Florida osv., hvorfor gjøre det så vanskelig og dyrt?, Nordea tour er 4-6 timers kjøring unna med kjempenivå.

En fornuftig ambisjon for NGF ville vært å få inn 20 unggutter på Nordea tour og mål om 5 av disse topp 20 på rankingen ved årets slutt.

Hadde vi klart det kunne vi ha et berettiget håp om å få inn 1-2 nye ansikter på CT hvert år. Over en tiårsperiode ville det gitt et godt grunnlag for å få inn 5 stk. på ET som på sikt ville vært et flott mål. Hadde vi klart det kunne vi fått inn 2-3 på PGA tour innen 15-20 år.

Denne type langsiktige mål og planer er vel neppe noe tema i norsk golf.

Hvis de hadde laget slike mål, ville det første spørsmålet være hvordan får vi inn 20 på Nordea tour? Svaret er sef. å heve nivået på NC og juniorene våre, hvordan gjør vi det? Sef. er svaret å utvikle en større talentbase slik at det blir større rekruttering og nivå på NC.

Hvordan gjør vi det? Det er jo her NGF og Norsk golf stopper helt opp, vi klarer ikke øke talentbasen. Før vi klarer det kan vi i praksis glemme mer enn en slenger på ET nedre halvdel.



 Freud (05. sep 2012 14:48) *  IP
Glimrende PmB!

Men har du glemt at NGFs store og "langsiktige satsing" er Rio2016? Det overskygger alt annet. Dessverre for norsk toppgolf. Snakk om feilprioritering.

Enig i alt du skriver. Bare en uteglemt detalj: for å få inn f.eks. 20 på Nordea Tour, så må mange faktisk stille opp i kvalet! Og hvordan oppmuntrer NGF til dette aller første skrittet?



 Provisorisk (05. sep 2012 15:10) *  IP
Er helt enig med PMB på dette, men det må også være åpent for at gutta må få prøve seg på CT/ET når sjansene byr seg. Det trenger jo ikke være enten eller mener nå jeg


 barce (05. sep 2012 15:21) *  IP
Greit nok det Provisorisk, men såfremt de ikke hevder seg soleklart på Ecco-touren, blir det som om en grøntkortspiller skulle få prøve seg på ecco-touren. Sikkert morsomt og lærerikt - men tvilsomt veldig givende.


 Pepper (05. sep 2012 16:00) *  IP
Hvis det morsomt og lærerikt er det kanskje givende for spilleren også?




 Provisorisk (05. sep 2012 16:39) *  IP
Vi vet vel alle her at De det er snakk om har alltids en mulighet til å hevde seg i det gode selskap, som mange andre solskinnshistorier har klart før dem


 Pølse med brød (06. sep 2012 11:35) *  IP
Svaret på hvorfor de bør bygge sten på sten og ikke slenge seg med på CT/ET hvis de får muligheten, er at golf er et selvtillitsspill som sitter 80% i hjernen på dette nivået, alle kan slå ballen fra a til rimelig bra, men det handler om å takle press og spille ut under press.

Min og mange nasjoners tanker er at sannsynligheten for mestring øker hvis man bygger sten på sten og mesterer nivået under godt før man avanserer. Norske spillere har hittil valgt en annen strategi, "vi slenger oss med hvis vi kan" så får de nivået mitt i trynet og innser at de må trene 12 timer om dagen i 5 år for å være i nærheten av å kanskje tjene penger. Det kan drepe noe inne i deg for selv de sterkest psyker.

Jeg synes det er påfallende hvordan alle norske enten stopper opp i sin utvikling eller faller bakover etter å ha "prøvd seg".

Samtidig er Nordea tour, trolig den beste plassen for utvikling i nord europa, tom for nordmenn så og si.



 Freud (06. sep 2012 13:08) *  IP
Tiltredes, Pmb!


 Provisorisk (06. sep 2012 14:34) *  IP
Hvis de får en så mental knekk etter 1-5 turneringer på et høyt plan har de ikke noe som proff å gjøre. Ser jo ut som Elias, Mikkelsen + mange andre har klart dette uten å bli ødelagt mentalt. Så vel ganske tidlig at det ikke kom til å bli noe av Thorp da jeg så han live noen ganger, utrolig selvødleggende mentalitet på denne karen er det sjelden jeg har sett, trur ikke han ble skremt av nivå på ET

Men på den andre siden så er jeg fullt enig med deg angående bygge sten på sten, vil jo si at alle college spillerne våres gjør nettopp det nå?

konkluderer med at jeg syns de skal bygge sten på sten men fortsatt gripe mulighetene når de kommer :))



 Ombudet (06. sep 2012 17:29) *  IP
Støtter PMB sitt siste innlegg 100 %
Det er jo det som er nøkkelen!!!!



 barce (06. sep 2012 22:06) *  IP
Det er jo ikke gitt at selv om man bygger sten for sten, så har man talentet til å lykkes helt på toppen. Kanskje er det frykten for å bli listefyll på nordea-tour, og innse at man ikke har det som skal til, som gjør at mange heller satser på et lykketreff via bakveien.


 Gunnar Bull (06. sep 2012 22:32) *  IP
Det finnes nok mange nøkler, men ingen av dem er garantert å åpne noen dør.

Uansett er jeg enig i at PMB's nøkkel nok er den som åpner flest.



 Pølse med brød (07. sep 2012 14:27) *  IP
Hvor mye har elias og mikkel spilt inn i turnering sa du?

Umulig å vite nå om disse tåler matching på CT nivå.

Tenk deg selv hvis feks Elias hadde vunnet Nordea tour neste år og spilt inn 1 mill. Klart han hadde hatt et helt annet utgangspunkt for CT i 2014.

Kanskje han kan klare å kvale inn til ET i høst, men trolig får han da 2013 mitt i trynet som så mange norske før han .

Helt riktig barce, mange frykter å bli listefyll og ønsker å beholde sitt lokale/nasjonale renome, dels for eget ego, men også for å beholde støtte fra sponsorer, klubb, NGF osv.

Desverre er det ikke dette holdninger som gir resultater i den tøffe golfen.




 Pølse med brød (14. sep 2012 07:17) *  IP
Mandag går fristen for å melde seg på Nordea tour Q school ut.

Blir spennende å se hvor mange norske talenter som har ambisjoner og har meldt seg på.



 Pølse med brød (26. sep 2012 08:22) *  IP
6 norske prøver seg i kvalet av 339 påmeldte. Blir spennede å følge med om disse gutta får det til, de er åpenbart litt mer oppegående enn mange andre norske talenter.

Jullum
Porn
Halvorsen
Bjercke
Villanger
Lund



 Fooore (26. sep 2012 11:14) *  IP
Hørtes ut som veldig få, er det en del som beholder kategori pga årets resultater?

Jullum og Lund klarer kvalet.



 Pølse med brød (26. sep 2012 22:01) *  IP
Ingen norske som er på rankingen i 2012 (4-5 stk) er kvalifisert til 2013. Aronsen er beste norske, han har spilt 7 turneringer i 2012 (noe som er omtrent gjennomsnitt antall for spillerne på rankingen) og ligger ranket som 117 mann av 152 som er ranket. Halvorsen er 151 av 152.

De som har en brukbar CT/ET kategori kommer vel med hvis de vil, dette gjelder vel EK, KB og kanskje et par til.



 gjesp (03. okt 2012 10:34) *  IP
9 norske spiller kval fra i dag, på 4 forskjellige baner.

Christov
Jullum
Halvorsen
Bjercke
Villanger
Lund
Porn
Carlsen
Michelsen

Har trua på Christov,Jullum,Halvorsen og Lund iallefall.



 Pølse med brød (03. okt 2012 16:45) *  IP
Hatten av for de norske som nå prøver å kvale inn til den tøffe Nordea touren.

Desverre har ingen åpnet særlig bra, 4 mann på +3 gir vel neppe noen plass neste år, men la oss håpe det snur. 2 mann på 84 og 1 på 81 første runden får en til å lure på om alle de norske er seriøse eller om de lider av litt vel høye tanker om eget spill.



 Støtte (03. okt 2012 22:33) *  IP
Gir ikke noe plass neste år? Hva prater du om?


 Pølse med brød (04. okt 2012 12:19) *  IP
+3 fart vil ikke gi noe plass på Nordea tour som gir særlig med turneringer neste år er det jeg prater om, som sagt håper vi det snur.

I dag ser det ut til at Jullum og Lund har fått sving på sakene, begge er innenfor topp 12 på banen de spiller nå.

De norske spillerne som evt. kvaler inn som fullverdige medlemmer for neste år blir mine nye helter i golfnorge.



 Støtte (04. okt 2012 14:23) *  IP
Du er min helt for neste år PMB:)


 AR (04. okt 2012 15:08) *  IP
PMB kan jo støtte Støtte!


 Rikard Halvorsen (04. okt 2012 15:21) *  IP
Jeg ble vel rundt nr 40-30 på kval i fjor, og har spillt 6 nordea i år.


 Pølse med brød (04. okt 2012 16:27) *  IP
Topp 12 på hver bane får kategori 10 så vidt jeg har forstått, så som Rikard sier så er man ikke garantert alle fordi en er topp 12. Ligner mye på ET opplegget dette her, du må spille deg til bedre kategori for påfølgende år. Noe som bør være lærerikt og utviklende, hver putt teller, hver krone øker sannsynligheten for flere turneringer neste år.

Stå på Rikard, jeg heier på dere som har vett og arbeidsmoral til å gå den riktige veien.



 Øyvind Reinertsen (04. okt 2012 16:50) *  IP
...Lund på delt 6. plass! Ser bra ut Lundi!


 Støtte (04. okt 2012 17:00) *  IP
36 putter idag dessverre! Kan bli en lav en hvis jeg får pøttern varm i morra Øyvind:-)


 Pølse med brød (04. okt 2012 17:35) *  IP
Min spådom er at den neste norske etter HB som tjener brukbart med penger, vil komme via Nordea tour.

Minner om at jeg stort sett har hatt rett i alle mine spådommer tidligere om alt......




 Fant (04. okt 2012 17:44) *  IP
Jeg er enig i din spådom PMB. Eller kanskje fra college og en minitour i USA.
Men jeg skal vedde sjelen min på at det ikke blir noen av de norske som spiller Nordea kval i år.



 Gunnar Bull (04. okt 2012 17:45) *  IP
I dette tilfellet håper jeg ihvertfall at du får rett, PmB :-)

Støtte, du får sove med puttern i natt!



 Støtte (04. okt 2012 17:51) *  IP
:-)


 Gunnar Bull (04. okt 2012 18:40) *  IP
Åja sorry, glemte jo at du alltid sover med puttern i senga ;-)



 Støtte (04. okt 2012 18:44) *  IP
Jasså! Vi er der idag ja;)


 KQ (05. okt 2012 14:46) *  IP
Bra Lund. Rykket opp til delt 4.plass. Hold i kølla i morgen nå, så er du på god gang!


 Pølse med brød (05. okt 2012 14:52) *  IP
Ble vel to nordmenn som kvalet inn og får spille nesten alle turneringer neste år, vi heier på Jullum og Lund! Bra innsats gutter!






 KQ (05. okt 2012 15:04) *  IP
Ah, de er ferdige? Trodde det var en dag til!
Da er det jo kjempebra! Good job!



 KQ (05. okt 2012 15:05) *  IP
Nå gjenstår det bare å skaffe penger slik at man faktisk får spilt turneringene neste år...


 Støtte (05. okt 2012 15:19) *  IP
Betaler ikke du qken? ;)


 Pølse med brød (05. okt 2012 16:10) *  IP
Alt er billig i sverige, kjøper med kjøtt, sprit og golfballer på veien hjme så er turen spart inn vet du!!


 Støtte (05. okt 2012 17:06) *  IP
Snus og øl så blirre krøll:-)


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72