Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Freud - 19. aug 2012 kl. 18:03 *  IP
Joakim Mikkelsen

Leser at Mikkelsen har meldt seg på pre-kvalet til PGA-touren, som er mid September. Han reiser snart over til USA. Det betyr vel at han dropper alle fire CT-turneringene i September, herunder de to viktigste i Moskva og Kazakstan. NGF har vært så snille å satse på ham med å gi wild cars til 10 CT i år.

Jeg synes dette er høl i hue. Mannen gjør hva han vil, men det lov til å ytre en mening. Og Fooore vil vel si at JM vet best selv. Det tror jeg ikke i dette tilfellet. Med det spillet han har vist i år, så er han sjanseløs på å kvale til PGA. Han sier at han antagelig vil satse på å komme inn på PGA neste år via Nationwide, som heretter blir eneste vei til PGA.
Man bør lære å krabbe før man kan gå, det gjelder i golf også.
Men, lykke til Mikkelsen, det kan du trenge.
 gjesp (19. aug 2012 18:08) *  IP
han dropper vel ingen turneringer på Challenge tour, han er ikke kvalifisert til å spille noen av de. Med mindre han hadde fått wild cards og hvis NGF hadde flere å gi han. De sitter ikke på en ubegrenset mengde, ei heller til alle turneringene.

Han er tøff og satser, og liker seg godt i USA. Ære være han for det.



 KGB (19. aug 2012 18:38) *  IP
Mikkelsen har baller og har skjønnt at de to norske golfspillere som så langt har levert på den store arena har hatt sitt utgangspunkt i USA....

At han ønsker seg til stabilt vær og gode treningsforhold hele året er noe alle såkalt satsende norske golfspillere burde ha innsett for lenge siden...i mine øyne er du ikke satsende om du ikke tar konsekvensen av hvor du er født og kommer deg utenlands....

kom deg til statene Joakim og snu deg aldri tilbake, så kan Freud og alle andre nisser sitte her og lure på hva som skjer...



 JJ (19. aug 2012 18:52) *  IP
Mikkelsen har til nå vist seg å være langt fra god nok til å hevde seg på CT. Det virker egentlig fornuftig å prioritere trening i USA fremfor å være listefyll på flere CT turneringer. Vet ikke om forbundet disponerer WC til Kazaksthan og Russland uansett.


 Mr.Goat (19. aug 2012 19:34) *  IP
Skal han bli værende i USA etter pre-kvalet også? Eller blir det tilbake igjen å spille på noen flere wildcards på CT? Det står at han har spilt 5/9 turneringer på Birde&Eagle klubben hans. Mulig de over 200 støttemedlemmene hadde forventet da at 9 turneringer skulle bli spilt... Skjønt, da blir jo det mindre cash å sende over for evt.birdier. Nå har han iallefall fått inn nok penger til flybilletten til USA (..og litt til) - Håper han lykkes, men det kommer til å bli knalltøft å kvale inn på PGA...


 Freud (19. aug 2012 20:46) *  IP
Jeg forholder meg bare til det som han selv og andre sa ved sesongstart: Han hadde fått 10 wild cards til CT av NGF, sikkert inkludert de fire i september. Til nå har han spilt 5 av dem, og misset cuten i 4. Hva sier NGF til denne helomvendingen?

Hva sier bidragsyterne til Mikkelsens birdie-og eagleklubb?
Skal de bidra med penger også når/hvis han klarer birdies i PGA-kvalet?

Fiasko i PGA-kvalet kan knekke ham psykisk. At han ikke har større tålmodighet er skuffende. Tålmodighet er en dyd i golf.



 KGB (19. aug 2012 21:03) *  IP
Jeg vil anta at Mikkelsen og folkene rundt klarer å finne ut hva de vil gjøre og hva de tror er best, det kan virke lurt å gjøre ting litt annerledes...tar det for gitt at han iallfall bryr seg null om hva andre mener !

det spesielle med Mikkelsen er at han tør å ha egne meninger og si dem høyt, ett friskt innslag i ett tradisjonelt rævslikkene norskt golfmiljø som i alle år har vært styrt "kameratslig" ....



 C (19. aug 2012 22:19) *  IP
Kanskje gjør han det bra, kanskje ikke.
Skulle det ikke gå veien, er det likevel bra erfaring å hente. Erfaring som kan komme godt med i q-school neste år?
JM er ikke typen til å "knekke" av en dårlig q-school, om så skulle bli resultatet. Tøff i hodet den gutten :)
Lykke til JM!



 Freud (19. aug 2012 22:41) *  IP
Betyr det at Kofstad, Børsheim, Bertheussen, Kristiansen og et par andre som vel er bedre enn JM nå, ikke er hverken tøffe i hodet eller tør å satse? Eller skal vi si til dem også at de vet hva de gjør?
Hvorfor er det så flott at den dårligste av dem satser på noe håpløst, som de andre vel har vurdert, men funnet ut at de ikke makter? For våre beste har vel også vurdert PGA-q-school? Hva vet de som JM ikke har funnet ut?

Jeg tror JM er tapt for norsk golf. Han er nordmann, men forsvinner nok til USA, på den ene eller andre måten. Det er hans andre hjemland.

Bør han ikke betale tilbake de pengene han har fått fra fansen?



 gjesp (20. aug 2012 08:28) *  IP
hvis de ikke satser på PGA betyr det vel at de prioriterer Europa, ikke noe verre enn det.

Hvorfor skal han betale tilbake noe? det må du gjerne forklare



 AR (20. aug 2012 09:34) *  IP
Freud skriver: "Jeg tror JM er tapt for norsk golf."

Er Tutta tapt for norsk golf?

Var Henrik Bjørnstad tapt for norsk golf da han spilte på PGA Touren?

Det er vel heller mostatt. Klarer Norge å få fram spillere til LPGA Tour eller PGA Tour, må vel det være det største som kan skje. Å nå til topps kan man umulig kalle et tap!??



 KalleK (20. aug 2012 09:34) *  IP
Jeg synes han beskriver mange av problemstillingene andre tar opp ganske godt i sin blogg..

finner det ganske intressant at en forumdebattant sitter på malen på hva andre bør gjøre...hva slags motivasjon som ligger bak skulle vært gøy å vite ?

Mikkelsen har vært proff i knappe to måneder og har sammen med en unik støttegruppe klart å sette sammen flere brikker på denne tiden enn de fleste andre norske kan drømme om, noen synes sikkert at det ville vært bedre å bare gi opp før man har begynnt...



 Gjest (20. aug 2012 11:08) *  IP
Freud må vel være tidenes drittsekk. JM har netopp påbegynt sin profesjonelle karriere etter en fantastisk amtørkarriere med bla flere seire i meget sterke startfelt. Etter å ha lest bloggen til JM de siste årene er jeg helt sikke på at JM vet hva som er best for ham. Han virker meget oppegående, i sterk kontrast til Freud. For ordens skyld Freud, JM har hatt en strålende sesong blant annet med seier i Big 10 finalen.


 DA (20. aug 2012 11:17) *  IP
+1 til Gjest!


 Fooore (20. aug 2012 12:03) *  IP
Joakim vet best selv hva som passer, og hva han ønsker å satse på. Han er langsiktig/tålmodig, og gir blaffen i besserwissere uten peiling.

Freud; du har din innstilling, andre har sin egen. Jeg håper slike som deg ikke klarer å påvirke andre i særlig grad.

Heia de som satser!!



 Pedro (20. aug 2012 12:28) *  IP
JM virker som en frisk ung herremann. Jeg regner med at denne avgjørelsen er tatt i samråd med blant annet Bjørnstad.
Han liker seg i USA, der er det fantastiske treningsforhold og han får en mulighet til å få en eller annen kategori der borte.
Kan ikke se at det er hverken dumt eller håpløst, Europa forsvinner jo ikke i tåka mens han er der borte.
Hvis Freud mener at han ved å lykkes i USA er tapt for norsk golf så er det vel i bunn og grunn bare å ønske god bedring:-)



 Freud (20. aug 2012 12:51) *  IP
Redaktøren ytrer seg, men uten å ta stilling til spørsmålet. Er dette lurt eller dumt av Mikkelsen?
Du som sitter så sentralt til i norsk golf, og vet så mye; hvilket råd ville du gitt ham?

Det holder ikke å si at JM vet best selv og at man ikke vil si hva man mener om dette. Alle andre gjør det jo, så da gjenstår spørsmålet til AR. Hva mener du?
----------------------
PS: Det var dumt av meg å si at JM "er tapt for norsk golf". Det jeg mente var at ikke før har han kommet hjem, så forlater han landet, og uten å bruke de sjansene som NGF er villig til å gi ham. De satser på ham, men det gjør de vel ikke etter at han forsvinner til USA.



 DA (20. aug 2012 13:05) *  IP
Hvorfor er han tapt for Norge, og hvorfor kan man ikke satse på en spiller som velger å prøve seg i USA?? Penger og støtte har da vel ingen begrensninger om man er i Italia eller USA?

Tutta betyr vel like mye for norsk golf, om hun spiller en stor turnering i Florida kontra Spania?
Merkelig "logikk" du viser Freud...



 KalleK (20. aug 2012 13:12) *  IP
Jeg lurer på om Freud jobber eller har direkte kanal inn i NGF siden han vet så mye om hva både NGF "vil og mener" ?




 Enur (20. aug 2012 13:14) *  IP
Unge hr. Mikkelsen har i sine blogginnlegg gjennom hele det siste året vært ganske så klar på at det er i USA han trives, og at det er der han har lyst til å forsøke å skape seg en proffkarriere.
Det var jo mye fram og tilbake med NGF en stund, som etter det jeg forstår, prøvde seg med "mildt press" for å få ham inn i NGF-folden og sitt europeiske opplegg, mens JM selv hele tiden var klar på at han ikke for enhver pris ville la seg presse til noe han selv ikke syntes passet for ham.

Nå gjør han bare det han hele tiden selv har sagt, følger sin egen langsiktige plan og drar over dammen til baner, klima og ikke minst en mentalitet som trolig passer bedre for ham.
Ingen her forventer vel at han skal ta en Bjørnstad og kvalifisere seg til PGA-touren i første forsøk, etter kun to måneder som profesjonell, men prøver man ikke, skjer det ihvertfall ikke noe. Men forhåpentligvis kan små skritt føre til noe større etterhvert.

Han tør ihvertfall å gå sin egne veier, og det tror jeg alle som bl.a. støtter ham med små summer i Birdie&Eagle-klubbens hans bare setter stor pris på!

Så får heller Freud sitte der og kreve pengene tilbake....



 DA (20. aug 2012 13:29) *  IP
En birdie gjort i USA er ikke verdt like mye som en birdie gjort i Europa, er det poenget ditt Freud? ;)


 Ronni (20. aug 2012 13:38) *  IP
Spennende å følge JM sine fremstøt i USA.
Ikke så mye som tyder på at han skal lykkes i første forsøk, men regner med at han har tenkt på det og har alternative planer klare.
Det vil være dumt for en så lovende spiller å ende opp med uten spillerettigheter noe sted.
Uansett lykke til!



 barce (20. aug 2012 13:42) *  IP
Men personlig er jeg litt foruroliget over de "dårlige" resultatene han har vist på CT.

Var jo en diskusjon her tidligere hvor man ved statistikk viste til at man helst burde være topp 10 på collegerankingen for å lykkes som profesjonell.

Er det denne statistiske "sannheten" vi nå ser resulatene av?

For min del håper jeg at han lykkes på alle fronter.

Gogo!!



 Bjørn E (20. aug 2012 14:16) *  IP
Var nylig med i et NM i seiling (som mannskap). Vinneren sa ved en anledning da han ble spurt hvorfor han var så god: Båttid, båttid båttid.
Slik er det med det meste. Det du gjør mye, blir du god til....

Golf er en rar idrett, du kan bli temmelig lokalt suveren ved å spille småturneringer på berget, men skal du bli god, må du bryne deg i konkurranser fordi golf er en så mental idrett. Så for å kunne beherske konkurransespill, må du oppsøke utfordringer og bryne deg mot de beste du har mulighet for. Man må ganske enkelt sikte mot stjernene for å bli en stjerne.

Jeg synes Joakim gjør det riktige: Går helt og fullt innfor det han driver med. Briste eller bære.

Ønsker han lykke til!



 Ombudet (20. aug 2012 14:22) *  IP
Om han legger veien om USA eller Europa er vel opp til han selv og støtteapparatet! Lang vei til ET nivå blir det uansett, så tålmodighet er vel et viktig nøkkelord.
Ønsker man å spille turneringer uten ballplasering, så må man ihvertfall ut av Norge. Her bare regner det jo!
Mener det er kun NM Oslo GK som har hatt turnering uten ballplasering. Det er jo som å spille golf fra pegg på alle slag!
Lykke til JM



 Pepper (20. aug 2012 14:38) *  IP
Som vanlig et bra og fornuftig skrevet innlegg av Enur.


 Freud (20. aug 2012 18:45) *  IP
På JMs hjemmeside står det følgende om hans fanclub og pengegaver:
""Birdie & Eagle Club” gjelder for de ti proffturneringene Joakim skal spille i perioden 12. juli til 30. september".

Dette er vel nå radikalt endret, i og med at det blir med de fem han har spilt. Men ingen føler seg vel lurt, for det går jo an å forandre mening. Men det kan jo også være slik at pre-kval og forhåpentlig kval-rundene til PGA inngår i disse 10 proffturneringene. Who knows?



 Wilson (20. aug 2012 19:00) *  IP
Sakset fra en annen tråd.
Håper barce godtar det.

Det går an å forandre mening


barce (20. aug 2012 14:40) * IP
Bør leses:

http://www.dagbladet.no/2012/08/20/kultur/internett/femteklassinger/leif_osvold/terje_vold/23035552/



 Freud (20. aug 2012 19:04) *  IP
I den siste kan man lese om at noen her hjemme har vært negative til hans satsing i USA. Disse "noen" er foreløpig bare undertegnede, mens massen støtter ham. Så JM har ingen grunn til å kritisere halve Norge for at vi ikke verdsetter en "som tør å satse". Det verdsetter faktisk også jeg, men det må være en aldri så liten realisme i det. Ikke stor, men den må være der. Verden er full av skuffede idrettsfolk og kunstnere som turte "å satse", men som feilet og sitter slukøret tilbake. La oss si at forholdet er 1 til 99.

Kofstad, Børsheim, Bertheussen og Kristiansen (alle bedre enn JM ut fra resultatene å dømme) drømmer sikkert om PGA-spill de også. Men de er såpass realistiske og har så gode rådgivere at de forstår at det ikke nytter å gå den veien ennå. Er det noe ambisiøse golfspillere har nok av, så er det tid. Forutsatt at de har tålmodighet. Mikkelsen er rastløs....



 Frank (20. aug 2012 19:15) *  IP
Det ligger i toppidrettens natur at det sitter igjen 99 av 100 med knuste drømmer. Om man tror at man kan kvalifisere seg til pga-touren om noen år er det jo smart å hå prøvd seg på q-scholl noen ganger på forhånd. Dette er en turnering som er ganske annerledes enn de en golfspiller møter ellers i året.

Det viktige her er at Mikkelsen mener han får bedre trenings og turneringsforhold i USA enn han får i Europa.



 Støtte (20. aug 2012 19:19) *  IP
Of topic! Hvorfor fortsetter du å skrive her Freud? Med MANGE ulike nick? Du skaper bare dritt! I hodet ditt er du Einstein, i virkeligheten er du dum som et brød! Går det ikke ann og blokke denne personen Ar?


 KGB (20. aug 2012 20:47) *  IP
Det jeg liker best med Mikkelsen er hans åpne linje hvor det på ett vis går an å følge tanker, planer, opp og nedturer.

Synes en tidligere fellesnevner for norske golfere stort sett har vært preget av "medgangspublisitet" og total stillhet i tyngre tider....om han ikke hadde hatt sin blogg og nå etterhvert sin hjemmeside og støttespillere hadde alt blitt usikkert og spekulativt for alle oss som liker å følge med.

Nå er det nå en gang slik at vi kun kan spekulere i hva de andre norske tenker og har for planer og da blir det kanskje litt feil å trekke paralleller til deres " realisme og gode rådgivere" ?
Ut fra hva det jeg vet har Knut Børsheim planer om å spille PGA Tour kvalet og Elias B har tidligere uttalt at USA frister og at Asia kan være en mulighet....



 Jack Nickløs (20. aug 2012 21:28) *  IP
''Kofstad, Børsheim, Bertheussen og Kristiansen (alle bedre enn JM ut fra resultatene å dømme) drømmer sikkert om PGA-spill de også. Men de er såpass realistiske og har så gode rådgivere at de forstår at det ikke nytter å gå den veien ennå.''

Har du spurt dem da? Børsheim prøvde kvallet også. Det gikk dårlig, men det går jo an å få noen kjempe uker plutselig. Det er bare tåpelig å ikke prøve når han ikke har spillerettigheter. Det er jo om og gjøre å skaffe seg spillerettigheter i en nyetablert fase. Han kunne gjort det i Europa, men det passer ikke han. Han liker jo seg der borte av mange grunner som er nevnt...

Det er kun lov til å spille på 7 (eller 8 vist jeg ikke tar helt feil) invites hvert år på CT og ET.

No offence, men du er jo tydeligvis helt idiot Freud. Like greit at du holder deg på dette forumet da, så ingen andre må lide av deg...



 Freud (20. aug 2012 23:16) *  IP
Dritt, drittsekk, dum som et brød og idiot. Du verden hva man kan bli kalt bare fordi man sier noe som er litt kontroversielt og ikke det alle andre mener. Her er det tydeligvis meningsterror, ytringsforbud og ingen toleranse for at noen kan få ytre avvikende meninger. Redaktøren følger vel snart opp med å kneble meg, skal han følge massenes rop. Men før han gjør det så bør han se litt på egne regler om støtende ytringer. Er det greit å kalle noen for idiot og drittsekk her, bare fordi man har tillatt seg å si noe om at Mikkelsen burde ha valgt anderledes? Ikke et vondt ord om ham personlig.

Tåler virkelig ikke Gjest, Støtte og Nickløs at jeg har andre meninger enn dem? Er det ikke det et debattforum er til for, å bryne meninger mot hverandre? Er dere helt paranoide? Flytt til Kina eller Russland, der blir meningsvvikere fengslet, og det passer dere vel bra.

Støtte: jeg skriver her til jeg dauer, og jeg bruker bare dette nicket. Er det forstått?



 AR (20. aug 2012 23:27) *  IP
Freud, Støtte, KGB, Elgen, Gråstein og andre som man ikke vet hvem er, må tåle mer verbal hets enn navngitte personer.

Her på Golfsiden og ellers i internett-samfunnet er det stor takhøyde.



 DA (20. aug 2012 23:28) *  IP
Man har lov til å være negativ/realist/og-det-som-verre er.
Jeg er enig at å kalle deg navn er dumt. Du har ditt syn, som du må få lov til, (og som du er litt alene om).
Jeg synes bare at det hadde vært morsomt om du kom med noe oppmuntrende og positivt vinklet en gang eller flere. Hvorfor ikke si at det er kult at han tør å satse, når det er siste sjans med Q-school, istedet for å vinkle det negativt???

Skriv til du blir blå, men du må nok regne med litt motbør, hvis du fortsetter i samme leia....



 AR (21. aug 2012 00:03) *  IP
De aller fleste som mener noen annet enn flertallet, vil som regel møte motbør. Slik er det. Men man trenger ikke være idiot selv om noen andre har andre meninger enn en selv.

Toleranse er et viktig ord her. Man bør tolerere at andre har andre meninger.

Selv mener jeg at Joakim Mikkelsen er en meget lovende golfspiller med bein i nesa, et fint treningsregime, pågangsmot og den erfaring og de kunnskaper som skal til for å søke råd der disse er best. I tillegg tror han han er i stand til å ta gode avgjørelser. En meget spennende spiller.



 Testogolfer (21. aug 2012 10:40) *  IP
Jeg tipper Leif blir snurt og tar hatten(for n`te gang) om ikke alt for lenge


 Pølse med brød (21. aug 2012 11:41) *  IP
Mikkelsen følger i god norsk tradisjon på med å prøve å hoppe over naturlige steg i sin utvikling. Alle forstår at han ikke er god nok for PGA touren nå, selv om han ved et under skulle klare å kvale inn ville sesongen blitt en selvtillitsdreper.

Jeg mente for noen måneder siden at han burde lykkes på Nordea tour nivå først eller tilsvarende i USA, Spille en hel sesong om små mynter, lære seg å tjene penger og så deretter challenge tour, deretter ET og så kanskje PGA hvis han ble god nok.

Golf er i stor grad et stigespill, går du ikke hvert trinn er det stor sannsynlighet for å falle ned og tilbake til start. Neste gang du går stigen er du nervøs for å falle.



 KalleK (21. aug 2012 12:12) *  IP
Pølse med brød følger i god norsk tradisjon på med å uttale seg uten å sette seg inn i fakta og realiteter....jeg ville forslå at han leser Mikkelsen sin blogg!

Jeg har stor forståelse for ulike oppfatninger men liten sans for hypoteser når man engang ikke gidder eller klarer å sette seg inn i en sak men virker mest opptatt av å "mene" noe.

Slik jeg oppfatter og kjenner til Mikkelsen og folkene rundt han vil jeg tippe at de gir blanke faen i hva andre måtte mene, der i gården er det ikke mye rævslikking og korridorprat.
Forhåpentligvis er det en fordel at de over mange år har stått støtt på egne meninger og kjører det løpet de mener er best!




 Freud (21. aug 2012 13:16) *  IP
Noen kommentarer og oppsummeringer.
1) Vi vet nå at det er OK å kalle debattanter her for idiot og drittsekk.

2) Alle her er positive til alt som skjer med de norske spillerne, og de valg de tar. Det er ganske utrolig så trofaste dere er. Dere er åpenbart livredde for at disse spillerne leser det som står her, og at de skal ta skade av litt realistisk kritikk. I alle andre idretter kritiseres utøvere, deres performance og de valg de foretar. Men ikke i norsk golf.
Ikke en eneste - bortsett fra meg og Pølse med brød - er kritiske og tør å si hva vi mener når valgene etter vår mening er feil. Og når resultatene er dårlige. Jeg/vi kunne naturligvis som alle dere andre juble over dristig satsing, men når vi tror at satsingen vil føre galt av sted, da sier vi det. Jeg er også en stor tilhenger av satsing på idrettsbanen og blant kunstnere o.a., men det er bare når satsingen har litt realisme i seg. Jeg har sett nok av eksempler på skuffede mennesker som satset og feilet, fordi de ikke gjorde forhåndsjobben godt nok. Det innebærer bl.a. at man forstår at det finnes så utrolig mange andre i samme situasjon som satser like hardt og enda hardere, og som er bedre enn deg. Det er ikke bare å si at "javel, jeg satset, og det gikk galt, så prøver jeg igjen". Mange får varig skade av feilen. Ikke at Mikkelsen vil få det, men hans rastløshet kan lett bli hans bane.

3) Jeg har etterlyst hva redaktøren mener om Mikkelsens valg. Han har ennå ikke svart. Han mener vel selv at det han skriver ovenfor er et slags svar. Sitat:
"Selv mener jeg at Joakim Mikkelsen er en meget lovende golfspiller med bein i nesa, et fint treningsregime, pågangsmot og den erfaring og de kunnskaper som skal til for å søke råd der disse er best. I tillegg tror han han er i stand til å ta gode avgjørelser. En meget spennende spiller.".
Makan til svada, AR! Du sier jo ingenting om hva du selv mener, bare kommer med intetsigende og generelle kommentarer. Derfor spør jeg igjen: Hva mener du personlig om Mikkelsens valg?

4) Hvilken "Leif" er det du sikter til, Testogolfer. Meg kan det ikke være.

5) Når alle mener det samme, så blir det ingen debatt. Debatt blir det i alle slike fora fordi noen er uenige. Den "debatten" dere andre fører er bare å klappe hverandre og norske golfspillere på skulderen: "du er en kjekk kar, du".




 No Name (21. aug 2012 13:28) *  IP
Hvis 10 norske golfspillere prøver å kvalifisere seg til PGA vil Freud (eller hva han kaller seg den dagen) dømme alle nord og ned. Dersom 9 av 10 mann mislykkes vil han si: "Hva var det jeg sa" (implisitt; jeg er et geni som skjønte det), mens han vil kritisere han som klarer det fordi han ikke har noen fremtid der.

Poenget Freud/Koll/Kobler/Amatør/Jung osv osv osv: det er ingen vits i å "diskutere" med deg fordi du har de samme gjentakende svarene gang etter gang.



 AR (21. aug 2012 13:30) *  IP
Freud:

Jeg skriver at jeg har tro på Joakim Mikkelsen. At du kaller det svada, er kanskje fordi du ikke har tro på Mikkelsen. Har du tro på noen i det hele tatt?

Min bakgrunn for å tro noe godt om Mikkelsen baserer seg blant annet på at jeg har spilt NM i samme ball som ham og sett hva han kunne by på i ung alder. Det så bra ut. Jeg har snakket med ham flere ganger og gjort meg opp en mening om ham og hva han driver med. Jeg har snakket med leder i NGF om Mikkelsen som har fulgt ham og snakket med andre i miljøet. Det er min bakgrunn for å uttale meg i saken og som du kaller svada.

Hvilken bakgrunn har du for å dømme Mikkelsen nord og ned?

Hvis du tipper at absulutt alle golfspillere i hele verden aldri kommer topp 100 på verdensrankingen, får du rett i langt over 99% av gangene.

Vi kan ikke gi opp treningen for å bli bedre av den grunn.

Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor jeg gidder å svare, men nå er det gjort.



 Pølse med brød (21. aug 2012 13:49) *  IP
Det er vel ikke å dømme noen nord og ned når man sier at det å satse på PGA kvalet med den formen han viser i beste fall er å kaste penger ut av vinduet?

Vi håper alle at han skal lykkes sef. og det gjelder alle Norske.

Jeg mener det er en klar trend at nesten alle om ikke alle norske talenter hopper over et eller to naturlige utviklingstrinn for å kunne bli en vellykket proff. Kanskje dette er en av grunnene til at vi ikke har noen noen??




 Freud (21. aug 2012 14:55) *  IP
Nå er det flere som må lære seg å lese innat her.
Jeg har ikke kritisert Mikkelsen for at han er en dårlig golfspiller (og det er han da heller ikke), og heller ikke ment eller skrevet at han ikke kommer til å lykkes i internasjonal golf. Jeg har altså ikke dømt han nord og ned. Det eneste jeg har gjort er å kritisere at han forlater Norge og CT-spill allerede nå, og hans valg av å satse på spill i USA, som startet med prekval og kval til PGA.
Til No Name: hvis jeg skulle ha kritisert 10 norske golfspillere for å satse på PGA-kval, så ville eneste grunnen til det være at jeg mente at alle de 10 var sjanseløse og heller burde ha valgt en annen vei og ventet en stund med PGA-drømmen. Du har ennå ikke skjønt at mitt utgangspunkt for å kritisere en satsing er hvor god spilleren er. Herunder hvilken beinhard konkurranse (kvalitativt og kvantitativt) han møter. Det er haugevis av norske golfspillere som drømmer om PGA-spill, men det er bare Mikkelsen som "satser". Da er det vel noe galt med alle de andre?

Til AR: jeg har p.t. ikke tro på at noen av de norske profesjonelle golfspillerne vil kunne nå toppen, f.eks. ved å få spille på PGA.
Jeg konstaterer at du ennå ikke har svart på mitt spørsmål: hva mener du om Mikkelsens valg av vei fremover og satsing på spill i USA? Er det etter din mening et riktig eller dumt valg? Du svarer bare ved å fortelle oss hvor god JM er, men det er ikke spørsmålet. Han har tatt et valg, som sikkert skuffer NGF og mange andre, ikke minst fancluben hans. De har betalt inn penger til en satsning, som han lovet skulle være minst 10 CT-turneringer.
Jeg gjentar spørsmålet, som alle andre her har besvart, men ennå ikke du: Har Mikkelsen ETTER DIN MENING gjort et dumt eller riktig valg? Når alle vi andre kan besvare det (2 mot resten), så kan vel du også, med all din erfaring.



 AR (21. aug 2012 15:19) *  IP
Mikkelsen har studert og spilt golf i USA i flere år. Han har hevdet seg temmelig bra. Han vet at veien videre for de fleste får fra college til proffgolf. Har han en mulighet til å forsøke seg som en del av dette systemet synes jeg det er helt OK at han prøver dette - sammen med sine medstudenter i USA som prøver det samme. Sannsynligheten for at han klarer å gå ret inn på PGA Touren er uhyre liten. Men en viktig ting - og det skal ikke undervurderes. Hvis han ikke lykkes nå, har han lagt et godt erfaringsgrunnlag når/hvis han skal forsøke seg igjen.

Bjørn Dæhlie var med i OL i 1988 for å lære. Et forsøk på PGA-kvalet i høst kan være en slik viktig del av læringen.



 dutte (21. aug 2012 15:50) *  IP
Thorp gikk rett i gang med PGA-kvalifisering som nybakt proff i 2007, 19 år gammel. Han kom seg vel til 2.runde om jeg ikke husker feil. Vil påstå at det var begynnelsen til slutten av den karrieren. Han forstod hvor vannvittig mye trening og forsakelse som måtte til for å komme til det nivået Et stort talent var ikke nok.

Mikkelsen er også fersk men er 3 år eldre enn Thorp var da han forsøkte seg. Ferdig med college og kjenner amerikanske forhold. Men om han er god nok til, i beste fall, å komme seg til NW tviler jeg på.

Men å tilbringe høsten/vinteren i Texas gir i hvertfall gode treningsforhold. Bedre enn å flytte til Bergen for å si det slik.



 gjesp (21. aug 2012 15:56) *  IP
Han reiser jo ikke over bare fordi han skal delta i kvalet, da må du(Freud) lese bloggen hans en gang til. Ryker han ut så skal han oppholde seg i et område/klima som er perfekt for golf. Han har opparbeidet seg kontakter der borte gjennom college, og kommer til å spille mini-tourer.

Han gjør jo akkurat det Pølse anbefaler, begynne i det små og jobbe seg oppover. Med mindre han lykkes 100% i kvalet.

Mikkelsen har en bra plan, gjenstår å se om han lykkes. Det står og faller ikke på dette ene kvalet, selv om det virker som flere tror det.




 Enur (21. aug 2012 19:19) *  IP
Bra innlegg, gjesp!
Du har forstått det som Freud og PmB ikke forstår (eller vil forstå?).

Mikkelsen har faktisk et navn i USA, etter sine gode resultater på college, noe som betyr kontakter og som åpner dører til mye vi her i Norge neppe fatter. Collegegolf er stort der borte, det er bare å høre på de amerikanske kommentatorene på PGA-touren, hvor ofte de kommer inn på det emnet.

Og Freud, du kan ta det helt med ro; jeg tror ingen i fancluben til Mikkelsen blir skuffet over hans valg. De (vi) er inneforstått med hans langsiktige planer, og har valgt å støtte ham bl.a. nettopp på grunn av dem.



 Pølse med brød (22. aug 2012 08:49) *  IP
Hvis målet med USA turen er å delta på mange mindre tourer ale Nordea tour her hjemme, så støtter jeg det fullt ut, beklager hvis jeg ikke fikk med meg det.

Hvis de 10 CT i år og PGA kvalet kun er for læring og han satser på lavere nivå i år, gjør han som første nordmann det helt rette.



 gjesp (25. nov 2012 00:20) *  IP
det nærmer seg finale i PGA kvalet og hva er vel bedre enn å ta fram denne tråden igjen?

sitat trådstart:
"Jeg synes dette er høl i hue. Mannen gjør hva han vil, men det lov til å ytre en mening. Og Fooore vil vel si at JM vet best selv. Det tror jeg ikke i dette tilfellet. Med det spillet han har vist i år, så er han sjanseløs på å kvale til PGA."



 KGB (25. nov 2012 01:32) *  IP
Gjesp;
du må ikke ta opp dette...... det er vel ikke noe gøy å "diskutere " om noen som har gjort det han mente var best for seg selv og som med det er den andre nordmann som med sine "urealistiske drømmer og liten selvinnsikt" er garantert starter på Web.com touren i 2013 !

Det er dritkult at han driter i hva andre mener og følger sin egen drøm, tror ikke alle helt forstår hvilken prestasjon han har gjort !

Men hva dere vil om gutten, men beskyld han ikke for å være balleløs og uvitende....i 2.steg spillte han skjorta av bl.a Nathan Green, en spiller som har gått vårt ess HB en høy gang der borte.

Jeg håper unge Mikkelsen står på, det er herlig at noen viser at man kan tro på seg selv og egne drømmer selv om man er født i ett bondeland full av besserwissere !



 Pølse med brød (25. nov 2012 09:46) *  IP
Noen som vet hvilken pro som bygde Mikkelsens teknikk i Dramnmen i perioden fra han var 10-15 år?

Mener å huske at Henrik Stensons trener var pro der omtrent på den tiden. Stenson var iallefall i Drammen og trente og spilte noen ganger med treneren sin.




 Terikn (25. nov 2012 10:25) *  IP
Mener han heter Anders Lantz og han er pro på Oppegaard nå!


 sidewatcher (25. nov 2012 11:39) *  IP
Det er riktig at Stenson sin gml trener, Anders Jansson, var headpro på Drammen...med få unntak var han lite interessert i å trene juniorer så Joakims første trener var Bent Braathen...

Tom Hestø overtok så i flere år og hadde for det meste fokus på nærspill. Da han ble borte var det Peter Johanson og Anders Lantz frem til han begynte på NTG....første sesongen der brukte han, som Knut Børsheim, Per Sundberg som nå er pro på Atlungstad.

Fredrik Enge tok så over og satte sammen den svingen han har nå, samme Enge skal være på bagen under Final Stage!

Om man har fulgt med på Mikkelsen sin blogg har han ikke tro på store endringer, kontinuitet har bestandig vist seg å være lurt....



 Freud (25. nov 2012 12:27) *  IP
Jeg tippet i en tråd 16/9 "Mikkelsen på PGA-kval" at han ikke ville komme lenger enn 1.kvalsteg. Jeg tok feil, og Mikkelsen har imponert meg. Det var mange andre i den tråden som tippet at han ville komme til 2.kvalsteg og ikke videre. De håpet naturligvis på mer, men det er noe annet.
Fortsatt holder jeg på tipset om at han ikke klarer å få PGA-kortet for neste år. Om han får spille noen Web.com-turneringer er vel bra.

Men,imponerende spill av Mikkelsen så langt!



 Pølse med brød (26. nov 2012 10:38) *  IP
Det var jo Enge som tok frem MT, først når noen lurte MT til å bytte til DWC gikk det i skogen.

Hvis man legger til college trenerne så er vel JM gutten oppe i tosiffret antall proer som har mekket med svingen hans. Så lenge det funker spiller vel det liten rolle.




 LPB (26. nov 2012 10:47) *  IP
På college er det få coacher som er proer/trenere, så vidt jeg vet har ikke Mikkelsen brukt ande enn Enge siden hans andre år på NTG, dvs de siste seks årene!
Hvordan man kan få det til å bli ett tosiffret antall proer er ett spesiellt regnestykke:-)

Ellers kan det vel nevnes at Enge har vært borti veldig mange som er/har vært gjort det bra iallefall i norsk målestokk, som PmB nevner trente han frem bl.a MT



 Fooore (26. nov 2012 10:52) *  IP
Herlig at "gamletreneren" har lyst til å gå caddie, det er små ting som kan avgjøre spillested for JM 2013, og der kan Enge sikkert være ei tunge!

Marius mista vel mer motivasjon enn sving? Henger vel litt sammen også, begge veier.



 Pølse med brød (26. nov 2012 12:21) *  IP
Når du er tenåring og alt går til himmels er det lett å være motivert, når hverdagen kommer skilles gutter fra menn.

Stå på evner i motgang er også et talent, ikke bare sving det går på.



 Frank (26. nov 2012 12:33) *  IP
Det er mange hundre golfere som har bra nok sving. Det som skiller er puttern og det mentale.


 Freud (26. nov 2012 15:32) *  IP
Mikkelsen går ut kl. 0820 lokal tid i California, onsdag. Spiller med Dean Wilson og Alan Morin.
Det deltar 170 spillere, hvorav de 25 beste får spille PGA neste år.

Det spilles på to baner i La Quinta, med 6 runder. Såvidt jeg vet er det ingen cut.



 Øyvind Reinertsen (27. nov 2012 13:49) *  IP
...her var det utrolig mange gamle PGA-vinnere på startlisten. Dette håper jeg blir spennende! Lykke til Mikkelsen!


 Surre (27. nov 2012 16:41) *  IP
Cut etter 4 runder.


 dutte (27. nov 2012 17:18) *  IP
Ingen cut i finalen. Alle spiller 6 runder. Samme baner som i fjor. Da holdt -9 til T-24 og -3 til T63.


 Freud (27. nov 2012 17:37) *  IP
For damene i LPGA-kvalet, der vår Engzelius spiller, er det 5 runder, med cut etter 4. Starter også i morgen, så her blir det mye å følge med på.
Engzelius går ut kl. 0844 lokal tid, sammen med Kim Welsh og Jessy Tang.



 Lasse (28. nov 2012 10:01) *  IP
Vi snakker da 17:20 norsk tid, ikke sant?


 Pølse med brød (28. nov 2012 12:47) *  IP
Vi ønsker lykke til! Hvis han er i nærheten av topp 75 må jeg si jeg blir imponert, da er han unorsk i måten å levere på.


 No Name (28. nov 2012 14:52) *  IP
Tror det beste for han er om han ender opp med en god kategori på NW. De aller fleste trenger nok modningstid der.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72