Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Per Treputt - 04. aug 2012 kl. 21:16 *  IP
Tyssenytt

La oss ta bølgen for at Tysse ble medaljeløs i OL. Og måtte den skylle ham vekk fra OL og hjem i armene til Terje Søviksnes, der han hører hjemme. Amen.
 Clip (04. aug 2012 22:57) *  IP
Terje Søviknes???


 Frank (05. aug 2012 01:57) *  IP
Tysse er synderen her. Søviknes har sonet sin straff inmo.


 Gunnar Bull (05. aug 2012 06:16) *  IP
Det har vel strengt tatt begge to.


 AR (05. aug 2012 10:02) *  IP
Helt riktig GB. Mange mener at Tysse i denne saken hvor det italienske dopinglaboratoriet var involvert, ble feil dømt - inkludert Bergens rike og gavmilde idrettsonkel.


 Per Treputt (05. aug 2012 10:56) *  IP
Og mange mener at Johann Mühlegg ble feil dømt. Særlig en del spanjoler og tyskere. For ikke å snakke om moren hans.


 Gunnar Bull (05. aug 2012 10:59) *  IP
Saklig.


 EAGLEMAN (05. aug 2012 22:42) *  IP
PER TREPUTT. GOD BEDRING!


 Pedro (06. aug 2012 07:31) *  IP
Den interessante diskusjonen vedrørende Tysse saken er etter mitt vett om Olympia komiteen i Norge skal ta ett tøffere standpunkt i dopingsaker enn det som er IOC sine regler på dette tidspunktet.

Nå tyder mye på at IOC går tilbake til å utestenge dopingtatte utøvere for livstid fra OL, dette har vært praksis før, men ble lempet på for noen år siden.

Den norske olympiakomiteen står fritt til å ta ut de utøverene de vil, de MÅ altså ikke ta ut Tysse, selv om han har klart kravet, men de valgte å gjøre det, fordi alle andre land også praktiserer regelen slik.

Diskusjonen bør gå på om Norge skal gå foran her også, og være strengere enn andre land på dette, jeg er av den oppfatning, at er du tatt i doping, er du ikke velkommen tilbake.




 Ronni (06. aug 2012 10:13) *  IP
Helt enig med sistnevnte taler.

Er du dømt for doping er du ikke velkommen tilbake, spesielt ikke i et OL.
Reglene i OL bør være strengere enn ellers og selvsagt burde ikke Tysse vært uttatt av den norske olympiakomiteen.




 Wilson (06. aug 2012 10:42) *  IP
Det er IOC som må sette reglene.
Jeg er enig med dem som hevder at dopingdom bør ekskludere deltakere fra OL for livstid.

Men, i tilfellet Erik Tysse så har vel Norge fulgt reglene siden IOC aksepterte hans deltakelse.




 DA (06. aug 2012 11:35) *  IP
Man har fulgt reglene...Så bør det være opp til de som sitter i styre og stell om man absolutt MÅ følge reglene. Det er lov å ha gangsyn, og jeg forstår ikke hvorfor de absolutt på død og liv måtte haste-sette igang både uttagnings"løp" og alt for å få med denne ex-doperen??
Står det så dårlig til med idrettsnorge at vi bare måtte få avgårde Tysse??
I andre grener har jeg da sett at man ikke blir plukket ut, selv om man faktisk klarer OL-kravet, OG er ren.
En gjeng med grevlinger som sitter og styrer.



 par (06. aug 2012 11:54) *  IP
Grevlinger?



 Lost ball (06. aug 2012 16:45) *  IP
Uten å ta stilling til om hvorvidt utøveren faktisk var dopet, så er dette helt på kanten - for ikke å si utenfor.

Idrettens dømmende organer dømte Tysse til to års utestengelse. Justismord eller ikke, dommen er der. Det betyr at utøveren skal være ute i "kulden" i denne toårsperioden.

Deretter ser vi at det arrangeres et spesialløp (spesialgang?) mer eller mindre umiddelbart etter karantenens utløp for at denne utøveren skal kunne kvalifisere seg til OL. HAllerede nå begynner det å lukte litt ubehagelig. En dopingdømt utøver blir gitt en særskilt mulighet av norsk idrett - moralens høyvokter.

I tillegg erfarer vi at aktører innen norsk "toppidrett" tilsynelatende har bidratt til å hjelpe utøveren til å holde et nivå som gjør at han kan være aktuell for OL. Om det ikke har bikket over før, så bikker det i hvert fall solid over nå.

Fremdeles uten å ta stilling til om han ble feilaktig dømt eller ikke: han ble dømt. Det må vi forholde oss til. Det som vi nå ser i etterkant av karantenen en dobbeltmoralisme som vi for det første skulle holdt "oss" for gode for, og som for det andre er direkte smakløs. Vi fordømmer andre, men velsigner våre egne. Har vært inne på det før: dobbeltmoral - dobbelt så godt som moral.

For min del blir derfor toppidrett (OL, VM, fotball på norsk og internasjonalt toppnivå osv) stadig mindre verd som underholdning. Enten pga dop eller utbredt og systematisk/bevisst juks. Det er dessverre stadig oftere nokså lett å skjønne hvorfor det er blitt slik.



 007 (06. aug 2012 22:19) *  IP
Dobbel og enkel moral - tilgi eller ikke tilgi.

Komplisert verden ..

Får ikke mange dopere tunge depresjoner etter noe tids dopbruk??



 Lost ball (06. aug 2012 23:01) *  IP
Dersom de gjør det, understreker det vel bare at dop ikke er spesielt sunt.


 AR (07. aug 2012 02:05) *  IP
Italiensk OL-mester tatt i kappgang-doping. Han tok sølv i EM hvor Tysse ikke fikk starte fordi et italiensk dopinglaboratorium mente at Tysse dopet seg.

Hadde de forvekslet prøvene? Ønsket italienerne en konkurrent mindre, eller var det slik at de dopingtestene som ble foretatt var klokkeklare? Det siste er det mange som tviler på. Er det noen sammenhenger her? Jeg har lurt på dette helt siden den nå dopingtatte olympiske mesteren far 2008 og EM-søvvinneren fra 2010, da Tysse ble tatt, Alex Schwazer (27). Jeg har bare stilt meg spørsmålet, men har ikke noe svar.

Sitat fra VG:
"Da Erik Tysse avla den positive prøven var det i Schwazers hjemland Italia - etter å ha blitt nummer to i løpet bak nettopp den nå dopingtatte konkurrenten.

Tysse fikk sin anke avvist i CAS, men hevder han er uskyldig dømt.

VG Netts har vært i kontakt med Erik Tysse, men han ønsker ikke å kommentere saken."



 Johnnylove (07. aug 2012 07:15) *  IP
Interessant teori at prøvene kunne vært byttet om. Dette var i Italia og neppe det landet der noe sånn ville vært utenkelig. Og nå er han andre jo tatt også....lukter ikke stuerent av dette! jeg tror på nordmannen! Ps jeg tror på Armstrong også,,,men der er jeg vel den siste haha


 Pedro (07. aug 2012 07:30) *  IP
Jeg synes helt ærlig AR, at her føyer du deg pent inn i rekken av naive nordmenn som aldri klarer å akseptere at våre utøvere blir tatt i doping.

Det som er saken er at Tysse har avgitt en positiv prøve, han har fått saken sin prøvd gjentatte ganger og tapt.
Wada er en organisasjon som er helt avhengig av troverdighet, de har gitt Tysse og hans støttespillere alle muligheter til å bevise sin uskyld, det har de ikke klart.

Nå må vi slutte å trekke i tvil dopingdommer som rammer nordmenn, det er patetisk og gavner ikke antidoping arbeidet, som har vansklige nok arbeidsforhold som det er.

Det kan ikke være slik, at vi hver gang en utlending blir tatt, applauderer, mens når en nordmann blir tatt så skal alt det WADA gjør trekkes i tvil, det blir for dumt.

fotnote: i undersøkelsen på VG nett under OL, syntes over 66 prosent av de som svarte at det var uheldig at Tysse deltok i lekene i London, kun 14 prosent syntes det var uproblematisk, det synes jeg er ett sunnhetstegn!!!!!!!



 Ronni (07. aug 2012 08:08) *  IP
AR berører et viktig punkt.

Rettssikkerheten til doperne. Det må ikke herske tvil om at den som blir tatt faktisk er skyldig og det setter store krav til en skikkelig og rettferdig saksgang.

På den annen side, det er nok flere dopere som slipper unna enn de som blir dømt, men det unnskylder ikke dårlige rettsprosedyrer.



 barce (07. aug 2012 09:06) *  IP
Etter femteplassene fra Osaka og Bejing i 2007 tror jeg italienerne begynte å bli livredde denne farlige mannen. Og da han tok syvende plass i 2009 (VM) var det tungen på vektskålen. En plan måtte utarbeides slik at han ble ryddet av veien til EM 2010!


 barce (07. aug 2012 09:28) *  IP
Hentet fra wikipedia:

Erik Tysse bedyret sin uskyld, og mente at dopinganklagene var grunnløse. Hans advokat Gunnar Martin Kjenner, presenterte teorien om at et høyt inntak av jern i Tysses høydetrening kan ha ført til manipulerte verdier av hans EPO-nivå.[2] Han fortalte at Tysse ønsket å rekonstruere treningen og kostholdet i forkant av løpet han ble dopingtatt, for å bevise at dette kunne være et realistisk scenario. Dette ble imidlertid avslått av både Antidoping Norge og IAAF. Kjeller satte også spørsmålstegn ved analysemetoden og analysegjennomføringen fra IAAFs side.[3]

Helge Oftebro var hentet inn av Tysse som medisinsk ekspertise. Han var tilstede på pressekonferansen for å gi Tysses kritikk mot IAAF faglig tyngde. Hans argumentasjon gikk ut på at testen som felte Tysse var svært kompleks, samt at feilmarginen er uviss i størrelse på dette tidspunktet. Han uttalte også at «Denne testmetoden er ingen Rolls-Royce innen dopingtester».[trenger referanse] Oftebro la også vekt på at det var noen motstridende faktorer i dopingresultatene. Blant annet var Tysses EPO-nivåer normale, mens APO-nivåene var unormale. På spørsmål om hvordan CERA kan komme inn i blodstrømmen foruten doping, svarte Oftebro at han ikke hadde noe godt svar, og at «Det var deres felles dilemma».[trenger referanse]



 Zigurd (07. aug 2012 12:49) *  IP
Hvorvidt Tysse er uskyldig dømt er naturligvis et interessant spørsmål i seg selv, men det er fullstendig irrelevant når det gjelder spørsmål rundt Tysses deltagelse i OL.

Meget mulig dommen er feil, men den _er_ der. I det øyeblikk vi mener det er ok å gi Tysse spesialbehandling fordi vi mener han er feil dømt, legitimerer vi også alle andre land som gjør det samme med sine utøvere.

For den del kan vi gjerne, for debattens del, forutsette at Tysse er uskyldig dømt mens alle andre er skyldige og korrekt dømt - det endrer uansett ikke på noe. Å se bort fra en rettsprosess fordi man selv mener man vet bedre er ikke en fornuftig vei å legge ut på - selv om man skulle ha rett.



 abc (07. aug 2012 13:12) *  IP
Selvfølgelig er Tysse uskyldig dømt. Ingen hvite nordmenn, bortsett fra kulestøtere, doper seg. Da er det dårlig kyllingfarse, forbytting av prøver, ren sabotasje eller noe annet feil. Utlendiger og de fargede nordmennene derimot...


 Bjørn E (07. aug 2012 16:21) *  IP
det finnes skyldige og uskyldige i enhver sak. Noen ganger går skyldige fri, mens andre ganger blir uskyldige straffet. Slik er det bare.

Etter hva jeg har fortstått er det i denne saken ting som tyder på at Tysse kan ha blitt uskyldig dømt. Hvis det er tilfellet, hvilket hans enorme kamp for å bli frikjent - koste hva det koste vil - og for å bli renvasket, så står man overfor en alvorlig sak som på en måte blir et tilbakesteg for dopingkontroller.

Fremtidig forskning kan kanksje frikjenne Tysse. Da blir nok stille i fjøset til hylekoret og alle som kaster første stein.



 Æsj (07. aug 2012 16:57) *  IP
Forbanna vålerengen idiot!
Han er dømt. Ferdig.



 Gunnar Bull (07. aug 2012 17:05) *  IP
Synes det er mye klokt som blir sagt her.

Ja, på en måte er det naivt å tro det beste om dopingdømte, bare fordi de er nordmenn.

Men på den annen side er det like naivt å tro at alle som blir dømt er skyldige.




 Kjakan (07. aug 2012 17:50) *  IP
Det at han har brukt en liten formue på å bevise sin uskyld får meg til å tro at han er uskyldig. Kanskje naivt av meg, men.


 Testogolfer (08. aug 2012 10:55) *  IP
Men Gunnar Bull: hva er løsningen da:)? Vi har tross alt et system (som selvfølgelig ikke fungerer perfekt, men det er likefullt det beste vi har p.d.d) som skal sørge for at mennesker ikke får en kunstig fordel ved å innta ulovlige stoffer. De fungerer som idrettens rettsvesen, og følger vel bare reglene IOC har laget?

Om vi skal så tvil rundt avgjørelsene deres hver gang en hvit nordmann blir tatt, setter vi vel oss selv i en ufortjent forhøyet posisjon. Jeg antar at de fleste her inne smiler oppgitt hver en sykkelrytter prøver seg på en bortforklaring. Likevel er vi verdensmestere i å "forstå" hvor urettferdig det er når en nordmann blir tatt. Hva er det som gjør oss så annerledes fra folk flest?

Det her kommer kanskje litt feil ut, for jeg vet at det du skrev var at det er naivt å tro at ingen blir uskyldig dømt. Men er det virkelig det? Prøvene er vel litt mer nøyaktig enn et myntkast, og de har jo både A- og B-prøve. De har vel også lagt inn sikkerhetsmargin, så de skal slippe at eventuelle feil i labben gjør at folk får utestengelse?

Min personlige mening er at Tysse er en doper. Han er tatt for doping og har prøvd - uten hell - å bevise sin uskyld. For meg er saken klinkende klar, og jeg får en flau smak i munnen når vi sender en slik mann til å representere landet vårt. Men det er bare meg :)




 Osing (08. aug 2012 11:11) *  IP
At klubben, familien og kommununen arrangerer kappgangsstevne (internasjonalt godkjent) for å få ham kvalifisert må da være greit. Er han ferdig å sone, så er han ferdig. Han kan ikke ha en karantenetid etter at han har sonet ferdig.

At han blir tatt ut til å representere Norge er innenfor reglene, spørsmålet her er om Norge skal ha strengere regler når det gjelder ferdigsonede dopingdømte enn IOC.

At forbundet lar en landslagstrener være trener for en dopingdømt i soningstiden er det verste her etter min mening. Norge har vært i harnisk hver gang han finske dop-treneren (Kyrö?) i langrenn har nærmet seg utøvere.

Tror neppe Tysse har dopet seg, da burde han ha prestert bedre. Men Norge burde ikke sendt ham til OL. Tysse burde kanskje selv latt være å satse til OL, og heller lagt litt lavt og unngått dette negative oppstyret.



 Petter (08. aug 2012 12:06) *  IP
Nå har han vel brukt mer av en viss steinrik sponsor sine penger enn sine egne. Den samme private sponsoren som har betalt resurser fra Olympiatoppen til å bistå Tysse "på sin fritid" i utestengelsesperioden!

Jeg for min del forholder meg til at han faktisk er dømt for doping på lik linje med andre juksere. Som kjent er det de færreste av juksemakerne som innrømmer at de er dopet!



 Pedro (08. aug 2012 12:26) *  IP
Saken dreier seg ikke så mye om Tysse, som om hvilken rolle Norge ønsker å ha i det internasjonale dopingarbeidet.
Det blir åpenbart problematisk når vi gang på gang hugger hodet av utlendinger som blir tatt, mens vi betviler alle positive prøver som rammer nordmenn.
At Tysse bruker egne og andres penger på ett forsøk på å så tvil om test resultatet til WADA, beviser ikke på noe måte at han er uskyldig.

Jeg registrerer at WADA sentralt har uttalt at de ikke hverken finner testresultatet eller grense verdiene i prøven til Tysse unormale eller spesielle.
Det er funnet SERA i blodet hans, dette stoffet kan ikke lages i kroppen, men må tilføres kunstig.

Så enkelt er det faktisk.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72