Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Noia - 09. jul 2012 kl. 13:18 *  IP
Flaggplasseringer

Hei

En ting som forundrer meg er alle de rare flaggplasseringen rundt om på banene. Det virker som om de som setter flaggene ikke spiller golf selv. Flaggplasseringer har mye å si for golfopplevelsen. Jeg spiller mye på ulike baner, og svært ofte står flagget ut i en av kantene. Man kan nærmest stå på semigreenen å berøre flagget.

Tror de som driver banen at man får flere medlemmer og flere greenfee-spillere av slikt tull?

Selv på de store prestisjetunge banene i Norge opplever jeg dette.

Hvis man f.eks. går inn på hjemmesiden til Oslo GK, og ser på bildene som rullerer øverst:

http://www.oslogk.no/oslogolf/hjem/

ser man at alle de avbildede flaggene neppe er mer enn 3 meter fra kanten. Og der er det forholdsvis store greener.

Spilte Losby for litt siden, og der er greenene enorme. Men flagget skulle lengst mulig ut i en av kantene allikevel. Hva er galt med å sette flaggene nære midten når greenens konstruksjon tillater det?
 radar (09. jul 2012 13:58) *  IP
Enig Noia. Plasseringene henger ofte/alltid sammen med onduleringene på green, og mange norske greener er svært ondulerte...


 Dilter (09. jul 2012 14:01) *  IP
Du har nok helt rett i at de som lager hullene ikke spiller golf selv. Like stort problem som kantplassering er plassering i skråninger der ballen ikke har nubbsjans til å stoppe.


 AR (09. jul 2012 20:09) *  IP
Flaggplasseringer. Innlegg:
http://www.golfsiden.com/Flaggplasseringer060712.html



 JJ (09. jul 2012 20:21) *  IP
Flaggplasseringene på Losby i år skyldes at det er blitt lagt en del nytt gress på greenene. Dermed er flaggene tidvis satt i kantene av ønske om minst mulig slitasje.




 radar (09. jul 2012 20:41) *  IP
Fargekoder kunne vært bra, kan jo kombineres med at flaggplasseringen kan markeres på layouten av hullet som ofte står på teesteder.


 AR (09. jul 2012 21:05) *  IP
Nei, fargekoder er ikke bra. Alt for komplsert. De som er interessert i hvor flagget står på greenen, har tekniske hjelpemidler til å finne ut dette.


 abc (10. jul 2012 08:53) *  IP
Å dele greenen inn i tre soner og vise dette, enten på scorekortet eller på farge på flagget er en grei måte å gi litt informasjon om flaggplasseringen. Jeg kan ikke se at dette skal være alt for komlisert, eller føre til at hullplasseringene ikke varieres eller blir dårlige. Det er eve. dårlig utøvelse av systemet.



 Fooore (10. jul 2012 09:55) *  IP
Jeg er happy hver gang flaggene står vanskelig til, større utfordring.

Og vanligvis prøver jeg, med dårlig resultat, men pyttsann.

Det burde lære meg å spille klokere. Burde....



 Dag (10. jul 2012 09:59) *  IP
Enig med abc. Tre soner (bak, midt og foran) er ikke komplisert. Om flagget står til høyre eller venstre ser man, ihvertfall om man har spilt banen før.

Meland (og sikkert flere baner) har et genialt enkelt fargesystem på flaggene:
Hvitt flagg BAK - tilsv hvit tee som er bak
Blått flagg MIDT - tilsv blå tee
Rødt flagg FORAN - tilsv rød tee som er fremme



 AR (10. jul 2012 10:28) *  IP
"Bak-midten foran" med tre soner er helt på trynet!
Det gir bare tre baneoppsett og er gørr kejdelig - spesielt for medlemmene som betaler for banestellet. Jeg oppfordrer folk til å lese artikkelen:
http://www.golfsiden.com/Flaggplasseringer060712.html

Få bort slike systemer. De som er interessert i hvor flaggene står har skaffet seg hjelpemidler til slikt.



 Dag (10. jul 2012 10:53) *  IP
"Bak-midten-foran" legger ingen begrensninger på hullplassering og baneoppsett. "Bak-midten-foran" indikerer for spilleren hvor lang avstanden er til hullet og hvor mye green det er foran og bak hullet.

Jeg leste Golfsidens artikkel om flaggplasseringer med interesse nå nettopp, og jeg forstår at fargekoder lett kan bli for avansert og dermed lite hensiktsmessig. Men samtidig omtaler artikkelen systemet med kulen på pinnen, i prinsippet samme "bak-midten-foran" systemet, som "En glimrende løsning!" Det er en selvmotsigelse.



 Nei (10. jul 2012 11:34) *  IP
Soner er greit nok, men når baner alltid kjører samme rekkefølge på sonene blir det dumt. Kort-mellom-lang, i samme rekkefølge hele tiden blir jo ikke bra, og man blir låst.


 AR (10. jul 2012 11:38) *  IP
Nei Dag, det er ikke selvmotsigende! Med en kule på flaggstanga får du en indikasjon på hvor langt inn på greenen flagget står. Og det viktigste: man slipper 18 faste plasseringer (6 x 3) som gir en monoton og kjedelig bane som er fullstendig lik hver tredje dag (med bare små variasjoner og mange tåpelige plasseringer som er bestemt av et kart i stedet for sunn fornuft.)

Med en kule kan de ansvarlige sette hullet hvor som heslt på greenen på hvert eneste hull hver eneste dag med dertil hørene tilnærmet uendelig mulige, ulike baneoppsett.

(Jeg ser i ettertid at jeg svarte samtidig med innlegget over.)



 Reidar (10. jul 2012 14:01) *  IP
Gjør som Losby, innfør meterangivelse for dagens flaggplassering. Det er mulig så lenge de skriver ut dagsaktuelle scorekort. Dette sammen med store teesteder og store greener gjør Losby til en ny opplevelse hver gang. Og det er ingen begrensninger i kort-midt-lang rekkefølge.


 Gunnar Bull (10. jul 2012 15:05) *  IP
Systemet med meterangivelse har vel Miklagard hatt i omtrent alle de ti årene de har eksistert. Selv satte jeg stor pris på det tidligere, men etter at jeg fikk meg laser, så klarer jeg stort sett å finne flagg og forkant green/bakkant bunker ved hjelp av den.


 Leif (12. jul 2012 14:28) *  IP
Fargekoder er veldig bra. Enkelt, intuitiv og ikke minst ganske lett å se på avstand. De små kulene på flaggene på Bogstad er både veldig vanskelige å se på avstand og har uklare topp/bunnpunkt på skalaen. (Kan ha og gjøre med at flaggstengene muligens har forskjellig lengde i seg selv grunnet innspill til høytliggende greener) men jeg har ofte stusset over uforklarlige kuleplasseringer når jeg kommer fram til green på flere hull på Bogstad. Jeg er veldig interessert i om flaggene står foran eller bak på green men har ikke, og ønsker ikke, å kjøpe laser for å måtte måle eksakt lengde til flagg hele tiden. Holder fint med en ca angivelse på om flagget står foran, midt eller bak. Tidsbesparende for massen av golfere som ikke behøver eksakt meteravstand, men som med et blikk vil få flaggplasserings-informasjonen de trenger for innspillet sitt. Burde ikke være stor investering for klubber å kjøpe feks 9 (eller 12) flagg med hver farge på flaggene slik at greenkeeper har større variasjonsmonn i sine hullplasseringer. Evt løse flagg som byttes på stengene. Evt nye stenger med enklere mekanisme slik at flagg kan taes av og byttes på veldig kort tid. Jeg forstår verken at dette er praktisk eller økonomisk vanskelig eller at slike opplegg MÅ gi greenkeeper kun 18 faste plasseringer (6x3) å forholde seg til.


 abc (13. jul 2012 12:48) *  IP
Enig med Leif. Har man fargekode og dybden på green, er det et godt verktøy spesielt på baner man ikke har spilt så mye. Jeg mener forøvrig fortsatt at man har store variasjonsmuligheter ved hjelp av tee-plassering og hullplassering innenfor sonen(e). Alltid fint å få hullplasseringene på Miklagard, men det vil jeg tro er for krevende å følge opp for mange klubber.


 AR (13. jul 2012 13:02) *  IP
Hvis man velger farger, må man ha muligheter til å sette flaggene fritt uten å ha 6 foran, 6 i midten og 6 bak. Det gir per definisjon minst 12 vanskelige plasseringer. Det er feil! Å holde orden på alle flaggfargene og skifte flag på alle flaggstengene hver dag er tidkrevende og bortkastet tid. dessuten klarer ikke de fleste å huske/lære seg hva fargene betyr.

De som er interessert i å vite hvor flaggene står har tekniske hjelpemidler til dette. Andre trenger ikke vite hvor flaggene står. De har nok med å treffe greenene - evnetually.



 tilskuer (13. jul 2012 13:24) *  IP
Er en flaggplassering bak på green per definisjon en vanskelig flaggplassering? En kan vel plassere flagget både foran og bak (på greenen)uten at det nødvendigvis blir en vanskelig flaggplassering.


 ariba (13. jul 2012 13:58) *  IP
Lokkene i Fairways merkes med distansene til F (front) og C (centre) f.eks 100 og 115 dvs greenen er da 30 meter dyp.
Stangen er malt i 3 øvre seksjoner f.eks hvit-blå-hvit (resten blå), som indikerer bak-midt-foran på green. I dette tilfelle blir hver seksjon 10 meter. Kulen plasseres i riktig posisjon i riktig seksjon. Da kan enhver uten annet tidskrevende hjelpemiddel enn hodet regne ut hvor hullet er med en feilmargin på +/- ca 1 meter. Feilmarginen er den samme som alle duppeditter har, og spillet går raskere.



 Leif (13. jul 2012 14:21) *  IP
Jeg har vært veldig fornøyd med farger på flagg på de banene jeg har spilt som har hatt det, men jeg har ikke spilt noen av de banene over tid slik at jeg kan ha noen mening om det gir kjedelige/dårlige hullplasseringsmønster. Det nevnes tidligere i tråden at Meland bruker fargede flagg. Får de det til eller har de kjedelige/dårlige hullplasseringsmønster?
Hva med kulesystemet med små vimpler hengende på kulene slik at de er lettere synlige på avstand og en eller annen tydeliggjøring av kulens tre posisjoner på stangen. (bak - rett under flagg. Midt - en halvmeter under flagg. Kort - en meter under flagg)
Jeg har ikke kunnskap om hvor utbredt bruken av tekniske hjelpemidler er, men jeg ville tro det fortsatt eksisterer endel som meg selv som på gode dager treffer ballen såpass godt at det er interessant hvor flagget står, og gjerne skulle hatt den informasjonen uten å måtte benytte tekniske hjelpemidler. Jeg tror vel også at de fleste golfere, som har interesse av flaggplasseringene, ganske raskt klarer å lære seg at hvit er bak, rødt er foran og blått eller gult er midten.
Hvis det stemmer, at jeg er den siste av mitt slag, og at alle andre som er interessert i å vite hvor flaggene står har tekniske hjelpemidler til dette - blir vel all forsøk på markering av flaggplassering unødvendig?



 AR (13. jul 2012 17:45) *  IP
Helt riktig, Leif. De som er interessert i hvor flagget står skaffer seg i dag informasjon om dette ved hjelp av tekniske hjelpemidler. Oppdeling av greener i soner tilhører Steinalderen. Sånn omtrent-markeringer med ulike farger på flagg eller en kula på flaggstanga er greie tilleggsopplysninger. Men bare ikke la dette DIKTERE hvor grennekeeperen skal sette hullene om morgenen. 6+6+6 må for all del bort!!!!!!!!!!!!!!!


 Per Treputt (14. jul 2012 14:06) *  IP
Du ser så sinna ut når du bruker store bokstaver og mange utropstegn, AR. VENNLIGST SLUTT MED DET!!!!!!!!!!!!!

mvh Sinnaper Treputt!!



 Leif (15. jul 2012 03:06) *  IP
jeg ønsker å spille golf, der flaggplassering har noe å si, uten å måtte trekke opp satelitt-instrument før hvert innspill. Hvis greenen er 30 meter dyp er det ofte to køllers forskjell om flagget står kort eller langt. la oss være enige om at det er nyttig informasjon. Står flagget mellom 100 og 110 eller mellom 120 og 130. Det er nyttig kunnskap. Jeg behøver ikke å vite om det er eksakt 103 eller 126 som instrument kan angi. Så god er jeg ikke. Så god er det veldig få klubbspillere i Norge som er, men jeg tror mange av oss synes innspills-lengden på ti-meteren og ikke på tredve-meteren er veldig interessant. Selvfølgelig kjedelig med gjentagende systemer i tre-dagers-sykluser, men det det kan da ikke kreve overmenneskelig planlegging av greenkeeere å tilby denne merkingen/informasjonen?


 Franz (15. jul 2012 18:26) *  IP
Nei, men i alle dager - det er da ingen som mener at greenkeeperne ikke får til å planlegge dette. Det er nettopp det at det er kjedelig med de begrensningene det gir som er poenget.

Du trenger ikke satelittinstrumenter. En lasermåler/-kikkert er ikke veldig teknisk avansert. Hvis du er såpass reaksjonær kan du vel bruke øynene dine? Du ser vel om flagget står foran eller bak med det blotte øye?

Å påstå at noe går fortere enn å bruke laser er tåpelig. Da skjønner man ikke hvordan laseren brukes. Det tar, for meg i hvert fall, like lang tid å måle et flagg med laser som det tar å se etter hvor flagget står. Det er én operasjon. Knepp av laseren ti meter før man er fremme ved ballen - kikkerten opp til øyet - skyt - ta en titt på greenområdet mens du leser tallet - klikk på laseren mens man trekker kølle ut av bagen - slå - vent fem minutter på de som skritter opp eller decifrerer flaggkoder.



 Wilson (15. jul 2012 20:21) *  IP
Laser er etter min mening det eneste som duger for å finne lengden til flagget, og det tar ikke tid å bruke den.
GPS er ikke dugende til det formålet. Den gir kun forkant, senter og back på green.



 Duffy2 (15. jul 2012 21:40) *  IP
Fargekoder fungerer mindre bra. Jeg spiller av og til med fargeblinde, og de har nok med å følge med merking av vannhindre osv...



 AR (15. jul 2012 22:05) *  IP
I dårlig lys; skumring, overskyet etc. er det meget vanskelig å skille mellom farger selv om man ikke er fargeblind.


 abc (16. jul 2012 09:41) *  IP
I dårlig lys er kan det være vanskelig å se andre distansemerker også, få de bort....



 Wilson (16. jul 2012 10:38) *  IP
AR

Vi har nok fått med oss at du er i mot farver på flagg. :-)

Jeg har spilt baner hvor dette med farver funket rimelig bra, (Ringenäs is Sverige mener jeg å huske) men etter at jeg fikk laser så tenker jeg ikke så mye på annet enn lengden til flagget.

Hvis jeg da vet hvor bunkere/farer er så prøver jeg å sikte et stykke unna dem om de står nær flagget.



 Jim (16. jul 2012 13:13) *  IP
Farger på flagg fungerer utmerket utfra hensikten, og blir heldigvis mer og mer vanlig her i Spania. Det er selvfølgelig ingen som er i tvil om at du får mer nøyaktig distanse ved bruk av laser, men det er heller ikke derfor golfbanene velger fargekoder på flaggene.


 tilskuer (16. jul 2012 14:16) *  IP
Jeg har gjort en sjokkerende oppdagelse: Hvis en deler inn greenen i tre sonerdeler - foran, midten og bak vil alle hullplasseringer på greenen falle innenfor en av disse sonene. Jeg synes 6 foran, 6 i midten og 6 bak er et veldig greit utgangspunkt for å fordele slitasjen på greenen og variere vanskelighetsgraden på hullene. Med litt kreativitet angjeldende hvilke hull som flyttes hvor er det mulig å få til uendelig mange flere variasjoner enn det enkelte synes å tro.
Gode spillere ønsker gjerne å vite mer enn avstanden til flagget for å vurdere sine innspill. Avstanden fra hullet til kantene av greenen avgjør ofte hvilke slag de velger for sine innspill. På de store turneringen brukes det derfor hullplasseringskart for hver enkelt green. For oss andre dødelige, og for hverdagslig bruk, kan angivelse ved hjelp av fargekoder, kuler på flagglinje m.m være en grei tilleggsinfo i tillegg til avstanden som måles med laser.



 AR (17. jul 2012 09:54) *  IP
6+6+6 fører til bare tre ulike baneoppsett (med kun små variasjoner) og mange plasseringer hvor flagget aldri skal stå pga helninger og små flater å sette flaggene på.

Mange meget dårlige og latterlige plasseringer - hver dag. Samt stort sett 12 vanskelige og 6 lette plasseringer.

Og mye kjedeligere golf. Ikke rart at folk slutter.



 Fooore (17. jul 2012 10:40) *  IP
Tviler sterkt på at folk slutter med golf grunnet flaggplasseringer, tenk litt mer positivt AR.

Alltids noe å klage på ift egen score, men det er mulig det er andre årsaker enn farge, høyde, plassering av flagg. Jeg har dog aldri hørt den sutringa...



 Trippelbogey (17. jul 2012 10:46) *  IP

Nå er det en stund siden mattetimene på skolen, men...

Hvis man tar utgangspunkt i 6 foran 6 bak og 6 i midten har man vel 6 "opphøyd i" 3 muligheter for varisajoner av flaggplasseringer. Dette skulle vel gi 216 ulike muligheter, i tillegg til at man innenfor hver av disse "foran", "bak" "i midten"-mulighetene trolig også kan variere med f.eks. "bak høyre", "bak i midten" osv. osv. Så kan det selvfølgelig være noen få steder det ikke er mulig å sette flagget pga hellinger og kuler. Men alt i alt tror jeg det er mulig med nytt baneoppsett hver eneste dag hele sesongen (iallefall for dere østpå som bare spiller 1/3 av året uansett).

At noen skulle bruke kjedelige flaggplasseringer som unnskyldning for å slutte med golf høres vel sært ut...

TB



 AR (17. jul 2012 10:48) *  IP
Jeg håper vi kan være enige om at det er bedre med gode, utfordrende og kloke flaggplassereinger enn de "mekaniske", tvangsplasserte og ugjennomtenkte flaggplasseringer vi er nødt til å få mange av som følge av et på forhånd oppsatt skjema som hverken passer med terrenget på greenen, greenens tilstand, slitasje og værforhold.

For å få slutt på den elendigheten som hører fortiden til, må dte være lov å ta i litt ekstra slik at folk får øynene opp for galskapen og kunnskapsløsheten.



 abc (17. jul 2012 15:48) *  IP
"Mekaniske", tvangsplasserte og ugjennomtenkte flaggplasseringer er det mulig å få til både med soner og uten. Akkurat som man kan unngå det samme med soner og uten.

Og det er sikkert delte meninger om hvilken galskap og kunnskapsløshet som er blitt belyst.



 AR (17. jul 2012 22:48) *  IP
Et viktig poeng er at man slipper å bli tvunget til svake og dårlige flaggplasseringer med et rigid system. Vi ser ofte at fleggene blir plassert tullete selv uten rutesystemet. Mennesklige feil gjøres hele tiden, men med frie flaggplasseringer har man alltid mulighet for å få til gode flaggplasseringer. Det har man ikke når man er tvunget av et system som ofte ikke passer til terrenget.


 Wilson (18. jul 2012 07:00) *  IP
Jeg synes det syndes en del med sammenhengen mellom plassering av tee-klossene og flaggplassering, spesielt på par 3.
Hull som feks er 155 m på kortet kan i ekstreme tilfeller bli 135 eller 175.
Når man da har flere par 3 med samme kombinasjon samme dag så blir det etter min mening feil.

Men, dette er et problem som ikke er lett å ta tak i med greenkeeper som ikke spiller selv.
De er veldig flinke på å vedlikeholde banen, men oppsett av bane fra dag til dag lider.



 Freud (18. jul 2012 13:42) *  IP
Denne diskusjonen er elitistisk. Den angår bare de ca. 5 % av norske golfspillere som har singlehandicap. Vi andre
95 % er glad til om vi vet hvor greenen er og lander på den, uavhengig av hvor flagget står. Det siste er et luksusproblem for oss.



 Duffy2 (18. jul 2012 16:57) *  IP
FarVe? Hva er farVe?


 Wilson (18. jul 2012 18:14) *  IP

Duffy 2
Farve har vi hentet fra dansk språk, og er nok et ord som ennå brukes av mange. Man kan si farve istedet for farge. Og man kan si have istedet for hage. Det er en litt "finere" språkform når det snakkes slik i Oslo, mens det er helt vanlig å bruke farve om du er fra Fredrikstad.

Prøv å treff ballen først du før du tar torv, og da mener jeg torv, og ikke torg.



 Duffy2 (18. jul 2012 22:22) *  IP
Hehe.. Jeg håper og tror "finere" vendinger ala farVe forsvinner en vakker dag. Artig å kødde litt med språket vårt uansett!:). Men når dialekten er slik at flaggplassering blir flagdplassering, så er det faktisk både ille og interessant på en gang...


 t (10. aug 2012 14:02) *  IP
De står jo ikke akkurat midt på greenene i PGA-mesterskapet heller, selv om det bare er fredag http://i.cdn.turner.com/dr/golf/golfm/release/pgachampionship/sites/pgachampionship/files/docs/Hole%20Sheet%20-%20Rd2%20Shift.pdf


 Leif (29. aug 2012 13:36) *  IP
Kan ikke gi meg helt:-)
Laser gir eksakt avstand til flagg. Det er fint. Men det er også nyttig å vite om flagget står foran eller bak på green. Om det betyr store problemer å lande 7 meter kort av flagg, eller å lande 7 meter bak flagg. Jeg spiller nesten kun Bogstad. 7 hull (hull 2,4,5,6,10,17,og 18) er innspill til green på høyde, der det er svært vanskelig å se om flagget står langt eller kort. Man kan selvfølgelig først bruke laser og siden sammeligne resultat med avstandsmålinger på banen, men jeg synes det er rart det er slik motstand mot et enkelt system, som brukes av mange baner i utlandet, der denne informasjonen gis golferen direkt.
Farger på flagg som indikerer foran midten bak.
Mitt forslag: Greenkeepere har med seg løse flagg i forskjellige farger i bilen sin. Greenkeeper vurderer helt fritt hvor de ønsker å lage det nye hullet. Greenkeeper klipser på riktig farge på flaggstangen utfra hvor han/hun har laget hullet. Flagg med f.eks. to karabinklips klipses av og på på ca 15 sekunder. Ingen rigide systemer med tvungne flaggplasseringer. Samme flaggplassering som greenkeeper velger idag med flagg uten farger, men med nyttig tilleggsopplysninger for oss golfere, uten særlig merarbeid-/kostnad. Kjør debatt!



 Gunnar Bull (29. aug 2012 15:14) *  IP
Leif: Eller du kan gjøre som meg, måle avstanden til flagget og deretter peke på forkant green og måle avstanden dit også. Eventuelt måle til bakkant greenbunker.




 Leif (29. aug 2012 16:43) *  IP
Ser den muligheten Gunnar Bull. Prøver å snike meg til en runde, med informasjon om flaggplaseringer, uten bruk av laser her:-) Mulig jeg bare må krype til korset og investere.


 AR (29. aug 2012 16:43) *  IP
Alle de hullene du nevner, bortsett fra 2 og 5, kan du se hvor flagget står når du går forbi. 5. green er så liten at du kanpt trenger å vite hvor flagget står. 17. hullet ser du fra hull 1.

De andre ser du ved å kaste et raskt blikk når du passerer. Jeg har foreslått slike farger på flaggene med fri plassering og ikke i soner, men kulene på flaggene gjør samme nytten og vel så det. På Bogstad er det så god merking til forkant av greenene at du ikke har pronblemer med å regne tu hvor mange meter - nøysktig flagget står fra forkant når du har laser.



 Ram Laser (29. aug 2012 17:50) *  IP
Hvor lang tid ekstra brukes på rundene fordi man bruker laser?

Dere som har laser, er dere så gode til å slå at dere faktisk kan nyttiggjøre dere av denne informasjonen? Man kan jo relativt fort med øyemål og vha av merker i fairway som viser 100, 150 og 200m til green (forkant og senter)få en god indikasjon på avstanden til hullet. For mange hobby hakkere er dette mer enn godt nok.

Ser ser jo titt og ofte lasergutta hale denne frem når de ligger 30 - 50 m fra green kanten. Det virker nesten litt meningsløst for en som spiller på øyamål.



 Gunnar Bull (29. aug 2012 18:14) *  IP
Jeg er temmelig sikker på at min bruk av laser går raskere enn å vurdere avstanden basert på fairwaymerker og beregninger. Det tar mellom 5 og 10 sekunder, og gjør beslutningsprosessen videre mye enklere.

Det hender også jeg bruker laser fra 20-30 meter, da mest for å spare tid. Alternativet er å gå halvveis og se hullet fra siden.

For meg ville det være idiotisk å chippe eller putte 20 meter uten å enten vite avstanden, eller å gå halvveis og se lengden i perspektiv. Når jeg bare ser en avstand kun bakfra, har jeg egentlig ingen god forståelse av lengden, og ender ofte med å slå alt for kort.



 AR (29. aug 2012 18:36) *  IP
Ram laser: Jeg antar at de som bruker laser og har god hjelp av dette, sparer mellom 5 og 15 minutter på en runde vha lasermåleren.

Når du spiller på "øyemål", er det greit nok. Men du bruker dermed flere slag og dermed mer tid enn om du hadde brukt laser. Du klarer ikke å vurdere på "øyemål" om det er 80 eller 100 meter inn til det målet du skal til.

Men har du over 30 i handicap og bruker spoon fra 100 mater - mange damer gjør det - har du ikke bruk for lasermåler. Da gjelder det å få skuffet ballen videre så fort som mulig slik at de 120 slagene blir gjennomført på rimelig tid. De som bruker 50 slag mindre, har imidlertid god nytte og glede av lasermåler; de sparer både slag og tid.

Det er stor forskjell på å slå 40 og 40 meter. Ofte er det birdie mot tre-putt.

Det er ikke meingsløst. I hvert fall ikke for dem som forsøker å få en god score.



 Leif (29. aug 2012 18:39) *  IP
Laser går fort. Ikke noe negativt med laser. Min lille greie er kun at baner som jo som regel er godt merket med avstandsmål rundt på banen gjerne også, på en særdeles enkel måte, kunne gitt oss spillere informasjon om flaggplassering. Nyttig både for laserbrukere, garmin-klokke-brukere og andre - ikke minst for gjestespillere. Kuler på flagg fungerer ikke like godt synes jeg. Vanskelige å se på avstand, og virker ofte (på Bogstad) litt vilkårlig plassert. ( mulig kulen sklir i løpet av dagen?)


 Ja (29. aug 2012 19:32) *  IP
Da er det vel bare å gjøre som på Miklegård da. Skriv ned flaggplassering, gi det til den flinkeste dama som jobber der oppe, hun printer det ut en mengde ark, og vips, så har man nøyaktig flaggplassering.
Ang laser, så er det ihvertfall for min del greit å vite om man kan misse 5-10 m. foran hullet eller bak hullet. Kun øyemål, og ca foran/midt/bak på pinner blir vanskelig.



 Franz (30. aug 2012 19:17) *  IP
Ram laser:

Hvis du ser meg bruke laseren fra 30 meter er det kun i treningssammenheng, og da aldri hvis det tar unødig tid.

Nå er det nok også slik at det er sjelden laserbruk er det som skaper kø. Det er en stund siden sist jeg var tregest på banen. Det tar faktisk lenger tid å slå fler slag.



 Wilson (30. aug 2012 21:03) *  IP
Jeg bruker laser innenfor 30 m.

Alternativet er å gå opp for å få se hvor mye green jeg har å spille mot og også skritte.

Hvis jeg ikke vet avstand så blir det veldig ofte dårlig resultat. Og det tar ikke mye tid, jeg klarer å ta opp laser mens jeg går til ballen og på så kort avstand så leser man av på 1 sek. Så laser sparer tid.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72