Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Trisomi - 07. mai 2012 kl. 18:55 *  IP
Hva gjør DU for de norske golfproffene?

Å være nordmann på de profesjonelle golftourene er et ensomt liv. Flere som har vært der legger opp i tidlig alder, sannsynligvis før de har fått ut sitt fulle potensiale.

Hva gjør DU for å motivere og støtte de få nordmennene som gjør et forsøk, og som kanskje kan gi oss hackerne noe å følge med på?

Gir du dem en motiverende klaps på skuldra, eller er du mer komfortabel med å sitte på nettfora og fortelle dem hvor dårlig de er?
 venter (07. mai 2012 19:45) *  IP
På svar fra Amatør,Pmb..


Dere er vel bare realister dere?




 JJ (07. mai 2012 20:30) *  IP
De gangene jeg føler jeg har noe til overs er det nå en gang slik at det er vesentlig fler mennesker her i verden som har mer bruk for mine kroner enn norske golfspillere.


 Trisomi (07. mai 2012 21:00) *  IP
Det er mange måter å støtte noen på som ikke koster noe, i det minste kan man forsøke å ikke bryte dem ned... kanskje?




 Frank (07. mai 2012 21:00) *  IP
Alle norske golfere er tvunget til å betale penger til Ngf som i sin tur bruker noe av dette på toppidretten. Så i praksis bidrar alle. At man skal kreve unison støtte og et klapp på skulderen uansett resultat forstår jeg lite av.

At det er tøft og ensomt som profesjonell er nok noe alle skjønner, og det er akkurat sånn utøvere fra mange andre land har det. Ngf burde satse mer på lagbygging.



 Amatør (07. mai 2012 21:24) *  IP
Det ligger underbygget i trådstarten at golfproffene våre leser debattsidene på Golfsiden, og eventuelt blir så demotivert av det negative (realistiske) som skrives om deres spill der, at de mister gnisten og spiller om mulig enda dårligere. Kan noen vise til at dette er tilfelle?

Og dersom det skrytes av dem, og de får oppmuntrende klapp på skulderen herfra, vil det da gjøre dem mer motivert? Kan noen vise til at det er tilfelle?

Skal jeg ellers gi dem penger, følge dem rundt på tourene, sende dem brev, e-poster o.l.?
Kan noen vise til at det hjelper på spillet deres?



 Dilter (07. mai 2012 22:00) *  IP
Skal vi se...

Jeg kjenner ingen tour-proffer, så det er litt vanskelig å klappe dem på skulderen.

Var ivrig medlem av F5-klubben da HB var på PGA-touren (eller teller ikke det?).

Jeg skriver støttende meldinger her på forumet når de er i aksjon (dessverre vanligvis innledet med ord som synd, dessverre, beklageligvis, uheldigvis osv.).

Har dessverre ikke hatt anledning til å gå å heie på dem når de har spilt turneringer her på berget, og fikk aldri somlet meg til å kjøpe en Tage-tag.

Svaret på spørsmålet i trådstarten er altså, ikke mye.

Når det er sagt, så leder jo trådstarten inn på hva proffene gjør for å skaffe seg grasrotstøtte. Vi har ingen tour-proffer i min klubb, så kanskje noen andre kan svare på hva proffene som er tilknyttet deres klubb gjør i så måte. Hva er i det hele tatt forholdet mellom en proff og hans/hennes hjemmeklubb?

Artikkelen om Cecilie Lundgreen i siste nummer av NG viser at det i hvert fall er én proff som gir en del tilbake til hjemmeklubben. Mer om dette kunne være interessant lesning.



 007 (07. mai 2012 22:23) *  IP
Ærlige kommentarer om dem, fra oss og vi former dem til gode utøvere med masse god sportsmanship - kanskje.


 Trisomi (07. mai 2012 22:40) *  IP
Meldingene fra proffer som har lagt opp har ofte pekt på manglende støtte, sikkert mest økonomisk, men når ting butter så hjelper det sikkert med litt moralsk støtte også.

Jeg vet ikke hva slags yrke folk her inne har, synse-nivået kan vel tyde på at det er en del taxi-sjåfører ;) Jeg tipper vi alle skal være glad det ikke finnes en World ranking for det yrket vi bedriver for sannsynligvis så hadde vi kommet så langt ned at vi alle hadde blitt bedt om å gi opp, stikke fingeren i jorda, jobbe hardere, forsake mer, og ikke minst ta i mot masse råd fra folk som ikke har peiling på hva yrket innebærer.

Men ja, jeg regner med at de fleste proene driter i hva vi sier, men bittelitt betyr det kanskje endog. De fleste idrettsutøvere takker gjerne fans, tilhengere og støttespillere, så litt betydning har det kanskje likevel. Så får hver enkelt bestemme om man ønsker å dra ned eller bygge opp.



 Enur (07. mai 2012 23:16) *  IP
Var som Dilter et ivrig medlem av F5-klubben i "de gode gamle dager", men det er vel neppe godt nok for trådstarter. Selv om han bare skulle ha visst hvor mye det beslagla av min tid, uke etter uke, og hvor mange helgeplaner som ble styrt av Henriks starttider. (Er man fan så blir det bare sånn).

Dro dessuten over til Florida og fulgte Henrik alle 4 dagene i Honda Classic et år. Jeg kan ikke påstå at jeg gjorde det bare for Henriks skyld, det var nok mest moro for meg selv. Men kanskje han så et norsk flagg der ute på fairwayene, og opplevde det som en liten støtte.

Tage ble også i sin tid støttet med innkjøp av en såkalt "Tage-tag", og jeg har prøvd å løfte Tage og de andre norske proffene fram i lyset ved å starte mange tråder om bl.a. deres turneringsspill her på forumet, eller når jeg mener urettferdighet er begått mot dem fra f.eks. forbundets side.

I disse trådene har jeg gitt dem klaps på skulderen når de har fortjent det for gode prestasjoner, oppmuntrende ord i spesielle situasjoner, mine "råd" i situasjoner hvor jeg har følt at jeg har hatt noe å bidra med, men også kritikk og negative ytringer når jeg synes det har vært riktig. Å bare være positiv hele tiden, når det beviselig ikke er noen grunn for det, mener jeg bare vil være å gjøre dem en bjørnetjeneste.

Selvsagt har jeg (og har hatt) også mine favoritter blant de norske, slik vil det alltid være. Det kommer an på spilleren selv, hans (eller hennes) evne til ikke å gi opp, til å kommunisere med fansen, spillerens personlighet forøvrig, ydmykhet og utstråling m.m. Men en spillers ivrigste fans og bekjentskapskrets, samt øvrig støtteapparat kan også være med på å gi meg positive eller negative holdninger til en spiller.

Jeg håper og ønsker som alle andre her inne at norske proffspillere etterhvert skal klare å hevde seg på de store tourene, da blir det enda mer gøy å følge med på golfen internasjonalt. Men skal de klare det må de ihvertfall ikke være persilleblader med en psyke som ikke tåler at vi diskuterer deres prestasjoner her inne.



 Amatør (07. mai 2012 23:39) *  IP
Jeg gjentar spørsmålet: leser våre golfproffer debattforumet på Golfsiden? Eller får de det som skrives om dem her referert fra andre?
Betyr det isåfall noe som helst i positiv eller negativ retning, eller gir de blaffen? Får inderlig håpe det siste, ellers er de noen pingler.



 Gunnar Bull (08. mai 2012 00:03) *  IP
Hehe, denne nominerer jeg til årets beste tråd :-)


 Trisomi (08. mai 2012 01:35) *  IP
Merkelig hvordan noen går rett i skyttergraven pga et enkelt spørsmål. Debattanter som ikke tåler å bli utfordret uten å bli snurte har ingenting på en debattside å gjøre. De burde i steden finne på noe annet for det er trossa alt så mange debattanter der ute som holder et mye høyere intellektuelt nivå og som jobber mye mer seriøst med sin debatt-teknikk enn dere. Folk hauses opp etter ett brukbart innlegg på en 2.divisjons debattside, men faller i gjennom når det virkelig betyr noe. Jeg forsøker bare å bringe litt realisme, og fakta er at de fleste her inne er mislykka og ikke har det som kreves! ;)



 barce (08. mai 2012 07:17) *  IP
Ok Trisomi. Du har brakt inn litt realisme i mitt hode.

Jeg er nå overbevist om at jeg aldri kan tjene penger på debattinnlegg på golfsiden...

Jeg kommer aldri til å kvalifisere meg til å få brukernavn og passord til "the hackers paradise"...

Jeg kommer nå heller til å satse på studier og en fornuftig jobb, som tusenvis av andre triste sjeler med drømmer om ditt og datt..



 Pølse med brød (08. mai 2012 08:44) *  IP
Hvis du leser mine innlegg så ser du at jeg svært ofte tar opp konkrete ting som kan gjøres bedre, spørsmål om ulike valg er riktig med begrunnelse for hvorfor andre måter å jobbe på er bedre. Jeg serverer sjelden hodeløs ikke konstruktiv kritikk.

Nå er det mange her som ikke forstår forskjellen på konstruktiv og ikke konstruktiv kritikk. "Venter" er en av disse.

Så svaret er at jeg bidrar, jeg gir proffene (forutsatt at de leser dette..), alternative måter å tenke på utenfor boksen, jeg gir de en øyeåpner som en kontrast til de skulderklapperne og nikkedukkene i klubb og NGF de omgir seg med til daglig.

F.eks sa jeg til KB dagen etter han kvalet inn til ET at han måtte komme seg til Sør Afrika og trene som et dyr i 6-8 uker på perfekte forhold frem til første ET turnering. Han valgte det motsatte, ferie i samme periode på snø og is i bergen, fasiten har vi fått nå, han tok en ræva valg som så mange proffer før han.

Er det noe proffene i norge trenger så er det folk som tør å mene noe annet enn det etablerte golf norge, som nesten uten unntak har tatt i feil i alt i alle år (resultatene er tydelige og ræva).

Slik sett gir jeg, Amtør og andre her inne et lite bidrag. Nå har jeg ikke særlig tro på at norske proffer leser så mye her inne og hvis de gjør det er få av dem i stand til å tenke utenfor boksen uansett. Det er jo derfor de norske aldri blir bedre enn de blir.....




 Trisomi (08. mai 2012 09:17) *  IP
PMB: Herlig ærlig og selvforherligende :) Jeg håper du så fort som mulig får en toppjobb innenfor norsk golf så du kan få skuta på rett kjøl! Merkelig at en med så mye kompetanse er blitt forbigått, men det viser kanskje hvor inkompetente NGF er...

Enur: Det er sånne som deg man ønsker i ryggen, en som stiller opp og er supporter. Som reiser rundt og følger med og som gleder seg når det går bra og som synes det er trist når det går dårlig. Man trenger ikke de som fryder seg når det går dårlig fordi de kan lene seg tilbake på at de fikk rett i sin pessimisme eller realisme.

Jeg tror at hvis vi alle var avhengige av å være topp 500 i verden i vårt yrke for å tjene penger, så ville vi alle hatt ganske slunken kasse. Det er kanskje greit å ha med seg litt mer respekt for det nivået våre beste holder. Det er ikke det at de er dårligere i sin jobb enn vi er, det er bare at nåløyet er så veldig mye trangere.



 barce (08. mai 2012 11:21) *  IP
Trisomi: Så å kritisere en golfspiller for å ta for lett på forberedelsene til en turnering er selvforherligende?

Og når det går skikkelig dårlig, så er man en drittsekk fordi man var så sårende/blærete/hovmodig/sardonisk ved å mene dette i forkant. Det man skulle ment, var han vet aller best selv hva som er de beste forberedelsene - uansett hva han hadde funnet på å gjøre..

Og det er vel lov å være trist selv om man er kritisk.

Og er nå ikke dette en gang et debattforum? Kan ikke se at dette er en fan-site for norske proff-golfere!!



 Frank (08. mai 2012 12:39) *  IP
Det blir ganske meningsløst med en dabattside om golf om man ikke skal kunne være kritisk. Som pmb påpeker må det vel være greit å diskutere oppladningen til årets ET-start.


 Nick (08. mai 2012 13:40) *  IP
Det hadde muligens hjulpet å ikke være så jævlig bastant i kritikken bestandig.

Noen vet alltid best når det gjelder andres prioriteringer og situasjon.



 tilskuer (08. mai 2012 13:49) *  IP
Det er jo noe med sammenhengen mellom innhold og form også da.
Usaklige personkritikker, nedlatende benevnelser og svært bastante påstander oppfattes sjelden som konstruktive tilbakemeldinger.
Så her må nok bl.a PMB jobbe litt med formen for å kunne oppfylle sine edle hensikter.
Gode poenger ødelegges for ofte av en ensidig negativt ordbruk.



 Pølse med brød (08. mai 2012 14:06) *  IP
He he he, Trisomnia åpner tråden med klar intensjon om å ta oss som i hans enkle øye bare slenger dritt, når han forstår at dette naive forsøket ikke gikk blir han raskt en drittslenger selv. Dette heter dobbeltmoral kamerat!

"Det er ikke det at de er dårligere i sin jobb enn vi er, det er bare at nåløyet er så veldig mye trangere." Dette er så selvsagt at jeg sliter med å ta deg seriøst når du skriver dette. Tror du vi er helt idioter som ikke kan en skit om golf? Fordi vi har klare sterke meninger som avviker fra det etablerte betyr ikke det at meningene er feil eller at vi er taxisjåfører.

Personlig har jeg fulgt norsk elitegolf tett i minst 20 år, jeg har sett spillere som HB, MT, KB, AK, PH, ETJ, EK, ØR, MH, KE. AR.. mfl live mange ganger i norske og internasjonale turneringer på norsk jord. Jeg har spilt mange treningsrunder med noen av disse og mange av deres treningskamerater på nivået under og har et anstendig golfspill selv.

Hvis jeg går 10 år tilbake på disse sidene kan jeg si at mine vurderinger, påstander og forslag har vært rimelig "spott on".

Feks sa jeg for 10 år siden at "golfaksjer" ikke kan sammenlignes med vanlige aksjer og at de snart ville vært null vært. Dette var i en periode da de faktisk var verdt noe. Nå er min påstand realiteter i de aller fleste klubber.

Feks hadde jeg en dialog gående med Henrik Bjørnstad i 2001 eller 2002, mulig det var på scangolf, husker ikke, men jeg var tydelig på at han måtte vekk fra to spor svingen han hadde da og over mot et plan. han var vel egentlig enig etterhvert og sporet ble mye mer enhetlig etterhvert, uten at det på noen måte er noe jeg har bidratt med.

Trisomnia, du har nok en lang vei å gå før du tør å ha avvikende meninger fra de du ser så opp til. Ikke vær en rævdilter hele livet.....



 Vel (08. mai 2012 14:53) *  IP
Taxisjåfører? Var det nedlatende ment Pmb?


 Nick (08. mai 2012 14:56) *  IP
Samme hvor god du måtte være i golf, og god du måtte være om fremtiden, går det vel an å være mindre bastant og respektfull?


 Pølse med brød (08. mai 2012 15:13) *  IP
Nei, noen andre her inne mente å kunne se at det var mange taxisjafører her basert på kvaliteten på innlegg.

Personlig har jeg både sjaffiser og direktører som venner og driter rimelig hard i hva folk jobber med. For meg er det viktig at man tør å mene noe og argumenterer for sitt syn. Ikke veldig opptatt av at alle skal mene det samme, det fører til lite utvikling og generell degenerering...



 Pølse med brød (08. mai 2012 15:19) *  IP
Når man ofte har rett mener jeg det er lov å være bastant. det ser jeg på som noe positivt og det er viktig å fronte sine synspunkter på en overbevisende måte.

Hvis du med respekt mener at man ikke skal si imot folk man er uenig med, er jeg ikke enig.

Det er klart vi snakker jo rett fra levra her inne, det er ikke et teselskap for gamle kjerringer vel? Hvis noen har store problemer med min tone her inn, da tenker jeg med gru på hva dere må gjennomgå i det virkelige liv.



 Nick (08. mai 2012 15:36) *  IP
Verdensmestere møter man stadig vekk, men mest på nettforum, og en gang i mellom i det virkelige liv.


 Vel (08. mai 2012 15:37) *  IP
Selv trives jeg best sammen med mennesker som har et snev av ydmykhet.


 Gunnar Bull (08. mai 2012 15:59) *  IP
Til Pølse. Jeg skal ikke påstå at du ikke har rett i mye av det du sier, men når det gjelder eksempelet med aksjer, så var du vel neppe alene om å se at aksjene sank ned mot 0 i pris.

At årsaken skyldes din påstand om at golfaksjene egentlig ikke var aksjer, er derimot gjenstand for diskusjon.

Jeg vil fortsatt påstå at den viktigste årsaken til dagens aksjepriser skyldes en overetablering av baner, bl.a. fordi NGF har operert med et antall golfspillere som ikke er i nærheten av reellt.

Hva som hadde skjedd om Bjørnstad hadde gjort som du sa, gjenstår jo også å se. Men for all del, ta til deg det du vil.



 gjesp (08. mai 2012 16:40) *  IP
du har alltid rett pølse...i din verden


 Wilson (08. mai 2012 17:52) *  IP
Jeg synes trådstart er bra jeg.
Og jeg heier på de som viser at de satser.
Resultaene kommer til de som har talent og guts nok.

Synes det er synd med de som svikter spiller, eller lag i motgang



 Amatør (08. mai 2012 18:26) *  IP
Til Nick og Vel og alle andre som kun kritiserer andres innlegg for å være for bastante, kritiske, unyanserte og lite respektfulle: ha en mening sjøl da vel!
Ikke bare kritisèr andres innlegg her fra deres høye hest, men våg å fronte en selvstendig mening. Og la den for all del være respektfull, nyansert, og ikke bastant.

Det er da ikke en jæ.. søndagsskole vi driver med her. Dette er en debattside på nettet mellom voksne (?) mennesker, der meningene skal komme rett fra levra, og ikke kladdes og files på forhånd som om det skulle være en Stortingsdebatt.



 Nick (08. mai 2012 19:14) *  IP
Nå dreier vel PMB og Amatørs innlegg her på forumet stort sett om bastant besserwisserkritikk av andre.
Det er alltid lett å mene noe om andre.



 Amatør (08. mai 2012 20:03) *  IP
Ja, Nick, like lett som du mener noe om meg. Men hva mener du om aktuelle golfrelaterte saker? Kan du ikke vise oss et eksempel på din nyanserte og respektfulle omtale, som ikke er bastant og altså ikke skal være kritikk - bevare meg vel.

Jeg har med vilje latt være å kritisere de norske golfproffenes resultater, bare deres disposisjoner. Det synes jeg må være tillatt. Som en motvekt mot alle dem - med Fooore som frontfigur - som alltid mener at "spillerne vet best selv". Og det gjør de ikke!
Ellers har min "besserwisserkritikk" her stort sett vært rettet mot redaktøren.



 gjesp (08. mai 2012 20:40) *  IP
"som alltid mener at "spillerne vet best selv". Og det gjør de ikke!"

Denne må du forklare Amatør. Er det noen andre som vet hva som passer den enkelte spiller best?



 Gunnar Bull (08. mai 2012 20:56) *  IP
Det er vel åpenbart at Amatør mener han vet bedre enn spillerne selv?

Og når de ikke lykkes, kan han si: Hadde du gjort som jeg sa, så hadde det gått bedre!

Golfsiden = livet i et nøtteskall.




 støtte (08. mai 2012 21:23) *  IP
Touche


 Fooore (08. mai 2012 21:27) *  IP
Herlig at du stadig vekk bruker meg som eksempel, Amatør!
For meg betyr det røfflig at vi har 100% motsatt innstilling på dette området, heldigvis!

Ift trådstart gjør jeg tilnærma null med unntak av positive(!) kommentarer på enkeltspilleres hjemmeside/lignende.

Jeg deltar i egen klubb ift sportslig utvikling, der stopper min kapasitet de nærmeste årene.



 Amatør (08. mai 2012 21:49) *  IP
Nei, jeg mener ikke at jeg vet bedre enn spillerne selv. Det jeg mener er at det ofte i livet er lurt å lytte til andres råd og erfaringer, og kanskje tilogmed gjøre som disse sier, selv om det ikke er det man selv ville i utgangspunktet. Dette gjelder i livet generelt og idrett spesielt. Hva jeg mener er irrelevant her, siden jeg ikke hører til disse spillernes nærmiljø. Det er der beslutningene fattes.

Mitt svar til Gjesp er altså: det kan og bør finnes andre enn spillerne selv som vet hva som er best for dem. Ikke alltid, men av og til. Og jeg tilhører ikke disse rådgiverne, jeg er bare en synser.



 Støtte (08. mai 2012 22:30) *  IP
Nei ditt,nei datt.. Du er en høne


 Trisomi (08. mai 2012 22:35) *  IP
Det var jeg som bragte taxi-sjåførene på bane. Det var et forsøk å spille på og spøke med den etablerte stereotypien om at taxi-sjåfører er kjent for å ha meninger om og svaret på det meste, derfor var det sannsynlig at mange her inne nettopp var taxi-sjåfører. Det var altså ikke meningen å fornærme noen som livnærer seg av sjåfør-yrket per se.

Til tross for at jeg i trådstart ikke nevnte noen navn så kan det virke som om noen følte seg truffet og deretter forsøker å argumentere med at de ikke har noen grunn til å føle seg truffet. Det er en paradoksal situasjon å havne i, det vitner om en blanding av selvinnsikt samtidig ikke.

Det bringer lite til debatten at man selv gjør hevd på masse erfaring osv. det er rimelig lett å pynte på CV-en her inne. Spådommer om golfaksjer var forøvrig ganske tynn suppe og var ikke særlig til dokumentasjon på at man derfor har rett i alt annet man har sagt, selv om det selvfølgelig kan stemme. Her må man dessverre regne med å bli dømt på hva man skriver og hvordan man fremstår HER. Og fordi vi frivillig deltar i debatten så tåler vi selvfølgelig å bli kritisert, vi har i det minste bedt om det ved å gå inn på debatt-arenaen i motsetning til mange golfspillere. Noen argumenterer med "det må de tåle hvis ikke så har de ikke sjans til å lykkes", mulig det men spørsmålet er om det hjelper? Personlig har jeg ikke så mye tro på denne utdaterte "tough-love/herde" mentaliteten. I hvert fall så hjeler det ikke alle. Da jeg spilte håndball aktivt så var det noen spillere som presterte bedre av å få en skikkelig salve, mens andre var av den mer nervøse typen som trengte omsorg og trygghet for å prestere. Jeg tipper at det samme gjelder i golf, men her er det enkelte som forfekter kun det første.

Jeg stusser også litt over følgende logikk: "Jeg mente at han burde gjøre sånn og sånn, han gjorde ikke sånn og sånn, ting gikk i dass, ergo han hadde feil og jeg hadde rett". Regner med at det er unødvendig å forklare hvorfor dette ikke stemmer.

Hvorvidt jeg har lykkes med min agenda eller ei er dessverre ikke opp til PmB å vurdere ettersom han/hun ikke vet hva min agenda med trådstarten var. Gitt at det var å få noen til å vise sitt sanne jeg så kan det hende at det i mine øyne viste seg relativt vellykket.



 Gunnar Bull (08. mai 2012 22:39) *  IP
En klok mann ;-) sa en gang at man skal lytte til alle råd, men velge med omhu hvilke man skal følge.

Tror ikke disse guttene lider av mangel på råd og folk som vil dem vel.



 Nick (09. mai 2012 08:34) *  IP
Det er selvfølgelig lov å mene noe om alt, men slutt og fremstill andre som jævla idioter som ikke skjønner noen ting, aller minst sitt eget beste.


 Trisomi (09. mai 2012 08:44) *  IP
@Nick WORD!



 Kjell249 (09. mai 2012 08:52) *  IP
Spørsmålet er ikke hva jeg gjør for Norske golfproer, men hva de gjør for meg. Akkurat nå fint lite.

Det er ingen menneskerett å kunne leve av hobbyen sin. Noen ganger må man rett og slett være en del av verdiskapningen i samfunnet, og ikke bare bomse rundt på en golfbane med en fjern drøm om å en dag bli heldig. Hell har sjeldent noe med saken å gjøre...



 barce (09. mai 2012 09:09) *  IP
Nick: Kan du vise til at noen her har fremstilt proffene som idioter?

Hvis det er lov å mene hva man vil, hvorfor motarbeider du dette?



 Pølse med brød (09. mai 2012 09:44) *  IP
Trisomnia, her kommer du med lettvinte karakteristikker av mine innlegg og beskylder meg for å lyve helt uten dokumentasjon. Du fremstår i mine øyne med mye værre holdninger her inne enn oss som tør å ha egne meninger. Ord som dobbeltmoralist, moraliserende og naiv beskriver deg slik jeg ser det.

En ting du har rett i er at i lagidrett er det ulike typer, de som takler konkrete harde tilbakemeldinger og bruker det til å bli bedre og de som må dulles og trøstes og sys puter under armene på for å levere anstendig. Her beskriver du forskjellen på vinnerskaller og tapere. Både i næringlivet og i idretten er vinnermiljøer fulle av den første typen.

Desverre tror jeg basert på det jeg har lest og de jeg har møtt at mange av de beste norske golfspillerne tilhører siste gruppe. Jeg mener også at det er helt naturlig at de havner i denne gruppen, fordi norske gode unge spillere blir gjenstand for en enorm positivistisk og skulderklappende kultur. De er gode i noen de fleste i norge er ræva til, derfor får de i ungdomsårene en overdreven tror på at de selv er guds gave til golfen. Når de så møter nivået ute i verden senere faller de igjennom når de forstår hvor langt opp til pengene det er. Jeg skyller ikke på spillerne, men på mangelen på et kompetent miljø rundt dem. I sverige vil en god ungdom i en klubb bli plassert som nr 10 på klubblaget bak mange eldre bedre spillere og må bite tennene sammen for å lykkes. I norge blir samme talent satt på landslaget for ungdom og blir sendt til sawgrass på NGFs regning på fine hoteller.Det er klart det gjør noe med hodet ditt.

Det er i denne konteksten du må se innleggene til en del av oss som prøver å skape litt realisme i norsk golf.

Trisomnia, du har ikke avslørt noen ting, jeg har vært ærlig på hvordan jeg ser verden hele tiden, du derimot er avslørt.....jf, mine karateristikker av deg over.

Kjell49, veldig bra, som jeg skulle sagt det selv!



 Trisomi (09. mai 2012 12:44) *  IP
PmB: Jeg beskylder deg ikke for løgn, jeg bare sier at fordi det er veldig lett å skryte på seg erfaring og egenskaper osv her inne, så gir ikke sånne utsagn noe kredibilitet og at man må regne med å bli bedømt på bakgrunn av hva man sier her. Det at du på bakgrunn av egne misforståelser følger opp med personkarakteristikker, bekrefter for meg det inntrykket du gjentatte ganger gir her inne. Bekrefter altså dine holdninger her inne, jeg utelukker ikke at du er en bra fyr i real life.

Det kan også virke som at du har forakt for mennesketyper som trenger støtte og omsorg (eller "dulles, trøstes og sys puter under armene" eller "tapere" som du kaller dem). Du diskvalifiserer med det alle som har et ufyllburdet potensiale fordi de har behov for støtte og ikke kjeft for å få det ut. Det blir for meg et snevert, forkvaklet og elitistisk menneskesyn og vitner om mangelfull innsikt i mentale prosesser fra en som påberoper seg å stort sett ha rett i det meste. For at du ikke skal misforstå igjen så vil jeg påpeke at for noen så hjelper det sikkert med kjeft, men jeg vet også at for andre så er det andre grep som kan føre frem. Målet må være å få ut potensialet, og ikke at det KUN skal skje gjennom kjeft og "herding". Et kompetent miljø må være i stand til å takle begge og alle andre typer. Jeg tror ikke belte-faren fra 50-tallet er oppskriften på en god trener. Legger også merke til at de fleste golfinstruktører forsøker å skryte av selv den minste fremgang i den mest håpløse golfsving hos sin elev. Ingen har noensinne klart å kjefte en god golfsving inn i meg, men det kan vel være fordi jeg tilhører taperne i vårt samfunn :)



 Rotten (09. mai 2012 13:29) *  IP
Følger jevnlig med på Golfsidens debatt. Uten tvil en sosiologisk studie i seg selv. Her er det mange som opphøyer seg selv til store orakler og har et vel stort ego.
Fint å se at Trisomi er til de grader spot on.
Og til sist; Dette er kun vurdert ut fra å lese innleggene her inne, kjenner ingen av de som skriver her. Får likevel følelsen av at mange bør lufte nesen sin i litt andre miljøer.



 Amatør (09. mai 2012 13:45) *  IP
Nick fortsetter å karakterisere negativt de debattanter han ikke liker meningene til, og måten disse er fremsatt på.

Jeg gjentar oppfordringen til Nick: slutt med dette ensidige tøvet, og fortell oss heller hva du selv mener.
Dersom du da har en selvstendig mening og kan uttrykke den skriftlig. Da får vi andre idiotene lære hvordan man skriver debattinnlegg. I motsatt fall foreslår jeg at du holder kjeft.



 Gunnar Bull (09. mai 2012 13:55) *  IP
Alltid fascinerende å oppleve at de mest kritiske ikke tåler kritikk selv.

Jeg synes Trisomi og Rotten er befriende pust.

Men må jo også innrømme at Amatør og Pølse gir gode bidrag til debattsiden. Det skal de ha.




 Nick (09. mai 2012 16:28) *  IP
Da prøver jeg en gang til.
Det er ikke meningene jeg ikke liker.
Det er først og fremst den nedlatende og skråsikre formen i debatten som provoserer.
Det må vel gå an å få fram meningene sine uten å være så jævlig bastant og bedrevitende.
Saker er ofte mer nyansert enn som så.



 Amatør (09. mai 2012 18:15) *  IP
Det er en primitiv debatteknikk du bedriver, Nick. Istedet for å fortelle hva du selv mener, i et språk som tilfredsstiller dine egne krav, så fortsetter du bare å beskrive hvordan vi andre fremstiller våre meninger. Altså ikke innholdet i dem, men formen. Du er ikke istand til å formulere en egen mening, bare hakke på andres.
Da er du diskvalifisert til å delta her.

Dette kan du motbevise ved å skrive et innlegg der du forteller oss hva du mener om de norske proffgolferne, i et språk som hverken er nedlatende, skråsikkert eller bedrevitende. Vi andre stikker tunga ut, men du holder deg gjemt. Feigt, synes jeg.



 Trisomi (09. mai 2012 18:41) *  IP
Hvis man reagerer på formen så er det vel ikke "primitiv debatteknikk" å påpeke det. Spesielt ikke når formen blir forstyrrende for innholdet.


 Amatør (09. mai 2012 19:03) *  IP
Jo, det er primitivt å ikke våge å si sin egen mening, men bare kjefte på andre. Særlig når man tydeligvis vet best selv hvordan formen skal være.
Vi vet ennå ikke hva Nick mener om hvordan et godt innlegg skal se ut, etter hans krav. Han begrunner altså ikke sin kritikk med motinnlegg og egne meninger, og det er "primitivt".



 Trisomi (09. mai 2012 19:19) *  IP
Hvis selve debatten omhandler form så er det rimelig å kritisere form. Det er forøvrig nettopp det du gjør nå er det ikke?


 Støtte (09. mai 2012 20:10) *  IP
Bra Trisomi:=) Liker alltids å se Amatøren presset opp i et hjørne:=)


 Nick (09. mai 2012 21:34) *  IP
Hva du mener amatør interesserer meg bak ryggen.
Jeg må ha like stor rett til å kritisere den fjollete machostilen din som du har til å til å kritisere alt og alle.



 Støtte (09. mai 2012 21:36) *  IP
Touche once again :=)


 No Name (09. mai 2012 21:58) *  IP
Nå går det nedoverbakke for Amatør igjen, hans rette jeg smyger seg frem. Sykdommen er ikke helbredelig. Snart takker han for seg pga mobbing og dukker opp under nytt navn med en "rolig" start, men avsløres etterhvert av mønsteret.


 Amatør (09. mai 2012 22:12) *  IP
Kommer aldri på tale, No Name.

Trisomi, jeg kritiserer nettopp ikke form. Jeg kritiserer Nick og andre for at de ikke tør å skrive hva de mener om SAK. Han kritiserer min og andres form i innlegg vi skriver, mens han selv ikke engang klarer å skrive et innlegg!



 Nick (09. mai 2012 22:22) *  IP
Amatør.
Du er jammen modig som tør å skrive hva du mener signert med Amatør.
Det er vel ikke for ingenting du til stadighet forsvinner for så å dukke opp under nytt nick med det samme negative gnålet.



 Støtte (09. mai 2012 22:35) *  IP
Vi faller litt ut av selve tråden her, blir bare hets av Amatør... Det trengs ikke, det klarer han selv...


 Trisomi (09. mai 2012 22:51) *  IP
Amatør: Betyr det at du i en debatt mener det er bedre å kritisere person i steden for form eller handling?


 Støtte (09. mai 2012 23:00) *  IP
Skal sies at jeg er ute etter å kritisere Amatør her, er ingen hemmelighet det...
Er kun fordi jeg følger debattsiden her en del og kunne ikke dy meg...
Nå er det nok! Amatøren her må skylles ned i do...
You brougt it on yourself.



 barce (09. mai 2012 23:12) *  IP
Trisomi, Nick og Støtte; prøv å skriv noen hundre innlegg her de neste månedene med sakelig, nøytralt og hyggelig språkbruk - så kanskje dere vil forstå hvorfor enkelte velger en bastant form på ordlyden! Golfsiden er rene søndagsskolen ift andre nettfora uten noe form for registrering..


 Trisomi (09. mai 2012 23:18) *  IP
Jeg har aldri vært tilhenger av "fordi noe er verre så er det greit med ille"-argumentasjon.




 Enur (09. mai 2012 23:19) *  IP
Greit at man ikke er enig i Amatør eller PmB sine mange innlegg, hverken når det gjelder sak eller den form de ofte fremføres i, men den hets en del her nå driver mot disse to synes jeg er å gå langt over streken og er direkte usaklig.

Disse to våger i hvertfall å ha egne meninger, selv om de vet at disse ofte ikke vil behage flertallet, og starter også ofte selv tråder med interessante innfallsvinkler.

Jeg er ofte uenig med dem, og synes også språk og tone mange ganger kunne ha vært holdt i en annen form. Men andre ganger har de synspunkter som jeg er enig i, og jeg nekter å tro at det ikke også vil være tilfelle for en del av dem som uttaler seg så negativt her. Da blir det for dumt å være uenig eller negativ bare fordi det er en av disse to som er "avsender".

Stå på videre, PmB og Amatør, uten dere blir debattforumet langt fattigere!



 Dr Hook (09. mai 2012 23:33) *  IP
Jeg gjör absolutt ingen ting for de norske golf-proffene!
Jeg har sett en del av de i turnering på PGA og ET, men det er for egen "vinning", tror ikke min tilstedevärelse som tilskuer har medfört mye positivt, ej heller negativt, for de norske golf-proffene.
Forövrig gjör ikke proffene noe for meg heller, så vi er "even-steven".



 Trisomi (09. mai 2012 23:57) *  IP
Det har blitt en floskel dette "våge å ha egne meninger". Det er vel mange her inne som har egne meninger, men som har litt mer kommunikativ sans enn at man absolutt må bruke hammer uansett hvilket poeng man ønsker å fremføre. Se på en debattant som ProV1, vedkommende har vel også egne meninger, men ytrer dem med respekt og integritet.

Hets? Med mindre du skriver det for å se om de biter på "mulighet-til-å-spille-offer-agnet" så må jeg si det var en merkelig setting å bruke den betegnelsen. PmB er jo en selværklert tilhenger av å si ting som det er til navngitte personer, da må han hvis han har evnen til å tenke konsekvent i det minste hegne om å bli gjenstand for kritikk selv også. Spesielt når kritikken går på et anonymt nick som opptrer på et debattforum.

Joda, forumet blir helt sikkert fattigere uten sånne, men jeg er ikke så sikker på om golf-norge vil lide nevneverdig om hamringen skulle avta. Hvis dette er et forum kun for forumets skyld så fortsett med debatt-onanien. Hvis man ønsker å kunne påvirke og gjøre om enn bare en bitteliten forskjell så lær av folk som f.eks proV1. Det er til sånne at folk begynner å lytte, men det er kanskje ikke det som er formålet? Kanskje det er best å dyrke sitt eget ego ved å hamre og betegne de som ikke tåler hamringen for tapere?

Det er mange måter å være uenig på, og det aktive golf-norge er knøttlite og skjørt. Vi har sett i det siste hvordan det er stilt spørsmålstegn ved navngitte personers deltakelse i norgescup osv. Personer som ikke har gjort annet enn å melde seg på turneringer, fått plass og stilt opp. Disse opplever plutselig å havne i fokus og bli vurdert på mindre flatterende måter. Kanskje man skal være mer opptatt av å beskytte dem enn anonyme nick her inne (mitt nick inkludert)?



 Beartown (10. mai 2012 06:06) *  IP
Jeg er alt for sloev til a lese alt over.

Det eneste jeg vil si er at Norsk Herregolf per dato ikke har noen person som staar frem som noen som kan faa til noe stort.

Jeg maa aerlig innroemme at jeg hadde tro paa KB foer aaret startet, men ET er en finurlig greie.

Henrik hadde noe som samlet oss alle det seg vaere NW, eller PGA. Det er det vi savner akkurat naa.

Jeg savner F5 gjengen. Som Enur og mange andre sier saa var det mange week-ender som gikk med til akkurat HB!

Det hadde vaert fryktelig artig om vi fant en slik spiller igjen. Akkurat naa ser jeg ikke saa lyst paa akkurat det!



 Pølse med brød (10. mai 2012 11:25) *  IP
Trisomnia, i den aktuelle saken om norsk toppgolf som har over 500 innlegg har ikke du postet en eneste mening. Gjennom de to siste årene på denne debattsiden om norsk golf har du ikke opprettet en eneste tråd.

Kan du vise meg til en tråd der du har hatt meninger?

Det å angripe andres form og for å ha klare meninger, når man selv ikke gidder delta i debatten eller har egne meninger, er rimelig patetisk.

Eller er du en slik en som gjømmer deg under skiftenede Nick når du "mener noe" for å ødelegge debatten...


Beartown, Mikkelsen ser ut til å være en som har stort nok talent og de rette holdningene. Gi han 3-4 år så kan han være den neste/første norske som tjener penger på spillet over tid.



 Trisomi (10. mai 2012 12:32) *  IP
PmB: For det første tiltaler du et nick som ikke finnes, men det er kanskje et forsøk på å være vittig (?)

Det du sier er at før man kan starte en tråd og mene noe så må man ha startet masse tråder tidligere og mene noe der? Hvordan gjør man det?

Jeg kommer ikke til å unnskylde at jeg faktisk har lest tråder, og liker å tenke før jeg skriver noe. De gangene jeg ikke har gjort det så blir innleggene bare pinlige. Det gjelder forøvrig de fleste andre som skriver uten å tenke...


Ofte så handler det om form og ikke innhold. Anders Behring Breivik (uten sammenligning forøvrig) prøver å få terrorsaken til å handle om innhold (politisk ideologi), men det er i aller høyeste grad en sak som handler om form. Så det å diskutere form er ikke nødvendigvis patetisk i mine øyne. (Og igjen vil jeg ettertrykkelig understreke at jeg trekker frem den saken KUN for å vise at "form" kan være viktigere enn "innhold").





 Amatør (10. mai 2012 13:08) *  IP
Hva mener Nick?
Har han deltatt i noen tråder eller startet noen?

Hva mener No Name? Har han deltatt i noen tråder eller startet noen? Jeg husker ham bare for skittkasting mot meg, aldri med innlegg om aktuelle debattsaker. Et godt råd, No Name: Slutt med det evige maset om at jeg har skrevet her før under andre nick, og at jeg snart vil slutte å skrive fordi jeg føler meg mobbet. Og så dukke opp igjen under et annet nick. Jeg har fortalt deg før at jeg begynte å skrive her i fjor sommer, og at jeg ikke har vært deltager her under andre nick tidligere. Jeg føler meg ikke det grann mobbet, og kommer ikke til å trekke meg. Skjønner ikke hvor du har dette tullet fra.

Enig med Pmb ovenfor. Det blir patetisk å kritisere andre for enten form eller innhold, når man ikke engang klarer å poste et selvstendig innlegg der man skriver om sak. Da kan man jo samtidig beskrive hvordan et godt innlegg skal være.



 Trisomi (10. mai 2012 13:47) *  IP
Et innlegg som omhandler navngitte personer bør være skrevet på samme måte som man ville ha ytret om man stod ansikt til ansikt med den personen. (Problemet er at den lakmus-testen ikke gjelder for personer som har en grunnleggende manglende respekt for andre mennesker eller defekt empati).


 Amatør (10. mai 2012 14:11) *  IP
Hvor har du den regelen fra? Selvkomponert?

Dersom den skal være en rettesnor, så kan jeg forsikre deg om at jeg gjerne kunne ha fremsatt mine meninger som er ytret her, face to face med vedkommende.



 Trisomi (10. mai 2012 15:08) *  IP
Amatør: Det er bare en mening, er det ikke det dere etterlyser her?


 Pølse med brød (10. mai 2012 15:16) *  IP
Trisomnia, jeg gjentar, hvor mener du noe om golf?


 Trisomi (10. mai 2012 15:21) *  IP
PmB: Hvem er det du spør?


 Wilson (10. mai 2012 20:15) *  IP
Veldig lett å kjenne igjen måten Amatør skriver på.

Den har vi hørt før.
Tonen går i moll, og rimer på k..l



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72