Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 are - 26. apr 2012 kl. 23:11 *  IP
Nordea tour grand opening pga malmø

Hva med en sak om det AR????? Der er det 500tusen i poten, ikke 30 som på norges cup
 AR (27. apr 2012 00:01) *  IP
Du finner fram på Nordic League i Ukens Turneringer (beklager at jeg tok noen timer fri i kveld - til nå:
http://www.golfsiden.com/Ukens%20turneringer/ukens%20turneringer.html

Christian Aronsen hadde for øvrig 71 og er nr 8 etter den 1. runden.



 Pølse med brød (29. apr 2012 10:09) *  IP
Jeg synes det er helt utrolig at ikke flere norske spillere bruker Norea tour som en arena for å utvikle seg. Når en Torbjør Johansen klarer å komme seg med i denne storturneringen burde mange flere ha hatt muligehten til å klare dette.

500 000 på Nordea, 30 000 på Sola, de fleste Norske velger Sola.

Satsingen til de beste norske virker litt useriøs i dette perpektivet. De beste svenske unge spillerne får kjempeerfaring i malmø denne helgen, de norske deltar på sola i et særs middelmådig felt det er lite læring i.

Nok en grunn til at svenskene lykkes bedre enn oss.



 Pepper (29. apr 2012 10:25) *  IP
Jeg husker ikke hvor mange norske som prøvde seg på kvalet til Nordea tour i fjor med tanke på å spille årets turneringer, men det var vel et begrenset antall som klarte seg? Har du ikke ranking eller klart kvalet komme du ikke med, dessverre.


 Amatør (29. apr 2012 13:32) *  IP
Helt enig med Pmb. Jeg har også sagt det i tråden om Solastranden. Ifjor høst var det såvidt noen norske som klarte (eller i det hele tatt gad å stille opp) kvalet til Nordic League, enten det er via Ecco tour eller Nordea tour. Hvilke spillere har NL-kortet i år?

Helt håpløs "satsing". Hvilke råd gir NGF til spillerne om dette?

Det gir mange ganger bedre matching/trening/herding å spille i konkurranse med de nestbeste skandinavene på NL ennå rote seg bort i Norgescup. Dette beviser bare at de nestbeste norske proffenes (eventurelle) ambisjoner om internasjonal deltagelse og spill på CT eller ET mangler. Hadde de hatt en slik plan, så hadde de definitivt ikke spilt på Sola nå, men i Malmø.



 Amatør (29. apr 2012 20:47) *  IP
Det er taust fra alle som har mer greie på dette enn meg. Årsaken er vel at det er spedalsk å kommentere noe jeg har skrevet. Denne gang vet jeg at jeg har rett, til tross for at jeg er en amatør.
Jeg utfordrer AR til å si hva han mener om at de nestbeste norske proffene velger Norgescup fremfor Nordic League. Dersom svaret er at "spillerne må få gjøre hva de vil, de vet best selv", så er det bare å gi opp å få et fornuftig svar. dette gjelder norsk golfs fremtid på det internasjonale planet, og da nytter det ikke å rote seg bort i en helnorsk turnering. NGF skal i slike tilfeller kommandere hvor og hvordan spillerne skal satse.

Aronsen - som ikke får NGF-støtte - har skjønt dette, og velger naturligvis å spille der han får størst og best internasjonal konkurranse.
Jeg gjentar spørsmålene: 1) hvorfor spiller ikke de nestbeste norske proffene på Nordic League? og 2) hvor mange og hvilke norske er kvalifisert til spill på NL i 2012. De kommer vel uansett til å spille på den ene eller to av NLs turneringer som går i Norge, men dette er jo latterlig lite.



 gjesp (29. apr 2012 22:45) *  IP
hvem er det du sikter til når du sier "nestbeste proffene"?


 Dilter (30. apr 2012 01:00) *  IP
@amatør: "årsaken" har nok mer med å gjøre at det er søndag kveld, og de fleste (inkl. AR) andre har bedre ting fore enn å mene ting om norske golfproffer.

"Just because you're paranoid, it doesn't mean nobody's out to get you"



 Pølse med brød (30. apr 2012 09:17) *  IP
Amatør har helt rett.

Trolig er grunnen til at de norske velger sola at de vet de får juling i Malmø. De velger bevist et lettere felt. På Sola kan de skinne for seg selv, for sine sponsorer og NGF. I Malmø vil de få nivået mitt i trynet. Kanskje forståelig for de litt yngre spillerne, men for de som er 18-19 + er det merkelig, de kan ikke ha særlig med ambisjoner.

Rart at den rådgivende divisjonen i NGF ikke gir bedre råd til slike spillere? De trenger kanskje flere folk?



 Dølter (30. apr 2012 09:25) *  IP
Virker som ikke alle er helt med her. Tror dere at norske elite spillere er komplette idioter eller folk med relativt dårlig råd? Tror dere alle ønsker å spille i Norge og vinne gavekort på SMD i beste fall??

Det er et stort problem for norske elitespillere å få endene til å møtes og ha råd til en hel sesong på eksempelvis Nordea tour og det er fakta...så slike råd som at sverige stiller opp der med 500.000 SEK vs. Solastranda 30.000 NOK er ikke akkurat vanskelig å forstå at spillere burde stille opp i Sverige, fakta er den at hvis du ikke lykkes så har kan det fort koste deg 4000-8000 pr turnering inkl. alt. I mange tilfeller kan det bli mye gjennom en hel sesong hvis resultatene uteblir, så dere som er eksperter kan jo regne på dette og se om noen unge spillere har et slikt budsjett. Fakta er også den at golfinteressen er synkende i Norge og det er få som er villig til å sponse golfere.

Sykling, fotball og langrenn er derimot lettere å få sponsorer til....

Mye rart her ute å går....



 gjesp (30. apr 2012 09:36) *  IP
Pølse: du vet at kvalet til NL gikk i høst? det er ikke bare å møte opp, eller kvale inn som du skriver. Makan til pølsevev.

Bertheussen og Friestad hadde nok fått plass, mens de unge amatørene som har kategori hadde ikke hatt noe der å gjøre. Dessuten betyr premiepotten ingenting for de. Man må lære å krype før man kan gå.



 DA (30. apr 2012 10:05) *  IP
PmB og Amatør får meg til å tenke på de to gamlingene på hylla i MuppetShow. De er så jævlig negative at de får meg til å le, og det er umulig å ta det de sier seriøst.
Keep it up, greit å få den daglige dosen med latter!



 Amatør (30. apr 2012 12:44) *  IP
1) De "nestbeste" er nivået under Børsheim og Kofstad, som allerede spiller internasjonalt.

2) Dersom man erklærer seg som proff og ikke har råd til å spille turneringer på Nordic League, da har man ikke noe som proff å gjøre. De unge proffer jeg har møtt tidligere har alltid hatt en viss finansieringsplan i orden, samt ambisjoner for de nærmeste årene. Skal man absolutt være profesjonell golfspiller, så nytter det uansett ikke å satse på bare spill i Norge. Da må man satse internasjonalt, og det innebærer at det koster skjorta og vel så det! Lån, støtte fra familie og venner, private sponsorer. Det må jobbes med dette. Det er beintøft og et fattigmannsliv å satse internasjonalt for en norsk ung mann eller kvinne.
Det stilte 15 proffer på Solastranden. Da har vel alle disse store ambisjoner. Hvorfor har man ellers erklært seg som profesjonell?

3) Jeg har lenge etterlyst hvor mange og hvilke norske spillere som deltok på kvalet til NL i fjor høst, enten via Ecco eller Nordea tour. Det nytter jo ikke å komme med der nå; det skjedde i fjor! Noen som vet?

4) MuppetShow, hva er det?



 No Name (30. apr 2012 13:11) *  IP
Amatør - lovte ikke du å aldri mer skrive her ?


 Dølter (30. apr 2012 13:34) *  IP
Er det trangt der du bor AMATØR? Har du blitt utsatt for noe som har resultert at du lever i den verden du befinner deg i?

En proff kan være en instruktør, mange av de som stilte opp der er instruktører, ikke proffer som skal leve av golf. Tvert imot så er de folk som har spilt golf lenge og synes det er morro å konkurrere på nasjonalt nivå. Selv om du er proff så betyr ikke det at du har tenkte å spille på Europa turen. Mange av de spiller golf for morro skyld og synes det er morro å konkurrere mot de unge gode, og hva er galt med å ha en respektabel norsk tur der folk kan utvikle seg og bli gode?

Så er det også slik at hvis du blir proff så er det ikke alltid noe poeng i å bli amatør igjen, men igjen, det er ikke statusen det handler om, heller dårlig opplegg som gir dårlige signaler og lite inspirasjon!!!

Quote: Skal man absolutt være profesjonell golfspiller, så nytter det uansett ikke å satse på bare spill i Norge. Da må man satse internasjonalt, og det innebærer at det koster skjorta og vel så det! Lån, støtte fra familie og venner, private sponsorer.

Tror ikke du skjønner dette helt....

No Name (mellom oss, håper jeg at amatør ikke skriver mer:)



 Amatør (30. apr 2012 13:59) *  IP
Profesjonelle spillere som Bertheussen, Friestad, Lund, Nilbrink, Schiager er altså bare proffer for moro skyld eller de er instruktører. Det var disse og noen andre jeg hadde i tankene. Nå vet jeg bedre om disses ambisjoner. Beklager at jeg ikke har fulgt med.

Det er flott at det finnes en "respektabel norsk tour der folk kan utvikle seg og bli gode". Poenget mitt er bare at dette ikke er det rette stedet for norske proffer med ambisjoner. Når det samtidig spilles på Nordic League i Malmø, så velger disse altså Solastranden.

Jeg skjønner på innlegget til Dølter at jeg har misforstått. Ingen av våre nestbeste har ambisjoner om spill internasjonalt. De synes bare det er moro å være proff. Hadde de hatt noen mening med det, så hadde de definitivt valgt å spille på NL, der konkurransen er mye hardere og bredere. Og jeg gjentar gjerne: har de ikke råd til å reise til og bo i Malmø 3-4 dager, så har de ingen ambisjoner eller planer. Aronsen har det, sammen med hundre svensker og dansker.

Til No Name: jeg har aldri lovet å ikke skrive her mer. Jeg har gått gjennom innleggsoversikten her og funnet at jeg hadde mitt første innlegg her 25.juni 2011. Det var forøvrig om Nordic league!
Du forveksler meg nok med en annen.



 Fooore (30. apr 2012 14:06) *  IP
Litt overraska over at Elias ikke stilte i Malmø, men det er vel Ecco-tour og CT som er hans hovedmål denne sesongen.

Step by step for de yngre.

Fint med folk som krydrer debatt-fora.



 Dølter (30. apr 2012 14:47) *  IP
Gjentar: Trangt, du nevner Schiager, han satser ikke på golf lenger, og nå snakker du med en som kjenner alle disse gutta ganske godt!! Friestad, Berheussen ok, Nilbrink har skadet seg i fjor og sliter med skadene han pådro seg og jeg vet at hvis han kunne vært med der eller følte seg sterk nok så hadde han vært med der!!!

Igjen forveksler du utgifter med ønsker!!! De synes bare det er moro å være proff??? Råd til å bo i Malmø 3-4 dager??? Du er helt sveiseblind, det handler ikke bare om 1 turnering men den samlede summen som utgjør en hel sesong og ikke minst ranking og kval for å komme seg inn på disse turneringene....

Men hvertfall, du skal få ha dine meninger....orker ikke sånne som deg som har full oversikt over noe de hverken har vært med på eller vet hva mange sliter med her.

Virker med dine innlegg AMATØR at du tror at alle er tilbakestående og velger å sloss om 30.000 NOK istedet for 500.000 SEK, det sier jo egentlig nok om dine meninger!




 Amatør (30. apr 2012 17:53) *  IP
Det var Dølter som bragte inn ordet "moro" i denne forbindelsen, flere steder i innlegget kl. 1334.

Aronsen har råd til å satse på NL. Også i hele fjor, da hen reiste Norden rundt og spilte 20 turneringer på NL. Hva er det med ham som de andre mangler? Kan det være ambisjoner, satsing, guts, selvtillit?

Jeg skal være direkte og rå, uten sidehensyn. Den som erklærer seg som profesjonell golfspiller i ung alder og ikke samtidig har en plan og sterke ambisjoner om å komme seg inn på CT eller ET, har ikke noe som proff å gjøre. Dessuten, dersom han ikke har såpass med støttespillere eller oppspart kapital eller tør å ta opp et usikret lån, så har han heller ikke noe der å gjøre. Dette livet er beintøft, og da nytter det ikke å komme med den pinglete unnskyldningen (som Dølter bruker) at man ikke har "råd til å få endene til å møtes", og dermed ikke har råd til å reise og bo i Malmø noen dager. Hva gjør at over hundre sultne og golfsugne unge svensker og dansker klarer det, og nesten ingen norske?



 AR (30. apr 2012 20:14) *  IP
For å spille på Nordic League må man være kvalifisert.


 No Name (30. apr 2012 20:58) *  IP
Amatør har overraskende mange svar til å være amatør og bedreuviter


 Pølse med brød (30. apr 2012 22:09) *  IP
Kostnadene har ingenting med Malmø eller Sola å gjøre, for de norske som stort sett ikke bor på Sola så koster det omtrent det samme å reise til og overnatte i Malmø, så det er et pølsevevargument det.

Klar over at det er kval på nordea, poenget er at de norske som er i nærheten ikke satset på dette kvalet og så må de spille for knapper og glansbilder.

Du må lære og krype osv blir brukt her, ja, at noen av de norske satser på CT skulle være et argument for ikke å spille nordea. Snakk om å overvurdere seg selv. Flere av de norske har høye tanekr om seg selv selv om de egentlig hører til fler hakk under. Hva med å levere på det nivået du hører til først a før du prater opp forventningene.....



 Amatør (30. apr 2012 23:30) *  IP
Alle vet at man må være kvalifisert til å spille på Nordic League, AR. Det var faktisk en kvalifiseringsturnering ifjor høst. Det ubesvarte spørsmålet er ennå: hvor mange og hvilke norske spillere stilte opp der, og hvor mange klarte det? Det overlater jeg til journalist AR å finne ut av. Enkelt å finne ut ved å grave litt i fjorårets saker.

Spørsmål til AR: synes du at unge norske proffer skal satse på spill på Norgescup eller NL dersom de har ambisjoner om spill på de internasjonale tourene? Og synes du NGF skal blande seg opp i dette?
Vennligst ikke svar at det må de bestemme selv. Du har vel et råd å komme med.



 Pepper (01. mai 2012 08:13) *  IP
Amatør, og pmb, ser ut til å skjære alle unge norske proffspillere over en kam og bruke en mal på alle sammen, og tilsynelatende tror de at alle spillere har like ambisjoner alle sammen og kan behandles likt.

De er høyst ulike mennesker med mange forskjellige grunner for å registrere seg som profesjonelle, de har svært forskjellige ambisjonsnivåer og , tro det eller ei, forskjellige økonomiske muligheter til virkelig å satse hvis det er det de ønsker. Og det er det heller ikke alle som gjør.




 Trisomi (01. mai 2012 09:24) *  IP
Sitat Amatør

"Og jeg gjentar gjerne: har de ikke råd til å reise til og bo i Malmø 3-4 dager, så har de ingen ambisjoner eller planer."

Innsiktsfull kobling mellom økonomi og ambisjoner der altså! Hohohoho

Aune Sand sa en gang han havnet i klammeri: "Vet du ikke hvem jeg er, jeg er kunstner!"

Atle Antonsen kommenterte: "Nei Aune Sand, du er ikke kunstner , du er MONGO!" (Vet ikke hvorfor jeg kom på dette nå...)



 Pølse med brød (01. mai 2012 13:29) *  IP
Sola eller Malmø = samme kostnad


 Amatør (01. mai 2012 14:04) *  IP
Da utfordrer jeg Pepper til å fortelle oss hvilke ulike grunner unge spillere har for å registrere seg som profesjonell, og hvilke ulike ambisjonsnivåer de har.
Og hvorfor noen av dem ikke satser.

Det virker som om du vet dette, så da kan du vel gi oss svarene.

Mitt utgangspunkt var så naivt at jeg trodde at alle unge golfspillere som registrerte seg som proff hadde:
1) ambisjoner om spill på de store internasjonale tourene, 2) hadde laget en plan for dette, og 3) hadde sikret seg så noenlunde en finansiering for å nå disse målene.
Så feil kan man altså ta, hvilket jeg virkelig beklager. Både på eget og disse spillernes vegne.



 AR (01. mai 2012 17:26) *  IP
Det holder å beklage på egne vegne. Spillerne vet hva du gjør. Husk at det er to typer profesjonelle spillere; playing pros og teaching pros.


 Provisorisk (01. mai 2012 17:52) *  IP
hehe bra kommentar Asbjørn :))



 Amatør (01. mai 2012 17:54) *  IP
Da er det bare å konstatere at Norges fremste golfjournalist med kontakter i alle leire og med store golfkunnskaper, ikke har noen mening om hva "playing pros" bør gjøre med sin satsing.
AR, som ellers har en mening om alt, er her besynderlig taus.



 AR (01. mai 2012 18:25) *  IP
Din konstatering er fullstendig feil, Amatør, men min erfaring er at det blir bare ubehageligheter hvis jeg svarer på dine spørsmål. Du vrir og vrenger på det jeg skriver til det irriterende ugjenkjennelige. Jeg har ofte gitt uttrykk for min mening om både trening og satsing for våre yngre spillere. Du kan selv søke deg fram til det her på Golfsiden i de tusenvis av artikler jeg har skrevet de siste årene.


 Amatør (01. mai 2012 20:57) *  IP
Det du kaller "vrir og vrenger" er det vi andre kaller debatt, AR. Det unngår du, fordi du ikke vil eller tør å svare på spørsmål som angår golfNorge og NGFs satsing. Det er bare å konstatere at du er redd for debatt.

Dine tusenvis (en smule overdrevet) artikler om satsing for våre yngre spilere går i korthet ut på:
1) Tren kjempemye og forsak mye
2) Ha ambisjoner
3) Legg en langsiktig plan
4) Flytt til varmere strøk i vinterhalvåret
5) Gå på golfcollege i USA
Pkt. 4 og 5 kan ikke kombineres, så her må man velge ett.

Men spørsmålet nå er om noen av de proffene vi ser i Norgescup følger dette opplegget. Jeg tenker ikke her på Kofstad, Børsheim, Aronsen, men på alle de andre unge og lovende, hvorav vel alle spilte på Solastranden. Presisering; med unntak av teaching pros.

Dersom de ikke følger dine råd, så kan du vel skrive en artikkel om det, og finne ut hvorfor.



 AR (01. mai 2012 21:13) *  IP
Jeg tør å svare på spørsmål, men har funnet ut at det er helt håpløst å svare deg direkte.


 Gunnar Bull (01. mai 2012 21:15) *  IP
Det som er den store forskjellen mellom AR og deg, Amatør, er at du er en anonym fyr som kan mene hva du vil og kritisere hvem du vil uten å måtte stå til ansvar for noe som helst.

AR må stå til ansvar for alt han skriver, og er samtidig såpass klok at han synes det er bedre å holde kjeft enn å mene noe han slett ikke er sikker på er riktig.

I motsetning til deg.



 Wilson (01. mai 2012 21:42) *  IP
Full støtte til AR fra meg også.

Amatør kommer stadig med krav at AR skal sjekke ditt eller datt.
Og når AR skriver noe så vrir du det til noe negativt.

Du har faen ikke krav til å forlange noe av noen på et debattforum.
Du kan legge inn dine egne meninger slik som andre, men å kreve at AR skal svare deg etter det du finner for godt blir fatisk ganske uhøflig



 Støtte (01. mai 2012 21:54) *  IP
Her også. Drit i stand up, Amatør gjør susen. Huff så flaut:(


 Støtte (01. mai 2012 21:59) *  IP
Btw. Samme kostnad Baconpølse? Gransk litt før du prater om ting du ikke vet noe om... Eller ta en prat med Amatør, han er en skarp fyr..


 AR (01. mai 2012 22:06) *  IP
Spiller selv litt på seniornivå. Var fristet til å spille i Sverige nylig. Der var hotellprisene halvparten av vi blir tilbudt i Norge. Og maten er langt billigere.


 Fooore (02. mai 2012 06:45) *  IP
Jeg tror det er flere som er interessert i å vite hva de enkelte bedre spillerne har som mål for sin golf. AR hadde vel en fin artikkel tidlig på året ift de aller beste, men det er "umulig" å samle info om alle.

Noen har kanskje en litt spesiell vinkling for sine krav til journalister/spillere, men tema er uansett spennende.

Hadde vært skøy om du klarte å samle en del fakta AR, som oppfølging til tidligere artikkel. Jeg antar at spillerne ikke akkurat kommer løpende med info, de har sikkert nok med seg selv.



 Pølse med brød (02. mai 2012 08:32) *  IP
Hvorfor gjør dere dette til en diskusjon om å melde seg som pro?? Dette er jo et kunstig og helt uninteresant skille.

Det er jo fullt mulig å kvale inn og delta på Nordea tour som amatør. Det handler om å skaffe seg de rette plattformene for å utvikle seg til en toppspiller...



 Dølter (02. mai 2012 09:30) *  IP
Gud bedre hvor vidt og bredt noen av disse debattene blir. Utrolig vanskelig å snakke med en vegg. Viktig å vite sin plass føler jeg.

Amatør og Pølse i brød kunne kanskje bidratt med å flytte fjell hvis de søkte en jobb som de kunne hatt innflytelse med sin enorme kunnskap.

Enig i AR, man må vite når det er verdt å stå for sitt!!!



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72