Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Amatør - 25. apr 2012 kl. 20:01 *  IP
Diethelm om norsk toppgolf

I Aftenposten i dag er det en interessant artikkel (av Arne Hole, selv golfspiller) der landslagstrener Niklas Diethelm intervjues om norsk herregolfs internasjonale stilling. Tittel: "Hvor blir det av guttas Tutta?"

Jeg skal ikke uttale meg om det han sier om årsaker o.a. Men jeg fikk lyst til å teste hans uttalelse om at Sverige bare har 11 mann med kategori på Europatouren. Jeg syntes tallet virket for lavt, og det er det. Av alle med kategori på ET er det 19 svensker, og 7 dansker. 15 av svenskene ligger foran vår mann Børsheim, og 6 av danskene.
Diethelms påstand om at nesten alle av disse er "gamlinger" (i klartekst: i sin beste alder golfmessig) og slo gjennom da Diethelm selv spilte (39 år nå) kan jeg ikke uttale meg om. Jeg gidder ikke å sjekke alderen til alle disse 19. Iflg. Diethelm har svenskene bare fått frem et par nye på ET de siste årene. Er dette riktig?
 sidewatcher (25. apr 2012 20:44) *  IP
Jeg fant ikke artikkelen, finnes den på nett ?


 Amatør (25. apr 2012 20:50) *  IP
Den står på s. 29 i Aftenpostens hoveddel.
Vet ikke om den er på nett.



 Pølse med brød (25. apr 2012 21:21) *  IP
Gjennom en årrekke har det blitt skrytt av denne Diethelm at han skal være så god. Fakta er at han i perioden han har vært sentral i toppgolfen i norge konsekvent har gjort gull til gråstein. Ingen ny HB engang har dukket opp på tross av 4-6 supertalenter.

Ikke overaskende at han som amatør påpeker er kunnskapsløs om yrket sitt....



 Sven Tumba (26. apr 2012 08:04) *  IP
Glemte han f eks. Alex Noren, Jonas Blix........


 Gjest (26. apr 2012 08:44) *  IP
Det presteres jo godt på college i USA for tiden med Engell, Søbstad, Mikkelsen Bjerck-Andresen og Engzelius. NGF's satsing på college golf begynner ihvertfall å bære frukter, og det er bra. Mange av svenskene har godt denne veien så vi får vente og håpe.


 Undrende (26. apr 2012 09:41) *  IP
Satser NGF på college golf? Det er vel spillerne som velger den veien er det ikke?


 Gjest (26. apr 2012 09:53) *  IP
NGF bruker mye tid på å pleie sitt nettverk mot universiteter i USA. De følger også opp spillerne.


 KalleK (26. apr 2012 10:07) *  IP
De spillerne jeg kjenner til har ordnet alt selv vedr college, om det finnes noe nettverk må det være godt skjult!


 Pepper (26. apr 2012 10:18) *  IP
Spillerne velger selvfølgelig selv om de vil gå på college eller ikke, men NGF er nok mer i favør av en slik løsning nå enn tidligere og promoterer den derfor bedre.

Det nettverket som omtales var syltynt for noen få år siden, men er forhåpentligvis bedre nå, dårligere kunne det ihvertfall ikke bli. Sannsynligvis består nettverket i stor grad av de coachene hvor det allerede er gode norske spillere, og de er der fordi de valgte universitet selv. NGF nyter i så fall egentlig fruktene av spillernes egne valg.

Og det er riktig at NGF til en viss grad følger opp spillerne, men bare noen forholdsvis få. Det betyr at de fleste norske collegespillerne aldri ser noen fra NGF. Det er greit nok og slik bør det være, men virkeligheten for de fleste er mye mer nyansert enn det som blir fremstilt over.




 Gjest (26. apr 2012 10:55) *  IP
Til KalleK, det var vel en stor artikkel i Norsk Golf for ikke lenge siden der Frode Scheie forklarte hvorfor de bruker mye tid til å pleie nettverket mot universiteter i USA. Veldig fornuftig strategi spør du meg. Våre beste amatører er i dag Guste, Engell, Ventura og Mikkelsen. 3 av 4 fra college og to som har satset på egenhånd. Bra at man har sett resultater av dette og begynt med å pleie et nettverk.


 No Name (26. apr 2012 11:15) *  IP
11 svensker står i parentes - det kan gjerne være journalistens summering, ikke nødvendigvis Dieter...


 Frank (26. apr 2012 11:16) *  IP
Hvordan er rankingen på de skolene ngf har en dialog med, og hvordan er de skolene norske spillere går på?


 Pølse med brød (26. apr 2012 11:25) *  IP
"Pleie nettverket mot college"....høres ut som snedige forklaringer på hyppige USA reiser på norske golfspilleres regning. Fakta er at alle kan søke opptak på college, alle kan søke om stipend på amtørresultater, alle som dukker på college kan prøvespille for å komme med. På NGF skulle en nesten tro at opptak går gjennom bekjente og at NGF spillere en sentral rolle her.....bløff.

Hele NGF organisasjone er gjennomsyret av en bortforklaring og tåkeleggings kultur med der eneste mål er å rettferdiggjøre sin egen jobb overfor folk som desverre ikke har særlig kompetanse.Foreløpig har de klart det.

Diethelm har tåkelagt norske resultater siden 2004, i 8 år har han sagt at "alt går så mye bedre" "bare vent", "Norsk golf skal gjøre mye galt om vi ikke har 3-4 mann fast på ET om 4-5 år" osv.

Fakta er at 4-5 år har gått og resultatene er dårligere enn noen sinne.

Noen her prøver å skryte av college resultatene. Med unntak av Mikkelsen som har gjort det veldig bra så er resten av resultatene stort sett kommet i små golfstater, på dårlige golf college med ikke all verdens av konkurranse......



 AR (26. apr 2012 11:55) *  IP
Godt gjort å få noe negativt ut at NGF arbeider med å tilrettelegge for norske golfspillere som er gode nok og ønsker å spille college-golf. Skulle ønske det var de samme mulighetene for noen år siden. Uten slik støtte som NGF og flere klubber gir, er det uhyre vanskelig å komme inn med stipend på college.


 Gjest (26. apr 2012 12:16) *  IP
Godt sagt AR. Det er prisverdig at NGF har tatt til fornuften og jobber aktivt mot universiteter i USA (det har de ikke gjort tidligere). Dette vil øke bredden og medføre at man får et godt konkurransetilbud etter juniortiden. Slikt arbeid tror jeg det vil bli resultater av på sikt men man må være tålmodig.


 Undrende (26. apr 2012 12:23) *  IP
AR, det er vel heller det at en del er kritisk til de utsagnene NGF har kommet med når det gjelder hvor mye de gjør får spillerne som drar på college. Artikkelen til Frode S i Norsk Golf om dette temaet er det nok mange som synes er vel mye selvskryt i forhold til det de har gjort. Det positive ved det hele er at holdingne til NGF når det gjelder college har snudd de siste årene så får vi håpe at kunnskapen og evnen til å hjelpe spillere som ønsker seg over "dammen" også forbedres (for det gavner alle):)


 Pølse med brød (26. apr 2012 12:37) *  IP
"Legge til rette"...bløff igjen.

De siste 10 årene har det vært tilgjengelig intenrettsider som detaljert beskriver hvordan talentfulle spillere kommer i kontakt med college og hvordan de kan dokumentere resutlater, søke stipend, ta SAT osv. Ikke mye hokus pokus dette her.

Er dette riktig bruk av NGF ressurser? Skal det brukes masse penger på en 17-18-19 åring som ikke er motivert nok til å gidde å lese litt på internett, for å få han inn på college? Hvor mye puter skal sys under armene på de få talentene vi har? Ikke rart de faller igjennom i møtet med konkurransenivået ute i verden, de er jo opplært til å tro de er guds gave til golfen i norge....



 Pepper (26. apr 2012 12:55) *  IP
AR skriver: "Uten slik støtte som NGF og flere klubber gir, er det uhyre vanskelig å komme inn med stipend på college."

Det er ikke riktig. Det er ikke vanskelig i det hele tatt, det bare krever en del jobb. De aller fleste norske collegespillere har gjort dette på egenhånd uten hjelp fra NGF og klubb. Den hjelpen en del etterhvert får er ved å kjøpe tjenester fra folk som har kunnskapen og kontaktene og vet hvordan dette fungerer.

Når det er sagt er det fornuftig av NGF å øke fokus på dette og oppmuntre spillere til å søke colleutdannelse.



 Drømmegolf (26. apr 2012 13:00) *  IP
Veldig enig med PMB her, 2 sek på google så finner du denne:

http://www.golf.se/Global/Spela/Skola%20och%20golf/College/Collegemanual.pdf

Tar man seg samtidig bryet ved å kontakte andre som har gått på de ulike universitetene for å få med seg erfaringer, ja da er vel det meste gjort. At NGF skal bruke tid og ressurser på dette er jo bare tull.



 Undrende (26. apr 2012 13:22) *  IP
Drømmegolf: Det er jo nettopp det de fleste som er på college nå har gjort! Da blir det litt rart at NGF skal "skryte på seg" hvor flinke de er når det gjelder dette området...


 Drømmegolf (26. apr 2012 13:27) *  IP
Da er vi helt enige Undrende.


 AR (26. apr 2012 13:30) *  IP
Jeg tror at det er lettere for en spiller å få plass på et college-lag hvis vedkommende får en anbefaling fra NGF og/eller en klubb som har kontakt med en del universiteter. Det er ikke så lett å komme til et universitet og si: "Jeg er god i golf. Kan jeg få stipend?"

Referanser er viktige her som ellers.

Det er ikke bløff som PmB skriver. Men han kan jo mene det for min del.



 Gjest (26. apr 2012 13:30) *  IP
PMB, en 17/18 åring trenger råd og vink ifm valg av college og nivå etc. Dette er viktig slik at man ikke velger feil løp. Dersom NGF kan bistå med å fremme våre golfere inn mot bedre universiteter, så vil matchingen bli bedre. Slikt tror ihvertfall jeg det kan bli resultater av. Svenskene har jo fått det til med Annika, Carl P etc.


 Amatør (26. apr 2012 13:33) *  IP
Tilbake til trådstart om svenskene.
Det hører jo med i bildet når man skal sammenligne norsk og svensk golf, at svenskene i tillegg til de 19 som har kategori/ranking på ET, også har minst 4 faste spillere på PGA: Jacobson, Chopra, Petterson og Hanson. Pluss en halv Parnevik. Pluss minst 1 på Nationwide, Mathias Grønberg.
Og at minst 2 av de faste ET-spillerne - Karlsson og Stenson - er minst like faste på PGA.

Samt at det er 8 svensker på Challengetouren og 7 dansker.

Mot dette nordiske bombardementet på minst 46 internasjonale spillere (32 svensker + 14 dansker), har Norge 2.

Greit å vite når Diethelm uttaler at "svenskebeundringen er overdrevet".



 Pepper (26. apr 2012 13:44) *  IP
Selvfølgelig hjelper det at NGF skriver et anbefalingsbrev vedr spillerens ferdigheter, det er vel åpenbart. Uavhengig av det må spillerne selv dokumentere resultater og hvilket nivå de faktisk er på, coachene sjekker opp resultater selv og det er vel vanlig å legge ved videoer av egen sving. I noen tilfeller velger coachene å se spillerne i en turnering. Er det divison II vi snakker om kan spillerne også prøvespille for coachene.

Det er langt derfra til "uhyre vanskelig."

For en gangs skyld er jeg forøvrig med Amatør i hans siste kommentar.



 Drømmegolf (26. apr 2012 13:46) *  IP
Det står vel litt om hva du burde gjøre vedr. ref. her AR.

5.2 Ansökningsbrev
Beroende på dina golfmeriter måste du bestämma hur många skolor det bör skickas brev till,
vilket kan vara allt mellan 10- 30 skolor.
Med tanke på att coacherna erhåller massvis med brev från duktiga spelare världen över, bör
du försöka göra ditt brev personligt och unikt – det gäller att fånga coachens intresse.
Punkter som är bra att ta upp i brevet är:
• Presentation av dig själv
Vem är du förutom en golfare?
Hur är din personlighet?
Vad gör du på fritiden?
Berätta lite om din familj
Dina ambitioner och resultat i skolan
Golfmeriter, samt om du har representerat landslag eller gått på golfgymnasium
Varför vill du till college?
Vad vill du med din golf?
Har du gjort testerna
9
, TOEFL och SAT, bifoga i så fall resultat
Amerikaner gillar statistik och siffror, vilket därför kan vara bra att ha med
Bifoga gärna ett par bilder för att göra brevet mer personligt och tänk på inte snåla med stora
ord – sälj dig själv! Be din tränare, coach/landslagscoach och andra personer i din närhet
skriva ett rekommendationsbrev. Du bör även ha med kontaktuppgifter till dessa personer.
Ett bra tips kan vara att, samtidigt som du skickar iväg dina brev, även maila några intressanta
kortfattade rader om dig själv och berätta att de snart kommer erhålla ett brev från just Dig
med ytterligare information. Detta för att de ska hålla ögonen öppna och lägga märke till just
ditt brev.



 Pølse med brød (26. apr 2012 15:15) *  IP
Er det en egen stilling i NGF som jobber med å "støtte " og veilede College søknader?


 Caddie (26. apr 2012 15:41) *  IP
Trenger du jobb?


 tilskuer (26. apr 2012 16:23) *  IP
Det som er litt skremmende og tankevekkende er at selv med sportslige resultater som svenskene har, får det svenske golfforbundet like mye pepper i svenske debattfora. "Dei vil all tid klaga og kyta".


 Caddie (26. apr 2012 19:06) *  IP
Pølse med brød: "Ikke overaskende at han som amatør påpeker er kunnskapsløs om yrket sitt...."

Artig å lese hva du som "proffesjonell påpeker" klarer å lire ut av deg.

PMB:
"Er dette riktig bruk av NGF ressurser? Skal det brukes masse penger på en 17-18-19 åring som ikke er motivert nok til å gidde å lese litt på internett, for å få han inn på college? Hvor mye puter skal sys under armene på de få talentene vi har? Ikke rart de faller igjennom i møtet med konkurransenivået ute i verden, de er jo opplært til å tro de er guds gave til golfen i norge...."

---Dersom du har rett burde hverdagen i amerikansk idrett være en brutal oppvåkning og en god skole for dem som klarer seg. Kanskje nettopp det såkalte umotiverte bortskjemte tenåringer trenger? At jeg opplever golfNorges unge talenter på en ganske annerledes måte, er en annen sak.

PMB:
"Noen her prøver å skryte av college resultatene. Med unntak av Mikkelsen som har gjort det veldig bra så er resten av resultatene stort sett kommet i små golfstater, på dårlige golf college med ikke all verdens av konkurranse......"

---Helt enig i at Mikkelsen har vært vår beste collegespiller i år! Meget bra, nå ranket som nr.48

Aner ikke hva du mener må til for å kalle et college/universitet bra nok.

Men la oss se på Jentene og sammnlikne med Skandinavia.
Det er 505 Universiteter med i NCAA. Med i snitt ca 8 spillere i hver spillerstall, utgjør det over 4000 spillere. Vi har to Norske (Engzelius og Daffinrud) ranket blant de 100 beste spillerne og forran de to finner vi kun 1 Svenske og 1 Danske (samt Hedberg som regnes som Spansk).

Når det gjelder Collegelagenes ranking, endres de hvert år og underveis. Perdue som kom på 2.plass i 2011, er f.eks ranket nr 34 p.t.
Det er heller ikke sikkert at det er en fordel å komme inn på et for godt lag. Det er min mening at det er klart bedre å få spille de fleste turneringene på et middels bra lag, enn å sitte på benken og heie på fordi man har søkt seg inn på UCLA. Miste sitt stipend kan man også.
Dersom NGF kan hjelpe den enkelte spiller til å finne et college som passer til seg, sine behov og sitt nivå, er det en viktig og god hjelp.

PMB: Skulle ønske du kunne hatt noen innlegg som fremsto mer reflekterte og konstruktive. Bortsett fra at dine innlegg ofte får meg til å trekke på smilebåndet, fremstår de oftest som negative surmagede oppstøt som slynges i øst og vest uten særlig grunnlag i fakta. Så lenge magemuskelen din antar at det stemmer, så åpner du lukkemuskelen på vidt gap. Men for all del, noen ganger treffer sikkert du blink også....
Forøvrig finnes det sikkert forskning på at det er sunt å få ut litt bitterhet, i så måte bør du sikkert fortsette å tenke på helsa fremfor å ta mitt galleinnhold til følge... ;o)





 Pølse med brød (27. apr 2012 12:57) *  IP
Amatør viste til nicket lengre opp i tråden. Kanskje litt prematurt å slakte meg når du ikke gidder å lese i hvilken sammenheng kommentarene kommer?

det er få her inne som har mer refleksjon, fakta og som evner å se ting fra flere sider enn meg, men det er klart det setter krav til at du kan lese og tenke selv.

Nick som dukker opp en sjelden gang for å slakte meninger andre har, har lite kred hos meg....



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72