Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Kjell Dagestad - 14. apr 2012 kl. 20:18 *  IP
Spillerett på Haga 2013

Interessant å få vite at alle vi som har leid spillerett på Haga gjennom flere år nå må kjøpe aksje for å få tilgang til medlemssløyfa. Den er helt vesentlig for spilleretten for langt flere enn meg antar jeg.
Dette vil åpenbart bety at det for neste sesong vil være tilnærmet umulig å leie ut spilleretten for de som ikke selv bruker banen. Disse må da selge sine aksjer for ikke å bli sittende med en kostnad på årsleien uten å bruke banen.
Da vil også Haga oppleve det som mange andre golfklubber har opplevd de senere årene at salg av aksjer/ andeler går for kr 0 og at det blir en " kamp" for å kvitte seg med aksjen.
Hva som er strategien bak dette vedtaket er jeg veldig usikker på. Men at vi snart får se annonser på Golfsiden der aksjer gis bort er jeg helt klar på.
Så da er det bare å vente litt og så overta en aksje gratis, men til gjengjeld være bundet av forpliktelsene til å betale og spille på Haga hvert år. Ingen stor ulykke for undertegnede som også er medlem på Tyrifjord GK og nyter stillheten og atmosfæren der i helgene, mens sommerkveldene benyttes til ni raske på medlemssløyfa.
Jeg gleder meg uansett til ny sesong på Haga - den siste som leietaker.
Hilsen Kjell
 Gunnar Bull (14. apr 2012 21:03) *  IP
Jeg tror det er bedre for klubbens fremtid at aksjene blir eid av de som faktisk bruker den enn det motsatte. Jeg vet ikke om dette er årsaken til Hagas vedtak, men det er ihvertfall et poeng.

Ikke bra å ha mange misfornøyde aksjeeiere.



 golffreak (15. apr 2012 14:28) *  IP
Dette er jo et tiltak de må iverksette når markedet er på vei OPP, for å konvertere leietakere til aksjonærer. Ettersom markedet er dårlig så har jeg liten tro på at det skjer i stor grad. Jeg tror dessverre dette bare vil gjøre vondt verre for aksjonærene i dagens marked, da utleie blir vanskeligere og dermed prisen for aksjen enda mindre verdt. De aksjonærene som bruker spilleretten sin vil i enda større grad bli subsidiert av de som ikke bruker den (og heller ikke får leid ut). Det blir nok bedre plass på banen, men hvis det var intensjonen og alle ulemper overveid så er det jo greit nok.

GB, ja det langsiktige målet må jo være at de som faktisk bruker spilleretten eier aksjene men på kort sikt vil det ikke skje store endringer.

Forstår evt intensjonen til Haga, men feil tid å gjøre det på. Timing is everything...



 Kjell249 (15. apr 2012 17:39) *  IP
Her er Haga virkelig ute å kjøre. Hva kommer til å skje? Verdien på utlån blir mindre for aksjonærene og flere vil ønske å kvitte seg med aksjen, tilslutt gratis. Når de ikke klarer å bli kvitt den ved å gi den vekk, så tipper jeg det fort kan ende med rettssaker hvor aksjonærene ønsker å bli kvitt forpliktelsen med en årlig årsavgift.


 golffreak (15. apr 2012 21:39) *  IP
Var vel en rettssak om man var forpliktet til å betale årsavgiften for noen år siden, hvor en aksjonær i Hauger mener jeg å huske tapte i retten. De fleste vedtektene er nok utformet slik at aksjonærene ikke slipper unna. Mener å huske at Idrettsforbundet kanskje var inne i bildet ettersom det var spørsmål om man ikke kunne melde seg ut av klubber (være seg golf eller annen idrett). Tror ikke det skjedde store endringer, og hadde det vært en juridisk mulighet så regner jeg med at noen hadde tatt den ballen tidligere..


 Pølse med brød (16. apr 2012 09:07) *  IP
Det er mange jeg kjenner til som har sendt inn aksjen til klubben og fraskrevet seg videre betalingsforpliktelser. Ingen av disse har blitt trukket for retten av klubben.

Regelverken varierer fra klubb til klubb, i noen kluibber er regelverket så avansert og har så mange tilføyelser med liten skrift at man bør være jurist for å forså sine rettigheter.



 x-haga (16. apr 2012 12:44) *  IP
Vi har leid spillerett på Haga i en del år nå i tillegg til at vi er aksjonerer på en annen bane litt lengre unna. Eneste årsaken til at vi leier på Haga er at vi bor i nærheten, og at medlemssløyfen har vært en attraktiv mulighet etter jobb. Nå er det selvfølgelig slutt på Haga for vår del, og de aksjonærene vi har snakket med på Haga synes dette var et håpløst tiltak. Det er tross alt de som taper mest på dette (i tilegg til proshop, kafe osv.).
Vi får litt færre runder i ukedagene, men noen runder på Grini blir et godt alternativ, i tilegg til helgegolfen på hjemmebanen.



 BomBom (16. apr 2012 14:40) *  IP
Det Haga gjør her er vel et klassisk eksempel på å skyte seg selv i foten..Man burde heller finne en måte å avvikle hele dette aksje-styret på, mens de ennå kanskje er verdt mer enn kr 0,- Om de ikke er det allerede da.. Ikke vet jeg..
Engangsavgift for innmelding i størrelsen 5000,- og årsavgift som vanlig hvert år kanskje hadde vært bedre.. Eventuellt greenfee-medlemskap med halv greenfee for de som ikke spiller hver kveld.. Tror flere klubber hadde fått en økning i inntektene ved å legge ting til rette for det..



 lmh (21. apr 2012 13:35) *  IP
Vedtaket på gf i Haga Golf AS er uansett ugyldig ettersom begrensning av rettigheter for utleier/leietager krever endring av vedtekter. Styreleder Oen's redegjørelse for hvorledes dette vedtaket skulle øke aksjeverdien var hysterisk morsom. Og jeg som trodde tiden for planøkonomi var over.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72