Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Norges Cup - 13. apr 2012 kl. 19:41 *  IP
Norges Cup

Er det noen som skjønner poenget med de nye bestemmelsene til Norges Cup. Kun to siste turneringer fra i fjor er tellende. Kan se ut som det er designet for å ekskludere våre college spillere som ikke hadde anledning til å delta de to siste turneringene.

Som vanlig lite gjennomtenkte bestemmelser fra sjefen for alle misærer i NGF. Hadde det ikke vært bedre med rankingsystem basert på rullerende siste 12 måneders turneringer slik den øvrige golf verden praktiserer. Svært enkelt og veldig rettferdig og forutsigbart. Det blir nok støy når man ser konsekvensene av tullet.


 Aroslaff (13. apr 2012 19:57) *  IP
Merkelig opplegg, men tanken er vel å tvinge spillerne til å spille NC etter NM.


 Spiller (13. apr 2012 23:58) *  IP
Tamburstuen er vel ikke mest kjent for å lytte og velge smidige løsninger. Husker for et par år siden da startfeltet var knapt 30 spillere. Det var 50 spillere til som ville spille, gode spillere. Men de hadde ikke spilt kvalik i april. Da valgte NGF heller i september å ha startfelt på 30, for resten var jo ikke kvalifisert. Er det rart visse personer er uglesett?


 Frank (14. apr 2012 00:11) *  IP
Hehe. Er det folk i Ngf som nekter folk å stille i NC? Håper jeg misforstår nå.


 Spiller (14. apr 2012 00:18) *  IP
Jepp. Flere spillere med 2-3 i handicap ville spille. Men de hadde ikke kategori. De var ikke 'kvalifisert'! NGF valgte heller et halvfullt startfelt!


 Frank (14. apr 2012 00:47) *  IP
Som hobbygolfer har jeg alltid hevdet at Ngf ikke bidrar med noe som helst. Når de i tillegg saboterer for de som tar spillet litt mer seriøst blir det jo bare tragikomisk. Er dette en fyr som er ansatt?


 Mr wedge (14. apr 2012 01:41) *  IP
Over 160 påmeldt,17 med pluss hcp,10 med 0 hcp osv.60 som får spille og ingen kval på Østlandet verken til solastrand eller borregaard det er Fantastisk bra jobba.starter med et start felt som tilsvarer en cut.Når dere setter opp penge premier selv om det ikke er så j... mye så ser vi at påmeldingen har tattav.Måtte vel vært en fordel og tatt med et noe større startfelt for å se ossen nivået ligger ann og skape motivasjon og entusiasme for golfen i den lille golfnasjonen vi er, og ikke bryte den ned.Kommer til å bli mange skuffa spillere her!Og på toppen av det har vi en OOM som er ??? for mange!Når det gjelder Titleist Tour blir de 3 første spilt så langt unna at det tilsvarer et snitt på 60 mil en vei.NEI NEI NEI hva er det som skjer?Det blir veldig kostbart for klubbene! Nei ,det er helt utrolig at NGF klarer å få det til!Fortsett å trene du som har pluss hcp så får du kanskje spille NC ut i juni:))


 Caddy (15. apr 2012 20:49) *  IP
Jeg ser det er satt opp pengepremier, men bare til herrene...!
Hvilke århundre lever NGF i ?
Hva kan være grunnen til det ?
Kan det være riktig ?



 Caddie (15. apr 2012 21:09) *  IP
Jeg ser med forundring på hvordan Cuten skal gjøres i følge Norgescup turneringsbestemmelsene.
sitat:
"Norgescup er åpen for damer og herrer født 1999 eller tidligere (13 år og eldre i 2012) og spilles i to klasser, med ca 18 damer og ca 60 herrer, om ikke annet er bestemt."
deretter:
"Regler for cut
For damer går spiller på plass 9 + delte videre. For herrer går spiller på plass 54 + delte videre."

Altså skal 50% av deltakende kvinner "cuttes", mens kun 10% av mennene lide samme skjebne?

Hva er tanken bak dette?



 Caddy (15. apr 2012 21:18) *  IP
Ja, det er noen i NGF som ikke ønsker at damer skal spille golf.


 Golfi (15. apr 2012 22:10) *  IP
Caddie: leser du turneringsbestemmelsene litt grundigere ser du at det ikke er cut i turneringer der det er begrenset startfelt som Norgescupene på Solastranden og Borregaard. Gjelder bare for turneringer som er utvidet til 156 spillere.


 Caddy (15. apr 2012 22:19) *  IP
Når startfeltet utvides, så gjelder utvidelsen også bare herrer. Det er bare 18 damer som får være med selv om startfeltet utvides. Det blir bare innført Cut, ingen utvidelse bare halvering av antall spillere.


 DA (15. apr 2012 22:55) *  IP
Det har de to siste årene ikke vært fullt startfelt med damer, så det tror jeg løser seg ganske greit...


 Caddy (15. apr 2012 23:04) *  IP
Det er over 30 damer påmeldt til Solastanden, og bare 18 damer som kommer med.


 Aroslaff (16. apr 2012 08:43) *  IP
NC på solastranden:
Det er ca. 10 damer med hcp under 3.
Det er ca. 74 herrer med hcp under 3.
Da har vel ikke damene noe særlig grunn til å klage?

Jeg er selvfølgelig enig med de som synes at det burde vært fullt startfelt på den første NC, så kan de heller skrelle av etterhvert.
Jeg er imponert over påmeldingslisten for Solastranden. Tenk at så mange kvalitetsspillere er interressert i å spille!! Nå må Tamburstuen og kompani finne på noe smart,(les utvide startfeltet)



 Fooore (16. apr 2012 08:49) *  IP
Herlig med flotte startfelt, kanskje vil spillerne selv endelig klare å kommunisere "organisert" med/mot NGF ift samarbeid om turneringer etc?!


 Gefty (16. apr 2012 16:57) *  IP
Er vel Nilbrink som tar med pengene som vanlig...


 Hallais (16. apr 2012 19:47) *  IP
Mr Wedge:

Det blir for dumt å klage på at spillere må reise langt og at det blir dyrt for spillere, når spillere fra Stavanger, Bergen og Trondheim har det slik hele resten av året utenom den ene turneringa som er i nærheten. Er ikke bare folk på østlandet som spiller golf i Norge vet du!



 DA (16. apr 2012 20:12) *  IP
Han sa vel ikke noe slikt i det hele tatt, det han sa var at det ikke var noe kvalikk i nærheten til noen av de to NC.


 Mr wedge (16. apr 2012 23:45) *  IP
Norgescup: Er enig med deg der! Hallais:jeg sa ikke dyrt for spillere men klubbene!Har du en spiller i Tromsø så blir det for dumt at 90 titleist Tour spillere drar dit opp.Jeg veit også j....godt at det er andre gutter en fra Østlandet som spiller,men hovedtyngden er vel ikke på Stikklestad!


 Pepper (17. apr 2012 10:10) *  IP
Kriteriene for deltagelse i årets første Norgescup har vært kjent en stund og er sånn sett greie å forholde seg til. Det er allikevel interessant å registrere at av de 18 damene som er på deltagerlisten er det hele 7 damer med handicap fra 4,0 til 7,5. Det positive er at ca 32 damer var påmeldt, men nivået er mildt sagt blandet når collegespillerne ikke er kommet hjem ennå.


 Hallais (17. apr 2012 12:00) *  IP
Mr Wedge: nei hovedtyngden ligge rikke der, men det blir jo kjedelig å spille de samme banene år etter år. I tillegg kan det være veldig bra for rekruttering i Stiklestad at noen av de beste juniorene i landet kommer og spiller der. Ja det blir dyrt for klubbene, men sånn er det. Klubber utenfor østlandet får det til å gå rundt, og de reiser langt til alle turneringene uten om den ene som er i nærheten.


 spinski (17. apr 2012 13:54) *  IP
Forstår etterhvert at NGF/Norges Cup hadde lagt ut info som beskriver kvalik-løsningen til årets første norgescup i fjor. Er det da ikke litt snodig med en slik stor reaksjon nå i år da kun et fåtall kjenner til den nye OOM løsningen. Lukter her en kommunikasjonsvikt mellom Norges Cup og spillere. Hvorfor kjøre et mini startfelt i det hele tatt. Spillere er mildt sagt gira og vil delta. Solastranden er en rask 18 hulls bane som fint takler 150 spillere. Så uansett hva Norges Cup sier om ditt og datt så kunne de løst dette på en måte som ville gitt større inntekt til både forbundet og arrangørklubben, samt hatt et kanon startfelt på 150 spillere. Det ville gjort susen det. (selv kom jeg ikke med da jeg kun deltok i NC 1 og 2 ifjor..hehe)


 HX (17. apr 2012 13:59) *  IP
Samme gamle regla. NGF viser igjen inkompetanse. Her kunne man hatt et stort startfelt med masse spilleglede og en fin inntekt for arrangøren. I stedet velger man et minifelt. Forstå det den som kan.


 Torstein (17. apr 2012 14:12) *  IP
Synd at det ikke er et større startfelt i de to første turneringene. Burde i tillegg ha vært mulig å ha 10-20 plasser rangert etter hcp for de som ikke var med på order of merit listen fra i fjor (ihvertfall til de to første turneringene). Tror det hadde blitt et mye sterkere startfelt på den måten. Har selv +2.5 i hcp og kom ikke med. Det kjedelig :)



 Scott Cameron (17. apr 2012 14:51) *  IP
Jeg tror vel hovedgrunnen til at startfeltet er begrenset er pga av at det skal spilles to runder på lørdagen...

Men ja, jeg hører at det er mange som ikke visste at NM, NC Arendal og finalen på Drøbak i fjor skulle telle på årets OOM. Jeg visste det, men jeg er nok også unntaket.

Jeg syns tiltaket er greit, men det avhenger selvsagt at kommunikasjonen utad er på plass.



 Caddy (18. apr 2012 22:44) *  IP
Jeg leser på NGF sin hjemmeside at de nå skal utvide antall deltagere også for damer når startfeltet er utvidet. Det blir spennende å se hvor mange flere plasser det blir, de har ikke endret noe i turneringsbestemmelsene i GolfBox ennå.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72