Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Gunnar Bull - 18. mar 2012 kl. 09:58 *  IP
Golfsiden.com - the raise and fall?

Som norges første nyhetsside for golf så Golfsiden.com dagens lys litt før århundreskiftet, og undertegnede har fulgt med på denne litt forunderlige planten i norsk forumflora mer eller mindre konstant siden da.

Asbjørn Ramnefjell er denne sidens ubestridte leder, og også helt klart årsaken til dens popularitet. Golfsiden inneholder både nyheter, reisebeskrivelser, golftips, bruktmarked, regelspørsmål, humorsider og sist men ikke minst, et FORUM. For meg er forumet det viktigste ved Golfsiden, hvordan det er for andre vet jeg ikke.

I likhet med andre forum i Internetts spede fødsel, fungerte det også her slik at hvem som helst kunne skrive hva de måtte ha på hjertet, og poste det direkte inn på forumets sider. Det var ingen krav til identifikasjon, det eneste var at man brukte et nick name, eller kallenavn som det en gang hette på godt norsk :-)

Dette har gjennom årene fungert, men ikke uten turbulens. Styrken med løsningen er at det er veldig enkelt for brukerne og således genererer mange innlegg, men svakhetene er mange. Misbruk i form av falske avsendere med skjulte agendaer, direkte sjikane av enkeltpersoner som ikke kan forsvare seg, generelt pissprat og sikkert enda verre ting krever mer eller mindre konstant overvåkning av en eller flere moderatorer, og det er ingen tvil om at Ramnefjell har brukt MYE av sin tid gjennom årene på å drifte denne delen av Golfsiden.com.

Men som tiden går, så forandrer også virkeligheten seg. Ikke minst internett, som av og til forandrer seg fortere enn tiden rundt seg. Nye tekniske løsninger samt en oppblomstring av ovennevnte problemer har ført til at de aller fleste forum i dag har endret praksis. Noen forum krever linking til sosiale nettverk ala Facebook som ID, andre krever at man fortsatt kan være anonym, men at man må registrere seg for å kunne skrive på forumene. Det er mange måter å løse dette på, men uansett er dette – etter mitt skjønn – den klare trenden.

Ramnefjell har alltid hevdet at leserne vil forsvinne hvis forumet krever registering. Derfor ønsker han ikke å endre på forumets profil. En av Ramnefjells åpenbare styrker er at han har meningers mot. Når han mener noe, så gjør han det, selv om meningene kan være i direkte konflikt med alle hans lesere. Sånn sett blir han lett oppfattet som sta, og det er en egenskap jeg mistenker stemmer når det gjelder forumets tekniske løsninger.

For som tiden går, så forandrer vi oss også. Jeg har ikke forsket på dette, men mitt inntrykk er definitivt at de forumene som ikke følger med i tiden, som ikke krever en eller annen form for registrering, ja, de er rett og slett i ferd med å forsvinne. I hvert fall har ærverdige Scangolf blitt lagt ned, og forleden forsvant forumet på Golf.se også, uten at jeg er sikker på hvordan svenskene drev forumet rent teknisk.

Når vi ser utviklingen på Golfsiden.com, så er den etter mitt skjønn tragisk. Man kan poste et innlegg under et nick, et fornavn, eller et fullt navn. Uten å vite om navnet er riktig, eller om samme person har skrevet under andre navn i samme tråd. I går postet en navngitt person et innlegg som man i ettertid forsto var postet under feil navn. Like etter kom et svar fra «Asbjørn Ramnefjell» som forklarte at han var på skitur. Men var dette faktisk skrevet av redaktøren selv? Ikke vet jeg, og tankene mine går tilbake til den gamle TV-såpeparodien Forviklingar. «Forvirra? – Ikkje etter neste episode av Forviklingar!»

Hvor lenge skal dette foregå?

Til Asbjørn Ramnefjell. Jeg har opp gjennom årene hatt mange konflikter med deg, og jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke alltid har vært din beste støttespiller. Likevel synes jeg det gjør vondt å se at forumet ditt sakte men sikkert forsøples og blir mindre og mindre interessant. Tenk – for noen år siden ble tråder og innlegg på Golfsiden diskutert i seriøse golfmiljøer. Forumdebattanter ble analysert og tatt alvorlig eller ledd av, men folk var i hvert fall opptatt av dem.

Nå er det ikke lenger mulig å vite hvem som skriver hva, hva som skriver om hvem, eller om det er to eller tyve som diskuterer. Golfsiden.com er på sitt verste et regelrett mobbeforum, og det ødelegges trolig av noen få individer med skadeskutt sosial intelligens. Stadig færre bryr seg om hva som står på Golfsiden.com.

Så Asbjørn, jeg vet du er sta, men jeg vil likevel oppfordre deg til å revurdere din oppfatning av hva som er et godt og funksjonelt forum. Jeg vil tro at alle seriøse skribenter her inne ikke vil ha noen som helst problemer med å underordne seg en registreringsløsning, og jeg tror du vil bli forbauset over besøkene fremover. Gjør du dette på riktig måte, vil Golfsiden.com kanskje få en oppsving igjen.

Lar du derimot humla suse, så gjør den nettopp det.

 Wilson (18. mar 2012 10:25) *  IP
Vel talt GB.

AR.
Dette bør du ta til deg.
Jeg har ikke noe problem med å registrere mitt nick med identitet som kun AR kan se, og det tror jeg gjelder mange.

Jeg gjorde det på Scangolf. Problemet der var at man allikevel kunne legge inn innlegg under ikke registrerte nick.



 barce (18. mar 2012 10:32) *  IP
Wilson; det er ikke snakk om å legge inn din identitet som kun AR kan se.. Her snakker vi om å sette opp en registreringsløsning hvor eneste som kreves er mailadresse. Den kan selvsagt også anonymiseres.

Slike forum er langt mer seriøse av flere grunner.

BG; godt skrevet! Men dette har jeg og andre skrevet i 4-5 år nå. Han lar seg dessverre ikke rikke!



 Wilson (18. mar 2012 10:44) *  IP
barce,
OK, på Scangolf la man inn identitet og email-adr når man registrerte nick. Mener jeg å huske.

Jeg synes det er ille med de som lager innlegg under et falskt navn, slik som i Ecco-tråden feks.


Håper AR gjør noe.



 007 (18. mar 2012 11:06) *  IP
Hvis hver gang AR er in communicado over lang tid, og det blir mye dritt og outinger her, så MÅ AR få seg en back-up moderator.

Kanskje bør man forby helt, bruk av ekte egennavn her.
Hvorfor trenger vi å vite hvem som skriver hva her??



 Gunnar Bull (18. mar 2012 11:31) *  IP
Jeg vil sitere et innlegg fra et annet forum, hvor en klok fyr (ikke jeg ;-) skrev at et forums kvalitet er avhengig av teknisk kvalitet og moderator. Jeg tror det er veldig riktig.

Man vil aldri klare å unngå tull og tøys på et forum, men det er helt essensielt at man får luket bort ondsinnede personangrep og regelrett mobbing.

Jeg kan for lite om mulighetene, men jeg er temmelig sikker på at en registreringsløsning med førstegangskode som sendes på sms vil hindre de aller fleste fra å operere med flere nick, og også få de fleste til å moderere seg litt før de skriver.

Utviklingen nå er skremmende. Jeg vil tro det er direkte straffbart å utgi seg for å være en annen, reell person, og konsekvensene av slik oppførsel kan bli værre enn vi liker å tenke på.

007: Forbud er neppe særlig virkningsfullt når man ikke vet hva som er navn og nick (utenom i ditt tilfelle da :-). Men siste setning er jeg helt enig i.



 Dilter (18. mar 2012 12:02) *  IP
For min del synes jeg forumet fungerer ganske bra, spesielt tatt i betraktning av at det ikke er noen form for registrering. Det er bedre bredde her inne enn det er/var/har vært på noen av de andre golffora som har prøvd seg. Og alle de mest regelmessige bidragsyterne bruker jo nick. Det i seg selv indikerer vel at muligheten for en viss anonymitet er ønskelig.

Jeg leser en del leserinnlegg på Aftenpostens nettutgave, der registrering er påkrevet, og det står like mye rart der, men personangrep og sjikane blir fjernet (ser det ut til) ganske raskt.

Moderering er nok det eneste som hjelper, men skal man luke bort alt som er ille, så holder det ikke å være moderator på deltid. Og moderering på heltid er det neppe økonomi til på Golfsiden.



 barce (18. mar 2012 12:05) *  IP
Se på et annet forum. Der er det ganske så seriøst. Eneste identifisering påkrevd der er epost. Registrering med mobilnummer tror jeg vil ha konsekvenser for hvor mange som kommer til å registrere seg - samt at det ligger kostnader knyttet til en slik løsning!

Utviklingen her er på alle måter skremmende. Det er jo slik at hvis en enkelt person ønsker å ødelegge hele forumet eller gjøre livet til redaktøren til et helvete, så ligger alt til rette for det. Og det er helt klart tendenser til dette nå!



 barce (18. mar 2012 12:10) *  IP
Dilter; det er vel et annet forum som har prøvd seg som har høyere aktivitet, mer seriøsitet og langt større bredde på innholdet. Der er nick-registrering påkrevd! Problemet der er at det blir nesten litt for seriøst :)


 Disqus (18. mar 2012 12:13) *  IP
http://disqus.com/welcome/



 Gunnar Bull (18. mar 2012 12:29) *  IP
Jeg er enig med deg, Dilter, i at det fortsatt er ønskelig med anonymitet.

Men når det gjelder regististrering, tror jeg du ville skiftet mening den dagen noen som ikke likte deg postet et innlegg fra en offentlig IP med følgende tekst:

"Dilter (18. mar 2012 12:27)
Jeg har nå blitt personlig kristen og trenger å bekjenne mine synder. Jeg heter egentlig Ola Nordmann, er gift med Trusil og har to mindre vellykkede barn (Gunda og Gunnar). Jeg liker best å ha sex med kalver opp til to års alder, men det skal jeg slutte med. Jeg har snytt over 100.000 kroner på skatten, og forsikringsselskapet jeg jobber i (Norske Folk) lurer kundene sine bevisst.
Jeg skal heretter forsøke å leve et moralsk bedre liv, og oppfordrer alle på Golfsiden til å gjøre det samme."

Skremmende, men dette er faktisk fullt mulig å gjøre med dagens tekniske løsning. Og med litt "flaks" kunne innlegget stått i flere dager.



 007 (18. mar 2012 13:59) *  IP
GB:
"Utviklingen nå er skremmende. Jeg vil tro det er direkte straffbart å utgi seg for å være en annen, reell person, og konsekvensene av slik oppførsel kan bli værre enn vi liker å tenke på."

AR har tidligere her sagt det er straffbart.

Jeg er mer enn gjerne med på kronerulling(4siffret!) ifbm. en eventuell forfølgelse her.



 AR (18. mar 2012 15:37) *  IP
Jeg beklager at jeg har vært uten nettforbindelse et døgns tid. Da benytter selvsagt(!?) et forumtroll seg av muligheten til å herpe Debattsiden ved å utgi seg for både meg og andre. Det beklager jeg.

debattforumet blir ikke til noe annet enn det skribentene gjør det til.

Det har vært snakket om registrering av debattanter. Det kan sikkert være smart.

En registrering av epost er blitt foreslått.

De som ønsker å kødde her på Golfsiden og registrerer seg med en epotadresse som ikke sier noen verdens ting, eksempelvis gmail, hotmail og andre mer elle rmindre gratis epostadresser, gjør selvsagt det. Og da er vi like langt. Det gir jo ingen mening og inge forbedring at en eller annen registrerer snillgutt@gmail.com. Da kan man like gjerne ikke ha registrering.

Jeg oppfordrer nok en gang til et hyggelig klima og skal forsøke å holde de ytterst få forumtrollene som forsøker seg, unne Debattsiden.

Tips meg gjerne om "falske" debattanter/innlegg. Så kan vi som forsøker å oppføre oss ordentlig ha et sted å diskutere golfrelaterte saker på en ryddig måte.

Se for øvrig en sak om Christian Aronsen: http://www.golfsiden.com/ECCOTour20121140312.html



 DA (18. mar 2012 16:05) *  IP
"De som ønsker å kødde her på Golfsiden og registrerer seg med en epotadresse som ikke sier noen verdens ting, eksempelvis gmail, hotmail og andre mer elle rmindre gratis epostadresser, gjør selvsagt det. Og da er vi like langt. Det gir jo ingen mening og inge forbedring at en eller annen registrerer snillgutt@gmail.com."

Jo, Asbjørn, det er AKKURAT det det gjør, for da VET du at det kommer fra en useriøs kilde, og vil høyst trolig være et engangs-tilfelle.
Med registrering av email-adresse ville du fått kontroll, og du ville fort sett om det var en seriøs aktør som var uheldig med en formulering, eller om det var en engangs-registrert idiot som bare var ute etter å kødde.



 AR (18. mar 2012 16:11) *  IP
DA, den vinklingen har jeg ikke tenkt så mye på. Jeg skal ta en omgang til internt og se på dette med nye øyne.


 DA (18. mar 2012 16:30) *  IP
Goodie! Det er vel egentlig alt vi ber om. ;)


 Ole Belsaas (18. mar 2012 17:41) *  IP
Noe må i allefall gjøres skal det bli flere nye brukere av dette forumet. Slik det er nå er det håpløst å komme inn med nye tanker og spørsmål. De blir effektiv latterligjort og uthengt av noen få som ingen vet hvem er. Jeg tror ikke alt dette sprøytet som noen serverer har kommet, viss vi ikke har kunne gjømt oss bak et anonymt nick. Trenger vi å være anonym så blir forumet ditt værende slik som det er AR. Fulstendig overlatt til tullete forumtroll.


 AR (18. mar 2012 17:47) *  IP
Jeg skal gjøre hva jeg kan. Likevel må jeg si at det er ytterst få forumtroll som driver kødd her på Golfsieen, men det merkes når de kommer med sin forumterror. Jeg har stengt ute mye av det. 100% blir det aldri.

Heldigvis er de aller fleste av den hederlige sorten.



 Frank (18. mar 2012 17:58) *  IP
Bruk mobilnummer og sms til aktivering av mulighet til å skrive innlegg. Litt mere kontroll enn en vilkårlig email-konto.


 Smilende Sam (18. mar 2012 18:00) *  IP
Den meldingen som ble lagt ut her var ment å ramme meg. Den eneste grunnen til at den ikke gjorde det er fordi idioten er passe dum. Det har vært andre tilsvarende meldinger her, noen blir fjernet, andre ikke, og vedkommende vet når AR er borte og utnytter muligheten hver gang. Jeg burde selvsagt bare slutte å skrive her - men synes det blir feil og.

Det burde, AR, få deg til å tenke deg om. Vedkommende er trolig en du kjenner og hvis du er seriøs burde du stanse det. Du kan også merke deg at dritten han slenger ut kun kommer i tilknytning til at NGF kritiseres. Klokkene burde ringe høyt og lenge hos en kritisk journalist.
-------------------------------------------------------
--- Svar kl 18.44: Jeg gjør så godt jeg kan. Det tok noen timer denne gangen før jeg så innlegget. Slettet det selvsagt med det samme. Men som du sier "idioten er passe dum". Derfor forstår alle umiddelbart at det er et forumtroll.

Jeg beklager at det tok noen timer å fjerne den meldingen som var ment å ramme deg, da jeg ikke var på nett i de timene.

Jeg tror bestemt ikke at jeg kjenner vedkommende. Slike venner har jeg ikke. I hvert fall ikke hvis de holder på slik.
Trist at vi må leve med slikt i dagens internettsamfunn.
AR -----



 Disqus (18. mar 2012 18:05) *  IP
Bruk Disqus. Det brukes nå av veldig mange forum (inkl. flere av de større avisene), og fungerer utmerket. Perfekt balanse mellom registrering og anonymitet.

(Mobil med SMS fungerer dårlig på åpne forum, og var en av årsakene til at bl.a. Bling døde.)



 Frank (18. mar 2012 18:12) *  IP
Var Bling noengang i live. Har bruk sms-aktivering tidligere og det fungerte utmerket, men er forsåvidt enig i at det smarteste nok er å bruke en anerkjent plattform. AR er nok redd at aktiviteten vil falle ved innføringvav registrering, min erfaring er at det er en kortsiktig effekt. Etter en tid tar både innhold og aktivitet seg mye opp.


 Beartown (18. mar 2012 19:08) *  IP
Smilende Sam har blitt angrepet flere ganger av en person som burde faa god gammeldags juling.

AR: Hvis han ikke er venn av deg, saa er det jo ganske merkelig at dette bestanding skjer naar du ikke kan sjekke innlegga.

GB: Som vanlig meget bra skrevet. Helt enig i at innlogging med en serioes e-post addresse er alfa omega.

AR: Hva du kan gjoere er at folk soeker om medlemsskap (gratis). Gjoer de dette med laffen@yahoo.com saa er det bare for deg som moderator a sende mail tilbake a si at registrering bare skjer med ordentlig addresse.



 007 (18. mar 2012 19:37) *  IP
Noen har som hobby å koble personer med navn til nick på web-forum.
Hva er moroa eller samfunnsnytten med det?
Jeg tror ARs konkurrenter er de som kanskje har minst imot noe av dette.



 Smilende Sam (18. mar 2012 20:01) *  IP
AR: Det tok nesten to døgn denne gangen før dette forsvant. Det har det gjort før og.

Jeg sier ikke at dette er en venn av deg - det kan jeg ikke mene noe om, men jeg tror altså at vedkommende kjenner deg. Du har jo ikke reiseplanene liggende på nett akkurat og det er selvsagt ikke tilfeldig at dette oftest skjer når du er borte og kun i tilknyning til kritikk mot NGF mfl.

Dette forumet blir vel som det alltid har vært og idioten skal få vinne nå. Før eller siden treffer kjeltringen med forsøket sitt på outing. Fra nå av blir jeg primært leser dersom jeg skulle stikke innom.



 Wilson (18. mar 2012 20:15) *  IP
Det blir håpløst å spekulere i om dette er en som AR kjenner. En som forsøker å gjøre stikk i mot det AR ønsker er uansett ikke en venn av AR.

"Alle" her inn vet at AR går Birken og at han da er opptatt denne helgen.

Jeg håper det blir registrering her på forumet, men det bør uansett gå an å vise anstendighet og dermed la være å oute andre debattdeltakere eller gi seg ut for å være en navngitt person.

Men registrering bør komme. De seriøse blir værende, og det blir mer trivelig



 Smilende Sam (18. mar 2012 20:16) *  IP
Wilson; For ordens skyld - dette har skjedd utenom Birken og. Nå skal du få fred fra den håpløse.


 007 (18. mar 2012 20:18) *  IP
Leit med Sam.
EIER av dette problemet er AR.
Få tak i IP-adressene og anmeld sakene, AR.



 Enur (18. mar 2012 20:22) *  IP
Man må jo ikke kjenne reiseplanene til AR, eller kjenne AR personlig for å se når man kan benytte sjansen for "å lage kødd" her inne. Vi som er innom jevnlig, og for mange av oss er jo det minst 1 gang pr. dag, er det lett å merke når AR er bortreist på grunn av manglende oppdateringer på f.eks. turneringsstoff i helgene m.m.

Og når katten er borte osv... Jeg er redd idioten som driver med innlegg under falske nick, forsøk på outing osv. dessverre er en som følger godt med her inne, og som slår til når slike sjanser byr seg, både for å ramme AR, dette forumet og andre gode debattanter. Jeg tipper at hans motiv er en form for hevn etter selv å ha følt seg mer eller mindre urettferdig behandlet her. I såfall er det en usedvanlig barnslig måte å reagere på!



 Wilson (18. mar 2012 20:30) *  IP
Sam
De (sannsynligvis bare én tulling) som holder på med slikt er jo bare en enslig taper som er utenfor fellesskapet.

Men, jeg skjønner at det er utrivelig å bli outet. Jeg ville overhodet ikke likt det selv.

Ang dette med andre ganger. Ja, det har skjedd. Jeg husker det skjedde da AR spilte uttak i Kragerø, Norsjø + et par baner i fjor.

Da ligger hans navn inne i Golfbox på startlistene der og "alle" vet at AR ikke kan være online hele tiden.

Men, vi kan ikke la en tulling ødelegge forumet.

Men som før sagt, jeg er enig med de som ønsker registrering av nick.




 Smilende Sam (18. mar 2012 21:11) *  IP
Det poenget er ikke viktig - Enurs teori kan sikkert være riktig.


 dutte (18. mar 2012 21:18) *  IP
Har skrevet dette flere ganger før, men tar det opp igjen. Hvorfor allierer ikke AR seg med en moderator når han er offline? Neppe noen stor utgift for noen helger i året.

Ellers mest imponert over GB som er i stand til å skrive noe vettug før kl 10 på en søndag. :-)



 Nick (18. mar 2012 23:51) *  IP
Jeg tror GB er avholdsmann. Så enkelt er det


 bjørn e (19. mar 2012 00:07) *  IP
jeg skjønner ikke at AR orker å holde på med et forum der han 24/7 må være "vaktmester" slik det blir på et forum uten registrerte nicks

Jeg synes gjerne man kunne skrive under eget navn, men andre nettdebattforum praktiserer så vidt jeg har sett også med moderatorer, men når noen registrerte trår over streken og bryter reglene, så blir man så vidt jeg har forstått utestengt fra forumet.

Når det gjelder Sam så er det synd når noen opplever slikt, men faktisk har jeg sett han opptre litt vel bøllete overfor enkelte personer /nicks. Heldigvis - så vidt jeg har kunnet registrere har han oppført seg vesentlig bedre det siste året. Uansett mener jeg alle bør behandles med respekt (så sant de ikke har gjort ting som bør sies fra om) og at man ikke skal misbruke ytringsfriheten



 Firputt (19. mar 2012 00:44) *  IP
Er heilt enig med Bjørn e. Sam fikk faen meg som fortjent.


 Beartown (19. mar 2012 03:08) *  IP
Smilende Sam har ikke faatt som fortjent. Har SS outa noen slik som denne tosken fortsetter a gjoere? NEI! SS har min fulle stoette, og bare fortsett a skriv her. Denne tosken har gjort nok!!!!

Dette kaalhodet av en feiging er det vaerste av de vaerste her i samfunnet. De har endelig faatt en plass a utfordre seg. Cyberboelling kan lede til mangt.

AR: Du vet jo hvor IP addressen kommer fra. Politiet kan finne frem til hvem dette er. Neste gang han kommer med personlige angrep, eller outing saa ville jeg anmeldt hele saken



 bjørn e (19. mar 2012 10:41) *  IP
Beartown
dersom du skriver annonymt, men avslører deg slik at en person legger en link slik at ditt virkelige navn kommer frem, da er det outing, er det ikke?

Da har du to valg. Enten kan du la være å skrive - hvis du f. eks. ønsker å ikke bli hetset (av en eller annen grunn), eller du kan forsøke å endre nick.

Hvis du velger å endre nick for å fortsette å skrive annonymt, og en våken debattant oppdager at du med det nye nicket er den samme personen som tidligere ble outet, og denne debattanten påpeker dette en eller flere ganger på forumet, og dermed indirekte outer deg, vil du da karakterisere det som outing?

Og når det gjelder Sam så synes jeg det er fint om han fortsetter å skrive, så lenge han ikke angriper andre. For han skriver ofte mye bra. Etter min mening



 barce (19. mar 2012 10:55) *  IP
bjørn e; har du eksempler på at SS har "angripet" andre?

Jeg regner med at du ved å "angripe" ikke mener at man er kritisk og uenig i sak?



 bjørn e (19. mar 2012 11:11) *  IP
barce - alt her i verden er relativt og alt avhenger av øyet som ser. Og jeg tror ikke det er noen verken her på forumet eller ellers i livet som er uten "synd". Det er vel også slik at toleransenivået vårt får andre høyder når det gjelder en vi er enige med og liker, enn når det er noen vi uenige med eller misliker.

Som sagt, jeg synes Sam ofte skiver bra. At man er uenig og kritiske er vel grunnen til at man i det hele tatt skriver på nettfora....
For å angripe slik at angrepet i seg selv blir kritikkverdig, må man tråkke over noen streker - som blant annet går ut på at det blir useriøst, er krenkende eller støtende.
Men relative uskyldige "angrep" kan bli en belastning for den som opplever det, dersom kritikk og uenighet får et preg å være stalkeraktig.
Spørsmålet er om andre enn den som opplever det, egentlig kan vurdere om det er tråkket over streken?



 Beartown (19. mar 2012 17:29) *  IP
Bjorn e: Hvis man vil skrive med fullt navn, saa gjoer det. Hvis man vil bruke nick men opptre som en voksen person boer gjoere saa er det klart at man skal respektere det.

Denne karen vi snakker om trodde han hadde 'outet" meg ogsaa. Jeg har brukt mitt fulle navn ved flere anledninger saa det er jo tydelig at mannen er desperat.

Mvh,

Leif Erik Evensen ....oops, der sa jeg navnet mitt igjen, Sherlock!



 Uvitende (19. mar 2012 18:01) *  IP
Kan noen forklare hva "oute" står for??


 Per Treputt (20. mar 2012 10:55) *  IP
Avsløre, henge ut, offentliggjøre ubehagelige/personlige opplysninger om. Ordet ble opprinnelig brukt om det å offentliggjøre at kjente personer er homofile (det å selv gå ut med slike opplysninger kalles gjerne å komme ut (av skapet)), men har i senere tid også blitt brukt om å komme med andre avsløringer om andre personer.

Google er din venn.
Per Treputt



 Scott Cameron (20. mar 2012 14:08) *  IP
Jeg tror mye av livet her inne skyldes at det er lett å poste meldinger, at siden har vært her sidens tidenes morgen og ikke minst at redaktør Ramnefjell er den han er.

Men det er etter min mening ingen tvil om at kvaliteten og seriøsiteten hadde blitt vesentlig høyere hvis registrering ble påkrevet.

Det er mulig at antall meldinger her på forumet hadde dalt noe, men jeg tror ikke krav til registrering hadde hatt noen effekt på antall klikk på hovedsiden.

Hvorfor man er redd for å innføre krav til registrering kan begrunnes med en redsel for svikt i massen og dermed mindre annonseinntekter, at noen faller fra fordi de ikke henger med med og den generelle begrunnelsen om å ikke reparere noe som ikke er ødelagt.

Så spørsmålet er: Er siden ødelagt? Eller fungerer den optimalt i dag?

Her har tydeligvis AR gjort en vurdering og kommet fram til at siden er slik den skal være. Take it or leave it.



 007 (20. mar 2012 19:33) *  IP
Jeg regner med at GB mener at ondsinnede koblinger mellom egennavn og nick, fremført her, og som blir liggende lenge, vil føre til denne sidens ødeleggelse.

Registrering av nick vil ikke endre noe på akkurat dette.

Dette er ett forum. Med bare et klikk på musa kan vi være på et helt annet forum. Forum med mangedoblet aktivitet ift. GS.
Dette forumet funker greit, til sitt bruk.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72