Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Pro V1 - 23. feb 2012 kl. 15:40 *  IP
NGF styret

Leser sammendraget av 1. styremøte 2012 og blir forskrekket over sakene som ble tatt opp:

http://www.golfforbundet.no/assets/files/topp_meny/om_ngf/Styret/Sammendrag%20fra%20st%20mote/sammendrag_fra_styremote_1_2012.pdf

Vel og merke er det et utvalg av saker som ble dikutert, men hvis dette er saker fra sakslisten, så blir jeg skremt.

Ut i fra strategier i forbundet ville jeg tro at sakslisten var delt opp i ulike områder som ble gjennomgått punktvis:

1. Rekruttering - alltid viktigste punkt
2. Økonomi - herunder regnskapsoppfølging og gjennomgang av 2011 og budsjett både 2012 samt langtidsbudsjett
3. Anlegg
4. Informasjon/kommunikasjon
5. Toppidrett - sport/idrett/Team Rio 2016, satsingsgrupper etc.
6. Arrangement
7. Oppfølging strategiplan/handlingsprogram (golfforum)
8. Kompetanseutvikling - utdanning

Venter i spenning til godkjent protokoll offentliggjøres på nett, slik som sammendraget sier.
 Oggi (23. feb 2012 16:40) *  IP
Ofte er det slik at det mest interessante er det som er utelatt fra slike sammendrag. Hvordan så sakslisten ut i utgangspunktet? Mener å vite at det var til diskusjon flere relevante og interesante saker som vi ikke kan se igjen i dette knappe referatet. Får håpe protokollen er langt mer utfyllende.
En møtestruktur som den du viser eksempel på her, er vel ganske vanlig selv ned på klubbnivå, og det skulle forundre meg om ikke også styret hadde fordelt ansvarsområder blant sine medlemmer. Hvem som har ansvar for hvilke områder vet vi ikke, men det kan vi kanskje oppfordre styret til å fortelle oss. Hvem følger opp økonomi/sponsorarbeidet? Hvem følger toppidretten?
De fleste her inne har forståelig nok et stort fokus på toppidretten, selv har jeg et like stort fokus på sponsordelen.
Sponsormarkedet er IKKE i tilbakegang slik mange har forsøkt å få oss til å tro. Faktum er at totalpotten i Norge har økt med et par prosent årlig fra tusenårsskiftet og ventes å runde 4 mrd. N.kr i 2012 - iflg nylig publisert prognose fra Sponsor Insight.
Her er et annet faktum: Skiidretten har allerede skaffet seg godt over 60 millioner kroner. Golfen har 3,5. Det ville vært fint om noen i styret hadde som spesialområde å overvåke dette arbeidet.



 Pro V1 (23. feb 2012 17:04) *  IP
du har så rett Oggi, jeg glemte område/strategi MARKED.

Punktene over er som Oggi også sier essensielle omåder som de fleste klubber, regioner, særforbund og NIF legger opp sin saksliste etter. I tillegg har styremedlemmene et utvidet ansvar for ett eller flere punkter.

Som jeg også skrev så venter jeg i spenning på protokollen.

Styremøter i særforbund er IKKE som i en klubb. Her snakker vi ikke om 3-4 timer og så ferdig. Men gjerne 8-10 timer (satt av en hel dag) eller 1-2 dager, gjerne sammen med et eget styreseminar og der selvfølgelig de ansvarlige i adm. for hvert sitt område er inne i styremøtet og orienterer styret om arbeidet som bedrives i det daglige.

Oppstart møtet til et nytt styret består gjerne også av en veileder fra Idrettsforbundet som har kunnskapen rundt organsisasjon innen idretten og hjelper det nye styret med å bli konkrete, sette seg mål, utpeke ansvarlige personer, sette tidsfrister og lage handlingsplaner.



 Pølse med brød (24. feb 2012 09:03) *  IP
Oggi, 2% økning pr. år er godt under KPI, dette betyr i realiteten at totalpotten har gått ned. Ikke mye rikitignok, så det er positivt at sponsingen er omtrent stabil.

Du snakker om NGFs sponsoerinntekter, i tillegg har de fleste større klubber ca 1-2 mill i sponsing pr år. Totalt sett drar nok golf inn ca 100 mill. i sponsing minst. Det er bra for en idrett nesten uten resultater eller store stjerner. I klubbene antar jeg sponsorene er mer opptatt ev lokale forhold og ansattes aktviviteter.

AR sier på forsiden at guttespillere i sverige er redusert fra 70 til 40 tusen på ti år. La oss håpe at det samme ikke er tilfelle i norge, selv om jeg frykter det. En reduksjon her fra 2000 tusen til 1000 ville være katastrofe.

Slike tall på guttespillere setter vel også den voldsomme administrasjonen i NGF med over 60 mill i budsjett og over 30 ansatte i perspektiv. Snart er det vel flere ledere, trenere, koordinatorer og NGF ansatte her i landet enn aktive spillere???




 Oggi (24. feb 2012 09:46) *  IP
PMB - jeg må korrigere meg selv. Hvor jeg tok de 2% fra vites ikke i skrivende stund, men jeg har åpenbart tatt feil. Tallet er høyere. Her er kildene:
http://www.kampanje.com/markedsforing/article5907219.ece
http://www.sponsorinsight.no/

At sporten totalt sett drar inn mye penger er helt klart riktig. Det jeg tenkte på var hva Skiforbundet kontra Golfforbundet har dratt inn. Tar vi med alle skiforeninger og klubber rundt om i landet så blir også deres tall vesentlig høyere. Men, som du sier - den sporten har noe å selge. Både topputøvere og topp konkurranser med bred mediadekning. Likevel - forskjellen er for stor i mine øyne.

Punktet vedr nedgang i antall utøvere er noe som både Styret og Administrasjonen har hatt mye fokus på i alle de fora der jeg har hørt dem. Jeg har ingen grunn til å betvile deres oppriktige engasjement.

Andelen kvinner var i 2009 så lavt som ca 27% og har falt med ytterligere 2% de siste par årene. Dette til tross for at kvinner er definert som satsingsgruppe. Det samme gjelder antallet barn/unge. Tror det var ca 16.000 for noen får år siden, noe som gjorde oss til det 9. største forbundet for denne gruppen, - men også her faller antallet styggelig.
Hva er årsakene til frafallet? Er vi for kjedelige for de unge? Attraktive er vi åpenbart ikke. Kontrasten mellom snowboardmiljøet og golf er påtagende. Bare ett av dem er i antallsmessig vekst... kan vi lese noe ut av det?

Rekrutteringskampanjen fra NGF er snart ferdig i trykken, og vil i år fokusere nettopp på kvinner og barn.
Selve det praktiske arbeidet er det imidlertid klubbene selv som må stå for.
Hvordan tror du at tilstander er rundt om. Har dette viktige arbeidet et nødvendig fokus i klubbstyrene?



 Pølse med brød (24. feb 2012 15:38) *  IP
Det er mange sider ved rekrutteringsproblemene.

Mangel på nærmiljøanlegg med lavterskelinngang er et problem. Nå må nesten alle juniorer bli kjørt og hentet. Er litt lettere å stikke på fotball løkka enn på golf løkka pr i dag.....

De generelle kostnadene er for høye for familier som vil drive med golf. Golf tar mye tid og det er naturlig at hele familien holder på sammen. Årlige avgifter på 15-20-25 tusen for en storfamilie pr år før baller og utstyr, mat og reiser er for mye rett og slett.

Mangel på anlegg med alternative aktiviteter for andre i familien.

Mangel på mannlige verdenstjerner og kanskje viktigere mangel på lokale herre forbilder. Mangel på en arena/serie for aktive voksne spillere som kunne vært forbilder i klubben.

Mangel på lagtenkning i mange klubber, trening på egenhånd når du er junior er dømt til å redusere interessen.


Dette er noen viktige punkter det går an å gjøre noe med. Dette foutsetter at klubbene kommer i fokus, får tak i mer penger, bruker disse mer riktig osv.

Kanskje forutsetter det også at golf norge klarer å få med seg staten slik mange andre idretter har klart, for å få igang fler nærmiljøanllegg.




 Pro V1 (25. feb 2012 14:13) *  IP
Etter å ha letet i den særdeles lite oversiktelige hjemmesiden til gofforbundet - fant jeg ut av NGF hadde en egen kommunikasjonsplan. Håper det er greit for AR at jeg legger ut linken:

http://www.golfforbundet.no/klubb/organisasjon/kommunikasjonsplan

Selve planen:

http://www.golfforbundet.no/assets/files/klubb/organisasjon/kommunikasjonsplan_ngf_032010.pdf

I mine øyne er dette nok et typisk arbeid som ikke er verdt fem flate øre, siden det ikke følges opp i praksis. Hva skal man med strategier som ikke er antydning til å bli etterprøvd eller utøvd. Det finnes så mange planer som ligger godt plassert i øverste skuff, og der blir den liggende. Tar med kun et punkt som limt inn under - så kan den enkelte selv gå inn å lese planen. Jeg ble skremt når jeg leste denne - selve planen er det ikke noe i veien med, men forbundets har jo aldri vært mindre synlig enn nå. Sport/idrett er som alltid, helt fullstendig fraværende.

”NGF skal ha gode kanaler og rutiner for kommunikasjon - både innad i golf-Norge, overfor media og til samfunnet for øvrig”.

Norges Golfforbund skal ha en profil og et budskap som klart og tydelig synliggjør vår organisasjon og virkeområde, herunder vår rolle og betydning for golfklubbene, individet, offentlige myndigheter, samfunnet, næringslivet og idretten forøvrig.
Delmål 1: Golfs synlighet i media skal forbedres
Målrettet pressearbeid skaper oppmerksomhet, gjør oss mer attraktive og setter oss i en posisjon der vi kan sette golfen på agendaen.
1. NGF med tilhørende konsepter og aktiviteter, skal bli tydeligere i mediebildet. Dette skal gjøres gjennom målrettede aktiviteter direkte mot pressen. Lokal synlighet er like viktig som sentral.

2. NGFs rolle, kompetanse, aktiviteter og produkter skal synliggjøres.

3. All medieaktivitet skal ha et opplærings- og opplysningsperspektiv.



 Gjest (25. feb 2012 14:17) *  IP
Uffda, gode planer som ikke blir fulgt opp igjen. Byråkratene er flinke til å lage dokumenter men man må ha folk som kan iverksette dette ut i konkrete aktiviteter og handlingsplaner.


 Dilter (25. feb 2012 16:21) *  IP
Planen etterleves ikke i praksis nei. Men det er også problemer med planen. Ser det ut til at det legges opp til enveiskommunikasjon (vektegging av nettsted, Norsk Golf osv.).

Hadde vært interessant å se "mediaplanen" som det henvises til.

Nå som NGF har begynt å bruke millioner på "markedsføring", hadde det jo vært fint med noen konkrete målsetninger av typen "øke andelen av norske voksne som har en positiv innstilling til golf fra 25% til 50% fra 2012 til 2015".



 007 (25. feb 2012 16:48) *  IP
Litt lite spenst fra den nye presidenten, Solheim Cup i Norge i 2019.

Hvorfor ikke finne på noe nytt?
OL har 5 ringer for 5 verdensdeler.
En ny turnering i Norge med disse 5 lagene?



 Pølse med brød (25. feb 2012 20:40) *  IP
de 30 pluss ansatte må jo ha noe å gjøre, lage avanserte planer uten antydning til realisme er en populær øvelse.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72