Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Tvilende Tom - 09. jul 2010 kl. 15:08 *  IP
Miklagard for første gang

Vi var tre golfvenner som spilte Miklagard i forrige uke, p.g.a. greenfeetilbudet på kr. 450. La det være sagt med en gang vi syntes banen var flott. Særlig var vi imponert over de supre fairwayene. Også greenene var fine jevne og harde, men dårlig gressvekst mange steder. Banen har fin layout og ligger i et "naturskjønt" og rolig område. På en merkelig måte syntes vi likevel at banen var kjedelig å gå. Det er liksom et stort jorde, der man kan se hele banen.

Vi fikk utdelt baneguiden, og som førstegangssspillere hadde vi nytte av den - trodde vi. Den var grei å ha som beskrivelse av hullene og veien mellom dem (dårlig skiltet mange steder!). Men den er tydelig lagt opp for lavhandicapere. Vi har alle handicap på 20-tallet, og vi kunne ikke bruke rådene i baneguiden. Her var det lagt opp til GIR, og hele teksten innrettet på gode golfspillere. Det er ikke vi. Mange ganger måtte vi bare le når vi leste om at andreslaget kunne nå greenen osv., og om et kort jern der vi må bruke wood. En baneguide er vel ment for gjester, da medlemmene ikke trenger den. Men har Miklagard bare lavhandicapere som gjester, eller ønsker de bare slike gode spillere?
Vi syntes banen var vanskelig, men det er greit nok når vi får mange tilleggsslag. Altfor mange bunkere! Og sidehellende fairwayer burde vært forbudt (seriøst). En håndfull greener heller hele veien, og det burde også vært forbudt. Særlig gjelder dette green 11, som er "umulig" å putte på.
Vi spilte fra 59, som vel tilsvarer gul tee. Det skal være forskjell i banelengde på ca. 400 m. mellom 59 og 63, men det kan det da ikke være? Vi målte opp noen steder for moro skyld, og kom til at det var mye kortere mellom disse to teesteder enn det som sto på scorekortet. Er det noen feil her?

Vi kommer gjerne tilbake, men det blir kun på greenfee-tilbud neste sommer.
 Zuzz (09. jul 2010 18:45) *  IP
Jaja.


 veggiss (09. jul 2010 19:07) *  IP
1/10


 Zuzz (09. jul 2010 19:30) *  IP
"Altfor mange bunkere! Og sidehellende fairwayer burde vært forbudt (seriøst). En håndfull greener heller hele veien, og det burde også vært forbudt. Særlig gjelder dette green 11, som er "umulig" å putte på."

I rest my case.



 gg (09. jul 2010 20:23) *  IP
for å være ærlig så burde dere da vurdert å spille 49 i stedet. da hadde dere fått riktig innspill i forhold til baneguide.
det eR godt mulig det burde gå vãrt tips på hvert hull fra hvert teested, men det blir for mye styr tror jeg.
bortsett fra det så er det trist zt dere tydeligvis bare har spilt minigolf, med rette fairways og greener.
2/10



 tebb (09. jul 2010 21:56) *  IP
Har spilt Miklagard 12-15 ganger. Flott bane. Men en ting er sikkert, ikke under noen omstendigheter må mann stille kritiske spørsmål om denne banen. Når det er noen som har en annen mening eller kritikk så er de der med en gang for å kritisere hva den enkelte måtte mene.


 steven (09. jul 2010 22:16) *  IP
Miklafolket er hårsåre.
Det er faktisk masse andre baner jeg heller drar til enn M.
Bogstad, Evje, Kongsvinger, Larvik, Vestfold, Borre.
m fl. Hvorfor ? Fordi jeg trives bedre der. Enkelt.



 SAbeltann (09. jul 2010 23:16) *  IP
tebb,
mener du seriøst at det er kritisk å mene at hellende fairways skulle vært forbudt?

Jeg kan være enig at det virker som en Pirayaflokk som overvåker forumene når noen uttaler seg om Mikla uten at det brukes superlativer, men i dette tilfellet er det jo bare tøys.....

Jeg har spilt Mikla siden jeg var nybegynner, og har ikke opplevd banen som kjedelig. At det er hellende fairways er utfordrende selvsagt, men jeg undres over hvor mange baner vi ville hatt i Norge dersom dette skulle forbys....

lurer også litt på om de har skjønt noe som helst når de automatisk stiller seg på 59 hvis de ikke når inn på 2 på noen av par4 hullene.

dette er jo hensikten med valgfrie teesteder gutter! når det er oppgitt en lengde, så spiller du den som passer deg best. dermed stemmer guiden for de aller aller fleste.

NB! Jeg er ikke miklamedlem



 Pølse med brød (09. jul 2010 23:34) *  IP
Er det noen Miklagaardere igjen a? medlemskap gis bort og flukten tiltar, hørte de manglet 200-300 betalende medlemmer nå, hvor lenge går det før det er kroken på døra??


 Wilson (09. jul 2010 23:46) *  IP
TT.
Hva har du i hcp? 25,9? :-)
Jeg tror du spilte fra feil tee når du spilte fra 59.
Det baserer jeg på at du fikk for lange andreslag inn.
Hva med Kongsberg? Den er også ca 5900 meter.
Jeg har spilt flere baner i Sverige som er 5900 fra gul.
Desverre så er snitthcp i Norge så høyt som rundt 25 mener jeg å ha lest.
Men vi forblir jo en steinaldernasjon i golf om alle baner skal tilpasses 25-hcpere.
Det positive med Miklagard er jo at du kan spille fra en kortere tee uten at det heter rød tee/dame-tee.
Både 55 og 49 passer nok bedre for deg.
Spiller du fra gul eller rød på Kongsberg?
NB: Jeg er heller ikke MG-medlem.



 tebb (10. jul 2010 00:17) *  IP
Selvfølgelig heller både greener og fw. Det var ikke det jeg menet. En at det å kritisere Miklagard er snart en synd. Som utdannet greenkepper og lang erfaring er det med undring alle problemer banen har vær sesong. Banebudsjett og ansatte bane er stort i golf Norge. Ingen skal ta fra at dette er en utrolig flott bane. Tror det er viktig at vi har baner for den vanlige golfere. Alle værener vi om vår egen klubb. Gått er det. Alle baner har sin sjarm.

ps. hpc 11



 TOM (10. jul 2010 17:47) *  IP
Spilte banen i dag for første gang og syntes den minner meg litt om Solum i litt støre målestokk og med myyye mer penger til vedlikehold! Og var grus i alle bunkere!


 guffen (10. jul 2010 18:23) *  IP
Jeg spilte Hakadal og Losby tidligere denne uken og Miklagard i dag. Tre baner med kjempegode forhold! Første gang for både Losby og Miklegard og jeg forstår ikke denne kritikken, for det er ingen tvil om vilken bane som er best, hvertfall på design. Miklagard er bare RÅ!!!!!
Jeg skjønner godt at medlemmene blir sure når noen ikke ser forskjell på Solum og Miklagard. Da er du enten dum eller du gjør det bare for å erte og ingen medlemmer tør vel si noe lenger for da er de hårsåre? Stå på Miklagard, dere har en bane for ekte golfere!



 Golf-freak (10. jul 2010 21:48) *  IP
Kan hende dere burde ha spilt 55 på Mikla ja. Greenene blir jo ikke enklere fra et annet teested, men Mikla har vanskeligere lay-out på hullene enn mange andre baner og sånn er det bare. De bygget jo banen på Kløfta bl.a. for å kunne arrangere større turneringer hvor det er krav om avstand til flyplass, logistikk etc.. Ergo så har/hadde de ambisjoner om Challenge tour og kanskje Europa tour på sikt.. Har spilt "mesterskapsbaner" med ambisjoner i andre land, og mange tøffe greens med "run-offs" flere steder. Hvis du lander på "feil" sted på greenen så triller den langt utenfor. Noe av det samme med fairway som heller mot ett vann e.l. Tøffe forhold, men gjerne det som skiller klinten fra hveten i turneringer (og selskapsspill forøvrig..). Sikkert mange meninger om hvor naturskjønn Mikla egentlig er, men tror de fleste som har spilt banen er enig i at lay-out på hullene er bra samt at kvaliteten på fairway og greener er bra (når de omsider har åpnet). Er ofte en hårfin balansegang mellom vanskelig/"genial" banedesign og idioti, men synes Mikla har en god balanse når det gjelder risiko vs. belønning. Det krever gjerne en banearkitekt som har tenkt litt for å skape en bane hvor spillerne må vurdere litt og spille taktisk. Av og til er det artig med baner hvor du kan klinke til med driver rett frem uten å tenke på hellninger i fairway etc, men stort sett mye morsommere å måtte bruke huet litt også...


 tebb (10. jul 2010 22:56) *  IP
Det er ikke det at vi uinnvidde ikke ser forskjell på kvalitet og design. De fleste baner har god nok kvalitet for den vanlige hobbygolfer. Hva vi er villige til å betale i året har ofte sammenheng kvalitet på banen. Når det blir til at vi er dumme eller erter sier det vel det meste når det blir stilt kritiske spørsmål. Hva du legger i EKTE golfere, sier vel sitt. Det er vel sånn at majoriteten av norske golfere har et avslappet forhold til golfen. De som har spilt Miklagard har sin egen oppfattelse av banen.For min del synset jeg dette er en flott bane. Det er bar med undring at en bane med de ressurser har så store problemer ved oppstart av sesongen gjentatte ganger.




 AR (10. jul 2010 23:06) *  IP
Etter hvert som man kommer seg opp på høyere nivåer i golf, setter man også mer og mer pris på baners beskaffenhet, kvalitet og design.


 Resurrected (10. jul 2010 23:24) *  IP
Til trådstarter:

Du spør om Miklagard bare ønsker lavhandicaper som gjester, og svaret på det er nei. Samtidig så er det nok ingen tvil om at Miklagard er bygget fra backtee, og for å være en mesterskapsbane med de krav det setter til bunkring, utforming av fairwayer og greener. Derfor kan det nok hende at Miklagard og andre godt designede baner appellerer mer til det segment av spillere som har god golfforståelse. Ikke nødvendigvis lavhandicapere, men ofte er det vel en sammenheng mellom golf-forståelse og handicap.

En betingelse for å vurdere design er å vurdere hullene ut i fra at man skal nå greenene på regulært antall slag eller færre. Jeg spilte en runde på Miklagard med tre hyggelige karer med handicap på 20-tallet, og for dem så ble banen en tilsynelatende gruelig erfaring. De slet med å komme frem til fairway, over bunkere, ut av bunkere, ut av rough osv. For dem så var det nok ikke mye hulldesign å vurdere, det var bare en masse hindringer i veien for dem fra tee til green. Som han ene sa på hull 5, "Oj, det er den andre putten jeg slår i dag". Frem til da hadde det vært lost-ball eller plukk-opp lenge før greenen var i sikte.

Jeg ble forøvrig også stilt spørsmålet på hull 5 par 3 "Går du for greenen her?" Og på dette hullet slo de alle tre sine til da beste slag for dagen, og med motvind som det var så var det bare en av dem som kom over vannhinderet.
Har man en sånn tung dag, så skjønner jeg veldig godt at man ikke får noen god opplevelse på Miklagard. Hvis man da i tillegg endelig får ballen i fairway og opplever at man ikke står flatt som man gjør på rangen og ikke har noe trening i å sett mot-cut eller hva som helst, så er det klart det er andre baner som frister mer.

Derfor er det også helt greit å ikke like Miklagard, fordi det er helt forståelig at dess høyere spillet er på tilfeldighetsskalaen dess vanskeligere blir det å spille baner som krever strategi. Det som nok får mange Miklagard-fans til å reagere er påstander som går på at banen er dårlig, og ikke det at man ikke liker banen. Som sagt er det helt legitimt å ikke like en bane uansett grunn da det er et spørsmål om smak. (I vår har det også dessverre "vært lov" å si at greenene ikke er bra, selv om de fleste nå er i meget spillbar forfatning). Så er det alltid de som prøver å kneble oss som liker Miklagard med å kalle oss for mafia og løveflokk og hva som helst. Den type usaklige forsøk på å nekte folk å svare på kritikk av varierende saklighetsgrad blir selvfølgelig ikke tatt ad notam.



 tebb (10. jul 2010 23:32) *  IP
Helt enig i det AR. Men tar mann snitte på en hobbygolfer, tror jeg de fleste baner holder mål. Det vi golfere må slutte med, er å kritisere enn hver bane i stede for å ta fram det gode. Det er faktisk de som ikke spiller golf men som er nysgjerrige som er inne på siden. Da MÅ det viktige være å gi possessivt omtale av hobbyen vår. For de fleste av oss er dette en hobby.


 gg (10. jul 2010 23:33) *  IP
Amen!


 steven (10. jul 2010 23:36) *  IP
Meg selv stiller ingen ? ved kvaliteten på M. Men for oss hobbygolfere med hc 10, skal golf være : 1:Moro med gode venner. 2:Natur.3:Gode fairwayer og greener.4:Hyggelig miljø. Etter min mening oppfyller M kun ett av disse kriteriene. Så kan dere gjette på nummer....



 tebb (11. jul 2010 00:01) *  IP
Flott Steven. 10hpc? Har du sett hva snitte på en golfer er i henhold til NGF?
Til Resurrected. Hårsår eller ei. Gi meg en faglig grunn til at banen har hatt de problemer de har vær sesong?



 Resurrected (11. jul 2010 01:18) *  IP
tebb:

Jeg har ingen plantebiologisk faglig tyngde til å kunne besvare gress-tekniske og greenkeeping-spørsmål. Men hvis du tillater meg å synse litt, så kan jeg si noe om hva jeg mener og tror. Først vil jeg bare påpeke at det er behørig overdrevet å påstå at det har vært problemer hver sesong. Samtidig er det hevet over enhver tvil at de to siste årene har greenene vært mye dårligere enn hva man forventer på Miklagard. Jeg tror også man må se denne sesongen i sammenheng med fjoråret, da det virker som om årets problemer var en forsterkning av fjoråret.

I fjor ble det påvist nematode-angrep, og det at gressrøttene ble spist opp gjorde greenene veldig svake. De kom aldri opp på det nivået som de pleier å gjøre på høsten. Tvertimot så det ut til å snu i september, og greenene gikk nok inn i vinteren veldig lite motstandsdyktige. Det ble gjort grep for å ta hånd om nematode-problemet. Jeg har ingen forutsetninger for å vite om det som ble gjort var det optimale. Mitt inntrykk er at nematode-angrep er noe som på fagspråket kalles for "noe forbannade drit" og ikke så veldig mye man kan gjøre med.

Jeg spør meg selv om man kanskje kjørte greenene for hardt i fjor, og om det gjorde greenene unødvendig svake før vinteren, men svaret er at dette har jeg ikke peiling på. Jeg håper at med de erfaringer man har gjort og de eksterne vurderinger resulterer i bedre greener tidligere til neste år.

Banen fremstår per i dag som veldig bra fra tee til green, fairwayene kan etter min smak ikke bli bedre. (Nå er ikke jeg tilhenger av krypkvein-fairwayer jmfr Bogstad, da de blir litt for tighte for mitt skjelvne wedge-spill). Skjæring av bunkerkanter har gitt banen en veldig flott finish, selv om selve bunkersanden har noe stein så har god preparering gjort dette problemet mye mindre. Greenene er absolutt spillbare, og bommer du putten så er det din egen feil. Hull 1, 9 og 18 henger litt bak, men jeg har spilt baner som har dårligere greener uten at de innrømmer at de har et green-problem. Selv om greenene ikke er helt der ennå, så er det uansett en veldig god golfopplevelse, og med de prisene og porsjonene som er i restauranten også så er det et bra sted å være.



 SAbeltann (11. jul 2010 08:30) *  IP
Steven,
hvis du mener at det kun er et av punktene som oppfylles ved besøk av Miklagard så høres det på meg mer ut som om du har et sosialt problem.

Det som helt klart ER problemet i forhold til Miklagard, er "Norges beste bane"-stemplet som en del av de profilerte medlemmene og til dels også ledelsen har gått hardt ut med år etter år, og som skaper et forventningspress som blir skvist ned mot bakken av jantelov-tilhengerne.

Noen mener det er patetisk å nevne Janteloven i så måte, men disse såkalte kritiske spørsmålene som dukker opp her inne og på det unevnelige andre forumet er stort sett ikke særlig kritiske, men usaklige og ekstremt subjektive, noe som gjør det umulig å svare uten at noen da får tilfredsstilt sitt ønske om å rakke ned på banen siden det er lite trær, og tydeligvis dermed en nesten grusom naturopplevelse.

Jeg synes Miklagard er vakker!
Når jeg kommer til Miklagard, så har jeg lyst til å spille golf, og når jeg går rundt på banen, forhåpentlig for å slå ballen fra fairwayene, så tenker jeg på golf, og ikke på om jeg kan ta et bilde som kommer på forsiden av National Geographics.

Miklagard er en golfbane, som dessverre ikke har levert helt de siste årene, men som forhåpentlig overlever også årets problemer og kommer sterkt tilbake neste sesong, og årene som kommer.

forøvrig synes jeg synsingen til Resurrected gir et klart bilde, og jeg er helt enig.
Nematoder er noe dritt, og strengt tatt så skulle vi ikke hatt det i Norge i det hele tatt.
Det er en mark, som visstnok dør av kulde om vinteren, så man kan jo lure på hvor den kommer fra.



 Pølse med brød (11. jul 2010 09:05) *  IP
Internt i klubben blir det mumlet om at en av greenkeeperne gjorde en stor feil under sprøyting og at dette er årsaken til green problemene i år. Ikke vet jeg, men når de ikke er bra før i juli er det gjort feil og mange feil. Nytter ikke å skylde alt på klima!


 Gunnar Bull (11. jul 2010 10:41) *  IP
Jeg har noen spørsmål til Steven.

Du mener tydeligvis at du burde ha rett til å skrive dritt om alle medlemmene i en golfklubb uten å få svar på tiltale.

"Miklafolket er hårsåre", skriver du ovenfor. Tror du medlemmene i en golfklubb en ensartet gruppe med like meninger?

Videre slår du fast at "for oss hobbygolfere med hcp 10 skal golf være..." Mener du virkelig at alle med 10 i hcp deler dine verdier?

Og dette er "Steven 10-hcp'ernes bibel". 1:Moro med gode venner. 2:Natur.3:Gode fairwayer og greener.4:Hyggelig miljø." Miklagard oppfyller da bare punkt 3.

Vel. Jeg har 7 i hcp og spiller ofte til både 10 og 20, så jeg antar det ikke er så stor forskjell på oss. Jeg har vært medlem i flere andre klubber, og har nøyaktig den motsatte opplevelsen som deg. På Miklagard har jeg blitt kjent med utrolig mange mennesker, jeg drar dit ofte bare for å treffe fok og jeg synes layouten og landskapet er fantastisk! (Forutenom den jævla låven som riksantikvaren nekter bonden å rive :-)

Det hadde vært artig å vite hvilken klubb du er medlem av, Steven, men det tør du vel ikke si. For selv du skjønner nok at ikke alle medlemmene i din klubb vil assosiere seg med deg.

Og de ville neppe sette pris på å bli beskyldt for å være et dårlig miljø. Og i tillegg bli kalt hårsåre hvis de våger å være uenige med deg.



 Pro V1 (11. jul 2010 10:55) *  IP
Vi har vel hatt endel tråder om Miklagard de siste årene, og like sikkert som i politikken - engasjerer det mange.

Blir for mange nesten som et hat-elsk forhold.

Mine betraktninger er at Miklagard først og fremt er en chapionchip course, som i mine øyne er av et unikt slag i Norge.
Den er så absolutt ingen naturopplevelse, men for mange eer det av mindre betydning, da det er golfspillet som er viktig.
Den ligger desverre på en plass som er ekstremt utsatt for kulde og krever derfor også mye vedlikehold for å tilfredsstille de krav som settes til ønsket banekvalitet.

De siste årene har endel naturgitte forutsetninger sørget for at banen ikke alltid fremstår slik de fleste ønsker. Grep er blitt gjort og innvesteringer foretatt, alt for å prøve å gi både medlemmer og gjestespillere den opplevelse de VET er mulig.

Om man har sprøytet feil, tillatt for tidlig spill etc. skal ikke jeg uttale meg for mye om, men dette er det aldri greenkeeper alene som står for.

For spillere med høyere handicap vil banen ofte fortone seg som et monster, selv med valgfrie teesteder. Det er en grunn til at fairwaybunkere m.m. ligger akkurat der de ligger, dette er en bane som belønner gode slag, men selvfølgelig straffer ditto. Kjedelig når man bare kan dra opp driveren og slå overalt, selv om man også kan gjøre dette på endel hull på Miklagard.

Problemet for mange er å håndtere greenene. her kommer golfens regel nr. 1 inn i bildet. Man må slå ned i ballen for å få ønsket ballbane og rimelig stopp på greenene. Å slå lange jernslag og samtidig prøve å løfte ballen opp, gjør at ballen flyr gjennom greenene. Når man da i tillegg ikke er vant til raske greener, kan de fleste ligge på 40+ putter på en runde. De fleste vet hva som venter dem på Miklagard.

Jeg vil alltid spille Miklagard, kun fordi opplevelsen er så unik og fordi man spiller den så sjeldent. Blir nesten som når man kommer til baner i utlandet som er meget gode og man gleder seg som en liten guttunge og betaler greenfee på 200 euro og ikke tenker en tøddel på pris og bare nyter.

Takk til Miklagard og deres stab som gjør så godt de kan. Jeg med mange er stolte av at vi har en slik bane og når man er i nærheten så er et besøk - obligatorisk.

Har du vært der en gang, vil du tilbake igjen, da du føler at du har noe å revansjere, akkurat som en annen perle, Meland. Forøvrig to helt forskjelige baner..





 SAbeltann (11. jul 2010 15:31) *  IP
Godt innlegg Pro v1, selv om jeg er strengt tatt helt uenig med deg i at Mikla oppleves som et monster fra andre teesteder enn sort.

jeg har vært med og spilt Mikla omtrent siden den åpnet, og har gått ned 2sifret i hcp fra første gangen til i dag, og har aldri opplevd at det teestedet jeg "tilhører" oppleves monstrøst.

nå skal det sies at jeg har spilt alle teestedene på Mikla, så alle skjønner at jeg ikke bare har spilt blå og rød :D

Problemet er ikke hvordan banen oppleves, men at folk velger feil teested fordi det er viktigere å spille fra så langt bak man tør enn å spille fra der man er komfortabel.

Forøvrig helt enig i alt du sier :)



 steven (11. jul 2010 18:40) *  IP
Mye svada her. For de som ikke klarte gåten:
Det eneste jeg finner bra med M er kvaliteten på banen.
Det er ikke vakkert der oppe i et veikryss på Kløfta. Det er bare et potetjorde, møkkete i regnvær, leire overalt hvis man går utenfor fairway. Uinnbydende møkkete vannhindere. Vakkert ? Miljøet er ikke hyggelig. Prisene i proshopen er hinsides. Noen flott naturopplevelse er det heller ikke . Et dritkjedelig område. Men jeg regner med at det *er lov* å kritisere Miklagard. Jeg regner med at det er lov å ha en mening uten å bli anklaget for å være helt idiot. Eller er det ikke lov å være misfornøyd med en golfbane ?
Så: Hvis det er Norges beste bane, hvorfor gir da medlemmene bort aksjene sine gratis ?



 Gunnar Bull (11. jul 2010 19:48) *  IP
Og hva er vitsen med å ha en dialog når man kan ha en monolog istedet?


 SAbeltann (11. jul 2010 20:15) *  IP
steven,
jeg er helt enig i at det er masse svada her, og du står vel for 90% av det selv.

du svarer ikke på spørsmål selv, men tilegner deg retten til å mene noe som ingen skal får lov til å svare på.

steven,
et godt råd: dersom du skal være med på en dialog, så bør du sørge for at du har en innstilling som aksepterer andre meninger enn din egen.




 Resurrected (12. jul 2010 01:10) *  IP
steven:

Jeg vet ikke helt på hvilket grunnlag du fastslår at miljøet ikke er hyggelig, eller at prisene i proshopen er hinsides. Men du må gjerne mene det du mener, og så er det vel også lov å mene det motsatte?

Hvis du skal bedømme en golfbane ut i fra dens aksjepris, så er det vel ikke mange baner i dagens golfklima som kommer godt ut.



 Fooore (12. jul 2010 08:20) *  IP
TT har et poeng ift ord/beskrivelser i baneguide.
En slik trykksak kan ikke tilpasses alle typer spillere, det er ingen grunn for spillere med høyt hcp å lese tipsene i baneguiden oppå Kløfta som fanden leser bibelen.
Men sjekk gjerne de ulike avstander i guiden, de bør gi masse god info.



 Tvilende Tom (12. jul 2010 12:05) *  IP
Tilbake til trådstart!
Da vi ankom Miklagard visste vi ikke om det nye systemet med tall-tee istedenfor farve-tee. Vi hadde aldri spilt på noen bene med dette. Vi sa at vi alltid spilte fra gul tee, og proen i shoppen sa da at vi skulle spille fra 59. derfor spilte vi fra 59. Han observerte vår alder, og hadde vårt hcp. på golfbox.
Her har vært en del nedlatende og belærende kommentarer til vårt spill på Miklagard. La det være sagt; lengden på en golfbane er ikke problemet for oss. 5900 m. der og på Kongsberg fører likevel til at vi får rundt 30 poeng, og husk at vi alltid spiller Stableford. Dersom vi slår rett og ikke roter oss bort, så får vi GIR+1 på alle hull (bortsett fra par3-hull, der vi normalt har GIR). Vårt problem på vårt dårlige tekniske nivå og vår alder er at vi ofte ikke slår rett, men duffer, havner i skog, vann eller bunker fordi vi slår skjevt. Med normal uttelling og 2-putt får vi relativt ofte 2 poeng, og det er vi storfornøyd med. På Mikla fikk vi tre i snitt ca. 30 poeng den dagen.
På Mikla får vi mange tilleggslag, og det oppveier for vanskelighetene. Baneguiden er skrevet for lavhandicapere, og vi venter ikke at den skal inneholde råd for oss. Men det burde stå der hvilken spillestyrke den er innrettet på.

Side-hellende fairways burde ikke være på noen golfbane. Da blir man straffet for gode og rette tee-slag. Det er svært sjelden golfbaner har sidehellebnde fairwayer. Min hjemmebane Holtsmark har det ikke, og ingen av de andre banene jeg/vi spiller på. Og på green skal det alltid være noen helt flate partier (omkrets 1x1 m.) der flagget skal stå. Det er vel en uskreven regel?




 Dr. Green (12. jul 2010 12:23) *  IP
En baneguide skal inneholde tegninger over de ulike hullene, samt avstander til hindre, trær, doglegs, greener og/eller andre relevante avstander. Dette er relevant informasjon for alle spillestyrker.

Sidehellende fairwayer er som andre har prøvd å forklare deg en del av designet som bevisst gjør en god bane mer utfordrende og krevende. Om man vil ligge flatt må gjerne velge "farligere" linjer, gå over hindringer, slå ekstra kort/langt, mens de "safe" linjene gir vanskeligere leie for neste slag.

Greener er neste aldri helt flate, men ligger du rett plassert i forhold til hullet etter innspillet ditt vil du kunne ha en helt rett putt oppover eller nedover en helning. Innen for en rimelig avstand til hullet bør det ikke være så bratt at ballen ikke vil kunne ligge i ro der. Hvor bratt dette er kommer an på hastigheten på greenen, men helt flatt er aldri noe krav.



 Steve (12. jul 2010 12:55) *  IP
Er dette en spøk? Sidehellende fairways burde ikke finnes? Migk tøff fra 59? For mange bunkere? Gir på hull 11 uspillbar? Lese ting som dette her gjør en noe mørk hverdag litt lysere:) huff


 SAbeltann (12. jul 2010 13:07) *  IP
Problemet ditt Tvilende Tom, er at du uttaler deg som om dette skulle være en ultimat sannhet.

Det er naturligvis forskjellig oppfatning av hva som er rett og galt etter subjektive holdninger, men å tro at dette kan medføre en standard som golfbaner SKAL følge er jo i beste fall naivt.

Har du noensinne spilt en linksbane? golf startet med links, og jeg kan vel love deg at du vil hate alle linksbaner med din innstilling. Der er det ikke mange steder på hele banen hvor det er vannrett, og gode slag blir svært ofte straffet av tilfeldigheter og kuler som får ballen til å sprette både hit og dit.

Dette er en del av spillet.

At du mener en baneguide skal forklare med teskje hvordan en 30handicapper skal slå ballen er nok et mysterie.

hva er forskjellen på en 1 handicapper og en 30 handicapper?
Jo, 1 handicapperen vet at han kan slå et slag hvor ballen går 150 meter og plasseres innenfor en radius på så så mange meter.
30 handicapperen derimot, kan redde inn et ganske dårlig slag som shanker ut i skogen eller hvor det måtte være, og fortsatt være i stand til å redde en god score, stablefordmessig, selv etter 3 putter på samme hullet.

Hvordan mener du man skal forklare en som pr. definisjon ikke har kontroll på ballen hvor han bør plassere seg når sjansen for at han klarer det er tilsvarende lik 0?



 SAbeltann (12. jul 2010 13:15) *  IP
Hvilken dag spilte du der, TT?
Jeg var også på mikla samme uke uten at jeg var nevneverdig plaget med dårlig gressvekst på greenene.



 Resurrected (12. jul 2010 13:30) *  IP
TT:

Det at du ikke liker sidehellende fairwayer er forståelig, jeg kjenner ingen som liker å stå skrått når man slår. Jeg vet om en annen som støtter forbudet ditt, så du kan sikkert starte en facebook-gruppe (men det er mulig at den aktuelle ikke har begynt å ta i bruk internett;).

Folk liker heller ikke å havne i bunkere, rough eller vannhindere, men det er ikke dermed sagt at de mener at man skal fjerne alt dette. Jeg mener at du med riktig spill på Miklagard på alle hull kan finne tilnærmet flate områder å spille fra. Du må med andre ord unngå de skrånende fairwayene på samme måte som du unngår hindrene.

Jeg skal ikke kjede alle med å guide TT til de flate områdene men de er der, som regel over en bunker eller i nærheten av et vannhinder klar for å belønne gode slag.

Jeg har for ordens skyld også spilt med 20-handicappere som ikke har noe problem med å spille til hcp fra 59 (jeg har en tendens til å møte dem i match i golfligaen :D), men hvis man ikke slår så veldig langt så burde man kanskje heller velge 55. Tips til neste gang.

Sånn som jeg husker baneguiden så er den beskrevet for å spille hvert hull på GIR, og da blir det vel ikke så mye til hjelp for de som spiller for gir+1. Det kan jeg skjønne, og det burde kanskje vært presisert i baneguiden. Jeg tror den beste bruken av baneguiden er å bruke beskrivelse av avstander, og ikke nødvendigvis tipsene per hull.



 veggiss (12. jul 2010 14:22) *  IP
tror trollet trenger enda mer mat dere!


 Tolle (12. jul 2010 14:25) *  IP
Resurrected: Du refererer til kongedebatten fra 2005:) Her er linken:http://www.golferen.no/wip4/disc/detail.epl?id=987
Kanskje godeste Osvold har nytt nick? Og forøvrig oppdaget at internett ikke er en flopp?
Uansett er det alltid morsomt å se hvordan enkelte oppfatter en bane skal være.. Kanskje de skulle begynne å bruke en fotballbane, flatt og fint.



 Mats (12. jul 2010 23:07) *  IP
Hvis man vil spille en flat og kort bane uten for mange hinder, ta turen til Drøbak GK :).

Mikla er fin synes jeg. Spilte der nylig, og selv om jeg puttet som en gud og smalt de fleste drivene midt i fairway lå jeg rett under buffersonen. Det er små marginer mellom himmel og helvete på miklagard, hadde et par baller utenfor fairway som ble lost ball (mistet i halvmeter høy rough). Da er det ikke lett å skrive seg ned. Allikevel gøy å spille en bane som gir deg juling og utfordrer deg konstant!



 Dilter (13. jul 2010 00:01) *  IP
Skal spille Miklagard neste uke. Gleder meg selv om jeg slår elendig fra skrå fairwayer.

Håper også at jeg er heldig og ikke kommer på en dag de har dresset greenene. Det har vært tilfelle når jeg har spilt der tidligere, men så jeg har gjerne uflaks med den slags.



 Tolle (13. jul 2010 07:56) *  IP
Dilter: På hjemmesiden til Miklagard finner du oppdatert banestatus og ukeplan.


 Fooore (13. jul 2010 07:56) *  IP
Må få lov til å advare de som tenker seg til Drøbak fordi alt er flatt.

Det er Lag-NM til helga og flaggplasseringene er allerede fantastisk herlige og vanskelige. Greener skal visstnok klippes og valses(kanskje) i dag slik at de blir ennå raskere.

Vel møtt og lykke til! En opplevelse.



 Tvilende Tom (13. jul 2010 14:50) *  IP
Ad side-skrånende fairwayer:
Her blir jeg tydeligvis misforstått med vilje, for å stille meg i et dårlig lys. Jeg mener naturligvis ikke at det er urettferdig eller galt at man må stå på skrå for å slå ballen på fairway, enten ballen er lavere eller høyere enn føttene. Det hører naturlig med på enhver golfbane. Det er TEE-SLAGET på en fairway som skråner sidelengs jeg mener blir urettferdig og straffer spilleren unødig. For da vil ballen ofte rulle nedover til siden, gjerne helt ned i ruff eller vann. Selv om utslaget er perfekt og lander midt i fairway. Så vil dere gode spillere si at da må du styre slaget bedre og lande ballen øverst til venstre eller høyre i fairway, så slipper du (kanskje) ballrull. Men det er risky business, og du kan havne utenfor banen. Jeg mener altså at en side-hellende fairway straffer gode utslag der ballen havner fint i fairway. Rull nedover er da uunngåelig. Dette burde vært unngått på en god bane. Eksempler er hull 3 og 6 på Hauger, hull 5 på Nes og et par -tre hull på Mikla. Pluss noen andre ...

Fooore har tydeligvis ikke spilt på Drøbak, for der er det ikke flatt!



 GG (13. jul 2010 14:53) *  IP
Så det du sier er altså at alt av potensielt landingsområde i fairway med utslagskølla skal være flatt? Gjelder det for alle HCP-grupper og fra alle tee-steder? sorry, nå ler jeg litt her gitt...


 Dr. Green (13. jul 2010 16:05) *  IP
Jeg prøvde å forstå deg, men skjønner at jeg bommet fullstendig. Du bommer tydeligvis enda mer enn jeg trodde :)


 Pepper (13. jul 2010 17:09) *  IP
Det blir litt vanskelig når man aksepterer at det er ok å stå skrått for å slå, men at utslagene skal havne på et tilnærmet flatt område. Er det da bare slag nr 2 på par 5 hull hvor det aksepteres skrånende terreng?

Jeg er høyhandicaper, men liker å spille Mikla, og har ingen problemer med skrånende fairways der. Heller ikke hull 3 og 6 på Hauger er noe problem, de skråner da ikke så mye? Hull 3 på Kragerø er verre, men det er slik golfbanen er og det må man innrette seg etter.



 Fooore (13. jul 2010 18:29) *  IP
Min kommentar var til Mats sin replikk, det er mulig det var mulig å misforstå den. Jeg trodde ikke det.


 digger (14. jul 2010 01:33) *  IP
Tvilende Tom: "For da vil ballen ofte rulle nedover til siden, gjerne helt ned i ruff eller vann. Selv om utslaget er perfekt og lander midt i fairway."

Et utslag som ruller ned i ruffen er ikke et perfekt slag på det hullet! Dette er jo like teit som å si at det er urettferdig at ballen ruller av green etter et "perfekt" innspill.



 Il KApitan (14. jul 2010 21:25) *  IP
digger, glem det.
Leif Osvold hører ikke på fornuft når han har fått seg en formening.
Nøyaktig samme diskusjonen har vært holdt med samme fyr før, og nå kommer han ikke til å svare mer i denne tråden, for alle vet hvem han er.

Du kan til og med se på golfbox at han spilte Mikla den gjeldende uken, og alle vet at han er medlem på Holtsmark, så dette er jo bare en ytterligere understreking av sårhet og lystløgn fra en vrang gamling som ikke liker unge og ikke liker å bli fortalt noe som helst.

når han nå påstår han spiller Miklagard for første gang så er det ganske patetisk, siden han har sagt nøyaktig det samme tidligere også.

latterlig, barnslig, og patetisk.




 steven (14. jul 2010 22:19) *  IP
Jeg kan ikke skjønne at det er svada å mislike en golfbane. Da er det vel logisk at det er svada å like en bane ? Hør: Jeg liker ikke Miklagard. Er det lov ?
Hvorfor jeg ikke liker den har jeg forklart. Når noen sier det er vakkert på Kløfta, ja, da får vi heller gå inn på hva man mener med vakkert, pr. definisjon. Kløfta er sikkert ok for de som bor der , men det er første gang jeg hører at der et vakkert område. Jeg spiller golf med 30-40 mer eller mindre faste spillere. Alle er enig i min vurdering av M. Banen er ok, men området er kjedelig. Det er ingen naturopplevelse på jordet. Ikke som Tyrifjord eller Kongsvinger eller Fjellbacka eller Druids Glen. Sist jeg var der var prisen for Callaway HX Tour 185 kr. for 3 baller.... Pluss en sur fyr i shopen...
Alle vet at Kløfta ligger på leire, og det bærer hele banen preg av i regnvær. Det bir sølete.
Ellers er M en utfordring og en tøff bane. Bra. Men hyggelig ? Nei.



 Miklus (14. jul 2010 23:09) *  IP
Som en av de Miklagardske høyhandicappere vil jeg gjerne få påpeke at jeg synes banen er super også for oss som ikke er i stand til å legge ballen der vi vil ha den nesten hver gang. Designet, den stadige utfordringen banen gir med forskjellige teesteder og flaggplasseringer, det at man liksom aldri får hvile er med på å gjøre golf moro, gøy og spennende også for oss som ikke er så jækla gode. Vi liker banen minst like godt som lavhandicapperne og for min del har jeg ingenting å si på det sosiale, naturen eller andre forhold. Hyggelige folk i alle ledd og med en proshop som leverer varer jeg vil ha. Maken til trivelige medspillere som på Kløfta skal man leite lenge etter.

Men; vi skal tåle at noen ikke liker det vi er glad i. Det er helt greit. Jeg tror nok noen misforstår engasjementet - vi er ikke en pirayafokk - vi er en flokk begeistrede medlemmer som av og til blir litt for engasjert i det vi er glad i. Verre er det ikke. For meg må gjerne Tom, Steven og andre mislike banen, kritisere den, klubbmiljøet og annet. Kjør på. Så får vi sikkert svare på kritikken ut fra vår inhabile kjærlighet til et jorde på Kløfta!



 steven (14. jul 2010 23:13) *  IP
Bra Miklus, saklig kommentar. Kanskje vi møtes på M og har en hyggelig runde. Hvem vet.


 digger (14. jul 2010 23:35) *  IP
En ting er sikkert, all PR er god PR.

Har spilt golf i noen år, men er kanskje ikke like mye rundt som endel andre. Kan faktisk ikke huske om jeg har spilt på Miklagard eller ikke.

Men, nå har jeg i hverfall fått skikkelig lyst til å spille banen :-)

Når det er sagt, så pleier jeg aldri snakke nedlatende om noen baner i det hele tatt. Jeg er så glad i å spille golf og veldig takknemlig for at det finnes sjeler, både ansatte og frivillige, som gjør det mulig.

Fortsatt den dag i dag når jeg kommer til baner med fine greener og gode fairways er jeg like imponert over at det er mulig å få til. De som har lyst til å klage vil uansett finne noe å klage over.



 Miklus (14. jul 2010 23:45) *  IP
Bra innlegg digger. Velkommen skal både du og steven være - vi er stolte av slagmarken vår og håper dere får en hyggelig runde neste gang dere er innom.


 Tvilende Tom (15. jul 2010 13:00) *  IP
Til Il Kapitan:
Du tror du har avslørt hvem jeg er bak mitt nick, og oppgir denne personen med fullt navn. For det første kan jeg forsikre deg om at jeg ikke er denne personen. For det andre - og det er mye verre - skriver du et fullt personnavn
her. Da havner dette navnet på nettet til evig tid. Dersom man googler vedkommende (som jeg altså ikke repeterer navnet på, av åpenbare grunner) så vil ditt innlegg komme opp, og bidra til å sverte vedkommendes rykte. Det er tydelig at du hater ham, og jeg aner ikke hvorfor. Temmelig råttent av deg å eksponere en fyr med fullt navn på nettet.

Når det gjelder leting etter identitet så har jeg selv for ca. 3 uker siden bedrevet denne leken på Scangolf. Det var en ivrig debattant der som la igjen så sikre spor om spilletid, sted og hcp, at det var enkelt å finne ham på "utgåtte tider". Jeg skrev om dette for å minne andre på at de spor vi etterlater oss fører til identifikasjon. Jeg ville dog aldri finne på å "avsløre" vedkommende med å oppgi hans navn på en debattside. Der går grensen for kikking. Jeg fikk samtidig en egen påminnelse om at jeg ikke må legge igjen spor om meg selv og de jeg spiller med, da ingen av oss ønsker å få identiten avslørt. Derfor la vi/jeg ut diverse villspor (= gal info) om oss selv og andre data om tid, hcp, hjemmeklubb o.l. , da vi spilte på Mikla, FOR FØRSTE GANG! Du er altså helt på jordet i din leting etter min identitet.

Forøvrig så jeg at det var en person med det navnet du oppgir som hadde spilt alene på Miklagard for ca. 1 uke siden. Jeg spiller aldri alene! Men han er vel en einstøing uten golfvenner.



 provisorisk (15. jul 2010 17:22) *  IP
hehe må si jeg ler godt her nå Leif :)



Jeg fikk samtidig en egen påminnelse om at jeg ikke må legge igjen spor om meg selv og de jeg spiller med, da ingen av oss ønsker å få identiten avslørt. Derfor la vi/jeg ut diverse villspor (= gal info) om oss selv og andre data om tid, hcp, hjemmeklubb o.l. , da vi spilte på Mikla, FOR FØRSTE GANG! Du er altså helt på jordet i din leting etter min identitet.

Ser du ike hvor dumt dette her ser ut ?



 Miklus (15. jul 2010 20:26) *  IP
Tvilende Toms lek med andres identitet er vel neppe et eksempel til etterfølgelse. Å "lissom oute" anonyme deltagere på et forum slik han gjorde på et annet nettsted er dårlig nettikette og bør vel ikke besvares med samme mynt. Hvem Tom er spiller ingen rolle - meningene hans er klare og definerte og han ønsker ikke å spille vår kjære bane igjen før neste år. Om han heter Leif, Ove, Kollbjørn, Billy eller Bob er uten betydning.


 Til tvilende Tom (15. jul 2010 21:04) *  IP
Takk for en av de morsomste debattene på denne siden på lang tid. Din store mangel på forståelse av hva som kjennetegner gode golfbaner kombinert med å være kombinert er særdeles morsomt å lese!

"Dersom man googler vedkommende (som jeg altså ikke repeterer navnet på, av åpenbare grunner) så vil ditt innlegg komme opp, og bidra til å sverte vedkommendes rykte. Det er tydelig at du hater ham, og jeg aner ikke hvorfor. Temmelig råttent av deg å eksponere en fyr med fullt navn på nettet". Strålende sagt. Jeg håper for din del at dette er ment som en spøk!

Ønsker deg ellers en god golfsesong, og håper du koser deg på noen flate og enkle mikkemusbaner hvor du kan lande akkurat hvor som helst og fortsatt ha enkle slag videre. Mesterskapsbaner er det nok fornuftig å holde seg langt unna...:-)



 Birdie (19. jul 2010 13:05) *  IP
Morsom diskusjon ja med mange meninger. Her kommer en til. Mikla er en kjempebane designmessig. Banen gir spilleren på nesten alle hull en valgmulighet. Skal jeg gå for det eller legge opp. Teesteder, fairways, plassering av bunkere og greener er lay outmessig utmerket.
Banearkitekten de har brukt er jo meget annerkjent selv om han kan være spesiell i sin utforming av baner...
Mikla er nok en av banene i Norge som kan sies være nærmest opptil en god champions course. Dermed FOR utfordrende for høyhandicapperen og blir derfor av disse omtalt som en dårlig bane.
Så kan man selvfølgelig diskutere om beliggenheten på et jorde er spesielt trivelig, om man har for store ambisjoner med hastighet på greenene som ødelegger kvaliteten på gressveksten år etter år osv. Man kan jo også spørre seg hvorfor de har den store medlemsflukten...

Ikke medlem av MIKLA, men 5 i handicap.



 Hacker (19. jul 2010 19:54) *  IP
Utdrag fra Miklagards nye baneguide for høyhandicappere.

Hull 1:
Slå ut fra tee 55 med driver, la ballen trille av tee og stoppe før tee 49. Du skylder nå alle i ballen en øl.

Slag to. Her kan du fort havne i sidehellende fw, det beste er å slice den direkte i skogen til høyre.

Slag tre. Spark til ballen hvis den ligger dårlig, det er lov hvis ingen ser det. Sikt videre ut til høyre på fw 9, der er det flatt!

Fortsett på samme måte noen slag til, inntil du nærmer deg greenen.

Hvis du har en bunker mellom deg og flagget bør du putte rundt denne.

Osv...



 AR (19. jul 2010 22:39) *  IP
Hacker, hvordan lyder baneguiden for hull nr 2 for høyhandicappere?


 Hacker (19. jul 2010 23:01) *  IP
Utdrag fra Miklagards nye baneguide for høyhandicappere.

Hull 2:
Glem hull 1, ta deg eventuelt en god slurk medbrakt.
Alternativ 1: Ikke bry deg om vannhinderet litt foran tee, lukk eventuelt øynene!
Alternativ 2: Ikke slå en ball fra tee, gå fram og dropp en ball rett bak vannhinderet, da har du spart en ball!

Ta med redningsvest...
----

Nå har jeg gått tom for materiale :P




 Resurrected (20. jul 2010 08:20) *  IP
Hacker: Veldig bra!

Alternativt kunne man gått for en baneguide tilsvarende Hakadals langtslående sønn:

Hull 1: Slå første-slaget 360 meter rett i hullet. Hvis du bommer tap den i, børst av deg skuffelsen og gå til hull 2.

Hull 2: Slå første slaget 330 meter rett i hullet. Hvis du bommer tap den i, børst av deg skuffelsen og gå til hull 3.

Hull 3: Se over (gå til hull 4)

osv.



 SAbeltann (20. jul 2010 10:19) *  IP
tillegg til Resurrecteds ypperlige baneguide:
Hull 1: Hvis du bommer, slå andreslaget, en liten 3-spoon fra fairwaybunkerkanten på hull 8, rett i hullet. Hvis du bommer, tap den i, børst av deg skuffelsen og gå til hull 2.





 simen fulland (20. jul 2010 10:50) *  IP
Hei hei hei!!!!!

Hva i all verden er det som er galt med den taktikken?
Så utrooooolig typisk av de kortslående å rakke ned på oss langtslående.

Dette er jo egentlig diskriminering på det groveste.

Noen må jo tale de langtslåendes sak.



 SAbeltann (20. jul 2010 11:09) *  IP
Nemmen, det er da INGEN som har sagt det er noe feil med taktikken!....

Jeg kjenner ikke deg spesifikt, men har jo lest at du driver litt over gjennomsnittet ("litt") så det er klart man må ha alternativ baneguide!....

respekt for longhitters sier nå jeg!



 Resurrected (20. jul 2010 13:32) *  IP
Fulland:

Her er det ikke snakk om å rakke ned, det er jo den ultimate golfstrategien :D Dessuten, du tåler det !:D



 Gunnar Bull (20. jul 2010 15:35) *  IP
Haha, fulland, dette er jo en god idé. Du kan lage verdens første baneguide for langtslående på Hakadal!

En egen, spesiallaget baneguide for alle som driver minst 300 meter ville jo være en kuriositet som kunne fått presseomtale langt utenfor norges grenser.

Og så kan Tvilende Tom lage en baneguide for kortslående med drivinglengde maks 150 meter på Miklagard. Kan bli en trend dette.



 Louis Røren (20. jul 2010 17:01) *  IP
Spilte Miklagard idag, for første gang i år. Og min forhåndsvise skepsis, etter diverse omtale tidligere i sesongen, viste seg å være fullstendig ubegrunnet.
Bedre fairwayer enn de somm banen nå har må man normalt til helt andre breddegrader for å finne. Superb. Greenene var beklageligvis nysandete (sand iblandet torv som stedvis så ut som muselort), men dette til tross var greeene helt greie, dog ikke spesielt raske, naturlig nok.
Det som i tillegg imponerer på Miklagard er at alt er skikkelig gjennomført. Fra adkomst med hyggelig skilt på Håvamål, proff mottagelse i shoppen (likte også tiltaket med det lille hjørnet hvor man kunne lage sin egen bagett), tildeling av pose med stilig baneguide (beste jeg har sett noe sted) + div., fin, velassortert shop, starter på 1. utslag med greie instrukser. Bunkerskantene skikkelig klippet, sanden raket, tilstrekkelig med raker, og til slutt et trivelig klubbhus, passe stort, hyggelig terasse og intim restaurant. I det hele en golfbane til etterfølgelse.

PS - jeg er ikke medlem, og er tidligere skeptiker som etter denne opplevelsen er omvendt (selv om banen ga meg en på trynet). Stå på Miklagard, dere er definitivt blant de beste i klassen.



 Dilter (20. jul 2010 17:55) *  IP
Spilte i dag Miklagard for 5. gang, og for 5. gang spilte jeg på nydressede greener, som for øvrig var jevne og fine.

Det må ligge en eller annen slags forbannelse et eller annet sted.



 Gunnar Bull (20. jul 2010 19:25) *  IP
Det er vel den forbannede dresskoden da :-)

For øvrig er det så varmt her nedi Marbella at jeg dropper alle planer om å spille golf. Så jeg gleder meg til å komme hjem igjen om en ukes tid.



 SAbeltann (20. jul 2010 20:48) *  IP
Ja, GB. Hjem hit er det stas å komme nå.

vi koser oss med øsevær og atlanderhavsvinder over hele østlandet......




 Resurrected (20. jul 2010 22:33) *  IP
GB: Jeg kan glede deg med at Miklagard er tilbake meget god stand, dog med noe stikk av tunrapp på enkelte greener.

Anlegget sett under ett er nå veldig nært oppunder der man ønsker å være, gleder meg til neste runde!

Dressing må til, og med den dressesanden som de har for vane å bruke er som regel grei å putte på. Men synd dere ikke spilte dagen før dressinga, da var det sikkert nybarbert og fint! Det er også rart om det ikke var opplyst om vedlikeholdet på hjemmesiden, sikkert en glipp i så fall.



 simen fulland (20. jul 2010 23:13) *  IP
Gunnar Bull, den guiden har jeg allerede utkastet til inni hodet mitt fra hvit tee. Naturligvis en fin liten medvind på alle hull;-)

Hull 1: Drive, jern, putt. Eagle
Hull 2: par 3...gjesp....jern, putt. Birdie
Hull 3: Drive over bekken, jern, putt. Eagle
Hull 4: En flott powerhook etterfulgt av en putt. Eagle
Hull 5: Par 3 .....gjesp... jern, putt. Birdie
HULL 6: Drive forbi vannet i bånn, jern, putt. Eagle
Hull 7: Par 3.....gjesp....jern , putt. Birdie
Hull 8: Drive over bekken i bånn, chip og putt. Birdie
Hull 9: Drive, chip, putt. Birdie.

Sånn, da er front over med 13 under og eagle kjøret kan virkelig begynne.

Hull 10: Hybrid eller kosedrive, putt Eagle
Hull 11: Par 3....hva skal vi med denne typen hull egentlig? Jern, Putt. Birdie
Hull 12: Jern/hybrid, putt. Eagle
Hull 13: Drive, putt. Eagle
Hull 14: Siste par 3 hullet....THANK GOD.... Jern, putt. Birdie
Hull 15: Drive, putt. Eagle
Hull 16: Drive, putt. Eagle
Hull 17: Drive, jern. putt. Eagle
Hull 18: Drive gjennom ett lite vindu mellom noen graner, putt. Eagle.

Da er en frekk backnine unnagjort med deilige 16 under.
Totalt 29 under par og en helt grei 42 runde unnagjort.

Tror nesten jeg skal bruke dette som spilleplan under klubbmesterskapet he he;-)



 Miklus (20. jul 2010 23:15) *  IP
Baneguideindustrien ser ut til å få et oppsving. Det er jo fint. Jeg gleder meg til Fullands banguide for jernspill på Østlandet - den kan vi andre dra nytte av. Kanskje Ressurected kan bidra med baneguide for dårlige slag:

Hull 1:

5'er wood til 40 meter fra greenen (dårlig treff)
Wedge til tap in birdie (drittslag)

Hull 9: 7'er jern og så SW for eagle. (pokker at jeg ikke fikk senka med 60 grader'n)


Ved siden av banedesignet er Miklagard en klubb med hyggelige medlemmer i alle hcp kategorier, medlemmer som er genuint glad i golf og som stiller høye krav. Det er både beauty og blessing. Derfor er det godt at klubben har en fantastisk daglig leder i Tore Waagø og to av Norges mest trivelige proer i Ross og Christian. Treningsområdene er flotte og proshoppen er vennlig. Hva mer kan man be om?



 Dr. Green (21. jul 2010 08:57) *  IP
Skuffende Herr Drunkaducko! Du må trene mer på jernslagene og chippinga di. Der har du jo en haug med slag å hente!


 Gunnar Bull (21. jul 2010 09:34) *  IP
Fulland, denne må du nok jobbe mer med. Vi snakker om en guide med gode råd, ikke et scorekort fra en av dine halvfuktige drømmer ;-)

Eneste hullet du guider er 18 og der lærte jeg faktisk noe, det skal du ha. Første gang jeg spilte hullet, prøvde jeg nemlig å finne det "vinduet" ditt. Men fant bare en parkeringsplass.

Det er bedre å spille golf i dårlig vær enn å sitte musestille i skyggen og kjenne at svetten pipler ut gjennom porene i kroppen din.

Resurr: Tar kontakt når jeg er hjemme igjen, ok?
Miklus: Vi er så veldig enige!




 simen fulland (21. jul 2010 13:28) *  IP
Gunnar Bull....Jasså du vil ha en seriøs baneguide for Hakadal tilpasset sluggergolfere, vel her er den:-)

Hull 1 Par 5 544m:
Risk:
Sikt på høyre bunkerkant på bunkeren ca 265 fra tee (hvit).
Ballen kicker høyre i venstre fairwaykant ved perfekt drive og ligger laaaangt nedi der midt i fairway med ett jernslag inn til green.

Safe: Pga OB til venstre mot hull 9,slå ut lavt jern. Kommmer du langt nok 3w e.l mot green eller legg opp på flaten med ca 100 igjen.

Hull 2 par 3 163m: Velg riktig jern ut fra vind og distanse og sikt mift på green. Bom på green = trøbbel.

Hull 3 par 5 500m : Gjem driveren og slå hybrid/jern. Driv her går fort i bekken for langtsående. Nesten alltid medvind på dette hullet. Kommer du langt nok og ligger fint gå for green,hvis ikke legg opp.

Hull 4 par 4 345m: Jern/hybrid sikt mot bunker høyre og du har god margin til begge sider. Slipper du den høyre blir du liggende nesten flatt i snill rough. Slår du rett eller med draw ligger du midt i fairway, nogenlunde flatt med ca 110 - 100 igjen.

Hull 5 par 3 173m:

Sjekk vind og flaggplassering, velg riktig jern. Kan være lurt å sikte mot høyre side av green. Bommer du green vestre er du enten i sidevann eller får vanskelig chip/pitch. Bommer du høyre kicker du vanligvis inn på green.

Hull 6 par 5 480m:
Risk:
Driv forbi vannet i bånn til venstre. Krever carry på ca 280.Normalt er det motvind her.Deretter jern/hybrid inn på green

Safe: Jern fra tee, legg 2 slaget på ønsket distanse. 3 slaget på green.

Hull 7 par 3 140m.
Sjekk vinden og velg riktig kølle, slå høyt eller med mye spinn slik at ballen ligger der den detter ned.

Hull 8 par 4 394m:
La driveren ligge. Langtslående kan gå i bekken eller vann venstre. Slå jern/hybrid legg og legg deg i fairway med alt fra 200 - 150 igjen.

Hull 9 par 4 343m:
Knas på med driveren, god plass begge veier. God treff gir chip og putt.

Hull 10 par 4 281m:
Jern/hybrid sikt over bunkeren og du vil trille til fremkant av green litt til venstre med god vinkel for chip og putt

Hull 11 par 3 133m:
Se an vinden, velg riktig kølle.

Hull 12 par 4 252m:
Jern/hybrid i vindstille/medvind, 3wood/kosedrive i motvind.
Sikt mot høyre kant av green. Rett frem og draw blir gull og eagle putt. Push eller fade gir chip og put.
Hook gir OB. Slice gir fairway hull 17 og ingen krise.

Hull 13 par 4 301m:
Drive, god plass rundt green på begge sider. Kan du carre 290 - 300 er du på med riktig retning.
Har du ikke denne carry distansen i kroppen legg opp med jern på ønsket distanse for andre slaget.

Hull 14 par 3 140m:
Igjen se an vinden, velg riktig kølle eller slagtype.

Hull 15 par 4 324m:
Hyperisk: Er du i det dumdristige hjørnet kan du gå rett på green. 301m til greensenter (lasermålt). Vann green høyre og miste ballen rough til venstre gjør dette meget vågalt men naturligis gøy om man lykkes.

Safe:
Sikt midt over bunkeren du ser fra tee. Velg kølle som gir carry ca 220 (da klarers bunkeren bak også) Draw tar vannet ut av spill, rett frem gir kort slag over vann mot hullet fade gir lenger slag over vann mot green.

Helsafe: Sikt høyre av bunker slik at du ligger i fairway med ca 130 igjen,vannet før green ser imidlertid litt skumlere ut fra denne vinkelen.

Hull 16 par 4 328m:
Risk:
Slugg i vei en driv, kutt dogleggen mot green over trærne.
Carry på litt over 300 og du kan bli liggende på eller rett ved green.

Safe:
Sikt mot venstre side av fairway og land ballen der fairway er bredest med cirka 160 - 150m igjen.
Vi kaller dette (å ta det korte slaget først taktikken)
Det er veldig smalt med 100 igjen og vann både høyre og venstre og dermed ikke veldig lur taktikk.

Hull 17 par 5 495m:
Drive, knas på god plass høyre og venstre. Sikt over en liten kul<



 Gunnar Bull (21. jul 2010 16:57) *  IP
I rest my case :-)


 Smilende Sam (22. jul 2010 11:26) *  IP
Endelig kan jeg spille Hakadalen slik den skal spilles. Takk Simen.

Forøvrig jo trådstarten her ganske morsom og sikkert bare ment som en provokasjon til Miklamedlemmene. At tråden så utvikler seg til å bli en morsom tråd om baneguider er vel en typisk positiv metamorfose.



 HCPmann (22. jul 2010 13:27) *  IP
Har ikke spilt Hakadalen før. Men føler at den rett og slett blir for enkel når jeg nå har fått oppskriften. Liker å tenke selv jeg.... Baneguide, kikkert og merking av avstander ødlegger jo hele gleden


 spilt haka (22. jul 2010 13:49) *  IP
tviler litt på "ikke singelhc" simen. Men i våte drømmer ar alle både langtslående og scratchspillere


 Gunnar Bull (22. jul 2010 19:39) *  IP
Et snev av humoristisk sans gjør ofte livet lettere å leve.


 Simen Fulland (22. jul 2010 20:51) *  IP
Jeg er singel så det så tenk!

Jeg har vanvittige 7,6 i handicap og slår garantert lenger enn deg.....



 spilt haka (22. jul 2010 21:02) *  IP
det er ikke særlig imponerende med 7,6 i hc, spesielt hvis du slår 308 meter carry med en rolig drive mellom et par trær eller 320 carry med å ta i. Og da vinner du vel lett NM i longest drive.. Men jeg husker jeg så resultatene fra en turnering på haka og faktisk har jeg scoret bedre enn det du presterte da. Men så slår jeg da ikke så langt og skjeivt.


 Simen Fulland (22. jul 2010 21:15) *  IP
Er du jente siden du ikke skjønner ironi?
Eller har du null sans for humor?

Så for å konkretisere hva jeg mener helt uten humor:

I mine øyne begynner du å bli god når du har golf som idrett og er bedre en scratch i HCP.

Alle andre inkludert meg selv er hackere på forskjellig amatør nivå.

Så ja, jeg scorer innimellom høyt også på egen bane.

Bare kos deg med tvilen din du dersom det gjør deg lykkelig ;-)



 steven (31. jul 2010 22:15) *  IP
Hva er det *å være god * da Simen ?
I min alminnelige verden er singelhc gode til å spille golf. Men er HB god ? I forhold til hva da ? Til oss ? Ja.
I forhold til 125 andre golfere i verden ? Not.
Alt er relativt her i verden. Det er ikke bare de aller beste som er gode.
Hvis du mener at bare de aller beste er gode, er resten av oss helt håpløse kløner. Jeg tenker ikke i slike baner.
Jeg synes jeg er brukbar til å spille med hc 10. Det gjør også mine venner med hc fra 4 til 30.
Hvis det bare er de med bedre enn scratch som er *gode* er resten helt håpløse ?



 Loddvart (01. aug 2010 00:14) *  IP
For en fantastisk diskusjon dette utarte seg til å bli :)

Det absolutt morsomste i denne tråden er at noen faktisk tror et bra slag i golf er et slag som går rett fram, og som lander midt i fairway. Det tas altså ikke hensyn til om fairwayen vil bringe ballen din til et vannhinder eller rough. Så lenge slaget treffer fairwayen i midten, og har flydd rett fram - ja da er slaget perfekt.

Noen har såpass lite selvinnsikt og kunnskap om sine egne golf-evner at en diskusjon er fånyttes. Lite kunnskap om banedesign rent generelt hjelper også lite, spesielt når man har misforstått endel av hovedkonseptene.



 SAbeltann (01. aug 2010 16:52) *  IP
Men Loddvart da, du må vel vite at Tvilende Leif har lang erfaring med golf, og dermed er både meningsberettiget og har brakgrunn for å uttale seg.

spiller ingen rolle om han har rett, så lenge han er eldre enn oss, og dermed også visere.

Jeg lurer forøvrig på hva en trivelig bane er!...
er det en bane som gir god score, eller en bane som gir deg en naturopplevelse du kan fortelle om når du kommer hjem?

Lurer i samme slengen på hva som er motivasjonen til de forskjellige golfere til å kaste bort dagene sine på utrivelige golfbaner.... en banetype jeg aldri selv har lagt merke til å ha besøkt.



 Loddvart (01. aug 2010 17:39) *  IP
Jeg er uansett bedre å spille golf enn Tvilende Tom. Jeg har ofte GIR på par4-hull som er 400 m lange. Med Tvilende Leifs åpenbare mangler på både forståelse for golf, manglende oppførsel, manglende sosiale antenner etc, så er jeg helt sikker på at jeg ikke gidder å ha en diskusjon gående med han :)

En trivelig bane er en bane som snakker pent til deg under runden. Ikke en bane med skeive fairwayer hvor du må være flink å spille golf for å få til en god score.



 simen fulland (01. aug 2010 22:27) *  IP
Steven,

Man er ikke så halvgæren til å spille med handicap rundt vårt i norsk målestokk. Husk imidelertid at det ikke er spesielt mange golfere i Norge. Så engentig er vi bare sånn middels

Poenget mitt er at mange lavhandicapere tar golfen litt vel alvorlig i forhold til ferdighetsnivå. Noe av det dummeste jeg vet er singlehandicappere (eller høyere HCP) som banner og sverter når de har greentreff fra 150m, lander 12m unna pinnen og synes de har slått drit dårlig.

Eller når de bommer putten fra 9 meter med 20 cm og klager på ett gress strå som lå litt feil osv osv.

Gå inn på PGA og ta en titt på stats for hvor nærme de beste spillerene i verden er flagget i snitt fra forskjellig distanser.
Sjekk også treffprosenten fra diverse distanser ved putting. Mye interresant lesing der.

Den dagen man innser følgende blir golf mye mere artig:
Green in regulation er bra, 2 putt er bra. Alt som er bedre er bonus.

Nivåforskjellen på en spiller som går f.eks 77 i snitt og en som går på 72 i snitt er enorm.

Nivåforskjellen på en spiller som går på 72 i snitt og en som går på 69 i snitt er astronomisk.

Så alle vi som går våre runder stort sett på midt til høy 70 tall - midt til høyt 80 tall er egentlig ikke spesielt gode.

Men vi har det forhåpentligvis mer morro med golfen den dagen vi inser at vi ikke er så gode.
Da er det lettere å glede seg over de gode slagene vi slår og glemme de dårlige.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72