Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her

VM lag herrer 2016, Riviere Mayo, Mexico, 21. - 24. september

Viktor Hovland kan komme til å gjøre det godt i VM

25.09 VM Lag menn i Mexico:
Norge med fantastisk 5. plass i VM for lag herrer i Mexico
Golfsiden antydet at en topp 10 plassering ville være bra før VM startet. Dette ble over all forventning - nesten.

Viktor Hovland hadde en super 65 runde lørdag på VMs siste dag. Med en feilfri 66 runde (-6) var han viktig for at Norge fikk en 5. plass i VM. En flott plassering som det vil bli lagt merke til internasjonalt.

Det er langt fra utenkelig at Norge ville blitt nr 2 med Kristoffer Reitan på laget. Norge var bare ett slag fra 3. plassen og to slag fra sølvmedaljen.

En kjempefin plassering ble det. Men med fullt lag - hva kunne det ha blitt?

Kristoffer Ventura gikk på 71 siste dag slik at tellende score ble 136. Knud Krokeide gikk på 77 som ikke tellende score.

En meget bra prestasjon av det norske laget.

Men Australia var fullstendig overlegne denne gangen og vant med hele 19 slag foran England og 20 slag foran de to på 3. plass Irland og Østerrike.

Sverige ble nr 13, Danmark nr 21, Island nr 25 og Finland nr 30. Det var 71 land med i VM denne gangen.

En imponerende innsats av det norske laget!

Golfsiden gratulerer!

LIVE SCORE

24.09 VM Lag menn i Mexico:
Norge nr 7 før siste runde i VM for lag herrer i Mexico
Norge kan gå mot en topp 10 plassering, men det er jevnt.

Viktor Hovland hadde 70, Kristoffer Ventura gikk på 69 og Knud Krokeide gikk på 80 som ikke tellende score.

Det er to slag og til 4. plass og fire slag opp til bronsemedalje.

Australia, USA og Irlands har pallplasseringene før siste runde.

Det hadde vært interessant å se hva Kristoffer Reitan kunne gjort i dette selskapet, men han skal spille Ryder Cup junior de neste dagene.

LIVE SCORE

23.09 VM Lag menn i Mexico:
Norge med solid andrerunde i VM for lag herrer i Mexico
Norge viser tenner. Australia i soleklar ledelse.

Norge ligger på 8. plass etter to runder. Topp 10 til slutt er klart innenfor rekkevidde. Men det er meget jevnt. Her er det ikke plass for slinger i valsen.

Viktor Hovland hadde 70, Kristoffer Ventura fikk 69 og Knud Krokeide gikk på 78 som ikke tellende score. Norge ligger foran de andre nordiske nasjonene, marginalt.

Australia, USA og Sveits har pallplasseringene halvveis.

LIVE SCORE

22.09 VM Lag menn i Mexico:
Norge med grei åpning i VM for lag herrer i Mexico
Norge henger med, men Skottland tok føringen første dag.

Skottland var 10 under på de to tellende rundene.

Rett før Norge var ferdig med sin runde i natt lå laget på 6. plass etter at Viktor Hovland var 5 under par etter de 6 første hullene på de siste 9. Det var akkurat 5 under par laget var ved midnatt med 3+6 hull igjen å spille for Viktor Hovland og Kristoffer Ventura.

Så fikk Viktor Hovland en trippel bogey 7 på det 17. hullet - et par 4 hull på 420 meter. Dermed raste laget ned fra en 4. plass til en 11. plass.

De to tellende scorene til Hovland/Ventura var 71 og 70. Knud Krokeide viste at han kan bli en god mann å ha med videre i VM. Han hadde 74 med et par dobbeltbogeyer.

Norge deler 11. plassen med Sverige.

Et realistisk mål som Golfsiden antydet før turneringen om en topp 10 plassering ser ut til å være innen rekkevidde.

LIVE SCORE

19.09 VM Lag menn i Mexico:
Kan de norske få en topp 10 plassering?
Norge har de siste årene hatt mange gode juniorspillere. Det norske laget kan komme til å hevde seg bra med full klaff i VM denne uken. De bør kunne få en bedre plassering enn jentene fikk i forrige uke, men konkurransen er hard.

De norske jentene gjorde en bra innsats. Den 20. plassen de fikk står det respekt av.

Herrene spiller VM for lag som går under navnet Eisenhower Trophy 21.-24.september på Riviera Maya, Mexico.

På det norske herrelaget spiller Kristoffer Ventura, Oslo GK, Viktor Hovland, Miklagard GK og Knud A Krokeide, Asker GK.

Krokeide erstatter Kristoffer Reitan (Oslo GK) som er tatt ut til å representere Europa i Junior Ryder Cup i USA. Reitan var ikke i tvil om hva han ville. Tenk å få oppleve å spille Junior Ryder Cup og være gjest under selve Ryder Cup etterpå. VM kan han spille neste gang om to år. Hvis han fortsatt er amatør. Og det er han nok. Han er smart nok til å velge college og utvikle seg videre der med de mulighetene han har fått.

Både Ventura og Hovland kan gå lavt score-messig. Krokeide kan også gjøre gode runder. Men det er temmelig tøft å spille internasjonalt.

Norge stiller i VM i høst. Her er lagene.