Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser






Richard Lindberg, head coach i NGF (foto: SGF/Søderqvist)

28.11 NGF:
Store endringer i elitesatsingen
Med ny head coach blir det nå endringer i satsingen på toppnivået i norsk golf.

Det har vært en del misnøye med uttak til Team Norway de siste årene. Spesielt ille har det vært på kvinnesiden hvor noen av LET-spillerne har vært en del av Team Norway, mens andre ikke har fått støtte fra NGF i samme grad. Det har skapt splittelse i det som ellers kunne vært et lag når de er ute og reiser.

Det vil alltid bli diskusjoner rundt uttak av spillere som det skal satses på. Det samme gjelder de fleste laguttak. De siste plassene vil det alltid være debatt rundt. Det gjelder å ha regler og kriterier som gjør at denne diskusjonen blir mest mulig smidig.

Nå ønsker Golfforbundet større nærhet til klubbene og erstatter Team Norway-lagene med en ny struktur.

Dette skriver NGF selv om de endringer som å skal foretas
(litt justert for skrivefeil):

Fra og med 2019 legger Norges Golfforbund (NGF) om elitesatsingen. Mens NGF frem til nå har operert med uttak til proff-, amatør-, junior- og talentutviklingslag, ønsker NGF i stedet å ta ut representasjonsspillere til internasjonale mesterskap og turneringer, samt samlinger, basert på tydelige og forhåndsdefinerte kriterier.

- Et uttak skal ikke være en falsk trygghet for de som klarer laget ved sesongstart, sier nytilsatte head coach Rickard Lindberg i Norges Golfforbund.
Han vil ha likere forutsetninger og mer konkurranse om plassene når utøvere skal representere Norge internasjonalt. NGF jobber nå med å utarbeide kriteriene for uttak som vil bli offentliggjort i desember 2018.

Mer klubb – mindre forbund
Det viktigste argumentet for å kutte satsningsgruppene er likevel NGFs ønske om at talentutvikling skal skje så nært klubbene som mulig.

- NGF skal ikke ha eierskap til utøverne. Det eierskapet skal ligge til klubben. Sånn sett vil 2019 representerer et overgangsår. Går alt etter planen vil vi fra 2020 ha på plass en talentutviklingsstruktur der NGF-coacher i større grad er til stede og bistår golfklubbene innenfor et geografisk område, forsetter Lindberg.

Lindberg er også opptatt av at utøverne skal få mulighet til å utvikle seg ut fra egne forutsetninger.

- Det er vanskelig å forutse hvordan en utøver vil utvikle seg i ung alder. Den nye strukturen bidrar til å opprettholde motivasjonen til flere. Det er alle tjent med, sier Lindberg.

Åpner for flere, men stiller tøffere krav
For de profesjonelle spillerne vil Team Norway Golf bli en åpnere satsing der flere vil få tilbud om samlinger og oppfølging. Forutsetningen er at utøvere legger ned den jobben som kreves for å kunne hevde seg internasjonalt.

- For å lykkes i golf kreves det evne og vilje til å jobbe knallhardt over tid. Hvorvidt utøverne er villige til å legge ned det nødvendige arbeidet, kommer til å være avgjørende for om man blir invitert med på satsingen eller ikke, avslutter Lindberg.


Se også:




Richard Lindberg

25.10 NGF:
Team Norway Golf får ny head coach
Det hentes krefter fra Sverige igjen. Les mer



Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon