Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    GolfreiserBlir hull 12 avgjørende i år også?

05.04 The Masters:
Måtte den heldigste vinne!
Så er det The Masters igjen. Her teller både dyktighet og flaks. Mye av det siste. Les hvorfor.

Det er ikke så mange deltakere i startfeltet. Derfor er dette den letteste major-turneringen å vinne. Men vinneren må vise smartness, dyktighet og ha en god porsjon flaks. Ikke minst det siste. Det gjelder både flaks med vinden, flaks med starttidene de to første dagene, flaks med hvordan ballen ligger mellom furutrærne og flaks med spretten på fairwayer og greener.

Vinden
Det kommer til å blåse kraftig torsdag i følge yr.no. Utpå ettermiddagen blir det liten kuling, skal vi tro den norske, nettværprofeten. Da gjelder det ikke bare å ha flaks med vindkastene.

Ja, for det er vindkast på denne banen. Fullstendig uberegnelig der vinden svirvler (=onomatopoetikon) mellom og over furutrærne. Dette kan koste mange slag hvis/når man er riktig uheldig. Vindkastene rammer de enkelte spillerne i høyst ulik grad. Her gjelder det å ha flaks.

På denne banen, Augusta National Golf Club, er det en håndfull hull hvor selv gode slag kan ende opp i katastrofe hvis vinden spiller deg et puss, eller vindpust om du vil.

Et, i utgangspunktet, meget godt slag kan ende opp i katastrofe og dobbeltbogey eller verre når vinden ikke spiller på laget med spilleren.

Vinden gjør at avstandskontrollen blir temmelig håpløs. Dermed vil spillerne få putter fra vanskelige posisjoner selv om ballen skulle lande på greenen til tross for vindkastene. Treputtene vil det dermed bli mange av.

Hullene 3, 7, 11, 12 og 15 har vanskelige vindforhold, litt avhengig av vindretningen. Men vinden har en tendens til å variere sterkt mellom furutrærne. Også hull 16 kan gi spillerne vindproblemer. Her er det svært lite å lande på. I hvert fall når flagget er plassert på det øvre platået til høyre på greenen.  Par 3-hullene 4 og 6 er også ofte problematiske i vind.  

Det hjelper ikke noe særlig at dagens spillere stort sett har en høy ballbane. På den annen side blir det ikke lett å spille lave baller på denne banen. Greenene inviterer ikke til det, nemlig. Dette er på ingen måte noen links-bane hvor man sier: keep them low and let it roll.

Med vindkast på opp til 40 miles per hour i følge to the National Weather Service blir det spennende å se hvem som klarer seg best. Det ser ut il at de tidlig startende får de beste forholdene torsdag. Det kan bli ren komikveld når nordmenn slår på norsk eller svensk TV eller PC eller telefon eller IPad eller radio torsdag kveld.

Lørdag og søndag er det meldt fint vær og lite vind.

Ikke så raske greener?
Trolig blir ikke greenene så raske som de har vært tidligere. Men det gjenstår å se. Det har med stellet av dem å gjøre uten at vi skal då inn på detaljer om det her.

Trolig vil de lage tregere greener på grunn av den vinden som er meldt. Ellers kan de risikere at de ikke gjennomført første runde fordi ballene blåser av greenene. Men både vind, vær og greenenes beskaffenhet er usikre elementer før turneringen starter.

Rory
Rory McIlroy stiger opp som en favoritt med den værmeldingen som ligger på bordet, eller skjermen. Han er vokst opp der hvor vinden uler over golfbanene i langt større grad enn tilfellet har vært for de fleste andre i feltet som i sterkere grad er godværsspillere. Han går ut i den tredje siste ballen torsdag og ser ut til å få den kraftigste vinden. I hvert fall i begynnelsen av runden.

Slik værmeldingen ser ut før start, ser det ut til at de som har tidlig start torsdag og dermed sen start fredag får de klart beste forholdene å spille under.

I denne gruppen finner vi blant andre: Justin Rose, Jason Day, Phil Mickelson, Jordan Spieth, Martin Kaymer, Rickie Fowler, Hideki Matsuyama, Pual Casey, Thomas Pieters og Adam Scott.

I den "uheldige" gruppen med sen start torsdag og tidlig start fredag finner vi blant andre: Bubba Watson, Dustin Johnson (han fikk en kraftig ryggskade onsdag etter et trappefall og er usikker til start torsdag, men han får i hvert fall så lang rekonvalesens som mulig Les mer her), Jimmy Walker, Justin Thomas, Marc Leichman, Jon Rahm, Rory McIlroy, Alex Noren, Sergio Garcia, Sten Stenson og fjorårsvinneren Danny Willett.

Golfsiden på Augusta
Slik gikk det da Golfsidens redaktør forsøkte seg på Augsta National Golf Club dagen etter at Nick Faldo kjørte over Greg Norman siste dag etter at Greg Norman ledet med 7 (sju) slag før siste runde. KLIKK HER

 


 
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon