Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser

Marianne Skarpnord

22.06 Marianne Skarpnord:
Hun trakk seg fra Team Norway
Mange av våre beste forsøker å komme inn i Team Norway, men de færreste lykkes. Marianne Skarpnord har etter en tids vurdering kommet fram til at hun vil satse på egenhånd utenfor NGF og Team Norway. Men hva ligger bak?

I en melding fra NGF heter det:

"Endringer i Team Norway
Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK) har bestemt seg for å stå utenfor NGFs Team Norway-satsing. Samtidig er Elias Bertheussen (Byneset GK) tilbake på laget etter å ha vært ute i et lite halvår.

- Marianne er en godt etablert og ambisiøs utøver. Den beste løsningen for hennes videre satsing er at hun nå står utenfor Team Norway, sier Head Coach Jon Karlsen."

Her er det noe som skurrer. Man går ikke ut av det tilbudet som Team Norway tilbyr uten grunn. Skulle ikke Team Norway være den beste løsningen for norske spillere som ønsker å bli best?

Team Norway gjør mye bra. Etter hvert er det kommet inn ledere i gruppen som har greie på golf. Det er en fordel. En klar fordel.

Mange har etterlyst resultater på høyere nivåer. Vi ser stadig noen lysglimt på lavere nivåer i profesjonell golf. På amatørsiden har juniorene i flere år vært meget gode. Det tar lang tid å bli god i golf. Vi får håpe det snart løsner skikkelig slik at vi får noen i toppen av internasjonal golf i tillegg til Suzann Pettersen.

Målsettingene i forbundet har vært høye, men de er ikke blitt innfridd.

Valgte seg ut av Team Norway
Golfsiden har snakket med Marianne Skarpnord om saken. Hun er en bestemt kvinne med egne meninger, et stort talent, villig til å lytte og interessert i å bli best mulig i golf. Det er tydelig at alt ikke har vært på stell for Marianne Skarpnord i Team Norway.

- Hva er årsaken til at du ikke lenger ønske å være med i Team Norway?

Marianne Skarpnord:
- Jeg har ikke hatt den sportslige utviklingen jeg har ønsket og håpet på de siste årene. Da måtte jeg ta grep. Enten måtte jeg slutte, eller så måtte jeg gjøre noe nytt for å utvikle meg videre.

- Hva var det som ikke stemte for deg i Team Norway?

-
Det ble for mye press på treningssamlinger for min del. Jeg har allerede 2 terminlister jeg skal forholde meg til. Og så har det blitt viktigere for meg og ha tid til venner og familie: Det er mye viktigere for meg og få kvalitetstid med dem enn å stresse av gårde på treningssamling når jeg allerede er så mye ute på reise. Noen ganger trenger man bare å være hjemme. Og jeg føler jeg får mer ut av treningen ved å ha alenetid med mine trenere. Jeg bor sammen med en jeg kan konkurrere og presse meg mot, så jeg er ikke avhengig av å mange andre rundt meg for å få den treningen.

- Hvem skal du ha i teamet rundt deg fremover? 

- Jeg kommer til å ha Jonas Lilja og Darren Webster-Clarke som golftrenere. Jeg fortsetter med samme mental trener som jeg har hatt. Jeg har begynt med en ny kiropraktor hjemme. Og Åge Erichsen er fortsatt på plass som alt mulig mann:).

- Hva tror du må til for at Team Norway skal bli bedre?

-
Jeg har hatt en god prat med Tor Anders, og vi er enige om at det er ting som kan forbedres. Jeg ville hatt bedre kommunikasjon med ledelsen og mer forståelse for at spillere ønsker å gjøre ulike ting. Det er ikke "en vei" som er fasit i golf.

 

Marianne Skarpnord trenger sponsorer.

Golfsiden har fulgt henne opp gjennom årene. Hun har vunnet flere ganger, men har slitt med teknikken det siste året. Hun har ikke vært stabil ut fra tee-stedene. Da blir det vanskelig å få mange nok birdier. Men verre er det at bogeyer og det som verre er har en tendens til å hope seg opp på scorekortet.

Når Marianne får tankene sine og svingen på riktig spor igjen, det henger sammen, har vi tro på at vi vil få se henne høyt oppe på resultatlistene igjen. Hun har vist at hun kan kjempe med de beste når hun spiller på sitt høyeste nivå.

Klarer hun å bli enda bedre, er hun helt i verdenstoppen.

Der hun hører hjemme.

Men da må hun trene like mye, minst, som asiatene.  


Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon