Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser

Madelene Stavnar Foto: NGF/Ward

05.01 Norges yngste proffspiller:
Valgte profflivet etter sensasjonskvalifisering
Den 16 år gamle Madelene Stavnar måtte bli profesjonell nå for å få glede av det kortet hun skaffet seg i kvalifiseringen.

Det er et evig spørsmål om man skal velge college i USA og så bli proff når man har et bra talent for golf og viser tidlig at man behersker golfspillet på et høyt nivå.

Hva som er riktig, må hver enkelt bestemme seg for. Dette er et valg som ikke har et entydig svar. Er man skoleflink og ikke har vunnet så mye, men er temmelig god i golf, velger de fleste college-livet. Da har de noe å falle tilbake på slik svært mange av våre norske collegespillere har gjort de siste årene.

Hvis man ikke er så glad i å gå på skole, det gjelder mange gode golfungdommer som kanskje er mer interessert i golf enn utdanning/skolearbeid, kan det være riktig å bli profesjonell uten noen utdanning å falle tilbake på. Men da bør de ha vist ekstreme resultater i ung alder.

I Madelene Stavnars tilfelle er valget mellom å være proff eller være amatør i mange år litt spesielt. Hvis hun skal gjøre seg ferdig med videregående skole og så gå fire år på college, betyr det at hun må vente i seks og et halvt år på å leve ut drømmen. Nå har hun muligheten. Hvis hun ikke lykkes, er det ikke for sent å finne på noe annet fornuftig selv om hun etter eksempelvis 3-4 år ser at dette ikke går veien som profesjonell golfspiller.

Men det gjelder å ha troen. Madelene Stavnar har vist at hun i ung alder kan hevde seg meget bra blant de beste i Europa på hennes alder og litt til. Hun har alle muligheter. Det gjelder å trene hardt og holde seg skadefri gjennom klok fysisk oppbygging og trening.

For Madelene Stavner er det, etter Golfsidens mening, et riktig valg å prøve seg som profesjonell allerede nå.

Se rapporten fra kvalifiseringen i uke 50 på LET-sidene her på Golfsiden: Les merDette skriver Norges Golfforbund om 16-åringen som nå tar steget ut i de profesjonelle rekker:

Madelene Stavnar skulle bare skaffe seg turneringserfaring. Nå blir 16-åringen tidenes yngste norske profesjonelle golfspiller.

Madelene Stavnar, Vestfold GK, som bare er halvveis i sitt første år på videregående skole, fikk dispensasjon for å delta i kvalifiseringsturneringene til Ladies European Tour selv om hun egentlig var for ung (15 år). Tanken var å bruke turneringen til å tilegne seg erfaringen som trengs for å levere på toppnivå i Europa.

Etter å ha overbevist i Q-School-finalen i Marokko før jul, fikk hun tilbud om plass på Ladies European Tour i 2017 (øverste nivå for profesjonell golf i Europa) med svarfrist 6.januar. Nå bekrefter Stavnar at hun takker ja til plassen, noe som innebærer at hun blir profesjonell golfspiller.

- Jeg har spilt solid golf i flere år og bevist at jeg holder nivået som er nødvendig. Muligheten til å spille på LET kom litt tidligere enn planlagt. Når familien og NGF støtter meg føler jeg at det er riktig å satse nå, sier Madelene Stavnar som gleder seg til å spille verden rundt.

Har det som skal til
Stavnar har vært i Norges Golfforbunds satsningsprogram det siste året, og har vist svært gode resultater internasjonalt. Nå blir hun en del av Team Norway Golf, forbundets elitesatsing sammen med blant andre Suzann Pettersen, Espen Kofstad og Marianne Skarpnord.

- Madelene har hatt en enorm utvikling det siste året, men mest imponerende er kanskje at hun presterer så stabilt på et høyt nivå sin unge alder til tross. Hun har definitivt det som skal til for å starte en profesjonell golfkarriere, og vår oppgave blir å sørge for at hun får et opplegg som gjør at hun kan fortsette utviklingen i omgivelser tilpasset hennes behov, sier Head Coach i Team Norway Golf, Geoff Dixon.

Spennende merkevare
Stavnar blir tidenes yngste norske utøver som blir profesjonell, hele tre år yngre enn det Suzann Pettersen var da hun debuterte som Ladies European Tour-spiller. Hun kommer også til å være verdens yngste profesjonelle golfspiller på hoved-tourene i 2017.

NGF mener at Stavnar kan bli et spennende innslag i golfen.

- Madelene er et friskt pust som det skal bli veldig spennende å følge. Det er krevende å finne finansieringsordninger for nyetablerte golfere, men jeg håper og tror at Madelene kan bygge en merkevare som fort kan bli veldig attraktiv, sier kommunikasjonssjef Tom Rosenvinge i NGF.

Fire norske på LET
I alt fire norske utøvere er dermed klare for Ladies European Tour i 2017: Madelene Stavnar, Marianne Skarpnord, Caroline Martens og Stavnars klubbvenninne Tonje Daffinrud.
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon