Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    GolfreiserJan-Erik Aalbu

14.05 Jan-Erik Aalbu:
Slutter i Eurosport og Dicovery
Det var bare et tidsspørsmål hvor lenge Jan-Erik Aalbu ble sittende i jobben.

Han har skiftet jobb oftere enn de fleste opp gjennom årene. Av ulike årsaker. Nå skifter han jobb igjen.

Jan-Erik Aalbu var en forholdsvis kort tid innom Norges Golfforbund som sportssjef. Han har vært fotballeder i Bærum Sportsklubb, han har vært i Vålerenga, han har vært i Stabæk og han har kommentert sammen med Arne Scheie i NRK. Blant annet.

Det er uvisst om golfelskende Aalbus av gang vil få noe å si for hvilken sendepolitikk Eurosport vil føre med tanke på golfsendingene framover og hvordan golfrettighetene skal håndteres.

Fra hans tid i NGF skriver Wikipedia:

"
Sportssjef Norges Golfforbund

Bråk med «Tutta»

Aalbu og Suzann «Tutta» Pettersen skapte avisoverskrifter da det ble konflikt mellom de to våren 2006. De sluttet å snakke sammen da caddien hennes begynte å jobbe for Henrik Bjørnstad like før «Tutta» startet golfsesong på Hawaii i januar 2006. Hun hadde nemlig bedt Aalbu om å sørge for at det ikke skjedde. Konflikten ble etter hvert ryddet opp i, under et oppvaskmøte sommeren 2006."

Nå skal Jan-Erik Aalbu begynne i UMC. Han blir administrerende direktør for det fotballeide produksjonsselskapet Ullevaal Media Center (UMC).

Det blir spennende å se hvor lange han blir i den nye jobben han nå skal begynne i.

Her er pressemeldingen i sin helhet:

 

PRESSEMELDING 14.06.2017

Jan-Erik Aalbu går fra Discovery til UMC

Jan-Erik Aalbu blir administrerende direktør for det fotball-eide produksjonsselskapet Ullevaal Media Center (UMC). Eirik Koren blir midlertidig leder for Discoverys sportsavdeling.

– Før jeg begynte i Discovery hadde jeg knapt hatt en jobb i mer enn to år av gangen. Nå har jeg vært i Discovery i 6,5 år. Det kan bli en rekord som blir vanskelig å slå, sier Jan-Erik Aalbu.

UMC produserer studiosendinger for flere av Discoverys sportssendinger. Aalbu kommer dermed til å jobbe tett med sin tidligere arbeidsgiver også i fremtiden.

– Jeg er takknemlig for alt jeg har fått være med på i min tid i Discovery. Jeg har fått bygge opp en fantastisk fin sportsavdeling. Jeg har fått lov til å realisere planen og visjonen vi la for snart tre år siden, «Fotball til folket», og jeg har fått være med på en opptur i norsk mediehistorie vi aldri har vært vitne til før. Det er jeg utrolig glad for, sier Jan-Erik Aalbu.

– Det er tungt å si farvel til alle de flinke og hyggelige folkene i Discovery, men da tilbudet kom, føltes det riktig å prøve noe nytt. Jeg kjenner UMC og folkene som jobber der svært godt. UMC har de siste årene vært med å løfte Eliteserien, norsk toppfotball og flere andre store sportsrettigheter som TV-produkt. Nå får jeg fortsette å jobbe med det jeg brenner for: utvikling av det norske fotballproduktet og formidling av norsk fotball og idrett generelt. Samtidig kommer jeg enda tettere på produksjonsmiljøet – og jeg får videreutvikle et nytt, og ganske ungt lag. Det er det jeg liker, og er god til, sier Jan-Erik Aalbu.

– Forhåpentligvis vil jeg jobbe tett med Discovery også i årene som kommer.  

Aalbu fortsetter i stillingen sin som sportsdirektør i Discovery Networks ut juli.

Ser frem til å fortsette samarbeidet
Discovery-sjef Tine Austvoll Jensen synes det er leit at Aalbu nå takker for seg, men ser samtidig frem til å fortsette samarbeidet i nye former.

– Jan-Erik er en lagbygger. Det har han med seg fra idretten og trenerkarrieren. I Discovery har han virkelig brukt disse egenskapene godt. Da Jan-Erik begynte, bestod sportsavdelingen av to personer og han var én av dem. Nå teller vi godt over 20 hoder, samt et stort produksjonsteam. Vi har klart å levere på målet vi satte oss da vi kjøpte Eliteserien for en stund tilbake: å doble seertallene første helg vi gikk på lufta. Det skal Jan-Erik ha mye av æren for, sier Austvoll Jensen.

– Vi synes det er leit å takke farvel til Jan-Erik. Samtidig er vi glade for at han etterlater seg en av Norges aller dyktigste sportsredaksjoner. Og vi må nesten ta det som et kompliment at det rekrutteres fra denne avdelingen til topplederstillinger i mediebransjen. Jeg gleder meg til å fortsette samarbeidet vi har hatt i nye former. Jeg vil si stor takk til Jan-Erik for innsatsen han har lagt ned i selskapet.

Eirik Koren blir midlertidig leder for sportsavdelingen
Eirik Koren går inn som midlertidig leder for den norske sportsavdelingen. Koren går over sommeren inn i stillingen som sjef for Eurosport-operasjonen i Discovery Networks Norge, og vil inntil permanent løsning er på plass fungere som sjef også for sportsavdelingen.

Koren har tidligere jobbet i NRK Sporten og Nyhetene, som vaktsjef, reportasjeleder, kommentator, reporter og prosjektleder. Han har også jobbet i TV 2 og vært kommunikasjonsdirektør i Pfizer. Koren har jobbet i Eurosport siden 2014, og har blant annet vært ansvarlig for lanseringen av den norske Eurosport-kanalen, Eurosport Norge.
 
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon